πτήση

Πώς να ακυρώσετε μια πτήση και να λάβετε επιστροφή χρημάτων

Περιεχόμενα

Αναρωτιέστε πώς να ακυρώσετε μια πτήση και να λάβετε επιστροφή χρημάτων; Είναι σίγουρα δυνατό, αλλά διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες έχουν τους δικούς τους περιορισμούς για ακύρωση και επιστροφή χρημάτων σε πτήση που έχετε ήδη κάνει κράτηση και πληρώσει. 

Ακόμη και τα εισιτήρια χωρίς επιστροφή χρημάτων μπορούν να ακυρωθούν και να επιστραφούν αν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα! Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να ακυρωθεί η επερχόμενη πτήση σας χωρίς να χάσετε ούτε ένα σεντ. 

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

<<DISCLAIMER: Ας τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι το άρθρο είναι ενημερωτικό . Όσα γράφονται παρακάτω είναι ενδεικτικά και υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει κάτι από τα παρακάτω ενημερωθείτε επισημά από την εταιρεία που κάνατε κράτηση το αεροπορικό εισιτήριο. 

Και εάν δεν βγάλετε ακρη κάντε Έλενχος Αποζημίωσης

Μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση και να πάρετε τα χρήματά σας πίσω;

Ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων είναι πάντα επιλέξιμα για επιστροφή χρημάτων πριν από την αναχώρηση, οι περισσότερες πτήσεις κρατούνται με εισιτήρια με μη επιστρέψιμη τιμή.

Αυτό μας κάνει να αναρωτηθούμε: Πώς μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση χωρίς επιστροφή χρημάτων και να λάβετε τα χρήματά σας πίσω;

Είναι δυνατό όταν γνωρίζετε τις λεπτομέρειες των διαφορετικών πολιτικών αεροπορικών εταιρειών για ακυρώσεις και επιστροφές χρημάτων. 

Ας βγάλουμε από τη μέση το κομμάτι που είναι δύσκολο να το καταπιούμε. Οι αεροπορικές εταιρείες θα σας δώσουν πλήρη επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας μόνο εάν:

α) Αγοράζετε εισιτήριο με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων  ή

β) Ακυρώνετε την πτήση εντός 24 ωρών από την κράτηση

Αλλά αν χάσατε το 24ωρο ή δεν αγοράσατε εισιτήριο με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων, δεν χάθηκαν όλα.  

Πολλές αεροπορικές εταιρείες θα σας επιτρέψουν να ακυρώσετε μια πτήση πριν από την αναχώρηση και να λάβετε πλήρη επιστροφή της τιμής του εισιτηρίου με τη μορφή ταξιδιωτικής πίστωσης ή κουπονιών.

Δεν είναι πραγματική επιστροφή χρημάτων, αλλά σημαίνει ότι δεν θα χάσετε την αξία του εισιτηρίου σας και μπορείτε να προγραμματίσετε μια νέα πτήση εντός ενός έτους ή περισσότερο. Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις αλλαγής ή πληρωμή της διαφοράς στα αεροπορικά εισιτήρια όταν έρθει η ώρα. (Προσοχή – δεν ισχύει για ολες τις αεροπορικές εταιρείες 

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν λίγο περιθώριο πέρα ​​από την 24ωρη περίοδο μετά την κράτηση και σας επιτρέπουν να ακυρώσετε μια πτήση με χρέωση (έως 400 $), συμψηφίζοντας μια μερική επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας.

Και πάλι, όχι το ιδανικό, αλλά είναι καλύτερο από το να φάτε το κόστος του αχρησιμοποίητου εισιτηρίου!

Ας ρίξουμε μια ματιά στις πραγματικές πολιτικές των πιο δημοφιλών αεροπορικών εταιρειών παρακάτω και ας δούμε ποιες προσφέρουν τους πιο φιλικούς προς τον πελάτη κανόνες ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων. 

{{Όταν ταξιδεύετε εντός της ΕΕ και προκύψει πρόβλημα με την πτήση σας, συχνά έχετε δικαίωμα επιστροφής χρημάτων από την αεροπορική εταιρεία. Αλλά, σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε εάν πρέπει να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων για πτήση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 261 ή εάν πρέπει να ζητήσετε αποζημίωση, έχουμε καλά νέα για εσάς. Σε κάποιες περιπτώσεις, ενδέχεται να δικαιούστε και τα δύο.

Να ποια είναι η διαφορά: Εάν δεν μπορείτε πλέον να επιβιβαστείτε στην πτήση, η νομοθεσία της ΕΕ ορίζει ότι έχετε το δικαίωμα να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων για πτήση. Αλλά, ανάλογα με τον λόγο του προβλήματος στην πτήση, ίσως έχετε επίσης δικαίωμα αποζημίωσης για την ταλαιπωρία σας. }}

Έλενχος Αποζημίωσης

Aκολουθήστε μας στο facebook

Πώς να ακυρώσετε μια πτήση και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων

Μάθετε πώς να ακυρώνετε μια πτήση και – το πιο σημαντικό – να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων όταν κοιτάξετε τις πιο δημοφιλείς πολιτικές ακύρωσης και τους κανόνες επιστροφής χρημάτων των πιο δημοφιλών αεροπορικών εταιρειών που παρουσιάζονται με απλούς όρους παρακάτω. 

Θα σας δείξουμε πώς να ακυρώσετε μια πτήση και να λάβετε επιστροφή χρημάτων από τις ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες:

 • Delta Air Lines
 • Frontier Airlines
 • Southwest Airlines
 • Spirit Airlines

Λάβετε υπόψη ότι οι επιστροφές χρημάτων ενδέχεται να προσφέρονται στην αρχική σας μέθοδο πληρωμής (λιγότερο συνηθισμένο) ή με τη μορφή ταξιδιωτικής πίστωσης (πιο συνηθισμένη). 

Πώς να ακυρώσετε μια πτήση με την American Airlines

Η American Airlines  θα επιστρέψει χρήματα για ακυρωμένες πτήσεις  σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά όχι σε όλες. Διευκολύνουν την ακύρωση της πτήσης σας και την επιστροφή των χρημάτων σας εάν το εισιτήριό σας πληροί ορισμένα κριτήρια. 

Μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας από την American Airlines, εάν είναι πριν από την προγραμματισμένη ημέρα αναχώρησής σας και ισχύει ένα από τα ακόλουθα:

 • Το εισιτήριό σας επιστρέφεται
 • Το εισιτήριό σας δεν επιστρέφεται, αλλά
  • Μπορείτε να ακυρώσετε εντός 24 ωρών από την αγορά του εισιτηρίου σας
  • Είχατε έναν θάνατο στην οικογένειά σας
  • Λάβατε στρατιωτικές διαταγές ή καθήκοντα ενόρκων
  • Μια αλλαγή στο πρόγραμμα πτήσεων σας έκανε αδύνατο να πετάξετε
  • Έχετε μια τεκμηριωμένη ασθένεια και ένα δρομολόγιο διεθνούς πτήσης

Εκδίδονται επιστροφές χρημάτων μείον τους μη επιστρεπτέους φόρους και τις χρεώσεις υπηρεσιών, οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με το εισιτήριο και τον προορισμό. Επικοινωνήστε με την American Airlines για λεπτομέρειες. 

Μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ταξιδιωτικής πίστωσης από την American Airlines εάν είναι πριν από την προγραμματισμένη ημέρα αναχώρησής σας, το εισιτήριό σας δεν επιστρέφεται και έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την αγορά του εισιτηρίου σας. 

Η ταξιδιωτική σας πίστωση που εκδόθηκε στην αξία του εισιτηρίου σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και ένα χρόνο αργότερα για ένα νέο εισιτήριο χωρίς επιστροφή χρημάτων. Εάν το νέο σας εισιτήριο είναι πιο ακριβό, θα πληρώσετε τη διαφορά. 

Δείτε πώς μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση με την American Airlines εύκολα στο διαδίκτυο με τον ιστότοπο ή την εφαρμογή. 

Έλενχος Αποζημίωσης

1. Ελέγξτε το email επιβεβαίωσης

Η κράτησή σας έχει έναν 6ψήφιο Record Locator ή έναν αριθμό επιβεβαίωσης που σχετίζεται με αυτήν. Θα το βρείτε στο email επιβεβαίωσης που λάβατε μετά την κράτηση. Αντιγράψτε το και χρησιμοποιήστε το στο επόμενο βήμα. 

2. Επιλέξτε “Ακύρωση ταξιδιού”

Στην επάνω γραμμή εργαλείων, επιλέξτε την επιλογή «Ακύρωση ταξιδιού» και ακολουθήστε τις οδηγίες για να οριστικοποιήσετε την ακύρωσή σας. Θα λάβετε επιστροφή χρημάτων με τη μορφή πίστωσης πτήσης, εάν το εισιτήριό σας δεν επιστρέφεται και το αγοράσατε μέσω της American Airlines. 

3. Ελέγξτε το email σας

Θα λάβετε ένα νέο email επιβεβαίωσης που θα αναφέρει λεπτομερώς την πρόσφατη ακύρωσή σας με συνημμένο τον αριθμό του εισιτηρίου σας. Αποθηκεύστε το email για να μπορείτε εύκολα να κάνετε κράτηση για τη νέα σας πτήση αργότερα χρησιμοποιώντας την πίστωση πτήσης. 

πτήση

Πώς να ακυρώσετε μια πτήση με την Delta Air Lines

Η Delta Air Lines σάς προσφέρει μια σειρά επιλογών για την ακύρωση μιας πτήσης και την επιστροφή χρημάτων για την τιμή του εισιτηρίου. Η επιστροφή χρημάτων σας μπορεί να εκδοθεί στην αρχική σας μέθοδο πληρωμής ή με τη μορφή ταξιδιωτικών πιστώσεων. 

Μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας εάν είναι πριν από την ημέρα αναχώρησης και ισχύει ένα από τα ακόλουθα:

 • Το εισιτήριό σας επιστρέφεται  ή
 • Ακυρώνετε την πτήση σας εντός 24 ωρών από την κράτηση

Η Delta δεν θα εκδώσει επιστροφές χρημάτων με τον αρχικό τρόπο πληρωμής για εισιτήρια με μη επιστρέψιμη τιμή, εκτός εάν είστε εντός του ορίου 24 ωρών μετά την κράτηση του εισιτηρίου σας, σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση (120+ λεπτά) ή εάν το εισιτήριό σας με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων αγοράσατε μέσω ταξιδιωτικού γραφείου. 

Μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων με τη μορφή eCredits με ένα μη επιστρέψιμο εισιτήριο μετά το 24ωρο σήμα μετά την κράτηση, μείον ένα τέλος ακύρωσης, εάν είναι πριν από την ημέρα αναχώρησης. Τα τέλη ακύρωσης ξεκινούν από 99 $ και φτάνουν τα 199 $. 

Μάθετε πώς μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση με την Delta Air Lines παρακάτω. 

1. Εντοπίστε τον αριθμό επιβεβαίωσης

Αναζητήστε το αρχικό email επιβεβαίωσης για να βρείτε τον αριθμό επιβεβαίωσης. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην Delta και να επισκεφτείτε τα “Τα ταξίδια μου” για να βρείτε τον αριθμό επιβεβαίωσης. 

2. Βρείτε το ταξίδι σας

Στην ενότητα “Τα ταξίδια μου”, εισαγάγετε το όνομά σας και τον αριθμό επιβεβαίωσης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επερχόμενη πτήση που θέλετε να ακυρώσετε. Επιλέξτε το “Χρειάζεται να ακυρώσετε;” κουμπί για να μεταβείτε στο επόμενο βήμα. 

3. Ακυρώστε την πτήση σας

Επιλέξτε το κουμπί «Έναρξη ακύρωσης πτήσης» και ακολουθήστε τις οδηγίες για να προχωρήσετε στη διαδικασία. Ελέγξτε τις επιλογές σας και επιβεβαιώστε την ακύρωσή σας.

Μόλις ολοκληρωθεί, θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων (εισιτήρια με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ή εισιτήρια με μη επιστρέψιμη τιμή εντός 24 ωρών από την κράτηση) ή eCredit για την αξία του εισιτηρίου μείον τυχόν τέλη ακύρωσης. Αποθηκεύστε το email επιβεβαίωσης ή συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να χρησιμοποιήσετε το eCredit όταν είστε έτοιμοι. 

πτήση

Πώς να ακυρώσετε μια πτήση με Frontier Airlines

Η Frontier Airlines προσφέρει μόνο εισιτήρια με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων μέσω του πακέτου The WORKS ή του πρόσθετου Flight Flexibility. Ωστόσο, εξακολουθείτε να μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων  για ένα εισιτήριο με μη επιστρέψιμη τιμή όταν ακυρώνετε μια πτήση της Frontier Airlines.

Οι ακυρώσεις μπορούν να διεκπεραιωθούν μέσω της εφαρμογής Frontier Airlines ή στον ιστότοπο. Δεν υπάρχει χρέωση ακύρωσης εάν ισχύει κάποιο από τα ακόλουθα:

 • Αγοράσατε το εισιτήριό σας πριν από λιγότερο από 24 ώρες και η αναχώρηση απέχει 7+ ημέρες
 • Αγοράσατε το πακέτο WORKS ή το πρόσθετο Flight Flexibility

Ισχύει ένα τέλος ακύρωσης 99 $ (για πτήσεις που έχουν γίνει κράτηση μετά τις 22/6/22) για όλα τα άλλα εισιτήρια με μη επιστρέψιμη τιμή με την Frontier Airlines.

Το τέλος αφαιρείται από την αξία του εισιτηρίου σας, το οποίο θα λάβετε ως πίστωση ταξιδιού για μια μελλοντική πτήση Frontier. Οι πιστώσεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός 90 ημερών. 

Δείτε πώς μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση με την Frontier Airlines βήμα προς βήμα.

1. Βρείτε τον κωδικό επιβεβαίωσης

Ελέγξτε το email σας για τον αρχικό κωδικό επιβεβαίωσης από την Frontier Airlines μετά την κράτηση της πτήσης σας. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο ή την εφαρμογή κάτω από το κουμπί “Τα ταξίδια μου/Check-in”. 

2. Εντοπίστε το ταξίδι σας

Εισαγάγετε το επώνυμό σας και τον κωδικό επιβεβαίωσης στο «Τα ταξίδια μου/Check-In» και πατήστε «Αναζήτηση» για να εμφανίσετε τα στοιχεία του ταξιδιού σας. Επιλέξτε την επερχόμενη πτήση που θέλετε να ακυρώσετε.

3. Ακυρώστε την κράτησή σας

Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί «Ακύρωση κράτησης» στην οθόνη επιβεβαίωσης ταξιδιού. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να οριστικοποιήσετε την ακύρωση της πτήσης σας και να λάβετε την επιστροφή χρημάτων ή την πίστωση ταξιδιού μείον το τέλος ακύρωσης. 

Έλενχος Αποζημίωσης

Πώς να ακυρώσετε μια πτήση με τη Southwest Airlines

Η Southwest Airlines προσφέρει εισιτήρια με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων (Business Select®/Anytime) και εισιτήρια με μη επιστροφή χρημάτων, αλλά ενδέχεται να μπορείτε να πραγματοποιήσετε επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας με ένα εισιτήριο με μη επιστρέψιμη τιμή. 

Μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση της Southwest Airlines online ή μέσω της εφαρμογής εύκολα, πλοηγώντας στο μενού αφού κάνετε αναζήτηση και επιλέγοντας την επερχόμενη πτήση σας. 

Μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας μόνο εάν ισχύει ένα από τα ακόλουθα:

 • Αγοράσατε ένα εισιτήριο Business Select®/Anytime με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων
 • Αγοράσατε ένα εισιτήριο με μη επιστρέψιμη τιμή τις τελευταίες 24 ώρες 

Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τη Southwest Airlines στο 1-800-I-FLY-SWA ή ηλεκτρονικά μέσω του κέντρου υποστήριξης για να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας, εάν ακυρώσετε μια πτήση εντός 24 ωρών από την κράτηση μιας μη επιστρέψιμης τιμής εισιτήριο. 

Διαφορετικά, θα σας εκδοθεί ταξιδιωτική πίστωση ή Transferable Flight Credit™ για την αξία του μη επιστρέψιμου εισιτηρίου σας, εάν ακυρώσετε την πτήση σας τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την ώρα αναχώρησης. 

Δείτε πώς μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση της Southwest Airlines στο διαδίκτυο. 

πτήση

1. Βρείτε τον αριθμό επιβεβαίωσης

Ελέγξτε το email σας για να βρείτε τον αριθμό επιβεβαίωσης της Southwest Airlines από την αρχική κράτησή σας. Αντιγράψτε το ή γράψτε το για να μπείτε στο επόμενο βήμα. 

2. Επισκεφτείτε τη “Διαχείριση κρατήσεων”

Στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο, επισκεφτείτε την καρτέλα “Διαχείριση κρατήσεων” ή “Ακύρωση κράτησης πτήσης”. Εισαγάγετε τον αριθμό επιβεβαίωσης, το όνομα και το επώνυμό σας για να ξεκινήσει η διαδικασία ακύρωσης. 

3. Ακυρώστε την πτήση σας

Επιλέξτε την επερχόμενη πτήση που θέλετε να ακυρώσετε και ακολουθήστε τις οδηγίες για να οριστικοποιήσετε την ακύρωσή σας. Μπορείτε να επιλέξετε επιστροφή χρημάτων ή πίστωση ταξιδιού για εισιτήρια με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.

Επικοινωνήστε με τη Southwest για επιστροφή χρημάτων εάν χρησιμοποιείτε την 24ωρη πολιτική επιστροφής χρημάτων. Λάβετε πίστωση ταξιδιού για το ποσό του εισιτηρίου εάν το εισιτήριό σας δεν επιστρέφεται και είναι μετά το 24ωρο σήμα μετά την κράτηση. 

Πώς να ακυρώσετε μια πτήση με την Spirit Airlines

Δεδομένου ότι η Spirit Airlines δεν προσφέρει ναύλους με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων (είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο διατηρούν χαμηλά το κόστος για τους πελάτες), οποιοσδήποτε επιβάτης ακυρώνει μια πτήση Spirit το κάνει με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή χρημάτων.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε μια επιστροφή χρημάτων! Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων στην αρχική σας μέθοδο πληρωμής χωρίς χρέωση ακύρωσης.

Πλήρεις επιστροφές χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής ισχύουν μόνο εάν ακυρώσετε την πτήση σας εντός 24 ωρών από την κράτηση. Λαμβάνετε μια περίοδο χάριτος 1 ημέρας για να ακυρώσετε την πτήση σας και να λάβετε όλα τα χρήματά σας πίσω στην κάρτα ή στον τρόπο πληρωμής σας.

Εάν πρέπει να ακυρώσετε την πτήση Spirit και υπάρχουν 60+ ημέρες μέχρι την αναχώρηση, μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων με τη μορφή πίστωσης πτήσης και να πληρώσετε 0 $ σε ακυρωτικά.

Εάν πρέπει να ακυρώσετε με το Spirit και υπάρχουν λιγότερες από 60 ημέρες για την αναχώρηση, θα λάβετε πίστωση ταξιδιού μόνο για την αξία του εισιτηρίου μείον ένα τέλος ακύρωσης 69$-119$ που ισχύει ανά επιβάτη.

Τα τέλη ακύρωσης της Spirit Airlines έχουν ως εξής:

 • 60+ ημέρες έως την αναχώρηση: 0 $
 • 31-59 ημέρες έως την αναχώρηση: 69 $
 • 7-30 ημέρες έως την αναχώρηση: 99 $
 • 0-6 ημέρες έως την αναχώρηση: 119 $ 

Δείτε πώς μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση της Spirit Airlines εύκολα στο διαδίκτυο. 

Έλενχος Αποζημίωσης

1. Εντοπίστε τον αριθμό επιβεβαίωσης

Ελέγξτε το email σας ή συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην Spirit Airlines για να βρείτε τον αριθμό επιβεβαίωσης από την αρχική κράτησή σας. Θα χρειαστείτε αυτόν τον αριθμό για να προχωρήσετε στην ακύρωσή σας στο επόμενο βήμα.

2. Επισκεφτείτε το “Τα ταξίδια μου”

Στον ιστότοπο της Spirit Airlines, επισκεφτείτε την καρτέλα «Τα ταξίδια μου» και εισαγάγετε τον αριθμό επιβεβαίωσης, το όνομα και το επώνυμό σας για να αναδείξετε τις επερχόμενες πτήσεις σας. Επιλέξτε την πτήση που θέλετε να ακυρώσετε.

3. Ακυρώστε την πτήση σας

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ακύρωσης και να λάβετε έναν νέο αριθμό επιβεβαίωσης με λεπτομέρειες για τις νέες πιστώσεις πτήσης ή το χρονοδιάγραμμα επιστροφής χρημάτων. 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Spirit Airlines μέσω πολλών καναλιών για βοήθεια σχετικά με την ακύρωση, όπως η αποστολή μηνυμάτων στον αριθμό 48763, η κλήση στο 855-728-3555, η διαδικτυακή συνομιλία ή η αποστολή άμεσου μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Πώς να ακυρώσετε μια πτήση με την United Airlines

Η ακύρωση μιας πτήσης της United Airlines είναι αρκετά απλή και εάν πλοηγηθείτε σωστά στις πολιτικές της, μπορείτε ακόμη και να καταλήξετε με πλήρη επιστροφή χρημάτων πίσω στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας. 

Υπάρχουν 2 τρόποι για να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας με τη United:

 • Κλείσατε εισιτήριο με επιστροφή χρημάτων
 • Κλείσατε πτήση με μη επιστρέψιμη τιμή τις τελευταίες 24 ώρες

Η United Airlines προσφέρει μια πολιτική κράτησης 24 ωρών  που σας επιτρέπει να ζητήσετε πλήρη επιστροφή χρημάτων πίσω στον τρόπο πληρωμής σας, εάν ακυρώσετε την πτήση σας εντός 24 ωρών από την κράτηση, ακόμη και αν πρόκειται για εισιτήριο με μη επιστρέψιμη τιμή. 

Εάν αγοράσατε εισιτήριο με μη επιστρέψιμη τιμή και έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την κράτηση της πτήσης σας, θα μπορείτε να ακυρώσετε την πτήση σας και να λάβετε επιστροφή χρημάτων με τη μορφή μελλοντικών πιστώσεων πτήσης.

Αυτές οι μελλοντικές πιστώσεις πτήσης λήγουν ένα χρόνο μετά την έκδοσή τους, οπότε φροντίστε να κλείσετε σύντομα τη νέα σας πτήση! 

Δείτε πώς μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση με την United Airlines στο διαδίκτυο. 

1. Βρείτε τον αριθμό επιβεβαίωσης

Ελέγξτε το email σας ή συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην United Airlines για να βρείτε τον αριθμό επιβεβαίωσης στην πτήση που θέλετε να ακυρώσετε. Θα χρειαστεί να το εισαγάγετε στο επόμενο βήμα. 

2. Επισκεφτείτε το “Τα ταξίδια μου”

Στον ιστότοπο της United Airlines, επισκεφτείτε την καρτέλα «Τα ταξίδια μου» και εισαγάγετε τον αριθμό επιβεβαίωσης του ταξιδιού σας, το επώνυμο και ανακτήστε τα στοιχεία της πτήσης σας. 

Επιλέξτε την πτήση που θέλετε να ακυρώσετε. 

3. Επιβεβαιώστε την ακύρωσή σας

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να οριστικοποιήσετε την ακύρωσή σας και επιλέξτε το κουμπί «Επιβεβαίωση ακύρωσης» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Θα δείτε μια λίστα επιλογών για επιστροφή χρημάτων στον τρόπο πληρωμής ή μελλοντική πίστωση πτήσης. 

Επιλέξτε τη διαθέσιμη επιλογή επιστροφής χρημάτων που λειτουργεί καλύτερα για εσάς ή επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη λήψη της επιστροφής χρημάτων σας. 

πτήση

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Η εκμάθηση πώς να ακυρώσετε μια πτήση μπορεί να είναι αρκετά σημαντική – υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη και όλες οι αεροπορικές εταιρείες χειρίζονται τη διαδικασία με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. 

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου εάν σκέφτεστε να ακυρώσετε μια επερχόμενη πτήση! 

 • Η διαδικασία είναι διαφορετική εάν αγοράσατε μέσω πρακτορείου. Εάν το εισιτήριό σας αγοράστηκε από ή μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, η διαδικασία ακύρωσης δεν θα πραγματοποιηθεί απευθείας στον ιστότοπο ή την εφαρμογή της αεροπορικής εταιρείας. Αντίθετα, επικοινωνήστε με το ταξιδιωτικό γραφείο για να διαχειριστείτε την πτήση σας και να ζητήσετε ακυρώσεις πτήσεων. Ενδέχεται να ισχύουν οι δικοί τους κανόνες και χρεώσεις. 
 • Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι μια έξυπνη αγορά. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι είναι η ταξιδιωτική ή ταξιδιωτική ασφάλιση, χάνετε κάποια σημαντική προστασία ακύρωσης σε περίπτωση που προκύψει κάτι πριν από την επόμενη πτήση/ταξίδι σας. Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει το κόστος πτήσεων, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων χωρίς δυνατότητα επιστροφής χρημάτων και να σας επιτρέψει να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων αντί για πίστωση πτήσης, εάν κάτι εκτός ελέγχου σας ενοχλεί με το προγραμματισμένο ταξίδι σας. Δείτε τα 3 καλύτερα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης για να καλύψετε το ταξίδι σας. 
 • Μην είσαι μη εμφάνιση. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν το κόστος του εισιτηρίου σας χωρίς να σας εκδώσουν επιστροφή χρημάτων ή πίστωση ταξιδιού, εάν δεν εμφανιστείτε για την πτήση σας ή δεν κάνετε check-in χωρίς να ακυρώσετε πρώτα το ταξίδι. Φροντίστε να ακυρώσετε την πτήση σας νωρίτερα – όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο – για να μην χάσετε τα αεροπορικά εισιτήρια! 
 • Τα σχέδια προστασίας αεροπορικών ταξιδιών πρέπει επίσης να ακυρωθούν. Εάν αγοράσατε προγράμματα προστασίας ταξιδιού μέσω μιας από τις συνεργαζόμενες εταιρείες της αεροπορικής σας εταιρείας, θα πρέπει να υποβάλετε ξεχωριστό αίτημα για ακύρωση και επιστροφή χρημάτων μέσω του παρόχου. Φροντίστε να το κάνετε αυτό εντός 2 εβδομάδων από την ακύρωση της πτήσης σας για να λάβετε πίσω το κόστος πριμοδότησης. 
 • Οι χρεώσεις αποσκευών και οι αναβαθμίσεις συνήθως δεν επιστρέφονται. Εάν αγοράσατε πρόσθετα, όπως Early Bird Check-in, επιπλέον παραδοτέες αποσκευές ή αναβαθμισμένα πακέτα, αυτά ενδέχεται να μην επιστρέφονται όταν αποφασίσετε να ακυρώσετε την πτήση σας. Διαβάστε τα ψιλά γράμματα ή μιλήστε με την εξυπηρέτηση πελατών για να είστε σαφείς σχετικά με το τι περιλαμβάνεται και τι όχι στην επιστροφή χρημάτων σας. 

Έλενχος Αποζημίωσης

Συχνές Ερωτήσεις

Ρίξτε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ακύρωσης μιας πτήσης – και παρόλα αυτά να λάβετε αυτή τη γλυκιά επιστροφή χρημάτων! 

Μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση και να λάβετε επιστροφή χρημάτων;

Ναι, μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση και να λάβετε επιστροφή χρημάτων στις περισσότερες περιπτώσεις. Η επιστροφή χρημάτων σας μπορεί να σταλεί στην αρχική σας μέθοδο πληρωμής ή να εκδοθεί με τη μορφή πίστωσης πτήσης που ισχύει για μελλοντική πτήση.

Τα τέλη και οι φόροι που πληρώσατε στο εισιτήριό σας μπορεί να περιλαμβάνονται ή να μην περιλαμβάνονται στην επιστροφή χρημάτων σας.

Πώς να ακυρώσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο;

Μπορείτε να ακυρώσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο μέσω της αεροπορικής εταιρείας ή του ταξιδιωτικού πρακτορείου μέσω του οποίου κλείσατε την πτήση.

Θα χρειαστείτε τον αριθμό επιβεβαίωσης και το όνομά σας για να πλοηγηθείτε στη διαδικασία ακύρωσης στο διαδίκτυο και να λάβετε την επιστροφή χρημάτων ή τις πιστώσεις πτήσης.

Πόσο καιρό έχετε να ακυρώσετε μια πτήση;

Μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση μέχρι την ημέρα αναχώρησης, αλλά ενδέχεται να επιβαρυνθείτε με χρεώσεις περιμένοντας τόσο πολύ. Εάν ακυρώσετε εντός 24 ωρών από την κράτηση, μπορείτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων και δεν θα οφείλετε ακυρωτικά.

Σε γενικές γραμμές, πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν θα σας χρεώσουν προμήθεια για την ακύρωση ενός εισιτηρίου με μη επιστρέψιμη τιμή, ακόμη και όταν είναι κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης, αλλά ενδέχεται να λάβετε επιστροφή χρημάτων μόνο ως πίστωση πτήσης.

Μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση αμέσως;

Ναι, μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση μόλις λάβετε τον αριθμό επιβεβαίωσης για την κράτησή σας από την αεροπορική εταιρεία.

Θα χρειαστείτε τον αριθμό επιβεβαίωσης για να ακυρώσετε την πτήση σας μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Κοστίζει χρήματα η ακύρωση μιας πτήσης;

Η ακύρωση μιας πτήσης μπορεί να κοστίσει χρήματα, αλλά μόνο ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν ακυρωτικά ή αρνούνται να επιστρέψουν επιπλέον έξοδα, όπως χρεώσεις αποσκευών, πρόσθετα πτήσης ή φόρους και πρόσθετες χρεώσεις.

Οι Spirit, Frontier και Delta είναι όλα παραδείγματα αεροπορικών εταιρειών που χρεώνουν ακυρωτικά από 69 έως 400 $ μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο. Η Southwest, η United και η American Airlines συνήθως δεν χρεώνουν ακυρωτικά.

Λοιπόν, ξέρετε πώς να ακυρώσετε μια πτήση και να λάβετε επιστροφή χρημάτων;

Ακολουθήσαμε τα διάφορα βήματα για να ακυρώσουμε μια πτήση και να λάβουμε επιστροφή χρημάτων. Μερικές φορές, θα μπορείτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας – αυτό είναι το καλύτερο σενάριο για μια πτήση που ακυρώθηκε.

Πολλές φορές, ωστόσο, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με μια επιστροφή χρημάτων με τη μορφή ταξιδιωτικών πιστώσεων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να κλείσετε μια νέα πτήση με τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία. 

Εάν μπορείτε να αποφύγετε τις χρεώσεις ακύρωσης – όπως τις χρεώσεις Spirit, Frontier και Delta σε ορισμένες περιπτώσεις – θα μπορείτε να ακυρώσετε την πτήση σας χωρίς να επιβαρυνθείτε με σοβαρές χρεώσεις και να λάβετε τα χρήματά σας πίσω για χρήση σε άλλο ταξίδι ή κάτι άλλο . 

Διαβάστε επίσης:Τι είναι ο αριθμός ταξιδιωτικού εγγράφου διαβατηρίου;

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια