Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στο Λουξεμβούργο

Περιεχόμενα

Εάν κάνετε ένα ταξίδι σε αυτήν την συχνά παραμελημένη ευρωπαϊκή χώρα, το να μάθετε πού να μείνετε στο Λουξεμβούργο είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας ταξιδιωτικού σχεδιασμού. Είτε επιλέξετε να μείνετε στην πρωτεύουσα, είτε θέλετε να επισκεφτείτε αλλού για δουλειά είτε θέλετε να ανακαλύψετε κρυμμένα πετράδια του μικρού δουκάτου, θα βρούμε την καλύτερη σύσταση για εσάς.

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το Λουξεμβούργο το 2023

Οι περισσότεροι άνθρωποι που σχεδιάζουν ευρωπαϊκές διακοπές τείνουν να παραβλέπουν το Λουξεμβούργο, τη μικρή χώρα ανάμεσα στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία. Αυτό είναι κρίμα γιατί το Λουξεμβούργο έχει όλα όσα θα θέλατε από μια πεμπτουσία ευρωπαϊκές διακοπές.

Έχει ιστορικά κάστρα, γραφικές πόλεις και κωμοπόλεις, γοητευτικούς ιστορικούς πυρήνες και όμορφα κυλιόμενα τοπία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν το ταξίδι τους στην πόλη του Λουξεμβούργου, την πρωτεύουσα. Το κέντρο της πόλης περιγράφεται συχνά ως μια πόλη με παραμύθια και μόλις γνωρίσετε την περίτεχνη αρχιτεκτονική και τα αρχοντικά, θα καταλάβετε γιατί οι άνθρωποι το λένε αυτό!

Η πόλη του Λουξεμβούργου είναι επίσης μια πολυσύχναστη σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με πολύγλωσσο και πολυεθνικό πληθυσμό, πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και μια υπέροχη νυχτερινή ζωή και φαγητό.

Το Λουξεμβούργο έχει μια μοναδική ιστορία και σημερινή διευθέτηση. Είναι το μοναδικό Μεγάλο Δουκάτο στον κόσμο, που σημαίνει ότι μερικά από τα παραμυθένια κάστρα και παλάτια εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται! Πολλά από τα ιστορικά του ορόσημα δεν έχουν διαταραχθεί — υπάρχουν μερικά χωριά που έχουν εγκατασταθεί από τον 8ο αιώνα.

Αν θέλετε να μάθετε για μια πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας για την οποία ίσως δεν γνωρίζετε πολλά, η διαμονή στο Λουξεμβούργο είναι ένας πολύ καλός τρόπος.

Έξω από την πόλη του Λουξεμβούργου, το Λουξεμβούργο αρχίζει να μοιάζει ακόμα περισσότερο με παραμύθι. Οι λόφοι είναι διάσπαρτοι με κάστρα όλων των εποχών, από τα επιβλητικά μεσαιωνικά φρούρια μέχρι τα ρομαντικά αναγεννησιακά ανάκτορα.

Σε αντίθεση με πολλά από τα πιο δημοφιλή κάστρα της Ευρώπης, αυτά δεν είναι συνήθως πολυσύχναστα, καθιστώντας τα το τέλειο μέρος για να ζήσετε τις φαντασιώσεις σας ότι είστε πρίγκιπας ή πριγκίπισσα.

Το Λουξεμβούργο έχει επίσης πολλά να προσφέρει για τους λάτρεις της φύσης. Οι κυλιόμενοι λόφοι και τα ήπια βουνά καλύπτονται από μονοπάτια πεζοπορίας, μερικά από τα οποία είναι προσβάσιμα ακόμη και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (το Λουξεμβούργο χρειάζεται μόνο τρεις ώρες για να οδηγείτε από άκρη σε άκρη, οπότε ανεξάρτητα από το πού μείνετε, είναι ένα εύκολο ταξίδι στο πλησιέστερο φυσικό θαύμα).

Για μια τόσο μικρή χώρα, το Λουξεμβούργο έχει έναν εκπληκτικό αριθμό από πράγματα να κάνει και μέρη να δει. Αν και είναι αρκετά συμπαγής ώστε να μπορείτε να βασιστείτε οπουδήποτε και να κάνετε ημερήσιες εκδρομές σε αυτό που θέλετε να δείτε, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε το σωστό μέρος για να μείνετε, ώστε κάθε λεπτό του ταξιδιού σας να είναι τέλειο.

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Λουξεμβούργο το 2023;

Τα 5 καλύτερα μέρη του Λουξεμβούργου

 1. Ville Haute, Πόλη του Λουξεμβούργου: Η καλύτερη περιοχή για ιστορία, πολιτισμό και επισκέπτες για πρώτη φορά
 2. Gare, Πόλη του Λουξεμβούργου:  Η καλύτερη περιοχή για ταξίδια και ημερήσιες εκδρομές
 3. Kirchberg:  Η καλύτερη περιοχή για επαγγελματίες ταξιδιώτες
 4. Echternach:  Η καλύτερη περιοχή για ταξίδια στη φύση και την περιπέτεια
 5. Vianden:  Η καλύτερη περιοχή για κάστρα, ιστορία και ρομαντισμό

Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στο Λουξεμβούργο

Για μια τόσο μικρή χώρα, το Λουξεμβούργο έχει μια εκπληκτικά διαφορετική λίστα περιοχών και ξενοδοχείων. Αυτά είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή στους τουρίστες και από τα καλύτερα στα οποία συνιστούμε να μείνετε.

1. Ville Haute, Πόλη του Λουξεμβούργου

θέα μιας πόλης όπου μπορεί κανείς να δει μια γέφυρα και σύγχρονες κατασκευές.

Grisha Bruev/Shutterstock

Το Ville Haute, που μεταφράζεται σε “High City” από τα γαλλικά, είναι ο ιστορικός πυρήνας του Λουξεμβούργου. Εάν είναι η πρώτη σας φορά στο Λουξεμβούργο, η διαμονή σας εδώ θα σας προσφέρει εξαιρετική πρόσβαση σε όλα τα ιστορικά μνημεία, τα μουσεία και τους ρομαντικούς δρόμους που κάνουν ένα ταξίδι στο Λουξεμβούργο αξέχαστο.

Είναι επίσης το κέντρο της ιστορίας και του πολιτισμού για ολόκληρη τη χώρα, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό μέρος για να μείνετε εάν έχετε περιορισμένο χρόνο στο Λουξεμβούργο.

Το Ville Haute προστατεύεται στην πραγματικότητα από την UNESCO, χάρη στην ιστορική του σημασία. Είναι το μέρος από το οποίο ξεκίνησε το Λουξεμβούργο, όταν ένας παλιός κόμης αποφάσισε να χτίσει το κάστρο του στον βράχο τον Μεσαίωνα.

Για αιώνες αργότερα, οχυρώσεις ξεπήδησαν στο βράχο, δημιουργώντας ένα φιδογυριστό συγκρότημα οχυρών που γκρεμίστηκε μερικώς τον 19ο αιώνα και που χάρισε στο Λουξεμβούργο το παρατσούκλι του «Γιβραλτάρ στο Βορρά». Σήμερα, η περιπλάνηση κατά μήκος των οχυρώσεων είναι ένα ενδιαφέρον μέρος κάθε ταξιδιού εδώ.

Το Ville Haute είναι γεμάτο από άλλα σημαντικά ιστορικά κτίρια. Μπορείτε να δείτε την επιβλητική γοτθική Παναγία των Παρισίων του Λουξεμβούργου ή να επισκεφθείτε το Μεγάλο Δουκικό Παλάτι, όπου ζει ακόμα η οικογένεια των δουκών του Λουξεμβούργου. Ακόμη πιο ενδιαφέροντα από τα κτίρια που φημίζονται ονομαστικά είναι τα πολλά κτίρια στα οποία σκοντάφτεις περιπλανώμενος στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης.

Το Ville Haute είναι επίσης ένα από τα πολιτιστικά κέντρα του Λουξεμβούργου χάρη στα πολλά μουσεία του. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας ή το Μουσείο της Πόλης.

Αγαπημένο αξιοθέατο για μικρούς και μεγάλους είναι το πανοραμικό ασανσέρ, που έχει την καλύτερη θέα στο Λουξεμβούργο. Όσον αφορά την πιο σύγχρονη κουλτούρα, το Ville Haute διαθέτει επίσης ένα υπέροχο εστιατόριο και πολιτιστική σκηνή.

Το Λουξεμβούργο είναι αρκετά μικρό ώστε να μπορείτε να μείνετε στο Ville Haute και να κάνετε ημερήσιες εκδρομές οπουδήποτε θέλετε. Ωστόσο, αν ελπίζατε για διακοπές βυθισμένοι στη φύση, το κέντρο της μεγαλύτερης πόλης του Λουξεμβούργου δεν είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Είναι επίσης το πιο ακριβό μέρος του Λουξεμβούργου.

Πραγματα να κανεις

Που να φάω

Ville Haute, Οικονομικά ξενοδοχεία στην πόλη του Λουξεμβούργου

 • Hotel Simoncini : Το πιο καλλιτεχνικό ξενοδοχείο του Λουξεμβούργου στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο λευκό κτήριο που ξεχωρίζει στην ιστορική γειτονιά και έχει υπέροχες μικρές πινελιές, όπως έργα τέχνης στον τοίχο.
 • La Pipistrelle Hotel : Αυτό το κομψό ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο, αλλά διαθέτει φρέσκα, μοντέρνα δωμάτια με υπέροχα μπάνια.

Ville Haute, Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Πόλη του Λουξεμβούργου

 • Hotel Parc Beaux Arts : Αυτό το κομψό ξενοδοχείο διατήρησε πολλές vintage λεπτομέρειες στη διακόσμηση των δωματίων του, καθιστώντας το μια καθηλωτική εμπειρία στην ιστορική περιοχή και είναι κοντά σε πολλά μπαρ και εστιατόρια.
 • CAB Ap’art : Οι μονάδες σε αυτό το ξενοδοχείο διαμερισμάτων διαθέτουν υπνοδωμάτιο, καθιστικό, καλά εξοπλισμένο μπάνιο και κουζίνα με ηλεκτρικές συσκευές, ιδανικά για μεγαλύτερη διαμονή.

Ville Haute, Πόλη του Λουξεμβούργου Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Le Royal Hotels & Resorts Luxembourg : Οι επισκέπτες σε αυτό το εξαιρετικά πολυτελές ξενοδοχείο μπορούν να απολαύσουν πρόσφατα ανακαινισμένα και ευρύχωρα δωμάτια, πισίνα, σπα και ακόμη και σαλόνι ομορφιάς.
 • Hotel Le Place d’Armes : Αυτό το ξενοδοχείο είναι η επιτομή της ήσυχης πολυτέλειας, χάρη στην αρ ντεκό διακόσμηση, τα μινιμαλιστικά δωμάτια και τις υψηλές πινελιές, όπως το μαρμάρινο δάπεδο μπάνιου.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Λουξεμβούργο

2. Σταθμός, Πόλη του Λουξεμβούργου

Ένα τραμ στις ράγες του μπορεί να δει κανείς στο κέντρο της πόλης, όπου διακρίνονται μια εκκλησία και άλλα κτίρια και μερικοί πεζοί που περπατούν.

Gare, Λουξεμβούργο – 21 Ιουλίου 2021 – φωτογραφία δρόμου με πινακίδα ποδηλάτου μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό με τρένο του τραμ/JackKPhoto/Shutterstock

Η πόλη του Λουξεμβούργου είναι κάτι περισσότερο από τον ιστορικό της πυρήνα. Έχει και πιο σύγχρονες περιοχές, όπως η κομψή συνοικία Gare, η γειτονιά γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Εάν απλώς περνάτε από το Λουξεμβούργο στο δρόμο σας για κάπου αλλού και θέλετε να κάνετε μια γρήγορη στάση στη χώρα, αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε για ευκολία.

Είναι επίσης το καλύτερο μέρος για να μείνετε εάν σκοπεύετε να κάνετε πολλές ημερήσιες εκδρομές, χάρη στην εγγύτητα στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα να κάνετε και στη γειτονιά Gare. Αν και δεν είναι τόσο παλιό όσο το Ville Haute, έχει το μερίδιο των ιστορικών αρχοντικών του 19ου αιώνα που φιλοξενούν πλέον πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια. Επιπλέον, η παλιά πόλη απέχει μόλις 20 λεπτά με τα πόδια, καθιστώντας την εύκολη επίσκεψη.

Η περιοχή Gare έχει μερικές από τις καλύτερες σύγχρονες κουλτούρες της πόλης του Λουξεμβούργου. Υπάρχουν πολλά εμπορικά κέντρα και εμπορικοί δρόμοι στην περιοχή όπου μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε θέλετε. Είναι η περιοχή όπου εγκαθίστανται πολλοί από τους ξένους κατοίκους του Λουξεμβούργου, επομένως περιμένετε μια διαφορετική σκηνή γειτονιάς, συμπεριλαμβανομένης μιας διαφορετικής κουζίνας της γειτονιάς.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με τα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, ίσως γνωρίζετε ότι η πιο επικίνδυνη περιοχή στα περισσότερα ευρωπαϊκά κέντρα πόλεων είναι ακριβώς γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό και αυτό δεν είναι διαφορετικό στο Λουξεμβούργο.

Αν και η συνοικία με τα κόκκινα φανάρια του Λουξεμβούργου είναι πιο ασφαλής από τις κανονικές γειτονιές σε πολλές άλλες πόλεις, μπορεί να αντιμετωπίσετε πορνεία ή εμπόριο ναρκωτικών. Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια, είναι καλύτερα να μείνετε αλλού.

Πραγματα να κανεις

 • Περπατήστε στο Ville Haute για να θαυμάσετε τα ιδιαίτερα ιστορικά κτίρια
 • Απολαύστε τη θέα της πόλης και της κοιλάδας του ποταμού Petrusse από τη γέφυρα Adolphe
 • Πηγαίνετε για ψώνια στην περιοχή, η οποία διαθέτει εμπορικούς δρόμους, όπως η Avenue de la Liberté

Που να φάω

 • Απολαύστε νόστιμο ινδικό φαγητό στο Krishna Vilas , το οποίο ειδικεύεται στις νότιες ινδικές λιχουδιές
 • Οι βίγκαν πρέπει να πάνε στο Nirvana Café  για γεύματα με βάση τα φυτά
 • Δοκιμάστε νόστιμες ελληνικές σπεσιαλιτέ στο αγαπημένο τοπικό Athena

Σιδηροδρομικός σταθμός, Οικονομικά ξενοδοχεία στην πόλη του Λουξεμβούργου

 • Kazakiwi : Αυτό το κομψό ξενοδοχείο έχει ασιατικές επιρροές στο ντιζάιν και το πρωινό του, και τα καθαρά, μινιμαλιστικά δωμάτιά του είναι η τέλεια όαση μετά από μια κουραστική μέρα ταξιδιού.
 • Residence du Lys – Perrin Apartments : Οι μονάδες σε αυτό το ξενοδοχείο διαμερισμάτων διαθέτουν μικρές κουζίνες, υπνοδωμάτια, χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας με τηλεόραση, ακόμη και πλυντήριο ρούχων.

Gare, ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Πόλη του Λουξεμβούργου

 • Hotel Perrin – πρώην Carlton : Αυτό το ξενοδοχείο διαθέτει άνετα, μινιμαλιστικά δωμάτια με τηλεόραση και ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και έναν κομψό κοινόχρηστο χώρο για πρωινό και καφέ.
 • Hotel Empire : Αυτό το απλό ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό και καλωσορίζει τους επισκέπτες με μικρές πινελιές, όπως τέχνη σε κάθε δωμάτιο και τσάντες πρωινού για τους επισκέπτες που φεύγουν νωρίς.

Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πόλη του Λουξεμβούργου Πολυτελή ξενοδοχεία

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Λουξεμβούργο

3. Kirchberg

Ένα άτομο που περπατά δίπλα σε μια κατασκευή και στο βάθος είναι ένα σύγχρονο κτίριο που λάμπει κίτρινο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ/ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015: Θέατρο La Philarmonie, μια μοντέρνα αρχιτεκτονική στην περιοχή Kirchberg στην πόλη του Λουξεμβούργου/Sabino Parente/Shutterstock

Δεν είναι όλοι οι επισκέπτες στο Λουξεμβούργο εδώ για διακοπές. Η χώρα φιλοξενεί αμέτρητους διεθνείς θεσμούς, όπως γραφεία του ΟΗΕ και της ΕΕ, καθώς και διεθνείς επιχειρήσεις και ΜΚΟ.

