Πώς να αποκτήσετε δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου με 8 απλά κόλπα

Περιεχόμενα

Μάθετε πώς να αποκτάτε δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου χρησιμοποιώντας αυτές τις απλές συμβουλές και λύσεις που κάνουν τα ταξίδια πολύ φθηνότερα. Δείχνουμε 8 τρόπους για να λάβετε δωρεάν διαμονή σε αυτόν τον οδηγό!

Πώς να αποκτήσετε δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου με 8 εύκολα κόλπα

Γυναίκα με μπλε βερνίκι νυχιών κρατά το κλειδί του δωματίου της στον αναγνώστη για να μπει στο δωμάτιό της αφού μάθει πώς να αποκτά δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου

Παραγωγή Vladimka/Shutterstock

Με την τιμή σχεδόν των πάντων να αυξάνεται σταθερά, όλοι αναρωτιούνται πώς να αποκτήσουν δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου. Δεν είναι μια άκαρπη επιδίωξη – όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να έχετε δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο χωρίς να κάνετε κάτι παράνομο. 

Οκτώ μάλιστα. 

Μάθετε πώς να αποκτάτε δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου με αυτές τις 8 ελάχιστα γνωστές συμβουλές και κόλπα που θα κάνουν τις επόμενες διακοπές σας φθηνότερες και πολύ πιο ανταποδοτικές! 

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές ταξιδιού για Μπαλί – Παραλία Sanur

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

1. Μετατρέψτε μια κακή διαμονή σε δωρεάν διαμονή

Ορισμένα ξενοδοχεία εξακολουθούν να προσπαθούν να προσφέρουν στους επισκέπτες μια ικανοποιητική εμπειρία. Εάν έχετε μια κακή εμπειρία στο Hilton Hotels & Resorts, για παράδειγμα, θα προσφέρουν ένα πιστοποιητικό Be My Guest που είναι καλό για μια δωρεάν διανυκτέρευση σε ένα standard δωμάτιο σε ένα κατάλυμα Hilton. 

Αυτά τα κουπόνια που εκδίδονται από το ξενοδοχείο προσφέρονται συνήθως για να διορθώσουν μια κακή εμπειρία, αλλά μπορούν επίσης να δοθούν ως μέρος μιας κλήρωσης ή δώρου (φροντίστε να εγγραφείτε στα email του Hilton για να ειδοποιηθείτε για αυτά τα συμβάντα). 

Μερικές φορές, το Hilton προσφέρει πόντους αντί για κουπόνι ή πιστοποιητικό – για παράδειγμα, ένας αναγνώστης του LoyaltyLobby έλαβε 70.000 Honors Points του Hilton αντί για πιστοποιητικό Be My Guest.

Το θετικό των πόντων σε ένα δωρεάν πιστοποιητικό διανυκτέρευσης; Τα Hilton Honors Points δεν λήγουν και δεν έχετε ένα φυσικό κομμάτι χαρτί για να παρακολουθείτε.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: Μην ντρέπεστε να ενημερώσετε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου όταν η εμπειρία σας στο ξενοδοχείο πέφτει σταθερή, ανεξάρτητα από το ποια μάρκα ξενοδοχείου είναι. Πιθανότατα θα σας προσφέρουν μια δωρεάν διανυκτέρευση για να το αναπληρώσετε!

2. Να είστε έξυπνοι με τα προγράμματα επιβράβευσης ξενοδοχείων

Σχεδόν κάθε αλυσίδα ξενοδοχείων διαθέτει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να γίνουν επαναλαμβανόμενοι πελάτες. Εάν είστε γνώστες και ταξιδεύετε συχνά, μπορείτε να συγκεντρώσετε πόντους επιβράβευσης ξενοδοχείων για να κερδίσετε δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου, μίλια αεροπορικών εταιρειών, αναβαθμίσεις δωματίων, εκπτώσεις δωματίων και πολλά άλλα. 

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα προγράμματα επιβράβευσης ξενοδοχείων ίσα, και ορισμένα θα σας επιτρέψουν να κερδίζετε πόντους πιο εύκολα, ώστε να μπορείτε να φτάσετε σε αυτές τις γλυκές δωρεάν βραδιές νωρίτερα. 

Μερικά από τα πιο ισχυρά προγράμματα επιβράβευσης ξενοδοχείων που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε δωρεάν διανυκτερεύσεις είναι:

 • Hilton Honors: Κερδίστε 10 πόντους. ανά δολάριο σε ξενοδοχεία Hilton ή με κάρτες Amex, 1.500 pt. μπόνους καλωσορίσματος, δωρεάν 5η διανυκτέρευση και αναβαθμίσεις δωματίων με κατάσταση Elite, δωρεάν πιστώσεις για φαγητό + ποτό
 • Ανταμοιβές Wyndham: Κερδίστε 10 πόντους. ανά δολάριο ή 1.000 πόντους σε ξενοδοχεία Wyndham ή με κάρτες Barclays, δωρεάν ή με έκπτωση, μεταφορά αεροπορικής εταιρείας Capital One μίλια 1:1, κράτηση δωρεάν ενοικιαζόμενων καταλυμάτων Vacasa με πόντους
 • IHG One: Κερδίστε 10 πόντους. ανά δολάριο σε ξενοδοχεία IHG ή με πιστωτικές κάρτες με ταυτόχρονη επωνυμία, δωρεάν 4η διανυκτέρευση, δωρεάν κράτηση για διαμονή Six Senses στο θέρετρο και δωρεάν πρωινό, πρόσβαση στο lounge και αναβαθμίσεις σε σουίτες με κατάσταση Diamond Elite
 • Προνόμια Επιλογής: Κερδίστε 10 πόντους. ανά δολάριο ή με συνοδευτική πιστωτική κάρτα, μεταφορά ανταμοιβών Amex + Capital One μίλια 1:1, δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο, προνόμια στάθμευσης με κράτηση και check out αργά
 • Marriott Bonvoy: Κερδίστε 2,5-10 πόντους. ανά δολάριο σε ξενοδοχεία Marriott ή με κάρτες με ομαδική επωνυμία Chase + Amex, λάβετε 5η διανυκτέρευση δωρεάν, αναβαθμίσεις δωματίων, μπόνους πόντους για μέλη Elite, πόντοι μεταφοράς 3:1 για αεροπορικά μίλια

Πολλά προγράμματα επιβράβευσης ξενοδοχείων προσφέρουν γενναιόδωρα μπόνους πόντους καλωσορίσματος που μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά σε μια δωρεάν βραδιά πριν καν πατήσετε το πόδι σας στο δωμάτιο! Κάντε μια γρήγορη αναζήτηση για τις τρέχουσες προσφορές μπόνους καλωσορίσματος του ξενοδοχείου σας για να δείτε τι μπορείτε να κερδίσετε προτού εγγραφείτε και κάνετε κράτηση.

3. Ρωτήστε για μια δωρεάν διανυκτέρευση με συνεχόμενες διαμονές

Αυτή η προσφορά συνήθως περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα επιβράβευσης ενός ξενοδοχείου, αλλά αν δεν είστε μέλος του προγράμματος επιβράβευσης στο οποίο μένετε (αν και θα έπρεπε πραγματικά να είστε!), αξίζει να ρωτήσετε για μια δωρεάν διανυκτέρευση με διαμονή 3-5 διανυκτερεύσεων . 

Ορισμένα ξενοδοχεία, όπως το Four Seasons, προσφέρουν αυτόματα την 4η νύχτα δωρεάν και δωρεάν πρωινό σε ορισμένες τοποθεσίες, όταν κάνετε κράτηση για 3 διανυκτερεύσεις στο διαδίκτυο. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, θα χρειαστεί να καλέσετε το ξενοδοχείο και να μιλήσετε με τον γενικό διευθυντή για να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο για να αποκτήσετε δωρεάν δωμάτιο ξενοδοχείου αντί να κάνετε κράτηση μέσω Διαδικτύου.

Απλώς ενημερώστε τους ότι σχεδιάζετε να κάνετε κράτηση για 3 ή 4 διανυκτερεύσεις (ή περισσότερες) σύντομα στο ξενοδοχείο και ρωτήστε εάν μπορούν να προσφέρουν την 4η ή 5η νύχτα δωρεάν με τη διαμονή σας. 

Μπορεί να σας πουν ότι θα χρειαστεί να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα επιβράβευσης ξενοδοχείου για να λάβετε το δωρεάν όφελος 4ης ή 5ης διανυκτέρευσης (όπως η προσφορά IHG One, Hilton Honors και Marriott Bonvoy), αλλά μπορεί να καταλήξετε να μιλήσετε με κάποιον που είναι πρόθυμος να σας κόψει διαπραγματευτείτε χωρίς να είστε μέλος. 

Αξίζει πάντα να το δοκιμάσετε! 

Η ευτυχισμένη οικογένεια 4 ατόμων φτάνει στο ξενοδοχείο της για καλοκαιρινές διακοπές με αποσκευές καθώς τα παιδιά τρέχουν χαμογελώντας σαν να έχουν δωρεάν δωμάτιο ξενοδοχείου

Monkey Business Images/Shutterstock

4. Αποκτήστε δωρεάν διανυκτερεύσεις με πιστωτική κάρτα με επωνυμία ξενοδοχείου

Οι πιστωτικές κάρτες επώνυμων ξενοδοχείων σάς επιτρέπουν να κερδίζετε πόντους για μια δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο πραγματοποιώντας τις συνήθεις αγορές σας – είδη παντοπωλείου, βενζίνη, ψώνια, λογαριασμούς, ταξίδια και πολλά άλλα. 

Τα ξενοδοχεία συνεργάζονται με επωνυμίες πιστωτικών καρτών για να προσφέρουν αυτές τις κάρτες που κάνουν εύκολη και εύκολη την απόκτηση πόντων ανταμοιβής και μιλίων αεροπορικής εταιρείας. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα όταν είστε πιστοί σε μια συγκεκριμένη επωνυμία ξενοδοχείου, ώστε να μπορείτε να συγκεντρώνετε και να χρησιμοποιείτε συνεχώς πόντους. 

Μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλασιαστές πόντων (όπως 20Χ πόντους όταν μένετε σε ένα από τα ακίνητα του ξενοδοχείου σε όλο τον κόσμο ή 5 φορές σε είδη παντοπωλείου), δωρεάν διανυκτερεύσεις για την επέτειο της κάρτας σας ετησίως και 50.000+ πόντους μπόνους για την επίτευξη των στόχων δαπανών τους πρώτους 3-6 μήνες .

Ακόμα κι αν υπάρχει μια ετήσια χρέωση (και πολλές πιστωτικές κάρτες ξενοδοχείων δεν χρεώνουν μία), η ετήσια δωρεάν διανυκτέρευση στην επέτειο της κάρτας σας συχνά το αναπληρώνει. 

Μερικές από τις καλύτερες πιστωτικές κάρτες επώνυμων ξενοδοχείων για να κερδίσετε μια δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο περιλαμβάνουν:

 • Hilton Honors American Express Card, American Express Surpass Card και American Express Aspire Card
 • Marriott Bonvoy Boundless Chase Card, Bold Chase Card, Bevy American Express Card και Brilliant American Express Card
 • Κάρτα IHG One Rewards Premier Chase, Traveler Chase Card και Premier Business Chase Card
 • Προνόμια Επιλογής Mastercard και Προνόμια Επιλογής Επιλέξτε Mastercard

5. Παρακολουθήστε τις προσφορές ξενοδοχείων Like a Hawk

Τα ξενοδοχεία κάνουν τακτικά προσφορές και προσφέρουν εκπτώσεις για να δημιουργήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αν και θα βρείτε περισσότερες προσφορές κατά τη διάρκεια της σεζόν εκτός αιχμής, δεν είναι ασυνήθιστο να λαμβάνετε προσφορές για δωρεάν διανυκτερεύσεις και μεγάλες εκπτώσεις κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. 

Μπορεί να δείτε προσφορές για να λάβετε μια 4η ή 5η διανυκτέρευση δωρεάν με τη διαμονή σας, προσφορές τελευταίας στιγμής, εκπτώσεις δωματίων από 10%-50% έκπτωση, δωρεάν αναβαθμίσεις δωματίων, επιπλέον ανέσεις και προνόμια, πόντους επιβράβευσης μπόνους, πληροφορίες για εκπτώσεις που κάνατε δεν ξέρετε για (όπως εκπτώσεις στρατιωτικών, δασκάλων ή πρώτων ανταποκριτών) και πολλά άλλα. 

Ενδέχεται να ειδοποιηθείτε για ειδικές προσφορές που μπορεί να περιλαμβάνουν δωρεάν διανυκτέρευση όταν κάνετε κράτηση μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής ενός ξενοδοχείου απευθείας.

Για να μείνετε ενήμεροι για μελλοντικές προσφορές και δωρεάν βραδινές προσφορές, φροντίστε να:

 • Ακολουθήστε τις αγαπημένες σας μάρκες ξενοδοχείων σε όλα τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε
 • Εγγραφείτε για ενημερωτικά δελτία και προωθητικά email με τα αγαπημένα σας ξενοδοχεία
 • Εγγραφείτε για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ιστότοπου συγκέντρωσης ταξιδιών (Booking.com, Expedia, κ.λπ.)

6. Κρατήστε τα ξενοδοχεία σε εγγυήσεις καλύτερης τιμής

Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν εγγυήσεις για την καλύτερη τιμή ή τη χαμηλότερη τιμή – μια συμφωνία που λέει ότι προσφέρουν την καλύτερη δυνατή τιμή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και αν καταφέρετε να βρείτε τον ίδιο τύπο δωματίου σε φθηνότερη τιμή για τις ίδιες ημερομηνίες, θα σας προσφέρει μια δωρεάν διανυκτέρευση και άλλα προνόμια. 

 • Η Εγγύηση χαμηλότερης τιμής της Choice Hotels αντιστοιχεί στη χαμηλότερη τιμή και δίνει στους κατοίκους των ΗΠΑ και του Καναδά μια κάρτα ανταμοιβής $50 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια δωρεάν διανυκτέρευση. Οι κάτοικοι του εξωτερικού λαμβάνουν δωρεάν δωμάτιο ξενοδοχείου εάν βρεθεί καλύτερη τιμή. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.
 • Η Εγγύηση Καλύτερης Τιμής World of Hyatt αντιστοιχεί στη χαμηλότερη τιμή και προσφέρει 5.000 πόντους επιβράβευσης (χρειάζεστε μόνο 3.500 για να κλείσετε μια δωρεάν διανυκτέρευση εκτός σεζόν) ή 20% έκπτωση στο δωμάτιο εάν βρεθεί καλύτερη τιμή. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. 
 • Η Εγγύηση Καλύτερης Τιμής Marriott αντιστοιχεί στη χαμηλότερη τιμή και προσφέρει 5.000 πόντους επιβράβευσης (μπορείτε να κάνετε κράτηση για ορισμένα ακίνητα εκτός εποχής για 5.000 πόντους) ή 25% έκπτωση στο δωμάτιο εάν βρεθεί καλύτερη τιμή. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. 
 • Η Εγγύηση χαμηλής τιμής Best Western αντιστοιχεί στη χαμηλότερη τιμή και προσφέρει μια δωροκάρτα 100 $ (αρκετή για μια δωρεάν διανυκτέρευση σε ορισμένες τοποθεσίες) εάν βρεθεί μια καλύτερη τιμή δημοσιευμένη στο διαδίκτυο. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Απλώς αναζητήστε δωμάτια ξενοδοχείων σε ιστότοπους όπως η Booking.com, η Expedia κ.λπ. και συγκρίνετε τις τιμές που βλέπετε με τις τιμές στον ιστότοπο απευθείας κρατήσεων του ξενοδοχείου.

Εάν συναντήσετε χαμηλότερη διαφημιζόμενη τιμή σε έναν από τους ιστότοπους συγκέντρωσης ταξιδιών, τραβήξτε στιγμιότυπα οθόνης κάντε κράτηση για ένα δωμάτιο με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων/ακυρώσεων στον ιστότοπο του ξενοδοχείου με την υψηλότερη τιμή. Βεβαιωθείτε ότι έχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων!

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη φόρμα αξίωσης για την εγγύηση καλύτερης τιμής του ξενοδοχείου και υποβάλετε την τεκμηρίωση και τις πληροφορίες σας εντός 24 ωρών. Εφόσον πληρούνται οι απαιτήσεις, θα λαμβάνετε τη χαμηλότερη τιμή συν μια δωρεάν διανυκτέρευση, πόντους ή άλλα προνόμια που προσφέρονται!

Η γυναίκα φαίνεται ενθουσιασμένη και ανακουφισμένη με τα μάτια της κλειστά και τις γροθιές σφιγμένες μπροστά στο φορητό υπολογιστή της με τις αποσκευές της κοντά, αφού είδε πώς να αποκτήσει δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου με απλά κόλπα

Prostock-studio/Shutterstock

7. Sit Through a Timeshare Presentation

Το Marriott Vacation Club, το Hilton Grand Vacations Club, το Club Wyndham και το Hyatt Residence Club είναι όλα παραδείγματα κλαμπ διακοπών με χρονομεριστική μίσθωση που προσφέρουν απίστευτες προσφορές για διαμονές πολλών διανυκτερεύσεων που ισοδυναμούν με 2+ δωρεάν διανυκτερεύσεις σε θέρετρα, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα σε όλο τον κόσμο. 

Θα δείτε προσφορές χρονομεριστικής μίσθωσης για τρελά-φθηνές. Μόλις βρήκαμε 4 ημέρες/3 διανυκτερεύσεις στο Destin για 249 $ συν μια προπληρωμένη δωροκάρτα 200 $ που ουσιαστικά κάνει την επίσκεψή σας 49 $ συν φόρους μέσω του Club Wyndham. Πώς θα μπορούσε να είναι αυτό;

Λοιπόν, πρέπει να παρακολουθήσετε μια 2ωρη παρουσίαση χρονομεριστικής μίσθωσης όπου θα σας ενθαρρύνουν – ωχ, πιεσμένοι – να αγοράσετε μια χρονομεριστική μίσθωση σε ένα από τα θέρετρα ή τα ακίνητα του κλαμπ διακοπών. 

Α, και υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληροίτε για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για προσφορές χρονομεριστικής μίσθωσης για διακοπές:

 • Εάν είστε παντρεμένοι, ο σύζυγός σας πρέπει να μοιραστεί τη διεύθυνσή σας και να έρθει στην παρουσίαση μαζί σας
 • Τα ζευγάρια πρέπει να απασχολούνται και να έχουν συνδυασμένο εισόδημα 50.000 $ ετησίως
 • Οι ελεύθεροι πρέπει να είναι 30+ και να έχουν ετήσιο εισόδημα 45.000 $
 • Δείξτε ένα καλό πιστωτικό ιστορικό χωρίς τρέχουσα αναχρηματοδότηση στεγαστικών δανείων

Δεν μπορείτε να παραλείψετε τη συνάντηση διαφορετικά θα χρεωθείτε με την πλήρη τιμή για τις διακοπές σας με έκπτωση. Αλλά αν μπορείτε να μείνετε στα όπλα σας, να ορίσετε ένα χρονόμετρο για να επισημάνετε τη συμφωνία των 2 ωρών και να πληροίτε τα κριτήρια, θα κερδίσετε το ισοδύναμο λίγων δωρεάν διανυκτερεύσεων σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο ή θέρετρο. 

8. Αξιοποιήστε το κοινωνικό σας κοινό 

Οι influencers μπορούν να κερδίζουν δωρεάν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο αξιοποιώντας τους ακόλουθούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις λίστες email και τους συνεργάτες εκδόσεων. 

Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων που ακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίστα email ή γνωστούς συνεργάτες εκδόσεων για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε μια δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο με αντάλλαγμα λίγο περιεχόμενο. 

Όταν έγραψα μια στήλη εφημερίδας, επικοινώνησα με ένα γοητευτικό βαυαρικό πανδοχείο για να κανονίσω μια διαμονή το Σαββατοκύριακο για τον σύζυγό μου και εγώ για να γιορτάσουμε την 3η επέτειό μας.

Ανέφερα ότι θα ήθελα πολύ να γράφω στο πανδοχείο για την επόμενη στήλη της εφημερίδας μου και εξεπλάγην όταν έλαβα μια προσφορά για δωρεάν διαμονή 2 διανυκτερεύσεων σε αντάλλαγμα. 

Το πανδοχείο ήταν εξαιρετικά άνετο, η σουίτα μας είχε μπαλκόνι με υδρομασάζ με θέα στο ποτάμι και ήταν μια απίστευτη εμπειρία που μας άφησε να πληρώνουμε μόνο για το φυσικό αέριο, τα γεύματα και τα αξιοθέατα. 

Αλλά δεν είναι μόνο τα μαμαδίστικα πανδοχεία και τα ξενοδοχεία που θα συνεργαστούν μαζί σας. Το Marriott, το Fairmont Hotels & Resorts και το Hotel Indigo είναι όλα παραδείγματα επωνυμιών ξενοδοχείων που έχουν συνεργαστεί με παράγοντες επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία σε αντάλλαγμα για κριτικές και περιεχόμενο. 

Επομένως, εάν έχετε μια μεγάλη λίστα με άτομα που εγγράφονται στο περιεχόμενό σας, αξιοποιήστε τη και κερδίστε μια ή δύο δωρεάν διανυκτερεύσεις σε ένα ξενοδοχείο σε κάποιο ιδιαίτερο μέρος! 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ο άντρας χρησιμοποιεί το smartphone του σε ένα ξενοδοχείο για να αποκτήσει το δωρεάν δωμάτιό του με αναβαθμίσεις, αφού χρησιμοποιήσει πόντους ανταμοιβής ξενοδοχείου

DC Studio/Shutterstock

Τώρα που ξέρετε πώς να αποκτάτε δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου, τι άλλο πρέπει να έχετε κατά νου για να συνεχίσετε να κερδίζετε δωρεάν διανυκτερεύσεις στο μέλλον; Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. 

 • Παραμείνετε με ένα εμπορικό σήμα ξενοδοχείου για ανταμοιβές. Αν και είναι δελεαστικό να εγγραφείτε σε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα επιβράβευσης ξενοδοχείων, η προσκόλληση στην επωνυμία ξενοδοχείου που προτιμάτε περισσότερο θα είναι καλύτερη μακροπρόθεσμα. Δεν θα διαιρείτε τους κερδισμένους πόντους σας μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων επιβράβευσης και οι περισσότερες ξενοδοχειακές εταιρείες έχουν πολλές επωνυμίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να υπάρχει πάντα μια κατάλληλη τοποθεσία όπου κι αν πάτε. 
 • Μην χάσετε πόντους μπόνους καλωσορίσματος. Τα περισσότερα προγράμματα επιβράβευσης ξενοδοχείων θα σας ξεκινήσουν με ένα αρκετά μεγάλο μπόνους καλωσορίσματος με τη μορφή χιλιάδων πόντων που λαμβάνετε μόνο για την εγγραφή σας! Εάν εγγραφείτε και κερδίσετε πόντους καλωσορίσματος (συνήθως κάπου μεταξύ 3.000-10.000, αλλά μπορεί να είναι και περισσότεροι), η πρώτη σας διαμονή θα μπορούσε να σας εξασφαλίσει αρκετούς πόντους για μια δωρεάν διανυκτέρευση. Ανετα!
 • Αποκτήστε μια πιστωτική κάρτα με επωνυμία ξενοδοχείου. Όχι μόνο θα μπορείτε να κερδίζετε πολλαπλασιασμένους πόντους (συνήθως 2Χ-10Χ) σε κανονικές αγορές, αλλά θα κερδίζετε ακόμα περισσότερους πόντους όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα για να κάνετε κράτηση σε μια από τις τοποθεσίες του ξενοδοχείου. Χρησιμοποιήστε την κάρτα σας για είδη παντοπωλείου, βενζίνη, εκδρομές για ψώνια και πολλά άλλα για να συλλέγετε συνεχώς πόντους που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να κερδίζετε δωρεάν διανυκτερεύσεις. 
 • Ελέγξτε τον άχρηστο φάκελο σας. Όταν εγγράφεστε για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενημερωτικά δελτία από ξενοδοχεία και ιστότοπους συγκέντρωσης ταξιδιών, μερικές φορές ταξινομούνται σε ανεπιθύμητη αλληλογραφία και δεν καταλήγουν να φαίνονται. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπληκτικές προσφορές μπορούν να περάσουν απαρατήρητες! Ελέγξτε λοιπόν τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας και μετακινήστε τα email που σχετίζονται με προσφορές ξενοδοχείων στα εισερχόμενά σας, ώστε να τα βλέπετε στο μέλλον.

Συχνές Ερωτήσεις

Η γυναίκα που έμαθε πώς να παίρνει δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου, ξεκουράζεται με τα παπούτσια της στο κρεβάτι του ξενοδοχείου αφού φέρει τις αποσκευές της στο δωμάτιό της καθώς ξεκινούν οι διακοπές της

Nina Lishchuk/Shutterstock

Το να αναρωτιέστε πώς να αποκτήσετε δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου συνήθως οδηγεί σε άλλες ερωτήσεις. Ρίξτε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα για να λάβετε απαντήσεις! 

Πώς να αποκτήσετε δωρεάν διαμονή μίας διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο;

Μπορείτε να λάβετε μια δωρεάν διαμονή μιας διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο εξαργυρώνοντας ανταμοιβές ξενοδοχείου ή πόντους επιβράβευσης πιστωτικών καρτών, κάνοντας κράτηση για 3-4 διαδοχικές διανυκτερεύσεις για να λάβετε την 4η ή 5η νύχτα δωρεάν, λέγοντας στον GM για μια κακή εμπειρία ξενοδοχείου ή πηδώντας στο ξενοδοχείο δωρεάν νύχτα προσφορές.

Άλλες μέθοδοι για να αποκτήσετε δωρεάν διαμονή μίας διανυκτέρευσης περιλαμβάνουν την εύρεση χαμηλότερης τιμής και τη χρήση της Εγγύησης Καλύτερης Τιμής που προσφέρει ένα ξενοδοχείο, τη μετάβαση σε μια παρουσίαση χρονομεριστικής μίσθωσης ή τη συνεργασία με ένα ξενοδοχείο ως επιρροής για μια δωρεάν διαμονή.

Πώς μπορώ να βελτιώσω το δωμάτιο του ξενοδοχείου μου δωρεάν;

Το να φτιάχνετε ή να μιλάτε ομαλά στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου δωρεάν δεν είναι εύκολο. Ζητήστε μια δωρεάν διανυκτέρευση με 3-4 διανυκτερεύσεις επί πληρωμή. Ένα γνήσιο παράπονο στον γενικό διευθυντή για σημαντικά προβλήματα με μια διαμονή σε ξενοδοχείο επί πληρωμή μπορεί να οδηγήσει σε μια δωρεάν διανυκτέρευση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παρουσίαση πωλήσεων χρονομεριστικής μίσθωσης εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να αντέξετε τις τακτικές υψηλής πίεσης για να κερδίσετε δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Πόσους ακόλουθους χρειάζεστε για να έχετε δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο;

Σε γενικές γραμμές, θα θέλετε 10.000+ ακόλουθοι να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο με αντάλλαγμα τη δημοσίευση περιεχομένου επιρροής στα προφίλ σας.

Όσο περισσότερους ακολούθους έχετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να κερδίσετε μια δωρεάν -και όχι μόνο με έκπτωση- διαμονή.

Τι είναι το κουπόνι ξενοδοχείου;

Ένα κουπόνι ξενοδοχείου είναι σαν μια δωροεπιταγή σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία και συνήθως έχει ένα όριο αξίας, που καλύπτει δωμάτια μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό. Τα κουπόνια ξενοδοχείου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαργύρωση 1 ή περισσότερων διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο.

Τα κουπόνια ξενοδοχείων μπορεί να εκδίδονται από ταξιδιωτικά γραφεία ως μέρος μιας δέσμης ταξιδιωτικής συμφωνίας, από φιλανθρωπικές οργανώσεις σε κρύο και ζεστό καιρό για άστεγους που δεν μπορούν να μείνουν σε καταφύγιο ή για να διορθώσουν μια κακή εμπειρία σε ένα ξενοδοχείο.

Πώς να αγοράσετε ένα κουπόνι ξενοδοχείου;

Μπορείτε να αγοράσετε κουπόνια ξενοδοχείων και δωροκάρτες online μέσω ταξιδιωτικών γραφείων και ιστοτόπων κρατήσεων, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου που σας ενδιαφέρει να κάνετε κράτηση και σε επιλεγμένους λιανοπωλητές που πωλούν δωροκάρτες.

Για κουπόνια ξενοδοχείων έκτακτης ανάγκης, αναζητήστε το “κουπόνι ξενοδοχείου έκτακτης ανάγκης” με το όνομα της πολιτείας σας για πόρους στο διαδίκτυο.

Λοιπόν, είστε έτοιμοι να αποκτήσετε δωρεάν δωμάτια ξενοδοχείου;

Από το να κερδίζετε δωρεάν διανυκτερεύσεις σε αντάλλαγμα για κακές εμπειρίες ξενοδοχείου μέχρι να αξιοποιήσετε τους ακόλουθούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δωρεάν διαμονή σε όμορφα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, υπάρχει πάντα ένας τρόπος να αποκτήσετε ένα δωρεάν δωμάτιο ξενοδοχείου. 

Απλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να κάνετε μια μικρή έρευνα για να τα κερδίσετε!

Είναι πάντα έξυπνο να εγγραφείτε σε προγράμματα επιβράβευσης ξενοδοχείων ή να χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες με επώνυμα ξενοδοχεία. Αυτοί είναι γενικά οι πιο αξιόπιστοι τρόποι για να κερδίσετε δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο. 

Μην υπολογίζετε όμως τις άλλες μεθόδους και κόλπα – ζητήστε από τον GM για την 4η ή 5η διανυκτέρευση δωρεάν, συμβαδίζοντας με τις προσφορές ξενοδοχείων, ερευνώντας τις χαμηλότερες διαφημιζόμενες τιμές για να κερδίσετε δωρεάν διανυκτερεύσεις με τις Εγγυήσεις Καλύτερης Τιμής και εγγραφείτε για παρουσιάσεις χρονομεριστικής μίσθωσης στο ανταλλαγή για πολυτελείς πολυήμερες διαμονές στην τιμή των 1-2 διανυκτερεύσεων. 

Οι ταξιδιωτικές σας εμπειρίες πρόκειται να γίνουν πολύ πιο ωφέλιμες και λιγότερο δαπανηρές όταν εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές και κόλπα στην επόμενη συνεδρία προγραμματισμού των διακοπών σας!

Διαβάστε επίσης:

Ο απόλυτος οδηγός για να βρείτε φθηνά ξενοδοχεία για τις επόμενες διακοπές σας

Ο απόλυτος οδηγός για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη: Συμβουλές και κόλπα για μια αξέχαστη εμπειρία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια