Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Κολοσσαίο στη Ρώμη

Περιεχόμενα

Ένα ταξίδι στη Ρώμη είναι σχεδόν εγγυημένο όταν σχεδιάζετε ένα δρομολόγιο για Ιταλία. Είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς στη γοητεία της ιταλικής πρωτεύουσας, ειδικά όταν φιλοξενεί τέτοια εμβληματικά αξιοθέατα όπως η Φοντάνα ντι Τρέβι, τα Ισπανικά Σκαλιά και, το πιο σημαντικό, το Κολοσσαίο.

Λόγω της συμβολικής του θέσης, το Κολοσσαίο είναι ένα αξιοθέατο που σχεδόν όλοι θέλουν να επισκεφτούν, αλλά πολλοί αποτυγχάνουν να σχεδιάσουν σωστά και καταλήγουν να φεύγουν απογοητευμένοι. Για να διασφαλίσουμε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας εκεί, έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό για ένα από τα πιο κρίσιμα βήματα – την απόκτηση των εισιτηρίων σας για το Κολοσσαίο.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Κολοσσαίο: Αν δεν σας αρέσει να περάσετε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα είτε να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας στο Κολοσσαίο εκ των προτέρων εδώ είτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Κολοσσαίο . Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή καθώς μπορείτε να μάθετε για την ιστορία της αρχαίας Ρώμης και τους πιο διάσημους αυτοκράτορες της από έναν ειδικό ξεναγό.

Σχεδιάστε το ταξίδι μόνοι σας.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:3 ημέρες στη Ρώμη

Εναέρια άποψη με drone της εμβληματικής και όμορφης αρχαίας αρένας του Κολοσσαίου, επίσης γνωστή ως αμφιθέατρο Flavian στην καρδιά της Ρώμης, Ιταλία

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Κολοσσαίο

Με ένα αξιοθέατο τόσο δημοφιλές και εμβληματικό όσο το Κολοσσαίο, είναι κατανοητό ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αποκτήσετε τα εισιτήριά σας για το Κολοσσαίο. Ο τρόπος που θα επιλέξετε για να τα αποκτήσετε θα εξαρτηθεί από το πώς σας αρέσει να επισκέπτεστε μέρη και από το αν έχετε χρόνο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Εύκολα η πιο επικίνδυνη και πιο αργή επιλογή που έχετε για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Colosseum είναι να τα αποκτήσετε μόλις εμφανιστείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γραμμές εισιτηρίων για να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο είναι σχεδόν τόσο διάσημες όσο και το ίδιο το αξιοθέατο. Οι χρόνοι αναμονής στην ουρά μπορεί να είναι εξαιρετικά μεγάλοι, ειδικά την περίοδο αιχμής, με χρόνους έως και μία ώρα όχι ασυνήθιστες.

Εάν πρέπει να αγοράσετε εισιτήρια αυτοπροσώπως την ημέρα της επίσκεψής σας, υπάρχει ένα κόλπο που θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρόνο: Αντί να παραμείνετε στην ουρά στο Κολοσσαίο, κατευθυνθείτε προς τον λόφο Palatine, με την πολύ μικρότερη γραμμή του, και πάρτε τα εισιτήριά σας για το Κολοσσαίο εκεί. Καθώς είναι μόνο ένα εισιτήριο για τη Ρωμαϊκή Αγορά, τον Λόφο του Παλατίνου και το Κολοσσαίο, μπορείτε να ξεκινήσετε με τον Λόφο του Παλατίνου και στη συνέχεια να φτάσετε στο Κολοσσαίο.

2. Online κράτηση

Όσον αφορά την online κράτηση των εισιτηρίων σας για το Ρωμαϊκό Κολοσσαίο, υπάρχουν μερικά άσχημα νέα και μερικά καλά νέα.

Τα καλά νέα είναι ότι τα εισιτήρια που κάνετε εκ των προτέρων online κράτηση είναι εισιτήρια skip-the-line για το Κολοσσαίο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να μπείτε στη γραμμή και θα πρέπει να ασχοληθείτε μόνο με τον έλεγχο ασφαλείας. Τα κακά νέα είναι ότι ο επίσημος ιστότοπος για το Κολοσσαίο όπου μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια δεν είναι πραγματικά τόσο υπέροχος. Ο σχεδιασμός του δεν είναι ιδιαίτερα φιλικός προς το χρήστη, είναι γνωστός για σφάλματα και μερικές φορές δεν δέχεται τραπεζικές κάρτες των ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι μια εξαιρετική λύση για να λάβετε εκ των προτέρων τα εισιτήριά σας για το Colosseum.

Ευτυχώς, υπάρχει μια ωραία και εύκολη εναλλακτική που έχει σχεδόν την ίδια τιμή. Η κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου είναι πολύ πιο απλή χάρη σε μια διάταξη που εμφανίζει ξεκάθαρα όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για την επίσκεψή σας. 

Κατά την κράτηση εκ των προτέρων, φροντίστε να εκτυπώσετε το εισιτήριό σας και να το έχετε μαζί σας.

Καθώς αυτή η επιλογή είναι για επίσκεψη χωρίς ξεναγό, μπορεί να θέλετε να φέρετε τις δικές σας πληροφορίες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία. Σας προτείνουμε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο για να μπορείτε να το διαβάσετε είτε εκ των προτέρων είτε όσο βρίσκεστε εκεί.

Κολοσσαίο στη Ρώμη, Ιταλία

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση (Συνιστάται)

Εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την εμπειρία, αξίζει να σκεφτείτε να οργανώσετε μια ξενάγηση . Με αυτόν τον τρόπο, θα μάθετε για την ιστορία και τις λεπτές λεπτομέρειες του ιστότοπου καθώς περιηγείστε στο Κολοσσαίο, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε τίποτα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εκεί.

Ένα από τα ωραία πράγματα όταν επιλέγετε να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο με ξενάγηση είναι οι διαφορετικές επιλογές που είναι δυνατές. Αυτό είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Ευρώπης, σε τελική ανάλυση, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε μια περιήγηση που ταιριάζει σωστά στην εμπειρία που θέλετε να ζήσετε. 

Για κάποιους αυτό σημαίνει απλώς επίσκεψη με την τυπική ομαδική περιήγηση με τα πόδια στο Κολοσσαίο , και αυτό είναι. Άλλοι μπορεί να προτιμήσουν μια πιο εξατομικευμένη ιδιωτική ξενάγηση όπου μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να επικεντρωθούν σε πράγματα για το Κολοσσαίο που τους ενδιαφέρουν πραγματικά.

Αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες εκδρομές για να διαλέξετε. Αν θέλετε να δείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του Κολοσσαίο, είναι καλύτερο να δείτε την πιο εμπεριστατωμένη περιήγηση στο Κολοσσαίο με τα υπόγεια τμήματα που περιλαμβάνονται, η οποία παρέχει αποκλειστική πρόσβαση σε περιοχές όπως το Μετρό, η Αρένα και οι ανώτερες βαθμίδες.

Φυσικά, υπάρχουν οι εκδρομές στη Ρώμη σε μια μέρα που σας μεταφέρουν ακριβώς σε όλη την πόλη, με το Κολοσσαίο μόνο μία από τις πολλές στάσεις. Αυτή είναι μια καλή επιλογή εάν πιέζεστε για χρόνο και θέλετε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα όσο μπορείτε.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές είναι να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο σε μια νυχτερινή περιήγηση . Όχι μόνο μπορείτε να δείτε το Κολοσσαίο με νέο φως με αυτήν τη νυχτερινή περιήγηση, αλλά θα είναι πιο ήσυχο και πιο δροσερό, κάτι που είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν επισκέπτεστε τη Ρώμη το καλοκαίρι. Η νυχτερινή περιήγηση στο Κολοσσαίο είναι η προσωπική μας αγαπημένη και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να την κάνετε.

Για να συνοψίσουμε, εδώ όλες οι διαθέσιμες εκδρομές στο Κολοσσαίο:

Κολοσσαίο (Κολοσσαίο) στη Ρώμη, Ιταλία.

4. Αγοράστε ένα τουριστικό πάσο της Ρώμης

Όπως πολλοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, η Ρώμη προσφέρει επίσης μια επιλογή από κάρτες πόλεων που παρέχουν στους επισκέπτες μια εύκολη και οικονομική επιλογή για περιήγηση στα αξιοθέατα. Με αυτά τα πάσο έχετε δωρεάν είσοδο ή εισόδου με έκπτωση σε πολλά διαφορετικά τουριστικά αξιοθέατα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τους τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν πολλά αξιοθέατα.

Το πιο δημοφιλές πάσο πόλης είναι το Roma Pass , με το οποίο μπορείτε να επιλέξετε δωρεάν είσοδο σε δύο αξιοθέατα και εκπτώσεις για πολλά άλλα. Το Roma Pass παρέχει δωρεάν είσοδο στα Μουσεία Capitoline, Castel Sant’Angelo, Colosseum and Palatine Hill και στη Ρωμαϊκή Αγορά της επιλογής σας. Στα αξιοθέατα με εκπτώσεις περιλαμβάνονται το Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο, το Musei Capitolini και η Αγορά του Τραϊανού.

Είναι επίσης δυνατό να λάβετε το Roma Pass μαζί με την Κάρτα Omnia . Με αυτόν τον τρόπο λαμβάνετε όλα τα οφέλη του Roma Pass συν την κάρτα Omnia, η οποία επικεντρώνεται στα αξιοθέατα της πόλης του Βατικανού. Η κάρτα Omnia παρέχει δωρεάν είσοδο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στα Μουσεία του Βατικανού, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης εισόδου στην Καπέλα Σιξτίνα.

Σχετικό: Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα

Διάσημη αρένα του Κολοσσαίου (Κολοσσαίο) στη Ρώμη, Ιταλία.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Κολοσσαίο

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο;

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας, είναι χρήσιμο να σκεφτείτε ποια ώρα της ημέρας και την εβδομάδα πηγαίνετε. Ο σωστός προγραμματισμός της επίσκεψής σας μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ πιο ευχάριστη εμπειρία, με λιγότερους ανθρώπους και πιο ευχάριστο καιρό.

Εκτός και αν επιλέξετε να κάνετε μια νυχτερινή περιήγηση στο Κολοσσαίο , η καλύτερη ώρα της ημέρας είναι είτε το πρώτο πράγμα το πρωί είτε ακριβώς στο τέλος της ημέρας, αν και μπορεί να αισθανθείτε λίγο βιαστικοί αν πάτε πριν κλείσετε. Είναι επίσης συνετό να αποφεύγετε τα Σαββατοκύριακα από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά, καθώς οι άνθρωποι φτάνουν για το Σαββατοκύριακο μακριά.

Πώς να φτάσετε στο Κολοσσαίο;

Μόλις φτάσετε στη Ρώμη, θα είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στο Κολοσσαίο. Η ακριβής διαδρομή θα εξαρτηθεί φυσικά από το πού ξεκινάτε, αλλά γενικά έχετε το μετρό, τα τραμ και τα λεωφορεία που μπορούν να σας πάνε εκεί.

Όταν έρχεστε από το ιστορικό κέντρο της πόλης κοντά στο Πάνθεον, είναι 20 λεπτά με τα πόδια από τη Via dei Fori Imperiali ή μια βόλτα με το λεωφορείο από τη στάση Corso του λεωφορείου. Εάν ταξιδεύετε από το Roma Termini, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, είναι μόλις δύο στάσεις κατά μήκος της γραμμής Β (μπλε) του μετρό. Μπορείτε επίσης να πάρετε τη γραμμή Α του μετρό προς Termini και να συνδεθείτε από εκεί. Η στάση του μετρό στο Κολοσσαίο ονομάζεται “Colosseo”.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Κολοσσαίο;

Το κόστος των εισιτηρίων για το Κολοσσαίο εξαρτάται από μερικούς διαφορετικούς παράγοντες, που σχετίζονται κυρίως με τη διάρκεια και την ηλικία. Ανεξάρτητα από τον τύπο του εισιτηρίου, όλα τα εισιτήρια του Colosseum που αγοράζονται στον επίσημο ιστότοπο επιβαρύνονται με χρέωση 2 € online κράτησης.

Οι ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε ένα πλήρες εισιτήριο 24 ωρών με 16 € ή ένα πλήρες εισιτήριο 48 ωρών με 18 €. Παιδιά κάτω των 18 ετών εισέρχονται δωρεάν, ενώ οι πολίτες της ΕΕ μεταξύ 18 και 25 ετών μπορούν να λάβουν μειωμένο εισιτήριο που κοστίζει μόνο το τέλος κράτησης 2 €.

Η πόλη της Ρώμης παρέχει δωρεάν είσοδο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα σε μια σειρά από αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου του Κολοσσαίου. Τα προηγούμενα χρόνια, το έχουν αλλάξει για να ισχύει μόνο μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου , οπότε φροντίστε να ελέγξετε πριν την επισκεφτείτε εάν σκοπεύετε να επωφεληθείτε από τη δωρεάν ημέρα.

Κολοσσαίο (Κολοσσαίο) στη Ρώμη, Ιταλία.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια Colosseum;

Τα εισιτήρια για το Κολοσσαίο περιλαμβάνουν επίσης είσοδο στην κοντινή Ρωμαϊκή Αγορά και στο λόφο Palatine. Αυτά τα εισιτήρια περιλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για την επίσκεψή σας στο Κολοσσαίο λόγω της χωρητικότητας επισκεπτών του. Φροντίστε να φτάσετε στο Κολοσσαίο πριν από την καθορισμένη ώρα, καθώς ελέγχουν την ώρα του εισιτηρίου σας κατά την είσοδο.

Για εισιτήρια που αγοράστηκαν ηλεκτρονικά , υπάρχουν δύο επιλογές για την απόκτηση των εισιτηρίων σας όταν φτάσετε στο στάδιο της διαδικασίας αγοράς. Η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή είναι να εκτυπώσετε τα εισιτήριά σας με τον γραμμωτό κώδικα που εμφανίζεται στο σπίτι, γιατί στη συνέχεια μπορείτε να κατευθυνθείτε κατευθείαν στη γραμμή ασφαλείας.

Η άλλη επιλογή σας είναι να πάρετε μαζί σας τον κωδικό κράτησης την ημέρα και να παραλάβετε τα φυσικά εισιτήριά σας στον ιστότοπο. Ενώ η παραλαβή αυτών των εισιτηρίων από τον δεσμευμένο θάλαμο εισόδου είναι πολύ πιο γρήγορη από την κανονική γραμμή εισόδου για την αγορά εισιτηρίων επιτόπου, είναι ακόμα πιο αργή από την απλή εκτύπωση του εισιτηρίου στο σπίτι.

Ώρες Λειτουργίας του Κολοσσαίου

Υπό συνήθεις συνθήκες, το Κολοσσαίο είναι ανοιχτό σχεδόν όλο το χρόνο, με τις ακόλουθες ώρες:

  • Από την περασμένη Κυριακή του Οκτωβρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου: 08:30 έως 16:30
  • Από 16 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου: 08:30 έως 17:00
  • Από 16 Μαρτίου έως το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου: 08:30 έως 17:30
  • Από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου έως τις 31 Αυγούστου: 08:30 έως 19:15
  • Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου: 08:30 έως 19:00
  • Από 1 Οκτωβρίου έως το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου: 08:30 έως 18:30

Η τελευταία είσοδος είναι πάντα μία ώρα πριν από την αντίστοιχη ώρα κλεισίματος, οπότε μην κάνετε το ίδιο λάθος που κάνουν πολλοί και φτάσετε 15 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Το Κολοσσαίο είναι κλειστό την Πρωτοχρονιά (1η Ιανουαρίου) και την ημέρα των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου) . Υπάρχουν επίσης συχνά μειωμένες ώρες κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όπως το κλείσιμο νωρίς τη Μεγάλη Παρασκευή και την Εθνική Ημέρα της Ιταλίας (2 Ιουνίου), όταν ανοίγει στις 13:30.

Τουρίστες στα ερείπια του Κολοσσαίου στη Ρώμη, Ιταλία

Ξενοδοχεία κοντά στο Ρωμαϊκό Κολοσσαίο

Η διαμονή κοντά στο Κολοσσαίο είναι συχνά η πρώτη επιλογή για τους επισκέπτες της πόλης. Αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, σημαίνει ότι βρίσκεστε κοντά σε πολλά σημαντικά αξιοθέατα και έχετε εξαιρετική πρόσβαση στο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της Ρώμης. Εδώ είναι μερικές επιλογές αν θέλετε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Για μια ξεχωριστή διαμονή στη Ρώμη με θέα το πρωινό στο Κολοσσαίο, οι ταξιδιώτες θα θέλουν σίγουρα να δουν το Hotel Palazzo Manfredi . Τα δωμάτια και οι σουίτες σε αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων είναι ευρύχωρα και κομψά επιπλωμένα, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει μπαρ, εστιατόριο και πολυτελή υπηρεσία θυρωρείου.

Μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να εξισορροπήσετε την τοποθεσία με το κόστος και την άνεση είναι ο ξενώνας Black Rooms Colosseo . Όχι μόνο βρίσκεστε μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από το Κολοσσαίο, τα δωμάτια και τα στούντιο εδώ είναι κομψά και μοντέρνα, με μερικά να προσφέρουν θέα στο Κολοσσαίο.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μέρη για διαμονή στην Airbnb. Για συστάσεις, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα καλύτερα Airbnb στη Ρώμη.

Για μια οικονομική επιλογή, φροντίστε να επισκεφτείτε το The Roman Empire Guesthouse , επίσης πέντε λεπτά με τα πόδια από το Κολοσσαίο. Προσφέροντας ιδιωτικά δωμάτια σε προσιτή τιμή, το ξενοδοχείο προσφέρει δωμάτια που είναι απλά αλλά καθαρά και έχουν όλα τα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστείτε.

Δείτε και αυτό:αξιοθέατα της Ρώμης

Αυτο μήπως σε ενδιαφέρει?ξενοδοχεία κοντά στα αεροδρόμια της Ρώμης

Εκθέσεις σε εξέλιξη στο Κολοσσαίο

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, το Κολοσσαίο, η Ρωμαϊκή Αγορά και η περιοχή Palatine Hill διοργανώνουν μια ποικιλία από εκθέσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Οι εκθέσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν:

  • Πομπηία 79 μ.Χ. Μια ρωμαϊκή ιστορία , από 8/02/21 έως 09/05/21

Διαδικασία ασφαλείας στο Κολοσσαίο

Με ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο όπως το Κολοσσαίο, είναι κατανοητό ότι θα υπάρχουν σημαντικές διαδικασίες ασφαλείας. Όλοι οι επισκέπτες στο Κολοσσαίο πρέπει να περάσουν από αυτήν τη διαδικασία ασφαλείας εδώ, οπότε γνωρίζοντας τι να περιμένετε μπορεί να σας γλιτώσει από κάποιο άγχος και ταλαιπωρία.

Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε μια ξενάγηση στο Κολοσσαίο ή έχετε αγοράσει εισιτήρια εκ των προτέρων , θα πρέπει να παραμείνετε στην ουρά για τον έλεγχο ασφαλείας πριν μπείτε στον ιστότοπο. Αυτή η γραμμή μπορεί να διαρκέσει από 30 έως 60 λεπτά, ανάλογα με την ώρα και την εποχή, κάτι που είναι ένας ακόμη λόγος για να φτάσετε νωρίς με τα εισιτήρια σας για το Colosseum όλα έτοιμα.

Ορισμένα μέτρα στη διαδικασία ασφαλείας σχετίζονται με το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φέρετε μαζί σας στο Κολοσσαίο. Ενώ ορισμένα πράγματα όπως τα όπλα, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι αρκετά προφανή, άλλα μπορεί να σας πιάσουν απρόοπτα. Όλες οι μικρές τσάντες, οι τσάντες κάμερας και τα πορτοφόλια που θα φέρουν θα επιθεωρηθούν. Ενώ δεν επιτρέπονται τα τρόφιμα και τα ποτά, τα μπουκάλια νερού είναι εντάξει.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν επιτρέπονται οι μεγάλες τσάντες και οι αποσκευές , οπότε αν σκοπεύετε να πάτε κατευθείαν στο Κολοσσαίο όταν φτάσετε, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε πρώτα τις αποσκευές σας κάπου. Οι επιλογές για αυτό περιλαμβάνουν τη διαμονή σας, τις αποκλειστικές εγκαταστάσεις φύλαξης αποσκευών ή τον χώρο αποθήκευσης αποσκευών στο σταθμό Roma Termini .

Κολοσσαίο (Κολοσσαίο) στη Ρώμη, Ιταλία.
Viacheslav Lopatin / shutterstock.com

FAQ – Στοιχεία για το Κολοσσαίο

Αν και σίγουρα θα θέλετε έναν οδηγό ή έναν οδηγό για να σας ενημερώσει πλήρως για τον ιστότοπο και την πλούσια ιστορία του, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με μερικά κοινά στοιχεία για το Κολοσσαίο:

Πότε χτίστηκε το Κολοσσαίο;

Η κατασκευή του Κολοσσαίου ξεκίνησε το 72 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ

Πόσο χρονών είναι το Κολοσσαίο;

Με το Κολοσσαίο να ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ., αυτό το κάνει να έχει απίστευτη ηλικία 1.941 ετών.

Ποιος έχτισε το Κολοσσαίο;

Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Βεσπασιανός ήταν υπεύθυνος για την έναρξη της κατασκευής στο Κολοσσαίο. Ωστόσο, πέθανε ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωσή του, και το αμφιθέατρο τελείωσε ο γιος και διάδοχός του, αυτοκράτορας Τίτος.

Γιατί χτίστηκε το Κολοσσαίο;

Το Κολοσσαίο χτίστηκε χρησιμοποιώντας τα λάφυρα του Πρώτου Εβραϊκο-Ρωμαϊκού Πολέμου ως τόπος διασκέδασης για αγώνες μονομάχων και κυνήγι ζώων.

Πού βρίσκεται το Κολοσσαίο;

Το Κολοσσαίο βρίσκεται κοντά στο γεωγραφικό κέντρο της Ρώμης, στη γειτονιά Celio της πόλης. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, κάτω από την περιοχή Palatine Hill.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει τώρα να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για να επισκεφθείτε το Κολοσσαίο. Ας ελπίσουμε ότι τώρα καταλαβαίνετε γιατί ποια εισιτήρια για το Κολοσσαίο θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εμπειρία και την απόλαυσή σας σε αυτό το εντυπωσιακό μέρος.

Διαβάστε επίσης:Τι να κάνετε στη Ρώμη

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.