Πολλά από αυτά τα διεθνή φυλάκια και κοινά συνεδριακά κέντρα βρίσκονται σε μια περιοχή, το Kirchberg. Για ταξιδιώτες στην πόλη για επαγγελματικούς λόγους, το Kirchberg είναι η καλύτερη επιλογή για διαμονή.

Ο Kirchberg έχει κάποια πράγματα να κάνει μεταξύ των συναντήσεων. Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να κάνουν το προσκύνημα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, έστω και μόνο για να θαυμάσουν το κτίριο που σχεδίασε ο IM Pei. Υπάρχουν επίσης άλλα ενδιαφέροντα παραδείγματα μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην περιοχή, από τα πολλά τοπικά επαγγελματικά κτίρια μέχρι τον γυάλινο καθεδρικό ναό με βιτρό.

Βοηθά το γεγονός ότι το Kirchberg συνδέεται καλά με άλλα μέρη της πόλης του Λουξεμβούργου, χάρη στο εξαιρετικό σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας, το οποίο είναι δωρεάν για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Άλλα μέρη της πόλης βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το τραμ ή το λεωφορείο.

Η καλά συνδεδεμένη φύση του Kirchberg είναι καλή γιατί η περιοχή δεν έχει πραγματικά πολλά να κάνει. Εάν δεν έχετε δουλειά να σας κρατήσουν στο Kirchberg, καλύτερα να μείνετε κάπου αλλού.

Πραγματα να κανεις

 • Χρησιμοποιήστε τη δωρεάν δημόσια συγκοινωνία  για να εξερευνήσετε άλλα μέρη της πόλης του Λουξεμβούργου
 • Επισκεφθείτε το MUDAM , το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Λουξεμβούργου
 • Πάρτε μια παράσταση στη Φιλαρμονία του Λουξεμβούργου  (ή απλώς θαυμάστε το φουτουριστικό κτίριο)

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία Kirchberg

 • Au P’tit Max – Studios Hote : Οι επισκέπτες σε αυτό το ξενοδοχείο έχουν τα δικά τους ευρύχωρα δωμάτια, διαμερίσματα και σουίτες και απολαμβάνουν κοινές ανέσεις, όπως δωρεάν καφέ και τσάι και υπηρεσία δωματίου.
 • D’Coque Hotel : Οι επισκέπτες σε αυτό το ξενοδοχείο μένουν σε υπέροχα μοντερνιστικά δωμάτια και έχουν δωρεάν πρόσβαση στο εθνικό υδάτινο κέντρο που βρίσκεται κοντά, καθώς και περιποιήσεις στο σπα.

Kirchberg ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Mama Shelter Luxembourg : Αυτό το φιλόξενο ξενοδοχείο έχει ζεστή, καλόγουστη διακόσμηση, ηλιόλουστη γωνιά πρωινού και εξαιρετική εξυπηρέτηση.
 • Novotel Suites Luxembourg : Εκτός από τη διαμονή στις δικές τους ευρύχωρες σουίτες, οι επισκέπτες σε αυτό το κατάλυμα μπορούν να απολαύσουν ένα κοινόχρηστο γυμναστήριο και ένα επιχειρηματικό κέντρο.

Kirchberg Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Novotel Luxembourg Kirchberg : Αυτό το υπερσύγχρονο ξενοδοχείο διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια με χώρους εργασίας και κλιματισμό, γυμναστήριο και δύο βεράντες με μπαρ.
 • Sofitel Luxembourg Europe : Ένα από τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας, αυτό το κομψό μοντέρνο ξενοδοχείο διαθέτει επώνυμα σουίτες, κομψούς κοινόχρηστους χώρους, γυμναστήριο και δύο εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό και ένα μπαρ στις εγκαταστάσεις.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Λουξεμβούργο

4. Echternach

Μια παλιά δομή και μια πόλη που περιβάλλεται από δέντρα και πράσινο χωράφι.

Photomann7/Shutterstock

Το Λουξεμβούργο έχει εκπληκτικά όμορφη φύση. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να πάτε για να δείτε την ομορφιά του τοπίου από το Echternach, στην περιοχή Mullerthal του Λουξεμβούργου. Αυτή η περιοχή έχει επίσης το παρατσούκλι «Μικρή Ελβετία», χάρη στο εκπληκτικό ορεινό τοπίο της.

Το Echternach είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε το τραχύ τοπίο του ανατολικού Λουξεμβούργου. Το πιο διάσημο μονοπάτι είναι το μονοπάτι Mullerthal, το οποίο εκτείνεται για 120 χιλιόμετρα μέσα από τους λόφους και τα χαμηλά βουνά της περιοχής.

Αν δεν έχετε την αντοχή για μια πολυήμερη πεζοπορία, υπάρχουν μερικές μικρότερες πεζοπορίες και πεζοπορίες που μπορείτε να κάνετε και να απολαύσετε την όμορφη φύση.

Το Echternach είναι επίσης μια σημαντική ιστορική πόλη. Είναι στην πραγματικότητα ο παλαιότερος οικισμός στο Λουξεμβούργο και ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα. Ο μεσαιωνικός πυρήνας του κέντρου της πόλης είναι αρκετά καλοδιατηρημένος και μπορείτε να δείτε όμορφα κτίρια όπως το Αβαείο του Echternach, του οποίου η επιβλητική πρόσοψη προκαλεί δέος ακόμη και στους αλλόθρησκους επισκέπτες.

Το Echternach έχει μόνο περίπου 5.000 κατοίκους, αλλά είναι μια εκπληκτικά ζωντανή πόλη με πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως λαογραφικά φεστιβάλ και καλοκαιρινές σειρές συναυλιών. Ωστόσο, αν ψάχνετε για ζωντανή ζωή στην πόλη, καλύτερα να μείνετε στην Πόλη του Λουξεμβούργου, καθώς μπορεί να σας νυστάζει.

Πραγματα να κανεις

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία Echternach

 • B&B Alferweiher : Απολαύστε ένα θερμό καλωσόρισμα σε αυτό το πανδοχείο λίγο έξω από την πόλη, το οποίο διαθέτει απλά άνετα δωμάτια, εξαιρετική εξυπηρέτηση και όμορφη θέα.
 • B&B Roudenhaff : Αυτό το άνετο bed and breakfast προσφέρει στους επισκέπτες ευρύχωρα δωμάτια, χώρους για εξερεύνηση και γεύματα σε πακέτο εκτός από το πρωινό.

Echternach ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Wollefstuerm : Θα έχετε άφθονο χώρο όταν νοικιάσετε αυτήν την εξοχική κατοικία με τρία υπνοδωμάτια και τρία μπάνια, καθώς και μπορείτε να χαλαρώσετε στο ποτάμι και να απολαύσετε τη θέα στο βουνό από τον κήπο.
 • Hotel Le Postillon : Αυτό το οικογενειακό ξενοδοχείο σε ένα ιστορικό κτήριο ακριβώς στο κέντρο της πόλης διαθέτει πρόσφατα ανακαινισμένα μοντέρνα δωμάτια με WiFi σε μια ασυναγώνιστη τοποθεσία.

Echternach Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Au Vieux Moulin : Αυτή η μεγάλη ιδιοκτησία βρίσκεται σε έναν αντίκα νερόμυλο και διατηρεί κλασικές πινελιές σε όλους τους χώρους, αλλά διαθέτει επίσης μοντέρνα δωμάτια και ένα υπερσύγχρονο εστιατόριο.
 • Hotel Bel Air Sport & Wellness : Αυτό το μεγάλο ξενοδοχείο βρίσκεται στους δικούς του χώρους, οι οποίοι είναι αρκετά μεγάλοι για να εξερευνήσετε. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν την πισίνα, το σπα και το εξαιρετικό εστιατόριο.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Λουξεμβούργο

5. Κρέατα

Ένα μεγάλο παλιό κάστρο στην κορυφή ενός λόφου που περιβάλλεται από δέντρα κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

Troy Wegman/Shutterstock

Για όσους γνωρίζουν για το Λουξεμβούργο, το κύριο αξιοθέατο είναι η ύπαιθρος που είναι διάσπαρτη από κάστρα. Το Vianden, μια πόλη κοντά στο Λουξεμβούργο, είναι η καλύτερη βάση για να εξερευνήσετε τα κάστρα της χώρας. Το Vianden είναι επίσης μια πόλη γεμάτη ιστορία, και τα μεσαιωνικά κτίρια και τα κάστρα στην κορυφή κάθε λόφου δεν μπορούν παρά να δημιουργήσουν μια ρομαντική σκηνή.

Η πόλη Vianden φιλοξενεί το πιο διάσημο κάστρο του Λουξεμβούργου, το εκτεταμένο ρωμανικό κάστρο που κυριαρχεί στη θέα της πόλης. Σε κοντινή απόσταση, υπάρχουν πολλά άλλα κάστρα, όπως το κατάλευκο μεσαιωνικό κάστρο Clervaux και το κάστρο Bourscheid με κιονοστοιχίες.

Το οδικό ταξίδι γύρω από τα κάστρα του Λουξεμβούργου είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ειδικά επειδή οι δρόμοι σε αυτήν την περιοχή είναι ευχάριστα γραφικοί και στροφές.

Εκτός από το κάστρο, η πόλη έχει μερικά άλλα ιστορικά κτίρια και μια βόλτα στο κέντρο είναι ένας απόλυτα ευχάριστος τρόπος για να περάσετε την ώρα σας. Αν και δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο η Μικρή Ελβετία στο νότο, αυτή η περιοχή έχει επίσης όμορφους λόφους και δάση ιδανικά για έναν χαλαρωτικό περίπατο στη φύση.

Το Vianden είναι μια μεγάλη ρομαντική και ιστορική απόδραση, αλλά δεν είναι πολύ ζωντανή. Φυσικά, σε κάποιους επισκέπτες αρέσει έτσι.

Πραγματα να κανεις

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία Vianden

 • Bed & Breakfast du Chateau : Αυτό το απλό ξενοδοχείο διαθέτει άνετα δωμάτια διακοσμημένα με ρουστίκ διακόσμηση, θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες και μια εξαιρετική κεντρική τοποθεσία.
 • Ξενοδοχείο – Εστιατόριο Victor Hugo : Αυτό το εκπληκτικά οικονομικό ξενοδοχείο διαθέτει άνετα δωμάτια, ένα μικρό κέντρο ευεξίας και ένα ρουστίκ εστιατόριο και παιδική χαρά που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Vianden ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Auberge Aal Veinen : Αυτό το ρουστίκ ξενοδοχείο είναι αγαπημένο για όσους αναζητούν μια ρετρό ατμόσφαιρα, αλλά διαθέτει σύγχρονες ανέσεις, όπως τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο. Το γκαράζ μοτοσικλετών και το εστιατόριο του ξενοδοχείου που ειδικεύεται στα ψητά κρέατα το κάνουν αγαπημένο στους ποδηλάτες.
 • Hotel Heintz : Σε ένα ιστορικό αρχοντικό, αυτό το οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες τα δωμάτια με αντίκες και τους κήπους, με στρατηγικές εκσυγχρονιστικές πινελιές, όπως το WiFi.

Vianden Πολυτελή ξενοδοχεία

 • The Vianden Cottage : Απομακρυνθείτε από όλα νοικιάζοντας τη δική σας εξοχική κατοικία με υπνοδωμάτιο, μπάνιο, καθιστικό με τζάκι, κουζίνα και κήπο με τραπέζι για πικνίκ.
 • Hotel Belle-Vue : Αυτό το κομψό ξενοδοχείο είναι ιδανικό για ταξιδιώτες ευεξίας, χάρη στην εσωτερική πισίνα, το σπα (συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών λουτρών-υδρομασάζ σε ορισμένα δωμάτια), το σολάριουμ και τη χαλαρωτική θέα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Λουξεμβούργο

Πάνω σε εσάς — Κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

🏛️ Το πιο ιστορικόVille Haute, Πόλη του Λουξεμβούργου
🚋 Το καλύτερο για ημερήσιες εκδρομέςVille Haute, Πόλη του Λουξεμβούργου
💼 Το καλύτερο για επαγγελματικά ταξίδιαKirchberg
🌳 Το καλύτερο για τη φύσηEchternach
🏰 Το καλύτερο για κάστρακρέατα

Το Λουξεμβούργο είναι μια μικρή χώρα που έχει ένα εκπληκτικό ποσό να προσφέρει, με πολλές περιοχές για διαμονή για όλους τους προϋπολογισμούς και τα γούστα. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Λουξεμβούργο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Λουξεμβούργο

Πού να μείνετε στο Βέλγιο

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια