Τα μυστικά του Τόκιο που οι ντόπιοι κρατούν για τον εαυτό τους

Τα μυστικά του Τόκιο που οι ντόπιοι κρατούν για τον εαυτό τους

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, είναι μια πολυσύχναστη μητρόπολη με περισσότερους από 13 εκατομμύρια ανθρώπους.

Είναι μια πόλη με ουρανοξύστες, φώτα νέον και σύγχρονη τεχνολογία. Ωστόσο, κάτω από αυτόν τον καπλαμά υψηλής τεχνολογίας, υπάρχει ένας αρχαίος πολιτισμός και μια πλούσια ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά.

Η πόλη είναι γεμάτη ανείπωτες ιστορίες, μυστικά που οι ντόπιοι κρατούν για τον εαυτό τους. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από αυτά τα κρυμμένα πετράδια του Τόκιο.

Αεροπορικά εισιτήρια για Τόκιο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Τα μυστικά ιερά Ένα από τα πράγματα που πολλοί άνθρωποι αγαπούν στο Τόκιο είναι τα πολλά ιερά και οι ναοί του. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κρυμμένα ιερά που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν. Αυτά τα μυστικά ιερά είναι συχνά κρυμμένα σε σοκάκια ή πίσω από κτίρια και σπάνια επισκέπτονται οι τουρίστες.

Ένα τέτοιο ιερό είναι το Fukagawa Fudo-do Shrine στην πτέρυγα Koto. Αυτό το ιερό είναι ένα κτίριο 300 ετών και πιστεύεται ότι είναι το σπίτι του θεού της φωτιάς. Ένα άλλο κρυμμένο ιερό είναι το νεκροταφείο Yanaka στην περιοχή Taito. Αυτό το νεκροταφείο είναι πάνω από 150 ετών και φιλοξενεί πολλά μικρά ιερά που είναι κρυμμένα στα δέντρα.

2. Οι μυστικές αγορές Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Τόκιο είναι οι αγορές του. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές μυστικές αγορές που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν. Ένα από αυτά είναι η Togoshi Ginza Shotengai στην πτέρυγα Shinagawa.

Αυτή η αγορά είναι ένας εμπορικός δρόμος μήκους 1,3 χιλιομέτρων που υπάρχει από τις αρχές του 1900. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε παραδοσιακά ιαπωνικά προϊόντα και φαγητό. Μια άλλη κρυφή αγορά είναι η Omoide Yokocho στην πτέρυγα Shinjuku.

Τόκιο | Πέρα από το Τουριστικό Μονοπάτι(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτή η αγορά είναι επίσης γνωστή ως “Piss Alley” και φιλοξενεί πολλά μικρά μπαρ και εστιατόρια. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε παραδοσιακά ιαπωνικά φαγητά και ποτά.

3. Το Secret Gardens Tokyo είναι γνωστό για τα όμορφα πάρκα και τους κήπους του. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί μυστικοί κήποι που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν. Ένα από αυτά είναι ο κήπος Kyu Shiba Rikyu στον θάλαμο Minato. Αυτός ο κήπος ήταν κάποτε η κατοικία ενός ισχυρού φεουδάρχη και τώρα είναι μια ήρεμη όαση στο κέντρο της πόλης.

Man and Woman Walking on Pathway Surrounded by Trees

Ένας άλλος κρυμμένος κήπος είναι ο κήπος Hama Rikyu στην πτέρυγα Chuo. Αυτός ο κήπος είναι πάνω από 300 ετών και είναι γεμάτος λιμνούλες, γέφυρες και τεϊοποτεία. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεφύγετε από τη φασαρία της πόλης και να απολαύσετε λίγη γαλήνη και ησυχία.

4. Τα Secret Cafes Το Τόκιο έχει μια ακμάζουσα κουλτούρα καφέ και υπάρχουν πολλά κρυφά καφέ που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν. Ένα από αυτά είναι το καφέ East Twenty-Six στον θάλαμο Shibuya. Αυτό το καφέ βρίσκεται σε ένα ήσυχο δρομάκι και είναι γνωστό για τον υπέροχο καφέ και τα αρτοσκευάσματα του.

Τόκιο: Εξερευνώντας τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της πόλης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένα άλλο κρυμμένο στολίδι είναι το Cafe Kitsune στην πτέρυγα Minato. Αυτό το καφέ ανήκει στη μάρκα μόδας Maison Kitsune και είναι κρυμμένο σε μια μικρή αυλή. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να απολαύσετε λίγο καφέ και να παρακολουθήσετε κόσμο.

Τα μυστικά του Τόκιο που οι ντόπιοι κρατούν για τον εαυτό τους
Τα μυστικά του Τόκιο που οι ντόπιοι κρατούν για τον εαυτό τους

5. Τα μυστικά μουσεία Το Τόκιο φιλοξενεί πολλά μουσεία, αλλά υπάρχουν μερικά κρυφά που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν. Ένα από αυτά είναι το Μουσείο Sumida Hokusai στην πτέρυγα Sumida. Αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στον διάσημο Ιάπωνα καλλιτέχνη Hokusai και διαθέτει πολλά από τα έργα του.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ticketswe για να βρείτε φτηνές πτήσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένα άλλο κρυφό μουσείο είναι το εκθεσιακό κέντρο Nakagin Capsule Tower στην πτέρυγα Chuo. Αυτό το μουσείο βρίσκεται σε ένα κτίριο 13 ορόφων που αποτελείται από μικροσκοπικές κάψουλες.

Είναι ένα συναρπαστικό μέρος για να επισκεφθείτε και να μάθετε για την ιστορία της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής.

6. Οι μυστικές γειτονιές Το Τόκιο είναι μια πόλη γειτονιών, η καθεμία με τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές μυστικές γειτονιές που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν. Ένα από αυτά είναι η γειτονιά Yanesen στην πτέρυγα Bunkyo. Αυτή η γειτονιά αποτελείται από τρεις μικρότερες γειτονιές – Yanaka, Nezu και Sendagi – και είναι γεμάτη από παραδοσιακά ιαπωνικά κτίρια και καταστήματα.

Βαρκελώνη | Τα καλύτερα κρυμμένα πετράδια της(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένα άλλο κρυμμένο στολίδι είναι η γειτονιά Kagurazaka στην περιοχή Shinjuku. Αυτή η γειτονιά είναι γνωστή για τα στενά δρομάκια, τα κτίρια γαλλικού στιλ και τα παραδοσιακά ιαπωνικά εστιατόρια. Εν κατακλείδι, το Τόκιο είναι μια πόλη γεμάτη κρυμμένους θησαυρούς.

Από μυστικά ιερά και αγορές μέχρι κρυμμένα καφέ και γειτονιές, υπάρχει πάντα κάτι νέο να ανακαλύψετε. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Τόκιο, φροντίστε να βγείτε από την πεπατημένη και να εξερευνήσετε μερικά από αυτά τα κρυμμένα πετράδια. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βρεις.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια