30 καλύτερα ενυδρεία στις ΗΠΑ

Περιεχόμενα

Τα ενυδρεία είναι υπέροχα για κάθε ταξίδι. Πολλά είναι καλά για τις βροχερές μέρες, είναι μέρη για να μάθουν και να εξερευνήσουν άτομα όλων των ηλικιών με τον δικό τους ρυθμό και συχνά η υποστήριξη σας βοηθά στην υποστήριξη της διατήρησης. Επιπλέον, πολλά ενυδρεία προσφέρουν συναντήσεις με ζώα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να συναντήσουν πρόσωπο με πρόσωπο μερικές από τις αγαπημένες τους θαλάσσιες ζωές! Είτε ψάχνετε ένα μέρος για να πάρετε τα παιδιά σας, να βγείτε ραντεβού, να κάνετε ένα διαφορετικό πάρτι γενεθλίων ή να κάνετε μια νέα περιπέτεια με τους παππούδες σας, ένα ενυδρείο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτή η λίστα περιέχει τα καλύτερα ενυδρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και καθένα από αυτά έχει τη δική του ξεχωριστή αξίωση για φήμη.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του Georgia Aquarium

Georgia Aquarium – Ατλάντα, Τζόρτζια

Το Georgia Aquarium είναι εξαιρετικά δροσερό γιατί έχει μερικά από τα πιο ασυνήθιστα ζώα που ζουν υπό την ανθρώπινη φροντίδα. Είναι σπάνιο να βρεις ενυδρεία με φάλαινες, αλλά το ενυδρείο της Γεωργίας έχει εκτεθειμένο ένα λοβό από φάλαινες μπελούγκα! Αυτό το ενυδρείο έχει επίσης φαλαινοκαρχαρίες, καθιστώντας το τη μοναδική εγκατάσταση εκτός Ασίας που τους φιλοξενεί. Αυτοί οι φαλαινοκαρχαρίες είναι μόνο ένα είδος στην εκτενή συλλογή ελασμακραχών του ενυδρείου, η οποία περιλαμβάνει επίσης ακτίνες μάντα και πολλά άλλα είδη καρχαριών. 

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που συμβαίνουν στο Ενυδρείο της Γεωργίας. Οι παρουσιάσεις για τα δελφίνια και τα θαλάσσια λιοντάρια δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να επευφημήσουν τα αγαπημένα τους θαλάσσια θηλαστικά και υπάρχει μια εκτεταμένη, διεθνής συλλογή ψαριών όλων των μεγεθών από πολλά διαφορετικά βιομάζα. Και αν σας αρέσουν τα ερπετά, θα λατρέψετε τους Αμερικανούς αλιγάτορες και την οικιακή πράσινη θαλάσσια χελώνα. Μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε πίνακες ζωγραφικής καλλιτεχνών, όπως αφρικανικούς πιγκουίνους και ρινοδέλφινα! 

Με μια απίστευτη ποικιλία ειδών ζώων, το Georgia Aquarium είναι ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στις ΗΠΑ και ένα από τα καλύτερα.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Birch Aquarium

Birch Aquarium – Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο και το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps, η εκπαιδευτική αποστολή του Birch Aquarium είναι να «συνδέσει την κατανόηση με την προστασία του ωκεάνιου πλανήτη μας». Πολλές από τις εκθέσεις του περιλαμβάνουν ψηλούς γυάλινους τοίχους, έτσι ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται βυθισμένοι στην εμπειρία και να βλέπουν τα ενδιαιτήματα των ζώων όπως θα εμφανίζονταν στην άγρια ​​φύση. 

Ένας τέτοιος βιότοπος είναι το γιγάντιο δάσος φυκιών, το οποίο δημιουργήθηκε με επιδεξιότητα για να αντανακλά τα δάση φυκιών στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια. Μέσα σε αυτόν τον βιότοπο ζουν σμέρνες και καρχαρίες λεοπάρδαλης, ακόμη και ένα γιγάντιο λαβράκι, το οποίο είναι καταχωρισμένο ως άκρως απειλούμενο στην Κόκκινη Λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης. Επιπλέον, η έκθεση Hall of Fishes φιλοξενεί πολλά είδη θαλάσσιας ζωής του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης μιας διασωθείσας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα που ξεβράστηκε στην ακτή και κρίθηκε ότι δεν απελευθερώθηκε. Η δέσμευσή του στην εκπαίδευση και τη διατήρηση κάνει το Birch Aquarium ένα από τα καλύτερα ενυδρεία στην Καλιφόρνια.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Maui Ocean Center

Ενυδρείο της Χαβάης και το Κέντρο Ωκεανού Maui – Maalaea, Χαβάη

Τα καλύτερα ενυδρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν περιορίζονται μόνο στην ηπειρωτική χώρα. Το Maui Ocean Center σε συνδυασμό με το The Aquarium of Hawai’i είναι ένα απίστευτο ίδρυμα και σίγουρα ένα από τα καλύτερα ενυδρεία για επίσκεψη. Για αρχή, αυτό είναι ένα από εκείνα τα ενυδρεία με σήραγγες και το τούνελ του έχει μήκος πάνω από 50 πόδια! Πάνω από το κεφάλι σας, θα δείτε καρχαρίες και ακτίνες να κολυμπούν μέσα σε 750.000 γαλόνια αλμυρού νερού.

Μια άλλη απίστευτη εμπειρία στο Maui Ocean Center είναι το Humpbacks of Hawaiʻi Exhibit & Sphere, το οποίο είναι παρόμοιο με ένα πλανητάριο στην κατασκευή, αλλά προσφέρει μια οθόνη αιχμής και ήχο surround. Οι επισκέπτες φορούν γυαλιά 3D για να παρακολουθήσουν μια καθηλωτική ταινία 4K που εξερευνά τη ζωή των φαλαινών και τα βαθιά νερά στα οποία ζουν. 

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του S. Cheng / New England Aquarium

Ενυδρείο Νέας Αγγλίας – Βοστώνη, Μασαχουσέτη

Δεν υπάρχουν πολλά ενυδρεία στη Μασαχουσέτη, αλλά το ενυδρείο της Νέας Αγγλίας είναι αστρικό. Αν αγαπάτε τα θαλάσσια θηλαστικά, σίγουρα θα θελήσετε να πάτε. Ένας από τους κατοίκους που βρίσκονται λιγότερο συχνά υπό ανθρώπινη φροντίδα είναι η βόρεια φώκια, η οποία έχει τη δεύτερη πιο παχιά γούνα από οποιοδήποτε ζώο και της οποίας τα μεγάλα μάτια και τα θολά πρόσωπα θα λιώσουν την καρδιά σας. Άλλα μόνιμα θηλαστικά περιλαμβάνουν τα θαλάσσια λιοντάρια της Καλιφόρνια και τις φώκιες του λιμανιού του Ατλαντικού. 

Αυτό το ενυδρείο στεγάζει επίσης μια οικογένεια σουπιών και ένα χταπόδι που αλλάζει χρώμα, εμπνέοντας χαρά στους θαυμαστές των κεφαλόποδων. Και με δύο διαφορετικά είδη πιγκουίνων, δύο δεξαμενές αφής και ζελέ σε διάφορους βιότοπους σε όλο το ενυδρείο, αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο ενυδρείο στην Ανατολική Ακτή.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Shedd Aquarium / Brenna Hernandez

Shedd Aquarium – Σικάγο, Ιλινόις

Ένα από τα παλαιότερα ενυδρεία των ΗΠΑ που εξακολουθεί να λειτουργεί σήμερα, η μη κερδοσκοπική εταιρεία Shedd Aquarium Society ξεκίνησε το 1924 με στόχο τη δημιουργία ενός ενυδρείου «αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς σκοπούς». Το ίδιο το ενυδρείο άνοιξε το 1930 και το ενυδρείο Shedd προσπαθεί από τότε για αριστεία στην επιστήμη και την εκπαίδευση. Με αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από ελληνικούς και ρωμαϊκούς ναούς, αυτό το ενυδρείο έχει επίσης τιμηθεί με τον χαρακτηρισμό ως Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο. 

Ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του Shedd Aquarium είναι η Polar Play Zone, η οποία είναι μια υπέροχη περιοχή για παιδιά και η οποία φιλοξενεί επίσης πιγκουίνους του Μαγγελάνου, δελφίνια με λευκή όψη του Ειρηνικού, ακόμη και θαλάσσιες ενυδρίδες, όλα τα ζώα που δεν βρίσκονται συχνά σε ενυδρεία. Υπάρχει επίσης μια περιοχή αφιερωμένη στον εορτασμό των πολλών μορφών ζωής στις Αμερικανικές Μεγάλες Λίμνες, με ζώα όπως οξύρρυγχους, ταυροβάτραχους και χελώνες. Ο πιο διάσημος κάτοικος του Σεντ, ωστόσο, μπορεί να είναι η Στέλλα, η διασωθείσα πάπια, η οποία γεννήθηκε στο παράνομο εμπόριο κατοικίδιων και παραδόθηκε σε κέντρο αποκατάστασης. Δεδομένου ότι δεν μπορούσε να επιβιώσει στην άγρια ​​φύση, η Στέλλα απολαμβάνει τώρα τη ζωή με άλλες πάπιες του είδους της, επιτρέποντας στους επισκέπτες να μάθουν για τις άγριες αντίστοιχές της και συχνά τη βρίσκουν να λέει γεια στα παιδιά στο παράθυρο του οικοτόπου της.

Brandon Caudill / shutterstock.com

Ενυδρείο Φλόριντα – Τάμπα, Φλόριντα

Μία από τις πιο όμορφες ευκαιρίες που θα έχετε κατά την επίσκεψή σας στο Ενυδρείο της Φλόριντα είναι η ευκαιρία να επισκεφτείτε το Moon Bay, μία από τις τέσσερις μόνο τοποθεσίες σε όλη τη Βόρεια Αμερική όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγγίξουν και να αλληλεπιδράσουν με φεγγαράκια. Και αν σας αρέσουν οι ιππόκαμποι, αυτή η εγκατάσταση είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφθείτε μια ολόκληρη οικογένεια ιπποκόμων και αρκετούς συγγενείς τους, συμπεριλαμβανομένων νάνοι ιππόκαμποι, θαλάσσιοι δράκοι και πίπα.

Σχεδιασμένο για να περπατήσει τους επισκέπτες στη ζωή των υδάτινων συστημάτων της Φλόριντα, αυτό το ενυδρείο ξεκινά με ζώα που ζουν στις πηγές γλυκού νερού της χερσονήσου της Φλόριντα και μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι γεμάτο ζώα σε όλη τη διαδρομή μέσα από υγροτόπους, όρμους και παραλίες μέχρι να φτάσει στο ωκεανός. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές παρακάμψεις εκτός της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Ταξίδι στη Μαδαγασκάρη. Εδώ, θα δείτε μερικά μη υδρόβια ζώα, όπως λεμούριους, χελώνες και γκέκο, καθώς και άφθονα ψάρια υφάλου σε έναν ύφαλο με πλήρη σάρκα, που αντιπροσωπεύει τη ζωή στον Ινδικό Ωκεανό. Και αν δεν φοβάστε τα ανατριχιαστικά σέρνονται, θα θελήσετε να ρίξετε μια ματιά και στις κατσαρίδες της Μαδαγασκάρης που σφυρίζουν. 

Ένας τόσο εκτεταμένος εορτασμός της άγριας ζωής της Φλόριντα και του φυσικού κόσμου αναμφίβολα το κάνει αυτό ένα από τα καλύτερα ενυδρεία στη Φλόριντα.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Audubon Nature Institute (© Rusty Costanza / Digital Roux Photography)

Audubon Aquarium of the Americas – Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα

Μέρος του Ινστιτούτου Φύσης Audubon, το Ενυδρείο Audubon της Αμερικής έχει μαγευτικές οθόνες όπου τα οικοσυστήματα έχουν αναπαραχθεί ώστε οι επισκέπτες να δουν πολλά ζώα από το ίδιο μέρος ταυτόχρονα. Μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές βρίσκεται στο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου στον δεύτερο όροφο, όπου τα πουλιά ζουν ανάμεσα σε δέντρα από τις πατρίδες τους. Ένα άλλο εντυπωσιακό τμήμα του ενυδρείου είναι η οθόνη Great Maya Reef, μια μινιατούρα αναπαράσταση βιοϊωμάτων που βρέθηκαν κατά μήκος του συστήματος φραγμών υφάλων Μεσοαμερικανών 620 μιλίων στα ανοικτά των ακτών της Κεντρικής Αμερικής. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, περιλαμβάνει ακτίνες και πολλά τροπικά ψάρια. 

Το Audubon Aquarium of the Americas είναι επίσης ένα από τα πιο cool ενυδρεία επειδή προσπαθεί πάντα να εξυπηρετεί την κοινότητα ως εκπαιδευτικός πόρος και αναζητά νέους τρόπους για να προσελκύσει τους επισκέπτες σε ευκαιρίες μάθησης. Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής, το ενυδρείο φιλοξενεί το Escape Extinction: Sharks, ένα εκπαιδευτικό και διαδραστικό παιχνίδι σε στυλ δωμάτιο απόδρασης για όλους ηλικίας πέντε ετών και άνω. Οι επισκέπτες, καθοδηγούμενοι από τον Captain Davey και την ομάδα του, ξεκινούν ένα ταξίδι διάρκειας μιας ώρας, όπου τους ανατίθεται να λύσουν παζλ για να σώσουν τους καρχαρίες και να επιβιβαστούν σε ένα λοβό διαφυγής. Θα μάθετε πολλά για τους καρχαρίες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και τη σημασία τους για τα πολλά οικοσυστήματα του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε μια έκρηξη! 

Steinhart Aquarium – Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Ένα τμήμα της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνια, το ενυδρείο Steinhart επικεντρώνεται στην επιστημονική έρευνα για να βοηθήσει στην περαιτέρω επιβίωση και διατήρηση πολλών ειδών. Αυτά τα προγράμματα διατήρησης βοηθούν στην προστασία των απειλούμενων ζώων που υποφέρουν στη φύση. Η επίσκεψή σας συμβάλλει στην υποστήριξη αυτών των στόχων και ίσως απλώς δείτε μερικές από αυτές τις εργασίες σε εξέλιξη! Για παράδειγμα, το ενυδρείο συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής των αφρικανικών πιγκουίνων που απειλούνται με εξαφάνιση. Μια μικρή γκόμενα με το όνομα Stanlee εντάχθηκε στην αποικία πιγκουίνων τον Ιανουάριο του 2019 και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θολή μικρή να αλληλεπιδρά με τους ενήλικες συνομηλίκους της. 

Για κάτι συναρπαστικό, ρίξτε μια ματιά στην οθόνη Venom: Fangs, Stingers και Spines για να δείτε πλάσματα όπως αράχνες, σκορπιούς και λεοντόψαρα που χρησιμοποιούν το δηλητήριο ως άμυνα ή ως εργαλείο κυνηγιού. Ή περάστε στη Ζώνη του Λυκόφωτος για να δείτε μερικά από τα ζώα που ζουν σε νερό τόσο βαθιά που το φως του ήλιου μόλις τα φτάνει. Εδώ μπορείτε να μάθετε πώς τα ζώα επικοινωνούν με το βιοφωταύγεια φως και να προσπαθήσετε να κάνετε το ίδιο με έναν διαδραστικό τοίχο LED.

Evikka / shutterstock.com

Ενυδρείο Νιούπορτ – Νιούπορτ, Κεντάκι

Με τις πολύχρωμες και φωτεινές οθόνες του, το Ενυδρείο του Νιούπορτ έχει πολλές ευκαιρίες για εξερεύνηση. Ένα από τα νεότερα χαρακτηριστικά του είναι το Shipwreck: Realm of the Eels, στο οποίο ένα διαδραστικό βυθισμένο πλοίο δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα ζώα που κάνουν τεχνητούς υφάλους σαν ναυάγια σε νέους βιότοπους. Το ενυδρείο φιλοξενεί επίσης την πρώτη γέφυρα του καρχαρία στον κόσμο. Οι τολμηροί επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν μια σχοινιά γέφυρα 75 ποδιών που κρεμιέται μόλις ίντσες πάνω από 350.000 γαλόνια αλμυρού νερού και ένα ολόκληρο φορτίο καρχαριών. 

Και αφού περπατήσετε πάνω από τους καρχαρίες, θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε κάτω από ένα δάσος που πλημμυρίζει από τον ποταμό Αμαζόνιο στη σήραγγα του Αμαζονίου. Εδώ μπορείτε να σταθείτε κάτω από 117.000 γαλόνια γλυκού νερού και να ρίξετε μια ματιά στην αραπάιμα, ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια του γλυκού νερού που υπάρχουν σήμερα.

Τέλος, αυτό το ενυδρείο έχει επίσης έναν ιδιότροπο όνομα Frog Bog που φιλοξενεί πολλούς βατράχους και φρύνους. 

Alaska Sealife Center – Seward, Αλάσκα

Πολλά από τα ενυδρεία αυτής της λίστας παρέχουν την ευκαιρία να συναντήσετε πιγκουίνους, θαλάσσια λιοντάρια ή δελφίνια, αλλά το Alaska Sealife Centre δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να προγραμματίσουν μια συνάντηση και χαιρετισμό με φουσκωτά, ένα χταπόδι και ακόμη και το μικρότερο είδος φώκιας στον κόσμο . Η τοποθεσία αυτής της εγκατάστασης της επιτρέπει επίσης να φιλοξενεί πολλά άλλα είδη που δεν συναντώνται συνήθως σε ενυδρεία, όπως το θαλάσσιο λιοντάρι Steller και το σαλάχι της Αλάσκας. Η συλλογή των κατοικίδιων ζώων εκτείνεται επίσης σε μεγάλο αριθμό πουλιών, ψαριών και ασπόνδυλων, έτσι θα μπορείτε να δείτε τα παράξενα και υπέροχα πλάσματα που ζουν μέσα και γύρω από τα παγωμένα βόρεια νερά.

Το Alaska Sealife Centre συμμετέχει σε πολλές διαφορετικές προσπάθειες διατήρησης σε ολόκληρη την πολιτεία, βοηθώντας στη διάσωση των λανθάνοντων ζώων, στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών για πετρελαιοκηλίδες και στην αποκατάσταση της διασωθείσας άγριας ζωής. Αυτό σημαίνει ότι η αιγίδα σας θα υποστηρίξει έναν σπουδαίο σκοπό και θα βοηθήσει την άγρια ​​ζωή της Αλάσκας, ενώ περνάτε υπέροχα παρακολουθώντας ένα από τα πιο επικεντρωμένα ενυδρεία στην Αμερική.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Mary Phillips (Ripley Entertainment)

Ripley’s Aquarium of the Smokies – Gatlinburg, Tennessee

Το Ripley’s Aquarium of the Smokies έχει δύο πλήρεις ορόφους υδάτινης περιπέτειας! Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το ημερήσιο πρόγραμμα, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομάδα φροντίδας των ζώων να βουτά στα διάφορα ενδιαιτήματα. Προσέξτε επίσης την ώρα, γιατί δεν θα θέλετε να χάσετε την ευκαιρία να δείτε μια παρέλαση πιγκουίνων. Αυτό το ενυδρείο είναι γεμάτο με περίεργα πλάσματα, όπως το ψάρι Anableps με τέσσερα μάτια από τη Νότια Αμερική. Και αν πάντα ταλαντεύεστε τις γοργόνες, θα λατρέψετε την ευκαιρία να δείτε μερικές γοργόνες από την πραγματική ζωή και να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες μαζί τους!

Αυτή η εγκατάσταση προσφέρει μια απίστευτη από κοντά θέα σε περισσότερα από 75 διαφορετικά είδη στο Glass Bottom Boat Adventure, όπου μόλις μερικές ίντσες κρυστάλλινου γυαλιού χωρίζουν τους επισκέπτες από τα πολλά ζώα που ζουν στη λιμνοθάλασσα Shark. Αν προτιμάτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας σε κάτι λίγο πιο χαδιάρικο, μπορείτε να συμμετάσχετε στην ομάδα φροντίδας ζώων καθώς παρέχουν στους μόνιμους αφρικανικούς πιγκουίνους κάποιο εμπλουτισμό με τη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Θα μπορέσετε να βοηθήσετε τους πιγκουίνους να ζωγραφίσουν σε έναν καμβά 8 x 10 και στη συνέχεια να πάρετε τον πίνακα στο σπίτι ως αναμνηστικό.

Png Studio Photography / shutterstock.com

Waikiki Aquarium – Χονολουλού, Χαβάη 

Γνωστό ως Παράθυρο στη θάλασσα της Χαβάης, το ενυδρείο Waikiki είναι το δεύτερο παλαιότερο δημόσιο ενυδρείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το ενυδρείο είναι ένα από τα μοναδικά μέρη στον κόσμο όπου μπορείτε να έρθετε κοντά στις κρίσιμα απειλούμενες φώκιες της Χαβάης, οι οποίες είναι εγγενείς στη Χαβάη. Οι δύο φώκιες που αποκαλούν το ενυδρείο σπίτι είναι ζώα διάσωσης που δεν μπορούν να επιβιώσουν στη φύση και αποτελούν μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος που επιτρέπει στους επιστήμονες να κατανοήσουν περισσότερα για τις συμπεριφορές και τις ανάγκες των φωκών με την ελπίδα να μάθουν πώς να προστατεύουν καλύτερα την άγρια ​​φύση τους αδελφοί. 

Αυτό το ενυδρείο φιλοξενεί ένα άλλο εξαιρετικά μοναδικό ζώο, το θαλάσσιο φίδι με κίτρινη κοιλιά. Αυτό το ερπετό ζει κυρίως σε ανοιχτά νερά των ωκεανών, καθιστώντας το ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη φιδιών στη γη καθώς οδηγεί τα ρεύματα του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Και μιλώντας για ολισθηρές μορφές ζωής, αυτό το ενυδρείο φιλοξενεί επίσης έξι διαφορετικά είδη πολύχρωμων χελιών.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Mystic Aquarium

Mystic Aquarium – Mystic, Κονέκτικατ

Για τους λάτρεις των φαλαινών beluga, το Mystic Aquarium είναι ίσως ένα από τα πιο cool ενυδρεία στον κόσμο. Αυτή η ερευνητική εγκατάσταση είναι ένας από τους ηγέτες στην επέκταση της κατανόησης της επιστημονικής κοινότητας για τις φάλαινες beluga και τις ανάγκες τους τόσο υπό ανθρώπινη φροντίδα όσο και στην άγρια ​​φύση. Και αν σας αρέσουν αυτά τα όμορφα ζώα, θα θελήσετε να ελέγξετε το πρόγραμμα του ενυδρείου, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις καθημερινές συνεδρίες σίτισης και εκπαίδευσης της ομάδας φροντίδας ζώων μαζί τους. 

Το Mystic Aquarium έχει επίσης συνεργαστεί με μια εταιρεία που ονομάζεται Immotion για να δημιουργήσει μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας που οδηγεί τη διαδραστικότητα και τη βύθιση σε νέα ύψη… ή ίσως σε νέα βάθη. Οι επισκέπτες μπορούν να κάθονται σε άνετους χώρους και να φορούν ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού εικονικής πραγματικότητας, στη συνέχεια να καθίσουν αναπαυτικά και να περιμένουν να συμβεί το μαγικό καθώς η πλατφόρμα κίνησης και οι εικόνες των ακουστικών συνεργάζονται για να μεταφέρουν πλήρως τους επισκέπτες στον υποβρύχιο κόσμο μιας από τις τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις. 

Εθνικό Μουσείο και Ενυδρείο Wonders of Wildlife του Johnny Morris – Σπρίνγκφιλντ, Μιζούρι

Το Εθνικό Μουσείο & Ενυδρείο Wonders of Wildlife του Johnny Morris είναι μια υβριδική πανεπιστημιούπολη που γιορτάζει τη ζωή στην Παλιά Δύση, ενώ παράλληλα γιορτάζει τη ζωή στους ωκεανούς. Το τμήμα του ενυδρείου ξεκινά με τους επισκέπτες να εισέρχονται στο εκπληκτικό Great Ocean Hall, όπου θα περιτριγυρίζονται από ψάρια και θα έχουν την ευκαιρία να δουν μερικά διάσημα ιστορικά ψαροκάικα. Καθώς μετακινείστε μέσα από την εγκατάσταση, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ψάρια από όλο τον κόσμο καθώς παρουσιάζουν τις συμπεριφορές που θα έκαναν στην άγρια ​​φύση. Στην οθόνη Open Ocean, θα σταθείτε στη μέση ενός τεράστιου οικοτόπου και ίσως ακόμη και να δείτε τη ρέγγα 6.000 που κατοικεί να κολυμπά μαζί σχηματίζοντας μια γιγάντια μπάλα που, στη φύση, μπερδεύει τα αρπακτικά τους.

Θα δείτε ζώα που ζουν σε βάλτους, γιγάντια πλάσματα που ζουν σε μεγάλα ποτάμια, ακόμη και ψάρια που εξελίχθηκαν σε τυφλά αφού έζησαν σε μη φωτισμένες σπηλιές για εκατοντάδες χρόνια. Αυτό το μουσείο και το ενυδρείο φιλοξενεί επίσης το National Bass Fishing Hall of Fame, το Fishing Hall of Fame της International Game Fish Association και το Hall of Fishing Presidents, το οποίο παρουσιάζει φωτογραφίες και αναμνηστικά από ηγέτες των ΗΠΑ που απολαμβάνουν χρόνο στο νερό. 

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Landry’s

Downtown Aquarium – Ντένβερ, Κολοράντο 

Δεν υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ψάρια να γλιστρούν μέσα στο νερό ενώ γευματίζετε, αλλά στο Ενυδρείο Downtown , είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα! Το Downtown Aquarium αγοράστηκε από τα Landry’s Restaurants το 2003 και συνδύασε τις ιδέες μαζί σε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. 

Εκτός από μια από τις πιο νόστιμες τοποθεσίες στη λίστα μας, είναι επίσης μια εντυπωσιακή εγκατάσταση και σίγουρα ένα από τα κορυφαία ενυδρεία στις ΗΠΑ. Το ενυδρείο έχει περίπλοκες οθόνες που γιορτάζουν τη ζωή των ζώων που βρίσκονται σε οικοσυστήματα σε όλη την υδρόγειο, από τροπικά δάση μέχρι παραλίες και ακόμη και στην έρημο. Σε κάθε ενότητα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς τα ζώα που ζουν σε αυτά τα ενδιαιτήματα προστατεύονται καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε στις προσπάθειες διατήρησης και να διασφαλίσουμε ότι θα ευδοκιμήσουν για τις επόμενες γενιές. Αλλά οι ίδιοι οι βιότοποι των ζώων δεν είναι τα μόνα αξιοθέατα στο Ενυδρείο Downtown. Υπάρχει επίσης μια παράσταση γοργόνων, ένα καρουζέλ και ένα θέατρο 4D, οπότε να είστε σίγουροι ότι η επίσκεψή σας θα είναι απίστευτη.

TheCreatorx3d / shutterstock.com

Ζωολογικός κήπος και ενυδρείο Henry Doorly – Ομάχα, Νεμπράσκα

Μια υβριδική εμπειρία ζωολογικού κήπου και ενυδρείου, ο ζωολογικός κήπος και το ενυδρείο Henry Doorly είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε εάν θέλετε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα, υδρόβια ή άλλα, με μία κίνηση. Πολλά τμήματα αυτής της εκτεταμένης πανεπιστημιούπολης είναι αφιερωμένα σε υδρόβια ζώα.

Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα θαλάσσια λιοντάρια να γλεντούν στο Owen Sea Lion Shores, έναν βιότοπο έκτασης ενός στρέμματος με δάσος φυκιών και παράθυρα μήκους 40 ποδιών που επιτρέπουν στους επισκέπτες να δουν την υποβρύχια δραστηριότητα των θηλαστικών. Το ενυδρείο Suzanne and Walter Scott διαθέτει μια σήραγγα μήκους 70 ποδιών για να δουν οι επισκέπτες καρχαρίες και θαλάσσιες χελώνες, ενώ οι γοητευτικοί πιγκουίνοι της Ανταρκτικής περιπλανώνται στον ειδικά κατασκευασμένο εσωτερικό βιότοπό τους. Και στην παραλία Stingray, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ταΐσουν τρία διαφορετικά είδη τσούχτρας. Υπάρχουν πολλά εδώ για οποιονδήποτε θαυμαστή των ωκεανών, και αυτό είναι απλώς το ξύσιμο της επιφάνειας όλων των διαφορετικών ζώων που αποκαλούν αυτή την υπέροχη εγκατάσταση το σπίτι τους.

Adventure Aquarium – Camden, New Jersey

Ενώ πολλοί άνθρωποι είναι απογοητευμένοι όταν ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει κάποιο διάσημο ενυδρείο στο Ντέλαγουερ, το Adventure Aquariumαπέχει μόλις 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη του Wilmington, καθιστώντας την ιδανική απόσταση για μια ημερήσια εκδρομή. Αυτό το ενυδρείο σίγουρα κερδίζει το όνομά του καθώς προσφέρει στους επισκέπτες πολλές σπάνιες ευκαιρίες για μοναδικές εμπειρίες. Μπορεί να έχετε μάθει στο σχολείο ότι οι καρχαρίες έχουν τραχύ δέρμα, αλλά το έχετε νιώσει ποτέ μόνοι σας; Σε αυτό το ενυδρείο, θα έχετε την ευκαιρία να χαϊδέψετε πολλά διαφορετικά είδη μικρών καρχαριών καθώς κολυμπούν στο διαδραστικό βιότοπο Touch a Shark. Και ενώ πολλά ενυδρεία έχουν θαλάσσια θηλαστικά όπως φώκιες και δελφίνια, οι κάτοικοι θηλαστικών αυτού του ενυδρείου είναι λίγο διαφορετικοί. Τα ονόματά τους είναι Μπάτον και Τζένι και είναι δύο πανέμορφοι ιπποπόταμοι του Νείλου που ζυγίζουν πάνω από 3.000 λίβρες ο καθένας. 

Οι πιο αξιολάτρευτοι κάτοικοι του ενυδρείου είναι πιθανώς οι μικροί μπλε πιγκουίνοι, που βρίσκονται στη Μικρή Μπλε Παραλία. Ιθαγενές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αυτό το είδος είναι ο μικρότερος πιγκουίνος στη Γη και έχει κερδίσει το παρατσούκλι Fairy Penguins, με άτομα που ζυγίζουν μόνο περίπου 3 κιλά το καθένα. Αν είστε τυχεροί, θα το επισκεφτείτε αμέσως μετά την περίοδο αναπαραγωγής και θα δείτε και μερικά γαλάζια κοτοπουλάκια! 

Marni Patterson / shutterstock.com

OdySea Aquarium – Scottsdale, Αριζόνα

Η Αριζόνα θεωρείται συνήθως ως μια έρημη πολιτεία, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει θαύμα του ωκεανού στο ενυδρείο OdySea ! Ένας από τους ισχυρισμούς αυτής της καινοτόμου εγκατάστασης για φήμη είναι η μοναδική εμπειρία περιστρεφόμενου ενυδρείου στον κόσμο, το OdySea Voyager, όπου οι επισκέπτες θα βρεθούν σε καθίσματα τύπου σταδίου και θα ξεκινήσουν ένα 20λεπτο ταξίδι αφήγησης στα αλμυρά βάθη. Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές εφευρέσεις αιχμής που υπάρχουν στο OdySea. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν ένα θαύμα μηχανικής στο Aqua Lobby, όπου οι αναρτημένες εκθέσεις φιλοξενούν μερικούς από τους μικρότερους κατοίκους του ενυδρείου. Και το Kids’ Cove έχει τέσσερις διαφορετικές άκρως διαδραστικές περιοχές για διασκέδαση και μάθηση ενσωματωμένες σε μία.

Ένα από τα υπέροχα πρόσθετα πακέτα που προσφέρει αυτό το ενυδρείο ονομάζεται SeaTrek. Αυτή η υποβρύχια εμπειρία επιτρέπει στους επισκέπτες να φορέσουν μια στολή και ένα κράνος κατάδυσης, ώστε να μπορούν να κάνουν μια βόλτα με οδηγό σε έναν από τους υδάτινους βιότοπους. Υπάρχει επίσης μια ηχητική ξενάγηση διαθέσιμη για αγορά και λήψη στον ιστότοπο του ενυδρείου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ακούσουν την ομάδα φροντίδας ζώων να μοιράζεται ιστορίες και διασκεδαστικά γεγονότα ενώ κάνουν μια βόλτα στην πανεπιστημιούπολη.

South Carolina Aquarium – Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα

Το ενυδρείο της Νότιας Καρολίνας θέλει να μάθετε για τα τέρατα! Η νέα του οθόνη, Monsters: From Micro to Mega, είναι μια εμπειρία σε όλη την εγκατάσταση που περιλαμβάνει ευκαιρίες φωτογραφίας, διαδραστικούς σταθμούς, τέχνη και πολλά άλλα. Προβάλλει τη μεγαπανίδα του παρελθόντος καθώς και τα μικροσκοπικά μικροτέρατα που μπορεί να βρείτε στην αυλή σας. Τα μέλη του προσωπικού του ενυδρείου έχουν κατασκευάσει ακόμη και ένα γιγάντιο αντίγραφο σαγόνι, ψηλότερο από έναν ενήλικα και αρκετά μεγάλο για να καταπιεί πολλούς ανθρώπους σε μια μπουκιά, για να βοηθήσει να καταδείξει πόσο μεγάλα ήταν μερικά προϊστορικά πλάσματα.

Όσον αφορά τους κατοίκους του ενυδρείου, υπάρχουν πάνω από 5.000 ζώα που ζουν σε αυτήν την εγκατάσταση και είναι όλα έτοιμα να σας βοηθήσουν να μάθετε για τους άγριους ομολόγους τους και τα οικοσυστήματα στα οποία ζουν. Θα δείτε πολλά διαφορετικά είδη θαλάσσιων χελωνών από όλο τον κόσμο καθώς και πολλά είδη καρχαριών. Και θα δείτε μερικά ψάρια που φέρουν το όνομά τους από άλλα ζώα, όπως το σκαντζόψαρο, το εύρωστο κόκκινο άλογο και το λιοντόψαρο. Μην ξεχάσετε να κατευθυνθείτε προς το τμήμα του Mountain Forest, όπου θα χαιρετήσετε τον φαλακρό αετό που κατοικεί στο ενυδρείο, με το κατάλληλο όνομα Liberty.

OpticKnot / shutterstock.com

Εθνικό Ενυδρείο – Βαλτιμόρη, Μέριλαντ

Το Εθνικό Ενυδρείο στη Βαλτιμόρη είναι συγκλονιστικό, με 20.000 μόνιμα ζώα που ανήκουν σε περισσότερα από 800 διαφορετικά είδη από τον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό, τον Ινδικό και τον Αρκτικό Ωκεανό και τέσσερις ηπείρους. Αν θέλετε να δείτε όσα περισσότερα διαφορετικά ζώα μπορείτε σε ένα ταξίδι, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ενυδρεία στις ΗΠΑ. Θα λατρέψετε την ευκαιρία να δείτε μια γαρίδα παγωνιού, ζωάκια στο χρώμα του ουράνιου τόξου, μήκους μόνο λίγων ιντσών που μπορούν να παραλύσουν τη λεία τους με εξαρτήματα που κινούνται 50 φορές πιο γρήγορα από το αν ριπή οφθαλμού. Θα δείτε επίσης ηλεκτρικά χέλια, τα οποία μπορούν να παράγουν έως και 600 βολτ για κυνήγι ή αυτοάμυνα.

 

Αν σας αρέσουν τα πουλιά, θα ενθουσιαστείτε που θα βρείτε πολλούς φίλους με πούπουλα από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των puffins, lorikeets, finches, ibis, ακόμη και kookaburra! Το ενυδρείο φιλοξενεί επίσης χερσαία θηλαστικά, όπως το νωθρό με δύο δάχτυλα και το χρυσό λιοντάρι ταμαρίν. Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε ένα διάλειμμα από το περπάτημα, φροντίστε να δείτε το 4D θέατρο. Με 5 $ ανά άτομο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια ταινία με επίκεντρο τους καρχαρίες ή τα δελφίνια και να κάνετε ένα τρισδιάστατο ταξίδι κάτω από τη θάλασσα με αυτά τα συναρπαστικά ζώα, με ειδικά εφέ.

Ivan Tihelka / shutterstock.com

Ενυδρείο Belle Isle – Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν

Μέρος του Belle Isle Conservancy, το Belle Isle Aquarium άνοιξε το 1904 και εκείνη την εποχή ήταν το τρίτο μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο που χρησιμοποιούσε θαλασσινό νερό που παραδίδεται απευθείας από τον ωκεανό. Μέχρι να κλείσει το 2005 για οικονομικούς λόγους, ήταν το παλαιότερο ενυδρείο που λειτουργούσε συνεχώς στη Βόρεια Αμερική. Αυτό το ενυδρείο άνοιξε ξανά το 2012 και είναι διάσημο για την αρχιτεκτονική του με επίκεντρο την τέχνη, η οποία περιλαμβάνει μια μεγάλη τοξωτή οροφή καλυμμένη με πράσινο γυαλί οπαλίν. 

Αν και μικρό, αυτό το ενυδρείο φιλοξενεί πάνω από χίλια ζώα, πολλά από τις Μεγάλες Λίμνες της Βόρειας Αμερικής. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα από τον έναν βιότοπο στον άλλο και να παρατηρήσουν τα ζώα με εύκολο και προσιτό τρόπο. Και αν έχετε προϋπολογισμό, αυτό το ενυδρείο είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας, καθώς η είσοδος είναι δωρεάν, με μια ζητούμενη, αλλά όχι υποχρεωτική, δωρεά για βοήθεια με τις συνεχείς ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις. Το ενυδρείο Belle Isle Aquarium είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε για να περάσετε υπέροχα, βλέποντας όμορφα πλάσματα, ενώ παράλληλα περιηγείστε σε ένα ιστορικό ορόσημο.

Οι 20 πιο μοναδικές παραλίες στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ενυδρείο Tennessee – Chattanooga, Tennessee

Το Ενυδρείο του Τενεσί θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για τη διατήρηση της άγριας ζωής και η εκπαιδευτική του αποστολή λάμπει σε όλη την εντυπωσιακή εγκατάσταση. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν ζώα από όλο τον κόσμο, καθώς και να εξερευνήσουν την ολοκληρωμένη συλλογή ζωής του ενυδρείου που βρίσκεται στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Ποτάμιες ενυδρίδες της Βόρειας Αμερικής, γιγάντια ιαπωνικά καβούρια αράχνης και πολλά είδη βατράχων βελών είναι μόνο μερικά από τα μοναδικά είδη ζώων που βρίσκονται εδώ.

Ένα από τα πιο μαγευτικά ζώα στο Ενυδρείο του Τενεσί είναι το ψάρι με φακό, ένα ζώο που βρέθηκε στα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Αξιοσημείωτα για τα όργανα που παράγουν φως που βρίσκονται κάτω από τα μάτια τους, αυτά είναι ένα από τα μόνα είδη ψαριών ρηχών νερών που μπορούν να βιοφωταύγουν. Το ενυδρείο έχει επίσης μια ποικιλία από κατοικίδια πτηνά, συμπεριλαμβανομένων κουκουβάγιων, πέρδικων και πιγκουίνων. Τέλος, η εγκατάσταση διαθέτει θέατρο IMAX, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες 3D και να μάθουν για τον φυσικό κόσμο.

Hayk_Shalunts / shutterstock.com

Ενυδρείο Σιάτλ – Σιάτλ, Ουάσιγκτον

Στο Ενυδρείο του Σιάτλ , μπορείτε να δείτε δεκάδες ψάρια στον υποβρύχιο θόλο του, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγναντέψουν μια θέα 360° της θαλάσσιας ζωής που κολυμπούν από πάνω. Μπορείτε επίσης να ζήσετε μια πρακτική πισίνα με θαλάσσια αστέρια, καβούρια ερημίτη, αχινούς και θαλάσσια αγγούρια. Μην ξεχάσετε να δείτε το τμήμα του Τροπικού Ειρηνικού, όπου τα ψάρια σκανδάλης και οι φυσητήρες εκτοξεύονται ανάμεσα σε κοράλλια και γιγάντια μύδια!

Για τα παιδιά, υπάρχει ένα Κέντρο Οικογενειακής Δραστηριότητας γεμάτο με εκπαιδευτικά βίντεο και πρακτικές δραστηριότητες που βοηθούν τους επισκέπτες να μάθουν για τις όρκες που ζουν στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό με μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζεται Southern Resident Community. Σε συνεργασία με πολλαπλές προσπάθειες διατήρησης, το Ενυδρείο του Σιάτλ έχει μια αποστολή να βοηθήσει στη διάσωση των όρκες και αυτό το εκπαιδευτικό κέντρο έχει δημιουργηθεί για να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να προστατεύετε αυτά τα όμορφα ζώα ενώ εξερευνάτε και διασκεδάζετε. Μπορείτε ακόμη και να συντονιστείτε σε υποβρύχια μικρόφωνα που έχουν ρυθμιστεί σε όλο το Puget Sound και μερικές φορές να ακούτε όρκες να καλούν η μία την άλλη καθώς ταξιδεύουν!

Ενυδρείο της ακτής του Όρεγκον – Νιούπορτ, Όρεγκον

Το Ενυδρείο της Ακτής του Όρεγκον επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν όλα τα αγαπημένα τους θολά θαλάσσια είδη, όπως φώκιες του Ατλαντικού, θαλάσσια λιοντάρια Καλιφόρνια και θαλάσσιες ενυδρίδες. Το ενυδρείο φιλοξενεί επίσης πολλά θαλασσοπούλια, από φουσκωτούς μέχρι πελεκάνους. Ένας κεντρικός βιότοπος επιτρέπει στους επισκέπτες να επισκεφθούν το βραχώδες σπήλαιο του γιγαντιαίου χταποδιού του Ειρηνικού. Είναι ένα ντροπαλό πλάσμα, οπότε ίσως χρειαστεί να εξασκηθείτε στην υπομονή και να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας στο κυνήγι οδοκαθαριστών για να την βρείτε να κρύβεται στις ρωγμές και τις ρωγμές. 

Οι 10 καλύτεροι ζωολογικοί κήποι στη Φλόριντα των ΗΠΑ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η πανεπιστημιούπολη του ενυδρείου είναι ένα υβριδικό σχέδιο εσωτερικού-εξωτερικού χώρου, επομένως ντυθείτε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και φορέστε άνετα παπούτσια. Μερικοί από τους υπαίθριους βιότοπους είναι ό,τι καλύτερο για τα ζώα και σας επιτρέπουν να τα παρακολουθείτε στην πιο φυσική τους κατάσταση. Ωστόσο, οι εσωτερικές οθόνες σάς επιτρέπουν να βλέπετε ζώα όπως ζελέ και αστέρια της θάλασσας. Ο πιο δημοφιλής εσωτερικός χώρος μπορεί να είναι τα Passages of the Deep, όπου ταξιδεύετε μέσα από ένα σύστημα σήραγγας και παρακολουθείτε τα ψάρια να κολυμπούν από πάνω. Βγαίνετε σε ένα μονοπάτι που οδηγεί σε περιοχές με θέα, όπου θα δείτε τις εκβολές του κόλπου Yaquina και μπορεί να ρίξετε μια γεύση από κάποια τοπική άγρια ​​ζωή.

φωτοκριτικό / shutterstock.com

Ενυδρείο Monterey Bay – Monterey, Καλιφόρνια

Το Monterey Bay Aquarium έχει να κάνει με ρέματα, τόσο της υδρόβιας ποικιλίας όσο και του εικονικού είδους. Αν σας αρέσει να συντονίζεστε σε χαλαρωτικά βίντεο στο διαδίκτυο, μπορεί να έχετε βρει τις πολλές ζωντανές ροές και μουσικές συλλογές του Monterey Bay Aquarium που επιτρέπουν στους θαυμαστές να παρακολουθούν την καθημερινή ζωή των πιγκουίνων, των καρχαριών και των καλαμαριών του ενώ ακούνε χαλαρωτικές μελωδίες. Οι βιότοποι του ενυδρείου είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί προσωπικά, με δύο εκτεταμένους ορόφους γεμάτους θαλάσσια ζωή που το καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στις ΗΠΑ. 

Οι επισκέπτες περπατούν κάτω από μοντέλα φαλαινών καθώς μπαίνουν στο κτίριο. Γύρω από κάθε γωνιά υπάρχει ένας νέος βιότοπος, βασισμένος στα μοναδικά βιώματα στα οποία μπορούν να βρεθούν οι άγριοι αντίστοιχοι κάθε κατοίκου. Πολλές από τις οθόνες περιλαμβάνουν γιγάντια παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να αισθάνονται σχεδόν σαν να είναι με τα ζώα στο τα ενδιαιτήματά τους, από προβλήτες και βραχώδεις βράχους μέχρι παράκτιους υγροτόπους. Με τις ενυδρίδες, τους βατράχους και τα αστέρια της θάλασσας να αφθονούν, το Monterey Bay Aquarium είναι απαράμιλλο σε ποιότητα. 

Gulfarium Marine Adventure Park – Νησί Okaloosa, Φλόριντα

Το Gulfarium , που ιδρύθηκε το 1955, μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο αυτής της λίστας, αλλά σίγουρα έχει πολλές αξιώσεις για φήμη. Ο αρχικός βιότοπός του για ρινοδέλφινα είναι κατασκευασμένος από χάλυβα θωρηκτού και επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν τα δελφίνια από δεκάδες υποβρύχια παράθυρα. Στον τελευταίο όροφο, το ενυδρείο φιλοξενεί μια εκπαιδευτική παράσταση δελφινιών. Φροντίστε να εξερευνήσετε την πτέρυγα Living Seas στον κάτω όροφο, όπου η πρώτη οθόνη ενυδρείου στον κόσμο από το δάπεδο μέχρι την οροφή εξακολουθεί να στέκεται σήμερα και θα έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με τροπικά ψάρια, χέλια και έναν καρχαρία με μαύρη άκρη υφάλου.

Τα 10 καλύτερα ενυδρεία στη Φλόριντα των ΗΠΑ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Στο κυρίως υπαίθριο πάρκο, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν δύο είδη πελεκάνων, πολλά είδη ποταμών χελωνών και τις δύο θαλάσσιες χελώνες διάσωσης που κατοικούν στο πάρκο. Προσέξτε τον Τσάρλι, το κίτρινο λοφίο κακάτου που κάνει καθημερινά μια βόλτα στο πάρκο με τους εκπαιδευτές του και μην ξεχάσετε να σταματήσετε στο Fort Gator, όπου υπάρχει ένας αλμπίνο Αμερικανός αλιγάτορας. Τέλος, το μεγαλύτερο επίτευγμα του ενυδρείου είναι το κέντρο CARE, όπου μια αφοσιωμένη ομάδα αποκαθιστά τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες για να απελευθερωθούν πίσω στη φύση. Γεμάτο με τοπική ιστορία και αγάπη για τα ζώα, το Gulfarium εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα ενυδρεία της Αμερικής με πάνω από 65 χρόνια λειτουργίας και εμπειρίας.

Hayk_Shalunts / shutterstock.com

Ενυδρείο του Ειρηνικού – Λονγκ Μπιτς, Καλιφόρνια 

Οι λάτρεις των αμφιβίων θα χαρούν στο Ενυδρείο του Ειρηνικού , καθώς μια από τις εκτενείς εκθέσεις της εγκατάστασης, το Frogs: Dazzling and Disappearing, παρουσιάζει δύο δωδεκάδες βατράχους και σχετικά είδη αμφιβίων. Θα μάθετε για την εξέλιξη, τον κύκλο ζωής, τις κλήσεις και τις προσπάθειες διατήρησης που σχετίζονται με αυτά τα σημαντικά περιβαλλοντικά μικρά ζώα. Αυτό το ενυδρείο φιλοξενεί επίσης ένα κτήριο που ονομάζεται Pacific Visions, μια νέα επέκταση τελευταίας τεχνολογίας στο ενυδρείο που έχει κερδίσει το παρατσούκλι το Ενυδρείο του Μέλλοντος. Εδώ, η τέχνη, ο κινηματογράφος και οι ζωντανές επιδείξεις ζώων δημιουργούν μια πραγματικά υπέροχη διαδραστική εμπειρία.

Αυτό το ενυδρείο φιλοξενεί επίσης 10 διαφορετικά είδη ζελέ και η ομάδα φροντίδας ζώων έχει καλλιεργήσει με επιτυχία πολλές οικογένειες ζελέ των οποίων η διάρκεια ζωής έχει παραταθεί πολύ πέρα ​​από το προσδόκιμο ζωής τους στη φύση, καθώς προστατεύονται από αρπακτικά και έχουν πάντα πρόσβαση σε άφθονα προμήθεια τροφίμων. Η ομάδα φροντίδας των ζώων εργάζεται επίσης σκληρά κάνοντας έρευνα για τη διατήρηση της θαλάσσιας ενυδρίδας καθώς και τη φροντίδα των αξιολάτρευτων ασαφών ενυδρίδων που ζουν στο ενυδρείο. 

shu2260/shutterstock.com

Ενυδρείο Νέας Υόρκης – Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη

Ένα από τα νεότερα τμήματα του Ενυδρείου της Νέας Υόρκης ονομάζεται Spineless και αφορά τα ασπόνδυλα! Οι επισκέπτες θα μάθουν τα πάντα για τα πολλά θαλάσσια ζώα, από καβούρια μέχρι σουπιές, που ζουν όλη τους τη ζωή χωρίς σπονδυλική στήλη. Σε ένα άλλο μέρος της πανεπιστημιούπολης, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομάδα φροντίδας ζώων να μετατρέπει τον χρόνο ταΐσματος των θαλάσσιων ενυδρίδων σε χρόνο εμπλουτισμού, με τα ζώα να παίζουν παιχνίδια με τους φροντιστές τους και μεταξύ τους και να επιθεωρούν την τροφή τους πριν μασήσουν.

Το Conservation Hall παρέχει μια από κοντά και προσωπική άποψη ενός υφάλου αντίγραφο. Εδώ, θα μάθετε για τις προσπάθειες διατήρησης που στοχεύουν στην προστασία των υφάλων του κόσμου και θα παρακολουθήσετε τις καθημερινές συνήθειες των ζώων που αποκαλούν τους υφάλους σπίτι τους. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για τις ακτίνες αγελάδας που γλιστρούν μέσα από τα κοράλλια και ελέγξτε τις σχισμές και τις γωνίες για το πράσινο χέλι.

Ενυδρεία Sea Life – Πολλαπλές τοποθεσίες

Το Sea Life Aquarium έχει 10 τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, και όλες είναι καταπληκτικές! Από το Μιζούρι στο Τέξας, το Μίσιγκαν έως τη Βόρεια Καρολίνα, αξίζει οπωσδήποτε να ελέγξετε τον ιστότοπό του για να δείτε αν υπάρχει μια τοποθεσία κοντά σας. Κάθε εγκατάσταση είναι λίγο διαφορετική, αλλά όλες έχουν κάποιες ομοιότητες. Σε κάθε Sea Life Aquarium, οι επισκέπτες μπορούν να δουν πολύχρωμες, καλά φωτισμένες εκθέσεις πολλών διαφορετικών ζώων που είναι πάντα χαρούμενα και υγιή. 

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν ζώα όπως θαλάσσιες ανεμώνες και αστερίες στις λιμνούλες και να παρακολουθήσουν μερικά από τα σχεδόν 500 διαφορετικά είδη ακτίνων και σαλάχια που ζουν σε ωκεανούς σε όλο τον κόσμο. Και οι τοποθεσίες του έχουν αξιολάτρευτους πιγκουίνους για τους οποίους μπορείτε να παρακολουθήσετε καθώς περιφέρονται και παίζουν μεταξύ τους. 

Με διαδραστικές, εκπαιδευτικές εμπειρίες και υπέροχα υψηλή αξία παραγωγής σε κάθε πτυχή των εγκαταστάσεων, είναι σίγουρο ότι θα αγαπήσετε όλες τις τοποθεσίες του Sea Life Aquarium.

ενυδρεία στις ΗΠΑ

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Texas State Aquarium

Texas State Aquarium – Corpus Christi, Τέξας

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τμήματα του Texas State Aquarium είναι το Aquatic Nursery του, όπου μπορούν να παρατηρηθούν μωρά φεγγάρι, γαρίδες, ακόμη και καρχαρίες μπαμπού και οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τις διαδικασίες ανάπτυξής τους και την εξειδικευμένη φροντίδα τους. Υπάρχει επίσης ένα τμήμα που ονομάζεται Islands of Steel, όπου θα μάθετε πώς οι πλατφόρμες που κατασκευάστηκαν για να υποστηρίζουν εξέδρες άντλησης πετρελαίου έχουν μετατραπεί σε τεχνητούς ύφαλους που παρέχουν νέους τύπους οικοτόπων για πολλά ζώα στον Κόλπο του Μεξικού.

Εάν φοβάστε τα αιχμηρά δόντια και την τρομακτική φήμη των καρχαριών, αυτό το ενυδρείο ελπίζει να σας αλλάξει γνώμη με την οθόνη Saving Sharks. Εδώ, θα μάθετε για τη ζωτική σημασία τους για τα ωκεάνια οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο, καθώς και για τις πολλές απειλές που αντιμετωπίζουν οι καρχαρίες από τους ανθρώπους και πώς μπορούμε να τους προστατεύσουμε. Θα μπορείτε να παρακολουθείτε καρχαρίες με ετικέτα που ζουν σε όλο τον κόσμο, να στέκεστε μέσα σε ένα σετ σιαγόνων μεγαλόδων και να μάθετε για την τεράστια γκάμα μεγεθών που έχουν οι καρχαρίες, από τον καρχαρία επωμίδων έως τον μεγάλο λευκό. Θα έχετε ακόμη και την ευκαιρία να χαϊδέψετε μερικά!

Είτε ψάχνετε για ζώα που δεν έχετε ξαναδεί, είτε για διαδραστική τεχνολογία αιχμής, είτε απλώς για το θέαμα μερικών από τις μεγαλύτερες δεξαμενές ψαριών στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν απίστευτα ενυδρεία από ακτή σε ακτή. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η λίστα έχει την τέλεια τοποθεσία για κάθε ηλικία και προϋπολογισμό για την επόμενη υδάτινη περιπέτειά σας!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια