Πού να μείνετε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ το 2023

Περιεχόμενα

Δεν υπάρχει σχεδόν καλύτερο μέρος στον κόσμο για να δεις ένα λιοντάρι, μια λεοπάρδαλη, έναν ελέφαντα, έναν ρινόκερο ή ένα βουβάλι από το Εθνικό Πάρκο Kruger, ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια θηραμάτων στην Αφρική.

Ένα παλιό και πολύ ανεπτυγμένο μέρος, γεμάτο εστιατόρια, ξενοδοχεία και φυσικά ορόσημα, παρέχει μια τέλεια ευκαιρία για ένα ασφαλές και συναρπαστικό σαφάρι.

Αλλά πού πρέπει να μείνετε όταν επισκέπτεστε αυτό το ιστορικό πάρκο; Μην ανησυχείτε – έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε παρακάτω. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ το 2023

Μια λέαινα που δείχνει στοργή στο μικρό της.

Thomas Retterath/Shutterstock

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι το πιο πιθανό μέρος στον κόσμο για να δείτε λεοπάρδαλη. Αυτό το ενδιαφέρον γεγονός μπορεί να σας δώσει μια σαφή εικόνα της σημασίας και της ομορφιάς αυτού του ιδιαίτερου τόπου.

Μεγαλύτερο από μια μέση ευρωπαϊκή χώρα, όπως το Βέλγιο, το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι πιθανώς ένα από τα πλουσιότερα και με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα καταφύγια θηραμάτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς, φιλοξενεί 2.000 λεοπαρδάλεις, σχεδόν 3.000 λιοντάρια, σχεδόν 30.000 αφρικανικούς βουβάλους και περίπου 12.000 αφρικανικούς ελέφαντες. Με απλά λόγια, το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε όσο μένετε στο Κρούγκερ είναι να κάνετε σαφάρι.

(FYI αυτό το πάρκο σχεδόν πάντα βρίσκεται στην κορυφή των τσαρτ με τα καλύτερα σαφάρι στην Αφρική). Σχεδόν κάθε ξενοδοχείο κοντά ή μέσα στο πάρκο έχει επαφές που θα σας βοηθήσουν να το πραγματοποιήσετε.

Χάρη στους υπέροχους δρόμους και την παράδοση σχεδόν αιώνων, η κράτηση για ένα σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι σχεδόν τόσο εύκολη όσο και στο τοπικό σούπερ μάρκετ. Σήμερα, το πάρκο είναι θρυλικό για τους λάτρεις των άγριων ζώων.

Δικαίως φημίζεται για την τραχιά αλλά όμορφη φύση του, τον απίστευτα μεγάλο αριθμό ζώων και την εξαιρετική υποδομή που καθιστά δυνατή μια αφρικανική περιπέτεια σχεδόν για όλους, ανεξάρτητα από τη φυσική τους ικανότητα ή το μέγεθος του πορτοφολιού τους.

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Νότιας Αφρικής, στα σύνορα μεταξύ Ζιμπάμπουε και Μοζαμβίκης, πιο συγκεκριμένα στις επαρχίες Limpopo και Mpumalanga.

Καλύπτει έναν χώρο απίστευτα επτάμισι τετραγωνικά μίλια.

Όμως, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το Εθνικό Πάρκο Kruger γίνεται σιγά-σιγά μέρος του τρίτου μεγαλύτερου εθνικού πάρκου στον κόσμο, που ονομάζεται Great Limpopo Transfrontier Park, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης και θα μοιραστεί μεταξύ των τριών γειτονικών χωρών.

Τα 5 καλύτερα μέρη του πάρκου

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ περιβάλλεται από μικρά χωριά και πόλεις από όλες τις πλευρές, πολλά από τα οποία ειδικεύονται στον τουρισμό. Περάσαμε δύσκολα διαλέγοντας ανάμεσα σε μυριάδες υπέροχα μέρη, αλλά εδώ είναι τα πέντε καλύτερα μέρη του Εθνικού Πάρκου Kruger.

Περιλαμβάνουν:

 1. Marloth Park: Αυτή η μικρή πόλη, που βρίσκεται στα νότια του πάρκου και στις όχθες του ποταμού Crocodile, είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για τους επισκέπτες που αναζητούν φθηνά καταλύματα.
 2. Mbombela: Η μεγαλύτερη πόλη κοντά στο Εθνικό Πάρκο Kruger, είναι μια προφανής επιλογή για τους κατοίκους των πόλεων και για όσους αναζητούν κάτι πιο ακριβό και πολυτελές.
 3. Sabie και Graskop: Δύο μικρές πόλεις, πρώην εξόρυξης χρυσού, που προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις της ιστορίας.  
 4. Skukuza: Η έδρα του διοικητικού κέντρου του πάρκου και το μεγαλύτερο πάρκο ανάπαυσης του, είναι η προφανής επιλογή για τους επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Kruger για πρώτη φορά.
 5. Phalaborwa:  Μια μικρή και ήρεμη πόλη που βρίσκεται στα βόρεια του πάρκου, ακριβώς στις όχθες του ποταμού Olifants, είναι η καλύτερη επιλογή για ρομαντικά ταξίδια ή χαλαρές διακοπές με την οικογένειά σας.  

Πού να μείνετε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Ο κύριος τρόπος για να μείνετε μέσα στο  Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι να τοποθετηθείτε σε ένα από τα πολυάριθμα λεγόμενα «στρατόπεδα ανάπαυσης» που είναι διάσπαρτα στην τεράστια επικράτειά του.

Με εξαίρεση τη Skukuza, η οποία διαθέτει και τη μεγαλύτερη κατασκήνωση ανάπαυσης στο πάρκο και είναι πρακτικά μια μικρή πόλη με πολλά καταλύματα, η άλλη επιλογή σας είναι να μείνετε σε μια από τις μικρές πόλεις και χωριά γύρω από το Εθνικό Πάρκο Kruger.

Αν ψάχνετε για κάτι φθηνό ή ακόμα και μεσαίας κατηγορίας, μπορείτε να αρκεστείτε σε οποιαδήποτε πόλη στον οδηγό μας — ξεκινώντας από το Marloth Park στο νότο έως την Phalaborwa στον μακρινό βορρά. Όλα διαθέτουν πολλά οικονομικά και μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχεία και διαμερίσματα, κατάλληλα για το πορτοφόλι οποιουδήποτε.

Αν, από την άλλη, ψάχνετε για κάτι πιο ακριβό ή ακόμα και πολυτελές, η καλύτερη επιλογή σας είναι η μεγαλύτερη πόλη στον οδηγό μας, δηλαδή η Mbombela.

Για να είμαστε ειλικρινείς, κάθε μέρος στον οδηγό έχει τουλάχιστον δύο επιλογές διαμονής τεσσάρων αστέρων, αλλά η μεγαλύτερη συγκέντρωση πολυτελών ξενοδοχείων βρίσκεται στο Mbombela.

1. Πάρκο Μάρλοθ

Μια ομάδα ζώων που στέκεται σε μια χλοώδη περιοχή ενώ βρίσκεται σε εγρήγορση για τυχόν αρπακτικά.

Jan Bergh/Shutterstock

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, όπως αναφέραμε προηγουμένως, καλύπτει μια γιγάντια περιοχή, σχεδόν στο μέγεθος μιας μέσης ευρωπαϊκής χώρας. Αυτό από μόνο του είναι απλά υπέροχο — με ένα μόνο πρόβλημα: από πού να ξεκινήσετε την περιπέτεια σας σε ένα μέρος που έχει το μέγεθος μιας χώρας;

Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την ιστορία μας με τη μικρή αλλά γοητευτική και πολύ δημοφιλή πόλη που ονομάζεται Marloth Park, που βρίσκεται κοντά στη νοτιοανατολική είσοδο του πάρκου, κοντά στα σύνορα της Νότιας Αφρικής με τη Μοζαμβίκη και το Eswatini.

Καθώς τα νότια μέρη του πάρκου συνιστώνται συνήθως για τους επισκέπτες για πρώτη φορά, το Marloth Park ακούγεται σαν μια πραγματικά συνετή επιλογή. Βρίσκεται στις όχθες του εύστοχα ονομαζόμενου ποταμού Crocodile, και ιδρύθηκε το 1972 ως πόλη διακοπών.

Είναι κυρίως διάσημο τόσο για την εύκολη πρόσβαση στο Κρούγκερ όσο και για τις προσπάθειες διατήρησης της γύρω υπαίθρου.

Το Marloth Park χωρίζεται από το Kruger Park με δύο τρόπους: από έναν μεγάλο και ασφαλή φράκτη στη μία πλευρά και από τις φυσικές δυνάμεις του ποταμού Crocodile στην άλλη πλευρά.

Η πόλη καλύπτει έναν τεράστιο χώρο περίπου 3.000 εκταρίων και παρέχει μια αξιοσημείωτη ελευθερία κινήσεων, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες μπορούν είτε να περπατήσουν είτε να οδηγήσουν ένα ποδήλατο στα ακαλλιέργητα μέρη (που ονομάζονται «αφρικανικός θάμνος») και να νιώσουν την ατμόσφαιρα μόνοι τους.

Η άγρια ​​ζωή, ακόμη και εδώ, στο χείλος του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ, είναι αρκετά εκπληκτική και απίστευτα διαφορετική. Είναι γνωστό ότι τα λιοντάρια περιφέρονται από το Κρούγκερ στο Marloth Park τακτικά και δεν θα χρειαστείτε πολλή τύχη για να εντοπίσετε μια καμηλοπάρδαλη, ένα αγριολούλουδο, μια ζέβρα ή έναν μπαμπουίνο.

Για να κλείσουμε τα πράγματα, τόσο οι επιλογές διαμονής όσο και τα εστιατόρια στο Marloth Park είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από φθηνά και ακριβά ξενοδοχεία, καθώς και ένας αξιοπρεπής αριθμός εστιατορίων, που προσφέρουν κυρίως κρέας, μπάρμπεκιου και ποτά.

Πραγματα να κανεις

 • Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε αφού εγκατασταθείτε στο Marloth Park είναι να κάνετε μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα βόλτα κατά μήκος του ποταμού Crocodile, που χωρίζει αυτή τη μικρή πόλη από το Εθνικό Πάρκο Kruger. Καθώς περπατάτε κατά μήκος του ποταμού – η απόσταση είναι αρκετά μικρή – μπορείτε να δείτε τα διάφορα ζώα που περιφέρονται ελεύθερα στο πάρκο. Καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, μαϊμούδες, αγριόχοιροι, ακόμα και μερικά λιοντάρια είναι πάντα κοντά.
 • Σχεδόν κάθε ξενοδοχείο στην πόλη παρέχει ποδήλατα προς ενοικίαση, καθώς η χαλαρή οδήγηση στο καλοδιατηρημένο φυσικό περιβάλλον στο Marloth Park ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για τους τουρίστες εδώ και χρόνια. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι να παρακολουθείτε τις κανονικές ώρες, καθώς η ελεύθερη κυκλοφορία περιορίζεται σε καθορισμένες ώρες, συνήθως μεταξύ 6 μ.μ. και 6 π.μ.
 • Λόγω της εγγύτητας του Marloth Park με το Kruger, υπάρχουν πολλές οργανωμένες περιηγήσεις  στην πόλη που θα προσφέρουν ένα ασφαλές και ενδιαφέρον ταξίδι στο πάρκο νωρίς το πρωί.
 • Πριν φύγουμε από το Marloth Park, έχουμε μια ακόμη δραστηριότητα που είναι αρκετά δημοφιλής στους τουρίστες που επισκέπτονται αυτή τη μικρή πόλη. Το Marloth Park προσφέρει πολλά χαλαρωτικά μέρη σπα που είναι ένας ωραίος τρόπος για να περάσετε τις διακοπές σας όταν είστε κουρασμένοι από την εξερεύνηση της άγριας φύσης της Αφρικής. Προτείνουμε το Slide Health Spa  και το Imbewu Spa .

Που να φάω

 • Το Jabula Lodge & Restaurant  είναι ένα αφρικανικό ψητοπωλείο και μπαρ και είναι ίσως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Marloth Park. Μια επιλογή ταξιδιωτών για το 2022 (και η μοναδική σε αυτή τη μικρή πόλη), προσφέρει μερικές από τις καλύτερες επιλογές κρέατος γύρω από το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ.
 • Το Phumula Kruger  είναι το τέλειο μέρος αν έχετε τη διάθεση για ένα χαλαρωτικό ποτό κάτω από τον υπέροχο αφρικανικό έναστρο ουρανό, που συμπληρώνεται από ένα υπέροχο πιάτο με κρέας. Τούτου λεχθέντος, το μέρος είναι κατάλληλο για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο και προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για χορτοφάγους.  
 • Το Amazing Kruger View Restaurant  είναι μια εξαιρετική επιλογή αν προτιμάτε να έχετε ωραία θέα ενώ τρώτε. Το εστιατόριο προσφέρει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό πορτογαλικής παραδοσιακής κουζίνας και πολλές επιλογές ψητού και θαλασσινών.

Οικονομικά ξενοδοχεία Marloth Park

 • Το Kruger Cottage  είναι ένα σχετικά φθηνό κατάλυμα τριών αστέρων που είναι ως επί το πλείστον κατάλληλο για οικογένειες ή άλλες ομαδικές επισκέψεις στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια, ένας μεγάλος κοινόχρηστος χώρος, ένας κήπος μπροστά από τις εγκαταστάσεις, και μια ωραία πισίνα.
 • Το HomeBase Kruger  είναι ένα άλλο πολύ φθηνό κατάλυμα τριών αστέρων που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Marloth Park, σχετικά κοντά στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με κουκέτες και το ξενοδοχείο προσφέρει —μεταξύ άλλων— μια εξωτερική πισίνα και ένα εστιατόριο στις εγκαταστάσεις.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Marloth Park

 • Το Kruger Eden Lodge  είναι ένα όμορφο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που προσφέρει πολλά περισσότερα από τα τυπικά σας καταλύματα μεσαίας κατηγορίας. Κάθε δωμάτιο στο ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο, κλιματισμό και ψυγείο, αλλά μερικά από αυτά έχουν επίσης πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Τέλος, υπάρχει γυμναστήριο και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις.
 • Το Crocodile Kruger Safari Lodge  είναι ένα ακόμη υπέροχο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που προσφέρει πολλά πράγματα σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει εστιατόριο, μπαρ και πισίνα, καθώς και δωμάτια με αφρικανική διακόσμηση, ιδιωτικό μπάνιο και τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης.

Marloth Park Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Το Kruger Riverside Lodge – De Chatillion Collection  είναι ένα πανέμορφο και πολύ ακριβό κατάλυμα τεσσάρων αστέρων — η τέλεια επιλογή αν ψάχνετε για κάτι πολυτελές. Με θέα στον ποταμό Crocodile και στο πάρκο, διαθέτει επίσης έναν όμορφο κήπο και πισίνα.
 • Το Grace of Africa, το Kruger Safari Lodge  είναι άλλο ένα κατάλυμα τεσσάρων αστέρων και ίσως η καλύτερη επιλογή για ζευγάρια στο Marloth Park. Αυτό το πολυτελές κατάλυμα προσφέρει πισίνα υπερχείλισης, υπέροχο εσωτερικό, ενοικιάσεις ποδηλάτων, υπηρεσία δωματίου και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

2. Mbombela (Nelspruit)

Ένα μικρό ποτάμι που ρέει μέσα από βράχους.

David Steele/Shutterstock

Η Mbombela, παλαιότερα γνωστή ως Nelspruit – η πόλη άλλαξε επίσημα το όνομά της το 2014 – είναι πιθανώς η μεγαλύτερη πόλη κοντά στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Μια δημοφιλής τουριστική τοποθεσία, θεωρείται ένα από τα πιο αστικά και ανεπτυγμένα σημεία στάσης γύρω από το πάρκο.

Εκτός από την κοντινή απόσταση από το πιο σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής, προσφέρει επίσης μερικά ενδιαφέροντα αξιοθέατα από μόνο του.

Το όνομα Mbombela σημαίνει – σε μετάφραση από το Siswati – «πολλοί άνθρωποι μαζί σε ένα μικρό χώρο».

Η πόλη ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια του ταραχώδους 19ου αιώνα και μάλιστα χρησίμευσε, για ένα διάστημα, ως πρωτεύουσα της βραχύβιας Δημοκρατίας των Μπόερ (γνωστή και ως Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία), η οποία διήρκεσε μέχρι τον Δεύτερο Πόλεμο των Μπόερς. αρχές του 20ου αιώνα.

Τον τελευταίο καιρό, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2010, η Μπομμπέλα ήταν μια από τις διοργανώτριες πόλεις και χάρη σε αυτό, διαθέτει ένα επιβλητικό στάδιο.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, αυτό που προσελκύει περισσότερο τους επισκέπτες της Mbombela είναι η κοντινή απόσταση από το Εθνικό Πάρκο Kruger αλλά και τη Μοζαμβίκη, οι πολίτες της οποίας επισκέπτονται συνήθως την πόλη πριν κατευθυνθούν βόρεια προς το πάρκο.

Μία από τις εισόδους του πάρκου βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από το Mbombela, και δεδομένου ότι τόσο η υποδομή όσο και οι μεταφορικές επιλογές είναι αρκετά ανεπτυγμένες, μπορείτε να φτάσετε σε περίπου μία ώρα.

Αν, από την άλλη πλευρά, έχετε ήδη επισκεφτεί το πάρκο και αναζητάτε κάτι διαφορετικό, φροντίστε να επισκεφτείτε τον όμορφο Βοτανικό Κήπο 154 στρεμμάτων στην πόλη ή τα Σπήλαια Sudwala, που είναι μερικά από τα παλαιότερα σπήλαια του ο κόσμος.

Η Μπομπέλα δεν είναι μια μικρή πόλη, με πληθυσμό περίπου 110.000 κατοίκων. Χάρη στο μέγεθός του, διαθέτει πολλές επιλογές διαμονής, εστιατόρια, καφετέριες και επιλογές για ψώνια. Υπάρχουν τόσο αξιοπρεπείς οικονομικές επιλογές όσο και αρκετά πολυτελή, πολυτελή ξενοδοχεία στην πόλη.

Πραγματα να κανεις

 • Και πάλι, η πρώτη και προφανής επιλογή κατά τη διαμονή σας στο Mbombela είναι να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kruger. Μία από τις εισόδους του πάρκου απέχει μόλις μία ώρα από το κέντρο της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμη με διαφορετικές επιλογές μεταφοράς. Από την άλλη πλευρά, για να φτάσετε στα ερείπια Albasini, ένα πολύ δημοφιλές αξιοθέατο στο πάρκο, θα χρειαστείτε επιπλέον 15 λεπτά.
 • Αν δεν σας τρομάζουν οι σπηλιές και δεν σας πειράζει να περάσετε παρατεταμένο χρόνο κάτω από την επιφάνεια της γης, φροντίστε να επισκεφτείτε τα αξέχαστα Σπήλαια Sudwala. Με απλά λόγια, θεωρούνται ως μερικά από τα παλαιότερα (αν όχι τα παλαιότερα) συστήματα σπηλαίων στον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες στις σπηλιές, με αποκορύφωμα τον σχηματισμό που ονομάζεται Screaming Monster, ένας πραγματικά φανταστικός και μάλιστα τρομακτικός συνδυασμός και των δύο.
 • Η φυσική ομορφιά τόσο της Mbombela όσο και των γύρω της είναι απλά απίστευτη και ο Εθνικός Βοτανικός Κήπος Lowveld  είναι απόδειξη αυτού. Βρίσκεται στη συμβολή του ήδη αναφερθέντος ποταμού Crocodile και του ποταμού Nels, είναι ένα πραγματικό οπτικό και φυσικό θέαμα. Το ποτάμι δημιουργεί επίσης μερικούς φανταστικούς καταρράκτες που θα σας αφήσουν έκπληκτους.  
 • Κάτι τελευταίο — κοντά στα Σπήλαια Sudwala, ένα από τα πιο δημοφιλή ορόσημα της περιοχής, θα βρείτε το ενδιαφέρον και φιλικό προς τα παιδιά μουσείο που ονομάζεται Sudwala Dinosaur Park . Περίπου τριάντα λεπτά με το αυτοκίνητο από το Mbombela, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα μοντέλων ζώων από την προϊστορία μέχρι σήμερα. Μέσα σε ένα υποτροπικό δάσος, το πάρκο περιβάλλεται συνεχώς από μαϊμούδες και κούκους με κόκκινο στήθος.

Που να φάω

 • Το Orange Restaurant  είναι ένα ευρωπαϊκό εστιατόριο που ειδικεύεται στα ψητά – μια τέλεια επιλογή για κάθε λάτρη του κρέατος. Προσφέρει ουσιαστικά μία από τις καλύτερες εγκαταστάσεις φαγητού στο Mbombela και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για επετείους, ειδικές περιστάσεις ή γενέθλια.
 • Το Greek Kouzina  είναι ένα υπέροχο μεσογειακό εστιατόριο στη μέση της Αφρικής που προσφέρει κλασικά ελληνικά και ευρύτερα μεσογειακά πιάτα όπως καλαμάρι ή αρνί. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μπριζόλα αρνιού σε συνδυασμό με πατάτες και σαλάτα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή τους.
 • Το Turn ‘n Tender Steakhouse Nelspruit  είναι η προφανής επιλογή σας αν έχετε διάθεση για ζουμερές μπριζόλες ή νόστιμα μπιφτέκια. Οι χώροι του εστιατορίου είναι όμορφα επιπλωμένοι και το Turn ‘n Tender προσφέρει πολυάριθμα είδη αλκοόλ και σε πακέτο.

Οικονομικά ξενοδοχεία Mbombela (Nelspruit).

 • Το Nelspruit Emhlangeni Guest House  είναι ένα πολύ φθηνό ξενοδοχείο τριών αστέρων, ιδανικό για όποιον αναζητά κάτι φθηνό κοντά στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Το ξενοδοχείο, περιέργως, διαθέτει μια όμορφη εξωτερική πισίνα και δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, ντους και θέα στην πισίνα.
 • Το Coyotes Hotel & Conference Center  είναι ένα άλλο υπέροχο αλλά πολύ φθηνό ξενοδοχείο τριών αστέρων που διατίθεται σε απίστευτα χαμηλή τιμή. Διαθέτει εξωτερική πισίνα και μπαρ στις εγκαταστάσεις και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το ξενοδοχείο επισκέπτεται συνήθως ζευγάρια.

Mbombela (Nelspruit) Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Το Mercure Hotel Nelspruit  είναι ένα ελαφρώς πιο ακριβό ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Mbombela. Προσφέροντας μια πραγματικά φιλόξενη ατμόσφαιρα και έναν καταπράσινο κήπο στις εγκαταστάσεις, διαθέτει επίσης μια εξωτερική πισίνα, ένα μπαρ και ένα ωραίο πρωινό. Υπάρχουν επίσης πέντε αίθουσες συνεδριάσεων.
 • Το Protea Hotel by Marriott Nelspruit  είναι ένα πραγματικά πανέμορφο αλλά εκπληκτικά φθηνό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που αποτελεί μέρος της διάσημης αλυσίδας ξενοδοχείων Marriott. Το ξενοδοχείο διαθέτει τα πάντα: κομψή μινιμαλιστική διακόσμηση, μεγάλα δωμάτια, εξωτερική πισίνα, εστιατόριο και μπαρ και πολύ νόστιμο πρωινό.

Mbombela (Nelspruit) Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Το Torburnlea Homestead Luxury Accommodation  είναι ένα πανέμορφο κατάλυμα πέντε αστέρων που βρίσκεται στα περίχωρα της Mbombela, στο Mataffin Macadamia Village. Εκτός από τον όμορφο κήπο στις εγκαταστάσεις, διαθέτει όμορφα επιπλωμένα δωμάτια με τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ωραίο μπαρ.
 • Το Francolin Lodge  είναι ένα όμορφο κατάλυμα πέντε αστέρων που βρίσκεται στο απόλυτο κέντρο της πόλης με μια όμορφη εξωτερική πισίνα. Διαθέτει επίσης κέντρο σπα και ευεξίας όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, καθώς και μπαρ, υπηρεσία δωματίου και νόστιμο πρωινό το πρωί. Το Orange Restaurant στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου σερβίρει όλες τις νοτιοαφρικανικές σπεσιαλιτέ.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

3. Sabie και Graskop

Ένας καταρράκτης σε ένα βράχο όπου στην περιοχή των κορυφών διακρίνεται ένα πυκνό δάσος.

Shams F Amir/Shutterstock

Η Sabie και η Graskop είναι δύο πρώην πόλεις εξόρυξης χρυσού που ιδρύθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα, είναι προσβάσιμα και φιλικά προς τους τουρίστες στα δυτικά του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ.

Είναι γεμάτα με πολυάριθμες επιλογές διαμονής — κυρίως οικονομικά και μεσαίας κατηγορίας — και νόστιμα αφρικανικά εστιατόρια. Περιτριγυρισμένες από καταπράσινα δάση, και οι δύο πόλεις βρίσκονται επίσης κοντά σε πολλά φυσικά ορόσημα, υπέροχους καταρράκτες, γραφικούς δρόμους και πανοραμική θέα.

Οι λάτρεις της υπαίθρου δεν πρέπει να ψάξουν άλλο: τόσο το Sabie όσο και το Graskop είναι ίσως οι καλύτερες επιλογές στην περιοχή για πεζοπόρους και ποδηλάτες. Το Sabie σήμερα είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός που βρίσκεται περίπου 1.066 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Έχει ένα αρκετά τραχύ κλίμα με ισχυρές βροχοπτώσεις το χειμώνα και πολύ ζεστές και ξηρές μέρες (με επικρατούσες δασικές πυρκαγιές) το καλοκαίρι.

Η πόλη επισκέπτεται συνήθως λόγω της εγγύτητάς της σε πολλούς όμορφους καταρράκτες – οι καταρράκτες Lone Creek είναι οι πιο διάσημοι – ελκυστικά μονοπάτια πεζοπορίας και συναρπαστικές επιλογές για ορεινή ποδηλασία.

Περίπου 17 μίλια βόρεια του Sabie βρίσκεται το Graskop, μια άλλη πρώην αποικία εξόρυξης που μετατράπηκε σε έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Είναι κυρίως διάσημο για ένα συγκεκριμένο φυσικό ορόσημο – τη γραφική θέα που εύστοχα ονομάζεται το παράθυρο του Θεού. Ένα υψηλό σημείο σε ένα σωρό επάλξεις από βράχους, προσφέρει μια απίστευτη θέα που μοιάζει με την Εδέμ (εξ ου και το όνομα) της έκτασης Lowveld και των δασών.

Τούτου λεχθέντος, ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε μένοντας σε μία από αυτές τις δύο γοητευτικές πόλεις είναι να ακολουθήσετε τη διαδρομή Panorama, η οποία είναι ίσως μια από τις πιο διάσημες γραφικές διαδρομές στον κόσμο.

Διασχίζοντας το Long Tom Pass, το Lowveld και καταλήγοντας κοντά στα Echo Caves στην επαρχία Limpopo, διασχίζει ή κοντά στο Lydenburg, το Sabie, το Graskop, το Pilgrim’s Rest και το Ohrigstad. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε αυτά τα μέρη της Νότιας Αφρικής από αυτό το ταξίδι.

Πράγματα να κανεις

 • Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε όσο μένετε είτε στο Sabie είτε στο Graskop είναι να επισκεφτείτε όσους περισσότερους καταρράκτες μπορείτε. Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο με τόσα πολλά από αυτά, και κάθε ένα είναι μια ιστορία από μόνο του. Αναφέραμε ήδη τους Lone Creek Falls, αλλά προτείνουμε επίσης Mac Mac Falls, Bridal Veil Falls και Horseshoe Falls κοντά στο Sabie, καθώς και Lisbon Falls κοντά στο Graskop.
 • Υπάρχει μια άλλη πόλη που θα μπορούσε εύκολα να μπει στον οδηγό μας ως σχετική τρίτη επιλογή σε αυτό το μέρος της Νότιας Αφρικής: Pilgrim’s Rest. Μια άλλη πρώην πόλη εξόρυξης χρυσού, σήμερα, προστατεύεται επίσημα ως πολιτιστική κληρονομιά, με φανταστική μοναδική στο είδος της αρχιτεκτονική, πολλά ενδιαφέροντα κτίρια, ένα διάσημο νεκροταφείο και μερικά μουσεία.
 • Η περιοχή γύρω από αυτές τις δύο πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Pilgrim’s Rest, δεν περιβάλλεται μόνο από όμορφη φύση, γραφικούς περιπάτους και υπέροχους καταρράκτες, αλλά είναι επίσης πολύ ιστορικά σημαντική και διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα μουσεία. Σας προτείνουμε το Μουσείο Δασικής Βιομηχανίας  στο Sabie, το Μουσείο Alanglade Houseτο Pilgrim’s Rest War Memorial  στο Piligrims’s Rest και το Africa Silks Museum & Silk Café  στο Graskop.
 • Όλη η περιοχή γύρω από αυτές τις δύο μικρές πόλεις είναι πρακτικά φορτωμένη με συναρπαστικά και όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας. Καθώς μια πλήρης λίστα είναι πρακτικά αδύνατη, θα προτείνουμε τα αγαπημένα μας: ξεκινήστε με το Forest Falls Nature Walk και Castle Rock Trails, συνεχίστε στο Graskop και επισκεφθείτε την εξαιρετικά ελκυστική Graskop Gorge Lift Company και τελειώστε με το όμορφο Jock of the Bushveld Μονοπάτι.

Που να φάω

 • Το Divine Foods at The View  είναι ένα υπέροχο εστιατόριο και ένα από τα καλύτερα ψητοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή. Προσφέρει τα καλύτερα μπιφτέκια και την καλύτερη θέα κοντά στο Graskop, αλλά και μια ποικιλία από άλλα πιάτα, όπως αρνί κάρυ, και πολλές επιλογές για χορτοφάγους, vegan και χωρίς γλουτένη.
 • Το Wild Fig Tree  είναι ίσως το καλύτερο εστιατόριο στο Sabie, προσφέροντας πολλές διαφορετικές επιλογές που προέρχονται από την πλούσια αφρικανική παράδοση. Ως Επιλογή Επιλογής Ταξιδιωτών του 2022, προσφέρει πολλές παραδοσιακές αφρικανικές επιλογές, αλλά η πέστροφα που παρασκευάζεται με ρύζι και σαλάτα είναι ίσως η καλύτερη.
 • Το Abe’ at The Glass House  είναι ένα άλλο υπέροχο αφρικανικό εστιατόριο που βρίσκεται στην καρδιά του Graskop. Οι τιμές δεν είναι υψηλές, οι μερίδες είναι αρκετά μεγάλες και το προσωπικό είναι πολύ επαγγελματικό. Προτείνουμε το κότσι αρνιού με κάρυ και την πουτίγκα malva.

Sabie και Graskop: Οικονομικά ξενοδοχεία

 • Το Woodsman Bed and Breakfast  είναι ένα πολύ φθηνό ξενοδοχείο τριών αστέρων στο Sabie, που βρίσκεται κοντά στον καταρράκτη και σε πολλά άλλα υπαίθρια ορόσημα. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν χώρο στάθμευσης, εστιατόριο, μπαρ και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου στις εγκαταστάσεις. Κάθε δωμάτιο διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο, δορυφορική τηλεόραση και φανταστική θέα στα βουνά.
 • Το Autumn Breeze Manor Guest House  είναι μια άλλη ακόμη φθηνότερη επιλογή διαμονής στο Graskop, ιδανική για ζευγάρια που προτιμούν ένα Σαββατοκύριακο ηρεμίας και γαλήνης. Το ξενοδοχείο απέχει μόλις 10 λεπτά οδικώς από το God’s Window και προσφέρει δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν χώρο στάθμευσης και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις.

Sabie και Graskop: Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Το Blyde Lodge  είναι ένα σχετικά φθηνό αλλά πολύ όμορφο ξενοδοχείο τριών αστέρων στο Graskop. Βρίσκεται κοντά σε όλα τα σημαντικά φυσικά αξιοθέατα της περιοχής, το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης εξωτερική πισίνα, μεγάλα οικογενειακά δωμάτια με όλες τις ανέσεις, γρήγορη υπηρεσία δωματίου και νόστιμο πρωινό το πρωί.
 • Το Misty Mountain  είναι ένα μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται στη γραφική διαδρομή Panorama. Ένα όμορφο ξενοδοχείο με εξαιρετική θέα στη γύρω φύση, προσφέρει —μεταξύ άλλων— εξωτερική πισίνα, εστιατόριο και παιδική χαρά στις εγκαταστάσεις. Το μέρος είναι επίσης εξαιρετικό για παρατήρηση πουλιών, πεζοπορία και ποδηλασία βουνού.

Sabie and Graskop: Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Το Porcupine Ridge Guest House  είναι ένα όμορφο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που βρίσκεται στο Sabie. Βρίσκεται σε μια δασωμένη πλαγιά και ακριβώς στη μέση της διαδρομής Panorama Route, προσφέρει όμορφα δωμάτια με ξύλινη επίπλωση, δορυφορική τηλεόραση και ιδιωτικό μπάνιο. Η βεράντα στις εγκαταστάσεις προσφέρει εξαιρετική θέα στη γύρω φύση και το μικρό παιχνίδι.
 • Το Angels View Hotel  είναι ίσως το πιο όμορφο και πολυτελές ξενοδοχείο κοντά στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με εξωτερική πισίνα, εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ζευγάρια που αναζητούν ρομαντικές και χαλαρωτικές διακοπές ανάμεσα στα δέντρα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

4. Σκουκούζα

Ένα εστιατόριο χτισμένο σε μια υπερυψωμένη ξύλινη πλατφόρμα δίπλα σε ένα ποτάμι όπου μπορεί κανείς να δει κόσμο να τρώει κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

Εθνικό πάρκο Kruger, Νότια Αφρική – 22 Νοεμβρίου 2015: Το εστιατόριο Skukuza Rest Camp στο ηλιοβασίλεμα. Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, Νότια Αφρική./David Buzzard/Shutterstock

Καλώς ήρθατε στο Skukuza, το μεγαλύτερο και πιο ανεπτυγμένο στρατόπεδο ανάπαυσης στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Δεν είναι η συνηθισμένη κατασκήνωσή σας, καθώς είναι το επίσημο διοικητικό κέντρο του πάρκου και έχει πληθυσμό περίπου 1.500 ατόμων, μαζί με πολλά ιδρύματα.

Εκτός από αυτό, είναι ένα αρκετά ανεπτυγμένο τουριστικό κέντρο, με πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια που δέχονται τουρίστες από όλο τον κόσμο εδώ και αρκετό καιρό.

Εξαιτίας αυτού – και πολλών άλλων διαφορετικών λόγων – είναι ίσως η καλύτερη και πιο αξιόπιστη επιλογή για όσους έρχονται για πρώτη φορά στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Για παράδειγμα, το Skukuza είναι ο κορυφαίος προορισμός για προβολή παιχνιδιών σε όλη την Αφρική.

Οι τουρίστες δεν χρειάζεται καν να φύγουν από την πόλη για να δουν μερικά από τα πέντε μεγάλα, καθώς υπάρχουν συνήθως λεοπαρδάλεις, τσιτάχ και λιοντάρια τριγύρω — ακόμα και στη μέση του γηπέδου γκολφ του Skukuza.

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε ένα τραπέζι στο εστιατόριο Cattle Baron και να περιμένετε να ανέβουν οι βασικοί ηθοποιοί στη σκηνή.

Δίπλα στο Skukuza ρέει ο όμορφος ποταμός Sabie, όπου συχνάζουν κάθε είδους ζώα, όπως ελέφαντες, ιπποπόταμοι και κροκόδειλοι, ενώ τα δέντρα γύρω από την πόλη κατοικούνται από διαφορετικούς τύπους πιθήκων, συμπεριλαμβανομένων των chacma baboons και των vervet πιθήκων.

Είναι πολύ πιθανό καθώς αποκοιμηθείτε, να ακούσετε το μοναδικό κάλεσμα των μεγαλύτερων γαλάγκος. Τέλος, πιθανότατα θα παρατηρήσετε μερικές από τις νυχτερίδες φρούτων με επωμίδες του Wahlberg να κρέμονται από τις στέγες των σπιτιών.

Περίπου τρία μίλια από το Skukuza, θα βρείτε τη λίμνη Panic, διάσημη για το δέρμα των πουλιών της. Το να πάτε εδώ συνήθως χαρακτηρίζεται ως “birding the easy way” λόγω του μεγάλου αριθμού πουλιών που μπορείτε να δείτε γύρω από τη λίμνη.

Και πάλι, οι ελέφαντες συνήθως επισκέπτονται τη λίμνη τις ζεστές μέρες για να πιουν μερικές γουλιές νερό, ενώ η λίμνη κατοικείται μόνιμα από ιπποπόταμους, κροκόδειλους και πολλά ενδιαφέροντα ψάρια. Με απλά λόγια, η διαμονή στη Skukuza είναι σαν να κοιμάσαι σε έναν τεράστιο και απόλυτα φυσικό ζωολογικό κήπο.

Πραγματα να κανεις

 • Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του Εθνικού Πάρκου Kruger από το Skukuza. Υπάρχουν βασικά δύο εγκαταστάσεις στην πόλη όπου μπορείτε να το κάνετε αυτό: πρώτον, το Μουσείο Skukuza , το οποίο αφηγείται την ενδιαφέρουσα ιστορία του πάρκου μέσα από εικόνες και αντικείμενα, όπως το μαχαίρι που έσωσε τον θρυλικό δασοφύλακα Harry Wolhuter από την επίθεση ενός λιονταριού. Η δεύτερη επιλογή είναι η βιβλιοθήκη Stevenson-Hamilton Memorial, η οποία διαθέτει αμέτρητα βιβλία και υλικά σχετικά με την οικολογία και την ιστορία.
 • Αν αγαπάτε το γκολφ, το γήπεδο γκολφ Skukuza  είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Αρχικά χτισμένο για την αναψυχή των κατοίκων της Skukuza, σήμερα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της πόλης από τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το 2022, γιόρτασαν την 50η επέτειο των μαθημάτων.
 • Κάθε κατασκήνωση ανάπαυσης στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ έχει ένα κατάστημα και ένα εστιατόριο, αλλά τα καλύτερα βρίσκονται σίγουρα στο Skukuza. Το Parks Shop , για παράδειγμα, πουλάει τα πάντα: τρόφιμα, σνακ, είδη παντοπωλείου και προετοιμασμένα γεύματα, καθώς και οδηγούς, χάρτες και άλλα πράγματα που συνδέονται με το πάρκο. Το Cattle Baron Restaurant, που ιδρύθηκε το 1987, από την άλλη πλευρά, είναι ίσως το καλύτερο εστιατόριο όχι μόνο στη Skukuza αλλά και στο πάρκο.
 • Τέλος, το να μπαίνεις και να βγαίνεις από το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, όλη η πεζοπορία, το να ξυπνάς νωρίς, ακόμη και να παίζεις αθλήματα επιβαρύνει το σώμα. Εάν κάνετε μεγάλες διακοπές στη Skukuza, φροντίστε να ξεκουραστείτε καλά και να χαλαρώσετε μεταξύ των περιηγήσεων. Ευτυχώς για εσάς, υπάρχουν μερικά υπέροχα κέντρα σπα που προορίζονται ακριβώς για αυτό: AM Spa – Kruger  και Dee’s African Spa .

Που να φάω

 • Το Cattle Baron Skukuza  είναι ίσως το καλύτερο εστιατόριο στη Skukuza, που δικαιωματικά επιλέχθηκε ως το 2022 Travelers’ Choice. Ως κλασικό αμερικάνικο ψητοπωλείο, είναι η σωστή επιλογή για όλους όσους έχουν διάθεση για ένα ωραίο, νόστιμο και μεγάλο κομμάτι κρέας ψητό στην τελειότητα.
 • Το Lapa Restaurant  είναι ένα παραδοσιακό αφρικανικό εστιατόριο που βρίσκεται έξω από το Skukuza, ακριβώς δίπλα στην είσοδο της Πύλης Kruger στο πάρκο. Πιθανώς δεν είναι το πιο εξοπλισμένο και καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, αλλά προσφέρει υπέροχες επιλογές για κρέας, σαλάτες και επιδόρπια — σε λογικές τιμές.
 • Το Kruger Station  είναι ένα υπέροχο οικογενειακό εστιατόριο που προσφέρει καφέ και πίτσα. Ένα χαλαρό και προσγειωμένο μέρος που προσφέρει μεγάλες μερίδες σε πραγματικά χαμηλή τιμή, βρίσκεται επίσης δίπλα στο Skukuza Rest Camp και τη διάσημη σιδηροδρομική γραμμή Selati.

Οικονομικά ξενοδοχεία Skukuza

 • Το SleepOver Kruger Gate  είναι μια πολύ φθηνή επιλογή διαμονής που βρίσκεται κοντά στην Πύλη Kruger και σχεδόν δέκα μίλια από τη Skukuza. Το ξενοδοχείο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για οικογένειες και προσφέρει μεγάλα και όμορφα επιπλωμένα δωμάτια με όλες τις ανέσεις, καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και δωρεάν χώρο στάθμευσης και Wi-Fi στις εγκαταστάσεις.
 • Το Yebo Safaris, Lower Sabie Rest Camp  είναι ένα άλλο σχετικά φθηνό και βολικό κατάλυμα που θα σας προσφέρει σχεδόν άμεση πρόσβαση στην ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Kruger και της πανίδας του. Εκτός από αυτό, προσφέρει μια γοητευτική εξωτερική πισίνα και ένα αξιοπρεπές εστιατόριο στις εγκαταστάσεις.

Skukuza ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Το Rixile Kruger Lodge  είναι μια αξιοπρεπής επιλογή διαμονής μεσαίας κατηγορίας που βρίσκεται λιγότερο από ένα μίλι από την Πύλη Kruger. Ιδιαίτερα κατάλληλο για ζευγάρια και ενήλικες, προσφέρει επιπλωμένα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, καθώς και πισίνα και μπάρμπεκιου στις εγκαταστάσεις.
 • Το Kruger Gate Hotel  είναι ένα άλλο ξενοδοχείο με άμεση πρόσβαση στο Εθνικό Πάρκο Kruger, που βρίσκεται κοντά στην Πύλη Kruger. Ένα όμορφο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, παρέχει τουλάχιστον δύο πισίνες, τρία εστιατόρια και ένα γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις. Αν και πιο ακριβό από το συνηθισμένο ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας, η τιμή του δεν είναι πραγματικά τόσο υψηλή, αν λάβετε υπόψη τις ανέσεις και την τοποθεσία που προσφέρει.

Πολυτελή ξενοδοχεία Skukuza

 • Το Kruger Shalati – Train on The Bridge & Garden Suites  είναι ένα από τα δύο πιο ακριβά και πολυτελή καταλύματα στη Skukuza. Βρίσκεται σε μια γέφυρα και προσφέρει μια μοναδική και ενδιαφέρουσα εμπειρία, πολύ κοντά στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Εκτός από την ελκυστική τοποθεσία, διαθέτει δύο πισίνες, ένα εστιατόριο και ένα μπαρ στις εγκαταστάσεις.
 • Το Kruger Untamed – Tshokwane River Camp  είναι η τέλεια επιλογή αν θέλετε ένα αληθινό υπαίθριο και αυθεντικό αλλά πολυτελές κατάλυμα μέσα στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Η τιμή αξίζει τον κόπο αφού το Kruger Untamed προσφέρει μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα και μπαρ στις εγκαταστάσεις, καθώς και ένα ωραίο, θρεπτικό πρωινό το πρωί.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

5. Κάντε εξετάσεις

Εναέρια άποψη ενός μικρού ποταμού και μιας χερσαίας περιοχής όπου διακρίνονται μπαλώματα θάμνων.

Harry Beugelink/Shutterstock

Τελικά, κάναμε μισό κύκλο από το Marloth Park – την πρώτη πόλη στον οδηγό μας – και φτάσαμε στη Phalaborwa, που βρίσκεται βόρεια του Εθνικού Πάρκου Kruger. Αυτή η μικρή πόλη με πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τα 13.000 άτομα είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή για διαμονή κοντά στο πάρκο.

Βρίσκεται στη διάσημη επαρχία Limpopo, στη συμβολή του ποταμού Ga-Selati και του ποταμού Olifants, και παρέχει άμεση πρόσβαση τόσο στο Εθνικό Πάρκο Kruger όσο και στην πολιτεία της Μοζαμβίκης.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η Phalaborwa είναι κυρίως γνωστή για ένα άλλο εντελώς διαφορετικό πράγμα, εκτός από την εγγύτητα στο πάρκο. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι δεν είναι καθημερινή εμπειρία να κοιτάτε μια τρύπα πλάτους 1,2 μιλίων και βάθους 450 μέτρων στο έδαφος που είναι επίσης ορατή από το διάστημα.

Κοντά στην πόλη, θα βρείτε το εγκαταλελειμμένο ορυχείο χαλκού (έκλεισε το 2002), το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού και η μεγαλύτερη τεχνητή τρύπα στην Αφρική.

Σας συνιστούμε να επισκεφθείτε το Mine View Point και να γίνετε μάρτυρες αυτού του ενδιαφέροντος και αρκετά μοναδικό ορόσημο. Εκτός από το εγκαταλελειμμένο ορυχείο, η Phalaborwa είναι μια αρκετά συμβατική και ακόμη και ρομαντική πόλη που συνήθως συχνάζουν ζευγάρια που γιορτάζουν το μήνα του μέλιτος.

Διαθέτει πολλά όμορφα ξενοδοχεία, πολλά νόστιμα εστιατόρια (ειδικά για κρέας και ψητά) και ξεναγούς που θα σας ξεναγήσουν στη συγκεκριμένη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Μην ανησυχείτε: θα έχετε πολλές ευκαιρίες να δείτε τη μεγάλη πεντάδα και να τραβήξετε εκατοντάδες φωτογραφίες για να τις δείξετε στους φίλους σας.  

Υπάρχει μια δραστηριότητα που είναι ιδιαίτερα ιδιαίτερη, ειδικά αν ταξιδεύετε με το αγαπημένο σας πρόσωπο ή με την οικογένειά σας — ετοιμάστε τα είδη του πικνίκ σας και ταξιδέψτε στον πανίσχυρο ποταμό Olifants. Αυτός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Νότια Αφρική για κάποιο λόγο.

Τα νερά του ποταμού είναι ήρεμα, η περιήγηση με το σκάφος διαρκεί περίπου τρεις ώρες και θα περιτριγυριστείτε από διάφορα ζώα και την καταπράσινη φύση του Εθνικού Πάρκου Kruger.

Πραγματα να κανεις

 • Σχεδόν επτά μίλια από το Phalaborwa βρίσκεται το ενδιαφέρον χωριό που ονομάζεται Masorini, που βρίσκεται στο λόφο Masorini. Είναι ένα αρχαίο χωριό που υπήρχε πολύ πριν από τους πρώτους αποίκους της περιοχής. Κάποιοι λένε ότι τα ερείπια εκτείνονται πίσω στη Λίθινη Εποχή. Εν πάση περιπτώσει, η μετάβαση στο χωριό προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για χαλαρή πεζοπορία.
 • Όπως και οι άλλες πόλεις και χωριά στον οδηγό μας, η Phalaborwa είναι ένα από τα κορυφαία σημεία εκκίνησης για μια περιπέτεια στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Προσφέρει όλα τα είδη διαφορετικών περιηγήσεων, πολλές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μέσω του γραφείου του ξενοδοχείου σας. Το Bushbaby Adventures , για παράδειγμα, είναι ιδανικά για ειδικές περιστάσεις και σύντομες ή ολονύχτιες εκδρομές, αλλά τα Kedibone Safaris  είναι ιδανικά για όσους είναι έτοιμοι για μια πολυήμερη περιοδεία.
 • Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι το Phalaborwa είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους λάτρεις του κρασιού και άλλων αλκοολούχων ποτών. Η Qualito Craft Distillery , για παράδειγμα, είναι μια μικρή, βιολογική επιχείρηση που άνοιξε το 2005. Ειδικεύεται στο ουίσκι, το τζιν και τη βότκα. Η Amarula Lapa , από την άλλη, έχει να κάνει με το ιδιαίτερο πνεύμα Amarula τους, που πίνεται στο όμορφα εξοπλισμένο οινοποιείο τους.

Που να φάω

 • Το Bushveld Terrace Hotel – Restaurant  είναι ένα διεθνές εστιατόριο που βρίσκεται μέσα σε ένα από τα καλύτερα —αν όχι το καλύτερο— ξενοδοχεία της Phalaborwa. Το εστιατόριο έχει μια πολύ ωραία και κομψή ατμόσφαιρα και ένα πλούσιο και ποικίλο μενού που ταιριάζει στα γούστα όλων.
 • Το Buffalo Grill & Bistro  είναι απλά ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε στο Phalaborwa. Προσφέρει μερικά από τα πιο ζουμερά στοιχήματα στην περιοχή, αλλά και μερικές από τις καλύτερες πίτσα και σίγουρα την πιο κρύα μπύρα. Με απλά λόγια, αν ψάχνετε για μια μεγάλη και νόστιμη μερίδα σε πραγματικά αξιοπρεπή τιμή, αυτό είναι το μέρος για εσάς.
 • Το Calabash Grill Restaurant  είναι μια υπέροχη αφρικανική ψησταριά που είναι μια ωραία επιλογή αν έχετε διάθεση για ένα πολυτελές μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Ωστόσο, το μέρος είναι αρκετά ευέλικτο, καθώς είναι επίσης κατάλληλο για πρωινό πριν ή μετά την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Τα Σάββατα, υπάρχει ακόμη και ζωντανή μουσική στο εστιατόριο.

Οικονομικά ξενοδοχεία Phalaborwa

 • Το Bothabelo Bed and Breakfast  είναι ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων σε πολύ χαμηλή τιμή, που βρίσκεται περίπου ένα μίλι από την είσοδο της Πύλης Phalaborwa στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Κάθε δωμάτιο στο ξενοδοχείο διαθέτει κουνουπιέρα, ιδιωτική είσοδο και ιδιωτικό μπάνιο.
 • Το A Traveller’s Palm  είναι ένα άλλο πολύ φθηνό κατάλυμα τριών αστέρων που βρίσκεται στην καρδιά της Phalaborwa, περίπου ένα μίλι από το Εθνικό Πάρκο Kruger. Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο, δορυφορική τηλεόραση και παροχές για καφέ και τσάι. Το πρωινό το πρωί είναι ιδιαίτερα νόστιμο και δημοφιλές στους τουρίστες.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Phalaborwa

 • Το Sunbird Lodge  είναι ένα όμορφο και αξιοπρεπές ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Phalaborwa και περίπου ένα μίλι από την είσοδο του Εθνικού Πάρκου Kruger. Ο οικογενειακός ξενώνας προσφέρει εξωτερική πισίνα, καταπράσινους τροπικούς κήπους και ωραίο πρωινό το πρωί. Κάθε δωμάτιο στο ξενοδοχείο διαθέτει δορυφορική τηλεόραση και ιδιωτικό μπάνιο.  
 • Το Kaia Tani Exclusive Guesthouse  είναι ένα ελαφρώς πιο ακριβό και πιο πολυτελές ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με μια φανταστική εξωτερική πισίνα. Οι χώροι του ξενοδοχείου είναι επιπλωμένοι σε μοναδικό αφρικανικό στιλ και το ξενοδοχείο προσφέρει συνεχείς περιηγήσεις παιχνιδιών. Επιπλέον, είναι πολύ κοντά σε ένα υπέροχο γήπεδο γκολφ. Τέλος, υπάρχει ένα ωραίο πρωινό το πρωί και επαγγελματική υπηρεσία δωματίου.

Πολυτελή ξενοδοχεία Phalaborwa

 • Η Villa Danamara  είναι η τέλεια επιλογή για κάποιον που αναζητά την ιδιωτικότητα και την πολυτέλεια ταυτόχρονα. Μια μεγάλη εξοχική κατοικία με τρία υπνοδωμάτια, μια εξωτερική πισίνα, ένα αίθριο και ένα όμορφο εξωτερικό τζάκι. Είναι μια τέλεια τοποθεσία εκκίνησης για πεζοπορία ή ποδηλασία.  
 • Το Bushveld Terrace – Hotel on Kruger  είναι ένα πανέμορφο και πολύ πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων που βρίσκεται μόλις περίπου 300 μέτρα από την πύλη Phalaborwa του Εθνικού Πάρκου Kruger. Το εστιατόριο διαθέτει εξωτερική πισίνα, ηλιόλουστη βεράντα και εστιατόριο. Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου, από την άλλη, διαθέτει τηλεόραση επίπεδης οθόνης, ιδιωτικό μπάνιο και μικρό ψυγείο.  

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Πάνω σε εσάς — Κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Επιτέλους, φτάσαμε στο τέλος του εθνικού πάρκου Κρούγκερ. Τώρα, προτού φύγουμε οριστικά από το πάρκο και σας αφήσουμε να το εξερευνήσετε κατά την κρίση σας, ας κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση των πέντε καλύτερων τοποθεσιών στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ.

💰 Το πιο φιλικό προς τον προϋπολογισμόΠάρκο Μάρλοθ
👑 Τα πιο πολυτελήΜπομπέλα
🏛️ Εξαιρετικό για τους λάτρεις της ιστορίαςSabie και Graskop
🏆 Το καλύτερο για τους πρώτους χρόνουςΣκουκούζα
👪 Το καλύτερο για οικογένειεςΣυζητήθηκε

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και με αμέτρητες ευκαιρίες να εντοπίσετε σπάνια άγρια ​​ζωή, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτό το ιστορικό πάρκο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια