Πώς να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε; 12 Τρόποι για να πληρωθείτε

Το να κερδίζετε χρήματα από οπουδήποτε στον κόσμο ενώ ταξιδεύετε ελεύθερα, μπορεί να ακούγεται σαν όνειρο. Ωστόσο, χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν ήδη ζήσει αυτό το όνειρο και πληρώνονται για να ταξιδέψουν. Σε αυτή τη σελίδα, θα βρείτε 12 τρόπους για να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε.

Είναι δυνατόν να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε;

Από το 2020, η εξ αποστάσεως εργασία έχει γίνει πολύ πιο συνηθισμένη, επομένως δεν είναι μυστικό ότι μπορείτε να εργαστείτε από οπουδήποτε. Ωστόσο, για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ, μπορεί να έρθει στο μυαλό το ερώτημα εάν είναι δυνατό να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε.

Αυτή η ερώτηση απαντάται καλύτερα με την κοινοποίηση πραγματικών παραδειγμάτων ανθρώπων που κερδίζουν και ταξιδεύουν ταυτόχρονα. Οι δημοφιλείς ταξιδιωτικοί μπλόγκερ κερδίζουν πάνω από 10.000 $ μηνιαίως . Για παράδειγμα:

Ανάμεσα στους ανθρώπους που κερδίζουν χρήματα ταξιδεύοντας, υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ. Για τέτοιες εργασίες, συχνά απαιτείται μόνο υπολογιστής και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το εκτιμώμενο εισόδημα μπορεί να υπολογιστεί από τις μέσες ωριαίες χρεώσεις (για παράδειγμα, στο Upwork ).

Αυτά τα παραδείγματα δεν καλύπτουν όλες τις επιλογές για να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε, αλλά δείχνουν ότι μπορείτε πράγματι να ταξιδέψετε και να κερδίσετε χρήματα ταυτόχρονα. Παρακάτω, θα βρείτε τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε

Πώς να ταξιδέψετε στον κόσμο και να κερδίσετε χρήματα

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τους καλύτερους και τους χειρότερους τρόπους για να βγάλεις χρήματα ενώ ταξιδεύεις, καθώς η ιδανική μέθοδος εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Με αυτά τα λόγια, εξερευνήστε όλες τις παρακάτω μεθόδους για να βρείτε την καλύτερη προσέγγιση για εσάς. Ορισμένες μέθοδοι μπορούν ακόμη και να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν ακόμη υψηλότερο εισόδημα. Για παράδειγμα, ταξιδιωτικό blogging και πώληση των δικών σας ταξιδιωτικών φωτογραφιών.

1. Travel Blogging

Το όνειρό σας να ταξιδέψετε στον κόσμο και να κερδίσετε χρήματα θα πρέπει ιδανικά να συνδυάζεται με τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα ταξίδια. Για παράδειγμα, μπορείτε να μοιραστείτε τις ιστορίες σας και την εμπειρία σας στα ταξίδια με ανθρώπους και να κερδίσετε χρήματα μέσω διαφήμισης ή μάρκετινγκ συνεργατών (πουλώντας υπηρεσίες ή προτείνοντας ξενοδοχεία). Για αυτό, θα χρειαστεί να:

 • Δημιουργήστε έναν ιστότοπο: Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Υπάρχουν πολλά μαθήματα και οδηγίες . Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία. Για παράδειγμα, στο Fiverr , ένας βασικός ταξιδιωτικός ιστότοπος μπορεί να κοστίσει 150 έως 200 $.
 • Δημιουργία περιεχομένου: Αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία. Πρέπει να γράφετε άρθρα που θα οδηγούν την επισκεψιμότητα από την Google ή άλλες πηγές επισκεψιμότητας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τα ενδιαφέροντα των χρηστών όταν επιλέγετε θέματα.
 • Δημιουργήστε έσοδα από την επισκεψιμότητά σας: Μόλις δημιουργήσετε περιεχόμενο και προσελκύσετε επισκέπτες, μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από αυτήν την επισκεψιμότητα.

Υπάρχουν ακόμη περισσότεροι τρόποι για να κερδίσετε σε ταξιδιωτικά ιστολόγια, όπως η πώληση αναρτήσεων επισκεπτών. Ανεξάρτητα από την προσέγγιση που θα επιλέξετε, τα ταξιδιωτικά ιστολόγια συχνά αρχίζουν να δημιουργούν ένα σταθερό εισόδημα, αλλά όχι την πρώτη μέρα. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε περιεχόμενο που προσελκύει κόσμο στο ιστολόγιό σας και χρειάζεται χρόνος για να εκτιμήσει η Google την ποιότητα του περιεχομένου σας και να αρχίσει να προτείνει το ιστολόγιό σας σε πιθανά κοινά.

Πώς να κερδίσετε χρήματα σε ένα ταξιδιωτικό ιστολόγιο

Η διαφήμιση είναι η κύρια μέθοδος για να κερδίσουν χρήματα για τους περισσότερους ταξιδιωτικούς bloggers. Αυτό μπορεί να είναι είτε με τη μορφή διαφημίσεων με βάση τα συμφραζόμενα (για παράδειγμα, μέσω της Mediavine) είτε με συστάσεις (όταν λαμβάνετε προμήθεια για την πώληση). Το τελευταίο ονομάζεται “affiliate marketing” και μπορεί να γίνει η κύρια πηγή εισοδήματός σας. Για παράδειγμα, ας πούμε:

 • Έχετε επισκεφθεί τη Βαρκελώνη και γνωρίζετε μερικά καλά ξενοδοχεία. Προτείνετε τα στο κοινό σας, προσθέστε έναν σύνδεσμο προς αυτά τα ξενοδοχεία στην Booking.com ή στην Trivago και λάβετε προμήθεια 4% για κάθε κράτηση
 • Ξέρετε ποια περιοδεία να κάνετε στην Ουάσιγκτον και ποια όχι. Βοηθήστε το κοινό σας προτείνοντας μια ηλεκτρονική κράτηση στο GetYourGuide ή στο Viator και κερδίστε προμήθεια 8-10% από κάθε κράτηση

Αυτό θα σας επιτρέψει να παρέχετε πολλά οφέλη στο κοινό σας, κερδίζοντας ταυτόχρονα καλά χρήματα. Σε αυτή την περίπτωση, το εισόδημα είναι εφάπαξ. Θα κερδίζετε όσο ένα κοινό που ενδιαφέρεται για ταξίδια έρχεται στο ιστολόγιό σας κάθε μήνα. Επιπλέον, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των άρθρων στον ιστότοπό σας, το εισόδημά σας σίγουρα θα αυξηθεί επίσης.

Στην Πλατφόρμα Συνεργασίας Travelpayouts , θα βρείτε πάνω από 100 ταξιδιωτικές επωνυμίες, όπως WayAway , GetYourGuide ή TripAdvisor , και θα μπορείτε να κερδίσετε χρήματα προτείνοντας διάφορες ταξιδιωτικές υπηρεσίες στο κοινό σας, όπως πτήσεις, ξενοδοχεία, εκδρομές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κ.λπ. .

Εγγραφείτε στην Πλατφόρμα Συνεργασίας Travelpayouts

Αποκτήστε πρόσβαση σε αποκλειστικά εργαλεία και στα καλύτερα προγράμματα συνεργατών ταξιδιών, όπως πτήσεις, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ασφάλειες, εκδρομές και δραστηριότητες, όλα σε ένα μέρος.

Κανε εγγραφή σήμερα

350.000 συνεργάτες μας εμπιστεύονται ήδη
100+ ταξιδιωτικές μάρκες
$40 εκατομμύρια + συνολικά πληρωθεί από το 2011

Το ταξιδιωτικό blogging δεν είναι μια άστοχη ιδέα. Ακόμα κι αν δεν έχετε γράψει ποτέ στο παρελθόν, το 2023, μπορείτε να ξεκινήσετε το δικό σας ταξιδιωτικό ιστολόγιο που θα αποφέρει σταθερό εισόδημα.

Για έμπνευση, διαβάστε τις ιστορίες ταξιδιωτικών μπλόγκερ , μερικοί από τους οποίους δημιούργησαν ένα blog πριν από λιγότερο από δύο χρόνια και ήδη βγάζουν πάνω από 1.000 $ το μήνα. Επιπλέον, εξετάστε την επιλογή ενός ιστολογίου με τη μορφή καναλιού YouTube ή λογαριασμού Instagram (ή οποιουδήποτε άλλου λογαριασμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης), που δεν απαιτεί να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο.

2. Πουλήστε φωτογραφίες

Είστε ήδη σε ένα ταξίδι, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά μέρη γύρω σας, οι φωτογραφίες των οποίων μπορεί να φανούν χρήσιμες σε άλλους ανθρώπους. Φυσικά, μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτές τις φωτογραφίες στο Instagram σας και να λάβετε likes, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε να τις πουλήσετε σε άλλα άτομα για τους επαγγελματικούς τους σκοπούς.

Δεν χρειάζεται να αναζητήσετε προσωπικά πελάτες στην αγορά, εάν χρησιμοποιείτε πλατφόρμες όπου συναντώνται πωλητές και αγοραστές, όπως:

Πριν κερδίσετε χρήματα σε μετοχές από ταξιδιωτικές φωτογραφίες, μελετήστε τους κανόνες ενός συγκεκριμένου φωτογραφικού υλικού. Για παράδειγμα, τέτοιες πλατφόρμες απαιτούν συχνά φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, απουσία αναγνωρίσιμων προσώπων στις φωτογραφίες, επιπλέον άδεια χρήσης των ονομάτων επωνυμιών κ.λπ.

Η ποιότητα των εικόνων σας είναι επίσης σημαντική, αλλά χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, ακόμη και σε iPhone, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία που όχι μόνο θα γίνει αποδεκτή από τα φωτογραφικά stock, αλλά θα πουλήσει με επιτυχία πολλές φορές. Φυσικά, οι επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την ποιότητα των φωτογραφιών σας και με αυτό, τις πιθανότητές σας να αποκομίσετε καλά κέρδη. Ωστόσο, η μοναδική τοποθεσία του ταξιδιού σας είναι ακόμα πιο σημαντική.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο να βγάλεις χρήματα από τη φωτογραφία είναι το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Μπορείτε να ελέγξετε το αίτημα που σας ενδιαφέρει στα στοκ φωτογραφιών καθώς και πόσες φωτογραφίες είναι ήδη διαθέσιμες για το εν λόγω αίτημα. Για παράδειγμα:

    Παράδειγμα 469.270 στοκ φωτογραφιών της Βαρκελώνης 

Μην περιμένετε τις φωτογραφίες σας να αγοραστούν χύμα και δημιουργήστε αμέσως μια σταθερή ροή εισοδήματος για εσάς. Ίσως χρειαστεί να εστιάσετε σε μια συγκεκριμένη θέση (π.χ. φαγητό, μεταφορές) ή να παρακολουθήσετε ένα επιπλέον μάθημα φωτογραφιών για να κερδίσετε περισσότερα:

Όπως και με το ταξιδιωτικό blogging, η πώληση φωτογραφιών απαιτεί χρόνο για να δημιουργήσει ένα σταθερό εισόδημα. Πρέπει να συλλέξετε ένα χαρτοφυλάκιο, να συμπληρώσετε όλες τις λεπτομέρειες για να βελτιστοποιήσετε τις προσφορές σας και, ενδεχομένως, να δοκιμάσετε άλλες μεθόδους προώθησης.

Η πώληση φωτογραφιών σε φωτογραφικό υλικό μπορεί να γίνει η κύρια πηγή εσόδων σας και να καλύψετε όλα τα έξοδα ταξιδιού σας. Επιπλέον, αν αποφασίσετε να γίνετε ταξιδιωτικός blogger ταυτόχρονα, σίγουρα θα χρειαστείτε φωτογραφίες και για το blog σας. Έτσι, αυτές οι μέθοδοι μπορούν εύκολα να συνδυαστούν.

3. Πουλήστε βίντεο

Η δεκαετία του 2020 είναι η εποχή του ψηφιακού περιεχομένου. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ήδη για τις δύο πρώτες μορφές: κείμενα για ιστολόγια ή φωτογραφίες για μετοχές. Ωστόσο, το βίντεο κερδίζει δημοτικότητα αυτή τη στιγμή και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε.

Όπως και με τις φωτογραφίες, μπορείτε να εγγράψετε βίντεο και να τα πουλήσετε σε εξειδικευμένες πλατφόρμες:

Όπως και με τις φωτογραφίες, υπάρχει επίσης ανταγωνισμός στη θέση του βίντεο, επομένως μελετήστε την αγορά και τα ερωτήματα αναζήτησης για τα οποία πρόκειται να δημιουργήσετε βίντεο. Οι πελάτες σας μπορούν να περιλαμβάνουν εταιρείες και ιδιώτες, όπως YouTubers που χρειάζονται ένα βίντεο για το έργο τους.

Θα χρειαστεί να επενδύσετε σε εξοπλισμό και να μάθετε τουλάχιστον ελάχιστες δεξιότητες επεξεργασίας βίντεο. Όπως και με τις φωτογραφίες, η πώληση βίντεο μπορεί να είναι μια κύρια ή πρόσθετη πηγή εισοδήματος για εσάς ενώ ταξιδεύετε.

Πέντε βήματα για να κερδίσετε χρήματα από τις ταξιδιωτικές σας φωτογραφίες

4. Copywriting

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε το δικό σας ταξιδιωτικό ιστολόγιο για να γράψετε για τα ταξίδια σας. Το να έχεις προβλήματα σε μια νέα χώρα και να ξέρεις πώς να τα λύνεις σε κάνει μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών. Εάν βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο γράψιμο, μπορείτε να κερδίσετε πολλά χρήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ακόλουθα μαθήματα:

Η τιμή για την εργασία σας μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη γλώσσα. Αν γράφετε στα αγγλικά, ως αρχάριος κειμενογράφος, μπορείτε να κερδίσετε περίπου 5 σεντς ανά λέξη. Καθώς οι δεξιότητές σας βελτιώνονται, το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Κατά μέσο όρο, οι δημιουργοί ταξιδιωτικού περιεχομένου λαμβάνουν 10 σεντς ανά λέξη.

Προσφέρετε τα άρθρα σας όχι μόνο σε μεγάλες εταιρείες, που συχνά έχουν συγγραφείς πλήρους απασχόλησης, αλλά και σε επιτυχημένα ταξιδιωτικά ιστολόγια. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε εξειδικευμένες ομάδες στο Facebook όπου συγκεντρώνονται ταξιδιωτικοί μπλόγκερ (για παράδειγμα, σε αυτήν την ομάδα ) καθώς και σε Upwork ή παρόμοιες πλατφόρμες.

Ένα από τα κύρια οφέλη αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε σχεδόν αμέσως. Όταν πουλάτε ένα άρθρο, θα κερδίσετε χρήματα από αυτό. Υπάρχει όμως και ένα μειονέκτημα. Αυτή είναι μια εφάπαξ πληρωμή. Δεν θα λάβετε εισόδημα όταν κάποιος κάνει κλικ σε μια διαφήμιση στο άρθρο σας ή επισκέπτεται τον ιστότοπο της Booking.com για να κλείσει ένα ξενοδοχείο. Με αυτούς τους όρους, το δικό σας blog είναι πιο κερδοφόρο, καθώς δημιουργείτε περιεχόμενο μία φορά και στη συνέχεια συνεχίζετε να αποκομίζετε κέρδη όταν τα άρθρα σας έχουν επισκεψιμότητα.

Η δημιουργία αναρτήσεων ιστολογίου για τον δικό σας ιστότοπο διαρκεί τον ίδιο χρόνο με τη δημιουργία περιεχομένου για κάποιον άλλο. Αλλά, μακροπρόθεσμα, η εργασία στο δικό σας blog θα είναι πιθανώς πιο κερδοφόρο για εσάς.

Εάν χρειάζεστε επειγόντως χρήματα για ταξίδια και σας αρέσει να δημιουργείτε περιεχόμενο, μπορείτε τουλάχιστον να συνδυάσετε αυτές τις δύο μεθόδους: να δημιουργήσετε το δικό σας ιστολόγιο και να γράψετε ιστολόγια για άλλους ανθρώπους ως υπηρεσία. Επιπλέον, το δικό σας blog θα χρησιμεύσει ως ένα τέλειο χαρτοφυλάκιο που θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερους πελάτες.

5. Ελεύθερος επαγγελματίας

Η συγγραφή άρθρων είναι μόνο ένας τύπος ανεξάρτητης εργασίας που ασκείται από ψηφιακούς νομάδες. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε και κάνετε άλλες εργασίες στο διαδίκτυο, όπως:

 • Μεταφράσεις
 • Συλλογή δεδομένων
 • Γραφικό σχέδιο
 • Και εκατοντάδες άλλες επιλογές

Σε αυτή την περίπτωση, το ταξίδι σας δεν χρειάζεται καν να σχετίζεται με τη δουλειά. Για παράδειγμα, μπορείτε να ταξιδέψετε και να εργαστείτε ως Αναλυτής Δεδομένων.

Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι δεν είστε συνδεδεμένοι, με κανέναν τρόπο, σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Σήμερα, μπορείτε να εργαστείτε από τη Γαλλία, την επόμενη εβδομάδα από την Αγγλία και τον επόμενο μήνα από τις Φιλιππίνες. Όπου κι αν βρίσκεστε, εάν έχετε υπολογιστή και πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μπορείτε να εργαστείτε.

Μπορείτε να αναζητήσετε πελάτες χρησιμοποιώντας τον δικό σας ιστότοπο χαρτοφυλακίου ή μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, όπως το Fiverr και το Upwork. Το εισόδημά σας περιορίζεται από τον ελεύθερο χρόνο σας, αλλά γενικά, μπορείτε να περιμένετε περίπου 10 $ την ώρα για μια απλή δουλειά και 25-40 $ εάν είστε ειδικευμένοι σε μια στενή θέση. Μπορείτε να ελέγξετε κατά προσέγγιση τιμές για διάφορες εργασίες σε αυτήν τη σελίδα .

6. Εργασία σε Τοπική Εταιρεία

Ακόμα κι αν προτιμάτε τον τρόπο ζωής των ψηφιακών νομάδων, μην περιορίζεστε σε διαδικτυακή εργασία. Σε ορισμένες χώρες, μπορείτε να εργαστείτε σε τοπικές εταιρείες.

Αυτός ο τρόπος για να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε είναι περίπλοκος όσον αφορά την τεκμηρίωση και τους κανονισμούς. Ως συνήθως, ένας απλός τουρίστας χρειάζεται πρόσθετες άδειες για να εργαστεί σε άλλη χώρα. Επιπλέον, εάν βρίσκεστε στη χώρα για σύντομο χρονικό διάστημα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορεί να είναι απρόθυμοι να σας προσλάβουν, καθώς συχνά αναζητούν εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Ωστόσο, η εμπειρία και οι δεξιότητές σας μπορεί να είναι χρήσιμες για τις τοπικές επιχειρήσεις και μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε επιπλέον χρήματα. Παραδείγματα τέτοιων κενών θέσεων:

 • Ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου
 • Καθηγητής Αγγλικών (ή άλλων γλωσσών)
 • Εκπαιδευτής χορού (ή όποιες δεξιότητες έχετε)
 • Χαμηλά αμειβόμενες δουλειές όπου δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι, όπως η αγροτική εργασία

Η εργασία σε μια τοπική επιχείρηση μπορεί να μην ακούγεται σαν δουλειά ονείρου. Ωστόσο, εάν ξεμείνετε από χρήματα για να συνεχίσετε να ταξιδεύετε, ίσως μπορείτε να τα κερδίσετε ακριβώς στη χώρα όπου βρίσκεστε τώρα. Απλώς προσπαθήστε να μην παραβιάζετε τους νόμους της χώρας όπου διαμένετε αυτήν τη στιγμή.

Μπορείτε να βρείτε εργασία σε εξειδικευμένες ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα ή εκτός σύνδεσης μέσω αγγελιών εργασίας. Εάν η εργασία σας ενώ ταξιδεύετε δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις επαγγελματικές σας δεξιότητες, τότε περιμένετε ότι τα κέρδη σας δεν θα διαφέρουν πολύ από τον μέσο όρο της περιοχής (και μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερα).

Για να βγάλετε καλά χρήματα, μπορείτε να αναζητήσετε εργασία διδασκαλίας αγγλικών ή σε άλλη γλώσσα της οποίας είστε μητρική γλώσσα. Σε πολλές χώρες, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τους φυσικούς ομιλητές που θα τους διδάξουν τη γλώσσα.

7. Εργασία σε κρουαζιερόπλοιο

Μία από τις πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικές δουλειές είναι η εργασία σε κρουαζιερόπλοιο. Οι εργαζόμενοι στα κρουαζιερόπλοια στην πραγματικότητα ταξιδεύουν και εργάζονται ταυτόχρονα. Σε αντίθεση με τα πληρώματα πτήσης, των οποίων η εργασία είναι περιορισμένη σε χρόνο και τοποθεσία, είναι δυνατό να περάσετε αρκετές εβδομάδες σε μια κρουαζιέρα, να δείτε πολλές χώρες και, ανάλογα με τους όρους του συμβολαίου σας, να μεταβείτε σε πόλεις με επιβάτες.

Τα κρουαζιερόπλοια δεν είναι ένα ονειρικό εργασιακό περιβάλλον, φυσικά. Ενώ οι επισκέπτες χαλαρώνουν και διασκεδάζουν, πρέπει να εργαστείτε. Ορισμένες εταιρείες επίσης δεν επιτρέπουν στο προσωπικό να χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας (πισίνες, κινηματογράφοι κ.λπ.) Ωστόσο, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να πληρωθείτε για ταξίδια. Σε ορισμένες κρουαζιέρες, μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα από 3.000 $ το μήνα και να δείτε πολλές χώρες ταυτόχρονα.

8. Πουλήστε Ψηφιακά Προϊόντα

Η πώληση ψηφιακών προϊόντων είναι ένας τέλειος τρόπος για να ταξιδέψετε και να κερδίσετε χρήματα. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι η πώληση μαθημάτων στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μάθημα για μεμονωμένα ταξίδια ή άλλο θέμα που καταλαβαίνετε βαθιά και να το δημοσιεύσετε στο Udemy ή σε οποιεσδήποτε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες μαθημάτων. Οι δημιουργοί όλων αυτών των μαθημάτων πληρώνονται κάθε φορά που κάποιος αγοράζει τα μαθήματά του:

Παραδείγματα μαθημάτων

Το εισόδημά σας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον αριθμό των πωλήσεών σας. Κανείς δεν θα σας πληρώσει για να δημιουργήσετε ένα μάθημα, οι άνθρωποι θα πληρώσουν για να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Επομένως, πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείτε πώς θα προωθήσετε την πορεία και θα ενισχύσετε την προσωπική σας επωνυμία.

Εάν ρυθμίσετε σωστά τα πράγματα, τότε η πώληση ψηφιακών προϊόντων μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια διαδικτυακή επιχείρηση. Με μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή επιχείρηση, δεν θα χρειάζεται πλέον να εξοικονομείτε χρήματα και θα μπορούσατε να ταξιδέψετε όσο θέλετε.

9. Παθητικό Εισόδημα Online

Αν το όνειρό σας είναι να ταξιδεύετε μακροπρόθεσμα ή ακόμα και 365 ημέρες το χρόνο, τότε ίσως μπορείτε να φροντίσετε τα χρήματα για το ταξίδι ακόμα και πριν το ταξίδι. Η δημιουργία παθητικού εισοδήματος είναι ένας δύσκολος στόχος, αλλά είναι σίγουρα εφικτός.

Φυσικά, η αγορά μερικών διαμερισμάτων και το ταξίδι με εισόδημα από ενοίκια είναι μια επιλογή για λίγους, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε άλλες πηγές παθητικού εισοδήματος.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση dropshipping ή άλλο μοντέλο που δεν απαιτεί ενεργή διαχείριση. Φυσικά, όλα αυτά απαιτούν επιπλέον γνώσεις. Έτσι, πριν αναλάβετε δράση, θα ήταν ωραίο να μάθατε όλες τις λεπτομέρειες.

10. Εθελοντισμός

Παρά το γεγονός ότι ο εθελοντισμός είναι περισσότερο βοήθεια, μπορείτε επίσης να λύσετε τα οικονομικά σας προβλήματα συμμετέχοντας σε εθελοντικά προγράμματα στο εξωτερικό. Υπάρχουν πολλά έργα σε όλο τον κόσμο όπου μπορείτε να βοηθήσετε και, σε αντάλλαγμα, να αποκτήσετε ένα μέρος για να ζήσετε, φαγητό και (μερικές φορές) χρήματα.

Ο εθελοντισμός δύσκολα αξίζει να θεωρηθεί ως ένας ολοκληρωμένος τρόπος για να ταξιδέψετε στον κόσμο και να κερδίσετε χρήματα, αλλά αν θέλετε να δείτε τον κόσμο και να βοηθήσετε όσους έχουν ανάγκη, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Μπορείτε να βρείτε οικονομικά σχέδια εθελοντισμού στο εξωτερικό στη διεύθυνση https://www.lovevolunteers.org/ ή σε παρόμοιες πλατφόρμες.

Σημείωση: Προσέξτε ιδιαίτερα να μην συμμετέχετε σε προγράμματα που σας ζητούν εκ των προτέρων μεταφορά χρημάτων. Υπάρχουν πολλές απάτες σε αυτή τη θέση, που στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσουν σε απώλεια χρημάτων.

11. Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Η παροχή συμβουλών είναι ένας από τους ασυνήθιστους, αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τους τοπικούς πελάτες ή να εργαστείτε εξ αποστάσεως.

Για παράδειγμα, εάν είστε λογιστής στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα υπάρχουν πελάτες στις Φιλιππίνες ή τη Γαλλία που μπορεί να χρειαστούν τη βοήθειά σας με φόρους και άλλα πράγματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση στις ΗΠΑ.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι εκεί όπου ένα χαρτοφυλάκιο ή/και αναφορές της προηγούμενης δουλειάς σας είναι χρήσιμα, καθώς οι πελάτες συνήθως επιλέγουν μόνο εκείνους για την πείρα των οποίων δεν έχουν καμία αμφιβολία.

Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε τη γεωγραφική σας θέση και να δώσετε συμβουλές σε άτομα εκτός της χώρας που επισκέπτεστε. Για παράδειγμα, εάν ταξιδεύετε στην Ινδία, οι πελάτες μπορεί να χρειαστούν πληροφορίες σχετικά με τη χώρα που δεν είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Αυτή η μέθοδος είναι κερδοφόρα, καθώς μια διαβούλευση μπορεί να κοστίσει πολλές φορές περισσότερο από τον χρόνο αυτής της διαβούλευσης (έως και αρκετές χιλιάδες δολάρια). Δεδομένου ότι ο πελάτης δεν πληρώνει τόσο για τον ίδιο τον χρόνο της διαβούλευσης, αλλά για τη γνώση και την εμπειρία που έχετε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

12. Παράδοση P2P

Κάθε μέρα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πρέπει να στέλνουν έγγραφα και άλλα μικροπράγματα μεταξύ πόλεων και χωρών. Μερικοί από αυτούς χρησιμοποιούν DHL ή άλλες ταχυδρομικές υπηρεσίες. Ωστόσο, υπάρχει μια τέλεια εναλλακτική: η παράδοση P2P.

Εάν ούτως ή άλλως πετάτε σε μια νέα πόλη, γιατί να μην βγάλετε κάποια χρήματα; Μπορείτε να παραδώσετε ένα έγγραφο και να βοηθήσετε κάποιον, ενώ ταυτόχρονα κερδίζετε $10 έως $50:

Η παράδοση από ανθρώπους είναι μια υπηρεσία υψηλής ζήτησης, καθώς είναι:

 • Ταχύτερη από τις κλασσικές εταιρείες παράδοσης
 • Πιο αξιόπιστο: η παραγγελία δεν θα πεταχτεί από χέρι σε χέρι
 • Οι πελάτες είναι πάντα σε επαφή με τον «κούριερ»

Επομένως, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτήν την υπηρεσία, η οποία μερικές φορές μπορεί να αποφέρει ακόμη υψηλότερα κέρδη από το κόστος ενός εισιτηρίου απλής μετάβασης. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε πολλά δέματα ταυτόχρονα εάν ο προορισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Για να αναζητήσετε πελάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως το Grabr.io , ή να ελέγξετε τις τοπικές ομάδες στο Facebook.

Φυσικά, η μεταφορά δεμάτων και εγγράφων μεταξύ πόλεων δεν είναι ένας τρόπος για να κερδίσετε πολλά χρήματα. Αλλά αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε εισιτήρια, ανακτώντας το κόστος τους, παραδίδοντας αγαθά και βοηθώντας άλλους ανθρώπους.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε;

Το να κερδίζεις χρήματα ενώ ταξιδεύεις είναι ένα όνειρο που μπορεί εύκολα να γίνει πραγματικότητα. Μπορείτε να κάνετε τα ταξίδια δουλειά σας. Για παράδειγμα, εργαστείτε σε ένα κρουαζιερόπλοιο, χρησιμοποιήστε τη μοναδική τοποθεσία και τις δεξιότητές σας προς όφελός σας, γίνετε καθηγητής Αγγλικών σε μια νέα χώρα, παρέχετε συμβουλές ή εκτελέστε εργασίες ελεύθερου επαγγέλματος.

Θα αποκτήσετε μεγάλη εμπειρία ταξιδεύοντας, την οποία αξίζει να μοιραστείτε με τον κόσμο. Η κοινή χρήση της εμπειρίας σας, σε ένα άρθρο στο ιστολόγιό σας, στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα.

Το να γίνεις ταξιδιωτικός blogger δεν είναι ένα παιχνίδι μιας ημέρας. Η επιτυχία θα πάρει χρόνο, αλλά αξίζει να περιμένεις. Η πρόταση επωνυμιών, όπως η Booking.com ή το GetYourGuide, στο κοινό σας διευκολύνει τα ταξίδια και αποφέρει έσοδα για εσάς, εάν εγγραφείτε στην Πλατφόρμα Συνεργασίας Travelpayouts .

Υπάρχει μόνο ένας καλύτερος τρόπος για να πληρωθείτε για να ταξιδέψετε: ο τρόπος που λειτουργεί για εσάς. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες επιλογές, όπως να είστε ταξιδιωτικός blogger, να κάνετε μάρκετινγκ θυγατρικών, να πουλάτε ψηφιακά προϊόντα ή απλώς να βρείτε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης σε μια νέα πόλη. Εάν λειτουργεί καλά για να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε στον κόσμο, τότε είναι η καλύτερη προσέγγιση για εσάς.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια