Πομπηία

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Πομπηία

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν να έρθουν στην Ιταλία, αλλά σίγουρα ένας από αυτούς είναι τα πολλά σπουδαία ιστορικά μνημεία της χώρας που σας επιτρέπουν να γνωρίσετε το ιστορικό παρελθόν της. Σε αυτό το μέτωπο, είναι δύσκολο να σκεφτούμε καλύτερο παράδειγμα από τα περίφημα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια της Πομπηίας, τα οποία θάφτηκαν το 79 Κ.Χ., όταν εξερράγη ο Βεζούβιος.

Πολλοί τουρίστες κάνουν τα πάντα για να προσθέσουν αυτά τα ερείπια στη μικρή πόλη της Πομπηίας στο δρομολόγιό τους για την Ιταλία. Εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε την Πομπηία, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να προγραμματίσετε προσεκτικά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του σχεδιασμού είναι να φροντίσετε να αποκτήσετε εισιτήρια για την Πομπηία που λειτουργούν με τον τρόπο που θέλετε να επισκεφτείτε. Για το σκοπό αυτό, έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Πομπηία για να διευκολύνουμε τα πράγματα για εσάς.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Πομπηία: Αν δεν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε να κλείσετε εκ των προτέρων τα εισιτήριά σας για την Πομπηία ή να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στην Πομπηία . Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή καθώς μπορείτε να μάθετε για την ιστορία αυτού του πανέμορφου αρχαιολογικού χώρου από έναν ειδικό ξεναγό.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης:23 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ιταλία

Οι καλύτερες πόλεις για επίσκεψη στην Ιταλία
DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας 

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για την Πομπηία

Με ένα συναρπαστικό και δημοφιλές αξιοθέατο όπως τα ερείπια της Πομπηίας, είναι κατανοητό ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια. Η σωστή προσέγγιση εξαρτάται από το πόσο οργανωμένοι είστε και πώς θα προτιμούσατε να ζήσετε αυτό το αξιοσημείωτο μέρος. Εδώ θα σας καθοδηγήσουμε από πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για την Πομπηία για κάθε προσέγγιση, ώστε να μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο για εσάς και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

Πομπηία

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Όταν επισκέπτεστε διάσημα ή εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα, η τοποθέτηση στην ουρά για το εκδοτήριο εισιτηρίων όταν φτάσετε είναι συνήθως ο χειρότερος τρόπος για να αποκτήσετε εισιτήρια. Αυτό είναι σίγουρα η περίπτωση εδώ, καθώς το να περιμένετε να αγοράσετε εισιτήρια για την Πομπηία μέχρι να φτάσετε εκεί είναι βέβαιο ότι θα είναι κολοσσιαία σπατάλη του πολύτιμου χρόνου των διακοπών σας.

Οι ουρές για τα εισιτήρια στην Πομπηία μπορεί να παρατεθούν αρκετά, ειδικά το καλοκαίρι, το οποίο επιδεινώνεται από τον ήλιο που σας χτυπά καθώς αναγκάζεστε να περιμένετε έξω από την είσοδο. Εκδοτήρια εισιτηρίων στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας βρίσκονται σε καθεμία από τις τρεις εισόδους: Porta Marina Superiore, Porta Marina Inferiore/Piazza Esedra και Piazza Anfiteatro.

2. Online κράτηση

Ένας καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε την επίσκεψή σας είναι να κάνετε online κράτηση εισιτηρίων για την Πομπηία πριν φτάσετε. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω του επίσημου ιστότοπου του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας , αλλά αυτός ο ιστότοπος έχει μερικά ελαττώματα που τον καθιστούν κάθε άλλο παρά ιδανικό για χρήση.

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πολλές από τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των εισιτηρίων, είναι στα ιταλικά, γεγονός που καθιστά την πλοήγηση στον ιστότοπο πρόκληση. Επίσης, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το εάν μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε αυτά τα εισιτήρια για επιστροφή χρημάτων, κάτι που θα μπορούσε να γίνει πρόβλημα εάν αλλάξουν τα σχέδιά σας. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη λήψη εισιτηρίων μέσω του επίσημου ιστότοπου είναι ότι δεν παραλείπονται εισιτήρια για την Πομπηία.

Για όλους αυτούς τους λόγους συνιστούμε να κλείσετε το εισιτήριό σας για την Πομπηία μέσω αυτού του συνδέσμου ή, αν θέλετε επίσης έναν ηχητικό οδηγό, μέσω αυτού του συνδέσμου . Με αυτά τα εύχρηστα εισιτήρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή πρόσβασης προτεραιότητας στην καθορισμένη είσοδο και να ακυρώσετε το εισιτήριό σας έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Φυσικά, αυτά τα εισιτήρια κοστίζουν λίγο περισσότερο από τα τυπικά εισιτήρια, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζουν τον κόπο.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση (Συνιστάται)

Παρά το γεγονός ότι τα ερείπια της Πομπηίας είναι ένα αξιοθέατο παγκόσμιας κλάσης, δεν θα βρείτε άφθονες πληροφορίες στη διάθεσή σας καθώς εξερευνάτε τον ιστότοπο. Για αυτόν τον λόγο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια ξενάγηση στην Πομπηία , εάν θέλετε πραγματικά να μάθετε περισσότερα για τη συναρπαστική ιστορία της. Ένα άλλο πλεονέκτημα του να σας ταξιδεύει ένας επαγγελματίας οδηγός είναι ότι τα ερείπια της Πομπηίας είναι αρκετά εκτεταμένα και είναι χρήσιμο να έχετε κάποιον να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στον ιστότοπο. Αν και μπορείτε να κανονίσετε ξεναγήσεις στους σταθμούς οδηγών στις εισόδους, αυτές οι ξεναγήσεις δεν θα σας επιτρέψουν να παραλείψετε τη γραμμή, κάτι που είναι ένα τελευταίο πλεονέκτημα για αυτήν την περιήγηση.

Πομπηία

4. Κλείστε μια ημερήσια εκδρομή

Οι περισσότεροι τουρίστες δεν μένουν κοντά στα ερείπια της Πομπηίας όταν επισκέπτονται, αλλά προέρχονται από μια από τις πιο εδραιωμένες πόλεις σε αυτό το τμήμα της Ιταλίας. Πολλοί επέλεξαν να κάνουν το ταξίδι στην Πομπηία ανεξάρτητα με αυτοκίνητο ή τρένο, αλλά υπάρχει μια άλλη εναλλακτική – μια ημερήσια εκδρομή.

Κάνοντας κράτηση για μια ημερήσια εκδρομή, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μεταφορά ή το πρόγραμμά σας, καθώς όλα αυτά φροντίζονται για εσάς. Οι πιο συνηθισμένες ημερήσιες εκδρομές είναι από τη Νάπολη μέσω αυτού του συνδέσμου ή από τη Ρώμη μέσω αυτού του συνδέσμου . Αυτό που είναι υπέροχο με αυτές τις ημερήσιες εκδρομές είναι ότι γεμίζουν τη μέρα με το να σας ανεβαίνουν στον Βεζούβιο για να δείτε την εκπληκτική θέα από την κορυφή του ηφαιστείου.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στην Πομπηία

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πομπηία;

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν περιηγείστε στην Πομπηία είναι η χρονική στιγμή της επίσκεψής σας. Άλλωστε, αυτή η ιστορική τοποθεσία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στην Ιταλία και μπορεί να είναι εξαιρετικά πολυσύχναστη ορισμένες περιόδους του χρόνου.

Είναι καλύτερο να αποφύγετε την επίσκεψη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Αυτή δεν είναι μόνο η πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου, αλλά και η πιο ζεστή, και είναι βέβαιο ότι θα νιώσετε τη ζέστη αν περάσετε όλη την ημέρα στο χώρο.

Αντίθετα, είναι προτιμότερο να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας για κάθε πλευρά του καλοκαιριού, τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, θα πρέπει να βρείτε τους αριθμούς τουριστών πολύ πιο διαχειρίσιμους, ενώ ο καιρός θα πρέπει να είναι αρκετά άνετος για υπαίθρια αξιοθέατα.

Όσο για το πότε πρέπει να έρθετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι καλύτερο να φτάσετε στα ερείπια πρώτα το πρωί. Είναι βέβαιο ότι θα περάσετε ώρες στην τοποθεσία και το Αρχαιολογικό Πάρκο γίνεται πιο πολυσύχναστο αργά το πρωί, καθώς φτάνουν ομάδες περιηγήσεων και άτομα σε ημερήσιες εκδρομές.

Ώρες Λειτουργίας Πομπηίας

Τα ερείπια της Πομπηίας είναι ανοιχτά κάθε μέρα της εβδομάδας, αλλά είναι κλειστά την 1η Ιανουαρίου, την 1η Μαΐου και τις 25 Δεκεμβρίου. Τα περισσότερα από τα ερείπια των δορυφόρων γύρω από την Πομπηία, όπως οι τοποθεσίες Boscoreale και Oplontis είναι κλειστά κάθε Τρίτη, ενώ τα ερείπια Castello di Lettere είναι ανοιχτά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, τα ερείπια είναι ανοιχτά από τις 9:00 έως τις 17:00, με τελευταία είσοδο στις 15:30. Τα άλλα ερείπια είναι επίσης ανοιχτά από τις 9:00 έως τις 17:00, αλλά κλείνουν στις 16:00, εκτός από το Castello di Lettere, το οποίο είναι ανοιχτό από τις 9:30 έως τις 13:30 και από τις 14:30 έως τις 17:00.

Από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου, τα ερείπια είναι ανοιχτά από τις 9:00 έως τις 19:00, με τελευταία είσοδο στις 17:30. Τα άλλα ερείπια είναι επίσης ανοιχτά από τις 9:00 έως τις 19:00, αλλά κλείνουν στις 17:30 ή στις 18:30, εκτός από το Castello di Lettere, το οποίο είναι ανοιχτό από τις 9:30 έως τις 13:30 και από τις 14:30 έως τις 19:30: 30.

Πομπηία

Πώς να φτάσετε στην Πομπηία

Είτε προέρχονται από τη Νάπολη είτε από το Σορέντο, οι ταξιδιώτες θα διαπιστώσουν ότι η πρόσβαση στην Πομπηία είναι σχετικά εύκολη. Η οδήγηση στα ερείπια είναι σίγουρα ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε εκεί, αλλά έχετε επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εάν αυτό ταιριάζει καλύτερα στα σχέδιά σας.

Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στις κύριες εισόδους της τοποθεσίας είναι η Pompei Scavi Villa dei Misteri που βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής μεταξύ Νάπολης και Σορέντο. Με τρένο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία L1, η οποία διαρκεί 45 λεπτά από τη Νάπολη και 35 λεπτά από το Σορέντο. Υπάρχει επίσης το λεωφορείο 5000 SITA από τη Νάπολη που διαρκεί 30 λεπτά για να φτάσετε στο σταθμό Pompei Scavi Villa dei Misteri.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια της Πομπηίας;

Ορισμένα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα έχουν περίπλοκες προσεγγίσεις στα εισιτήριά τους – αλλά όχι τα ερείπια της Πομπηίας. Δεδομένου ότι τα εισιτήρια για την Πομπηία είναι σχετικά απλά, ο προγραμματισμός της επίσκεψής σας γίνεται λίγο πιο εύκολος.

Για να επισκεφθείτε τα κύρια ερείπια στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας, υπάρχει μόνο ένας τύπος εισιτηρίου , το οποίο είναι για γενική είσοδο. Ωστόσο, στη γύρω περιοχή γύρω από το πάρκο υπάρχουν διάφορα άλλα μικρά ερείπια που μπορούν να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες, όπως οι τοποθεσίες Boscoreale, Oplontis και Castello di Lettere. Κάθε ένα από αυτά τα μικρότερα ερείπια έχει το δικό του ατομικό εισιτήριο για επίσκεψη. Ευτυχώς, το εισιτήριο γενικής εισόδου στην Πομπηία περιλαμβάνει επίσης την είσοδο στο ερείπιο της Villa Regina στο Boscoreale.

Όταν αγοράζετε τα εισιτήριά σας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, θα πρέπει να αποφασίσετε ποια είσοδο θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την επίσκεψή σας, με την Porta Marina Superiore να είναι η πιο κοινή είσοδος. Τα εισιτήρια της Πομπηίας δεν έχουν προγραμματισμένες ώρες εισόδου, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επιλέξετε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας για να φτάσετε.

Την ημέρα, μπορείτε να παρουσιάσετε τα εισιτήριά σας στην επιλεγμένη είσοδο είτε σε μορφή ψηφιακού αντιγράφου στο smartphone σας είτε σε εκτύπωση. Αυτό περιλαμβάνει και τυχόν δωρεάν εισιτήρια που μπορεί να έχετε κλείσει.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για την Πομπηία;

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα εισιτήρια της Πομπηίας, ας δούμε το κόστος για τα διάφορα εισιτήρια. Επειδή υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να αποκτήσετε τα εισιτήριά σας, οι τιμές ποικίλλουν, αλλά θα καλύψουμε τις τυπικές τιμές εισιτηρίων για την Πομπηία όταν αγοράσετε μέσω του επίσημου ιστότοπου.

Ένα εισιτήριο γενικής εισόδου στην Πομπηία κοστίζει 16 € για ενήλικες. Όσον αφορά τα άλλα ιστορικά ερείπια γύρω από την Πομπηία, το καθένα έχει τις ακόλουθες ατομικές χρεώσεις εισόδου, καθώς και μια πρόσθετη χρέωση προπώλησης 1,50 € (εκτός από το Castello di Lettere):

  • Boscoreale: 2 €
  • Oplontis: €5
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο: 6 €
  • Κάστρο των Γραμμάτων: 2€
  • Stabiae: Είσοδος ελεύθερη

Οι πολίτες της ΕΕ μεταξύ 18 και 25 ετών δικαιούνται εισιτήρια με μειωμένη τιμή που κοστίζουν 2 € για τη γενική είσοδο στην Πομπηία και σε όλους τους άλλους ιστότοπους, συν το πρόσθετο τέλος προπώλησης 1,50 € στο διαδίκτυο.

Σε παιδιά κάτω των 18 ετών, καθώς και σε επισκέπτες με αναπηρία, παρέχεται δωρεάν είσοδος στον ιστότοπο. Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, η είσοδος στα ερείπια της Πομπηίας είναι δωρεάν, αλλά θα πρέπει να κλείσετε το δωρεάν εισιτήριό σας μέσω του ιστότοπου και ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος.

Πομπηία

Τα καλύτερα ξενοδοχεία κοντά σε Πομπηία

Αν και δεν είναι η πιο κοινή προσέγγιση για επίσκεψη, μπορεί να αποφασίσετε ότι θα θέλατε να μείνετε κοντά στα ερείπια της Πομπηίας. Οι επισκέπτες συνήθως μένουν στη Νάπολη ή στην παραλιακή πόλη του Σορέντο και κάνουν το γρήγορο ταξίδι, αλλά υπάρχουν επιλογές διαμονής στην πόλη της Πομπηίας, αν αυτό είναι που προτιμάτε. Ακολουθούν μερικές από τις προτάσεις μας για τοπικά μέρη διαμονής.

Μία από τις καλύτερες επιλογές για διαμονή στην Πομπηία είναι το Resort & Winery Bosco De Medici . Αυτό το θέρετρο τεσσάρων αστέρων βρίσκεται 700 μέτρα (2.300 πόδια) από τα ερείπια της Πομπηίας και διαθέτει πληθώρα ανέσεων υψηλής ποιότητας, όπως μια μεγάλη εξωτερική πισίνα, στάβλους ιππασίας και τον δικό του αμπελώνα.

Για ένα άνετο και χαλαρωτικό μέρος διαμονής που έχει επίσης εξαιρετική αξία, φροντίστε να δείτε το bed and breakfast Nolana ’86 . Αυτό το B&B διαθέτει φρέσκα, μοντέρνα δωμάτια, εξαιρετικό δωρεάν πρωινό και ακόμη και κοινόχρηστη κουζίνα εάν θέλετε να μαγειρέψετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Η Πομπηία είναι εκπληκτικά καλή αν αναζητάτε την κατάλληλη οικονομική διαμονή, με το Agorà Hostel μια από τις πιο δημοφιλείς προσφορές του. Σε αυτόν τον απλό αλλά φιλόξενο ξενώνα, θα απολαύσετε εξυπηρετικούς οικοδεσπότες, κλιματιζόμενους κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια, καθώς και πέντε λεπτά με τα πόδια από την είσοδο του αρχαιολογικού πάρκου.

Διαδικασία ασφαλείας στην Πομπηία

Για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε μια εμπειρία χωρίς άγχος στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας, θα θέλετε να μάθετε τι είστε και τι δεν επιτρέπεται να φέρετε μαζί σας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει δωρεάν υπηρεσία γκαρνταρόμπας στον χώρο, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε μικρότερα αντικείμενα εάν δεν μπορείτε να τα φέρετε.

Οι επισκέπτες στα ερείπια της Πομπηίας δεν επιτρέπεται να φέρουν μεγάλα σακίδια ή αποσκευές στο αρχαιολογικό πάρκο. Δεν επιτρέπεται επίσης ο επαγγελματικός εξοπλισμός φωτογραφίας και τα drones χωρίς επίσημη άδεια.

Επίσκεψη στην Πομπηία με αναπηρία

Το Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας έχει μια ποικιλία μέτρων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας του χώρου για επισκέπτες με αναπηρία.

Το επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας είναι η διαδρομή Pompeii for All, η οποία ξεκινά από την Piazza Anfiteatro και παρέχει ένα ειδικό δρομολόγιο σχεδιασμένο για επισκέπτες με κινητικά προβλήματα, ώστε να μπορούν να επισκέπτονται άνετα τα πιο σημαντικά σημεία του πάρκου. Ο ιστότοπος έχει επίσης δοκιμάσει ένα ειδικό σύστημα για επισκέπτες με προβλήματα όρασης, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι για να δίνει σήμα στον χρήστη.

FAQ – Γεγονότα για την Πομπηία

Τι είναι η Πομπηία;

Η Πομπηία είναι ένα διατηρητέο ​​ερείπιο αρχαίας ρωμαϊκής πόλης και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τι συνέβη στην Πομπηία;

Το 79 μ.Χ., η πόλη θάφτηκε σε ηφαιστειακή τέφρα και συντρίμμια όταν εξερράγη ο Βεζούβιος.

Πότε χτίστηκε η Πομπηία;

Η αρχαία πόλη της Πομπηίας πιθανότατα χτίστηκε για πρώτη φορά περίπου τον 7ο ή 8ο αιώνα π.Χ.

Πόσο χρονών είναι η Πομπηία;

Τα ερείπια της Πομπηίας είναι σχεδόν 2.000 ετών και προσφέρουν μια μοναδική ματιά στη ζωή του τότε, χάρη στην εξαιρετική διατήρησή τους κάτω από στρώματα ηφαιστειακής τέφρας.

Ποιος έχτισε την Πομπηία;

Η Πομπηία εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά από μια τοπική φυλή των Οσκανών πριν αναπτυχθεί από τους αρχαίους Έλληνες, τους Ετρούσκους και τους Ρωμαίους.

Πού βρίσκεται η Πομπηία;

Το Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας βρίσκεται νοτιοανατολικά του Βεζούβιου και της πόλης της Νάπολης στην περιοχή της Καμπανίας της Ιταλίας.

Αυτές θα πρέπει να είναι όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για την επίσκεψή σας στην Πομπηία, συμπεριλαμβανομένου του γιατί τα εισιτήρια της Πομπηίας είναι τόσο καλή ιδέα. Μόλις κλείσετε όλους, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνετε από το να ξεκινήσετε το ταξίδι σας και να απολαύσετε αυτό το συναρπαστικό ιστορικό αξιοθέατο για τον εαυτό σας.

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.