Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Musée d’Orsay στο Παρίσι το 2023

Περιεχόμενα

Το Παρίσι είναι πραγματικά μια πόλη για τους λάτρεις της τέχνης και ένα μουσείο που δεν πρέπει να χάσετε είναι το Musée d’Orsay. Αυτό το εκπληκτικό μουσείο βρίσκεται σε έναν ανακαινισμένο παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης του 19ου αιώνα από καλλιτέχνες όπως ο Claude Monet, ο Renoir και ο Vincent Van Gogh. Δεν είναι μόνο τα έργα τέχνης που εκτίθενται, αλλά και η αρχιτεκτονική του κτιρίου. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να απολαύσετε φανταστική θέα στην πόλη από δύο σημεία θέασης που βρίσκονται πίσω από το μεγάλο ρολόι και από ένα αίθριο θέασης πάνω από το Café des Hauteurs. 

Το Musée d’Orsay φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή ιμπρεσιονιστικών έργων ζωγραφικής στον κόσμο και είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, αλλά με τη δημοτικότητα έρχονται και πλήθη. Εμείς εδώ στο TicketsWe θέλουμε να έχετε μια εμπειρία χωρίς άγχος στο μουσείο, γι’ αυτό έχουμε επιμεληθεί προσεκτικά αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Musée d’Orsay. Ας βουτήξουμε λοιπόν! 

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Musée d’Orsay: Ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσετε εισιτήρια για το Musée d’Orsay είναι online εκ των προτέρων εδώ . Αυτά τα εισιτήρια σάς επιτρέπουν να παραλείψετε τη γραμμή και επιστρέφονται έως και 24 ώρες νωρίτερα. Αν θέλετε να συνδυάσετε μια επίσκεψη στο Musée d’Orsay με μια κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα, αγοράστε ένα συνδυαστικό εισιτήριο .

Διαβάστε επίσης:Παρίσι

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Musée d’Orsay

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αγοράσετε εισιτήρια για το Musée d’Orsay και ο καλύτερος τρόπος εξαρτάται πραγματικά από το πώς θέλετε να ζήσετε το μουσείο και το Παρίσι γενικότερα. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ομαδοποιήσετε αξιοθέατα και να εξοικονομήσετε χρήματα ή ακόμα και να μπείτε στο μουσείο δωρεάν! 

Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Όσον αφορά το πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Musée d’Orsay, μπορείτε να επιλέξετε να παραταθείτε αυτοπροσώπως στην πόρτα με μειωμένη τιμή 14 € αντί για 16 €. Ωστόσο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην το κάνετε. Ακόμη και σε περιόδους εκτός αιχμής, οι μεγάλες ουρές τείνουν να σχηματίζονται ακριβώς γύρω από την ώρα έναρξης, καθώς τόσοι πολλοί τουρίστες και ντόπιοι απολαμβάνουν το μουσείο. Στην πραγματικότητα, το μουσείο βλέπει πάνω από τρία εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, οπότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε τα πλήθη. Για να αποφύγετε τουλάχιστον τα lineups, αποφύγετε να αγοράσετε εισιτήρια για το Musée d’Orsay αυτοπροσώπως. 

Ηλεκτρονική κράτηση εκ των προτέρων (Συνιστάται) 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε εισιτήρια εισόδου είναι να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για το Musée d’Orsay εκ των προτέρων μέσω διαδικτύου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παρακάμψετε τις γραμμές έξω και να κατευθυνθείτε κατευθείαν στην ασφάλεια! Ουσιαστικά θα είναι σαν να έχετε ένα εισιτήριο skip-the-line για το Musée d’Orsay. Μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας στον επίσημο ιστότοπο του μουσείου ή μέσω τρίτου πωλητή όπως το GetYourGuide. Συνιστούμε το ladder καθώς τα εισιτήρια που πωλούνται μέσω του GetYourGuide επιστρέφονται πλήρως έως και 24 ώρες πριν από την επίσκεψή σας, σε αντίθεση με τα εισιτήρια που πωλούνται στον επίσημο ιστότοπο. Το GetYourGuide διαθέτει επίσης μια εύχρηστη λειτουργία όπου μπορείτε να κάνετε κράτηση τώρα και να πληρώσετε αργότερα, η οποία είναι ιδανική για όσους δεν είναι έτοιμοι να πατήσουν τη σκανδάλη σε ένα εισιτήριο. 

Insider Tip: Την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν εισιτήρια για το Musée d’Orsay. Τα δωρεάν εισιτήρια είναι ανοιχτά σε όλους τους επισκέπτες, αλλά για να επωφεληθείτε από αυτή τη συμφωνία πρέπει να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας εκ των προτέρων μέσω Διαδικτύου. Τα εισιτήρια κυκλοφορούν περίπου ένα μήνα πριν και εξαντλούνται γρήγορα, οπότε ελέγξτε τον επίσημο ιστότοπο για να δείτε πότε θα κυκλοφορήσει η επόμενη ομάδα δωρεάν εισιτηρίων. 

Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τους πίνακες και τους καλλιτέχνες, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Musée d’Orsay . Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε κράτηση για μια μεγάλη ομαδική περιήγηση, μια μικρή ομαδική περιήγηση ή μια ομαδική περιήγηση με μεσημεριανό γεύμα. Η περιοδεία διαρκεί μία ώρα και 45 λεπτά και θα καλύψει αρκετούς από τους διάσημους ιμπρεσιονιστικούς πίνακες, συμπεριλαμβανομένων κομματιών των Manet, Renoir και Monet. Θα μάθετε επίσης λίγα πράγματα για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του κτιρίου βιομηχανικού στυλ! 

Διατίθενται επίσης ξεναγήσεις 90 λεπτών μέσω του μουσείου, αλλά παιδιά κάτω των 13 ετών δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν. 

Συνδυάστε μια περιήγηση με σκάφος στο ποτάμι και ένα εισιτήριο Musée d’Orsay

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Musée d’Orsay και να κάνετε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα, τότε σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για αυτή τη συνδυαστική κρουαζιέρα στον ποταμό και εισιτήριο μουσείου ! Θα λάβετε ένα χρονομετρημένο εισιτήριο για το Musée d’Orsay, εκτός από ένα εισιτήριο ανοιχτής περιήγησης με σκάφος, το οποίο θα σας επιτρέψει να επιβιβαστείτε σε μια κρουαζιέρα στο ποτάμι όποτε λειτουργεί καλύτερα για εσάς. 

Αγοράστε μια κάρτα μουσείου 

Το Παρίσι φιλοξενεί τόσα πολλά απίστευτα μουσεία που το πιθανότερο είναι ότι σχεδιάζετε να επισκεφτείτε κάτι περισσότερο από το Musée d’Orsay. Λοιπόν, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε περισσότερα από 60 μουσεία και αξιοθέατα της πόλης με μία χαμηλή τιμή με το Paris Museum Pass . Όχι μόνο θα έχετε άμεση πρόσβαση σε μερικά από τα πιο δημοφιλή μουσεία της πόλης, όπως το Λούβρο και το Μουσείο Ορσέ, αλλά θα έχετε επίσης πρόσβαση σε άλλα αξιοθέατα όπως η Βερσαλλία, η Αψίδα του Θριάμβου και Το Château de Pierrefonds όλα σε μία τιμή. Το πάσο μουσείου βασίζεται σε μια περίοδο ισχύος, που σημαίνει ότι επιλέγετε για πόσο χρόνο θέλετε να είναι καλό το πάσο. Αυτό θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε από δύο ημέρες έως έξι ημέρες, ενώ έχετε την επιλογή να συμπεριλάβετε την κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Musée d’Orsay

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Musée d’Orsay;

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Musée d’Orsay εξαρτάται πραγματικά από το πώς ορίζετε μια διασκεδαστική επίσκεψη στο μουσείο. Για παράδειγμα, αν θέλετε να εξοικονομήσετε κάποιο κέρμα, τότε η καλύτερη στιγμή για να πάτε θα ήταν τις ημέρες δωρεάν εισόδου, που είναι την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Αν και αυτό είναι εξαιρετικό για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, όσοι θέλουν να αποφύγουν τα πλήθη θα διαπιστώσουν ότι η χαμηλή περίοδος (Νοέμβριος έως Μάρτιος) είναι πολύ λιγότερο γεμάτη. Οι Τετάρτες, οι Πέμπτες και οι Παρασκευές συνήθως έχουν επίσης λιγότερο κόσμο, με τις Πέμπτες να προσφέρουν εκτεταμένες βραδινές ώρες όπου μπορείτε να απολαύσετε τα έργα στο μουσείο μέχρι τις 9:45 μ.μ. 

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του Musée d’Orsay;

Το Musée d’Orsay είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας (εξαιρουμένης της δωρεάν εισόδου Δευτέρας την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα). Τις Πέμπτες, το μουσείο προσφέρει διευρυμένο ωράριο από τις 9:30 π.μ. έως τις 9:45 μ.μ. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 9:30 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Ημέρα (1η Μαΐου).

Πώς θα φτάσετε στο Musée d’Orsay;

Το Musée d’Orsay βρίσκεται στον ποταμό Σηκουάνα, απέναντι από το Jardin de Tuileries και το Λούβρο. Βασικά, αυτό το μουσείο είναι τόσο κεντρικό όσο γίνεται! Το να ταξιδέψετε στο μουσείο είναι αρκετά εύκολο με τη δημόσια συγκοινωνία ή με τα πόδια σας, αλλά λόγω της κεντρικής του θέσης, δεν συνιστούμε να οδηγήσετε στο μουσείο, καθώς θα δυσκολευτείτε να βρείτε χώρο στάθμευσης κοντά.

Το μουσείο έχει πολλές στάσεις δημόσιας συγκοινωνίας σε κοντινή απόσταση. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 12 του μετρό προς το σταθμό Solférino, τη γραμμή του τρένου RER C προς το σταθμό Musée d’Orsay ή με ταξί ή δρομολόγιο. Το κοντινό λεωφορείο κάνει στάση λεωφορείου με αριθμούς 63, 68, 69, 73, 83, 84, 87 και 94. Δεδομένου ότι το Παρίσι είναι διαβόητο για την έντονη κυκλοφορία του, ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι χρησιμοποιώντας το μετρό ή το τρένο! 

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια του Musée d’Orsay;

Υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τύποι εισιτηρίων Musée d’Orsay διαθέσιμα. Το πρώτο είναι ένα τυπικό εισιτήριο χρονοθυρίδας , το οποίο πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Αυτό το τυπικό εισιτήριο είναι επίσης διαθέσιμο στην πύλη, αλλά μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε αρκετό καιρό πριν σας επιτραπεί η είσοδος, καθώς όσοι κάνουν κράτηση online έχουν προτεραιότητα. Τα τυπικά εισιτήρια θα σας δώσουν πρόσβαση σε μόνιμα και προσωρινά εκθέματα στο μουσείο. Το δεύτερο είδος εισιτηρίου ονομάζεται εισιτήριο Enfant & Cie , το οποίο είναι ένα σύνθετο εισιτήριο με έκπτωση για έναν ενήλικα που συνοδεύει ένα παιδί κάτω των 18 ετών. Με προκρατημένο πρότυπο ή Enfant & Cieεισιτήριο, θα πρέπει να πάτε απευθείας στη γραμμή ασφαλείας για την είσοδο. Τα εισιτήρια εισόδου αργά με έκπτωση για την Πέμπτη είναι διαθέσιμα από τις 6 μ.μ. έως τις 9:45 μ.μ. και λειτουργούν ακριβώς όπως ένα τυπικό εισιτήριο, το ίδιο ισχύει και για τα δωρεάν εισιτήρια της Δευτέρας.

Όσοι έχουν εισιτήρια για μια ξενάγηση στο Musée d’Orsay θα παραλείψουν την κανονική γραμμή ασφαλείας και θα μεταβούν σε μια γραμμή ασφαλείας προτεραιότητας, επιτρέποντας την ταχύτερη είσοδο. Μόλις μπείτε μέσα, θα απολαύσετε μια ξενάγηση στα έργα τέχνης και το κτήριο, και μετά την περιήγηση, μπορείτε να περιηγηθείτε στο Musée d’Orsay με τον δικό σας ρυθμό. Εάν κάνετε κράτηση για την ξενάγησή σας στο μουσείο, δεν θα έχετε το ίδιο προνόμιο να παραλείψετε τη γραμμή ασφαλείας. Υπάρχουν δύο επιλογές με τις επίσημες ξεναγήσεις στα μουσεία, μία που σας δίνει πρόσβαση στο μουσείο μόνο με την ξενάγηση και μία που σας δίνει πρόσβαση στο μουσείο με την ξενάγηση και ένα εισιτήριο για να περιπλανηθείτε μόνοι σας στο μουσείο μετά. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από το εισιτήριο που έχετε, θα σας επιτραπεί να εισέλθετε μόνο μία φορά με αυτό. Δεν επιτρέπεται η επανείσοδος. 

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Musée d’Orsay;

Τα εισιτήρια για το Musée d’Orsay είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 18 ετών, πολίτες της ΕΕ ηλικίας 18 έως 25 ετών και άτομα με αναπηρία (συμπεριλαμβανομένου του συνοδού τους). Για ένα τυπικό εισιτήριο για ενήλικες , η τιμή είναι 14 € στην πόρτα ή 16 € εάν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων online. Εάν θέλετε να συνδυάσετε ένα εισιτήριο για κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα και Musée d’Orsay, τότε αυτό το σύνθετο εισιτήριο θα σας κοστίσει 39,90 € για εισιτήριο για ενήλικες και 17,90 € για παιδιά ή πολίτες της ΕΕ ηλικίας 18 έως 25 ετών. Τα βρέφη ηλικίας τριών ετών και κάτω δεν έχουν χρέωση. 

Οι τιμές για μια ξενάγηση στο Musée d’Orsay ποικίλλουν ανάλογα με το αν θέλετε μια τυπική ομαδική ή μικρή ομαδική περιήγηση και εάν κάνετε κράτηση μέσω του μουσείου ή όχι. Η τιμή εκκίνησης για ένα εισιτήριο ομαδικής ξενάγησης από τρίτη εταιρεία περιήγησης είναι 62,90 € για ενήλικες, 49,90 € για παιδιά ηλικίας 11 έως 17 ετών και 34,90 € για παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών. Για επίσημη ξενάγηση σε μουσεία χωρίς μουσείο είσοδος (αυτό σημαίνει ότι θα δείτε μόνο τα μέρη του μουσείου που περιλαμβάνονται στην ξενάγηση), η τιμή για όλους τους επισκέπτες ανεξαρτήτως ηλικίας είναι 10 €. Επίσημη ξενάγηση από μουσεία με εισιτήριο εισόδου ορίζεται επίσης σε μία τιμή για όλες τις ηλικίες, 26€. 

Το κόστος της κάρτας μουσείου του Παρισιού εξαρτάται από το πόσες ημέρες θα θέλατε να ισχύει το πάσο. Η τιμή εκκίνησης για ένα διήμερο πάσο για το Μουσείο του Παρισιού είναι 70 € για ενήλικες. Για διήμερο πάσο μουσείων και κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα, το κόστος του εισιτηρίου ξεκινά από 85€. Δεδομένου ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών είναι ελεύθερα να εισέλθουν σε δημόσια μουσεία, δεν θα απαιτήσουν κάρτα Μουσείου. Ωστόσο, θα πρέπει και πάλι να κλείσετε ένα χρονομετρημένο εισιτήριο για αυτούς online για να εξασφαλίσετε την είσοδο. 

Ποια είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία κοντά στο Musée d’Orsay;

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το Musée d’Orsay είναι σχεδόν τόσο κεντρικό όσο είναι και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολλά άλλα αξιοθέατα όπως το Λούβρο, το Jardin des Tuileries και το Petit Palais. Είναι λογικό λοιπόν ότι αν θέλετε να μείνετε κοντά σε μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα του Παρισιού, τότε θα πρέπει να κλείσετε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Musée d’Orsay. 

Αν θέλετε να πάτε όλα έξω σε ένα κομψό και πολυτελές ξενοδοχείο στο Παρίσι, τότε δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Le Meurice . Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων διαθέτει δωμάτια με ηχομόνωση, καθώς και εστιατόριο Michelin δύο αστέρων, σπα και μπαρ στον τελευταίο όροφο. Το ξενοδοχείο είναι επίσης φιλικό προς τα κατοικίδια. 

Ένα άλλο εξαιρετικό ξενοδοχείο για διαμονή είναι το Le Petit Chomel , που βρίσκεται μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από το Musée d’Orsay. Αυτό το ξενοδοχείο τριών αστέρων προσφέρει χώρο στάθμευσης, υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και υπηρεσία δωματίου. Όλα τα δωμάτια είναι προσβάσιμα με ανελκυστήρα, καθιστώντας αυτό το ιδανικό κατάλυμα για άτομα με σωματικές αναπηρίες. 

Για ένα πιο μοντέρνο ξενοδοχείο στην καρδιά του Παρισιού, επισκεφθείτε το Millésime Hôtel . Μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας στην αυλή ή στην κύρια αίθουσα πρωινού. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μπαρ στις εγκαταστάσεις και είναι φιλικό προς τα κατοικίδια. 

Ποια είναι η διαδικασία ασφαλείας στο Musée d’Orsay;

Όλοι οι επισκέπτες του μουσείου πρέπει να περάσουν από έλεγχο ασφαλείας πριν εισέλθουν στο μουσείο. Για να αποφύγετε την κατάσχεση αντικειμένων, φροντίστε να μην έχετε μαζί σας κανένα από τα παρακάτω απαγορευμένα αντικείμενα.

  • Μεγάλες τσάντες μεγαλύτερες από 56×45×25.
  • Σκούτερ, πτυσσόμενα ποδήλατα, ποδήλατα, rollerblades ή skateboards. 
  • Εργαλεία, όπως κατσαβίδια ή σφυριά. 
  • Όπλα, συμπεριλαμβανομένων μαχαιριών τσέπης ή οτιδήποτε κρίνεται επικίνδυνο από την ασφάλεια. 

Τι γίνεται με την επίσκεψη με αναπηρία;

Το Musée d’Orsay είναι ένα πολύ προσιτό αξιοθέατο και προσφέρει στην πραγματικότητα δωρεάν είσοδο για άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους. Όσοι έχουν κινητικά προβλήματα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέρη του μουσείου χρησιμοποιώντας ράμπες και ανελκυστήρες, ενώ αναπηρικά αμαξίδια, πτυσσόμενες καρέκλες και μπαστούνια διατίθενται επίσης δωρεάν στο μπροστινό μέρος. Για όσους έχουν προβλήματα όρασης, είναι ευπρόσδεκτοι οι σκύλοι-οδηγοί και διατίθενται επίσης ακουστικοί οδηγοί. Το μουσείο έχει επίσης συνεργαστεί με το Souffleurs de Sens και μπορεί να προσφέρει έναν εθελοντικό οδηγό για την επίσκεψή σας. Η είσοδος για άτομα με ειδικές ανάγκες στο μουσείο βρίσκεται στην είσοδο Γ. 

Συχνές ερωτήσεις: Στοιχεία για το Musée d’Orsay 

Πόσο χρονών είναι το Musée d’Orsay;

Το Musée d’Orsay άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό το 1986. Ωστόσο, το ίδιο το κτίριο άνοιξε ως σιδηροδρομικός σταθμός το 1900, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στην πόλη για την Παγκόσμια Έκθεση. 

Πόσο καιρό πρέπει να προγραμματίσω να επισκεφτώ το Musée d’Orsay; 

Οι επισκέπτες τείνουν να περνούν από δύο έως τέσσερις ώρες μέσα. 

Τι θα συμβεί αν καθυστερήσω στην χρονοθυρίδα του εισιτηρίου μου; 

Αν αργήσετε για την χρονομετρημένη συμμετοχή σας, μην ανησυχείτε! Το εισιτήριό σας εξακολουθεί να ισχύει για την ημέρα, αλλά θα χάσετε τη χρονοθυρίδα σας και θα πρέπει να σταθείτε στην ουρά με τους άλλους κατόχους τυπικών εισιτηρίων που αγόρασαν εισιτήρια αυτοπροσώπως.

Υπάρχει μέρος για να ελέγξω το παλτό και την τσάντα μου; 

Ναι, υπάρχει δωρεάν βεστιάριο για να αφήσουν οι επισκέπτες τα μπουφάν και τις τσάντες τους.  

Ποιος σχεδίασε το Musée d’Orsay;

Το Musée d’Orsay σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Victor Laloux σε στυλ Beaux-Arts. Στην πραγματικότητα, περισσότερο μέταλλο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του Musée d’Orsay από τον Πύργο του Άιφελ! 

Τι το ιδιαίτερο έχει το Musée d’Orsay; 

Το Musée d’Orsay είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στην Ευρώπη και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή ιμπρεσιονιστικών και μετα-ιμπρεσιονιστικών έργων ζωγραφικής. 

Λοιπόν, το έχετε, όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να έχετε μια χαλαρωτική και ευχάριστη εμπειρία στο Musée d’Orsay. Αν θέλετε να κάνετε μια βόλτα στον ήλιο μετά την επίσκεψή σας στο μουσείο, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τα καλύτερα πάρκα στο Παρίσι. Σας ευχόμαστε ένα καλό ταξίδι στις διακοπές σας στην Πόλη του Φωτός!

Διαβάστε επίσης:Παρίσι με την οικογένεια

ξενοδοχεία στο Παρίσι

μουσεία στο Ορλάντο

μουσεία στο Μαϊάμι

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια