Πού να μείνετε στην Πάρο | Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Αν θέλετε μια περιπέτεια μεσογειακών νησιών το καλοκαίρι στη μέση του Αιγαίου, φροντίστε να επισκεφτείτε την Πάρο, ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή νησιά της Ελλάδας.

Ο μοναδικός συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, καλά ανεπτυγμένης υποδομής και πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού το καθιστούν ιδανική στάση για κάθε ταξιδιώτη. Αν θέλετε να μάθετε πού να μείνετε στην Πάρο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό.

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Πάρο το 2023

Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο που να είναι τόσο όμορφα με συμβατικό τρόπο και τόσο πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό όσο το νησί της Πάρου.

Μέρος του νησιωτικού ομίλου των Κυκλάδων, η Πάρος είναι πολύ κοντά σε μερικά από τα ελληνικά νησιά που πιθανότατα έχετε ήδη ακούσει, όπως η Σαντορίνη, η Δήλος και η Μύκονος. Χωρίζεται από ένα κανάλι πέντε μιλίων από τη Νάξο προς τα ανατολικά, ένα άλλο όμορφο νησί που έχουμε καλύψει.  

Η ομορφιά της Πάρου είναι θρυλική και συνήθως συνδέεται με τα λευκά μαρμάρινα σπίτια και τα λιμάνια της που αξίζουν το δικό τους καθιερωμένο επίθετο «Παριανή».

Όταν κοιτάτε μια όμορφη καρτ ποστάλ από ένα ανώνυμο ελληνικό νησί, θα μπορούσατε να κοιτάξετε μια φωτογραφία κάποιου λιμανιού στην Πάρο, πιθανώς της Νάουσας ή της Παροικιάς. Οι παραλίες, όμως, είναι απλά καταπληκτικές και αρκετά συγκρατημένες.

Μιλάμε για τη Χρυσή Ακτή (Χρυσή Ακτή), τον Λογαρά, το Πίσω Λιβάδι, τον κόλπο της Νάουσας, την Παροικιά και την Αγία Ειρήνη. Η Πάρος (μαζί με τη Νάξο) είναι επίσης μια πολύ δημοφιλής τοποθεσία για windsurfing, καθώς και άλλα θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες που σχετίζονται με το νερό.

Αν το να ξαπλώνεις στην παραλία και να κάνεις ηλιοθεραπεία είναι βαρετό για σένα, η Πάρος θα σου ανεβάσει την αδρεναλίνη και θα παρουσιάσει ενδιαφέρουσες προκλήσεις.

Τα ιστορικά ορόσημα που έχει να προσφέρει η Πάρος —ειδικά στην Παροικιά— είναι συγκρίσιμα με τις πρωτεύουσες της Κέρκυρας ή της Κρήτης. Για παράδειγμα, πιθανότατα ο πρώτος που έγραψε ποίηση με τη σύγχρονη έννοια, ο Αρχίλοχος, γεννήθηκε στην Πάρο.

Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Βυζάντιοι, οι Ενετοί, οι Τούρκοι και οι σύγχρονοι Έλληνες — όλοι τους έχουν αφήσει σημαντικό σημάδι σε ένα από τα ιστορικά στρώματα που συνυπάρχουν σε αυτό το ιδιαίτερο, ιδιαίτερο νησί.

Τα 4 καλύτερα μέρη της Πάρου

Η Πάρος είναι καθοριστικός πόλο έλξης για τους τουρίστες και πολύ πιο ανεπτυγμένη από τον άμεσο γείτονά της — τη Νάξο. Με απλά λόγια, υπάρχουν ωραία μέρη για διαμονή σε κάθε πλευρά του νησιού.

 1. Νάουσα : Ένα γοητευτικό και πολύ όμορφο ψαροχώρι με υπέροχο παλιό λιμάνι και εντυπωσιακές παραλίες, είναι η πιο προφανής επιλογή για κάθε επισκέπτη για πρώτη φορά στην Πάρο.
 2. Παροικιά : Τυπική νησιωτική πρωτεύουσα, είναι το πλουσιότερο μέρος της Πάρου από άποψη πολιτισμού και ιστορίας, με μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες στην Ελλάδα και πολλές επιλογές διαμονής και εστιατόρια.
 3. Πίσω Λιβάδι : Η προφανής επιλογή για οικογενειακές διακοπές, το Πίσω Λιβάδι έχει πολλές ρηχές και καθαρές παραλίες, πολλές κρουαζιέρες και δραστηριότητες με σκάφος και μια γενικά ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα.
 4. Χρυσή Ακτή : Ένας παράδεισος για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, ειδικά για τους wind-surfers, η Χρυσή Ακτή έχει επίσης μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, μαζί με πολλά εστιατόρια και καφέ.

Οι Καλύτερες Περιοχές & Ξενοδοχεία στην Πάρο

Ως σημαντικός τουριστικός προορισμός, η Πάρος είναι γεμάτη ξενοδοχεία, διαμερίσματα και όλες τις άλλες επιλογές διαμονής κάτω από τον ήλιο.

Είτε ψάχνετε για ένα οικονομικό ξενοδοχείο ενός ή δύο αστέρων, ένα ξενοδοχείο ή διαμέρισμα μεσαίας κατηγορίας ή ένα υπερπολυτελές και ακριβό κατάλυμα πέντε αστέρων — σίγουρα θα τα βρείτε όλα. Αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Οι επιλογές διαμονής, για παράδειγμα, δεν είναι εξίσου κατανεμημένες σε όλο το νησί. Η ενδοχώρα είναι — προφανώς — πρακτικά χωρίς κανένα. Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία βρίσκονται στα παραθαλάσσια χωριά.

Πρακτικά δεν υπάρχει μέρος κατά μήκος της ακτής της Πάρου όπου δεν μπορείτε να βρείτε κατάλυμα. Τούτου λεχθέντος, θα βρείτε μια πραγματική ποικιλία επιλογών μόνο στα τέσσερα μέρη της λίστας μας: Νάουσα, Παροικιά, Πίσω Λιβάδι και Χρυσή Ακτή. Ας ξεκινήσουμε από τη Νάουσα.

1. Νάουσα

Sven Hansche/Shutterstock

Ξεκινάμε την περιπέτειά μας στην Πάρο με τη Νάουσα, ένα μικρό αλλά γοητευτικό ψαροχώρι που προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια.

Μόλις έξι μίλια από την πρωτεύουσα, την Παροικιά, μοιάζει ακριβώς με μια καρτ ποστάλ που αντιπροσωπεύει αυτό το μέρος της Ελλάδας: πολλά λαμπερά λευκά σπίτια, ένα γοητευτικό λιμάνι, διάσπαρτα σκάφη και γιοτ και μια θάλασσα καθαρή σαν καθρέφτης.

Αν και πρώην ψαροχώρι, σήμερα η Νάουσα αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό. Αν αγαπάτε τον ήλιο, την παραλία και τη θάλασσα, η Νάουσα είναι σίγουρα το κατάλληλο μέρος για εσάς.

Υπάρχουν πολλές αμμώδεις παραλίες στην περιοχή — μερικές από αυτές μπορείτε να τις φτάσετε με τα πόδια, αλλά για άλλες θα χρειαστείτε αυτοκίνητο ή κάποια άλλη μορφή μεταφοράς. Η παραλία Πιπέρι και η παραλία των Αγίων Αναργύρων βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης.

Το δεύτερο από τα δύο είναι ουσιαστικά ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του χωριού. Εκτός από τις παραλίες, φροντίστε να επισκεφθείτε το Παλιό Λιμάνι της Νάουσας.

Όλα ντυμένα στα λευκά και τα μπλε (περιλαμβάνονται καρέκλες και τραπέζια στα εστιατόρια), με τα αναγνωρίσιμα ασβεστωμένα σπίτια, είναι το ανεπίσημο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν πολλά σκάφη αγκυροβολημένα στο λιμάνι ανά πάσα στιγμή, καθώς και τα καλύτερα εστιατόρια με θαλασσινά και ταβέρνες της πόλης.

Αν και η Παροικιά είναι το μέρος όπου πρέπει να αναζητήσετε πολιτισμό και ιστορία, υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα ορόσημα και στη Νάουσα.

Πρώτον, υπάρχει το άλλοτε πανίσχυρο ενετικό φρούριο στις όχθες του χωριού που σίγουρα αξίζει τον χρόνο σας. Δεύτερον, το υπέροχο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται επίσης δίπλα στη θάλασσα, είναι το κεντρικό θρησκευτικό κτίριο της πόλης.

Οι επιλογές διαμονής στη Νάουσα είναι απλά υπέροχες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι η πρώτη τοποθεσία στη λίστα μας. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία κατάλληλα για την τσέπη όλων. Τα εστιατόρια —όπως συνήθως στα νησιά της Ελλάδας— σερβίρουν κυρίως θαλασσινά και είναι υπέροχα.

Πραγματα να κανεις

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε στη Νάουσα —ακόμα και πριν επισκεφτείτε τις παραλίες— είναι να αφιερώσετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε χαλαρώνοντας και κάνοντας βόλτες στο Παλιό Λιμάνι. Ουσιαστικά χάρη στο λιμάνι αυτό το χωριό είναι τόσο γραφικό και εμπιστευτείτε μας — υπάρχουν λίγα μέρη σαν αυτό. Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια βρίσκονται επίσης εδώ, προσφέροντας τόσο εξαιρετικό φαγητό όσο και αξέχαστη θέα στη θάλασσα. Συνιστούμε:
 • Τα μεγαλοπρεπή ερείπια του ενετικού κάστρου είναι βασικά στην παλάμη του χεριού σας και αποτελούν μέρος του Παλιού Λιμανιού. Υπάρχουν επίσης δύο εκκλησίες στο χωριό που αξίζει να επισκεφτείτε: το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Παντελεήμονα.
 • Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά αξιοθέατα της Νάουσας δεν είναι ούτε το κάστρο ούτε οι εκκλησίες αλλά οι φανταστικές αμμουδιές. Οι πιο προφανείς επιλογές σας είναι οι δύο παραλίες της πόλης: η παραλία Πιπέρι και η παραλία των Αγίων Αναργύρων. Πρέπει να ξέρετε ότι το δεύτερο είναι σημαντικά καλύτερο και πιο δημοφιλές. Αλλά υπάρχει επίσης η παραλία Λάγερη, περίπου πέντε μίλια από το χωριό, και η παραλία Στέφανο, η οποία είναι εξίσου μακριά.
 • Τέλος, η Νάουσα σας επιφυλάσσει μια ακόμη έκπληξη — το Οινοποιείο Μωραΐτη . Επιλογή ταξιδιωτών του 2022 και βρίσκεται κοντά στην προκυμαία, είναι και πολύ ωραίο και πολύ παλιό. Ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, το έτος 1910. Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας έχει ακόμα τα 100 στρέμματα αμπελώνα της και συνεχίζει να δημιουργεί το προϊόν της σε υψηλό επίπεδο.

Που να φάω

 • Το Archipelagos  είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό και μεσογειακό εστιατόριο που είναι εξαιρετικό για παραδοσιακά νησιώτικα πιάτα και φρέσκα και νόστιμα θαλασσινά. Μια επιλογή Travelers’ Choice του 2022, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τον μουσακά, το αρνί, τις γαρίδες, το λαβράκι και τη σαλάτα του Καίσαρα.
 • Το Αμύγδαλο στην Πάρο  είναι το ιδανικό μέρος για εσάς αν θέλετε να απολαύσετε ένα δυνατό και θρεπτικό πρωινό πριν βγείτε στις παραλίες της Νάουσας. Κυρίως κατάλληλο είτε για πρωινό είτε για brunch αλλά εξαιρετικό και για τα άλλα γεύματα της ημέρας, ολόκληρο το μενού του βασίζεται σε υγιεινά συστατικά.
 • Το Safran  είναι ένα από τα καλύτερα μεσογειακά εστιατόρια με θαλασσινά στη Νάουσα. Λίγο στην πολυτελή πλευρά, είναι το κατάλληλο μέρος για μια επαγγελματική συνάντηση, τον εορτασμό μιας επετείου ή άλλη ειδική περίσταση. Η μπριζόλα τόνου, οι γαρίδες λιγκουίνι και η καρπουζοσαλάτα είναι τα πιο παραγγελθέντα πιάτα του.

Οικονομικά ξενοδοχεία στη Νάουσα

 • Το Minoa Hotel  είναι ένα ξενοδοχείο δύο αστέρων με εξαιρετική ισορροπημένη τοποθεσία: μόλις 150 μέτρα από το όμορφο κέντρο της Νάουσας και πολύ κοντά στην παραλία των Αγίων Αναργύρων. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και τον καταπράσινο κήπο στις εγκαταστάσεις, ενώ η ταβέρνα στις εγκαταστάσεις σερβίρει εκλεκτό παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Επίσης, υπάρχει στάση λεωφορείου πολύ κοντά στο ξενοδοχείο.
 • Το Atlantis Hotel  είναι ένα άλλο πολύ φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων, το οποίο έχει κρατηθεί κυρίως λόγω της όμορφης αυλής του που είναι ιδανική για ένα θρεπτικό πρωινό πριν βγείτε στις παραλίες της Πάρου. Το ξενοδοχείο παρέχει επίσης δωρεάν Wi-Fi και δωρεάν χώρο στάθμευσης, διαθέτει υπέροχη εξωτερική πισίνα και ένα όμορφο μπαρ στις εγκαταστάσεις.

Naoussa Mid-Range Hotels

 • Το Hotel Bilia  είναι ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων με αξιοπρεπείς τιμές, χτισμένο σε κυκλαδίτικο στιλ — όλα ντυμένα σε λευκό και μπλε. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία ανάμεσα στο κέντρο της πόλης της Νάουσας (μόλις δύο λεπτά με τα πόδια) και την παραλία Πιπέρι. Προσφέρει εξωτερική πισίνα, δωρεάν Wi-Fi και χώρο στάθμευσης, καθώς και υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο.
 • Το Hotel Naoussa  είναι ένα άλλο ξενοδοχείο τριών αστέρων με αξιοπρεπείς τιμές, αλλά βρίσκεται πιο μακριά από το κέντρο της πόλης. Είναι ακόμα κοντά στη θάλασσα, ωστόσο, και υπάρχει μια στάση λεωφορείου κοντά για να σας μεταφέρει στο κέντρο. Υπάρχει μια εξωτερική πισίνα, ένα μπαρ στις εγκαταστάσεις και ένα υπέροχο πρωινό το πρωί.

Πολυτελή ξενοδοχεία στη Νάουσα

 • Το Lilly Residence-All Sea View Suites, Adults Only  είναι μια τέλεια επιλογή αν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα και να σας φέρονται σαν διασημότητα. Αυτό το πολυτελές και εκπληκτικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων διαθέτει έξι πισίνες, δωμάτια επιπλωμένα με κομψά έπιπλα, εξαιρετικά αθόρυβο κλιματισμό, πρωτότυπους πίνακες ζωγραφικής και πολλές άλλες υπηρεσίες. Το ξενοδοχείο, παρεμπιπτόντως, βρίσκεται στην παραλία.
 • Το Parilio, μέλος του Design Hotels  είναι ένα λιγότερο ακριβό και πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων που θα εξακολουθεί να προσφέρει την εμπειρία της ζωής σας. Η λίστα με τα πράγματα που προσφέρει το ξενοδοχείο είναι η εξής: εποχική εξωτερική πισίνα, μπαρ και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις, γυμναστήριο και κέντρο σπα και ευεξίας. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Πάρο

2. Parikia

Sven Hansche/Shutterstock

Η δεύτερη θέση στον οδηγό μας ανήκει στην Παροικιά, την πρωτεύουσα (ή καλύτερα χωριό) της Πάρου και τον μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, με πληθυσμό περίπου 4.500 κατοίκους.

Είναι μια πεμπτουσία κυκλαδίτικη πόλη, με ένα όμορφο παλιό λιμάνι, έναν λαβύρινθο από στενά λιθόστρωτα δρομάκια και πολλά σπίτια και εξοχικά ντυμένα με το αναγνωρίσιμο γαλανόλευκο. Είναι επίσης το εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πάρου, με πολλά καταστήματα και ιστορικά ορόσημα.

Μπορείτε να κάνετε τα περισσότερα ψώνια στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη, που ονομάζεται οδός Λοχάγου Φωκιανού. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα, από φαγητό και ρούχα μέχρι αναμνηστικά και αναμνηστικά.

Το λιμάνι, από την άλλη πλευρά, δεν είναι μόνο γοητευτικό και όμορφο, αλλά και γεμάτο εστιατόρια, καφετέριες και νυχτερινά μαγαζιά – ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε μια βόλτα αργά, μεσημεριανό γεύμα ή μια βραδινή έξοδο.

Αλλά η πραγματική διασκέδαση ξεκινά όταν στρέφετε την προσοχή σας στην ιστορία της πόλης, καθώς η Παροικιά είναι η καλύτερη επιλογή για τους λάτρεις της ιστορίας. Μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες της Ελλάδας, για παράδειγμα, βρίσκεται ακριβώς εδώ.

Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή  (κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «η εκκλησία με τις 100 πόρτες») είναι εξαιρετικά παλιά και πολύ εντυπωσιακή. Χτίστηκε στις αρχές του τέταρτου αιώνα από τη θρυλική Αγία Ελένη (μητέρα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου) και αργότερα βελτιώθηκε από τον Μέγα Ιουστινιανό.

Το δεύτερο σημαντικότερο ορόσημο είναι το μεταβυζαντινό ή ενετικό φραγκικό κάστρο της Παροικιάς , που χτίστηκε για να οχυρώσει την Ενετοκρατία στη Νάξο και την Πάρο.

Δεν έχουν απομείνει πολλά από το κάστρο σήμερα, αλλά τα μέρη που στέκονται είναι πραγματικά τρομερά. Οι επιλογές διαμονής και εστιατορίων στην πρωτεύουσα είναι απλά εξαιρετικές.

Όπως και η Νάουσα, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες τιμών. Ένα πράγμα είναι όμως διαφορετικό: δεν υπάρχουν πολλές πολυτελείς επιλογές όπως στη Νάουσα, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα οικονομικά ξενοδοχεία.

Πραγματα να κανεις

 • Λάτρεις της ιστορίας, εξερευνητές και μουσειοστάτες πρόκειται να περάσουν την ώρα της ζωής τους στην πρωτεύουσα της Πάρου. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι, προφανώς, το Φράγκικο Κάστρο Παροικιάς . Όμως, μέσα στα μισοδιατηρημένα τείχη, υπάρχει μια μικρή έκπληξη: συγκεκριμένα, τα ερείπια του αρχαίου Αρχαϊκού Ναού της Αθηνάς. Στη συνέχεια, φροντίστε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου  που βρίσκεται πολύ κοντά στην Παναγία της Εκατονταπυλιανής . Τέλος, για τους έξτρα ενθουσιώδεις, προτείνουμε να επισκεφτείτε το γοητευτικό Αρχαίο Νεκροταφείο Πάρου.
 • Οι πιστοί Χριστιανοί και οι λάτρεις του Χριστιανισμού θα έχουν επίσης γεμάτα τα χέρια τους στα πλακόστρωτα δρομάκια της Παροικιάς γιατί εδώ βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες, παλαιότερες και ομορφότερες εκκλησίες της Ελλάδας. Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή  δεν είναι κυριολεκτικά μια εκκλησία με 100 πόρτες, αλλά είναι στενά συνδεδεμένη τόσο με τις απαρχές του Χριστιανισμού όσο και με τους πιο διάσημους αυτοκράτορες (και τις μητέρες τους) της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Εκτός από αυτό, προτείνουμε και άλλες δύο ομορφιές: την εκκλησία της Παναγίας του Σεπτεμβρίου (Σεπτεμβριανή) και την εκκλησία της Αγίας Ελένης (Αγία Ελένη).
 • Όπως τα περισσότερα μέρη στην Πάρο, η Παροικιά έχει πολλές φανταστικές αμμώδεις παραλίες να προσφέρει στους πιθανούς επισκέπτες. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με τα καλύτερα στην πιο κοντινή περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα του νησιού (αναφέρονται χωρίς ιδιαίτερη σειρά αφού όλα είναι πολύ ωραία):
  • Παραλία Σουβλιά
  • Παραλία Κριός
  • Παραλία Λιβάδια
  • Martselo Beach
  • Παραλία Παροικιάς
 • Τέλος, η Παροικιά μπορεί να μην προσφέρει τόσο έντονη νυχτερινή ζωή όσο θα βρείτε στον Κάβο ή τη Μύκονο, αλλά εξακολουθεί να έχει πολλά μέρη όπου μπορείτε να αγριέψετε λίγο μετά τη δύση του ήλιου. Εδώ είναι μια άλλη λίστα:

Που να φάω

 • Το Cuore Rosso  είναι ένα παραδοσιακό μεσογειακό εστιατόριο που βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Παροικιάς. Είναι ίσως το καλύτερο μέρος στην πόλη, αν σας ενδιαφέρει να απολαύσετε μια αυθεντική ιταλική πίτσα, μερικά λαζάνια ή ένα από τα φανταστικά πιάτα με ζυμαρικά. Υπάρχουν επίσης πολλά υπέροχα επιδόρπια.
 • Το Parea Cuisine Paros  προσφέρει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό μεταξύ παραδοσιακής ελληνικής, μεσογειακής και ευρωπαϊκής κουζίνας και ειδικεύεται σε υγιεινά αλλά πολύ νόστιμα πιάτα. Επιπλέον, χρησιμοποιούν μόνο τα πιο φρέσκα τοπικά υλικά. Το κρέας, το ψάρι και τα θαλασσινά, καθώς και οι σαλάτες, είναι τέλεια.  
 • Το Little Green Rocket  είναι ένα σπάνιο μεσογειακό και ασιατικό fusion εστιατόριο που προσφέρει τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Επιλογή ταξιδιωτών 2022 και βρίσκεται πολύ κοντά στο Ταχυδρομείο της Παροικιάς (καλό για προσανατολισμό), προτείνουμε το σούσι, τις γαρίδες και τις γαρίδες, καθώς και τις καθημερινές σπεσιαλιτέ, που είναι πάντα υπέροχες.

Parikia Budget Hotels

 • Το Hotel Livadia  είναι ένα πολύ φθηνό κατάλυμα ενός αστέρος σε εξαιρετική τοποθεσία στην προκυμαία. Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις και διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο. Η θέα στο Αιγαίο από τις βεράντες είναι επίσης υπέροχη. Τέλος, υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης και δωρεάν Wi-Fi, ενώ οι χώροι του ξενοδοχείου είναι απολύτως φιλικοί προς τα κατοικίδια.
 • Το Hotel Cyclades  είναι ένα πανέμορφο και σχετικά φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια τέλεια οπτική αναπαράσταση της λευκοντυμένης Κυκλαδίτικης κουλτούρας. Τα δωμάτιά του διαθέτουν κλιματισμό, πολλές σύγχρονες ανέσεις και απλά αλλά γοητευτικά ξύλινα έπιπλα. Δεν υπάρχει πισίνα, αλλά η τοποθεσία είναι εξαιρετική και το πρωινό είναι υπέροχο.

Parikia Mid-Range Hotels

 • Το Panorama Paros  είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο τριών αστέρων με εξαιρετική τοποθεσία σε έναν μικρό δρόμο απέναντι από τον κόλπο της Παροικιάς. Είναι διακοσμημένο σε παραδοσιακό κυκλαδίτικο στιλ, διαθέτει εξωτερική πισίνα και εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις. Το πρωί σερβίρεται πλούσιο πρωινό, ενώ το μπαρ προσφέρει μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ.  
 • Το Hotel Aegeon  είναι ένα άλλο πολύ ωραίο και σχετικά οικονομικό ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται δέκα λεπτά από την παραλία της Παροικιάς και το λιμάνι της. Οι μινιμαλιστικές διακοσμήσεις του ξενοδοχείου δημιουργούν μια περισσότερο από χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πολύ καθαρό και διαθέτει εξωτερική πισίνα και καταπράσινο κήπο. Παραδοσιακό πρωινό σερβίρεται στην όμορφη ηλιόλουστη βεράντα.

Parikia Luxury Hotels

 • Το Paros Agnanti Hotel  είναι μακράν το πιο πολυτελές και ακριβό ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Πάρου. Φημίζεται για την ήρεμη ατμόσφαιρα και τα κομψά επιπλωμένα δωμάτια, εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις. Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις (ακόμη και γήπεδο τένις). Όπως θα περίμενε κανείς, υπάρχει επίσης εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις.
 • Το La Vue  είναι μια εξοχική κατοικία τεσσάρων αστέρων που είναι πολύ ακριβή, αλλά όταν δείτε τι έχει να προσφέρει, θα καταλάβετε ότι αξίζει κάθε δεκάρα. Μιλάμε για ένα τεράστιο μέρος που μπορεί να υπερηφανεύεται για μια υπέροχη εξωτερική πισίνα, έναν καταπράσινο κήπο και μια ωραία βεράντα με θέα. Το κατάλυμα προσφέρει επίσης δωρεάν χώρο στάθμευσης, μπαρ και δωρεάν Wi-Fi.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Πάρο

3. Πίσω Λιβάδι

Πίσω Λιβάδι, Πάρος, Ελλάδα – 27 Σεπτεμβρίου 2020: Άποψη των παραδοσιακών, λευκών κτιρίων στο λιμάνι. Όμορφη καλοκαιρινή μέρα/Tomasz Wozniak/Shutterstock

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να περάσετε χαλαρωτικές διακοπές με την οικογένειά σας στην Πάρο από το μικρό χωριό Πίσω Λιβάδι.

Παλαιότερα κατοικούνταν μόνο από ντόπιους, λίγο-λίγο, νέα ξενοδοχεία και διαμερίσματα, καθώς και μερικά ελκυστικά εστιατόρια, έχουν μετατρέψει αυτό το μέρος σε έναν οικογενειακό παράδεισο. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Πάρου, είναι κυριολεκτικά στην απέναντι πλευρά της Παροικιάς.

Γιατί όμως το Πίσω Λιβάδι είναι πιο κατάλληλο για οικογένειες και μικρά παιδιά από τα πολλά άλλα παρόμοια χωριά της Πάρου;

Πρώτον, το Πίσω Λιβάδι είναι συγκριτικά φθηνότερο από την Παροικιά ή τη Νάουσα, καθώς δεν είναι ούτε σημαντικό πολιτιστικό κέντρο με πολλά αξιοθέατα ούτε γνωστός τουριστικός κόμβος.

Σε σύγκριση με άλλα όχι και τόσο δημοφιλή χωριά του νησιού, έχει σημαντικά περισσότερες επιλογές διαμονής και εστιατόρια. Με απλά λόγια, προσφέρει το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Δεύτερον, οι παραλίες της περιοχής – ειδικά η παραλία Πίσω Λιβάδι – είναι πολύ ζεστές, ρηχές, καθαρές και περισσότερο από κατάλληλες για μικρότερα παιδιά. Η παραλία Πίσω Λιβάδι διαθέτει επίσης πολλές ανέσεις, ένα υπέροχο εστιατόριο και μια πολύ ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Τρίτον, υπάρχουν πολλές οργανωμένες δραστηριότητες – όπως περιηγήσεις με τα πόδια και περιηγήσεις με σκάφος – που μπορεί να δώσουν μια αίσθηση δομής και οργάνωσης στο ταξίδι σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι διακοπές μπορεί να μην γίνουν βαρετές για τα παιδιά σας, καθώς θα απασχολούνται συνεχώς από ενδιαφέρουσες περιπέτειες και δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, οι επιλογές εστιατορίου συνολικά είναι απλά εξαιρετικές. Υπάρχουν πολλές ταβέρνες, ψητοπωλεία και μέρη με θαλασσινά που προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα σε πολύ πιο λογική τιμή από τα πιο δημοφιλή μέρη στην Πάρο.

Τέλος, το Πίσω Λιβάδι βρίσκεται κοντά σε μερικά ενδιαφέροντα μέρη στην ηπειρωτική Πάρο, όπως οι Λεύκες, που μπορεί να είναι αρκετά εκπαιδευτικά και ενδιαφέροντα, δεδομένων των σημαντικών ορόσημων και μουσείων.

Πραγματα να κανεις

 • Οι παραλίες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πίσω Λιβάδι είναι υπέροχες — όπως και στα άλλα μέρη της Πάρου. Τα περισσότερα από αυτά είναι αμμώδη και καθαρά, προσφέρουν πολλές ανέσεις, έχουν εστιατόρια και καφέ σε κοντινή απόσταση (αν όχι στις ίδιες τις παραλίες) και είναι αρκετά ρηχά και ζεστά. Εκτός από αυτή που είναι πιο κοντά στο χωριό (Πίσω Λιβάδι), σας προτείνουμε να ελέγξετε τις υπόλοιπες παραλίες της περιοχής:
  • Παραλία Πούντα
  • Kalogeros Beach
  • Παραλία Μώλου
  • Παραλία Λογαρά
  • Nea Chrisi Akti Beach
  • Χρυσή Ακτή Πάρος
 • Λάβετε μέρος σε μία από τις εκδρομές — είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα — που έχει να προσφέρει το Πίσω Λιβάδι. Προσφέρουν μια μεγάλη ευκαιρία για εσάς και την οικογένειά σας να γνωρίσετε την Πάρο και να εξερευνήσετε τη φυσική ομορφιά ενός από τα πιο γοητευτικά μέρη της Ελλάδας.
 • Αν είστε έτοιμοι για μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια στην όχι και τόσο συχνή ηπειρωτική Πάρο, μόλις τέσσερα μίλια από το Πίσω Λιβάδι, θα βρείτε το ενδιαφέρον χωριό που ονομάζεται Λεύκες. Περιτριγυρισμένο από όμορφα πεύκα και ελαιώνες, είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Πάρου και μια τέλεια επιλογή για τους λάτρεις της φύσης. Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα ορόσημα είτε στο χωριό είτε κοντά, όπως το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Αιγαίου, τον βυζαντινό ναό της Αγίας Τριάδας (Αγία Τριάδα), και τον αρχαιολογικό χώρο που ονομάζεται Αρχαία Λατομεία Μαρμάρου.
 • Αν και μιλήσαμε μόνο για το Πίσω Λιβάδι ως κατάλληλο μέρος για οικογενειακές διακοπές, το μέρος μπορεί να είναι αρκετά κατάλληλο και για νέους αφού προσφέρει και ψώνια και νυχτερινή ζωή. Το Segno – Clothes & Accessories  είναι ένα εξαιρετικό εύρημα για εύκολες αγορές στο πορτοφόλι σας. Στη συνέχεια, ανάμεσα στα μπαρ, τα κλαμπ και τις καφετέριες που προσφέρουν μια αξιοπρεπή βραδινή έξοδο, τρία ξεχωρίζουν:

Που να φάω

 • Το Mango Restaurant  είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό και μεσογειακό εστιατόριο που προσφέρει υπέροχη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Το φαγητό συνήθως μαγειρεύεται στην τελειότητα και γίνεται με ντόπια φρέσκα υλικά. Σας προτείνουμε πίτσα ή ζυμαρικά και μετά το καλύτερο επιδόρπιο στον κόσμο — το gelato.
 • Το Markakis Restaurant  είναι ένα μεσογειακό εστιατόριο με θαλασσινά που βρίσκεται στην προκυμαία του Πίσω Λιβαδιού. Μια επιλογή ταξιδιωτών για το 2022, προσφέρει μια ποικιλία από θαλασσινές επιλογές που παρασκευάζονται σε βούτυρο και κάπαρη και σερβίρονται με μια πεντανόστιμη πατατοσαλάτα. Το επιδόρπιο μετά το δείπνο είναι συνήθως δωρεάν.
 • Το εστιατόριο Anna & Giorgos  είναι σίγουρα το καλύτερο μέρος για φαγητό στο Πίσω Λιβάδι αν είστε παθιασμένοι με το κρέας. Ένα ελληνικό ψητοπωλείο, είναι αρκετά κατάλληλο για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο (αλλά όχι πρωινό) και για ποτό αργά το βράδυ. Το αρνί σε αυτό το οικογενειακό εστιατόριο είναι απλά εξαιρετικό.

Οικονομικά ξενοδοχεία στο Πίσω Λιβάδι

 • Το Hotel Fisilanis  είναι ένα γοητευτικό και φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων σε εξαιρετική τοποθεσία ακριβώς στην παραλία του Πίσω Λιβαδιού. Βρίσκεται σε ένα από τα αγαπημένα μέρη του χωριού και φημίζεται κυρίως για τη φωτεινή και ευάερη ατμόσφαιρά του, το αξιοπρεπές μπαρ και εστιατόριο του ξενοδοχείου και το υπέροχο πρωινό το πρωί. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Το Klironomos Apartments Logaras  είναι ένα πραγματικά φθηνό συγκρότημα διαμερισμάτων τριών αστέρων που βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από την παραλία του Λογαρά. Είναι ντυμένο στα λευκά, με έναν καταπράσινο κήπο και όμορφη θέα, προσφέρει επίσης δωρεάν χώρο στάθμευσης και δωρεάν Wi-Fi, καθώς και δωμάτια εξοπλισμένα με μικρές κουζίνες, τηλεοράσεις και ιδιωτικό μπάνιο.

Ξενοδοχεία Μεσαίας Κατηγορίας Πίσω Λιβάδι

 • Το Albatross Hotel  είναι ένα αξιοπρεπές και σε λογικές τιμές ξενοδοχείο τριών αστέρων με μια όμορφη εξωτερική πισίνα. Αυτό που διακρίνει αυτό το κατάλυμα από τα πολλά άλλα στο Πίσω Λιβάδι είναι η εξαιρετική του τοποθεσία, πολύ κοντά τόσο στην παραλία του Λογαρά όσο και στην παραλία Πούντα. Διαθέτει επίσης γυμναστήριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις, πολύ καλό πρωινό το πρωί και υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο.
 • Το στούντιο-διαμέρισμα ParosCarmel  είναι ένα από τα πιο γοητευτικά διαμερίσματα που θα βρείτε στο Λισο Λιβάδι. Ένα κατάλυμα τριών αστέρων, φιλικό προς τα κατοικίδια, βρίσκεται σε ένα κτίριο ντυμένο στα λευκά και ακολουθεί τις αρχές της κλασικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Προσφέρει επίσης δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν χώρο στάθμευσης, σε κοντινή απόσταση από την παραλία (20 μέτρα) και οικογενειακά δωμάτια επιπλωμένα με όλες τις ανέσεις.

Πολυτελή ξενοδοχεία στο Πίσω Λιβάδι

 • Το Summer Senses Luxury Resort  είναι ένα από εκείνα τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων που πρέπει να επισκεφτείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Ένα υπερπολυτελές κατάλυμα, προσφέρει μεγάλη ποσότητα από όλα: τρεις εξωτερικές πισίνες, δύο μπαρ και δύο εστιατόρια. Το πρωινό είναι εξαιρετικό και ένα από τα εστιατόρια των εγκαταστάσεων (Hytra Athens και Gaia) είναι βραβευμένο με αστέρι Michelin.
 • Το Villa Nausithoe  είναι άλλο ένα πολύ ακριβό και όμορφο κατάλυμα τεσσάρων αστέρων που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία του Λογαρά. Αυτή η όμορφη εξοχική κατοικία προσφέρει σχεδόν όλα όσα μπορείτε να σκεφτείτε: έναν όμορφο κήπο, μια μεγάλη πισίνα, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου στις εγκαταστάσεις και ένα μικρό γυμναστήριο. Υπάρχει ακόμη και ενοικίαση ποδηλάτου στις εγκαταστάσεις, αν θέλετε να κάνετε ποδήλατο στην περιοχή.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Πάρο

4. Χρυσή Ακτή (Χρυσή Ακτή)

Whoisflogiston/Shutterstock

Αν λατρεύετε τα θαλάσσια σπορ και σκοπεύετε να περάσετε όλες τις διακοπές σας με αδρεναλίνη, η Χρυσή Ακτή – γνωστή και ως Χρυσή Ακτή – είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.

Μιλάμε για χρυσαφένια άμμο όσο φτάνει το μάτι και απόλυτα καταγάλανα νερά. Βρίσκεται περίπου 10 μίλια από το αεροδρόμιο, 12 μίλια από την πρωτεύουσα Πορόκια, σχεδόν 10 μίλια από τη Νάουσα και δυόμισι μίλια από το Πίσω Λιβάδι.

Όπως μπορείτε να δείτε, ακόμα κι αν δεν μένετε ακριβώς στη Χρυσή Ακτή, μπορείτε να την επισκεφτείτε από οπουδήποτε στην Πάρο. Η παραλία είναι πρακτικά το κέντρο όλης της περιοχής.

Ένα μείγμα από άμμο και γρασίδι κήπου, με πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες, και όλες τις άλλες ανέσεις σε κοντινή απόσταση — συμπεριλαμβανομένων πολλών καφέ και εστιατορίων — μπορείτε να μείνετε εδώ για ώρες χωρίς να χρειάζεστε διάλειμμα. Υπάρχει ακόμη και ένα κατάστημα αν θέλετε να ξοδέψετε τα επιπλέον χρήματα.

Το κεντρικό πράγμα στην παραλία είναι το θρυλικό Golden Beach Surf Club , όπου μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το windsurfing. Ο χώρος είναι αρκετά κατάλληλος τόσο για έμπειρους windsurfers, όσο και για αρχάριους και αρχάριους.

Υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Είπαμε ότι η Χρυσή Ακτή είναι κυρίως δημοφιλής για τους windsurfers, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ενδιαφέρουσα και ελκυστική για όλους τους άλλους.

Με απλά λόγια, μιλάμε για ένα από τα καλύτερα μέρη στην Πάρο, ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντά σας.

Ο αριθμός των καταλυμάτων είναι αρκετά αξιοπρεπής, όπως και η ποικιλία. Μπορείτε να βρείτε ένα ξενοδοχείο σε κάθε εύρος τιμών εδώ, από ένα οικονομικό διαμέρισμα μέχρι ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Πραγματα να κανεις

 • Δεν υπάρχουν πολλά καλύτερα μέρη στην Πάρο αν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ από τη Χρυσή Ακτή. Ακριβώς στην ίδια την παραλία, θα βρείτε το ήδη λαχταριστό Golden Beach Surf Club , όπου έρχονται πολλοί επαγγελματίες windsurfers. Εάν είναι ιδανικό για επαγγελματίες θαλάσσιων σπορ, είναι ακόμα καλύτερο για ερασιτέχνες και αρχάριους, επειδή μπορείτε να λάβετε καθοδήγηση από έμπειρους βετεράνους και επαγγελματίες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε καταδύσεις ή κολύμβηση με αναπνευστήρα.
 • Ευτυχώς για όλους, η Χρυσή Ακτή δεν είναι μόνο ένας άγονος σωρός άμμου. είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε καφετέριες και εστιατόρια. Συνιστούμε το Punda Coast  και το Viva Punda  αν είστε έτοιμοι για μια διασκεδαστική βραδιά. Αν προτιμάτε ένα πιο ήρεμο και πιο κομψό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, τότε: BuonVento , Kima Restaurant Paros , The Beach Project , ή Blue Restaurant Bar .
 • Αν έχετε διάθεση να ανακαλύψετε και να μάθετε κάτι νέο, σχεδόν 12 μίλια από τη Χρυσή Ακτή, θα βρείτε το φυσικό καταφύγιο Butterflies , όπου μπορείτε να περάσετε μερικές ώρες σε ένα δάσος σαν την Εδέμ, που περιβάλλεται γεμάτο πεταλούδες.
 • Σημαντικά πιο κοντά στη Χρυσή Ακτή – περίπου οκτώμισι μίλια – μπορείτε επίσης να βρείτε το Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας , όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες του νησιού και τη γενικότερη κουλτούρα στην οποία ανήκει.
 • Τέλος, όπως αναφέραμε νωρίτερα, η Χρυσή Ακτή είναι πολύ κοντά σε κάθε άλλο μέρος για το οποίο μιλήσαμε σε αυτόν τον οδηγό. Αν βαριέσαι αλλά θέλεις να έχεις τη Χρυσή Ακτή ως βάση του σπιτιού σου, μπορείς να νοικιάσεις αυτοκίνητο ή να επιβιβαστείς σε λεωφορείο και να επισκεφτείς την Παροικιά. Η εξαιρετικά δημοφιλής Νάουσα είναι μια άλλη επιλογή, ωστόσο, σίγουρα πρέπει να πάτε τουλάχιστον στο Πίσω Λιβάδι, που απέχει μόλις μισό μίλι.

Που να φάω

 • Το Kima Seaside Restaurant  είναι ένα άλλο ελληνικό εστιατόριο με θαλασσινά που αξίζει την επιλογή του Travelers’ Choice 2022. Το εστιατόριο είναι όλο ντυμένο στα λευκά και προσφέρει φανταστική θέα στη θάλασσα. Είναι κυρίως κατάλληλο για επαγγελματικά δείπνα, επετείους ή ρομαντικές ραντεβού.
 • Το εστιατόριο Anna  είναι ένα άλλο μεσογειακό εστιατόριο που βρίσκεται στον Δρυό, πολύ κοντά στη Χρυσή Ακτή. Το μέρος είναι κατάλληλο για κάθε γεύμα της ημέρας και δεν είναι πολύ ακριβό. Διαθέτει επίσης πολλά υγιεινά πιάτα και πολλές επιλογές για χορτοφάγους, vegan και χωρίς γλουτένη. Αξίζει το ταξίδι!
 • Το BuonVento  είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που βρίσκεται στα βόρεια της Χρυσής Ακτής, πολύ κοντά στη θάλασσα. Εκτός από την όμορφη θέα, το εστιατόριο διαθέτει χαλαρωτική ατμόσφαιρα, καθώς και πολύ επαγγελματικό και φιλικό προσωπικό. Προσφέρει μια γεύση από τη Νάπολη στη μέση του Αιγαίου – αν αγαπάτε το κρασί, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς, δεδομένης της εκτενούς λίστας κρασιών του.

Οικονομικά ξενοδοχεία Χρυσή Ακτή

 • Το Silver Rocks Hotel  είναι ένα πολύ φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο όμορφες παραλίες. Εκτός από την πισίνα με ξαπλώστρες, το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης δωρεάν χώρο στάθμευσης και δωρεάν Wi-Fi, οικογενειακά δωμάτια εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, μπαρ στις εγκαταστάσεις, υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Το Captain’s Rocks Hotel  είναι ένα πολύ φθηνό αλλά πολύ όμορφο ξενοδοχείο τριών αστέρων, διακοσμημένο σε λευκό και μπλε, σαν ένα κατ’ ουσία ξενοδοχείο της Πάρου. Τα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα, διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο και μερικά από αυτά διαθέτουν βεράντα με θέα στη θάλασσα. Εκτός από αυτό, το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μια εξωτερική πισίνα και ένα μπαρ στις εγκαταστάσεις.

Χρυσή Ακτή (Χρυσή Ακτή) ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Το Golden Beach Hotel  είναι ένα ελαφρώς πιο ακριβό ξενοδοχείο τριών αστέρων. Δεν διαθέτει πισίνα, αλλά δεν θα τη χρειαστείτε αφού το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία. Εκτός από τις συνήθεις ανέσεις, καθώς και το μπαρ, το εστιατόριο και την υπηρεσία δωματίου, διαθέτει επίσης κοινόχρηστο σαλόνι, κατάστημα με είδη δώρων και υπηρεσίες φύλαξης παιδιών.  
 • Το Seample Studios  είναι ένα κατάλυμα τριών αστέρων που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη διάσημη και πανέμορφη Χρυσή Ακτή. Βρίσκεται στην παραλία με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και διαθέτει δωμάτια με κλιματισμό, ιδιωτικό μπάνιο και θέα στη θάλασσα. Τέλος, προσφέρει δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν χώρο στάθμευσης και γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων.

Χρυσή Ακτή (Χρυσή Ακτή) Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Το Poseidon of Paros Hotel & Spa  είναι ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων και η καλύτερη και ακριβότερη επιλογή διαμονής στη Χρυσή Ακτή. Διαθέτει εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο, μπαρ και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις. Διατίθενται επίσης υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και εξαιρετικό πρωινό κατόπιν αιτήματος.
 • Το Saint George Hotel  είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που βρίσκεται στη διάσημη Νέα Χρυσή Ακτή της Πάρου και διαθέτει πισίνα στην παραλία με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Εκτός από αυτό, το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόριο και μπαρ, υπέροχο πρωινό και εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Πάρο

Λοιπόν, πού να μείνετε στην Πάρο;

Πριν βάλουμε την τελευταία κουκκίδα, ας κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση των καλύτερων τοποθεσιών, ξενοδοχείων, εστιατορίων και ορόσημων στην Πάρο.

Η Νάουσα είναι όμορφη σαν εικόνα. Ένα πρώην ψαροχώρι πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή σας αν επισκέπτεστε το νησί για πρώτη φορά. Η Νάουσα είναι εδώ για να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία της Πάρου, με όλα τα στενά του νησιού σε πρώτο πλάνο.

Αν θέλετε πολιτισμό και ιστορία, φροντίστε να πάτε στην Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου — είναι μακράν το μεγαλύτερο χωριό του νησιού και το εμπορικό, πολιτιστικό και ιστορικό της κέντρο.

Το Πίσω Λιβάδι, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Πάρου, είναι η ιδανική τοποθεσία για οικογένειες. Είναι επίσης κοντά στις Λεύκες – ένα ενδιαφέρον χωριό βαθύτερα στην ηπειρωτική χώρα, και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εκδρομές με σκάφος και περιηγήσεις κατά μήκος της ακτής.

Η Χρυσή Ακτή είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες της Πάρου, προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για ιστιοσανίδα — τόσο για έμπειρους βετεράνους όσο και για άπειρους αρχάριους. Εκτός από αυτό, διαθέτει πολλά εστιατόρια, καφέ και κλαμπ κοντά στη θάλασσα, καθώς και μερικά ενδιαφέροντα ιδρύματα και μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε σε χρόνο μηδέν.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και δείτε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Πάρος. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια