Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Λουξεμβούργο;

Η χώρα του Λουξεμβούργου είναι μικρή αλλά πανίσχυρη, ένα κρυμμένο ευρωπαϊκό στολίδι που βρίσκεται ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο. Η χώρα δέχεται περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες  κάθε χρόνο, κάτι που δεν είναι μικρό κατόρθωμα για ένα τόσο μικρό μέρος.

Οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη του Λουξεμβούργου, μια μεγαλοπρεπή μεσαιωνική πόλη με μια πανέμορφη παλιά συνοικία, ιστορικά ορόσημα όπως το παλάτι του Μεγάλου Δούκα και σπουδαία μουσεία, όπως το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης.

Έξω από την πρωτεύουσα, μπορείτε να εξερευνήσετε όμορφες μικρές πόλεις, όπως το αβαείο του Echternach και τα γραφικά χωριά Moselle.

Οι κυλιόμενοι λόφοι και τα δάση της υπαίθρου είναι κατ’ ουσίαν ευρωπαϊκά. Το Λουξεμβούργο είναι μια μοναδική επιλογή για ευρωπαϊκές διακοπές, αλλά είναι πάντα καλό να είστε προσεκτικοί πριν κατευθυνθείτε σε μια νέα χώρα, ειδικά σε μια χώρα για την οποία δεν γνωρίζετε πολλά.

Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα για τα οποία δεν γνωρίζετε, όπως προκλήσεις ασφάλειας.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν το Λουξεμβούργο είναι ασφαλές για επίσκεψη ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το Λουξεμβούργο, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού εγκληματικότητας.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Λουξεμβούργο

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Λουξεμβούργο το 2023;

Ναί. Το Λουξεμβούργο είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για επίσκεψη όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο! Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό και άλλοι κίνδυνοι είναι πρακτικά ανύπαρκτοι.

Εάν θέλετε ήρεμες διακοπές όπου δεν είναι πιθανό να σας συμβεί τίποτα, το Λουξεμβούργο είναι το καλύτερο στοίχημά σας για μια επίσκεψη. Οι περισσότερες χώρες συμφωνούν ότι το Λουξεμβούργο είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες  θέτουν το Λουξεμβούργο κάτω από τη χαμηλότερη δυνατή ταξιδιωτική οδηγία, την ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 1. Συνιστάται στους επισκέπτες να λαμβάνουν βασικές προφυλάξεις, όπως θα έκαναν οπουδήποτε, αλλά δεν υπάρχουν κίνδυνοι που αξίζει να ξεχωρίσουν.

Η σπάνια εξαίρεση είναι η Νέα Ζηλανδία , η οποία συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο Λουξεμβούργο λόγω της απειλής της τρομοκρατίας.

Ωστόσο, αυτή είναι μια γενική συμβουλή που δίνει η Νέα Ζηλανδία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ανεξάρτητα από τις τοπικές συνθήκες. Αν και υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατίας στην Ευρώπη, στο Λουξεμβούργο ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Στην πραγματικότητα, η πιο πρόσφατη επίθεση ήταν η υπόθεση Bombers τη δεκαετία του 1980. Όπως κάθε μέρος, έτσι και το Λουξεμβούργο αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα, ιδίως όσον αφορά την εγκληματικότητα ήσσονος σημασίας.

Τα συνηθισμένα περιστατικά περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Μικροκλοπή
  • Διάρρηξη
  • Οικονομικά εγκλήματα όπως απάτες
  • Κλοπή αυτοκινήτων

Ωστόσο, τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι γενικά πολύ χαμηλά και είναι αρκετά εύκολο να λάβετε προφυλάξεις για να προστατευθείτε. Συνολικά, το Λουξεμβούργο είναι μια πολύ σταθερή χώρα με μια από τις καλύτερες οικονομίες στον κόσμο, έναν εύπορο πληθυσμό και ένα σταθερό πολιτικό σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι άλλα προβλήματα όπως οι εμφύλιες αναταραχές είναι εξαιρετικά σπάνια στο Λουξεμβούργο. Το Λουξεμβούργο είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Κατατάχθηκε στη 2η πιο ασφαλή χώρα στον κόσμο από το Business Insider India . Η πρωτεύουσά του, η πόλη του Λουξεμβούργου, κατατάσσεται συνήθως σε υψηλά επίπεδα στους καταλόγους με τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο . Ακόμη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι σπάνια στο Λουξεμβούργο!

Το ταξίδι σας στο Λουξεμβούργο είναι απίθανο να διακοπεί από αρνητικές εμπειρίες. Αν και θα πρέπει να εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε βασικές προφυλάξεις όταν είστε έξω, ο κίνδυνος να σας συμβεί οτιδήποτε είναι πολύ, πολύ χαμηλός!

Έγκλημα στο Λουξεμβούργο

Σε πολλά μέρη στον κόσμο, η εγκληματικότητα είναι μια τεράστια ανησυχία για τους τουρίστες. Κανείς δεν θέλει να περάσει τις διακοπές του υποβάλλοντας μια αναφορά στην αστυνομία στο τουριστικό αστυνομικό τμήμα ή περιμένοντας στην ουρά για να αγοράσει ένα νέο τηλέφωνο.

Επιπλέον, σε πολλούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, η εγκληματικότητα είναι μια πραγματική ανησυχία για τους επισκέπτες, καθώς οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος εγκληματιών. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το έγκλημα στο Λουξεμβούργο επειδή έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Το 2022, η αστυνομία ανέφερε μόλις 54.552 εγκλήματα . Αν και αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, εξακολουθεί να είναι ένα πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στο Λουξεμβούργο είναι ακόμη χαμηλότερο. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών στο Λουξεμβούργο είναι περίπου 0,65 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο λίγες δολοφονίες κάθε χρόνο. Τα ποσοστά άλλων βίαιων εγκλημάτων είναι εξίσου χαμηλά.

Η αστυνομία του Λουξεμβούργου προσφέρει μια χρήσιμη ανάλυση των ποσοστών εγκληματικότητας ανά είδος. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα εγκλήματα ιδιοκτησίας είναι η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που αναφέρονται στο Λουξεμβούργο, αν και μειώνονται τα τελευταία χρόνια.

Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αν και το ίδιο συμβαίνει και με τον πληθυσμό του Λουξεμβούργου, επομένως αναμένονται αυξήσεις της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας, οι συνήθεις μορφές εγκλημάτων ιδιοκτησίας περιλαμβάνουν κλοπές από οχήματα, κλοπές οχημάτων, πορτοφολάδες και κλοπές καταστημάτων.

Τα περισσότερα περιστατικά κλοπής είναι μη βίαια — σε όλο το 2019, υπήρξαν μόνο οκτώ περιπτώσεις ένοπλης ληστείας σε ολόκληρη τη χώρα. Μια άλλη κοινή μορφή εγκλήματος ιδιοκτησίας είναι οι διαρρήξεις. Οι διαρρήκτες στοχεύουν κατειλημμένες κατοικίες και μη κατειλημμένες εξοχικές κατοικίες.

Η αστυνομία παρακολουθεί λεπτομερή δεδομένα σχετικά με την επικράτηση των διαρρήξεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (περισσότερα για αυτές αργότερα) και εντείνει αργότερα για να στοχεύσει τέτοιου είδους εγκληματίες.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος , το Λουξεμβούργο είναι κέντρο διεθνών οικονομικών εγκλημάτων, όπως το οικονομικό ντάμπινγκ και η φοροδιαφυγή, αν και άλλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος είναι αρκετά σπάνιες.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτού του είδους το έγκλημα σπάνια επηρεάζει επισκέπτες, αν και υπήρξαν περιπτώσεις απάτης με στόχο αλλοδαπούς.

Εάν έρχεστε στο Λουξεμβούργο για να υπογράψετε μια επιχειρηματική συμφωνία, βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει τους πιθανούς επιχειρηματικούς εταίρους σας πριν υπογράψετε οτιδήποτε, ώστε να μην σας εμπλέξουν σε σκοτεινές δουλειές.

Όπως μπορείτε να δείτε, το έγκλημα δεν είναι πραγματικά ανησυχητικό στο Λουξεμβούργο. Θα πρέπει ακόμα να λαμβάνετε κάποιες προφυλάξεις για να είστε ασφαλείς, αλλά δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς σε επιφυλακή.

Πορτοφολάδες και μικροκλοπές

Αν και τα ποσοστά μικροκλοπών στο Λουξεμβούργο είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, εξακολουθούν να συμβαίνουν εγκλήματα. Οι πορτοφολάδες είναι η πιο κοινή μορφή μικροκλοπής, αλλά μπορεί να συμβούν και άλλες μορφές μικροκλοπής, όπως η αρπαγή τσάντας, η κλοπή από οχήματα και οι απάτες.

Η καναδική κυβέρνηση απαριθμεί μερικά hotspot για πορτοφολάδες στο Λουξεμβούργο. Τα περισσότερα περιστατικά κλοπής συμβαίνουν στην πόλη του Λουξεμβούργου, αν και μπορεί να συμβούν και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα.

Τα hotspots περιλαμβάνουν προφανή μέρη, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (το Luxembourg Gare) και την περιοχή γύρω από αυτό, και το αεροδρόμιο. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα μέρη που μπορεί να μην φαίνονται τόσο προφανή που επίσης βλέπουν πολλά εγκλήματα.

Να είστε προσεκτικοί στους ξενώνες νέων, στα λόμπι των ξενοδοχείων και στα εστιατόρια και τις καφετέριες. Οι κλέφτες στοχεύουν μέρη όπου ξέρουν ότι θα βρεθούν οι τουρίστες. Οι βασικές προφυλάξεις είναι αρκετές για να αποτρέψουν συνήθως τους κλέφτες στο Λουξεμβούργο.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, βεβαιωθείτε ότι οι τσάντες σας έχουν πάντα φερμουάρ και ότι διατηρείτε σωματική επαφή με τις τσάντες σας ανά πάσα στιγμή, ώστε να μην μπορεί κανείς να τις αρπάξει εν αγνοία σας.

Μην κάνετε επίδειξη αντικειμένων που μπορεί να σας κάνουν στόχο, όπως ρολόγια πολυτελείας και το πιο πρόσφατο smartphone. Ακριβώς επειδή το Λουξεμβούργο είναι μια πλούσια χώρα δεν σημαίνει ότι είναι έξυπνο να επιδεικνύετε τα ακριβά αντικείμενα που έχετε.

Οι άνθρωποι συνήθως αφήνουν τη φρουρά τους σε καταστήματα, λόμπι ξενοδοχείων και εστιατόρια, επειδή οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς εκεί, αλλά εκεί συχνά χτυπούν οι κλέφτες. Ποτέ μην αφήνετε αντικείμενα χωρίς επίβλεψη όπου κι αν βρίσκεστε, ακόμα κι αν πηγαίνετε απλώς στην τουαλέτα ή πηγαίνετε να πληρώσετε.

Επίσης, δεν θέλετε να αφήσετε τις τσάντες σας να κρέμονται από το πίσω μέρος της καρέκλας σας ή στο πάτωμα.

Αντίθετα, κρατήστε τις τσάντες στην αγκαλιά σας ενώ κάθεστε, στο πάτωμα με το πόδι σας στον ιμάντα ή στον ώμο σας εάν περιμένετε στην ουρά. Οι κλέφτες συχνά εκμεταλλεύονται την απροσεξία των τουριστών στις δημόσιες επιχειρήσεις για να τους αρπάξουν τις τσάντες.

Οι απάτες είναι επίσης κοινές μορφές κλοπής στο Λουξεμβούργο. Μια συνηθισμένη απάτη είναι κάποιος που υποδύεται τον μυστικό αστυνομικό που έρχεται στους επισκέπτες και απαιτεί πρόστιμο για μικροπαραβάσεις.

Οι επισκέπτες, γνωρίζοντας ότι το Λουξεμβούργο έχει τη φήμη της αυστηρότητας σε μικροαδικήματα όπως η ρύπανση, υπακούουν, μη γνωρίζοντας ότι πληρώνουν χρήματα σε έναν απατεώνα.

Εάν σας έρθει κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι αστυνομικός, ζητήστε πάντα να δείτε ταυτότητα προτού του πληρώσετε χρήματα. Οι νόμιμοι υπάλληλοι εκδίδουν πάντα ένα εισιτήριο και σας κατευθύνουν στο επίσημο σύστημα πληρωμών και δεν θα δέχονται μετρητά ως τρόπο πληρωμής.

Διαρρήξεις

Οι διαρρήξεις είναι σύνηθες αδίκημα στο Λουξεμβούργο και αυξάνονται. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί για την αύξηση αυτού του τύπου εγκλήματος στην επίσημη ταξιδιωτική της συμβουλή για το Λουξεμβούργο.

Οι διαρρήκτες στοχεύουν σπίτια τον Αύγουστο, όταν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πηγαίνει διακοπές, και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, όταν οι άνθρωποι τείνουν να αποθαρρύνουν την επιφυλακή τους. Οι περισσότεροι διαρρήκτες στοχεύουν σπίτια, κάτι που πιθανότατα δεν θα σας επηρεάσει εάν μένετε σε ξενοδοχείο.

Ωστόσο, εάν μένετε σε ενοικίαση διακοπών ή με έναν φίλο στο Λουξεμβούργο ή σκέφτεστε να μετακομίσετε εκεί μακροπρόθεσμα και να νοικιάσετε το δικό σας σπίτι, θα πρέπει να γνωρίζετε αυτό το πρόβλημα.

Εάν είστε εκπατρισμένος κάτοικος Λουξεμβούργου, λάβετε προφυλάξεις για να ασφαλίσετε το σπίτι σας, όπως εγκατάσταση συστήματος συναγερμού.

Εάν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη διαμονή, ρωτήστε τον οικοδεσπότη σας σχετικά με τις προφυλάξεις ασφαλείας που έχει λάβει κατά των διαρρήξεων. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε μόνοι σας βασικές προφυλάξεις, όπως το κλείδωμα όλων των θυρών και των παραθύρων.

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία της περιοχής Gare με το τραμ που απεικονίζεται ανάμεσα σε πολλά ιστορικά κτίρια για έναν οδηγό με τίτλο Is Luxembourg Safe to Visit

Gare, Λουξεμβούργο – 21 Ιουλίου 2021 – φωτογραφία δρόμου με πινακίδα ποδηλάτου μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό με τρένο του τραμ;JackKPhoto/Shutterstock

Δεν υπάρχουν μέρη του Λουξεμβούργου που να είναι τόσο επικίνδυνα που πρέπει να τα αποφύγετε εντελώς. Υπάρχουν ορισμένα μέρη της πόλης του Λουξεμβούργου που έχουν υψηλότερα ποσοστά μικροεγκληματικότητας.

Το Luxembourg Gare και η περιοχή γύρω του έχουν υψηλότερα περιστατικά μικροκλοπών και εγκλημάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά, όπως κάθε σιδηροδρομικός σταθμός στην Ευρώπη.

Τα δημόσια πάρκα τη νύχτα τείνουν επίσης να έχουν δραστηριότητα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά, αν και σχεδόν ποτέ δεν είναι βίαιη. Η περιοχή Findel, κοντά στο αεροδρόμιο, έχει υψηλότερα ποσοστά κλοπής από δωμάτια ξενοδοχείων και λόμπι.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Φωτογραφία της έκθεσης Schueberfouer με τις βόλτες με φωτισμό νέον και τους ανθρώπους ανάμεσά τους μια συννεφιασμένη μέρα

Πόλη του Λουξεμβούργου, Λουξεμβούργο: 19 Αυγούστου 2016: 676η έκδοση της έκθεσης Schueberfouer, ένα ιστορικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι/Amalasi/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για να επισκεφθείτε το Λουξεμβούργο:

  • Η εγκληματικότητα αυξάνεται κατά τη διάρκεια του Schueberfouer. Εάν επισκέπτεστε την καλοκαιρινή έκθεση διασκέδασης, φροντίστε να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας καθώς οι κλέφτες τείνουν να χρησιμοποιούν τα πλήθη ως κάλυψη για πορτοφολάδες.
  • Κρατήστε το αυτοκίνητό σας ασφαλές. Η κλοπή από οχήματα είναι συχνή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει τις πόρτες και τυλίγετε τα παράθυρά σας. Μην αφήνετε αντικείμενα αξίας στο αυτοκίνητό σας και μην βάζετε αντικείμενα σε κοινή θέα.
  • Αποφύγετε την ενοικίαση αυτοκινήτου στην πόλη του Λουξεμβούργου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να πέσετε θύμα κλοπής από το όχημά σας. Επιπλέον, η στάθμευση και η κυκλοφορία στην πόλη του Λουξεμβούργου είναι εμφανώς δύσκολη, επομένως μπορείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία βασιζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Φροντίστε να τηρείτε τους τοπικούς νόμους. Οι ποινές για μικροαδικήματα, όπως η χρήση ναρκωτικών ή η μέθη στο κοινό είναι αρκετά βαριές και θέλετε να αποφύγετε νομικά προβλήματα ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Συχνές Ερωτήσεις

Χριστουγεννιάτικη έκθεση στο Λουξεμβούργο με φώτα σε όλα τα κτίρια και τα δέντρα και έναν σκοτεινό ουρανό πάνω από τη σκηνή για να απαντηθεί το ερώτημα αν το Λουξεμβούργο είναι ασφαλές

FamVeld/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν σχετικά με το Λουξεμβούργο:

Πόσο ασφαλές είναι το Λουξεμβούργο για τους τουρίστες;

Το Λουξεμβούργο είναι εξαιρετικά ασφαλές για τους τουρίστες. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό και το ποσοστό των εγκλημάτων που επηρεάζουν τους τουρίστες είναι ακόμη χαμηλότερο. Υπάρχουν λίγοι άλλοι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους τουρίστες, όπως πολιτικές διαμάχες, εμφύλιες αναταραχές, τρομοκρατία ή φυσικές καταστροφές.

Είναι ασφαλές να περπατάς γύρω από το Λουξεμβούργο τη νύχτα;

Το Λουξεμβούργο είναι σχεδόν εξίσου ασφαλές τη νύχτα όσο και την ημέρα. Υπάρχουν μόνο μερικά μέρη που πρέπει να αποφύγετε, όπως τα δημόσια πάρκα και η περιοχή γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς γίνονται πρόχειρα μετά το σκοτάδι.

Είναι το Λουξεμβούργο απαλλαγμένο από το έγκλημα;

Το Λουξεμβούργο δεν είναι απαλλαγμένο από εγκλήματα γιατί είναι αδύνατο για οποιοδήποτε μέρος να είναι απαλλαγμένο από εγκλήματα. Εγκληματικά περιστατικά όπως διαρρήξεις, πορτοφολάδες και οικονομικά εγκλήματα συμβαίνουν, αλλά σε χαμηλότερα ποσοστά από ό,τι σε άλλα μέρη.

Είναι ακριβό στο Λουξεμβούργο;

Το μειονέκτημα του Λουξεμβούργου είναι ότι είναι πολύ ακριβό. Το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό, σε σημείο που πολλοί Λουξεμβούργοι εργαζόμενοι ζουν πέρα ​​από τα σύνορα στη Γαλλία και μετακινούνται για να εργαστούν!

Είναι οι άνθρωποι στο Λουξεμβούργο φιλικοί;

Οι άνθρωποι στο Λουξεμβούργο είναι ανοιχτοί στους ξένους και αγαπούν τη συζήτηση. Συνήθως μιλούν πολλές γλώσσες και είναι φιλόξενοι.

Λοιπόν, είναι ασφαλές για επίσκεψη το Λουξεμβούργο;

Το Λουξεμβούργο είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς της Ευρώπης. Εκτός από κάποιες μικροκλοπές, η εγκληματικότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη και σπάνια επηρεάζει τους τουρίστες. Στην πραγματικότητα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να καταστρέψει το ταξίδι σας είναι να κολλήσετε στην κίνηση ή η αιώνια βροχή του Λουξεμβούργου!

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και ένα πολύ ασφαλές συνολικό περιβάλλον, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Λουξεμβούργο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης: 

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στα Φίτζι

Είναι το Kona ασφαλές για επίσκεψη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια