Πού να μείνετε στο Τόκιο το 2023

Περιεχόμενα

Δεν υπάρχει καλύτερη πόλη από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο. Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο (και η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο), είναι γεμάτη αντιθέσεις και απροσδόκητα πράγματα.

Μπορείτε να βρείτε τα πάντα — από υπερσύγχρονα τεχνολογικά αξιοθέατα και εφευρέσεις μέχρι όμορφους ναούς και βαθιά ριζωμένες παραδόσεις. Αν θέλετε να μάθετε πού να μείνετε στο Τόκιο, φροντίστε να προετοιμαστείτε, καθώς ο σημερινός οδηγός είναι σίγουρα ένα ταξίδι.

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το Τόκιο το 2023

Καλώς ήρθατε στο Τόκιο, την αυτοκρατορική, διοικητική και οικονομική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και τη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο, με πληθυσμό άνω των 37 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Με το γραφικό όρος Φούτζι στο σκηνικό του, μια αιώνια έμπνευση για ποιητές και ζωγράφους σε όλη την ιστορία της Ιαπωνίας, το Τόκιο είναι ταυτόχρονα παραδοσιακό και σύγχρονο. αργά και γρήγορα.

Διαθέτοντας μερικές από τις κορυφαίες εξελίξεις στον κόσμο στην τεχνολογία και την αρχιτεκτονική, καθώς και με μερικές από τις πιο αξιοσέβαστες βουδιστικές και σιντοϊστικές θρησκευτικές τοποθεσίες της Ασίας, το Τόκιο είναι, πάνω απ ‘όλα, μια πόλη αντιθέσεων.

Η κεντρική περιοχή της πόλης αποτελείται από 23 ειδικούς θαλάμους, που είναι κατά βάση μικρότερες πόλεις. Ορισμένες, όπως η περιοχή που ονομάζεται Shinjuku, έχουν πληθυσμό άνω των 300.000 ανθρώπων, περίπου στο μέγεθος μιας μέσης ευρωπαϊκής ή αμερικανικής πόλης.

Όλα είναι οργανωμένα γύρω από ένα πολύ σημαντικό ίδρυμα, το Αυτοκρατορικό Παλάτι, το οποίο είναι η επίσημη έδρα του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας: του σεβάσμιου Ναρουχίτο.

Το Τόκιο είναι επίσης μια από τις πιο βολικές και βιώσιμες πόλεις στον κόσμο, εκτός από ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη σε όλη την Ασία. Μπορεί να υπερηφανεύεται για την καλύτερη μεταφορά στον κόσμο: η απόδοση των τρένων, των μετρό και των λεωφορείων του Τόκιο είναι θρυλική.

Το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να βρείτε καταλύματα κοντά σε μερικούς από τους σημαντικότερους σταθμούς μεταφοράς. Από εκεί, μπορείτε να πάτε οπουδήποτε θέλετε και να δείτε ολόκληρη την πόλη — δεδομένου του χρόνου, φυσικά.

Και δεν έχουμε καν ξεκινήσει με την ιαπωνική κουζίνα. Το σούσι, το βόειο κρέας wagyu και το σάκε είναι παγκοσμίως γνωστά, αλλά στον τόπο καταγωγής τους, το Τόκιο, είναι απλά τα καλύτερα.

Τέλος, το Τόκιο είναι γεμάτο ιστορικά και θρησκευτικά ορόσημα. Η πόλη είναι ένα από τα ανεπίσημα κέντρα του κόσμου για τη βουδιστική και τη σιντοϊστική θρησκεία. Η απεραντοσύνη και η ομορφιά των ναών τους συγκρίνονται μόνο με μέρη όπως η Ρώμη ή το Παρίσι.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Τόκιο: Οδηγός μήνα προς μήνα (+Φωτογραφίες)

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Τόκιο το 2023;

Τα μυστικά του Τόκιο που οι ντόπιοι κρατούν για τον εαυτό τους

Τα 5 καλύτερα μέρη του Τόκιο

Το Τόκιο είναι πολύ, πολύ περισσότερο από αυτές τις πέντε περιοχές και προσφέρει τόσες περιπέτειες και ιστορίες όσοι ταξιδιώτες υπάρχουν στον κόσμο. Ανεξάρτητα από αυτό, έπρεπε να καταλήξουμε σε μερικά, και αυτά είναι τα πέντε καλύτερα, πιο αντιπροσωπευτικά μέρη του Τόκιο λόγω της ευελιξίας τους.

Καλύπτουν τα πάντα: από υπέροχα καταλύματα, εστιατόρια και επιλογές αγορών μέχρι έντονη νυχτερινή ζωή, πολυτελείς εγκαταστάσεις και ιστορικά και θρησκευτικά ορόσημα.

Οι κορυφαίες επιλογές μας περιλαμβάνουν:

 • Shinjuku : Μια καλά συνδεδεμένη περιοχή με πολλές επιλογές διαμονής, είναι σίγουρα το καταλληλότερο μέρος για τους επισκέπτες για πρώτη φορά στο Τόκιο.
 • Shibuya : Αυτή η γοητευτική περιοχή, ακριβώς στα νότια του Shinjuku, αυτή η γοητευτική περιοχή, περίπου στο μέγεθος μιας μικρής πόλης, είναι το καλύτερο μέρος στο Τόκιο για ψώνια, καθώς φιλοξενεί το εξαιρετικά διάσημο Shibuya Crossing — την Times Square του Τόκιο, αν θέλετε.
 • Ginza : Κοντά στο Αυτοκρατορικό Παλάτι και στο απόλυτο κέντρο της πόλης, η Ginza είναι η πιο πολυτελής και πολυτελής περιοχή με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια στο Τόκιο.
 • Asakusa : Η έδρα του διάσημου ναού Senso-ji και άλλων βουδιστικών και σιντοϊστικών ορόσημων, είναι επίσης η φθηνότερη και πιο οικονομική περιοχή στο Τόκιο.
 • Roppongi :  Η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στο Τόκιο, επίσης δημοφιλής σε νεότερους και τουρίστες και η περιοχή με την πιο συναρπαστική νυχτερινή ζωή στην πόλη.

Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στο Τόκιο

Η Ιαπωνία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ανατολική Ασία, κυρίως λόγω της καλά οργανωμένης υποδομής και των γοητευτικών πόλεων της, και το Τόκιο είναι η επιτομή και των δύο.

Κατά συνέπεια, τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα των επιλογών διαμονής στο Τόκιο, καθώς και τα αξιοθέατα του, είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές.

Η πιο φιλική προς τους τουρίστες περιοχή στο Τόκιο βρίσκεται γύρω από την πόλη Chiyoda και το Αυτοκρατορικό Παλάτι, και αυτό είναι το μέρος όπου θα βρείτε τις περισσότερες από τις επιλογές διαμονής.

Αν και το Shinjuku, το Shibuya και το Roppongi είναι επίσης κατάλληλα για επισκέπτες, οι κεντρικές περιοχές είναι γεμάτες με καταλύματα όλων των μεγεθών και σειρών τιμών.

Όπως αναφέραμε, η Ginza είναι η πιο πολυτελής περιοχή της πόλης και η Asakusa η πιο οικονομική, αλλά όλες οι άλλες περιοχές, περιοχές και γειτονιές στο Τόκιο προσφέρουν πολλά οικονομικά, μεσαίας κατηγορίας και πολυτελή ξενοδοχεία για να διαλέξετε.  

1. Σιντζούκου

Πιθανώς δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας στο Τόκιο από τη διάσημη συνοικία Shinjuku, που βρίσκεται στα δυτικά μέρη της πόλης. Το Shinjuku είναι μια πολύ σημαντική και ζωντανή περιοχή, γεμάτη καταστήματα, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και μια ποικιλία από εξαιρετικές επιλογές διαμονής, φθηνές και πολύ ακριβές.

Το Shinjuku φιλοξενεί επίσης τη Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο (το διοικητικό κέντρο της πόλης), ένα επιβλητικό και εντυπωσιακό κτίριο, καθώς και τον πολυσύχναστο σταθμό Shinjuku, που συνδέει την περιοχή με τα άλλα μέρη του Τόκιο.

Το αναφέραμε ως συνοικία, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το Shinjuku είναι στην πραγματικότητα μια πλήρης πόλη από μόνη της, με πληθυσμό σχεδόν 350.000 ανθρώπων — περίπου τον πληθυσμό ενός σημαντικού αμερικανικού τουριστικού σημείου, όπως το St. Louis.

Πώς είναι αυτό για προοπτική; Ο σταθμός Shinjuku κατέχει την πρώτη θέση ως ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός στον κόσμο, μεταφέροντας περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι αυτή η περιοχή είναι η καλύτερη επιλογή για τους επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά στο Τόκιο: το να μένεις εδώ σημαίνει ότι είσαι συνδεδεμένος με σχεδόν ολόκληρη την πόλη και κάνει το ταξίδι ένα κομμάτι κέικ.

Το Shinjuku κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απίστευτο λόγω του πλήθους και της ποικιλίας των ανθρώπων που θα συναντήσετε, αλλά παίρνει μια εντελώς διαφορετική μορφή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν ο ήλιος δύει, το Shinjuku είναι μαγικό, καθώς όλα τα πολυσύχναστα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα ζωντανεύουν πραγματικά.

Φροντίστε να επισκεφθείτε:

 • Omoide Yokocho (Memory Lane) για τα μικρά εστιατόρια.
 • Kabukicho για τα καραόκε μπαρ.
 • Golden Gai για τους γοητευτικούς ντόπιους από ξύλο παλιάς σχολής και μια πραγματική έκρηξη από το παρελθόν.

Πραγματα να κανεις

 • Το Shinjuku μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ενδιαφέρουσα και ζωντανή νυχτερινή ζωή, με πολλά καφέ, μπαρ, μέρη καραόκε και κλαμπ χορού. Είναι ένα τέλειο μέρος για να περάσετε μια διασκεδαστική νύχτα με μερικά ποτά. Σας προτείνουμε: KUJIRA ENTERTAINMENT , Club Science , in the house , Warp Shinjuku , και ZEROTOKYO .
 • Αν αγαπάτε τους ανοιχτούς χώρους πρασίνου, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Η Ιαπωνία φημίζεται για τις αιωνόβιες παραδόσεις της στον κήπο και το Shinjuku τις ενσαρκώνει στο έπακρο. Ο Εθνικός Κήπος Shinjuku Gyoen , για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της πόλης και είναι απλά εκπληκτικό. Αλλά το Meijijingu Gaien , ένα δημόσιο πάρκο, είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε μακριά από τα πλήθη.
 • Tokyo Metropolitan Government Building Observation Decks , το υψηλότερο σημείο στο Shinjuku, είναι μια τέλεια θέα της περιοχής.
 • Το Shinjuku είναι επίσης μια από τις καλύτερες περιοχές στο Τόκιο για ψώνια. Αναφέραμε ήδη το Kabukicho για τα καραόκε μπαρ, αλλά μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για πολλά καταστήματα υψηλής και χαμηλής ποιότητας. το ίδιο ισχύει και για το Omoide Yokocho. Αν προτιμάτε κάτι πιο συγκεντρωμένο, επισκεφτείτε το Isetan Shinjuku Store , το οποίο είναι ένα από τα πιο μοντέρνα εμπορικά κέντρα στην Ιαπωνία.

Που να φάω

 • Αν έχετε διάθεση για Gyoza υψηλής ποιότητας, επισκεφτείτε την επιλογή Travelers’ Choice 2022 Gyoao Gyoza Shinjuku . Προσφέρει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό κινέζικης και ιαπωνικής κουζίνας.  
 • Το Craft Beer Factory Shinjuku Ale  είναι υπέροχο αν λαχταράτε αυθεντικές craft μπίρες που σερβίρονται σε μια εξαιρετική τοποθεσία στο Shinjuku. Φροντίστε όμως να προετοιμαστείτε για καραόκε!
 • Το να γνωρίσετε πραγματικά την αυθεντική ιαπωνική κουζίνα δεν είναι ακριβώς εύκολο, αλλά το Nihonshu Genka Sakagura Shinjuku East Entrance  θα ζωγραφίσει την πλήρη εικόνα. Εκτός από το υπέροχο μενού, προσφέρει μια εκπαιδευτική και διδακτική εμπειρία στις ιδιαιτερότητες του ιαπωνικού φαγητού και ποτού.

Οικονομικά ξενοδοχεία Shinjuku

 • Το GLOU Higashi Shinjuku  είναι ένα πολύ φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων με κλιματισμό και Wi-Fi που βρίσκεται πολύ κοντά στο πάρκο Koizumi Yakumo Memorial. Παρέχει επίσης πλυντήριο, ψυγείο και μηχανές για καφέ και τσάι σε κάθε δωμάτιο.  
 • Το Shin-Okubo City Hotel είναι ιδανικό για ταξιδιώτες που προτιμούν ένα καλά φωτισμένο και φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων με εξαιρετική τοποθεσία. Το ξενοδοχείο είναι πολύ καθαρό και διαθέτει καθημερινή υπηρεσία δωματίου, καθώς και 24ωρη ρεσεψιόν.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Shinjuku

 • Το Hotel Rose Garden Shinjuku , που βρίσκεται δίπλα στο σταθμό Nishi Shinjuku του μετρό, προσφέρει άμεση και εύκολη πρόσβαση στον σύνθετο σταθμό του μετρό. Διαθέτει μια ωραία βεράντα στις εγκαταστάσεις, καθώς και ένα φιλόξενο εστιατόριο, ένα μπαρ και ωραίο πρωινό το πρωί.  
 • Το Super Hotel Shinjuku Kabukicho  είναι ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων με αξιοπρεπείς τιμές με εξαιρετική θέα στην περιοχή και ένα ωραίο δημόσιο μπάνιο στις εγκαταστάσεις. Προσφέρει επίσης δωρεάν πρωινό το πρωί με φρεσκοψημένο ψωμί και τηλεόραση κατά παραγγελία σε κάθε δωμάτιο.

Πολυτελή ξενοδοχεία Shinjuku

 • Το Keio Plaza Hotel Tokyo Premier Grand  είναι ένα πολύ ακριβό ξενοδοχείο πέντε αστέρων που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και ανέσεων, όπως 24ωρη ρεσεψιόν και κομμωτήριο στις εγκαταστάσεις. Υπάρχει επίσης μια εξωτερική πισίνα, κέντρο σπα, εστιατόριο και μπαρ.
 • Το Park Hyatt Tokyo προσφέρει εκπληκτική θέα τόσο στην πόλη του Τόκιο όσο και στο όρος Φούτζι. Προσφέρει επίσης μια εσωτερική πισίνα, ένα εστιατόριο στον 52ο όροφο και ένα χαλαρωτικό σπα και κέντρο ευεξίας στις εγκαταστάσεις.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Τόκιο

2. Σιμπούγια

Ακριβώς στα νότια του Shinjuku βρίσκεται η περιοχή που ονομάζεται Shibuya. Κάπως μικρότεροι από τον βόρειο γείτονά του – περισσότερα από 200.000 άτομα – μοιράζονται τον ήδη αναφερόμενο σταθμό Shinjuku.

Συγκεκριμένα, το νότιο μισό του σταθμού είναι σταθερά τοποθετημένο στη Shibuya.

Υπάρχει ένας άλλος μικρότερος σταθμός στην περιοχή (εξακολουθεί να εξυπηρετεί περίπου δυόμισι εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα), ο σταθμός Shibuya, που σημαίνει ότι —και πάλι— μπορείτε να φτάσετε σε κάθε σημείο του Τόκιο σε χρόνο μηδέν δεδομένης της ακρίβειας και της ταχύτητας του συστήματος μεταφορών .  

Σε γενικές γραμμές, η Shibuya είναι μια ζωντανή γειτονιά με πολλά βασικά ιαπωνικά ορόσημα και αξιοθέατα, πολλά καταστήματα και εστιατόρια και μια κατάσταση διαμονής παρόμοια με αυτή του Shinjuku.

Έρχεται στη δεύτερη θέση για την καλύτερη τοποθεσία για όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο Τόκιο και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το Shinjuku. Ωστόσο, εκεί που η Shibuya λάμπει πραγματικά είναι τα ψώνια.

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε μέρη σε αυτήν την περιοχή που κάθε παθιασμένος αγοραστής πρέπει να επισκεφτεί:

 • Οδός Τακεσίτα
 • Οδός γάτας Shibuya
 • Ebisu Garden Place
 • Design Festa Gallery
 • Shibuya 109

Το τελευταίο μέρος στη λίστα μας — το εμπορικό κέντρο Shibuya 109 — βρίσκεται πολύ κοντά στο ίσως το μεγαλύτερο αξιοθέατο της περιοχής, το εύκολα αναγνωρίσιμο Shibuya Crossing.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή είναι η Times Square του Τόκιο, αλλά αν νομίζατε ότι το Μανχάταν προκαλεί φρενίτιδα, περιμένετε μέχρι να δείτε την πιο πολυσύχναστη διάβαση στον κόσμο.

Εδώ διασταυρώνονται επτά  διαφορετικοί δρόμοι και όταν τα φώτα ανάβουν κόκκινο και για τους επτά, εκατοντάδες —αν όχι χιλιάδες τουρίστες— διασχίζουν τη μέση ταυτόχρονα. Είναι σίγουρα η πιο πολυφωτογραφημένη τοποθεσία σε ολόκληρο το Τόκιο και μια εμπειρία από μόνη της.

Το Shibuya μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για ένα άλλο – αυτή τη φορά ιστορικό και πολιτιστικό – πολύ σημαντικό ορόσημο. Το Meiji Jingu Shrine είναι ένα παραδοσιακό σιντοϊστικό ιερό που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και περιβάλλεται από ένα τεράστιο και όμορφο δάσος.

Είναι ένα από εκείνα τα μέρη που απλά δεν μπορείτε να χάσετε, ειδικά επειδή αντιπροσωπεύει την πιο ήρεμη και χαλαρή πλευρά του Τόκιο, κάτι σπάνιο στη Σιμπούγια.

Πραγματα να κανεις

 • Αναφέραμε ότι πρέπει να επισκεφτείτε το αξέχαστο πέρασμα Shibuya και να νιώσετε το πλήθος για τον εαυτό σας, αλλά πολύ κοντά στο μέρος είναι ένα άλλο ορόσημο που σίγουρα θα φέρει δάκρυα στα μάτια. Μιλάμε φυσικά για το Μνημείο του Χάτσικο, ενός από τα πιο πιστά σκυλιά στην ιστορία. Αν δεν ξέρετε την ιστορία, δείτε αμέσως την ταινία με τον Ρίτσαρντ Γκιρ.
 • Η Shibuya έχει πολλά να προσφέρει και στον τομέα του πολιτισμού. Πρώτα, πηγαίνετε στο Bunkamura , ένα μουσείο, μια αίθουσα συναυλιών και ένα θέατρο. Στη συνέχεια, υπάρχει το Νέο Εθνικό Θέατρο του Τόκιο , το εθνικό κέντρο για τις παραστατικές τέχνες. Τέλος, αν είστε μεγάλος θαυμαστής του ιαπωνικού θεάτρου, ρίξτε μια ματιά στο National Noh Theatre .
 • Το Meiji Jingu Shrine είναι σίγουρα το πιο σημαντικό θρησκευτικό (και ιστορικό) κτήριο σε αυτό το μέρος του Τόκιο, αλλά δεν είναι το μόνο που αξίζει να επισκεφτείτε. Υπάρχει η Εκκλησία των Βαπτιστών του Τόκιο, ένα διάσημο χριστιανικό ίδρυμα σε αυτό το μέρος της πόλης, και υπάρχει το μεγαλύτερο τζαμί σε ολόκληρη την Ιαπωνία, το Τέμενος του Τόκιο, χτισμένο σε παραδοσιακό οθωμανικό στυλ με μια γειτονική τουρκική συνοικία.
 • Έχουμε ήδη κάνει μια σύντομη λίστα με τα καλύτερα μέρη για ψώνια στη Σιμπούγια, αλλά η λίστα δεν θα ήταν πλήρης αν δεν προσθέσουμε τα ακόλουθα δύο: Το Takashimaya είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή πολυκαταστήματα στο Τόκιο, ενώ το Omotesando Hills είναι ένα φημισμένο εμπορικό συγκρότημα, με περισσότερα από 130 καταστήματα.

Που να φάω

 • Το Nabezo Shibuya Centre-gai  είναι ένα ιαπωνικό και ασιατικό εστιατόριο που μπορείτε να φάτε όλα. Όπως σχεδόν κάθε ιαπωνικό εστιατόριο, έχει πολλές επιλογές με ψάρια και κρέατα, αλλά και μια ποικιλία από επιλογές για vegan, χορτοφάγους και ακόμη και χωρίς γλουτένη.
 • Το Music Bar ROCKAHOLIC Shibuya  είναι μια υπέροχη παμπ και μπαρ που βρίσκεται στη Σιμπούγια και προσφέρει μια φανταστική ποικιλία από αλκοολούχα ποτά και διαφορετικές επιλογές φαγητού. Είναι επίσης διάσημο για το μουσικό του πρόγραμμα, το οποίο συνήθως αποτελείται από ροκ και μέταλ συναυλίες από τοπικά συγκροτήματα.
 • Το Cedros  είναι ένα αμερικανικό και ιαπωνικό fusion εστιατόριο που ειδικεύεται σε όλα τα είδη φρέσκων θαλασσινών. Είναι αρκετά ακριβό, αλλά αξίζει επίσης. Σας προτείνουμε το ριζότο αστακού, που είναι ίσως το πιο διάσημο πιάτο τους.

Οικονομικά ξενοδοχεία στη Σιμπούγια

 • Για ένα ξενοδοχείο σε κεντρική τοποθεσία αλλά σε προσιτές τιμές, επιλέξτε Tabist Hotel New Washington Shibuya , ένα υπέροχο ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μουσείο Τέχνης Toguri. Κάθε δωμάτιο διαθέτει τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ντουλάπα, ενώ υπάρχει ευγενική και έγκαιρη υπηρεσία δωματίου.
 • Εάν το φαγητό είναι πολύ σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός ξενοδοχείου, ρίξτε μια ματιά στο Shibuya Hotel En . Είναι ένα πολύ φθηνό ξενοδοχείο τριών αστέρων, αλλά έχει τουλάχιστον δύο επιλογές για φαγητό στις εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης να ξεχωρίσουμε την εξαιρετική υπηρεσία μασάζ.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Shibuya

 • Το OneFive Tokyo Shibuya , ένα υπέροχο αλλά όχι πολύ ακριβό ξενοδοχείο τριών αστέρων με καθαρά και όμορφα δωμάτια, απέχει λιγότερο από 10 λεπτά από τα νότια μέρη του σταθμού Shinjuku Tran. Εκτός από το δωρεάν Wi-Fi και τον κλιματισμό, υπάρχει επίσης υπηρεσία δωματίου, τρίγλωσσο προσωπικό (Αγγλικά, Βιετναμέζικα, Ιαπωνικά) και δωμάτια εξοπλισμένα με τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης και μπαλκόνια.  
 • Το Hotel Wing International Premium Shibuya  είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο τριών αστέρων με ξύλινο εσωτερικό, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μουσείο Αρχαίας Αιγυπτιακής Τέχνης και περίπου δύο μίλια από το κέντρο της πόλης. Διαθέτει εστιατόριο στις εγκαταστάσεις, δωρεάν Wi-Fi και κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο.

Σιμπούγια Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Το TRUNK (HOTEL)  είναι το πιο ακριβό και πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής, με πέντε αστέρια και δικαίως. Στο TRUNK, θα απολαύσετε μια εξαιρετική βεράντα με θέα, δύο υπέροχα εστιατόρια στις εγκαταστάσεις και ένα άνετο μπαρ. Το πρωινό στο ξενοδοχείο είναι επίσης πολύ σεβαστό.
 • Το Cerulean Tower Tokyu Hotel, A Pan Pacific Partner Hotel προσφέρει μια πολυτελή διαμονή απολαμβάνοντας τον μαγευτικό ορίζοντα του Τόκιο. Θα ήταν περιττό να αναφέρουμε τις ανέσεις, καθώς υπάρχουν όλα όσα μπορείτε να σκεφτείτε, αλλά θα ξεχωρίζαμε το σαλόνι ομορφιάς, καθώς και το υπέροχο εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Τόκιο

3. Γκίνζα

Η Ginza είναι μια κομψή και πολυτελής συνοικία, μέρος της μεγαλύτερης περιοχής Chūō Ward και σπίτι —ή μάλλον δίπλα— στο ιστορικό Αυτοκρατορικό Παλάτι και τη γύρω πόλη Chiyoda.

Η Ginza είναι γνωστή για μερικά πράγματα: πρώτον, είναι μια από τις πιο πολυτελείς, ακριβές και κομψές συνοικίες στον κόσμο. Δεύτερον, είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τη νεολαία του Τόκιο. Τρίτον, έχει πολλά πλούσια εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και ευρωπαϊκά ξενοδοχεία.  

Όπως το μεγαλύτερο μέρος του Τόκιο, η Ginza συνδέεται με κάθε άλλο μέρος της πόλης. Ο σταθμός JR Tarakucho  και ο σταθμός Ginza του μετρό είναι οι κύριες γραμμές του και θα σας μεταφέρουν σε οποιοδήποτε ορόσημο στο Τόκιο μέσα σε λίγα λεπτά.

Προφανώς, θα πρέπει να ξεκινήσετε την περιπέτεια Ginza επισκεπτόμενοι το Αυτοκρατορικό Παλάτι. Είναι η επίσημη έδρα του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας —όπως και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο— και ένα από τα πιο όμορφα κτίρια που έχετε δει ποτέ.

Αυτή τη στιγμή αποτελείται από πολλά κτίρια (οι διαφορετικοί χώροι είναι ανοιχτοί και αλλάζουν λειτουργία σε διαφορετικές χρονικές στιγμές), όπως οι χώροι διαβίωσης του Αυτοκράτορα, το παλάτι για δημόσιες τελετές και τελετουργίες, διοικητικά κτίρια, αρχεία και μουσεία.  

Ωστόσο, η Ginza είναι επίσης ένα από τα πρώτα σύμβολα εκσυγχρονισμού και όμορφης σύγχρονης αρχιτεκτονικής στο Τόκιο.

Η περιοχή έγινε ένα πραγματικό «μοντέλο εκσυγχρονισμού» μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε σχεδόν τα πάντα το 1872. Η αναζωογονημένη συνοικία είναι ιδανική για να περπατήσετε και να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά κτίρια.

Most of those are super luxurious department stores and shopping centers, packed with the most upscale brands in the world. Ginza is the best option for those visitors to Tokyo who are looking for real luxury.

The accommodation options are simply fantastic, and so are the restaurants. There’s only one thing to say: the extra bucks are more than worth it.

Things to Do

 • Thanks to its proximity to Tokyo’s Imperial Palace, Ginza is packed with museums of all kinds. Here are a few recommendations: Idemitsu Museum of Arts is a general Asian art museum; Panasonic Shiodome Museum of Art is a modern art gallery; Artizon Museum boasts a fantastic collection, from Greek ceramics to Monet; lastly, Intermediatheque is an exciting natural history museum.
 • Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιαπωνική κουλτούρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε μερικά από τα σπουδαία θέατρα αυτής της περιοχής. Το θέατρο, γενικά, παίζει σημαντικό ρόλο στην ιαπωνική κουλτούρα. Σας προτείνουμε: Kabukiza Theatre , που προσφέρει παραδοσιακές και ελκυστικές παραστάσεις Kabuki, και Shimbashi Enbujo , που είναι άλλο ένα θέατρο Kabuki πιο επιρρεπές σε πειραματισμούς και σύγχρονες προσαρμογές παραδοσιακών θεμάτων και μορφών.
 • Η Ginza προσφέρει ένα ακόμη πράγμα που πρόκειται να συναρπάσει όλους τους καλοφαγάδες, ειδικά τους λάτρεις των θαλασσινών. Η Old Tsukiji Fish Market είναι ένα συναρπαστικό και πολυσύχναστο μέρος γεμάτο καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Εκτός από την ευκαιρία να αγοράσετε φρέσκο ​​ψάρι, προσφέρει επίσης εργαστήρια παραδοσιακής παρασκευής σούσι .

Που να φάω

 • Το Yakiniku a Five Toku Ginza8chome  είναι ένα σχετικά ακριβό αλλά πολύ φιλόξενο ιαπωνικό ψητοπωλείο. Το βόειο κρέας wagyu, όπως σερβίρεται από το εστιατόριο, απλά λιώνει στο στόμα σας. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από αλκοολούχα ποτά.
 • Το Kushiyaki Bistro Fukumimi Ginza  είναι ένα όχι πολύ ακριβό ιαπωνικό fusion bar και γκριλ με ευέλικτο και ασυνήθιστο μενού. Βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου και προσφέρει μόνο αγγλικό μενού, είναι μια ιδιαίτερα κατάλληλη επιλογή για τους τουρίστες, καθώς οι τιμές επίσης δεν είναι πολύ υψηλές.  
 • Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ με ψάρια και θαλασσινά της Ιαπωνίας, ρίξτε μια ματιά στο Andy’s Shin Hinomoto , ένα διάσημο ασιατικό και ιαπωνικό εστιατόριο με θαλασσινά. Είναι αρκετά κατάλληλο και για τουρίστες, καθώς όλο το προσωπικό μιλά τέλεια αγγλικά.

Οικονομικά ξενοδοχεία Ginza

 • Το Imano Tokyo Ginza Hostel είναι ένα υπέροχο κατάλυμα δύο αστέρων με βεράντα στις εγκαταστάσεις στην καρδιά της Ginza. Υπάρχει επίσης ένα κοινόχρηστο σαλόνι στον δεύτερο όροφο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ή να φάτε το γεύμα σας.  
 • Το ELE Hotel Ginza East είναι ένα αξιοπρεπές και οικονομικό ξενοδοχείο δύο αστέρων μόλις 400 μέτρα από το διάσημο μνημείο Sakuragawa. Με απλά λόγια, δεν θα βρείτε τίποτα φθηνότερο στο Ginza. Το ξενοδοχείο είναι εξοπλισμένο με τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης και προϊόντα περιποίησης σε κάθε δωμάτιο.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Ginza

 • Το Quintessa Hotel Tokyo Ginza  είναι ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται κοντά στο Μουσείο Τέχνης Wakayama και στο Nissan Crossing. Το ξενοδοχείο διαθέτει 24ωρη επιφάνεια εργασίας και χώρο φύλαξης αποσκευών, καθώς και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους και ευρωπαϊκό πρωινό το πρωί.
 • Το Sotetsu Fresa Inn Ginza Sanchome είναι ένα ελκυστικό και ντυμένο λευκό ξενοδοχείο τριών αστέρων. Το ξενοδοχείο διαθέτει μια ελκυστική τοποθεσία (περίπου 100 μέτρα από το Ναό Asahi Inari), ένα εστιατόριο στις εγκαταστάσεις και ένα ωραίο πρωινό το πρωί.

Ginza Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Το AC Hotel by Marriott Tokyo Ginza  είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, μέρος της διάσημης αλυσίδας ξενοδοχείων Marriott. Προσφέρει εστιατόριο, μπαρ, βεράντα και γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις. Τα δωμάτια είναι όμορφα διακοσμημένα και πλήρως επιπλωμένα.
 • Το Hyatt Centric Ginza Tokyo  είναι άλλο ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και μέρος μιας διάσημης δυτικής αλυσίδας ξενοδοχείων. Το Ginza Six, το διάσημο εμπορικό κέντρο, βρίσκεται μόλις τέσσερα λεπτά μακριά από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Υπάρχει ένα εστιατόριο, ένα μπαρ και ένα γυμναστήριο μέσα στο ξενοδοχείο.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Τόκιο

4. Ασακούσα

Αν και το Τόκιο δεν βρίσκεται στη λίστα με τις δέκα πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο, απέχει πολύ από το να είναι φθηνό μέρος, ειδικά αν μιλάμε για τις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές όπως το Shinjuku, η Shibuya ή η Ginza.

Το Asakusa, από τη μία πλευρά, είναι μια ακόμη από τις κεντρικές συνοικίες του Τόκιο, αλλά είναι σημαντικά φθηνότερη και πιο κατάλληλη για ταξιδιώτες που θέλουν να εξοικονομήσουν μερικά δολάρια.

Με απλά λόγια, η Asakusa είναι η πιο οικονομική περιοχή της πόλης. Εκτός από το ότι είναι σχετικά φθηνότερο από τα άλλα μέρη του Τόκιο, το Asakusa είναι επίσης ένας σημαντικός ιστορικός κόμβος, γεμάτος πολύ παλιά και εξαιρετικά σημαντικά ιστορικά ορόσημα.

Ο ναός Senso-ji είναι το παλαιότερο θρησκευτικό κτίριο στο Τόκιο και το πιο επισκέψιμο ιερό (κάθε είδους) στον κόσμο. Αυτός ο υπέροχος βουδιστικός ναός αφιερωμένος στον μποντισάτβα της συμπόνιας χτίστηκε τον 7ο αιώνα.

Όσο εντυπωσιακός κι αν είναι ο ναός Senso-ji, μην ξεχνάτε τα άλλα αξιοθέατα γύρω από το ξενοδοχείο. Οι δύο πύλες εισόδου που οδηγούν τελικά στον ναό ονομάζονται Hōzōmon και Kaminarimon.

Είναι μόνιμος μάρτυρας των θαυμάτων της ιαπωνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και ένα θέαμα για τον εαυτό τους. Τέλος, δίπλα στον ναό βρίσκεται το ιερό Asakusa Shinto που είναι επίσης μαγευτικό.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να νιώσετε την αύρα που περιβάλλει τις θρησκείες του Βουδισμού και του Σιντοϊσμού από το να απολαμβάνετε τους κύριους χώρους λατρείας.

Αλλά, από άποψη αρχιτεκτονικής, αυτή η περιοχή έχει μια άλλη απόλαυση για εσάς: η Asakusa έχει μερικά από τα καλύτερα ryokans (ξενώνες), τα οποία είναι ενδημικά της Ιαπωνίας. Αρκετά βολικά, το Asakusa είναι επίσης ένας σημαντικός κόμβος εστιατορίου και φαγητού όπου μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα από τα καλύτερα της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει το satsuma imo (γλυκοπατάτες), το chikuwa kamaboko (τα ψητά ψάρια κέικ) και μερικές από τις τοπικές και πολύ νόστιμες craft μπίρες.

Πραγματα να κανεις

 • Το Asakusa όχι μόνο μπορεί να υπερηφανεύεται για τον πιο επισκέψιμο ναό στον κόσμο, αλλά έχει επίσης ένα από τα πιο πολυσύχναστα και πολύχρωμα φεστιβάλ που έχετε δει ποτέ. Η Sanja Matsuri διοργανώνεται κάθε χρόνο για να τιμήσει την ίδρυση του ναού Senso-ji. Συγκεντρώνει περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο — τόσο ντόπιους όσο και τουρίστες.
 • Αν θέλετε να περάσετε μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική μέρα με την οικογένειά σας, φροντίστε να επισκεφτείτε το ASAKUSA HANAYASHIKI . Είναι το παλαιότερο και πιο δημοφιλές λούνα παρκ όχι μόνο στο Τόκιο αλλά και στην Ιαπωνία. Ιδρύθηκε το 1853, αρχικά ως πάρκο λουλουδιών, αλλά σιγά σιγά μετατράπηκε σε λούνα παρκ.
 • Το Asakusa είναι μια ακόμη περιοχή στο Τόκιο όπου μπορείτε να απολαύσετε τις αγορές σας. Η εμπορική οδός Nakamise (Kaminarimon) εκτείνεται ανάμεσα στις δύο πύλες του ναού και είναι το καλύτερο μέρος στην πόλη για αναμνηστικά. Το Shin Nakamise είναι μια άλλη επιλογή – ένας καλυμμένος εμπορικός δρόμος που βρίσκεται επίσης κοντά στο ναό που προσφέρει μεγάλη ποικιλία και λογικές τιμές.
 • Το Asakusa προσφέρει μια ακόμη ευκαιρία για μια ευρεία πανοραμική εικόνα της πόλης. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανεβείτε στο Tokyo Skytree  και να πάτε στο κατάστρωμα παρατήρησής του. Το κτίριο είναι ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο (634 μέτρα) και η τρίτη ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο, μετά το Merdeka 118 και το Burj Khalifa.

Που να φάω

 • Αν θέλετε τα παιδιά σας να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία στην Ιαπωνία, πηγαίνετε την οικογένειά σας στο NINJA Café & Bar , ένα ενδιαφέρον μπαρ και παμπ. Προσφέρει “εκπαίδευση ninja” – εκτός από το υπέροχο φαγητό και ποτό (πρέπει να δοκιμάσετε το ειδικό ρύζι ninja) – και άλλη ψυχαγωγία με ιαπωνικό θέμα.
 • Για να ζήσετε πραγματικά όλες τις περιπλοκές της ιαπωνικής κουλτούρας και κουζίνας, πρέπει να δοκιμάσετε το παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό τους — σάκε. Το Premium Sake Pub Gashue  είναι μια παμπ και μπαρ ζυθοποιίας που σερβίρει περισσότερα από 100 είδη και ποικιλίες σακέ σε συνδυασμό με μερικές υπέροχες λιχουδιές.
 • Δεν μπορείτε να πείτε ότι έχετε πάει στο Τόκιο αν δεν έχετε δοκιμάσει το ramen τους. Το Ramen Yoroiya  είναι ένα διάσημο εστιατόριο που ειδικεύεται στην παρασκευή ραμέν, γνωστό τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες. Η εξυπηρέτηση μπορεί να είναι λίγο αργή, αλλά το φαγητό είναι αυθεντικό και σίγουρα αξίζει την αναμονή.

Οικονομικά ξενοδοχεία Asakusa

 • Το Hotel Trend Tobu Asakusa-Eki Kita  είναι ένα ξενοδοχείο δύο αστέρων σε κεντρική τοποθεσία που διατίθεται σε πραγματικά φθηνή τιμή. Σε απόσταση περίπου 200μ. από την Πύλη Hozomon, κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου διαθέτει δωρεάν Wi-Fi, κλιματισμό και τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης.
 • Το HOTEL K3 asakusa είναι ένα όμορφο ξενοδοχείο με εξαιρετική και κεντρική τοποθεσία κοντά στο ναό Asakusa Fuja Asama. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και δωρεάν κλιματισμό σε όλους τους χώρους, καθώς και έναν όμορφο ιδιωτικό κήπο και μια βολική βεράντα με θέα.

Asakusa ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Το Super Hotel Asakusa  είναι ένα πολύ καθαρό αλλά όχι πολύ ακριβό ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται στην Asakusa του Τόκιο. Το ξενοδοχείο προσφέρει καθημερινή υπηρεσία καθαρισμού και στεγνού καθαρίσματος. Το πρωί, σερβίρεται μπουφές πρωινού.  
 • Μείνετε SAKURA Tokyo Το Asakusa Yokozuna Hotel  είναι ένα άλλο πολύ καθαρό και βολικό ξενοδοχείο τριών αστέρων με λογικές τιμές. Προσφέρει, πάνω απ ‘όλα, μια εξαιρετική τοποθεσία, πολύ κοντά στο ναό Asakusa Fuji Asama και τον ναό Sensoji.

Πολυτελή ξενοδοχεία Asakusa

 • Το Gate Hotel Asakusa Kaminarimon by Hulic , είναι ιδανικό για ταξιδιώτες που αναζητούν ένα μείγμα πολυτέλειας και ωραία θέα στην πόλη και είναι ένα υπέροχο και σχετικά νέο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού είναι επενδυμένο με ξύλο, ενώ στις εγκαταστάσεις υπάρχει ένα κομψό γαλλικό εστιατόριο.
 • Το MIMARU TOKYO UENO INARICHO  είναι ένα ακριβό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, που βρίσκεται πολύ κοντά σε πολλά διάσημα ορόσημα και αξιοθέατα, όπως το Ναό Shitaya και το Ναό Hoon-ji. Τα οικογενειακά δωμάτια στον χώρο του ξενοδοχείου είναι καθαρά και επιπλωμένα με όλες τις απαραίτητες ανέσεις.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Τόκιο

5. Ροπονγκί

Σε άμεση μετάφραση, το Roppongi κυριολεκτικά σημαίνει “έξι δέντρα”. Υπάρχει μια συζήτηση για την προέλευση του ονόματος της περιοχής, αλλά καταλήγει σε δύο επιλογές: είτε πήρε το όνομά του από τα έξι δέντρα ζέλκοβα που αρχικά χαρακτήρισαν την περιοχή είτε πρόκειται για τους έξι daimyōs (Ιάπωνες φεουδάρχες) που ζούσαν στην περιοχή.

Όποια και αν είναι η απάντηση σε αυτή την ενδιαφέρουσα και προβληματική ερώτηση, σήμερα, το Roppongi είναι μια ελκυστική και μοντέρνα γειτονιά διάσημη για την έντονη νυχτερινή ζωή της.

Με απλά λόγια, το Roppongi είναι η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στο Τόκιο, πάντα γεμάτη τουρίστες και διεθνείς ταξιδιώτες.

Οι δρόμοι του είναι γεμάτοι από καφετέριες, κλαμπ χορού, μπαρ, παμπ και εστιατόρια — όλα είναι μοναδικά διακοσμημένα και κραδαίνουν λαμπερές πινακίδες που βασικά σε παρακαλούν να μπεις.

Τούτου λεχθέντος, η καλύτερη συμβουλή είναι ρεαλιστική, οπότε εδώ είναι μια σύντομη λίστα με μερικά από τα καλύτερα νυχτερινά κέντρα στο Roppongi:

Η λίστα απέχει πολύ από το να είναι οριστική, αλλά σίγουρα αυτά είναι τα αγαπημένα μας. Υπάρχουν πολλά περισσότερα izakaya, καραόκε μπαρ και καμπαρέ.

Επιπλέον, το Roppongi είναι το σπίτι ενός από τα πιο διάσημα αναπτυξιακά και αρχιτεκτονικά έργα στον κόσμο – το μοναδικό, πολυτελές μέγα-συγκρότημα που ονομάζεται Roppongi Hills.

Βρίσκεται στο κέντρο του Roppongi Hills Mori Tower, το έκτο ψηλότερο κτίριο στο Τόκιο, το οποίο προσφέρει ένα υπέροχο κατάστρωμα παρατήρησης, δίνοντάς σας την πόλη στην παλάμη του χεριού σας.

Οι επιλογές διαμονής στην περιοχή είναι απλά εξαιρετικές — όπως σε κάθε περιοχή του Τόκιο. Λόγω των νυχτερινών κέντρων και της συνεχούς εισροής νέων και τουριστών, υπάρχουν πολλά φθηνά και μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχεία στην περιοχή.

Αλλά, αν ψάχνετε για κάτι εξαιρετικά πολυτελές, υπάρχει το The Ritz-Carlton, στο Τόκιο, ίσως ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης.

Πραγματα να κανεις

 • Το Τόκιο είναι γενικά ένας σημαντικός κόμβος τεχνών και πολιτισμού και το Roppongi δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Υπάρχουν πολλές γκαλερί τέχνης και μουσεία που αξίζει να επισκεφτείτε στην περιοχή. Συνιστούμε τις ακόλουθες εγκαταστάσεις: Μουσείο Τέχνης Mori , Εθνικό Κέντρο Τέχνης, Τόκιο ,  Γκαλερί Mori Arts Center και Sen-oku Hakukokan Tokyo .
 • Κυρίως χάρη στην περιοχή Roppongi Hills, αυτή η γειτονιά είναι επίσης ιδανική για πολυτελή ψώνια. Το Roppongi Hills, Shop & Restaurant  είναι μια από τις καλύτερες εγκαταστάσεις του είδους του στο Τόκιο, με περισσότερα από 200 καταστήματα και εστιατόρια διάσπαρτα στις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου. Χωρισμένο σε τέσσερις περιοχές, διαθέτει επίσης φανταστική ποσότητα πρασίνου.
 • Σας έχουμε ήδη δώσει μια λίστα με τα καλύτερα χορευτικά κλαμπ στο Roppongi Hills, αλλά είπαμε επίσης ότι υπάρχουν πολλά άλλα που αξίζει να αναφερθούν. Εδώ είναι: Tantra Artistic Lounge  (μπαρ και καμπαρέ), Burlesque Tokyo  (με εξαιρετικές παραστάσεις), Bauhaus Roppongi  (ζωντανή ροκ μουσική), The New Matrix Bar  (hip hop, RNB και reggae) και Mogambo Tokyo  (κανονικό, μπαρ για μη καπνιστές).
 • Υπάρχουν πολλά μέρη στο Roppongi για να απολαύσετε το υπαίθριο τοπίο, πολλά όμορφα γραφικά σημεία και πάρκα όπου μπορείτε να χαλαρώσετε από τη συνεχή εισροή ανθρώπων. Σας προτείνουμε: Roppongi Sakurazaka (μια εκπληκτική περιοχή για περπάτημα), Roppongi Keyakizaka (άλλο γραφικό σημείο), Dori Mori Garden και Sakurazaka Park.

Που να φάω

 • Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο υψηλής ποιότητας και αποδεδειγμένο ασιατικό, κινέζικο και ιαπωνικό fusion, επισκεφτείτε το Gyopao Gyoza Roppongi,  ένα εστιατόριο που έχει επιλεγεί ως η επιλογή Travelers’ Choice του 2022. Μπορεί να είναι λίγο ακριβό, αλλά έχει μια προσφορά που μπορείτε να πιείτε.
 • Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συγκεντρώσετε τα μυαλά σας την ημέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα πάρτι, από το να γεμίσετε το στομάχι σας με κάποιο θρεπτικό ινδικό φαγητό και το Indian Kitchen του Downtown B  είναι το ιδανικό μέρος για αυτό. Είναι ένα σχετικά μικρό μέρος με σπιτική, χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
 • Το Burger Revolution Tokyo Wine & Bar Roppongi  προσφέρει μερικά από τα καλύτερα και πιο νόστιμα αμερικανικά μπιφτέκια στο Τόκιο. Φτιαγμένο από εξαιρετικής ποιότητας κρέας μαγειρεμένο στην τελειότητα, προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές που παρασκευάζονται με περιπετειώδη τρόπο. Το βόειο κρέας wagyu είναι ιδιαίτερα καλό.

Οικονομικά ξενοδοχεία στο Ροπονγκί

 • Το APA Hotel Roppongi Ekimae  είναι ένα ωραίο και φθηνό ξενοδοχείο τριών αστέρων που προσφέρει επίσης ένα νόστιμο πρωινό το πρωί. Το ξενοδοχείο βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στο σταθμό Roppongi του μετρό.
 • Το APA Hotel Roppongi SIX  είναι ένα άλλο φθηνό αλλά υπέροχο ξενοδοχείο τριών αστέρων με εστιατόριο και ωραίο πρωινό στις εγκαταστάσεις. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (πράγμα σπάνιο στο κέντρο του Τόκιο), δωρεάν Wi-Fi και δωμάτια με κλιματισμό και ιδιωτικό μπάνιο.

Roppongi ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Το APA Hotel & Resort Roppongi-Eki-Higashi  είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται στο Roppongi με μια υπέροχη εξωτερική πισίνα. Και πάλι, το ξενοδοχείο προσφέρει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους, καθώς και ειδικό χώρο για καπνιστές.
 • Το Hotel Villa Fontaine Grand Tokyo-Roppongi  είναι εκπληκτικά ένα όχι πολύ ακριβό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, μόλις δέκα λεπτά από το σταθμό του μετρό Roppongi, που είναι αρκετά βολικό. Τα δωμάτια είναι επιπλωμένα με όλες τις ανέσεις και η υπηρεσία δωματίου είναι εξαιρετική.

Πολυτελή ξενοδοχεία στο Ροπονγκί

 • Το Mitsui Garden Hotel Roppongi Tokyo Premier  είναι ένα τέλειο και αρκετά ακριβό ξενοδοχείο πέντε αστέρων με εστιατόριο και γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις. Οι καπνιστές δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς υπάρχει καθορισμένος χώρος καπνιστών στο ξενοδοχείο (τα δωμάτια είναι μη καπνιζόντων). Τα δωμάτια είναι υπέροχα διακοσμημένα και επιπλωμένα.
 • Το Ritz-Carlton, Τόκιο , που δεν προσφέρει καλύτερο τρόπο για να ζήσετε την απέραντη πολυτέλεια του κέντρου της πόλης του Τόκιο, είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης. Το ξενοδοχείο διαθέτει τα πάντα, από εσωτερική πισίνα και γυμναστήριο μέχρι εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Τόκιο

Λοιπόν, πού πρέπει να μείνετε στο Τόκιο;

🏆 Το καλύτερο για τους επισκέπτες για πρώτη φοράΣιντζούκου
🏬 Το καλύτερο για αγορέςΣιμπούγια
👑 Η πιο πολυτελής περιοχήΓκίνζα
💸⛪ Το καλύτερο για προϋπολογισμούς και ιστορίαAsakusa
🎉 Η καλύτερη περιοχή για νυχτερινή ζωήΡοπονγκί

Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα να πούμε για το Τόκιο – ένα ολόκληρο βιβλίο δεν θα το έκανε δίκαιο – αλλά πρέπει να τελειώσουμε τον οδηγό κάποια στιγμή. Πριν το κάνουμε αυτό, ας κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση των πέντε καλύτερων περιοχών στο Τόκιο.

 • Το Shinjuku είναι μια ζωντανή περιοχή σε μέγεθος πόλης κοντά στο κέντρο του Τόκιο που προσφέρει πολλές επιλογές διαμονής και μεταφοράς και είναι η καλύτερη για τους επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά στην πόλη.
 • Το Shibuya, που βρίσκεται κοντά στο Shinjuku, είναι κυρίως διάσημο για τις πολυάριθμες επιλογές αγορών και το αξέχαστο Shibuya Crossing.
 • Η Ginza προσφέρει τόσο την ιστορική όσο και τη σύγχρονη λαμπρότητα του Τόκιο, στεγάζοντας το Αυτοκρατορικό Παλάτι και  τα πιο πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης.
 • Το Asakusa είναι το μέρος όπου πηγαίνετε αν ψάχνετε για τη φθηνότερη και πιο οικονομική περιοχή στο Τόκιο. Διαθέτει επίσης ορισμένα σημαντικά ιστορικά ορόσημα, όπως ο ναός Senso-ji.
 • Το Roppongi είναι μια γοητευτική και κοσμοπολίτικη περιοχή στο κέντρο του Τόκιο γεμάτη τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται εκεί για τις καλύτερες επιλογές νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, και με πολλές περιοχές για να ταιριάξετε κάθε προϋπολογισμό και στυλ ταξιδιού, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Τόκιο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια