αλατωρυχείο Wieliczka

20 καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Βενετία

Περιεχόμενα

Γνωστή ως η πόλη των καναλιών, η Βενετία είναι ένας κόμβος για τους ερωτευμένους. λάτρεις του φαγητού, λάτρεις της τέχνης, λάτρεις του κρασιού και γενικά, λάτρεις! Εγγυόμαστε ότι θα βρείτε μερικά φανταστικά αξιοθέατα στη Βενετία που θα σας κάνουν να ξεφύγετε από την πόλη και να επιστρέψετε για περισσότερα. Εμείς εδώ στο Road Affair καταλαβαίνουμε ότι η προσπάθεια να επιμεληθεί το τέλειο δρομολόγιο μπορεί να είναι δύσκολη, γι’ αυτό κάναμε τη βαριά ανύψωση και δημιουργήσαμε προσεκτικά αυτήν τη λίστα με τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βενετία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο δουλεύοντας στα ιταλικά σας και πακετάροντας αντί να ψάχνετε στο διαδίκτυο για αξιοθέατα.

Σύσταση: Εάν σκοπεύετε να δείτε πολλά αξιοθέατα στη Βενετία, σας συνιστούμε να αγοράσετε το Venice City Pass . Αυτό το πάσο θα σας δώσει πρόσβαση σε πολλά από τα αξιοθέατα, τις εκκλησίες και τα μουσεία της πόλης με μια χαμηλή τιμή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κάρτα μεταφοράς για απεριόριστη μεταφορά (συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου ταξί) στη Βενετία. 

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : Ο απόλυτος οδηγός με Backpacking στη Βενετία

αξιοθέατα στη Βενετία

Εξερευνήστε το Παλάτι των Δόγηδων και τη Γέφυρα του Στεναγμού

Το Παλάτι των Δόγηδων είναι εύκολα ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Βενετία. Αυτό το περίτεχνο βενετσιάνικο-γοτθικό παλάτι που χτίστηκε το 1340 ήταν κάποτε η κατοικία του Δόγη της Βενετίας – μιας ισχυρής έγκυρης φυσιογνωμίας που ήταν σύμβολο της Δημοκρατίας της Βενετίας και αντιπροσώπευε τα ζητήματα αυτού του κράτους και του κράτους σε διεθνή κλίμακα. Σήμερα, οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν το πρώην παλάτι (τώρα μουσείο) και να δουν πολλές όμορφες τοιχογραφίες και γλυπτά, μαζί με τους μεγάλους θαλάμους και τη διάσημη Γέφυρα του Στεναγμού . Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τη σκεπαστή γέφυρα, καθώς ήταν το τελευταίο κομμάτι του φωτός της ημέρας και το τελευταίο κομμάτι των κρατουμένων της Βενετίας που θα έβλεπαν πριν κατευθυνθούν στη φυλακή στην άλλη πλευρά του καναλιού. Οι τοπικές παραδόσεις λένε ότι οι κρατούμενοι θα αναστέναζαν με την τελευταία ματιά της όμορφης πόλης τους, δίνοντας έτσι στη γέφυρα το παρατσούκλι της. Ο συγγραφέας Λόρδος Μπάιρον έκανε δημοφιλή το αγγλικό ψευδώνυμο της γέφυρας και την ίδια τη γέφυρα τον 19ο αιώνα όταν επισκέφτηκε την πόλη. 

Το Doge’s Palace βρίσκεται στην Piazza San Marco , ακριβώς δίπλα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου . Όσοι σχεδιάζουν να επισκεφτούν τη Βασιλική επίσης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν αυτό το εισιτήριο σύνθετης περιοδείας με άμεση πρόσβαση στο Παλάτι των Δόγηδων και στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου . Περιλαμβάνει επίσης έναν ενημερωμένο οδηγό και για τα δύο αξιοθέατα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να πάρουν το μέγιστο δυνατό κόστος! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές εισιτηρίων, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αγοράς εισιτηρίων για το Doge’s Palace.

αξιοθέατα στη Βενετία
αξιοθέατα στη Βενετία

Επισκεφθείτε τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και την πλατεία του Αγίου Μάρκου

Η πλατεία San Marco, γνωστή και ως Piazza San Marco, φιλοξενεί πολλά αξιοθέατα της Βενετίας, συμπεριλαμβανομένης της Basilica di San Marco. Αυτός ο ορόσημος καθεδρικός ναός είναι κάτι που πρέπει να επισκεφτούν οι τουρίστες στη Βενετία, καθώς είναι εύκολα ένας από τους πιο όμορφους καθεδρικούς ναούς στην Ευρώπη. Κατά την είσοδό τους στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν από τα πολυτελή χρυσά ψηφιδωτά που απεικονίζουν τη ζωή του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή. Αυτά τα επιχρυσωμένα έργα τέχνης καλύπτουν περίπου 85.000 τετραγωνικά πόδια μέσα στο αίθριο και χρειάστηκαν περίπου 800 χρόνια για να ολοκληρωθούν. Ο δόγης Domenico Contarini ανέθεσε την ανέγερση της εκκλησίας το 1063, αφού δύο Ενετοί έμποροι μετέφεραν λαθραία τα λείψανα του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή (ένας από τους τέσσερις αποστόλους) από την Αλεξάνδρεια το 828 Κ.Χ. Τα λείψανα του Αγίου Μάρκου φυλάσσονται σε έναν τάφο ακριβώς κάτω από τον κύριο βωμό και οι επισκέπτες επιτρέπεται να επισκεφθούν την κρύπτη. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν το Campanile του Αγίου Μάρκου, γνωστό και ως το καμπαναριό. Είναι ο μεγάλος πύργος που βρίσκεται δίπλα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και διαθέτει μια εξαιρετική πλατφόρμα παρατήρησης στην κορυφή. Οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίσουν να επιλέξουν μια επιλογή εισιτηρίου που περιλαμβάνει τον πύργο, εάν θέλουν να απολαύσουν τη θέα από την κορυφή!

Οι τουρίστες θα πρέπει να αγοράσουν εισιτήρια για τη Basilica di San Marco πολύ νωρίτερα για να αποφύγουν τις μεγάλες παρατάξεις. Συνιστούμε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στον καθεδρικό ναό , καθώς υπάρχουν τόσα πολλά να μάθουν ιστορία και να εξερευνήσετε έργα τέχνης που μια ξενάγηση θα επιτρέψει στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για αυτό που βλέπουν. Με ένα εισιτήριο ξενάγησης, οι τουρίστες θα μπορούν επίσης να παραλείψουν τη γραμμή.

αξιοθέατα στη Βενετία

Οδηγήστε μια βάρκα γόνδολα στο Μεγάλο Κανάλι

Η βόλτα με γόνδολα μέσα από τα στενά κανάλια είναι μια δραστηριότητα στη Βενετία που δεν πρέπει να χάσετε. Ενώ η αριστοκρατία κατά τον Μεσαίωνα προτιμούσε τα άλογα και τις άμαξες από τις βάρκες, το 1300 τα άλογα είχαν απαγορευτεί στους δρόμους της Βενετίας. Αυτό ανάγκασε τους πλούσιους να στραφούν σε βάρκες για να διασχίσουν τη Βενετία και τις λιμνοθάλασσες και τα κοντινά νησιά. Συνδυάστε το με το γεγονός ότι η Βενετία είναι πλέον προστατευόμενο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και εσείς, επίσης, θα βρείτε ότι οι γόνδολες είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη. Κάθε γονδολιέρης στην πόλη έχει το δικό του σκάφος και εργάζεται σε σύστημα κατ’ αποκοπή με άλλους οδηγούς, επομένως δεν υπάρχει κανένα παζάρι όταν ψάχνετε για βόλτα με γόνδολα. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνετε μια περιήγηση με γόνδολα είναι νωρίς το πρωί ή το βράδυ, καθώς οι ώρες της ημέρας τείνουν να έχουν μεγαλύτερη κίνηση στα κανάλια. Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί παραλαβής γόνδολας σε όλη την πόλη, με τους πιο δημοφιλείς κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Αν θέλετε να αποφύγετε τις ουρές για μια βόλτα, εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε μια λιγότερο δημοφιλή προβλήτα γόνδολας, όπως το San Palo , το εβραϊκό γκέτο ή το Campo San Barnaba . Μπορείτε επίσης να αποφύγετε τους χρόνους αναμονής κάνοντας κράτηση εκ των προτέρων για τη βόλτα σας με γόνδολα μέσω Διαδικτύου

αξιοθέατα στη Βενετία
αξιοθέατα στη Βενετία

Δείτε πώς κατασκευάζεται το γυαλί Murano

Το νησί Murano, που απέχει 10 λεπτά με το σκάφος από το κύριο νησί της Βενετίας, φιλοξενεί το διάσημο ποτήρι Murano. Αυτό το όμορφο και πολύχρωμο γυαλί είναι αρκετά διάσημο και έχει τις ρίζες του σε μια παράδοση 1000 χρόνων στο φύσημα γυαλιού που έχει τελειοποιηθεί από τεχνίτες στο νησί Murano. Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το βενετσιάνικο ποτήρι είναι τα μέταλλα που προστίθενται στο υγρό μείγμα, το οποίο δίνει στο ποτήρι τον περίπλοκο σχεδιασμό και τα ζωντανά του χρώματα. Μπορείτε να δείτε πώς φτιάχνεται αυτό το ειδικό ποτήρι μόνο στο νησί Murano, αλλά μπορείτε να αγοράσετε γυαλί Murano στο κύριο νησί της Βενετίας. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να περάσετε μια μέρα ή μισή μέρα για να εξερευνήσετε το Murano και να ζήσετε μια επίδειξη γυαλιού. Υπάρχουν μερικά διαφορετικά μέρη για να δείτε να φυσάει γυαλί στο νησί, όπως το Ellegi Murano Glass Factory , το Ferro & Lazzarini Glass Factory και το Original Murano Glass OMG Factory and Showroom (μόνο κατόπιν ραντεβού). Μπορείτε να μάθετε ακόμη περισσότερα για την ιστορία και την τέχνη στο Μουσείο Γυαλιού Murano . Άλλα αξιοθέατα στο Murano περιλαμβάνουν τον Φάρο Murano και τη Basilica dei Santi Maria e Donato , μια εκκλησία ορόσημο του 7ου αιώνα που λέγεται ότι φιλοξενεί τα οστά ενός δράκου που σκοτώθηκε από τον Άγιο Donatus του Arezzo.

Μπορείτε να επιλέξετε να ταξιδέψετε και να εξερευνήσετε το νησί μόνοι σας ή ως μέρος μιας ξενάγησης από τη Βενετία . Υπάρχουν πολλές επιλογές περιήγησης στο Murano από τη Βενετία που περιλαμβάνουν μεταφορά και μια επίδειξη φυσήματος γυαλιού ή μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε ένα ολοήμερο ταξίδι στο Murano με άλλα κοντινά νησιά όπως το Burano και το Torcello. 

Γέφυρα Ponte Rialto στη Βενετία, Ιταλία

Ελέγξτε τη Γέφυρα του Ριάλτο και την Αγορά του Ριάλτο

Η επίσκεψη στη Γέφυρα του Ριάλτο είναι απαραίτητη για τους τουρίστες καθώς είναι η παλαιότερη και πιο διάσημη γέφυρα που αψιδώνει πάνω από το Μεγάλο Κανάλι. Η γέφυρα ήταν ένα θαύμα της μηχανικής κατά την περίοδο της Αναγέννησης και εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακά όμορφη μέχρι σήμερα. Αν και μια επίσκεψη στη Γέφυρα του Ριάλτο είναι απαραίτητη, το ίδιο είναι και μια επίσκεψη στην κοντινή αγορά του Ριάλτο. Αυτή η αυθεντική βενετσιάνικη αγορά είναι η παλαιότερη της πόλης, με αναφορές στην αγορά που χρονολογούνται σχεδόν 1000 χρόνια πριν. Ήταν κάποτε ένας κόμβος για τους ψαράδες για να πουλήσουν τα καθημερινά τους αλιεύματα και για τους πωλητές που πουλούσαν μπαχαρικά και ρύζι από την Ανατολή κατά τον Μεσαίωνα. Σήμερα, είναι παρομοίως κόμβος για φρέσκα προϊόντα και κρέατα, όπου συχνάζουν ντόπιοι και ιδιοκτήτες εστιατορίων που θέλουν να αγοράσουν τα καλύτερα προϊόντα για την επιχείρησή τους. Αυτή δεν είναι μια αγορά στην οποία θα ψωνίσετε αναμνηστικά, αλλά προσφέρει μια εξαιρετική ματιά στο πώς ήταν και είναι η ζωή στη Βενετία για τους ντόπιους. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μερικές παραδοσιακές βενετσιάνικες σπεσιαλιτέ, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για αυτήν την γαστρονομική ξενάγηση στην Αγορά του Ριάλτο .

αξιοθέατα στη Βενετία
αξιοθέατα στη Βενετία

Εξερευνήστε τα έργα τέχνης στην Gallerie dell’Accademia

Αν είστε λάτρης της τέχνης που επισκέπτεστε τη Βενετία, τότε πρέπει να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στη Gallerie dell’Accademia . Αυτό το εκπληκτικό μουσείο τέχνης διαθέτει βενετσιάνικη τέχνη που κυμαίνεται από το 1200 έως το 1700, παρουσιάζοντας διάσημους τοπικούς καλλιτέχνες όπως οι Canaletto, Bellini, Tintoretto, Tiepolo και Titian. Θα βρείτε έργα τέχνης από τη βυζαντινή και γοτθική περίοδο μέχρι τα αριστουργήματα της Αναγέννησης. 

Το 2015, η Gallerie dell’Accademia συνεργάστηκε με άλλα κορυφαία μουσεία της περιοχής για να δημιουργήσει το Μουσείο Μίλι του Dorsoduro. Αυτή είναι μια διαδρομή κυκλικής διαδρομής λίγο περισσότερο από ένα μίλι που θα σας μεταφέρει από τα έργα του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης στην Gallerie dell’Accademia στα σύγχρονα έργα στην Punta della Dogana. Η διαδρομή περιλαμβάνει επίσης την γκαλερί Palazzo Cini και τη συλλογή Peggy Guggenheim, καλύπτοντας συνολικά 800 χρόνια έργων τέχνης. Ένα εισιτήριο που αγοράσατε σε ένα από αυτά τα μουσεία θα σας προσφέρει μειωμένη τιμή εισιτηρίου στα άλλα τρία συμμετέχοντα μουσεία στο Dorsoduro Museum Mile. Το εισιτήριο του μουσείου σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και επτά ημέρες μετά την αρχική ημερομηνία αγοράς για να λάβετε εισιτήρια με έκπτωση στα μουσεία. 

Νησί Burano στην Ιταλία

Περάστε λίγο χρόνο στο Burano

Αυτό το όμορφο ψαρονήσι που καλύπτεται από φωτεινά, πολύχρωμα σπίτια είναι ο ιδανικός προορισμός ημερήσιων εκδρομών για όσους βρίσκονται στη Βενετία. Το Burano δεν είναι μόνο γνωστό για τα ζωντανά σπίτια του, αλλά και για τη δαντέλα και τις παραδοσιακές βενετσιάνικες μάσκες. Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε μια μέρα εξερευνώντας αξιοθέατα όπως το Μουσείο Δαντέλας και δοκιμάζοντας εκλεκτά φρέσκα θαλασσινά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια. Αυτό που είναι πραγματικά ωραίο με το Burano είναι ότι μόλις βρεθείτε εκεί, δεν χρειάζεστε σκάφος για να βγείτε από το νησί. Το Burano συνδέεται με το Isola Mazzorbo μέσω μιας γέφυρας, ώστε να μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε την ομορφιά ενός άλλου νησιού χωρίς να χρειαστεί να πιάσετε άλλο σκάφος. Υπάρχουν πολλές επιλογές ξεναγήσεων από τη Βενετία στο Burano, συμπεριλαμβανομένων περιηγήσεων που ομαδοποιούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς λιμνοθάλασσες της περιοχής σε μια ολοήμερη εκδρομή. 

αξιοθέατα στη Βενετία
αξιοθέατα στη Βενετία

Δείτε τα αριστουργήματα του Tintoretto στο Scuola Grande di San Rocco

Αν είστε λάτρης των Ιταλών καλλιτεχνών και συγκεκριμένα του Tintoretto, τότε πρέπει να επισκεφτείτε το Scuola Grande di San Rocco. Αυτό το μουσείο τέχνης του 16ου αιώνα μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα αριστουργήματα του Tintoretto, όπως η Σταύρωση, που ζωγραφίστηκε το 1565 και είναι ευρέως γνωστό ως μία από τις πιο δραματικές εκδοχές της σταύρωσης του Χριστού στη χριστιανική θρησκευτική ιστορία τέχνης. Υπάρχουν πάνω από 50 από τα πιο σημαντικά έργα του Tintoretto μέσα στο μουσείο, μαζί με έργα άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών όπως ο Giorgione, ο Titian και ο Tiepolo. Μπορείτε εύκολα να περάσετε δύο ώρες εξερευνώντας τους δύο ορόφους των έργων τέχνης που περιλαμβάνουν επίσης ένα θησαυροφυλάκιο και μια αίθουσα κεραμικών! 

Εκκλησία του κτηρίου Santa Fosca στο νησί Torcello, καθεδρικός ναός της Santa Maria Assunta με καμπαναριό καμπαναριού, φόντο μπλε καθαρού ουρανού. Ενετική λιμνοθάλασσα, περιοχή Βένετο, Βόρεια Ιταλία.

Δείτε πού ξεκίνησε η Βενετία στο Torcello

Το νησί Torcello κρατά την ιστορία της αρχής αυτού που σήμερα γνωρίζουμε ως Βενετία. Το Torcello ήταν το πρώτο νησί που εγκαταστάθηκε στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Το 452 μ.Χ., πρόσφυγες από τη ρωμαϊκή πόλη Altino αναζήτησαν καταφύγιο στη λιμνοθάλασσα και στα νησιά καθώς η πόλη τους απειλούνταν από βαρβαρική εισβολή. Οι τοπικές παραδόσεις λένε ότι όταν οι κάτοικοι του Αλτίνο άκουσαν για μια γερμανική εισβολή, ο Επίσκοπος του Αλτίνο προσευχήθηκε για τρεις ημέρες κατ’ ευθείαν πριν ακούσει μια φωνή να τον καθοδηγεί στην κορυφή του πύργου της εκκλησίας για να δει τα αστέρια. Τα αστέρια ήταν ευθυγραμμισμένα σαν νησιά σε μια λιμνοθάλασσα, και οι Αλτινοί το πήραν αυτό ως σημάδι ότι αυτά τα νησιά ήταν εκεί που θα έβρισκαν γαλήνη. Ονόμασαν το νησί Torcello, που μεταφράζεται σε «πύργος και ουρανός». 

Σήμερα, ένα ταξίδι στη γενέτειρα της Βενετίας είναι απαραίτητο για τους ταξιδιώτες, καθώς μπορούν να εξερευνήσουν πολλά όμορφα έργα τέχνης και κτίρια. Μερικά από τα πιο διαδεδομένα αξιοθέατα του νησιού περιλαμβάνουν τον ενετικό-βυζαντινό καθεδρικό ναό Santa Maria Assunta του 7ου αιώνα , την Εκκλησία της Santa Fosca , το Museo Provinciale di Torcello και το Casa Museo Andrich . Ο πληθυσμός του νησιού είναι 15 άτομα, που είναι ιδανικό αν θέλετε να ξεφύγετε από τα πλήθη και να εξερευνήσετε τη φύση και την ιστορία του οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας της Βενετίας. Μπορείτε να φτάσετε στο νησί με θαλάσσιο ταξί ή να κλείσετε ένα μισό ή ολοήμερο ταξίδι στο Torcello και στα γύρω νησιά. 

αξιοθέατα στη Βενετία

Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στους Δολομίτες

Ενώ οι λιμνοθάλασσες και τα νησιά στη Βενετία είναι εκπληκτικά όμορφα, οι επισκέπτες στη Βενετία θα πρέπει να επωφεληθούν από την εγγύτητά τους στα βουνά και να κάνουν μια ημερήσια εκδρομή στα βουνά των Δολομιτών! 

Υπάρχουν πολλά να εξερευνήσετε στους Δολομίτες, από γραφικά ορεινά χωριά μέχρι γραφικές πεζοπορίες και ακόμη και ένα Ολυμπιακό Χωριό. Υπάρχουν πολλές ολοήμερες ξεναγήσεις και βόλτες με πούλμαν που μπορείτε να κάνετε στους Δολομίτες ή οι τουρίστες μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο και να οδηγήσουν οι ίδιοι. Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για επίσκεψη στους Δολομίτες είναι η Cortina d’Ampezzo , που απέχει δύο ώρες οδικώς από το διεθνές αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας. Εδώ, οι τουρίστες θα βρουν μια σειρά από δραστηριότητες και αξιοθέατα, όπως βόλτες με τελεφερίκ στο βουνό, πεζοπορία στα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης Σοράπης και ένα χωριό και πάρκο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Cortina φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1944 και το 1956 και θα τους φιλοξενήσει ξανά με τη συνεργασία του Μιλάνου το 2026. Όσοι θέλουν να βγουν για μια μέρα ιππασίας μπορούν να φτάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο Piancavallo στο Aviano ή στο Alpe del Nevegal . Υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες στους Δολομίτες που πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο κράτησης, όπως έλκηθρο, ιδιωτικές εμπειρίες πεζοπορίας ή ιδιωτικές περιηγήσεις με οδήγηση. 

Παρακολουθήστε μια συναυλία στην εκκλησία Vivaldi

Αν ενδιαφέρεστε για την κλασική μουσική, ίσως να είστε εξοικειωμένοι με το όνομα Antonio Vivaldi. Ο Βιβάλντι, γέννημα θρέμμα της Βενετίας, ήταν ένας παγκοσμίου φήμης μπαρόκ συνθέτης και κορυφαίος βιολονίστας που πιστώθηκε ότι βοήθησε στην τελειοποίηση του κλασικού κοντσέρτου των τριών κινήσεων. Ενώ η μουσική ήταν το πάθος του Βιβάλντι, άφησε πίσω του το πάθος του σε ηλικία 15 ετών για να γίνει ιερέας. Αποφοίτησε ως χειροτονημένος ιερέας σε ηλικία 25 ετών και επέστρεψε στη μουσική, περνώντας τη ζωή του υπηρετώντας τόσο το πάθος του για τον Θεό όσο και για τη μουσική σύνθεση. Ενώ δεν ήταν γνωστό ότι έδινε Λειτουργία ως ιερέας, βρήκε το γλυκό σημείο των δύο μεγάλων παθών του στη σύνθεση ιερών φωνητικών συνθέσεων και κοντσέρτων για την εκκλησία, τους βασιλιάδες, τις ορφανές ορχήστρες και το κοινό. Ο Βιβάλντι εργάστηκε και συνέθεσε στη Βενετία στην Εκκλησία της Pietà – Αγίας Μαρίας της Επίσκεψης , γνωστή και ως Εκκλησία του Βιβάλντι . Εδώ στη Βενετία ο Βιβάλντι έγραψε το πιο διάσημο κομμάτι του, «Οι τέσσερις εποχές». 

Σήμερα, μπορείτε να ζήσετε τα αριστουργήματα του Βιβάλντι να παίζονται στην εκκλησία όπου ο μεγάλος συνθέτης πέρασε 40 χρόνια από τη ζωή του. Η Virtuosi Italiani Orchestra φιλοξενεί συναυλίες στην εκκλησία Vivaldi αρκετές φορές την εβδομάδα, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια βραδιά κλασικής μπαρόκ μουσικής σε ένα σκηνικό που προκαλεί δέος. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τη συναυλία του Vivaldi εδώ . Αν σας ενδιαφέρει να δείτε την εκκλησία αλλά θέλετε να παραλείψετε τη συναυλία, μπορείτε να το κάνετε κατά τις ώρες λειτουργίας με μια μικρή χρέωση.

Γραφικοί λόφοι με αμπελώνες της περιοχής αφρώδους κρασιού Prosecco στο Valdobbiadene της Ιταλίας.

Κάντε μια περιήγηση στο κρασί Prosecco

Ιταλία και κρασί πάνε μαζί σαν φυστικοβούτυρο και ζελέ, είναι συνώνυμα μεταξύ τους! Δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικό ιταλικό κρασί και η Βενετία δεν αποτελεί εξαίρεση. Η περιοχή του Βένετο φιλοξενεί πολλά δημοφιλή κρασιά όπως τα Pinot Grigio, Bardolino, Amarone, Soave και Prosecco (εδώ εξετάζουμε όλους τους λάτρεις του Aperol Spritz). Δεδομένου ότι η Βενετία είναι τόσο κοντά στους κυλιόμενους λόφους που παρέχουν αυτά τα νόστιμα σταφύλια, θα πρέπει οπωσδήποτε να προγραμματίσετε να περάσετε μια μισή ημέρα ή μια ολόκληρη μέρα επισκεπτόμενοι τα οινοποιεία και δοκιμάζοντας αυτά τα εξαιρετικά κρασιά. 

Αυτή η εξάωρη ξενάγηση στην περιοχή Prosecco , με υψηλή βαθμολογία , είναι η τέλεια ημερήσια εκδρομή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια αφρώδη. Η ξενάγηση περιλαμβάνει μεταφορά από και προς τη Βενετία, μεσημεριανό γεύμα, δύο γευσιγνωσίες κρασιού, μια περιήγηση στην παραγωγή κρασιού και μια ξενάγηση στον αμπελώνα. Αν δεν έχετε τον χρόνο να κλείσετε μια ημερήσια εκδρομή στο οινοποιείο, μην το ιδρώνετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για αυτήν την εμπειρία 40 λεπτών Prosecco και γευσιγνωσίας κρασιού

αξιοθέατα στη Βενετία

Αφεθείτε σε ιταλικά φαγητά με μάθημα μαγειρικής ή περιήγηση στο φαγητό

Εξαιρετικό κρασί και καλό φαγητό, μπορείτε πραγματικά να ζητήσετε πολλά περισσότερα στις διακοπές; Λοιπόν, γιατί να μην ανεβάσετε τις γεύσεις σας στο επόμενο επίπεδο και να συμμετάσχετε σε μια περιοδεία φαγητού ή μάθημα μαγειρικής στη Βενετία! Η πόλη είναι γνωστή για τις θαλασσινές λιχουδιές της αλλά και για τη δική της βενετσιάνικη περιήγηση σε κλασικά ιταλικά πιάτα. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την κουζίνα της Βενετίας είναι με μια γαστρονομική περιήγηση. Μπορείτε να επιλέξετε από πολλές επιλογές περιήγησης για φαγητό, όπως μια ξενάγηση στην αγορά του Ριάλτο με μεσημεριανό γεύμα και κρασί, μια ξενάγηση στο φαγητό του δρόμου της Βενετίας ή αυτή η ξενάγηση για φαγητό με πιάτα Chicchetti και κρασί

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι να μάθετε πώς να φτιάχνετε αυτά τα αλμυρά ιταλικά πιάτα κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος μαγειρικής. Υπάρχουν πολλά μαθήματα μαγειρικής στην πόλη, αλλά το καλύτερο εξαρτάται από το πόσο θέλετε να συμμετάσχετε στη διαδικασία μαγειρέματος και τι θέλετε να μάθετε. Αν θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε σπιτικά ζυμαρικά και τιραμισού, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτό το μικρό μάθημα μαγειρικής που καλύπτει τον τρόπο παρασκευής δύο ειδών ζυμαρικών και τιραμισού από την αρχή. Για όσους θέλουν μια αυθεντική ιταλική εμπειρία μαγειρικής από αγορά σε τραπέζι, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ξενάγηση στην Αγορά του Ριάλτο με ένα μεσημεριανό μάθημα μαγειρικής . Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι αυτό το γεύμα τριών πιάτων που μαγειρεύεται από έναν ντόπιο . Όχι μόνο θα μάθετε τις συνταγές από το οικογενειακό βιβλίο μαγειρικής ενός ντόπιου στο βενετσιάνικο σπίτι του, αλλά θα ενθαρρυνθείτε επίσης να βοηθήσετε και να μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα που χρειάζεται για την προετοιμασία τόσο καλού ιταλικού φαγητού! 

Κήποι Biennale στη Βενετία, Ιταλία

Πηγαίνετε για μια βόλτα στην Giardini della Biennale

Αν ψάχνετε για δωρεάν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βενετία, τότε πηγαίνετε στην Giardini della Biennale. Αυτό το όμορφο δημόσιο πάρκο βρίσκεται ακριβώς πάνω στο νερό και προσφέρει στους επισκέπτες ένα μέρος για να απολαύσουν τον ζεστό καιρό σε ένα όμορφο περιβάλλον. Οι κήποι διαθέτουν επίσης πολλές εγκαταστάσεις τέχνης, καθιστώντας τον ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν μια βόλτα. Αν θέλετε να κάνετε το παραπάνω μίλι, μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για τα μουσεία τέχνης του κήπου και να περάσετε ένα απόγευμα κάνοντας βόλτα μέσα και έξω από τα μίνι μουσεία. Οι κήποι και το αρχικό Central Pavilion ξεκίνησαν για πρώτη φορά από τον Ναπολέοντα στις αρχές του 19ου αιώνα. Σήμερα, τα εκθέματα έχουν επεκταθεί και τώρα περιλαμβάνουν 29 μικρά περίπτερα που αντιπροσωπεύουν τα έργα τέχνης και τους καλλιτέχνες διαφόρων χωρών. Κάθε χρόνο, υπάρχει ένα νέο θέμα στα περίπτερα! 

Ενετικό οπλοστάσιο στην περιοχή Castello στη Βενετία, Ιταλία

Εξερευνήστε το Παλιό Ναυπηγείο Arsenale di Venezia

Το Arsenale di Venezia είναι κάτι που πρέπει να επισκεφθείτε για όσους επισκέπτονται τα αξιοθέατα της Βενετίας. Δεδομένου ότι η Βενετία είναι νησί, είναι λογικό ότι η ναυπηγική και η ναυτική δύναμη ήταν πολύ σημαντικές για τους Ενετούς, τόσο για την προστασία όσο και για το εμπόριο τους. Το Arsenale di Venezia καταλαμβάνει μεγάλη έκταση της πόλης και κατά την προβιομηχανική εποχή απασχολούσε περίπου 2.000 εργάτες την ημέρα. Στην πραγματικότητα, ήταν το μεγαλύτερο συγκρότημα της προβιομηχανικής επανάστασης σε όλη την Ευρώπη! Το συγκρότημα των 110 στρεμμάτων είναι το μέρος όπου κατασκευάστηκαν όλα τα σκάφη της Ενετικής Δημοκρατίας (γνωστά και ως La Serenissima) και ήταν μια αρκετά εντυπωσιακή αυτοκρατορία. Κατά τη διάρκεια της ακμής της La Serenissima, αυτά τα σκάφη και η επιχείρηση ναυπήγησης σκαφών αντιπροσώπευαν την πλειοψηφία του πλούτου και της δύναμης της Βενετίας. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του Arsenale καταστράφηκε κατά τη ναπολεόντεια κατάκτηση της περιοχής το 1797. Μετά τη βαριά καταστροφή του Arsenale, το μισό από αυτό ξαναχτίστηκε αργότερα και μετατράπηκε σε ναυτική βάση, η οποία χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. 

Σήμερα, οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν αυτήν την ιστορική τοποθεσία και να μάθουν περισσότερα για τη σημασία των πλοίων στη Βενετία στο Museo Storico Navale di Venezia . Ενώ μόνο ορισμένα μέρη του Arsenale di Venezia είναι ανοιχτά για το κοινό, αξίζει μια επίσκεψη για να δείτε την αρχιτεκτονική και την απέραντη έκταση της περιοχής! Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για το Arsenale και τη γύρω περιοχή σε μια περιήγηση, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη δίωρη ξενάγηση στην περιοχή Castello

Όμορφη θέα της παραδοσιακής γόνδολας στο Canal Grande με τη Basilica di Santa Maria della Salute στο βάθος μια ηλιόλουστη μέρα στη Βενετία, Ιταλία

Δείτε τα Έργα του Τιτσιάνου στη Βασιλική της Santa Maria della Salute

Ίσως αναγνωρίσετε αυτήν την υπέροχη εκκλησία δίπλα στο κανάλι, καθώς είναι εύκολα ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα κτίρια της πόλης. Η Basilica di Santa Maria della Salute βρίσκεται στη χερσόνησο Dorsoduro και διαθέτει έναν εμβληματικό τρούλο ορατό από το μεγαλύτερο μέρος της Βενετίας. Αυτό το όμορφο αξιοθέατο της Βενετίας είναι τόσο σημαντικό για την πόλη καθώς κατασκευάστηκε για να γιορτάσει το τέλος της τελευταίας μεγάλης πανούκλας το 1630, η οποία στη συνέχεια σκότωσε το ένα τρίτο του πληθυσμού της Βενετίας εκείνη την εποχή. Το κτίριο είναι ένα αυθεντικό αριστούργημα του Βενετσιάνου Baldassarre Longhena, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική του μπαρόκ στη Βενετία κατά τον 17ο αιώνα. Ενώ το εσωτερικό της εκκλησίας είναι αρκετά ταπεινό (για τα βενετσιάνικα πρότυπα), οι πραγματικοί θησαυροί μέσα είναι τα έργα τέχνης. Θα βρείτε αρκετούς πίνακες από διάσημους καλλιτέχνες της Βενετίας, όπως ο Τιτσιάν και ο Τιντορέτο, αλλά ο πιο διάσημος μέσα είναι ο «Γάμος στην Κάνα» του Τιντορέτο, που βρίσκεται στο σκευοφυλάκιο.

Εσωτερικοί χώροι και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του Teatro la Fenice, Βενετία

Ζήστε την Όπερα στο Teatro La Fenice

Αν είστε λάτρης της κλασικής μουσικής ή της όπερας, τότε σκεφτείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση στο διάσημο Teatro La Fenice. Το La Fenice, που μεταφράζεται στο Phoenix, ονομάστηκε πολύ σωστά καθώς το κτίριο έχει ξαναχτιστεί από στάχτες δύο φορές τα τελευταία 200 χρόνια. Αυτή η απίστευτη αίθουσα συναυλιών αξίζει να ξαναχτιστεί, καθώς ακόμη και σήμερα είναι γνωστή ως ένα από τα κορυφαία μέρη στον κόσμο για να ζήσετε μια παράσταση όπερας ή κλασικής μουσικής. Το κύριο αμφιθέατρο χωράει 1000 άτομα και διαθέτει ένα περίτεχνο εσωτερικό με εντυπωσιακούς στόκους και χρυσές πινελιές. Αν και το να παρακολουθήσετε μια παράσταση εδώ είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείτε να κάνετε, μπορεί να μην έχετε χρόνο στο δρομολόγιό σας για να δείτε μια. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε το Teatro La Fenice και να μάθετε περισσότερα για το σχεδιασμό και την ιστορία του με μια ηχητική ξενάγηση

Palace Ca' d'Oro (Palazzo Santa Sofia) στο Μεγάλο Κανάλι στη Βενετία, Ιταλία

Εκτιμήστε τη βενετσιάνικη γοτθική αρχιτεκτονική στην Galleria Giorgio Franchetti στο Ca’ d’Oro

Αν αναζητάτε ένα μέρος για να επισκεφτείτε στη Βενετία για να δείτε την εντυπωσιακή γοτθική αρχιτεκτονική, τότε η Galleria Giorgio Franchetti alla Ca’ d’Oro πρέπει να προστεθεί στο δρομολόγιό σας. Αυτό το παλάτι του 15ου αιώνα σχεδιάστηκε από τον Bartolomeo Bon, ο οποίος σχεδίασε επίσης το παλάτι των Δόγηδων, σε ένα εξωφρενικό και λεπτομερές βενετσιάνικο γοτθικό στιλ. Σήμερα είναι μια απίστευτη τοποθεσία για να δείτε και θεωρείται ένα από τα δύο τέλεια παραδείγματα βενετσιάνικης γοτθικής αρχιτεκτονικής στην πόλη (το άλλο είναι το Παλάτι των Δόγηδων). Μπορείτε όχι μόνο να θαυμάσετε αυτό το αριστούργημα από το εξωτερικό, αλλά μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για να εξερευνήσετε τις αναγεννησιακές αρχαιότητες στο εσωτερικό καθώς είναι πλέον μουσείο. Η Galleria Giorgio Franchetti στο Ca’ d’Oro έχει ένα εντυπωσιακό εσωτερικό με μαρμάρινες σκάλες και μεγάλες κολώνες, μαζί με μια εντυπωσιακή συλλογή έργων των Titian, Guardi, Tintoretto, Carpaccio, Bordone, Van Eyck και Van Dyck. Υπάρχουν επίσης άλλα δωμάτια αφιερωμένα σε βενετσιάνικα κεραμικά και ταπετσαρίες, καθώς και μια απίστευτη αυλή και ένα μπαλκόνι με παλάτι που προσφέρουν απαράμιλλη θέα στο Μεγάλο Κανάλι .

αξιοθέατα στη Βενετία
αξιοθέατα στη Βενετία

Θαυμάστε το Μάρμαρο στο Santa Maria dei Miracoli

Η Santa Maria dei Miracoli, γνωστή και ως «μαρμάρινη εκκλησία», προσφέρει μια πολύ διαφορετική εμπειρία από τα περίτεχνα στυλ των άλλων εκκλησιών στη Βενετία. Σε αντίθεση με τα πολυτελή μπαρόκ σχέδια πολλών από τις άλλες βασιλικές, ο αρχιτέκτονας Pietro Lombardo άφησε το στίγμα του δημιουργώντας αυτό το αριστούργημα της Πρώιμης Αναγέννησης με ταιριαστά μαρμάρινα σχέδια σε συνδυασμό με μια χρυσή θολωτή οροφή. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχέδιο που προκαλεί δέος που σίγουρα θα σας κόψει την ανάσα. Στο εσωτερικό της εκκλησίας, ο χρυσός τρούλος τονίζει τους γκρίζους και κοραλλιογενείς μαρμάρινους τοίχους, οι οποίοι έχουν το ίδιο σχέδιο με τον εξωτερικό. Είναι σχεδόν παράδοξο να βλέπεις τους επίπεδους τοίχους μέσα, καθώς υπάρχει μια απλότητα στο μάτι αλλά και μια περιπλοκή στα μαρμάρινα σχέδια που θα σε αφήσουν να κοιτάς τους τοίχους και την οροφή για τόση ώρα που μπορεί να πονέσεις στον λαιμό! 

αξιοθέατα στη Βενετία

Απολαύστε έργα Σύγχρονης Τέχνης στη Διεθνή Γκαλερί Μοντέρνας Τέχνης Ca’ Pesaro

Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε στη Βενετία μια βροχερή μέρα, εξετάστε το ενδεχόμενο να περιηγηθείτε στα σύγχρονα έργα στη Διεθνή Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Ca’ Pesaro. Αυτό το φανταστικό μουσείο τέχνης διαθέτει αρκετούς μοντέρνους πίνακες και γλυπτά από διεθνείς και τοπικούς καλλιτέχνες, όλα σε ένα εκπληκτικό παλάτι του 17ου αιώνα που σχεδιάστηκε από τον Βενετό μάστορα του μπαρόκ Baldassarre Longhena. Το μουσείο μπορεί να υπερηφανεύεται για έργα πολλών αξιοσημείωτων καλλιτεχνών, όπως οι Warhol, David Hockney, Kandinsky και Klimt.

Λοιπόν, να το έχετε, όλα τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Βενετία! Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να περιορίσετε ποια από αυτά τα εξαιρετικά αξιοθέατα μπορείτε να χωρέσετε στο δρομολόγιό σας! 

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : Καλύτεροι Ξενώνες στη Βενετία

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.