Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου το 2023

Περιεχόμενα

Το Μάτσου Πίτσου είναι μακράν το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο Περού και είναι συχνά ο μοναδικός λόγος που πολλοί σχεδιάζουν ένα ταξίδι σε αυτή τη χώρα της Νότιας Αμερικής. Φυσικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα να δείτε στο Περού, αλλά το να μην δείτε τα διάσημα ερείπια του Μάτσου Πίτσου είναι ένα κολοσσιαίο λάθος. Επισκεπτόμενοι το Μάτσου Πίτσου, όχι μόνο θα δείτε απίστευτα ερείπια από την Αυτοκρατορία των Ίνκας, αλλά και το μαγευτικό τοπίο των βουνών των Άνδεων.

Ένα μέρος όπως το Μάτσου Πίτσου τείνει να δημιουργεί πολύ υψηλές προσδοκίες, επομένως θα θελήσετε να κάνετε ό,τι μπορείτε όταν σχεδιάζετε την επίσκεψή σας για να διασφαλίσετε ότι θα περάσετε υπέροχα. Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα είναι να εξασφαλίσετε τα εισιτήριά σας για το Machu Picchu, γιατί δεν θα πιστεύατε πόσο γρήγορα μπορούν να εξαντληθούν. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου για να σας βοηθήσουμε με τον προγραμματισμό σας.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου: Είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσετε αυτοπροσώπως εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου, επομένως σας συνιστούμε ιδιαίτερα είτε να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων για το Μάτσου Πίτσου εκ των προτέρων εδώ είτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Μάτσου Πίτσου . Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή καθώς μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία αυτού του συναρπαστικού παγκόσμιου θαύματος.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου

Με ένα απίστευτο μέρος όπως το Μάτσου Πίτσου που είναι τόσο σημαντικό μέρος οποιασδήποτε διαδρομής γύρω από το Περού, είναι λογικό ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε τα εισιτήριά σας. Εδώ θα σας καθοδηγήσουμε από πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου, εξηγώντας καθεμία από τις επιλογές εισιτηρίων, τα δυνατά τους σημεία, τα καλύτερα μέρη για να τα αποκτήσετε και γιατί η κράτηση τους εκ των προτέρων είναι τόσο σημαντική.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας για οποιοδήποτε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο είναι ότι δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να περιμένετε να βγάλετε εισιτήρια μέχρι να φτάσετε εκεί την ημέρα. Αυτό μετράει διπλά για το Μάτσου Πίτσου, καθώς τα εισιτήρια μπορεί να εξαντληθούν μήνες νωρίτερα και απλά θα προετοιμαστείτε για απογοήτευση.

Εάν αποφασίσετε να το ρισκάρετε, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου στην κύρια είσοδο. Αντίθετα, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο πολιτιστικό κέντρο στο Κούσκο ή στο Aguas Calientes και να δείτε αν έχουν διαθέσιμα εισιτήρια. Εξαιτίας αυτής της ρύθμισης, δεν υπάρχουν πραγματικά τέτοια πράγματα όπως εισιτήρια παράλειψης για το Μάτσου Πίτσου, καθώς δεν υπάρχει γραμμή εισιτηρίων για παράλειψη.

Αντί να διατρέχετε τον κίνδυνο να το χάσετε αφήνοντάς το πολύ αργά, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για το Μάτσου Πίτσου πολύ νωρίτερα μέσω διαδικτύου. Μπορεί ακόμη και να θέλετε να δείτε πότε μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια και στη συνέχεια να προγραμματίσετε το υπόλοιπο ταξίδι σας γύρω από αυτές τις ημερομηνίες.

Όλα τα εισιτήρια, από τη γενική είσοδο έως αυτά που περιλαμβάνουν επίσης τις ειδικές ορεινές πεζοπορίες, μπορούν να κρατηθούν ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου κυβερνητικού ιστότοπου . Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι πολλά μέρη του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας παραγγελίας εισιτηρίων, είναι διαθέσιμα μόνο στα ισπανικά. Τα εισιτήρια που αγοράζονται μέσω του επίσημου ιστότοπου είναι επίσης μη μεταβιβάσιμα και δεν επιστρέφονται, πράγμα που σημαίνει ότι θα ξεφύγετε από την τσέπη σας εάν αλλάξουν τα σχέδιά σας. 

Και για τους δύο αυτούς λόγους, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το GetYourGuide για να κανονίσετε τα εισιτήριά σας. Αυτά τα εισιτήρια, αν και ομολογουμένως είναι πιο ακριβά, είναι εξαιρετικά εύκολο να κλείσετε και σας επιτρέπουν να ακυρώσετε την κράτησή σας έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Μέσω του GetYourGuide μπορείτε να κάνετε κράτηση:

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Αν και δεν θα απογοητευτείτε από το απίστευτο τοπίο του Μάτσου Πίτσου αν το επισκεφτείτε μόνοι σας, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για την τοποθεσία και την ιστορία της. Για αυτό, είναι καλύτερο να κάνετε μια ξενάγηση στο Μάτσου Πίτσου με έναν επαγγελματία ξεναγό που μπορεί να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τη σημασία αυτού του καταπληκτικού μέρους.

Μπορείτε να οργανώσετε εκδρομές αυτοπροσώπως στο Κούσκο ή στο Aguas Calientes, αλλά και πάλι είναι καλύτερα να τις οργανώσετε πολύ πριν προγραμματίσετε να το επισκεφτείτε, γι’ αυτό σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για μια περιήγηση που περιλαμβάνει ξεναγό και μεταφορά από το Aguas Calientes.

4. Κλείστε μια ημερήσια εκδρομή από το Κούσκο

Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού στο Μάτσου Πίτσου περιλαμβάνει περισσότερα από την απλή λήψη των εισιτηρίων σας. Απαιτεί να προετοιμάσετε τη μεταφορά σας στην τοποθεσία από το Aguas Calientes, αλλά και να φτάσετε στο ίδιο το Aguas Calientes, πιθανότατα από το Κούσκο, τον κύριο τουριστικό προορισμό σε αυτή τη γωνιά του Περού, όπου θα βρείτε επίσης πολλά πράγματα να κάνετε.

Οι ταξιδιώτες που δεν θέλουν να οργανώσουν όλα αυτά μπορεί να θέλουν να κοιτάξουν την κράτηση μιας ημερήσιας εκδρομής στο Μάτσου Πίτσου από το Κούσκο . Αν και θα είναι μια κουραστική μέρα, μια ημερήσια εκδρομή συμπυκνώνει την εμπειρία για όσους δεν έχουν χρόνο και σας γλιτώνει από την ταλαιπωρία να ανησυχείτε για τα logistics, επιτρέποντάς σας να καθίσετε και να απολαύσετε την εμπειρία.

© VarnaK / shutterstock.com

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Μάτσου Πίτσου

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Μάτσου Πίτσου;

Η απόκτηση των σωστών εισιτηρίων για το Μάτσου Πίτσου δεν είναι το μόνο σημαντικό μέρος του προγραμματισμού της επίσκεψής σας, καθώς η άσκηση πότε πρόκειται να πάτε μπορεί να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο και στην απόλαυσή σας. Το να γνωρίζετε πότε ο ιστότοπος είναι στην πιο πολυσύχναστη και τις καλύτερες ώρες για επίσκεψη μπορεί να βοηθήσει στον προγραμματισμό σας, αλλά, ειλικρινά, η καλύτερη στιγμή για επίσκεψη είναι κάθε φορά που μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια.

Το Μάτσου Πίτσου και άλλα αξιοθέατα γύρω από το Περού είναι πιο πολυσύχναστα από τον Μάιο έως τον Αύγουστο λόγω του καλού καιρού, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει λιγότερη διαθεσιμότητα εισιτηρίων και ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για κράτηση εκ των προτέρων. Για λιγότερους συντρόφους τουρίστες και τον καιρό που είναι ακόμα άνετος για περιηγήσεις σε εξωτερικούς χώρους, σκεφτείτε να έρθετε από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

Τα ερείπια του Μάτσου Πίτσου είναι πολύ απασχολημένα το πρωί, ειδικά επειδή η είσοδος στην ανατολή του ηλίου είναι μια τόσο πολυπόθητη εμπειρία και είναι όταν φτάνουν όλοι οι πεζοπόροι στο μονοπάτι των Ίνκας. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η τοποθεσία είναι πιο ήσυχη το απόγευμα, καθιστώντας τη φανταστική στιγμή για να περιηγηθείτε στο Μάτσου Πίτσου και να πάρετε μερικές καλύτερες φωτογραφίες.

Μάτσου Πίτσου Ώρες λειτουργίας

Το Μάτσου Πίτσου είναι ανοιχτό κάθε μέρα του χρόνου για τους επισκέπτες. Τα ερείπια είναι ανοιχτά από τις 6:00 έως τις 17:30, με τελευταία είσοδο στον χώρο στις 14:00. Όσο για κάθε ένα από τα βουνά που μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, είναι ανοιχτά από τις 7:00 και κλείνουν στις 14:00 για το Huayna Picchu και στις 15:00 για το όρος Machu Picchu.

Οι επισκέψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίζονται σε πρωινή και απογευματινή συνεδρία και οι επισκέψεις περιορίζονται σε τέσσερις ώρες, με εξαιρέσεις για εισιτήρια που περιλαμβάνουν οποιαδήποτε από τις ορεινές πεζοπορίες, καθώς χρειάζονται χρόνο για να γίνουν.

© sunsinger / shutterstock.com

Πώς να πάτε στο Μάτσου Πίτσου

Η πύλη στο Μάτσου Πίτσου για τους επισκέπτες είναι η μικρή ορεινή πόλη Aguas Calientes. Από το Aguas Calientes θα πάρετε το λεωφορείο μέχρι το Μάτσου Πίτσου που όλοι οι επισκέπτες παίρνουν αν δεν κάνουν πεζοπορία. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε πεζοπορία από το Aguas Calientes μέχρι την είσοδο των ερειπίων του Μάτσου Πίτσου, αλλά αυτή η πεζοπορία μπορεί να διαρκέσει 1,5 έως 2 ώρες, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει πολύ νωρίς έναρξη της ημέρας σας.

Λοιπόν, το ερώτημα είναι πώς θα φτάσετε στο Aguas Calientes; Για αυτό έχετε την επιλογή είτε να πάρετε το τρένο από την πόλη Κούσκο ή την πόλη Ollantaytambo, είτε να πάρετε ένα λεωφορείο πρώτα για το Ollantaytambo και μετά να επιβιβαστείτε σε ένα τρένο από εκεί. Και οι δύο προσεγγίσεις χρειάζονται περίπου τέσσερις ώρες για να φτάσετε από το Κούσκο στο Aguas Calientes, ενώ το Ollantaytambo στο Aguas Calientes διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.

Υπάρχουν και άλλες πιο περίπλοκες επιλογές που περιλαμβάνουν μεγάλες πεζοπορίες ή πολλαπλές συλλογικές μεταφορές (κοινή μεταφορά), αλλά η πιο απλή επιλογή εκτός ιδιωτικής μεταφοράς ή περιήγησης περιλαμβάνει το τρένο.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια Machu Picchu;

Αν αναρωτιέστε πώς λειτουργούν τα εισιτήρια του Machu Picchu, μην ανησυχείτε γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν είστε μόνοι. Αλλά είναι κάτι που είναι σημαντικό να κατανοήσετε, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας.

Τα εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου χωρίζονται σε δύο τύπους. Πρώτον, υπάρχει το γενικό εισιτήριο εισόδου που σας δίνει πλήρη είσοδο για να δείτε και να εξερευνήσετε τα ερείπια του Μάτσου Πίτσου.

Το άλλο είδος εισιτηρίου είναι αυτό που περιλαμβάνει πρόσβαση στα ερείπια αλλά περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση σε μια από τις ειδικές ορεινές πεζοπορίες του ιστότοπου. Κάθε πεζοπορία σας οδηγεί σε διαφορετική άποψη, επιτρέποντάς σας να έχετε καλύτερη θέα στα ερείπια στο σύνολό τους. Τα ορεινά σημεία για να διαλέξετε είναι το Huayna Picchu (επίσης γράφεται Waynapicchu), το Machu Picchu Mountain (ή Montaña) και το Huchuy Picchu, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια πρώιμη στάση στη διαδρομή προς την κορυφή του Huayna Picchu.

Κατά την κράτηση εισιτηρίων, θα πρέπει να επιλέξετε την ώρα που θέλετε να επισκεφτείτε από τις καθορισμένες ώρες εισόδου που είναι διαθέσιμες. Φροντίστε να φτάσετε εγκαίρως για την προγραμματισμένη είσοδό σας. αν αργήσετε πολύ, μπορεί να μην σας επιτραπεί η είσοδος. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για κάθε τύπο εισιτηρίου ανά ημέρα για τη διαχείριση του αριθμού των επισκεπτών και τη διατήρηση του ιστότοπου.

© Uwe Bergwitz / shutterstock.com

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου;

Τώρα που καλύψαμε πώς λειτουργούν τα εισιτήρια, ας δούμε τις διαφορετικές τιμές των εισιτηρίων για το Μάτσου Πίτσου. Παρακάτω θα βρείτε τις τιμές των εισιτηρίων όπως εμφανίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Τα κανονικά εισιτήρια για τα ερείπια του Μάτσου Πίτσου, καθώς και τα εισιτήρια που περιλαμβάνουν πρόσβαση στο Huchuy Picchu, κοστίζουν S/152 για ενήλικες, S/77 για μαθητές και S/70 για ανηλίκους ηλικίας 3 έως 17 ετών. Εισιτήρια που περιλαμβάνουν πεζοπορία στο Huayna Picchu ή το όρος Machu Picchu κοστίζει S/200 για ενήλικες, S/125 για μαθητές και S/118 για ανηλίκους. 

Υπάρχουν επίσης σημαντικές εκπτώσεις για επισκέπτες από ορισμένες χώρες, συγκεκριμένα το Περού, την Κολομβία, τη Βολιβία και τον Ισημερινό. Τα κανονικά εισιτήρια για πολίτες αυτών των χωρών κοστίζουν S/64 για ενήλικες, S/32 για φοιτητές και S/32 για ανηλίκους.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για το Μάτσου Πίτσου

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πουθενά να μείνετε ακριβώς δίπλα στα ερείπια του Μάτσου Πίτσου, οι επισκέπτες τείνουν να μένουν στην κοντινή πόλη Aguas Calientes. Ως πύλη προς το Μάτσου Πίτσου, το Aguas Calientes είναι γεμάτο με μέρη για διαμονή παρά το μικρό του μέγεθος. Δεν θα σας πάρει πολύ για να βρείτε το κατάλληλο κατάλυμα για εσάς, αλλά εδώ είναι μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Δεν μπορείτε να χάσετε την ευκαιρία να μείνετε στο Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel εάν αναζητάτε υπέροχα και πολυτελή καταλύματα. Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες διακοσμημένα σε αληθινό στιλ των Άνδεων, αλλά διαθέτει επίσης δωρεάν ημιδιατροφή, κέντρο ευεξίας και φιλόξενη βιβλιοθήκη lounge.

Όσοι αναζητούν ένα μέρος να μείνουν που να προσφέρει άφθονη άνεση χωρίς τεράστια τιμή, θα είναι ευχαριστημένοι με το Rupa Rupa High Jungle Eco B&B . Τα δωμάτια διαθέτουν όλες τις βασικές ανέσεις, ενώ η βεράντα όπου σερβίρεται το δωρεάν πρωινό προσφέρει θέα στα κοντινά βουνά.

Οι ταξιδιώτες με σακίδιο θα χαρούν να βρουν εξαιρετικές επιλογές προϋπολογισμού γύρω από το Aguas Calientes, όπως το διασκεδαστικό και πολύχρωμο Supertramp Hostel Machupicchu . Σε αυτόν τον ξενώνα, θα βρείτε κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια σε προσιτές τιμές, ένα τεράστιο δωρεάν πρωινό και ένα μπαρ για να χαλαρώσετε.

[tp_widget][/tp_widget]

© Jan Nedbal / shutterstock.com

Διαδικασία ασφαλείας στο Μάτσου Πίτσου

Επειδή το Μάτσου Πίτσου είναι ένα τόσο σημαντικό ορόσημο στον περουβιανό πολιτισμό, αλλά και αρκετά εύθραυστο, υπάρχουν κατανοητά ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι επισκέπτες. Πιθανώς το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πρέπει να επιδείξετε το πραγματικό διαβατήριό σας πριν σας επιτραπεί η είσοδος.

Υπάρχουν επίσης κανόνες σχετικά με το τι επιτρέπεται να φέρετε στον ιστότοπο, με τα drones, τα τρίποδα, τα μεγάλα σακίδια πλάτης και, το πιο σημαντικό, τα τρόφιμα να είναι μεταξύ των απαγορευμένων ειδών. Εάν το ξεχάσετε, υπάρχει ένας μικρός επανδρωμένος χώρος φύλαξης αποσκευών, όπου μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα με μια μικρή χρέωση.

Εκτός από αυτό, πολλοί από τους κανόνες για τον ιστότοπο είναι απλώς κοινή λογική και έχουν σκοπό να δώσουν σε αυτόν τον ιστορικό χώρο τον σεβασμό που του αξίζει.

10 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Κούσκο του Περού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επίσκεψη στο Μάτσου Πίτσου με αναπηρία

Δεδομένου ότι το Μάτσου Πίτσου είναι ένα απομακρυσμένο ερείπιο στην κορυφή του βουνού, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η προσβασιμότητα δεν είναι ένα από τα δυνατά του σημεία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς αδύνατο να το επισκεφτείτε εάν έχετε κινητική αναπηρία ή άλλη αναπηρία.

Αφού εισήχθησαν ορισμένα μέτρα προσβασιμότητας το 2019, η γενική συναίνεση είναι ότι οι τουρίστες με αναπηρικά αμαξίδια μπορούν να εξερευνήσουν την τοποθεσία, αλλά θα χρειαστούν βοήθεια από τους συντρόφους τους για να μετακινηθούν σε ορισμένα μέρη, γενικά στα υψηλότερα μέρη. Δυστυχώς, οι επισκέπτες με αναπηρικά καροτσάκια δεν θα μπορούν να ανέβουν σε κανένα από τα βουνά για τη θέα τους, καθώς όλα αυτά απαιτούν απότομες ανηφόρες σε μεγάλες σκάλες.

© Pav-Pro Photography Ltd / shutterstock.com

Συχνές ερωτήσεις – Στοιχεία για το Μάτσου Πίτσου

Τι είναι το Μάτσου Πίτσου;

Το Μάτσου Πίτσου είναι το ερείπιο μιας ακρόπολης που χρονολογείται από την Αυτοκρατορία των Ίνκας στα βουνά του Περού.

Ημερήσια εκδρομή στα ερείπια Tulum & Gran Cenote(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πότε χτίστηκε το Μάτσου Πίτσου;

Το Μάτσου Πίτσου χτίστηκε τον 15ο αιώνα, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Πόσο χρονών είναι το Μάτσου Πίτσου;

Πιστεύεται ότι το Μάτσου Πίτσου καταλήφθηκε από τους Ίνκας περίπου από το 1420 έως το 1530 μ.Χ., καθιστώντας τα ερείπια ηλικίας περίπου 500 ετών.

Ποιος έφτιαξε το Μάτσου Πίτσου;

Η Αυτοκρατορία των Ίνκας έχτισε την πόλη Μάτσου Πίτσου, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του Pachacuti Inca Yupanqui, του ένατου Sapa Inca.

20 καλύτερα ερείπια στο Μεξικό που πρέπει να επισκεφτείτε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Γιατί κατασκευάστηκε το Μάτσου Πίτσου;

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο Pachacuti Inca Yupanqui έχτισε το Machu Picchu ως βασιλικό κτήμα ή καταφύγιο.

Πού βρίσκεται το Μάτσου Πίτσου;

Το Machu Picchu βρίσκεται δίπλα στην Ιερή Κοιλάδα της επαρχίας Urubamba στα βουνά των Άνδεων στο νότιο Περού.

Τώρα που έχετε όλες αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επίσκεψης, ο προγραμματισμός του ταξιδιού σας και η λήψη των εισιτηρίων σας για το Μάτσου Πίτσου δεν θα πρέπει να είναι δύσκολος. Ας ελπίσουμε ότι τώρα καταλαβαίνετε γιατί η οργάνωση της επίσκεψής σας εκ των προτέρων είναι επίσης τόσο σημαντική.

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια