Οι 10 καλύτεροι μεταφορείς σκύλων για ταξίδια το 2023

Περιεχόμενα

Ο σκύλος σας αξίζει να βλέπει τον κόσμο όσο κι εσείς. Για να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας μπορεί να ταξιδέψει με ασφάλεια και άνεση, θα πρέπει να έχετε ένα υψηλής ποιότητας κουβέρτα σκύλου. Με τόνους επιλογών στην αγορά, είναι σίγουρα δύσκολο να διαλέξετε. Δεν υπάρχει ούτε μία καλύτερη επιλογή. Θα εξαρτηθεί από το είδος του ταξιδιού που θα κάνετε και τον τύπο του μεταφορέα που θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς και τον σκύλο σας. 

Ο οδηγός μας θα σας διδάξει τι να αναζητήσετε, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας από τα καλύτερα μεταφορείς σκύλων της αγοράς. 

Οι καλύτεροι μεταφορείς σκύλων για ταξίδια

Τι να αναζητήσετε σε έναν καλό μεταφορέα σκύλων

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, προτού φύγετε και αγοράσετε το νέο σας μεταφορέα σκύλου.

Οι 10 καλύτερες τσάντες ταξιδιού για σκύλους το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Style of Carrier

Το στυλ του μεταφορέα θα εξαρτηθεί από την προσωπική σας προτίμηση και τον τύπο ταξιδιού. Εάν πρόκειται να πετάξετε, τότε πρέπει να αναζητήσετε εταιρείες μεταφοράς κατοικίδιων ζώων εγκεκριμένες από αεροπορικές εταιρείες. Φροντίστε να ελέγξετε τους περιορισμούς μεγέθους της αεροπορικής σας εταιρείας για μεταφορείς σκυλιών πριν κλείσετε το εισιτήριό σας για να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας μπορεί να ταξιδέψει μαζί σας.

  • Μαλακή όψη: Αυτές οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι δημοφιλείς επειδή είναι ελαφριές και εύκολες στο ταξίδι. Όταν δεν τα χρησιμοποιείτε, αποθηκεύονται εύκολα. Πολλά από τα καλύτερα εγκεκριμένα αερομεταφορεία σκύλων έχουν μαλακή όψη, καθώς μπορούν εύκολα να χωρέσουν κάτω από το κάθισμά σας. 
  • Σκληρή όψη: Εάν χρειάζεστε ανθεκτικότητα, τότε ο καλύτερος μεταφορέας σκύλου για εσάς θα είναι σκληρός. Αυτά προσφέρουν περισσότερη προστασία στον σκύλο σας και διευκολύνουν τον καθαρισμό. Εάν έχετε ένα μεγαλύτερο σκυλί που πρέπει να πάει στο αμπάρι ενός αεροπλάνου, τότε θα χρειαστείτε μια θήκη με σκληρή όψη.

Επτά χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε από το άγχος όταν πετάτε με το κατοικίδιο ζώο σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

  • Φοριέται: Όχι μόνο σας επιτρέπουν να κρατάτε τον σκύλο σας κοντά σας, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να έχετε ελεύθερα τα χέρια σας. Ένας φορητός φορέας για κουτάβια είναι παρόμοιος με ένα πορτ μπεμπέ και σας επιτρέπει να το φοράτε μπροστά ή πίσω. Απλώς βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σκύλος σας αισθάνεστε άνετα και ασφαλείς με ένα φορητό φορέα. Είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κάποια πρόσθετη ασφάλεια όπως τα φερμουάρ.

2. Μέγεθος του σκύλου σας

Όταν επιλέγετε ένα μεταφορέα για κατοικίδια, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το βάρος τους καθώς και το μήκος, το πλάτος και το ύψος τους. Ο φορέας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να τεντώνονται, να κινούνται άνετα και να στρίβουν. Εάν επιλέξετε ένα μεταφορέα σκληρής όψης, θα θέλετε να δώσετε στο σκυλί σας μερικά περισσότερα εκατοστά ύψος και μετακινούμενο χώρο από ό,τι θα κάνατε σε ένα μεταφορέα μαλακής όψης, επεκτάσιμο. Για παράδειγμα, με έναν φορέα με μαλακή όψη, σκεφτείτε να προσθέσετε τρεις έως τέσσερις ίντσες στο ύψος των ώμων τους ή πέντε έως έξι ίντσες με ένα κλουβί με σκληρή όψη.

Τα σακίδια πλάτης και τα φορητά εξαρτήματα είναι φυσικά σχεδιασμένα να είναι πιο σφιχτά από τα τυπικά κουπόνια. Αυτά είναι προσανατολισμένα σε μικρότερα σκυλιά. Ενώ ορισμένα μεγαλόσωμα σκυλιά μπορεί να πιστεύουν ότι είναι σκυλιά αγκαλιάς, δεν θέλετε να τα βάλετε σε φορητή θήκη και κινδυνεύετε να τραυματιστείτε.

Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διασφαλίσετε είναι ότι ο μεταφορέας σας δεν είναι πολύ μικρός για τον σκύλο σας. Οι μεταφορείς για μεγάλα σκυλιά μπορεί να χρειαστούν λίγη περισσότερη έρευνα, ειδικά αν θέλετε να εργαστούν για αεροπορικά ταξίδια. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο να βρείτε τον κατάλληλο μεταφορέα για το πολύτιμο σκυλάκι σας.

3. Ευκολία Καθαρισμού

Οι σκληρές θήκες είναι συνήθως οι πιο εύκολες στο καθάρισμα γιατί μπορείτε απλά να τις σκουπίσετε. Εάν επιλέξετε ένα φορητό φορέα ή με μαλακή όψη, η απόκτηση ενός που πλένεται στο πλυντήριο θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη καθώς τα σκυλιά αναπόφευκτα θα κάνουν χάος κάποια στιγμή. Ακόμα κι αν ο φορέας δεν πλένεται στο πλυντήριο, ορισμένα διαθέτουν αφαιρούμενα και πλενόμενα μαξιλάρια που καθαρίζονται εύκολα.

Παρκοκρέβατο για ταξιδια το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Φορητότητα

Το καλύτερο μεταφορέα κατοικίδιων για εσάς θα είναι αυτό που μεταφέρεται εύκολα και δεν έχετε κανένα πρόβλημα να το μεταφέρετε. Εάν θα πετάτε συχνά με τον σκύλο σας, τότε είναι σημαντικό για εσάς να μπορείτε να μεταφέρετε άνετα τον σκύλο σας στο αεροδρόμιο. Εάν πηγαίνετε σε ένα οδικό ταξίδι και θέλετε να κρατήσετε το σκυλί σας σε ένα μεταφορέα για να τον κρατήσετε ασφαλή, τότε η φορητότητα μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική εάν δεν το μεταφέρετε ή δεν το μετακινείτε συχνά.

Ο απόλυτος οδηγός με σακίδιο στην Τζαμάικα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Τσέπες / Αποθηκευτικός χώρος

Ορισμένοι μεταφορείς σκύλων διαθέτουν θήκες για την αποθήκευση αντικειμένων όπως λιχουδιές ή σακούλες απορριμμάτων. Ειδικά αν δεν ταξιδεύετε με την τσάντα ταξιδιού του σκύλου σας, η επιπλέον αποθήκευση μπορεί πραγματικά να σας φανεί χρήσιμη. Οι θήκες με μαλακή όψη μπορεί να έχουν μία ή δύο τσέπες, ενώ οι θήκες για σακίδια μπορεί να έχουν ακόμη περισσότερο χώρο αποθήκευσης. 
Εάν σκοπεύετε να πάρετε ένα φορητό φορέα για να κάνετε υπαίθριες δραστηριότητες με τον σκύλο σας, όπως πεζοπορία, τότε η αποθήκευση είναι πολύ σημαντική. Τα διαμερίσματα θα σας επιτρέψουν να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα όπως λουρί και παιχνίδια για τον σκύλο σας, καθώς και το μπουκάλι νερό του σκύλου σας και το μπολ σκύλου ταξιδιού.

 

Κριτικές για τις καλύτερες μεταφορείς σκύλων

Τώρα που ξέρετε τι να ψάξετε, εδώ είναι οι καλύτεροι μεταφορείς σκύλων για αυτοκίνητα, αεροπλάνα και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Καλύτερος μεταφορέας σκύλων σκληρής όψης

1. AmazonBasics Top-load Hard-Sided Pet Travel Carrier

Ως ο καλύτερος μεταφορέας σκύλων με σκληρή όψη, ο μεταφορέας ταξιδίου για κατοικίδια με δύο πόρτες AmazonBasics με σκληρή όψη συνδυάζει ανθεκτικότητα και ευκολία. Το κιβώτιο διαθέτει αερισμό στο επάνω μέρος, στα πλάγια και στο πίσω μέρος και οι δύο πόρτες σας επιτρέπουν να φορτώσετε το σκυλί σας από την κορυφή ή το πλάι. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό και η μπροστινή πόρτα είναι κατασκευασμένη από ατσάλινο σύρμα. Για πρόσθετη ενίσχυση στο πάνω και το κάτω μέρος, περιλαμβάνονται πρόσθετες βίδες. Ο φορέας ζυγίζει περίπου 4,5 κιλά και μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ενός φορέα 19″ x 12″ x 10″ και ενός φορέα 23″ x 15″ x 13″. Για τους λάτρεις των κλουβιών με σκληρή όψη, το AmazonBasics Top-Load Hard-Sided Pet Travel Carrier είναι ένας από τους καλύτερους μεταφορείς για σκύλους.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Ο καλύτερος μεταφορέας σκύλων με μαλακή όψη

2. Μεταφορέας μεταφοράς κατοικίδιων ζώων με μαλακό πλέγμα AmazonBasics

Αυτός ο μικρός μεταφορέας σκύλου είναι ένας από τους καλύτερους μεταφορείς με μαλακή όψη που θα βρείτε. Το πορτ μπαγκάζ AmazonBasics Soft-Sided Mesh Pet Travel Carrier διαθέτει ρυθμιζόμενο ιμάντα ώμου για εσάς και ιμάντα αποσκευών και ζώνης ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε τον σκύλο σας με ασφάλεια. Το μαξιλαράκι fleece αφαιρείται και πλένεται στο πλυντήριο. Υπάρχει αερισμός από πλέγμα σε όλες τις πλευρές και μπορείτε να φορτώσετε το σκυλί σας από την κορυφή ή στο πλάι. Το συρμάτινο πλαίσιο ελατηρίου επιτρέπει στον μεταφορέα να χωράει κάτω από ορισμένα αεροπορικά καθίσματα, απλώς ελέγξτε τις διαστάσεις εκ των προτέρων. Το μικρό μέγεθος έχει διαστάσεις 13,8” x 8,7” x 8,7” και είναι για κατοικίδια έως οκτώ κιλά. Το μεσαίο μέγεθος έχει διαστάσεις 16,5” x 9,4” x 9,8” και έχει συνιστώμενο όριο βάρους 16 κιλά. Ο μεγάλος φορέας έχει μέγιστο φορτίο 22 λίβρες και έχει διαστάσεις 19,7” x 10,2” x 11,2”. Για έναν υψηλής ποιότητας φορέα μαλακής όψης,

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Καλύτερη σφεντόνα μεταφοράς σκύλων

3. Yudodo Pet Dog Sling Carrier

Ο μεταφορέας σφεντόνας Yudodo Pet Dog είναι κατασκευασμένος από πλέγμα και δέρμα και είναι αναπνεύσιμος, απαλός και ανθεκτικός. Διαθέτει φερμουάρ και αγκράφα που είναι ενισχυμένα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο ρυθμιζόμενος ιμάντας έχει διαστάσεις 38,6” – 46,5” για να προσαρμόζεται άνετα στο σώμα σας. Ο μικρότερος φορέας έχει μέγιστο συνιστώμενο βάρος πέντε κιλά και έχει διαστάσεις 15″ x 3.9″ x 7.8″. Ο μεγαλύτερος φορέας είναι 17” x 5” x 11” και έχει μέγιστο συνιστώμενο βάρος δέκα κιλά. Υπάρχει ένα λουρί στο μεταφορέα για να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας δεν θα βγει έξω και η σφεντόνα επιτρέπει στο κατοικίδιο ζώο σας να κοιτάζει τριγύρω ενώ είστε εν κινήσει. Το Yudodo Pet Dog Sling Carrier είναι ένας από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς αερομεταφορείς για σκύλους, αν θέλετε να πάτε hands-free.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Ο καλύτερος σακίδιο μεταφοράς σκύλων

4. Σακίδιο πλάτης PetAmi Deluxe Pet Carrier

Αν θέλετε να αφήσετε το σακίδιο σας στο σπίτι για να μπορείτε να ταξιδέψετε, να κάνετε πεζοπορία ή να περπατήσετε με τον γούνινο καλύτερο φίλο σας στην πλάτη σας, σκεφτείτε το PetAmi Deluxe Pet Carrier Backpack. Το καλύτερο σακίδιο για σκύλους, ζυγίζει 3,6 κιλά, διαστάσεις 12,5 x 10,2” x 16,3” και χωρητικότητα βάρους 18 κιλά. Διαθέτει καλά αεριζόμενο σχεδιασμό για μεγιστοποίηση της ροής αέρα και αμφίδρομη είσοδο. Για την άνεσή σας, το σακίδιο έχει ιμάντες στη μέση και στο στήθος και τρεις τσέπες για πράγματα όπως το τηλέφωνό σας και το μπουκάλι νερό. Για τον σκύλο σας υπάρχουν τρεις πόρπες ασφαλείας και ένας ιμάντας ασφαλείας για να μην ξεφύγει και το κρεβάτι με επένδυση σερπά θα τον κρατήσει άνετα. Κατασκευασμένο με ανθεκτικό πολυεστέρα 600D, το σακίδιο πλάτης PetAmi Deluxe Pet Carrier είναι από τις καλύτερες τσάντες ταξιδιού για σκύλους.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Ο καλύτερος μεταφορέας σκύλων για πεζοπορία

5. Σακίδιο πλάτης Kurgo Dog Carrier

Αυτό το πορτ-μπεμπέ για ταξίδια είναι ιδανικό για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Το σακίδιο πλάτης Kurgo Dog Carrier είναι κατασκευασμένο για κατοικίδια έως 25 κιλά και έχει διαστάσεις 13″ x 21″ x 10″. Είναι ελαφρύ αλλά ανθεκτικό και διαθέτει πολλές τσέπες με φερμουάρ για επιπλέον αποθήκευση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σακίδιο πλάτης ενώ κάνετε πεζοπορία ή ως τυπικό μεταφορέα για άλλα ταξίδια. Το κάτω μέρος είναι αδιάβροχο, διαθέτει διχτυωτό παράθυρο με roll-up, καθώς και θήκη για φορητό υπολογιστή. Για πρόσθετη άνεση και ευκολία κατά την πεζοπορία, υπάρχει ζώνη ισχίου και ιμάντα στέρνου, αεριζόμενο πίσω πλαίσιο και δύο μανίκια μπουκαλιού νερού. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε την ύπαιθρο, αφήστε το σακίδιο πεζοπορίας σας στο σπίτι και φέρτε μαζί το σακίδιο πλάτης Kurgo Dog Carrier.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Ο καλύτερος μεταφορέας σκύλων με ρόδες

6. Έγκριση Επεκτάσιμης Αεροπορικής Εταιρείας Pet Peppy Airline

Όσον αφορά τις τσάντες μεταφοράς σκύλων, το Pet Peppy Airline Approved Expandable Pet Carrier είναι αγαπητό για τους τροχούς του. Οι διχτυωτές πλευρές επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα, το συρμάτινο πλαίσιο προσθέτει στήριξη και στις δύο πλευρές και οι δύο πόρτες με φερμουάρ είναι εύκολα προσβάσιμες. Η άνετη επένδυση πλένεται και ο εσωτερικός δακτύλιος του λουριού σας βοηθά να κρατάτε το σκυλί σας ασφαλές. Οι αφαιρούμενοι τροχοί και η αναδιπλούμενη λαβή διευκολύνουν την κύλιση στο αεροδρόμιο και την αποθήκευση στο αεροπλάνο. Για να ταξιδέψετε με τον σκύλο σας χωρίς άγχος, πηγαίνετε με τον εγκεκριμένο από την Pet Peppy Airline Expandable Pet Carrier.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Καλύτερος μεταφορέας σκύλων

7. Πορτοφόλι σκύλου PetsHome

Το PetsHome Dog Purse Carrier είναι το καλύτερο πορτοφόλι για να μεταφέρεις τον σκύλο σου. Με περισσότερες από δέκα επιλογές σχεδίασης, μπορείτε να ταξιδέψετε με στυλ με αυτήν την τσάντα. Αυτοί οι φορείς είναι κατασκευασμένοι από premium νάιλον υλικό και είναι επενδυμένοι με χρυσό υλικό. Υπάρχουν τρία δικτυωτά παράθυρα που αναπνέουν και το εσωτερικό είναι επενδεδυμένο με αδιάβροχο υλικό. Τα δύο μαλακά μαξιλάρια πλένονται στο πλυντήριο και υπάρχει μια πίσω τσέπη για την αποθήκευση μικροαντικειμένων. Αυτό το πορτ μπαγκάζ για τα ταξίδια απομακρύνεται εύκολα χάρη στον αποσπώμενο και αναδιπλούμενο σχεδιασμό του. Το μικρό πορτοφόλι έχει διαστάσεις 15,7” x 7,9” x 9,5” και έχει μέγιστο φορτίο 13 λίβρες ενώ το μεγαλύτερο έχει διαστάσεις 17,3” x 10,2” x 10,6” και μέγιστο φορτίο 17,5 λίβρες. Για ένα υψηλής ποιότητας και μοντέρνο πορτοφόλι για κατοικίδια, ρίξτε μια ματιά στο PetsHome Dog Purse Carrier.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο από τα υπόλοιπα

8. Sherpa Travel Original Deluxe Airline εγκεκριμένη εταιρεία μεταφοράς κατοικίδιων ζώων

Ως ένας από τους καλύτερους αερομεταφορείς για σκύλους, το Sherpa Travel Original Deluxe Airline Approved Pet Carrier, με μαλακή όψη, σχεδιάστηκε για άνετο και ασφαλές ταξίδι. Διαθέτει διχτυωτά παράθυρα, πλαϊνή και επάνω είσοδο, φερμουάρ που κλειδώνουν και ρυθμιζόμενο ιμάντα μεταφοράς. Η επένδυση από δέρμα αρνιού πλένεται στο πλυντήριο και ο φορέας περιλαμβάνει μια τσέπη για μικρά αξεσουάρ. Ο μικρός φορέας είναι για κατοικίδια έως οκτώ κιλά και έχει διαστάσεις 15” x 10” x 8,5”. Ο φορέας μεσαίου μεγέθους έχει διαστάσεις 17″ x 11″ x 10,5″ και μπορεί να χωρέσει κατοικίδια έως 16 κιλά. Ο μεγάλος φορέας έχει διαστάσεις 19” x 11,75” x 11,5” και δημιουργήθηκε για κατοικίδια έως 22 κιλά. Διαθέσιμο σε ποικιλία χρωμάτων, το Sherpa Travel Original Deluxe Airline Approved Pet Carrier είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες τσάντες μεταφοράς για σκύλους.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

9. Πτυσσόμενος μεταφορέας κουταβιών Soft Sided Henkelion

Ο πτυσσόμενος μεταφορέας κουταβιών με μαλακή όψη της Henkelion θα εμφανίζεται πάντα στη λίστα με τα καλύτερα κουφώματα για σκύλους. Είναι ένας αερομεταφορέας εγκεκριμένος από τις αεροπορικές εταιρείες που διατίθεται σε πολλά χρώματα και είναι ανθεκτικός και αδιάβροχος. Ο φορέας είναι κατασκευασμένος από πολυεστέρα και οι διχτυωτές πλευρές θα επιτρέψουν στον σκύλο σας να ταξιδεύει άνετα. Το μεσαίο μέγεθος έχει διαστάσεις 17″ x 11″ x 11″ και είναι για κατοικίδια έως 15 κιλά, ενώ το μεγαλύτερο μέγεθος έχει διαστάσεις 20″ x 13″ x 13″ και έχει μέγιστο βάρος 25 λίβρες. Ο φορέας διαθέτει είσοδο τριών όψεων, πλαϊνή τσέπη για λιχουδιές και κρεβάτι fleece που πλένεται στο πλυντήριο. Όταν αναζητάτε τις καλύτερες επιλογές για τσάντες μεταφοράς σκύλου, θα δείτε ότι το πτυσσόμενο κουτάβι μεταφοράς με μαλακή όψη της Henkelion είναι το αγαπημένο των θαυμαστών.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

10. Μεταφορέας ταξιδιού για κατοικίδια Tirrinia Soft Sided για μικρά σκυλιά

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες τσάντες ταξιδιωτικών σκύλων επειδή είναι εγκεκριμένη από τις αεροπορικές εταιρείες και μπορεί εύκολα να συνδεθεί στις κυλιόμενες αποσκευές σας. Η βαλίτσα ταξιδιού για κατοικίδια Tirrinia μαλακής όψης για μικρά σκυλιά έρχεται με την επιλογή στρογγυλής (19” x 10” x 13”) ή τετράγωνης κορυφής (19” x 10” x 12”) και ταιριάζει σε σκύλους έως και δέκα κιλά. Ο μεταφορέας με μαλακή όψη περιλαμβάνει πόρπες ασφαλείας για την αποφυγή διαφυγής, καθώς και παράθυρο για να ταΐσετε τον σκύλο σας και μια ετικέτα ταυτότητας. Είναι εξοπλισμένο με δικτυωτά πάνελ, αφαιρούμενο μαξιλαράκι και εξωτερική τσέπη. Υψηλής ποιότητας μεταφορείς κατοικίδιων ζώων για ταξίδια είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά δεν θα απογοητευτείτε από το Ταξιδιωτικό Μεταφορέα κατοικίδιων κατοικίδιων Tirrinia Soft Sided for Small Dogs.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Η ασφάλεια και η άνεση είναι τόσο σημαντικά όταν ταξιδεύετε με σκύλο. Χρειάζεστε μια επιλογή που είναι πρακτική τόσο για εσάς όσο και για εκείνους. Η επιλογή από τη λίστα μας με τις καλύτερες μεταφορείς σκύλων για ταξίδι θα διασφαλίσει ότι θα έχετε ένα υψηλής ποιότητας, άνετο και ανθεκτικό σπίτι ταξιδιού για το κουτάβι σας.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια