7 συμβουλές για το πώς να γίνετε ο τέλειος επισκέπτης στο Couchsurfing

Εάν το Couchsurfing είναι μια νέα λέξη για εσάς, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω ακριβώς τι είναι. Το Couchsurfing είναι μια παγκόσμια κοινότητα ανθρώπων που φιλοξενούν και σερφάρουν σε σπίτια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Τι σημαίνει αυτό? Οι άνθρωποι ανοίγουν τα σπίτια τους σε άλλους ταξιδιώτες και ομοϊδεάτες και τους επιτρέπουν να μένουν δωρεάν στα σπίτια τους. Το Couchsurfing είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό μέρος για να μείνετε, είναι μια εμπειρία όπου οι επισκέπτες και οι οικοδεσπότες γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και μοιράζονται πτυχές της καθημερινής ζωής για όσο διάστημα διαρκεί η διαμονή.

Είμαι Couchsurfer και κλείνω εδώ και 4 χρόνια. Έχω φιλοξενήσει και είμαι καλεσμένος, οπότε μπορώ να δω τα πράγματα και από τις δύο οπτικές γωνίες. Ξέρω ότι στο παρελθόν μπορεί να μην ήμουν ο τέλειος καλεσμένος τις πρώτες μέρες. Καθώς είχα την αίσθηση της εμπειρίας, σίγουρα θα μπορούσα να είχα δώσει μερικές συμβουλές για το πώς να γίνω καλύτερος επισκέπτης. Επιπλέον, από τη φιλοξενία, συνειδητοποίησα ότι πολλοί άνθρωποι είναι καινούριοι στην εμπειρία και θα μπορούσαν να κάνουν με μερικές συμβουλές για το πώς να κάνουν την πρώτη τους εμπειρία υπέροχη.

Γιατί τα ταξίδια μας κάνουν πιο δημιουργικούς(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Ρωτήστε για την έγκριση των συγκατοίκων

Μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσετε αυτό τον οικοδεσπότη σας. Μερικές φορές οι Couchsurfers είναι τόσο συνηθισμένοι να φιλοξενούν ανθρώπους που ξεχνούν ότι οι συγκάτοικοί τους μπορεί να μην είναι 100% επί του σκάφους όλη την ώρα. Ρωτώντας αυτό τον οικοδεσπότη του Couchsurfing, αυτό με τη σειρά του θα πρέπει να τον παρακινήσει να ρωτήσει τους συγκάτοικούς του (αν έχουν). Με αυτόν τον τρόπο όταν φτάσετε, σας υποδέχεται μια ολόκληρη σειρά από φιλικά πρόσωπα!

5 Συμβουλές για να προγραμματίσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι για την οικογένειά σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Ρωτήστε για τους κανόνες του σπιτιού και τα ημερήσια προγράμματα

Ρωτώντας για τους κανόνες του σπιτιού και τα καθημερινά προγράμματα, όχι μόνο βλέπετε αν αυτό σας ταιριάζει, αλλά είστε επίσης προετοιμασμένοι εκ των προτέρων για το τι πρέπει να κάνετε και τι όχι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε ερωτήσεις συνεχώς για το πώς λειτουργούν τα πράγματα και πώς γίνονται τα πράγματα στο σπίτι. Θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων εάν θα λάβετε κλειδιά ή όχι και τι ώρα θα μπορέσετε να μπείτε και να βγείτε από το διαμέρισμα. Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε κανονικά τι ώρα σηκώνονται οι οικοδεσπότες σας και τι ώρα πάνε για ύπνο. Κοινοποιώντας αυτά τα απλά πράγματα, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι οικοδεσπότες σας είναι πραγματικά κατάλληλοι για εσάς και ότι δεν θα εκπλαγείτε αν κάθε βράδυ όλοι κάνουν πάρτι μέχρι τις 6 το πρωί.

ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων, χρόνου και λιγότερης ταλαιπωρίας.(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Φέρτε ένα δώρο

Εάν έχετε πάει στο δρόμο, φέρτε ένα δώρο από το τελευταίο μέρος που επισκεφτήκατε ή εάν ήρθατε κατευθείαν από τη χώρα σας, φέρτε ένα δώρο από εκεί. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο ή ακριβό, απλώς ένα δείγμα της εκτίμησής σας. Εάν πραγματικά δεν έχετε χρόνο ή χώρο για να χωρέσετε ένα εκ των προτέρων, τότε πάρτε μια αίσθηση για το τι αρέσει στους οικοδεσπότες σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας και αφήστε κάτι καλό για αυτούς κατά την αναχώρηση. Να θυμάστε ότι και οι οικοδεσπότες σας είναι ταξιδιώτες, που απλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή, επομένως ένα μοναδικό δώρο είναι ένας τρόπος για να γνωρίσουν κάτι νέο. Το φαγητό ή το ποτό πάνε πάντα καλά κατά τη γνώμη μου.

4. Καθαρίστε τον εαυτό σας

Οι άνθρωποι έχουν ανοίξει το σπίτι τους σε εσάς και θα πρέπει να το σεβαστείτε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι το μέρος που κοιμάστε είναι πάντα τακτοποιημένο και ότι καθαρίζετε τον εαυτό σας στην κουζίνα και στο μπάνιο. Αυτό όχι μόνο θα κάνει μια καλύτερη εμπειρία ενώ βρίσκεστε εκεί, καθώς ο οικοδεσπότης σας δεν θα έχει κανένα λόγο να σας γκρινιάζει, είναι επίσης εξαιρετικό για το μέλλον, καθώς ο οικοδεσπότης σας θα αφήσει μια καλύτερη αναφορά.

5. Προσφορά στο Cook

Στους ανθρώπους αρέσει το φαγητό, οι άνθρωποι δεν έχουν πάντα τον χρόνο ή την ενέργεια να το μαγειρέψουν. Βρείτε το πιάτο με την υπογραφή σας και καρφώστε το! Είναι καλύτερο να έχετε πάντα ένα υγιεινό, πλούσιο χορτοφαγικό γεύμα στο σετ δεξιοτήτων σας που είναι φθηνό, εύκολο στην παρασκευή του και ευχαριστεί όλους. Όχι μόνο δείχνει εκτίμηση για τους οικοδεσπότες σας, αλλά σας δίνει επίσης την τέλεια ευκαιρία να καθίσετε μαζί και να γνωριστείτε.

Πώς να ταξιδέψετε με μικρό προϋπολογισμό και να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. Εάν έχετε μια ικανότητα, μοιραστείτε την

Καλός στο να διορθώνεις πράγματα; Είναι τα μασάζ σας η βόμβα; Μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ πιο πιθανό να φιλοξενήσω κάποιον εάν έχει άλλη ικανότητα να προσφέρει, τα μασάζ στο βιβλίο μου είναι πάντα νικητές. Το να μοιράζεσαι δεξιότητες σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να δεθείς με τους οικοδεσπότες σου για αυτήν την ικανότητα και, προσφέροντας τις δεξιότητές σου, δείχνεις πόσο εκτιμάς το γεγονός ότι κάποιος σε άφησε να μείνεις. Λάβετε πάντα υπόψη σας ότι το Couchsurfing δεν είναι απλώς ένα δωρεάν μέρος για να παίζετε.

30 καλύτερες ιδέες δώρων ταξιδιού για κάθε ταξιδιώτη (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

7. Μην αφήνετε ανεπιθύμητα πράγματα πίσω

Αφήστε δώρα, αφήστε φαγητό, αφήστε αναμνήσεις, αλλά μην αφήνετε ανεπιθύμητα πράγματα στο σπίτι επίτηδες. Αυτά τα μίνι σαμπουάν δεν πρόκειται να φτάσουν μόνα τους στον κάδο σκουπιδιών. Εάν υπάρχει κάτι που δεν θέλετε, φροντίστε να το πείτε στον οικοδεσπότη σας ώστε είτε να το χρησιμοποιήσει, είτε να το δώσει ή να το αφήσει.

Αυτές είναι λοιπόν οι κορυφαίες συμβουλές μου για να είσαι ο τέλειος επισκέπτης όταν κάνεις Couchsurfing. Έχετε άλλα; Πείτε μου τις συμβουλές σας στα σχόλια παρακάτω. Εάν δεν έχετε εγγραφεί ακόμα στο Couchsurfing, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Άρθρο της Chloe Lloyd

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια