Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε στο Πεκίνο;

Η πρωτεύουσα της μεγαλοπρεπούς Κίνας , αυτή η υπερπλήρη πόλη, που χαρακτηρίζεται από μεγάλες αντιθέσεις, τεράστιους ουρανοξύστες δίπλα σε μικρά σπίτια του πιο παραδοσιακού Πεκίνου. Συνώνυμο του πολιτισμού, της ιστορίας και μιας ιδιόμορφης γαστρονομίας. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε την καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στο Πεκίνο και να απολαύσετε όλα όσα έχει να προσφέρει.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κίνα

Aκολουθήστε μας στο facebook

Πότε να πάτε στο Πεκίνο

Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε σε αυτή τη σπουδαία πόλη είναι τους μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου . Αυτές είναι οι καλύτερες εποχές για να ταξιδέψετε στο Πεκίνο, γιατί κάνοντας το αυτές τις εποχές μπορείτε να αποφύγετε τις ακραίες καλοκαιρινές θερμοκρασίες και τις άφθονες καλοκαιρινές βροχές.

Αυτούς τους μήνες θα απολαύσετε την πόλη με τον πιο άνετο δυνατό τρόπο, γιατί ο καλός καιρός θα σας συντροφεύσει να περπατήσετε στους δρόμους της.

ταξιδιωτικές εποχές

Η υψηλή περίοδος για να ταξιδέψετε στο Πεκίνο συμπίπτει με τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα, ο καλός καιρός είναι καλός και τα τοπία αυτή την περίοδο είναι όμορφα. Αυτή τη σεζόν τα αεροπορικά εισιτήρια είναι υψηλά και η διαμονή είναι δύσκολη, λόγω της μεγάλης εισροής τουριστών.

Η εποχή των ώμων για να επισκεφθείτε το Πεκίνο είναι τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η ζέστη του ήλιου και οι άφθονες βροχές είναι συχνές αυτές τις ημερομηνίες. Σε αυτούς τους μήνες μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα, όσον αφορά τη διαμονή και το αεροπλάνο καθώς τείνουν να πέφτουν λίγο.

Η χαμηλή περίοδος για να ταξιδέψετε στο Πεκίνο είναι τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, όπως και οι τιμές για ξενοδοχεία και πτήσεις.

Η χειρότερη στιγμή για να ταξιδέψετε στο Πεκίνο

Οι χειρότεροι μήνες για να επισκεφθείτε τη μεγάλη πρωτεύουσα της Κίνας συμπίπτουν με τους καλοκαιρινούς μήνες . Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που εμφανίζονται στην πόλη, όχι τόσο επειδή είναι πολύ υψηλές, αλλά μάλλον λόγω του ότι το κλίμα γίνεται υγρό, με άφθονες βροχές και καταιγιστική ζέστη.

Ο καιρός στο Πεκίνο

Η κινεζική πρωτεύουσα, γνωστή ως Πεκίνο, έχει ένα εύκρατο κλίμα . Σε αυτή την περιοχή της Κίνας, οι χειμώνες είναι αρκετά κρύοι και οι χειμώνες είναι πολύ ζεστοί.

Ο Ιανουάριος είναι ο πιο κρύος μήνας από όλους, με τη μέγιστη θερμοκρασία του να είναι 2ºC.

Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, τους καλοκαιρινούς μήνες, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 31ºC.

Οι πιο ηλιόλουστοι μήνες στο Πεκίνο είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος, με 9 ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά.

Συνήθως δεν βρέχει πολύ όλο το χρόνο, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της βροχής πέφτει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι οι πιο ξηροί μήνες.

Συμβουλές για ταξίδια στο Πεκίνο

Για να ταξιδέψετε στο Πεκίνο είναι απαραίτητο να αποκτήσετε βίζα , αυτή η διαδικασία θα σας πάρει λίγο χρόνο και κάποια χρήματα. Θα χρειαστείτε έγκυρο διαβατήριο και αεροπορικά εισιτήρια τόσο για την έξοδο όσο και για την επιστροφή.

Η Κίνα είναι μια σχετικά φθηνή χώρα , αλλά σε ορισμένα πράγματα δεν φαίνεται και πολύ. Το φαγητό και η μεταφορά είναι πολύ φθηνά, αλλά τα ξενοδοχεία ή τα αξιοθέατα δεν είναι ιδιαίτερα φθηνά. Λάβετε αυτό υπόψη για να οργανώσετε το ταξίδι σας.

Πτήσεις για Πεκίνο

Οι τιμές, αν δεν τις ψάξεις σωστά, μπορεί να υποστούν μεγάλη αύξηση. Επομένως, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και να τις αναζητήσετε σε μια φτηνή μηχανή αναζήτησης πτήσεων όπως το TicketsWe, όπου μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προσφορές. Αποφασίστε την ημερομηνία και την πορεία για να ανακαλύψετε το Πεκίνο!

Διαβάστε επίσης:12 εντυπωσιακές ταξιδιωτικές ιδέες

25 ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά γεγονότα για την Κίνα

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια