Πόσο διαρκεί μια πτήση προς Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ;

Πόσο διαρκεί μια πτήση προς Ταϊλάνδη από Ηνωμένες Πολιτείες; Η απάντηση εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες: το αεροδρόμιο αναχώρησης, τον αριθμό των στάσεων στη διαδρομή σας και τη διάρκεια κάθε στάσης. 

Θα σας δείξουμε τους μέσους χρόνους πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ταϊλάνδη, τη μέση διάρκεια της στάσης στις πτήσεις της Ταϊλάνδης και συμβουλές για να περάσετε εύκολα μια μεγάλη διεθνή πτήση! 

Πόσο διαρκεί μια πτήση προς Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ;

Γυναίκα στέκεται κοιτάζοντας τις ώρες αναχώρησης από το αεροδρόμιο καθώς αναρωτιέται πόσο διαρκεί μια πτήση προς Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ;

δομέςxx/Shutterstock

Μετά τον μέσο όρο της διάρκειας πτήσης και του χρόνου αναμονής σε πτήσεις που εκτελούνται από δημοφιλή αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπιστώσαμε ότι οι πτήσεις προς την Ταϊλάνδη είναι πάντα 18+ ώρες από τις ΗΠΑ. 

Μια πτήση προς την Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ μπορεί να είναι τόσο σύντομη όσο 18 ώρες και 45 λεπτά ή έως και 41 ώρες και 10 λεπτά.

Αυτό είναι αρκετά μεγάλο εύρος, σωστά; Η διαφορά  σχετίζεται εν μέρει με το αεροδρόμιο από το οποίο πετάτε, αλλά ο αριθμός των στάσεων στη διαδρομή σας και η διάρκεια της ενδιάμεσης στάσης είναι μεγαλύτεροι παράγοντες. 

Διαβάστε επίσης: Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Σιάτλ

Θα πρέπει να προσέχετε πολύ τη διάρκεια της πτήσης και τους χρόνους αναμονής καθώς περιηγείστε για το επερχόμενο ταξίδι σας για αυτόν τον λόγο.

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να κάνετε παρέα στο αεροδρόμιο για λιγότερο από μία ώρα σε σχέση με τη διανυκτέρευση για να προλάβετε την πτήση ανταπόκρισης την επόμενη μέρα! 

Αναλύσαμε τις επερχόμενες πτήσεις στο Google Flights για να μάθουμε πόσο διαρκεί κατά μέσο όρο μια πτήση προς Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ με 1, 2 ή 3 στάσεις στη διαδρομή. 

Όπως θα δείτε, χρειάζεται λίγος χρόνος για να πετάξετε στην Ταϊλάνδη – θα μπορούσατε να περάσετε ολόκληρες 24 ώρες ή περισσότερες στο αεροπλάνο κάθε φορά.

Δεν πειράζει – τελικά είναι μια πτήση προς τη μυστικιστική, όμορφη και εξωτική Ταϊλάνδη. Και είναι ένας πολύ καλός λόγος για αναβάθμιση σε business class ή πρώτης θέσης για μια κομψή πτήση, επίσης! 

Για τους σκοπούς αυτού του οδηγού, εξετάσαμε τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Suvarnabhumi στην Μπανγκόκ. Εδώ φθάνει η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών όταν ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη.

Τώρα ας σκάψουμε! 

Πόσο διαρκεί μια πτήση προς Ταϊλάνδη με 1 στάση;

Ορόσημο Wat Thai στο ηλιοβασίλεμα στο Wat None Kum στην επαρχία Nakhon Ratchasima για έναν οδηγό που απαντά πόσο χρόνο χρειάζεται για να πετάξει στην Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ

apiguide/Shutterstock

 • Σιάτλ προς Μπανγκόκ με 1 στάση: 18 ώρες 45μ+
 • Νέα Υόρκη προς Μπανγκόκ με 1 στάση: 19h 55m+
 • Σικάγο προς Μπανγκόκ με 1 στάση: 20h 55m+
 • Μαϊάμι προς Μπανγκόκ με 1 στάση: 23 ώρες 10μ+

Οι πτήσεις προς την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης διαρκούν από 18 ώρες και 45 λεπτά (πτήση εκτός Σιάτλ με 1 στάση) έως 23 ώρες και 10 λεπτά (πτήση από Μαϊάμι με 1 στάση). 

Η μέση πτήση προς Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ με 1 στάση διαρκεί περίπου 20 ώρες και 41 λεπτά. Η μέση καθυστέρηση στις πτήσεις προς Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ είναι περίπου 12 ώρες και 17 λεπτά. 

Υπάρχει περίπου 4,5 ώρες διαφορά μεταξύ της πτήσης προς Ταϊλάνδη από τη Δυτική Ακτή (όπως το Σιάτλ, Ουάσιγκτον) και την Ανατολική Ακτή (όπως το Μαϊάμι, Φλόριντα). 

Θα βρείτε ελαφρώς μικρότερες ή μεγαλύτερες πτήσεις ανάλογα με την τοποθεσία αναχώρησης και τη διάρκεια των στάσεων στη διαδρομή. 

Οι στάσεις ή οι στάσεις μπορεί να διαρκέσουν από 45 λεπτά έως 27 ώρες και 30 λεπτά όταν πετάτε στην Ταϊλάνδη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πόσο διαρκεί μια πτήση προς Ταϊλάνδη με 2 στάσεις;

Καταρράκτης Haui Mae Khamin που ρέει μέσα από το τροπικό δάσος στο Εθνικό Πάρκο Khuean Srinagarindra, Ταϊλάνδη για έναν οδηγό που δείχνει πόσο χρόνο χρειάζεται μια πτήση στην Ταϊλάνδη

WiPhotoHunter/Shutterstock

 • Σιάτλ προς Μπανγκόκ με 2 στάσεις: 25 ώρες 20 λεπτά+
 • Νέα Υόρκη προς Μπανγκόκ με 2 στάσεις: 27 ώρες 0 μ+
 • Σικάγο προς Μπανγκόκ με 2 στάσεις: 29h 11m+
 • Μαϊάμι προς Μπανγκόκ με 2 στάσεις: 29 ώρες 5μ+

Οι πτήσεις προς την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης με 2 στάσεις μπορούν να διαρκέσουν από 25 ώρες και 20 λεπτά (από Σιάτλ) έως 29 ώρες και 11 λεπτά (από Σικάγο).

Τούτου λεχθέντος, η μέση πτήση προς Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ με 2 στάσεις διαρκεί περίπου 27 ώρες και 39 λεπτά. Η μέση στάση σε μια πτήση προς Ταϊλάνδη με 2 στάσεις είναι περίπου 12 ώρες και 14 λεπτά. 

Οι διακοπές σε πτήσεις προς Ταϊλάνδη με 2 στάσεις μπορεί να είναι τόσο σύντομες όσο 41 λεπτά ή έως και 29 ώρες και 35 λεπτά. Μπορεί να έχετε μία σύντομη στάση και μία πολύ μεγαλύτερη στάση σε πτήσεις αυτής της διάρκειας. 

Η διάρκεια των στάσεων στη διαδρομή σας καθώς και η τοποθεσία του αεροδρομίου από το οποίο πετάτε θα επηρεάσουν τη συνολική διάρκεια της πτήσης σας προς την Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ. 

Επιλέξτε πτήσεις με μικρότερες ή λιγότερες στάσεις για να μειώσετε τη διάρκεια της πτήσης σας και να φτάσετε στην Ταϊλάνδη λίγο πιο γρήγορα και πιο άνετα. 

Πόσο διαρκεί μια πτήση προς Ταϊλάνδη με 3 στάσεις;

Αεροφωτογραφία της πλωτής αγοράς της Ταϊλάνδης, Damnoen Saduak, με σκάφη που κρατούν εμπορεύματα προς πώληση καθώς εξηγούμε πόσο διαρκεί μια πτήση στην Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ

Avigator Fortuner/Shutterstock

 • Σιάτλ προς Μπανγκόκ με 3 στάσεις: 41 ώρες 10μ+
 • Νέα Υόρκη προς Μπανγκόκ με 3 στάσεις: 31 ώρες 10 μ+
 • Σικάγο προς Μπανγκόκ με 3 στάσεις: 34 ώρες 50μ+
 • Μαϊάμι προς Μπανγκόκ με 3 στάσεις: 34 ώρες 59 μ+ 

Οι πτήσεις προς την Ταϊλάνδη με 3 στάσεις διαρκούν περισσότερο, που κυμαίνονται από περίπου 31 ώρες και 10 λεπτά (από τη Νέα Υόρκη) έως 41 ώρες και 10 λεπτά (από το Σιάτλ). 

Η μέση πτήση προς Ταϊλάνδη με 3 στάσεις από τις ΗΠΑ διαρκεί περίπου 35 ώρες και 32 λεπτά. 

Η διάρκεια της πτήσης σας με 3 στάσεις θα επηρεαστεί από τη διάρκεια κάθε στάσης καθώς και από την τοποθεσία αναχώρησής σας και τα αεροδρόμια που συνδέουν. 

Οι διακοπές σε πτήσεις προς Ταϊλάνδη με 3 στάσεις τείνουν να είναι μικρότερες λόγω του αριθμού των στάσεων, κατά μέσο όρο περίπου 3 ώρες και 43 λεπτά. Οι στάσεις στην ανάλυση πτήσης κυμαίνονταν από 1 ώρα έως και 6 ώρες και 11 λεπτά.

Θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί και να επιλέξετε πτήσεις με αρκετό χρόνο μεταξύ τους για να εκτελωνίσετε ξανά και να επιβιβαστείτε στην πτήση ανταπόκρισής σας. 

Μπορείτε να πετάξετε απευθείας στην Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ;

Η σειρά από ευθυγραμμισμένα αγάλματα του Βούδα στη Νότια Ταϊλάνδη στο ηλιοβασίλεμα που αντανακλάται στο νερό δείχνει τι θα δείτε μετά το χρόνο που χρειάζεται για να πετάξετε στην Ταϊλάνδη

Nuttawut Uttamaharad/Shutterstock

Με μεγάλους χρόνους πτήσεων από τις ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν μπορείτε να πετάξετε απευθείας στην Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ για να εξοικονομήσετε χρόνο. Δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι.

Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς την Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ. Αντίθετα, θα χρειαστεί να επιλέξετε μια πτήση με 1 ή περισσότερες στάσεις για να φτάσετε στην Ταϊλάνδη αεροπορικώς. 

Γιατί λοιπόν δεν μπορείτε να πετάξετε απευθείας στην Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ; Η απάντηση είναι πολύπλευρη. 

 1. Η πλειοψηφία της ζήτησης για πτήσεις προς την Μπανγκόκ από τις ΗΠΑ προέρχεται από τουρίστες. Συνήθως αναζητούν τις φθηνότερες πτήσεις (σε αντίθεση με τους επαγγελματίες ταξιδιώτες, οι οποίοι θα πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για θέσεις business class σε απευθείας πτήση). 
 2. Δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για πτήσεις προς Μπανγκόκ (ή άλλα μέρη της Ταϊλάνδης) στις ΗΠΑ συγκριτικά.
 3. Μια απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη θα ήταν μακρά – και δαπανηρή για αεροπορικές εταιρείες χωρίς αρκετή ζήτηση για να την καταστήσουν κερδοφόρα. 

Έχοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, είναι λογικό να μην μπορείτε να βρείτε απευθείας πτήσεις προς Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον εάν αυξηθεί η ζήτηση των ταξιδιωτών. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Οπτική ιδέα του ταϊλανδέζικου street food όπως φαίνεται στην Μπανγκόκ για ένα άρθρο που εξηγεί πόσο διαρκεί μια πτήση προς Ταϊλάνδη με 1, 2 ή 3 στάσεις

Room98/Shutterstock

Η γνώση της διάρκειας της μέσης πτήσης προς την Ταϊλάνδη θα σας βοηθήσει να λάβετε υπόψη σας ένα γενικό χρονοδιάγραμμα για τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας. Αυτές οι ταξιδιωτικές συμβουλές και σκέψεις θα είναι καλό να τις έχετε κατά νου ενώ σχεδιάζετε! 

 • Οι σύντομες στάσεις δεν είναι πάντα καλύτερες. Σκεφτείτε πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να κατεβείτε από το αεροπλάνο και να επιβιβαστείτε στην πτήση ανταπόκρισης όταν ελέγχετε πιθανές πτήσεις με σύντομες στάσεις. Μπορεί να χρειαστείτε 2-3 ώρες μεταξύ των πτήσεων για να έχετε χρόνο να περάσετε από το τελωνείο πριν επιβιβαστείτε στην πτήση σας. 
 • Τα ξενοδοχεία διαμετακόμισης κάνουν τις ολονύχτιες διακοπές ανεκτή. Εάν η πτήση σας για Ταϊλάνδη περιλαμβάνει μια ολονύκτια στάση, θα θελήσετε να ξεκουραστείτε και να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερη ιδιωτικότητα όσο αναρρώνετε από το πρώτο σκέλος της πτήσης σας! Τα ξενοδοχεία διέλευσης εντός των αεροδρομίων είναι η απάντηση. Συνήθως θα βρείτε τιμές πολύ φθηνότερες από τα κανονικά ξενοδοχεία και θα μείνετε μέσα στο αεροδρόμιο για εύκολη πρόσβαση στον τερματικό σταθμό την επόμενη μέρα. 
 • Συσκευάστε σωστά για τον καιρό της Ταϊλάνδης. Η Ταϊλάνδη έχει ένα τροπικό κλίμα, έτσι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αρκετά ζεστά και αχνιστά εδώ. Είναι βροχερό κατά την περίοδο των μουσώνων Μαΐου-Οκτωβρίου, η οποία ακολουθείται από μια πιο δροσερή, ξηρή εποχή «χειμώνα» και στη συνέχεια ένα ζεστό καλοκαίρι. Συσκευάστε ανάλογα, φροντίζοντας να φέρετε ελαφριά στρώματα για βροχοπτώσεις που μπορείτε να ρίξετε εάν ζεσταθεί πολύ! 
 • Γνωρίστε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη. Η Ταϊλάνδη είναι όμορφη όλο το χρόνο, αλλά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου/αρχές Απριλίου. Αυτό είναι όταν θα απολαύσετε ξηρό, πιο δροσερό καιρό που είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε την Μπανγκόκ, να κάνετε υπαίθριες περιπέτειες και να φάτε μέσα από αρωματικούς πάγκους street food! 
 • Πάρτε πτήσεις εσωτερικού εντός της χώρας. Μόλις φτάσετε στην Ταϊλάνδη (συνήθως στην Μπανγκόκ), δεν περιορίζεστε σε μία μόνο πόλη. Είναι εύκολο να πάρετε πτήσεις εσωτερικού σε όλη τη χώρα για να εξερευνήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει! Η Bangkok Airways, η Nok Air, η Thai Smile Air και η Thai Airways είναι όλα παραδείγματα μικρών, εγχώριων αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται εντός της χώρας για να σας μεταφέρουν όπου θέλετε να πάτε. 

Συχνές Ερωτήσεις

Άποψη της κορυφής του Tiger Cave Temple στην περιοχή Krebi της Ταϊλάνδης για έναν οδηγό που δείχνει τους μέσους χρόνους πτήσης προς Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ

Serenity-H/Shutterstock

Αν αναρωτιόσαστε “Πόση διάρκεια είναι μια πτήση για Ταϊλάνδη”, πιθανότατα έχετε βρεθεί με μερικές επιπλέον ερωτήσεις όπως είχαν άλλοι ταξιδιώτες.

Δείτε τις Συχνές Ερωτήσεις παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πτήσεις προς Ταϊλάνδη! 

Πόσο καιρό χρειάζεται για να πετάξετε από τις ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη;

Μπορεί να χρειαστούν από 18 ώρες και 45 λεπτά (1 στάση από το Σιάτλ) έως 41 ώρες και 10 λεπτά (3 στάσεις από το Σιάτλ) για να πετάξετε στην Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ.

Η μέση πτήση με 1 στάση διαρκεί περίπου 20 ώρες και 41 λεπτά, ενώ μια πτήση με 2 στάσεις διαρκεί περίπου 27 ώρες και 39 λεπτά. Οι πτήσεις προς την Ταϊλάνδη με 3 στάσεις διαρκούν περίπου 35 ώρες και 32 λεπτά.

Συνολικά, χρειάζονται περίπου 27 ώρες και 57 λεπτά συνολικά για να πετάξετε από τις ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη με 1-3 στάσεις.

Πόσο διαρκεί η απευθείας πτήση για Ταϊλάνδη;

Απευθείας πτήσεις προς Ταϊλάνδη δεν είναι διαθέσιμες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μπορείτε να πετάξετε απευθείας στην Ταϊλάνδη από το Λονδίνο σε περίπου 11 ώρες και 35 λεπτά ή από το Παρίσι σε περίπου 11 ώρες και 15 λεπτά.

Οι απευθείας πτήσεις προς την Ταϊλάνδη είναι πολύ πιο σύντομες από την Ασία: Περίπου 3 ώρες και 25 λεπτά από τη Μανίλα (Φιλιππίνες) ή 2 ώρες και 55 λεπτά από το Χονγκ Κονγκ.

Πόσο απέχει η Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ με αεροπλάνο;

Η Ταϊλάνδη απέχει περίπου 8.615 μίλια από τις ΗΠΑ. Χωρίς να υπάρχουν απευθείας πτήσεις μεταξύ αυτών των 2 χωρών, χρειάζονται περίπου 20 ώρες και 41 λεπτά για να πετάξετε στην Ταϊλάνδη με 1 στάση στη διαδρομή.

Πόσο απέχει η Ταϊλάνδη από τη Νέα Υόρκη με αεροπλάνο;

Η Ταϊλάνδη απέχει περίπου 8.500 μίλια από τη Νέα Υόρκη με αεροπλάνο. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε πτήση διάρκειας 16 ωρών, εάν προσφέρονταν απευθείας πτήσεις.

Επειδή όμως δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ, χρειάζονται περίπου 19 ώρες και 55 λεπτά για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι μεταξύ Νέας Υόρκης και Ταϊλάνδης με 1 στάση στη διαδρομή.

Μπορείτε να πετάξετε απευθείας στην Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ;

Δεν μπορείτε να πετάξετε απευθείας στην Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ. Καμία αεροπορική εταιρεία δεν προσφέρει επί του παρόντος απευθείας, απευθείας πτήσεις προς την Ταϊλάνδη από καμία πόλη των ΗΠΑ, λόγω της διάρκειας της πτήσης και της σχετικά χαμηλής ζήτησης ταξιδιωτών για αυτό το δρομολόγιο.

Λοιπόν, πόσο διαρκεί μια πτήση προς την Ταϊλάνδη συνολικά;

Μια πτήση προς την Ταϊλάνδη μπορεί να είναι τόσο «σύντομη» όσο 18 ώρες και 45 λεπτά ή έως και 41 ώρες και 10 λεπτά. Όλα εξαρτώνται από το από πού πετάτε, πόσες στάσεις υπάρχουν στη διαδρομή και πόσο διαρκεί η κάθε στάση. 

Συνολικά, η μέση πτήση προς Ταϊλάνδη (λαμβάνοντας υπόψη τις πτήσεις από διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ με 1-3 στάσεις) διαρκεί περίπου 27 ώρες και 57 λεπτά.

Θα απολαύσετε μια πολύ πιο σύντομη πτήση κάνοντας επιλεκτική περιήγηση σε πτήσεις με μόλις 1 στάση από τις ΗΠΑ προς την Ταϊλάνδη.

Οι πτήσεις προς την Ταϊλάνδη με 2 στάσεις είναι κοντά στον συνολικό μέσο όρο (περίπου 27 ώρες και 39 λεπτά), ενώ οι πτήσεις με 3 στάσεις διαρκούν 35 ώρες και 32 λεπτά κατά μέσο όρο. 

Η συντομότερη πτήση προς Ταϊλάνδη από τις ΗΠΑ φαίνεται να είναι από τη Δυτική Ακτή (Σιάτλ, Ουάσιγκτον) – αξίζει να σκεφτείτε αν θέλετε πραγματικά να περιορίσετε τον χρόνο σας στο αεροπλάνο. 

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης :

Αεροπορικά εισιτήρια για Σιάτλ

Θέλω να ταξιδέψω στην Ολλανδία, πού μπορώ να βρω φθηνά αεροπορικά εισιτήρια;

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια