Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο του Λούβρου

Περιεχόμενα

Το Παρίσι είναι μια πόλη που σχεδόν κάθε άτομο με ταξίδι στην καρδιά του ελπίζει να επισκεφθεί μια μέρα. Η Πόλη του Φωτός αφήνει πολλούς που την επισκέπτονται απολύτως έκθαμβοι από τα αξιοθέατα, τα αξιοθέατα και τη γενική ατμόσφαιρά της, με ένα από τα πιο λατρεμένα αξιοθέατά της να είναι δικαίως το υπέροχο Μουσείο του Λούβρου. Αυτό το εντυπωσιακό μουσείο αξίζει να βρίσκεται σε κάθε διαδρομή στο Παρίσι χάρη στην εκπληκτική συλλογή έργων τέχνης που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από το πιο διάσημο έργο του, τη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι.

Αλλά η επίσκεψη στο Λούβρο απαιτεί λίγο προγραμματισμό και προνοητικότητα, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξερευνήσετε το μουσείο και ακόμη και διαφορετικά εισιτήρια για το Μουσείο του Λούβρου. Για να σας βοηθήσουμε να οργανωθείτε, έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο του Λούβρου και όλες τις άλλες πληροφορίες που χρειάζεστε πριν πάτε.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο του Λούβρου: Αν δεν σας αρέσει να περάσετε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα είτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας στο Μουσείο του Λούβρου εκ των προτέρων ή να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου . Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή καθώς μπορείτε να δείτε τα πιο διάσημα έργα τέχνης και αρχαία τεχνουργήματα του Λούβρου σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη διαδρομή με επικεφαλής έναν ειδικό οδηγό.

Σχεδιάστε το ταξίδι μόνοι σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Disneyland του Παρισιού

10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Παρίσι

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Μουσείο του Λούβρου

Το Λούβρο δεν είναι απλώς ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Παρίσι. είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα μουσεία οπουδήποτε στον κόσμο. Με αυτό το είδος δημοτικότητας έρχονται πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για το Μουσείο του Λούβρου. Παρακάτω θα σας μεταφέρουμε πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Λούβρο ανάλογα με το πώς θα προτιμούσατε να επισκεφθείτε και πόσο νωρίτερα μπορείτε να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Για οποιοδήποτε αξιοθέατο τόσο δημοφιλές όσο το Λούβρο, ο χειρότερος τρόπος για να βγάλετε εισιτήρια είναι να κάνετε ουρά όταν φτάσετε. Αυτή η προσέγγιση συνήθως σημαίνει μεγάλες ουρές, αλλά στην περίπτωση του Λούβρου σημαίνει κάτι χειρότερο. Υπάρχει μόνο ένας πολύ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων του Μουσείου του Λούβρου που διατίθενται στα εκδοτήρια και μόνο σε ώρες εκτός αιχμής. Αυτό είναι ένα τρομερά μεγάλο στοίχημα που θα μπορούσε να σας κάνει να χάσετε εντελώς μια επίσκεψη, ειδικά όταν υπάρχουν πολύ πιο ασφαλείς και ευκολότερες επιλογές για την αγορά εισιτηρίων για το Μουσείο του Λούβρου.

Δείτε και αυτό:36 ώρες στο Παρίσι

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Η πολύ πιο λογική προσέγγιση για να διασφαλίσετε ότι θα επισκεφθείτε αυτό το απίστευτο μουσείο είναι η κράτηση εισιτηρίων για το Λούβρο εκ των προτέρων μέσω Διαδικτύου. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να επιλέξετε πότε ακριβώς θέλετε να επισκεφτείτε το μουσείο και να προγραμματίσετε τις υπόλοιπες περιηγήσεις σας στο Παρίσι. 

Αυτά τα εισιτήρια είναι εισιτήρια skip-the-line για το Μουσείο του Λούβρου, με την έννοια ότι σας επιτρέπουν να παρακάμψετε την αργή γραμμή για επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, αλλά θα εξακολουθείτε να μπορείτε να τα επισκεφτείτε μόνο κατά την επιλεγμένη χρονική περίοδο.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας για το Λούβρο . Ωστόσο, αυτά τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται, οπότε αν χρειαστεί να ακυρώσετε την επίσκεψή σας, θα μείνετε από την τσέπη σας.

Γι’ αυτό συνιστούμε να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας μέσω αυτού του συνδέσμου , καθώς εξακολουθείτε να παίρνετε το ίδιο εισιτήριο, αλλά μπορείτε να ακυρώσετε άμεσα έως και 24 ώρες πριν από την επίσκεψή σας και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Υπάρχει ακόμη και η επιλογή να κλείσετε το εισιτήριό σας με έναν ακουστικό οδηγό εάν κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου .

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Ένας άλλος τρόπος για να δείτε το μουσείο αν θέλετε να πάρετε περισσότερα από την εμπειρία είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε μια περιήγηση. Πολλοί λένε ότι η ξενάγηση στο Λούβρο είναι μια από τις καλύτερες περιηγήσεις στο Παρίσι, καθώς σας επιτρέπει να εκτιμήσετε πλήρως τα εκθέματα και την ιστορία αυτού του μεγάλου ιδρύματος πέρα ​​από οτιδήποτε μπορεί να καλύψει ένας ακουστικός οδηγός.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για εκδρομές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, αλλά και πάλι σας προτείνουμε να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου , ώστε να έχετε τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης έως και 24 ώρες πριν από την επίσκεψή σας.

4. Αγοράστε ένα πακέτο ή τουριστικό πάσο

Αν σκοπεύετε να κάνετε πολλά αξιοθέατα στο Παρίσι, ίσως να θέλετε να αγοράσετε ένα πακέτο περιήγησης στα αξιοθέατα ή ένα τουριστικό πάσο. Αυτές οι επιλογές λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, παρέχοντας πρόσβαση σε πολλά αξιοθέατα γύρω από το Παρίσι και βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρήματα στις αγορές των εισιτηρίων σας. Η διαφορά έγκειται στο πόσα αξιοθέατα περιλαμβάνει το καθένα.

Ενώ υπάρχουν διάφορα πακέτα Παρισιού διαθέσιμα στους τουρίστες, η πιο δημοφιλής δέσμη που περιλαμβάνει το Λούβρο συνδυάζει ένα εισιτήριο για το μουσείο με μια κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα. Κάντε κράτηση για αυτές τις δύο σπουδαίες δραστηριότητες μαζί μέσω αυτού του συνδέσμου .

Η άλλη επιλογή είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα από τα τουριστικά πάσο που είναι διαθέσιμα για το Παρίσι. Αυτά τα πάσο περιλαμβάνουν δωρεάν ή με έκπτωση είσοδο σε μια τεράστια γκάμα αξιοθέατων, όπως το Λούβρο, το Μουσείο Ορσέ και τις Βερσαλλίες. Αν σας ενδιαφέρει απλώς ένα πάσο για μουσεία, τότε θα θέλετε το πάσο μουσείων του Παρισιού . Διαφορετικά, στρέψτε την προσοχή σας στο Paris Pass , το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο τα πάντα στο Paris Museum Pass, αλλά και επισκέψεις στον Πύργο του Άιφελ, μια κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα και περιηγήσεις με τα πόδια στην πόλη.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Μουσείο του Λούβρου

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου του Λούβρου

Το κανονικό ωράριο λειτουργίας του Λούβρου είναι καθημερινά από τις 9:00 έως τις 18:00, εκτός Τρίτης. Κανονικά, υπάρχουν ειδικές βραδινές ώρες λειτουργίας την Πέμπτη έως τις 21:00 και το Σάββατο και την Κυριακή έως τις 20:00. Ωστόσο, αυτά έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η τελευταία είσοδος είναι μία ώρα πριν από την ώρα κλεισίματος, με τους επισκέπτες να ζητούν να εγκαταλείψουν τις εκθεσιακές αίθουσες 30 λεπτά πριν το κλείσιμο. Το μουσείο είναι κλειστό στις 25 Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου και 1 Μαΐου και κλείνει στις 17:00 στις 24 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου. Παραμένει ανοιχτό τις άλλες επίσημες αργίες, εκτός εάν πέφτουν Τρίτη.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μουσείο του Λούβρου;

Όπως συμβαίνει με κάθε διάσημο τουριστικό αξιοθέατο, υπάρχουν καλύτερες στιγμές για να περιηγηθείτε στο Μουσείο του Λούβρου από άλλες, αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε είναι όταν το μουσείο πραγματοποιεί τις βραδινές/ αργά το βράδυ συνεδρίες του, καθώς είναι πολύ λιγότερο απασχολημένο και θορυβώδες, δημιουργώντας μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, είναι καλύτερο να αφήσετε την επίσκεψή σας μέχρι τα μεσάνυχτα, όταν τα γκρουπ εκδρομών έχουν ξεκαθαρίσει και το πρόθυμο πρωινό πλήθος έχει φύγει.

Ενώ η δωρεάν είσοδος την Ημέρα της Βαστίλης και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα είναι δελεαστική, αυτές οι μέρες είναι λογικά οι πιο πολυσύχναστες του έτους, επομένως πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας αν αξίζει τον κόπο η εξοικονόμηση. 

10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Παρίσι

Πώς να φτάσετε στο Μουσείο του Λούβρου

Η πρόσβαση στο Λούβρο γίνεται εύκολα χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του Παρισιού. Η ιδανική διαδρομή για να φτάσετε στο μουσείο θα εξαρτηθεί από το πού έρχεστε, αλλά οι καλύτερες επιλογές σας είναι είτε να πάρετε το μετρό είτε με λεωφορείο.

Ο σταθμός Palais-Royal/Musée du Louvre είναι η πλησιέστερη στάση του μετρό στις γραμμές 1 και 7, ενώ μπορείτε επίσης να πάρετε τη γραμμή 14 προς τις Πυραμίδες και να περπατήσετε από εκεί. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά λεωφορεία που πηγαίνουν στο Λούβρο, αλλά τα 27, 39, 68, 69 και 95 σταματούν στη στάση του λεωφορείου Musée du Louvre ακριβώς έξω από την Πυραμίδα του Λούβρου.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια του Μουσείου του Λούβρου;

Σε αντίθεση με τα εισιτήρια για πολλά δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο, τα εισιτήρια για το Μουσείο του Λούβρου λειτουργούν με έναν αρκετά απλό τρόπο. Υπάρχουν μόνο δύο διαθέσιμοι τύποι εισιτηρίων, ένα εισιτήριο γενικής εισόδου και ένα ειδικό συνδυασμένο εισιτήριο που παρέχει επίσης πρόσβαση στο Musée des Arts Décoratifs για 72 ώρες μετά την επίσκεψή σας στο Λούβρο. Τα εισιτήρια παρέχουν πρόσβαση τόσο σε μόνιμες συλλογές όσο και σε τυχόν προσωρινές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στο Λούβρο.

Όταν παραγγέλνετε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας στο Μουσείο του Λούβρου, θα πρέπει να επιλέξετε μια ημερομηνία και ένα παράθυρο μισής ώρας για την έναρξη της επίσκεψής σας. Αφού αγοράσετε τα εισιτήριά σας, θα λάβετε ένα email με τα εισιτήρια ως PDF. Τα εισιτήρια, όχι το email επιβεβαίωσης, μπορούν να παρουσιαστούν είτε ως φυσικό είτε ως ψηφιακό αντίγραφο κατά την είσοδό σας στο μουσείο.

Η αλλαγή του ονόματος ή της ημερομηνίας σε ένα εισιτήριο είναι δυνατή με τη σύνδεση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το όνομα στο εισιτήριο ταιριάζει με αυτό του ατόμου που το χρησιμοποιεί στο μουσείο εκείνη την ημέρα.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Μουσείο του Λούβρου;

Μια ερώτηση που σίγουρα θα απασχολεί τους περισσότερους επισκέπτες στο Παρίσι είναι πόσο θα κοστίσουν τα εισιτήρια του Λούβρου.

Τα τυπικά εισιτήρια για ενήλικες που αγοράζονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Λούβρου κοστίζουν 17€, ενώ τα συνδυαστικά εισιτήρια για το Λούβρο και το Musée des Arts Décoratifs κοστίζουν 27€. Ο περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων που διατίθενται για προσωπική αγορά στο μουσείο για ώρες εκτός αιχμής κοστίζουν 15€. Οι ακουστικοί ξεναγοί κοστίζουν επιπλέον 5 € ανά άτομο, ενώ οι ξεναγήσεις εντός του ξενοδοχείου μπορούν να κοστίσουν επιπλέον 9 έως 12 €.

Επισκέπτες ηλικίας κάτω των 18 ετών και κάτοικοι της ΕΕ και του ΕΟΧ κάτω των 26 ετών δικαιούνται δωρεάν είσοδο στο μουσείο με την επίδειξη έγκυρης ταυτότητας. Ωστόσο, τα δωρεάν εισιτήρια πρέπει να οργανωθούν διαδικτυακά για να παρακάμψετε τη γραμμή. Οι επισκέπτες με αναπηρία και οι φροντιστές που τους βοηθούν έχουν επίσης δικαίωμα να εισέλθουν δωρεάν. Η είσοδος είναι επίσης δωρεάν για όλους τους επισκέπτες στις 14 Ιουλίου, ημέρα της Βαστίλης, και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

10 δωρεάν πράγματα να κάνετε στο Παρίσι

Ξενοδοχεία κοντά στο Μουσείο του Λούβρου

Παρόλο που μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Λούβρο από οπουδήποτε στο Παρίσι, μπορεί να αποφασίσετε ότι θα θέλατε να μείνετε κοντά στο μουσείο. Άλλωστε, βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης που είναι εξαιρετικά βολικό για περιήγηση στα αξιοθέατα. Δεν υπάρχει έλλειψη καταλυμάτων για να διαλέξετε, τελικά είναι το Παρίσι, αλλά αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε τη δική σας έρευνα, επιτρέψτε μας να σας προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές κοντά. Μπορείτε επίσης να βρείτε άλλες προτάσεις ξενοδοχείων για τη διαμονή σας στον οδηγό μας στο Παρίσι.

Μείνετε στο La Clef Louvre Paris και μπορείτε να περιμένετε μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στο Παρίσι. Αυτό το όμορφο boutique ξενοδοχείο πέντε αστέρων απέχει μόλις 500 μέτρα (1.600 πόδια) από το Λούβρο και προσφέρει εκλεπτυσμένες σουίτες με εξαιρετικές ανέσεις, όπως γυμναστήριο και μεγάλο σαλόνι.

Εάν αναζητάτε ένα μέρος για να μείνετε που να προσφέρει άνεση και τοποθεσία χωρίς την υψηλή τιμή, σκεφτείτε το Hotel Des Deux Continents για την επίσκεψή σας. Αυτό το παραδοσιακό ξενοδοχείο τριών αστέρων βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Σηκουάνα από το Λούβρο και απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το μουσείο.

Δυστυχώς, οι ταξιδιώτες με σακίδιο θα δυσκολευτούν να βρουν φθηνά καταλύματα σε αυτό το μέρος της πόλης. Η πιο προσιτή επιλογή είναι ο ξενώνας Le Village Montmartre στην περιοχή της Μονμάρτρης, 2,7 χιλιόμετρα (1,7 μίλια) από το μουσείο, αλλά έχει εξαιρετικές επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας για να φτάσετε στο μουσείο. Είναι επίσης ένας πανέμορφος ξενώνας, με εξαιρετικό προσωπικό, εξωτερική βεράντα και κοινόχρηστη κουζίνα. Για άλλες συστάσεις για ξενώνες, φροντίστε να ανατρέξετε στον οδηγό ξενώνα του Παρισιού.


Εκθέσεις σε εξέλιξη στο Μουσείο του Λούβρου

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τα εισιτήρια του Μουσείου του Λούβρου είναι ότι καλύπτουν επίσης την είσοδο σε τυχόν προσωρινές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στο μουσείο. Οι εκθέσεις που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο Λούβρο είναι:

  • Paris–Athens: The Birth of Modern Greece, 1675–1919 (30 Σεπτεμβρίου 2021 έως 7 Φεβρουαρίου 2022)
  • Από μακριά: Ταξιδιωτικά Υλικά και Αντικείμενα (22 Σεπτεμβρίου 2021 έως 4 Ιουλίου 2022)
  • Στη σκηνή! Σχέδια κοστουμιών από τη συλλογή Edmond de Rothschild (28 Οκτωβρίου 2021 έως 31 Ιανουαρίου 2022)

Διαδικασία ασφαλείας στο Μουσείο του Λούβρου

Για να διασφαλίσετε ότι η επίσκεψή σας θα πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά, βοηθάει να γνωρίζετε τη διαδικασία ασφαλείας που πρέπει να περάσουν όλοι οι επισκέπτες του Λούβρου.

Κατά την είσοδο, οι επισκέπτες θα περάσουν από έλεγχο ασφαλείας τύπου αεροδρομίου για να διασφαλίσουν ότι δεν θα εισαχθούν απαγορευμένα αντικείμενα στο μουσείο. Δεν επιτρέπονται τσάντες ή αντικείμενα μεγαλύτερα από 55 x 35 x 20 cm, αλλά υπάρχουν διαθέσιμα ντουλάπια αυτοεξυπηρέτησης για την αποθήκευση αντικειμένων κατά την επίσκεψή σας.

Λόγω της πανδημίας, οι επισκέπτες ηλικίας άνω των 12 ετών πρέπει να περάσουν από έλεγχο COVID-19. Για να επιτραπεί η είσοδος, οι επισκέπτες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού με εγκεκριμένο εμβόλιο, αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου από τις τελευταίες 24 ώρες ή απόδειξη ανάρρωσης που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Επίσκεψη στο Λούβρο με αναπηρία

Το Λούβρο έχει λάβει μέτρα για να πραγματοποιήσει το στόχο του να είναι το μουσείο ένα μέρος « προσβάσιμο για όλους ». Το πιο σημαντικό είναι ότι το μουσείο διασφαλίζει την πρόσβαση κατά προτεραιότητα για τους επισκέπτες με αναπηρία και το πάρτι τους, καθώς και δωρεάν είσοδο για τα άτομα με αναπηρία και τους βοηθούς τους. Επιτρέπονται σκύλοι-οδηγοί ή σκύλοι βοηθείας που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.

Εάν χρειαστεί, το Λούβρο μπορεί να δανείσει εξοπλισμό στους επισκέπτες, όπως μπαστούνια, πτυσσόμενα σκαμπό και αναπηρικά καροτσάκια. Η πρόσβαση στο Λούβρο παρέχεται με ανελκυστήρα για επισκέπτες με σωματικές αναπηρίες.

Για επισκέπτες με προβλήματα ακοής, διατίθενται βρόχοι ακοής συμβατοί με ακουστικούς οδηγούς κατόπιν αιτήματος. Διατίθεται υπηρεσία συνοδείας από τον πλησιέστερο σταθμό του μετρό και γύρω από το μουσείο για άτομα με προβλήματα όρασης κατόπιν αιτήματος. Διατίθενται επίσης ένα φυλλάδιο μπράιγ του μουσείου και ξεναγήσεις με ηχητική οδήγηση.

FAQ – Γεγονότα για το Μουσείο του Λούβρου

Τι είναι το Λούβρο;

Το Λούβρο είναι ένα μουσείο και ένα παλάτι στο Παρίσι, όπου φιλοξενούνται μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης στον κόσμο. Αναγνωρίζεται ως το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο. 

Πότε χτίστηκε το Λούβρο;

Το Παλάτι του Λούβρου χτίστηκε αρχικά στα τέλη του 12ου – αρχές του 13ου αιώνα ως φρούριο.

Πόσο χρονών είναι το Μουσείο του Λούβρου;

Το Μουσείο του Λούβρου άνοιξε για πρώτη φορά στις 10 Αυγούστου 1793, γεγονός που το κάνει σήμερα 228 ετών.

Ποιος έχτισε το Λούβρο;

Ο βασιλιάς Φίλιππος Β’ της Γαλλίας διέταξε να χτιστεί το παλάτι του Λούβρου, τότε φρούριο. Το Μουσείο του Λούβρου δημιουργήθηκε από την Εθνική Συντακτική Συνέλευση κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Γιατί χτίστηκε το Λούβρο;

Όταν ο βασιλιάς Λουδοβίκος XVI φυλακίστηκε κατά τη Γαλλική Επανάσταση, αποφασίστηκε ότι η βασιλική συλλογή στο Παλάτι του Λούβρου θα μετατραπεί σε δημόσια γκαλερί.

Πού βρίσκεται το Λούβρο;

Το Μουσείο του Λούβρου βρίσκεται στο Παλάτι του Λούβρου στη δεξιά όχθη του ποταμού Σηκουάνα στο πρώτο διαμέρισμα του Παρισιού.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είστε προετοιμασμένοι για την επίσκεψή σας στο Λούβρο. Ο σχεδιασμός και η λήψη των σωστών αποφάσεων όσον αφορά την απόκτηση εισιτηρίων για το Λούβρο θα σας βοηθήσει να περάσετε υπέροχα σε αυτό το μουσείο παγκόσμιας κλάσης.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Διαβάστε επίσης:10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τις Κατακόμβες του Παρισιού

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Musée Orsay στο Παρίσι

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.