Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο Prado το 2024

Περιεχόμενα

Ταξιδεύετε στη Μαδρίτη και προσπαθείτε να μάθετε ποια μουσεία να επισκεφτείτε; Λοιπόν, οι τουρίστες δεν μπορούν να κάνουν λάθος με μια στάση στο μουσείο Prado (ή Museo Nacional del Prado, όπως είναι γνωστό στα ισπανικά). Αυτό το αιωνόβιο μουσείο βρίσκεται στο Paseo del Arte ή στην Αγγλική Art Walk και είναι γεμάτο με εξαιρετικά έργα τέχνης από μερικούς από τους πιο αξιόλογους ζωγράφους της Ευρώπης, όπως οι Titian, Rubens και Bosch. Το Μουσείο Πράδο είναι πάνω από 200 ετών και είναι το κύριο εθνικό μουσείο τέχνης της Ισπανίας με μια συλλογή με πάνω από 8.000 έργα ζωγραφικής από τον 11ο-19ο αιώνα. Η συλλογή του μουσείου είναι αρκετά μοναδική καθώς το Μουσείο Πράδο αναφέρεται συχνά ως «Μουσείο ζωγράφων, όχι ζωγραφικής». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συλλογή ξεκίνησε τον 16ο αιώνα, όταν οι μονάρχες και οι συλλέκτες έργων επικεντρώθηκαν περισσότερο στη συγκέντρωση τόσων έργων από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες αντί να στοχεύουν σε μια πιο ολοκληρωμένη, ολοκληρωμένη συλλογή. Αυτή η προσέγγιση σημαίνει ότι το μουσείο έχει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων καλλιτεχνών όπως οι Titian, Bosch, El Greco, Goya και άλλοι! 

Με μια τόσο μοναδική συλλογή και ιστορικό κτήριο, δεν είναι περίεργο που πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες κατευθύνονται προς το Μουσείο Πράδο κάθε χρόνο. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μοιραστούμε τις συμβουλές και τα κόλπα μας για την επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο, μαζί με όλες τις επιλογές εισιτηρίων και περιηγήσεων, ώστε να αποφασίσετε πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο Πράδο που ταιριάζουν στις ταξιδιωτικές σας ανάγκες.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Διαβάστε επίσης :Τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Μαδρίτη

H καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Μαδρίτη

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο Πράδο: Για να αποφύγετε να περάσετε τις διακοπές σας κάτω από τον καυτό ήλιο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε κράτηση ενός εισιτηρίου για το Μουσείο Πράδο ή να επιλέξετε μια ξενάγηση . Το τελευταίο είναι γενικά η καλύτερη επιλογή, καθώς παρέχει βαθύτερες γνώσεις για τους καλλιτέχνες και τα αριστουργήματα που εμφανίζονται. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε μια επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο με το Μουσείο Reina Sofia ή το Βασιλικό Παλάτι σε μια ξενάγηση, δίνοντάς σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Μουσείο Prado

Αν αναρωτιέστε πού να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο Πράδο, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Είτε ψάχνετε για ιδιωτική ξενάγηση, δωρεάν εισιτήρια ή απλά θέλετε να παραλείψετε τη γραμμή εισιτηρίων, έχουμε όλες τις επιλογές σας παρακάτω. 

Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται) 

Αν και μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο Πράδο απευθείας στο μουσείο, σας συνιστούμε να μην το κάνετε. Αν και το Μουσείο Πράδο δεν είναι τόσο απασχολημένο όσο το Μουσείο Reina Sofia, μπορεί να έχει ακόμα χρονοθυρίδες που εξαντλούνται και μεγάλες σειρές εκτός, ειδικά για προσωρινά εκθέματα. Αντί να ρίχνετε τα ζάρια και να περιμένετε στον καυτό ήλιο για ένα εισιτήριο, σας συνιστούμε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων μέσω διαδικτύου . Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο (και ένα πιθανό ηλιακό έγκαυμα) παρακάμπτοντας τη γραμμή του εκδοτηρίου εισιτηρίων στο μουσείο. 

Ωστόσο, εάν ελπίζετε να κερδίσετε δωρεάν εισιτήρια για το Μουσείο Prado κατά τις ώρες δωρεάν πρόσβασής τους, τότε είναι υποχρεωτικό να παραμείνετε στην ουρά έξω στο εκδοτήριο εισιτηρίων. Το μουσείο προσφέρει δύο ώρες δωρεάν πρόσβασης στο τέλος κάθε μέρας, αλλά το μουσείο δεν επιτρέπει την πρόσβαση 30 λεπτά πριν το κλείσιμο, επομένως θα πρέπει να φτάσετε εκεί νωρίς. Η γραμμή για δωρεάν εισιτήρια μπορεί να ποικίλλει από 30 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το πόσο πολυσύχναστη είναι η πόλη και αν είναι Σαββατοκύριακο, γι’ αυτό σας προτείνουμε να πάτε εκεί τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη των ωρών δωρεάν πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο του δωρεάν εισιτηρίου σας. Μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν εισιτήρια για το Μουσείο Prado από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 6 μ.μ. έως τις 7:30 μ.μ. (το μουσείο κλείνει στις 8 μ.μ.) και τις Κυριακές μεταξύ 5 μ.μ. και 6:30 μ.μ. (το μουσείο κλείνει στις 7 μ.μ.). 

Online κράτηση (Συνιστάται) 

Η online κράτηση εισιτηρίων για το Μουσείο Πράδο εκ των προτέρων είναι η πιο έξυπνη διαδρομή. Το πάσο που έχετε προαγοράσει όχι μόνο λειτουργεί ως εισιτήριο skip-the-line για το Μουσείο Prado, αλλά μπορείτε να το αγοράσετε από την άνεση του κλιματιζόμενου ξενοδοχείου σας. Η κράτηση εκ των προτέρων μέσω διαδικτύου σημαίνει επίσης ότι έχετε εγγυημένο εισιτήριο, καθώς το μουσείο εκτελεί τα εισιτήριά του σε σύστημα χρονομετρημένης εισόδου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν σχεδιάζετε ένα γεμάτο δρομολόγιο, καθώς θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να εισέλθετε σε μια στιγμή που ταιριάζει με το πρόγραμμα της ομάδας σας. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στον επίσημο ιστότοπο του Μουσείου Prado ή μέσω τρίτου πωλητή όπως το GetYourGuide. Το πλεονέκτημα της χρήσης της κλίμακας, εάν το νόμισμα της χώρας σας δεν είναι το ευρώ, είναι ότι θα πληρώνετε στο νόμισμα της χώρας σας, καθώς το GetYourGuide προσφέρει πολλές επιλογές νομισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποφύγετε τις τραπεζικές προμήθειες για τη χρέωση της κάρτας σας σε άλλο νόμισμα.

Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο απόκτησης της συλλογής, τους καλλιτέχνες πίσω από τα αριστουργήματα και τα ίδια τα αριστουργήματα, η καλύτερη επιλογή σας είναι να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Μουσείο Πράδο. Εκδρομές διάρκειας 90 λεπτών είναι διαθέσιμες κατά το ταμείο για ένα γενικό εισιτήριο εισόδου στον επίσημο ιστότοπο ή μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση από έναν τρίτο πωλητή. Συνιστούμε αυτήν την περιήγηση 90 λεπτών στο Μουσείο Πράδο, καθώς το εισιτήριο επιστρέφεται έως και 24 ώρες νωρίτερα (η επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Πράδο δεν επιστρέφεται για όλες τις κρατήσεις), συνοδεύεται από έναν γνώστη οδηγό και έχει την επιλογή να προσθέσετε τάπας γευσιγνωσία μετά την ξενάγηση στο μουσείο. Έχετε επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το αποθεματικό του GetYourGuide τώρα, τη δυνατότητα πληρωμής αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε κράτηση και να είστε εγγυημένοι ένα εισιτήριο και να ανησυχείτε για την πληρωμή του σε μεταγενέστερη ημερομηνία. 

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Κλείστε ένα εισιτήριο Combo Guided Tour

Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο στην πόλη και θέλετε να περιηγηθείτε σε άλλα αξιοθέατα της Μαδρίτης, όπως το Μουσείο Reina Sofia ή το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, τότε γιατί να μην συνδυάσετε τις περιηγήσεις για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο πρωινό γεμάτο τέχνη και διασκέδαση και γνώση;

Αυτή η σύνθετη ξενάγηση στο μουσείο Prado και στο Μουσείο Reina Sofia ξεκινά στις 9:45 π.μ., όπου θα οδηγηθείτε σε μια ξενάγηση στο μουσείο διάρκειας 90 λεπτών, ακολουθούμενη από 30 λεπτά ελεύθερου χρόνου για να εξερευνήσετε μόνοι σας τα έργα τέχνης. Στη συνέχεια, η ομάδα θα περπατήσει στην Paseo del Arte στο Μουσείο Reina Sofia, όπου θα περιηγηθείτε σε απίστευτα σύγχρονα και μοντέρνα έργα Ισπανών καλλιτεχνών όπως ο Picasso, ο Salvador Dalí και ο Joan Miró για 75 λεπτά. 

prado

Αν θέλετε να συνδυάσετε μια περιήγηση στο Μουσείο Πράδο με μια ξενάγηση στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την πεντάωρη σύνθετη περιήγηση από το GetYourGuide . Η ξενάγηση ξεκινά στις 9:45 π.μ. στο Μουσείο Πράδο για μια δίωρη ξενάγηση στο μουσείο και τα έργα του. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθείτε σε 15 λεπτά με τα πόδια στο δρόμο προς το Βασιλικό Παλάτι, όπου η ομάδα περιήγησής σας θα απολαύσει μια δίωρη ξενάγηση στη βασιλική κατοικία.

Αγοράστε ένα τουριστικό πάσο

Εάν είστε ταξιδιώτης που του αρέσει να απολαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα και εμπειρίες στις διακοπές σας, τότε ένα τουριστικό πάσο της Μαδρίτης μπορεί να είναι η σωστή επιλογή. Υπάρχουν δύο φανταστικά τουριστικά πάσο που όχι μόνο θα σας δώσουν πρόσβαση στο Μουσείο Πράδο, αλλά και σε περισσότερα από 30 άλλα αξιοθέατα και περιηγήσεις της Μαδρίτης, όπως το Μουσείο Reina Sofia, μια περιήγηση με τα αξιοθέατα της πόλης της Μαδρίτης, μια παράσταση Flamenco και περιήγηση με τάπας. και το Εθνικό Μουσείο Thyssen-Bornemisza.

Το πάσο Go City All-Inclusive είναι το απόλυτο τουριστικό εισιτήριο καθώς μπορείτε να απολαμβάνετε εξοικονόμηση έως και 50% στις τιμές εισόδου και περιήγησης μαζί με πρόσβαση σε 30+ αξιοθέατα. Το πάσο λειτουργεί τις ημέρες ισχύος, που σημαίνει ότι επιλέγετε πόσο καιρό θέλετε να ισχύει το πάσο για να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε ένα πάσο που ισχύει από μία ημέρα έως πέντε ημέρες και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Go City για να βρείτε χάρτες πόλεων και οδηγίες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης σε κάθε αξιοθέατο. 

Το πάσο Go City Explorer Pass είναι ιδανικό για όσους δεν σκοπεύουν να βάλουν βαλίτσες σε τόσα πολλά αξιοθέατα στο δρομολόγιό τους στη Μαδρίτη. Αντί να επιλέξετε πόσες ημέρες θέλετε να ισχύει το πάσο, επιλέγετε πόσα αξιοθέατα θα θέλατε να περιλαμβάνει το πάσο. Επιλέξτε από τρία έως επτά αξιοθέατα και στη συνέχεια θα έχετε 60 ημέρες από την πρώτη χρήση για να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα. 

Αγοράστε ένα πάσο Paseo del Arte

Οι λάτρεις της τέχνης και των μουσείων που σχεδιάζουν να επισκεφτούν τα τρία μεγάλα μουσεία (το μουσείο Prado, το Μουσείο Reina Sofia και το Εθνικό Μουσείο Thyssen-Bornemisza) στο Art Walk (Paseo del Arte) μπορεί να ενδιαφέρονται για αυτό το περιεκτικό πάσο μουσείων. Το Paseo del Arte Pass επιτρέπει απεριόριστες επισκέψεις και στα τρία μουσεία για ένα χρόνο. Μπορείτε να το αγοράσετε σε οποιαδήποτε από τις επίσημες ιστοσελίδες των τριών μουσείων και να το παραλάβετε στο ίδιο μουσείο. 

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μουσείο Πράδο;

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μουσείο Πράδο για να αποφύγετε τα πλήθη είναι τις καθημερινές το πρωί ακριβώς όταν ανοίγει το μουσείο. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε τους ταξιδιώτες του Σαββατοκύριακου και τους ντόπιους εκτός δουλειάς. Τα πρωινά τείνουν επίσης να είναι λιγότερο απασχολημένα καθώς οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν τις ώρες εισόδου μεταξύ 11 π.μ. και 2 μ.μ. χαμηλή περίοδος (Νοέμβριος έως Φεβρουάριος). 

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου Πράδο;

Το Μουσείο Prado είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και τις Κυριακές από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Οι μόνες ημέρες που το μουσείο είναι κλειστό είναι η 1η Ιανουαρίου, η 1η Μαΐου και η 25η Δεκεμβρίου. Οι επισκέπτες θα βρουν ότι το μουσείο λειτουργεί επίσης με μειωμένη ωράριο ωραρίου στις 24 Δεκεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου. Οι ώρες δωρεάν πρόσβασης είναι Δευτέρα έως Σάββατο από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. και Κυριακές/αργίες από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. 

Πώς θα φτάσετε στο Μουσείο Πράδο;

Το Μουσείο Prado βρίσκεται στην Paseo del Arte στην καρδιά της Μαδρίτης. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε εκεί, είτε με τα πόδια, είτε με τη συγκοινωνία, είτε με το rideshare. Όσοι θέλουν να οδηγήσουν και να σταθμεύσουν στο μουσείο δεν θα βρουν χώρο στάθμευσης στις εγκαταστάσεις, αλλά υπάρχουν γκαράζ επί πληρωμή σε κοντινή απόσταση. Για όσους θέλουν να κάνουν δημόσια συγκοινωνία, τα λεωφορεία με τους αριθμούς 001, 10, 14, 27, 34, 37, 45 και C03 έχουν όλα στάσεις σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το μουσείο. Το ίδιο ισχύει και για το Μετρό. Οι στάσεις Blue Line 1 και Red Line 2 απέχουν περίπου 10 λεπτά με τα πόδια. Όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο Hop-On Hop-Off Big Bus θα βρουν επίσης μια στάση κοντά. 

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια του Μουσείου Prado; 

Τα εισιτήρια του Μουσείου Prado λειτουργούν σε ένα χρονομετρημένο σύστημα που σημαίνει ότι υπάρχει όριο στο πόσα άτομα μπορούν να εισέλθουν κάθε ώρα ή κάθε χρονοθυρίδα. Για να εισέλθετε, είτε αγοράστε εισιτήρια για το Μουσείο Πράδο εκ των προτέρων μέσω διαδικτύου είτε στο εκδοτήριο εισιτηρίων του μουσείου. Σας συνιστούμε να εμφανιστείτε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την ώρα εισόδου σας, καθώς μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά για έλεγχο εισιτηρίου και να μην ξέρετε πότε μπορεί να σας επιβραδύνει η κυκλοφορία στο δρόμο προς το μουσείο. Απλώς δείξτε το εισιτήριό σας στην κινητή συσκευή σας ή σε έντυπη έκδοση στην πύλη και στη συνέχεια θα σας δοθεί πρόσβαση στο μουσείο. 

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια του Μουσείου Πράδο; 

Τα εισιτήρια του Μουσείου Prado είναι αρκετά λογικά και υπάρχουν αρκετά δωρεάν εισιτήρια διαθέσιμα. Μια γενική τιμή εισόδου είναι 15 € συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε χρονομετρημένες εκθέσεις. Οι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν να προσθέσουν μια ξενάγηση 90 λεπτών με 10 € ή έναν ηχητικό οδηγό για 5 €. Μειωμένη γενική είσοδος για 7,50 € διατίθεται για άτομα άνω των 65 ετών, κάτοχοι Κάρτας Νέων και πολύτεκνες οικογένειες που αποτελούνται από τουλάχιστον έναν ενήλικα και τρία παιδιά ή δύο παιδιά εάν κάποιος έχει αναπηρία. 

Παιδιά κάτω των 18 ετών, φοιτητές μεταξύ 18 και 25 ετών, άτομα με βαθμό αναπηρίας 33% ή περισσότερο, ενεργοί δάσκαλοι, δημοσιογράφοι και φοιτητές ηλικίας 25 ετών και άνω που σπουδάζουν προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό στις τέχνες εντός το Ισπανικό Εκπαιδευτικό Σύστημα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για δωρεάν εισιτήρια για το Μουσείο Πράδο, αλλά θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φέρετε απόδειξη (δηλαδή, φοιτητική ταυτότητα, κ.λπ.) στο ταμείο την ημέρα της επίσκεψής σας για να επικυρώσετε το δωρεάν εισιτήριο, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε το δωρεάν εισιτήριο ηλεκτρονικά στον επίσημο ιστότοπο για να διασφαλίσετε ότι έχετε χρόνο σώθηκε. 

Ποια είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία κοντά στο Μουσείο Πράδο;

Βλέποντας ότι το μουσείο Prado είναι νεκρό στην καρδιά της πόλης και κοντά σε αξιοθέατα όπως το πάρκο El Retiro, το Ναυτικό Μουσείο και το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, εσείς και η ομάδα σας μπορεί να θέλετε να μείνετε κοντά. Το Hotel Catalonia Las Cortes είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους τουρίστες, ειδικά όσους αναζητούν ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα κατοικίδια στη Μαδρίτη. Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων προσφέρει κλιματιζόμενα, ηχομονωμένα δωμάτια διακοσμημένα σε μοντέρνο στιλ, καθώς και εστιατόριο και καφετέρια που προσφέρει δωρεάν σνακ και σάντουιτς. Το Catalonia απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το Μουσείο Prado και την Plaza Mayor και μόνο ένα τετράγωνο από τα τάπας μπαρ και τα πολυσύχναστα εστιατόρια του Calle de las Huertas. 

Το Only YOU Hotel Atocha είναι επίσης μια φανταστική επιλογή για όσους θέλουν να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολλά αξιοθέατα. Αυτό το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Βασιλικό Αστεροσκοπείο της Μαδρίτης και απέχει λιγότερο από πέντε λεπτά με τα πόδια από το πάρκο El Retiro. Μέσα σε αυτό το μοντέρνο ξενοδοχείο, οι επισκέπτες θα βρουν ένα καφέ, αρτοποιείο και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, καθώς και δωμάτια με ηχομόνωση και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. 

Όσοι προτιμούν να μαγειρεύουν τα γεύματά τους μπορεί να ενδιαφέρονται να κάνουν κράτηση δωματίου στο Bob W Arte Hotel . Αυτό το εκπληκτικό ξενοδοχείο διαμερισμάτων προσφέρει άνετα μοντέρνα δωμάτια εξοπλισμένα με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, πλυντήριο και στεγνωτήριο και κλιματισμό. Παρέχεται επίσης δωρεάν πρωινό στους επισκέπτες. Το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Μουσείο Reina Sofia και λιγότερο από 20 λεπτά με τα πόδια από το Μουσείο Prado, το Μουσείο Σιδηροδρόμων και το Πάρκο El Retiro. 

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Πώς είναι η ασφάλεια στο Μουσείο Πράδο;

Το Μουσείο Prado διαθέτει έλεγχο ασφαλείας και τσάντα που πρέπει να περάσουν όλοι οι επισκέπτες πριν εισέλθουν στο μουσείο. Μεγάλες τσάντες (μεγαλύτερες από 40 cm επί 40 cm), εξωτερικά τρόφιμα και ποτά, σκούτερ και ποδήλατα απαγορεύονται όλα μέσα στο μουσείο, συμπεριλαμβανομένου του νερού. Οι επισκέπτες μπορούν να αφήσουν δωρεάν σακίδια, παλτά και μεγαλύτερες τσάντες στο γκαρνταρόμπα σε ένα ντουλάπι κατά την επίσκεψή τους. Το Μουσείο Πράδο τηρεί επίσης έναν αυστηρό κανόνα απαγόρευσης φωτογραφίας, επομένως οι κάμερες θα πρέπει επίσης να μείνουν στο ντουλάπι. 

Τι γίνεται με την επίσκεψη στο μουσείο Prado με αναπηρία;

Όπως και άλλα μουσεία στη Μαδρίτη, το Μουσείο Πράδο έχει κάνει μεγάλα βήματα για να κάνει το αξιοθέατο του όσο το δυνατόν πιο προσιτό για άτομα με αναπηρία. Όχι μόνο τα άτομα με αναπηρία 33% ή περισσότερο λαμβάνουν δωρεάν είσοδο, αλλά υπάρχουν επίσης αναπηρικά αμαξίδια, οδηγοί ήχου, Signoguides σε LSE και βρόχοι μαγνητικής επαγωγής που διατίθενται δωρεάν. Το μουσείο προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα περιήγησης προσβασιμότητας που περιγράφει μια προσιτή και φιλική διαδρομή προς 10 μουσειακά αριστουργήματα, καθώς και ένα πρόγραμμα προσβάσιμων δραστηριοτήτων και μηνίνων αφής για όσους είναι τυφλοί ή έχουν χαμηλή όραση. 

Γεγονότα για το Μουσείο Πράδο

Τι είναι το Μουσείο Πράδο;

Το Μουσείο Πράδο είναι το κύριο εθνικό μουσείο τέχνης της Ισπανίας με μια απίστευτη συλλογή ισπανικών και ευρωπαϊκών έργων τέχνης που κυμαίνονται από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα. Σε τρεις ορόφους με πάνω από 7500 πίνακες, οι επισκέπτες θα βρουν αριστουργήματα καλλιτεχνών όπως ο Peter Paul Rubens, ο Titian, ο Rembrandt και ο Velázquez. 

Ποιοι πίνακες που πρέπει να δείτε υπάρχουν στο Μουσείο Πράδο;

Υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά έργα που εκτίθενται στο Μουσείο Πράδο, αλλά τα πέντε κορυφαία που πρέπει να δείτε για να δείτε είναι το τρίπτυχο του κήπου των γήινων απολαύσεων του Bosch, ο κύριος με το χέρι στο στήθος του του Ελ Γκρέκο, ο Λας Μενίνας του Βελάσκεθ, ο Τρίτος του Μαΐου από τον Γκόγια, και ο Κρόνος που καταβροχθίζει τον γιο του από τον Γκόγια. 

Πού είναι το Μουσείο Πράδο;

Το Μουσείο Prado βρίσκεται στην καρδιά της Μαδρίτης, ακριβώς δίπλα στο Real Jardín Botánico και δύο τετράγωνα από το πάρκο El Retiro. 

Πόσο χρονών είναι το Μουσείο Πράδο;

Το Μουσείο Πράδο είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο και ιδρύθηκε το 1819, με αποτέλεσμα να ξεπερνά τα 200 χρόνια ζωής! 

Ποιος έχτισε το Μουσείο Πράδο;

Το αρχικό σχέδιο του Μουσείου Πράδο δεν ήταν καθόλου για έργα τέχνης. Στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Juan de Villanueva το 1785 κατόπιν παραγγελίας του βασιλιά Charles III ως ένα νέο σπίτι για το Γραφείο Φυσικής Ιστορίας. Ωστόσο, ήταν ο εγγονός του βασιλιά, ο βασιλιάς Φερδινάνδος Ζ’, που έκανε την τελευταία έκκληση ότι θα χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα ως εθνικό μουσείο για το Βασιλικό Μουσείο Ζωγραφικής και Γλυπτικής, το οποίο με τη σειρά του έγινε Μουσείο Πράδο. 

Πόσο καιρό πρέπει να περάσω μέσα στο μουσείο Prado;

Είναι αδύνατο να δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει το Μουσείο Πράδο σε μια επίσκεψη. Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδιώξουν να περάσουν από τρεις έως τέσσερις ώρες μέσα για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το εισιτήριό τους και να δουν μερικούς από τους πιο διάσημους πίνακες.  

Μπορώ να πάρω δωρεάν εισιτήρια για το Μουσείο Prado;

Ναι, δωρεάν εισιτήρια διατίθενται καθημερινά στο εκδοτήριο του μουσείου τις τελευταίες δύο ώρες πριν το κλείσιμο. Δωρεάν εισιτήρια είναι επίσης διαθέσιμα στο διαδίκτυο για παιδιά κάτω των 18 ετών, φοιτητές, ενεργούς δασκάλους και άλλα. 

Υπάρχουν ακουστικοί οδηγοί στο μουσείο Prado;

Ναι, μπορείτε να νοικιάσετε ηχητικούς οδηγούς για 5€ είτε όταν κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας εκ των προτέρων είτε στο γραφείο audioguide. 

Μπορώ να αγοράσω εισιτήρια για το Μουσείο Πράδο Skip-the-Line;

Ναι και ΟΧΙ. Τεχνικά, κάθε εισιτήριο που αγοράζεται εκ των προτέρων μέσω διαδικτύου σάς επιτρέπει να παρακάμψετε την αρχική γραμμή εκδοτηρίων εισιτηρίων όπως ακριβώς ένα πάσο παράλειψης. Ωστόσο, δεν υπάρχει εισιτήριο skip-the-line για το Μουσείο Prado που σας επιτρέπει να παρακάμψετε τη γραμμή ασφαλείας. Προτεραιότητα δίνεται μόνο σε άτομα με αναπηρία. 

Τώρα που είστε ειδικός στο πώς να περιηγηθείτε στο Μουσείο Prado στη Μαδρίτη, το μόνο που μένει είναι να καταλάβετε πώς θέλετε να επισκεφτείτε αυτό το εκπληκτικό αξιοθέατο! Ελπίζουμε να απολαύσετε όλα τα απίστευτα έργα τέχνης που εκτίθενται και να δημιουργήσετε μόνιμες αναμνήσεις στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια