Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για Keukenhof

Το να περάσετε λίγες μέρες στο Άμστερνταμ είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν επισκέπτεστε την Ολλανδία, αλλά γιατί να σταματήσετε εκεί; Έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται να γεμίσετε το δρομολόγιό σας στην Ολλανδία, με ένα διαρκές αγαπημένο των ταξιδιωτών να είναι οι εκπληκτικοί κήποι του Keukenhof. Οι κήποι και οι εκτεταμένες εκθέσεις λουλουδιών τους είναι ανοιχτά μόνο για ένα περιορισμένο παράθυρο κάθε χρόνο, κάνοντας την επίσκεψη στο Keukenhof ακόμα πιο ξεχωριστή, αν έχετε τον σωστό χρόνο.

Επειδή οι κήποι είναι τόσο δημοφιλείς στους επισκέπτες και ανοίγουν για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ο προγραμματισμός του ταξιδιού σας εκεί είναι εξαιρετικά σημαντικός εάν δεν θέλετε να απογοητευτείτε. Ένα σημαντικό βήμα σε αυτόν τον προγραμματισμό είναι η τακτοποίηση των εισιτηρίων σας για το Keukenhof, γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για Keukenhof για να σας βοηθήσουμε.

Γρήγορη απάντηση: Διατίθενται διαφορετικοί τύποι εισιτηρίων Keukenhof

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για Keukenhof

Όπως και άλλα εμβληματικά αξιοθέατα, υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ζήσετε τους κήπους στο Keukenhof, ο καθένας με το δικό του είδος εισιτηρίου. Δεν θέλουν όλοι να το επισκεφτούν με τον ίδιο τρόπο, επομένως παρακάτω θα σας δείξουμε πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Keukenhof για κάθε τύπο επίσκεψης και θα εξηγήσουμε ποια είναι η συμφωνία με τα εισιτήρια skip-the-line Keukenhof.

Οι 10 πιο όμορφοι κήποι στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Παρακολούθηση αυτοπροσώπως (Δεν είναι δυνατό)

Ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αγοράζετε εισιτήρια για το Keukenhof πριν την επίσκεψή σας είναι ότι απλά δεν είναι δυνατό να αγοράσετε εισιτήρια όταν φτάσετε εκεί. Ενώ στο παρελθόν ήταν δυνατό να εμφανιστείτε απλώς και να συμμετάσχετε στη γραμμή για το εκδοτήριο εισιτηρίων στην είσοδο, αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς όλα τα εισιτήρια πρέπει πλέον να αγοράζονται ηλεκτρονικά.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Αν και η κράτηση εισιτηρίων για το Keukenhof μέσω Διαδικτύου είναι ο μόνος τρόπος για να τα αποκτήσετε, θα ήταν καλή ιδέα ακόμα κι αν δεν συνέβαινε αυτό. Το Keukenhof είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ολλανδίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προσέλκυσε 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019 κατά τη διάρκεια της δίμηνης περιόδου λειτουργίας του. Αυτό σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός για εισιτήρια θα είναι πάντα υψηλός και θα θέλετε να τα κλείσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα για να μην χάσετε.

Επειδή όλα τα εισιτήρια είναι για μια συγκεκριμένη ώρα εισόδου και δεν υπάρχει γραμμή για να αγοράσετε εισιτήρια, όλα τα εισιτήρια είναι ουσιαστικά εισιτήρια skip-the-line για το Keukenhof. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω του επίσημη ιστοσελίδα του Keukenhofαλλά ενώ μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε αυτά μέσω του ιστότοπου, δυστυχώς τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται.

Γι’ αυτόν τον λόγο συνιστούμε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για το Keukenhof μέσω αυτού του συνδέσμουκαθώς μπορείτε να ακυρώσετε έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων για σχεδόν την ίδια τιμή.

Σκωτία | Τα 25 καλύτερα κάστρα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ή που ανησυχούν για τη μεταφορά από και προς τους κήπους μπορεί να θέλουν να κάνουν κράτηση για μια ξενάγηση στο Keukenhof. Με κράτηση για μια περιήγηση στο Keukenhof, όχι μόνο θα λάβετε εισιτήρια για τους υπέροχους κήπους, αλλά θα απολαύσετε επίσης μεταφορά μετ’ επιστροφής από το Άμστερνταμ και μια προαιρετική ξενάγηση μιας ώρας στους κήπους. Μια περιήγηση είναι η τέλεια επιλογή αν θέλετε απλώς να καθίσετε και να απολαύσετε την εμπειρία χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την οργάνωση της.

4. Κλείστε μια ημερήσια εκδρομή

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μετατρέψετε την περιήγηση στο Keukenhof σε ολοήμερη εκδρομή είναι να επισκεφτείτε τους κήπους ως μέρος μιας οργανωμένης ημερήσιας εκδρομής από το Άμστερνταμ. Η πιο κοινή ημερήσια εκδρομή στο Keukenhof σας δίνει άφθονο χρόνο για να δείτε τα λουλούδια του, αλλά περιλαμβάνει επίσης μια ήπια κρουαζιέρα με σκάφος στην όμορφη ολλανδική ύπαιθρο για να δείτε περισσότερο από το τοπίο της περιοχής διάσπαρτο με εμβληματικούς ανεμόμυλους. Είναι πραγματικά ένα βήμα πιο πάνω από μια ξενάγηση, καθώς όχι μόνο περιλαμβάνει είσοδο και μεταφορά, αλλά σας επιτρέπει επίσης να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή με μια κίνηση.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Keukenhof

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφτείτε το Keukenhof;

Το Keukenhof είναι μια εποχική εκδήλωση που πραγματοποιείται μόνο για λιγότερους από δύο μήνες την άνοιξη. Ως εκ τούτου, δεν έχετε πολλές επιλογές για το πότε θα το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια του έτους.

Ωστόσο, θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και στο περιορισμένο παράθυρό του, μπορείτε να αποκτήσετε διαφορετικές εμπειρίες σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα λουλούδια, όπως οι νάρκισσοι, οι υάκινθοι και οι κρόκοι, ανθίζουν στην αρχή της άνοιξης, ενώ οι περισσότερες τουλίπες ανθίζουν προς το τέλος της σεζόν.

Αξίζει επίσης να σκεφτείτε πότε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και κατά τη διάρκεια της ημέρας θέλετε να το επισκεφτείτε. Όπως είναι λογικό, οι κήποι είναι πολύ απασχολημένοι το Σαββατοκύριακο, οπότε είναι καλύτερο να έρθετε τη Δευτέρα ή την Τρίτη όταν έχει λιγότερο κόσμο. Όσο για το πότε είναι πιο ήσυχο κατά τη διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε να ρυθμίσετε την επίσκεψή σας για το πρώτο πράγμα το πρωί ή για αργά το απόγευμα.

Ώρες Λειτουργίας Keukenhof

Το Keukenhof είναι ανοιχτό στο κοινό μόνο για ένα συγκεκριμένο παράθυρο την άνοιξη, το οποίο το 2022 είναι από τις 24 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίας για τους κήπους στο Keukenhof είναι καθημερινά από τις 8:00 έως τις 19:30. Σε άλλες εποχές του χρόνου, οι κήποι είναι κλειστοί.

Πώς να πάτε στο Keukenhof

Αν και το Keukenhof βρίσκεται στην ύπαιθρο, εξακολουθεί να είναι σχετικά εύκολο να το προσεγγίσετε με τη δημόσια συγκοινωνία από το Άμστερνταμ, την πλησιέστερη μεγάλη πόλη. Η ακριβής διαδρομή σας θα εξαρτηθεί από το πού έρχεστε μέσα στο Άμστερνταμ, αλλά θα σας δείξουμε τις επιλογές σας όταν ταξιδεύετε από το κέντρο της πόλης.

Ο απλούστερος τρόπος για να φτάσετε στο Keukenhof είναι να πάρετε το μετρό M52 από το σιδηροδρομικό σταθμό Amsterdam Centraal και να κατεβείτε στη στάση Europaplein. Στο Europaplein, μπορείτε να επιβιβαστείτε στο λεωφορείο Keukenhof Express 852 που σας μεταφέρει στους κήπους. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το τρένο Sprinter από το Amsterdam Centraal προς το αεροδρόμιο Schiphol και στη συνέχεια να μεταφερθείτε στο λεωφορείο Keukenhof Express 858. Και για τις δύο διαδρομές, ο συνολικός χρόνος ταξιδιού σας θα πρέπει να είναι περίπου 50 λεπτά.

Είναι δυνατή η κράτηση εισιτηρίων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Keukenhof που περιλαμβάνει τόσο την είσοδο στους κήπους όσο και εισιτήρια για το λεωφορείο ή το τρένο. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική κάρτα OV-chipkaart, ένα περιφερειακό εισιτήριο ή ένα ειδικό ημερήσιο εισιτήριο για λεωφορεία Keukenhof Express που αγοράσατε σε κατάστημα εισιτηρίων OV.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα λεωφορεία Keukenhof Express εκτελούν δρομολόγια μόνο όταν το Keukenhof είναι ανοιχτό στο κοινό, επομένως ενδέχεται να μην εμφανίζονται σε εργαλεία σχεδιασμού μεταφορών όπως 9292 εκτός Μαρτίου έως Μαΐου.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια Keukenhof;

Ενώ ως επί το πλείστον τα εισιτήρια του Keukenhof είναι σχετικά απλά, υπάρχουν ένα ή δύο πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για αυτά πριν κάνετε κράτηση. Για να λάβετε τα εισιτήριά σας για το Keukenhof, θα πρέπει να επιλέξετε την ημέρα που θέλετε να επισκεφτείτε και ένα χρονικό διάστημα για την άφιξή σας. Οι χρόνοι για είσοδο είναι κάθε 30 λεπτά, αλλά μόλις βρεθείτε μέσα στους κήπους, μπορείτε να μείνετε όσο θέλετε.

Αφού κλείσετε τα εισιτήριά σας, θα μπορείτε να τα παρουσιάσετε στην είσοδο είτε στο smartphone σας είτε εκτυπωμένα. Τα εισιτήρια που κρατούνται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ενδέχεται να τροποποιηθούν για να αλλάξουν τον αριθμό των εισιτηρίων ή τις ημερομηνίες στα εισιτήρια.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Keukenhof;

Τα γενικά εισιτήρια για το Keukenhof κοστίζουν 18,50 € για ενήλικες και 9 € για παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών. Παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών εισέρχονται δωρεάν. Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν βιβλία οδηγών για το πάρκο για 5 €, ενώ η στάθμευση στο Keukenhof κοστίζει 6 €.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για το Keukenhof

Οι άνθρωποι που θέλουν να πάνε στο Keukenhof κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους επισκέπτονται συνήθως τους κήπους από μια κοντινή πόλη ή κωμόπολη όπως το Άμστερνταμ ή το Χάρλεμ. Η μετάβαση από αυτούς τους γειτονικούς προορισμούς δεν είναι πολύ δύσκολη και θα σας επιτρέψει να απολαύσετε άλλα αξιοθέατα και εστιατόρια. Ωστόσο, αν θέλετε πραγματικά να μείνετε κοντά στο Keukenhof, έχετε κάποιες επιλογές για διαμονή στη γενική περιοχή των κήπων.

Το πλησιέστερο πολυτελές κατάλυμα στο Keukenhof είναι το Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk aan Zee. Θα βρείτε αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων δίπλα στην παραλία, σε απόσταση περίπου 20 λεπτών με το αυτοκίνητο από τους κήπους – όχι ότι θα θέλετε να αφήσετε τα κομψά δωμάτια και τις σουίτες, το κέντρο σπα και το εστιατόριο του.

Απολαύστε την εκπληκτική θέα στις τουλίπες από το δωμάτιό σας στο υπέροχο B&B Blossom. Απέχει μόλις πέντε λεπτά οδικώς από το Keukenhof από αυτό το άνετο bed and breakfast μεσαίας κατηγορίας και αναμφίβολα θα απολαύσετε τα ευρύχωρα δωμάτιά του εξοπλισμένα με τις συνηθισμένες σύγχρονες ανέσεις.

Καθώς το Keukenhof βρίσκεται στην ύπαιθρο, δεν υπάρχουν πολλά οικονομικά καταλύματα για να διαλέξετε. Ωστόσο, υπάρχει ένας ξενώνας, The Flying Pig Beach Hostel, που είναι σχετικά κοντά στο Noordwijk, 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Keukenhof. Με μια δυνατή ατμόσφαιρα beach party, μπορείτε να περιμένετε να περάσετε ζωντανά σε αυτόν τον ξενώνα. Εάν δεν σας αρέσει αυτό, σας συνιστούμε να δείτε τον οδηγό μας για τον ξενώνα για το Άμστερνταμ για ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών.

Το Φεστιβάλ Παρέλασης των Λουλουδιών στο Keukenhof

Παράλληλα με τα εγκαίνια του Keukenhof, το άλλο μεγάλο ανοιξιάτικο γεγονός στην Ολλανδία είναι το ετήσιο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Flower Parade, γνωστό και ως Flower Parade Bollentreek. Το φεστιβάλ διαρκεί από τις 20 έως τις 24 Απριλίου 2022, με μια ειδική παρέλαση λουλουδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου.

Την ημέρα, η παρέλαση θα διανύσει 42 χιλιόμετρα (26 μίλια) από το Noordwijk στο Haarlem, περνώντας από την πόλη Lisse, ακριβώς κάτω από το δρόμο από το Keukenhof. Βλέποντας αυτή τη ζωντανή παρέλαση λουλουδιών πάνω από την επίσκεψή σας στο Keukenhof είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσετε μια συναρπαστική, αν και πολυάσχολη, μέρα.

Διαδικασία ασφαλείας στο Keukenhof

Για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε μια ευχάριστη και αδιάκοπη επίσκεψη στους κήπους Keukenhof, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες του πάρκου που θα θέλετε να μάθετε πριν πάτε.

Ίσως το πιο χρήσιμο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων είναι ότι υπάρχουν ντουλάπια δίπλα στην κύρια είσοδο για την αποθήκευση αντικειμένων, αλλά είναι σχετικά μικρά και δεν έχουν σχεδιαστεί για μεγάλες τσάντες ή αποσκευές. Δεδομένου ότι δεν θα θέλετε να περπατήσετε στο μεγάλο πάρκο με όλες τις τσάντες σας, είναι καλύτερο να τις αποθηκεύετε με ασφάλεια στην πόλη.

Ενώ είναι δυνατό να νοικιάσετε ποδήλατα ακριβώς έξω από το πάρκο, δεν μπορείτε να τα φέρετε μέσα. Τα αναπηρικά καροτσάκια και τα καροτσάκια, από την άλλη, επιτρέπονται.

Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα είναι να αφήσετε το μονοπάτι στο Keukenhof. Απαγορεύεται στους επισκέπτες να περπατούν ανάμεσα στα παρτέρια και τα χωράφια, όσο δελεαστική κι αν είναι μια φωτογραφία. Ομοίως, τα drones δεν επιτρέπονται.

Επίσκεψη στο Keukenhof με αναπηρία

Από τη φύση του, το Keukenhof είναι ένα μέρος με λίγα εμπόδια για επισκέπτες με αναπηρία. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν χειροκίνητα και ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια στα μονοπάτια του κήπου για να μετακινηθούν, ενώ είναι επίσης δυνατό να νοικιάσετε ένα αναπηρικό καροτσάκι για την επίσκεψή σας για 5 €. Τα σκυλιά επιτρέπονται μέσα στο Keukenhof, αλλά μόνο σκύλοι-οδηγοί και σκύλοι υποστήριξης επιτρέπονται μέσα στα περίπτερα και τα εστιατόρια του ιστότοπου.

Ο απόλυτος οδηγός με σακίδιο για το Άμστερνταμ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

FAQ – Στοιχεία για τον Keukenhof

Τι είναι το Keukenhof;

Το Keukenhof είναι ένας διάσημος κήπος με λουλούδια στην Ολλανδία, γνωστός κυρίως για τις τουλίπες του.

Πότε χτίστηκε το Keukenhof;

Οι απαρχές των σύγχρονων κήπων στο Keukenhof χρονολογούνται από το 1857, όταν οι κήποι στο Κάστρο Keukenhof άλλαξαν σε αγγλικό στυλ τοπίου.

Πόσο χρονών είναι ο Keukenhof;

Το Keukenhof άνοιξε για πρώτη φορά για δημόσια προβολή ως ανοιξιάτικο πάρκο το 1950 και το πάρκο θα γιορτάσει την 73η έκδοσή του το 2022.

Ποιος έχτισε το Keukenhof;

Ο Jan David Zocher και ο Louis Paul Zocher ήταν οι αρχιτέκτονες τοπίου που σχεδίασαν τους κήπους του κάστρου του Keukenhof για τους ιδιοκτήτες του κτήματος το 1857.

Πόσο μεγάλο είναι το Keukenhof;

Οι κήποι του Keukenhof καλύπτουν 32 εκτάρια (79 στρέμματα) και περιλαμβάνουν επτά εκατομμύρια βολβούς που ανθίζουν την άνοιξη.

Πού βρίσκεται το Keukenhof;

Το Keukenhof βρίσκεται κοντά στην πόλη Lisse, νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ, στην επαρχία της Νότιας Ολλανδίας.

Αυτό θα πρέπει να είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επίσκεψή σας στο Keukenhof, συμπεριλαμβανομένου του γιατί η οργάνωση των εισιτηρίων σας στο Keukenhof εκ των προτέρων είναι τόσο σημαντική. Μην χάσετε αυτό το εκπληκτικό αξιοθέατο αφήνοντας τον προγραμματισμό σας για την τελευταία στιγμή!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια