Southbridge | 15 καλύτερα πράγματα να κάνετε

Μια ατμοσφαιρική παλιά πόλη μύλος στον ποταμό Quinebaug, το Southbridge έχει μια βιομηχανική ιστορία που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Τα πρώιμα πριονιστήρια και αλεσμένα μύλοι τελικά έδωσαν τη θέση τους σε μεγάλης κλίμακας βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας και γυαλιών

Ο μεγαλύτερος από αυτούς τους κατασκευαστές ήταν η American Optical Company, η οποία έδωσε τον τόνο στο Southbridge για περισσότερα από 100 χρόνια, δίνοντας στην πόλη το παρατσούκλι “Eye of the Commonwealth”.

Μπορείτε ακόμα να δείτε το τεράστιο κτίριο American Optical, που προεδρεύει στην κοινή πόλη, και υπάρχει ένα μουσείο που απεικονίζει τον χρόνο της εταιρείας στην πόλη και την οπτική βιομηχανία με μια ευρύτερη έννοια.

Ο πλούτος του Σάουθμπριτζ του 19ου αιώνα οδήγησε σε κύματα μετανάστευσης από την Ιρλανδία και τον Καναδά, και η εκπληκτική εκκλησία της Παναγίας των Παρισίων (1916) μαρτυρεί τη γαλλική καναδική κληρονομιά της πόλης.

1. Μουσείο Οπτικής Κληρονομιάς

Πηγή: Optical Heritage Museum / Facebook
Μουσείο Οπτικής Κληρονομιάς

Για περισσότερο από έναν αιώνα μέχρι το 1984, η οικονομία του Southbridge τροφοδοτούνταν από την American Optical Company, η οποία ιδρύθηκε στην πόλη με συγχώνευση το 1869.

Η οπτική βιομηχανία είχε εγκατασταθεί εδώ πολύ πριν από εκείνη την εποχή, και μπορείτε να βουτήξετε σε αυτήν την ιστορία σε ένα μουσείο που άνοιξε το 1983.

Το Μουσείο Οπτικής Κληρονομιάς εξετάζει την ιστορία του Southbridge μέσα από τον φακό της οπτικής τεχνολογίας, με άφθονες εκθέσεις γυαλιών αντίκες, θήκες, προστατευτικά γυαλιά και οπτικά όργανα που κατασκευάζονται στην πόλη.

Το In the Back Hall είναι μια σειρά από πρωτότυπους πίνακες του Herbert Morton Stoops (1888-1948), αντίγραφα των οποίων τοποθετήθηκαν σε εκατοντάδες γραφεία οπτικών σε όλη τη χώρα στα μέσα του 20ού αιώνα.

2. Old Sturbridge Village

Πηγή: Emma’sPhotos / shutterstock
Παλιό χωριό Sturbridge

Το μεγαλύτερο ζωντανό μουσείο ιστορίας της Νέας Αγγλίας βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά στο Sturbridge, αναδημιουργώντας την αγροτική ζωή στην περιοχή στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα.

Ιδρυμένο από την οικογένεια Wells, το Old Sturbridge Village διαθέτει περισσότερα από 60 κτίρια και κατασκευές, πάνω από 200 στρέμματα, όλα γεμάτα με φιλικούς διερμηνείς με κοστούμια που σας εξοικειώνουν με παραδοσιακές τέχνες, έθιμα και δεξιότητες.

Πολλά από τα κτίρια είναι πρωτότυπα και έχουν μεταφερθεί στο χωριό από τη Νέα Αγγλία.

Αυτά περιλαμβάνουν σπίτια συνεδριάσεων, πολυάριθμες κατοικίες, ένα σχολείο, μια τράπεζα, μια φάρμα εργασίας, καταστήματα για μια σειρά από επαγγέλματα και τρεις υδροκίνητους μύλους.

Το χωριό αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και έχει ένα ημερολόγιο γεμάτο προγράμματα και εκδηλώσεις, από εκθέσεις χειροτεχνίας μέχρι μαθήματα, γιορτές σκύλων και ετήσιες γιορτές σαν ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στο φως των κεριών, που ξεκινούν στα τέλη Νοεμβρίου.

3. Περιοχή αναψυχής στη λίμνη Westville

Πηγή: Kabakova Tetiana / shutterstock
Πικνίκ

Λίγο πιο πάνω από το κέντρο της πόλης Southbridge, το φράγμα Westville χτίστηκε για τον έλεγχο των πλημμυρών στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ.

Μέρος ενός δικτύου στη λεκάνη του Τάμεση, το φράγμα έχει αποτρέψει ζημιές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κατάντη τα τελευταία 60+ χρόνια. Η USACE συνεχίζει να διαχειρίζεται την τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένης μιας περιοχής αναψυχής στην στροφή του ποταμού ανάντη.

Το Westville Lake Recreation Area είναι ένα ωραίο μέρος για πεζοπορία ή πικνίκ δίπλα στο νερό, με ψησταριές με κάρβουνο, περιοχές για ψάρεμα και εκτόξευση κανό/καγιάκ. Ελάτε το χειμώνα και υπάρχει πατινάζ στον πάγο στη λίμνη εδώ, καθώς και ένας από τους καλύτερους λόφους με έλκηθρο στην περιοχή.

4. Downtown Southbridge

Πηγή: 6SN7 / Flickr | CC BY
Στο κέντρο της πόλης Southbridge

Για πολλά τετράγωνα στην Main Street, το κέντρο του Southbridge έχει όλο το μεγαλείο μιας ευημερούσας βιομηχανικής πόλης της βικτωριανής εποχής.

Υπάρχουν ωραία εμπορικά τετράγωνα από τούβλα κατά μήκος αυτής της κύριας έλξης, ενώ αρκετοί πύργοι Revivalist υψώνονται πάνω από το αστικό τοπίο.

Δείτε την εκκλησία Notre Dame Parish Church (1916), το Romanesque Revival Town Hall (1888), την παλιά Universalist Church (1840) και το Renaissance Revival Elm Street Fire House (1899), όλα στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων.

Σε μια πόλη με πληθυσμό που ανακάμπτει, το κέντρο του Southbridge έχει μια πραγματική αίσθηση φασαρίας και μια ονομαστική κλήση από μέρη για φαγητό με υψηλή βαθμολογία.

Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια μπορείτε να επιλέξετε από κλασικά γαλλικά μπιστρό, θαλασσινά, σπεσιαλιτέ από Πουέρτο Ρίκο, κινέζικα, αμερικάνικα βασικά πρωινά, πίτσα, κινέζικα, χοτ ντογκ, τηγανητό κοτόπουλο και τάκος.

5. Southbridge Town Common

Πηγή: littlenySTOCK / shutterstock
Southbridge Town Common

Ασυνήθιστο για μια κοινή πόλη, αυτός ο χώρος πρασίνου απομακρύνεται από την εμπορική καρδιά του Southbridge και αντ’ αυτού βρίσκεται στη σκιά του μεγάλου παλιού εργοστασίου της American Optical Company.

Αυτό το τεράστιο κτήριο από τούβλα με έναν πύργο αναγεννησιακού στιλ, που περιλαμβάνει τώρα ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο, καλύπτει ολόκληρη την ανατολική πλευρά του κοινού. Ως φόρο τιμής σε όσα προηγήθηκαν, υπάρχει ένα γιγάντιο ζευγάρι γυαλιά στο γρασίδι, ακριβώς μπροστά από την είσοδο.

Στο τυπικό στυλ της Νέας Αγγλίας, το κοινό είναι διάστικτο με ώριμα δέντρα από σκληρό ξύλο και έχει πολλούς πάγκους και τραπέζια για πικνίκ. Στο νότιο άκρο υπάρχει ένα περίπτερο που φιλοξενεί τη σειρά Concerts on the Common, από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Αυγούστου.

6. Ενορία Αγίου Ιωάννη Παύλου ΙΙ (Ενοριακή Εκκλησία της Παναγίας των Παρισίων)

Πηγή: quiggyt4 / shutterstock
Ενορία Αγίου Ιωάννη Παύλου Β’

Στα τέλη της δεκαετίας του 1860, το Σάουθμπριτζ είχε έναν αρκετά μεγάλο γαλλοκαναδικό πληθυσμό, ο οποίος είχε αυξηθεί σταθερά από τη δεκαετία του 1830 και επιταχύνθηκε μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Η ενορία της Παναγίας των Παρισίων ιδρύθηκε το 1869 και συγκεντρώθηκαν κεφάλαια για να αντικατασταθεί η προσωρινή ξύλινη εκκλησία που αρχικά ανεγέρθηκε στην πόλη.

Όλα αυτά ολοκληρώθηκαν το 1916 με το θαυμάσιο κτίριο στο 446 Main St, με έναν πύργο ύψους 210 πόδια και ένα φαρδύ σηκό, σχεδόν 80 πόδια πλάτος.

Αυτό σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα του Québecois Joseph Venne (1858-1925), υπεύθυνο για 60+ κτίρια στην περιοχή του Μόντρεαλ, καθώς και τρεις εκκλησίες στη Μασαχουσέτη.

Με άφθονα καλούπια από γυψομάρμαρο, η εκκλησία έχει εσωτερικό στυλ ροκοκό, συνδυάζοντας επίσης παλαιότερα ρωμανικά και αναγεννησιακά στοιχεία.

Αυτό το έργο πραγματοποιήθηκε από τον Ρωμαίο καλλιτέχνη Gonippo Raggi (1875-1959), ο οποίος επίσης δημιούργησε περισσότερες από 30 ελαιογραφίες και έξι τοιχογραφίες για το εσωτερικό, ενώ τα παράθυρα σε ρομανικό στυλ εισήχθησαν από τη Γερμανία.

7. Παίκτες πύλης

Πηγή: Matusciac Alexandru / shutterstock
Θέατρο

Ένα πολιτιστικό στήριγμα στο Southbridge εδώ και μισό αιώνα, οι Gateway Players είναι μια κοινοτική θεατρική ομάδα που διοργανώνει μια σεζόν παραστάσεων στην εκκλησία Elm Street Congregational (61 Elm St) στο κέντρο της πόλης.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1975 και σύντομα μετακόμισε στα κεντρικά της γραφεία, τα οποία δωρίστηκαν από τη Ruth Wells, μέλος της οικογένειας που ανήκε στην American Optical Company.

Αναδεικνύοντας το δημιουργικό και ερμηνευτικό ταλέντο της περιοχής, μια τυπική σεζόν διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο, με έως και πέντε παραγωγές. Εκτός από μιούζικαλ σε στυλ Μπρόντγουεϊ, μπορείτε να δείτε πρωτότυπες κωμωδίες και δράματα γραμμένα από τοπικούς θεατρικούς συγγραφείς.

8. Το Κέντρο Τεχνών Ruth Wells

Πηγή: Monkey Business Images / shutterstock
Γκαλερί τέχνης

Το κομψό HQ των Gateway Players είναι επίσης ένα δυναμικό κέντρο τεχνών, που φιλοξενεί εκθέσεις και μαθήματα όλο το χρόνο.

Σε ευρύχωρους χώρους στο 111 Main St, αυτή ήταν η μεγαλύτερη μονοκατοικία στο Southbridge όταν χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1820 για τον Ebenezer Ammidown, ο οποίος ώθησε την πρώιμη βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης.

Το σπίτι ήταν στις οικογένειες Ammidown και Dresser για μεγάλο μέρος της ιστορίας του, μέχρι που αγοράστηκε από τη Ruth Wells τη δεκαετία του 1970 και στη συνέχεια δωρήθηκε στο Quinebaug Valley Council for the Arts and Humanities (QVCAH).

Μπορείτε να μπείτε σε αυτό το μεγαλοπρεπές κτίριο για να απολαύσετε εκθέσεις από μια σειρά επιστημονικών κλάδων, από ακουαρέλες μέχρι φωτογραφία.

Υπάρχουν ανοιχτά εργαστήρια στούντιο τα πρωινά του Σαββάτου, ενώ το QVCAH διαθέτει κατάστημα αν ψάχνετε για ένα μοναδικό στο είδος του ρούχο, αγγεία, φωτογραφία, κοσμήματα, ζωγραφική ή διακόσμηση σπιτιού.

9. Καβουρδίσματα Sturbridge Coffee

Πηγή: Africa Studio / shutterstock
Καφές

Αυτή η επεκτεινόμενη μίνι αλυσίδα καφενείων εδρεύει στο Southbridge, αφού ξεκίνησε δίπλα στο Sturbridge το 2004 και μετακόμισε εδώ αμέσως μετά.

Βρίσκεται κοντά στο Μουσείο Οπτικής Κληρονομιάς, η Sturbridge Coffee Roasters άνοιξε πρόσφατα δύο ακόμη υποκαταστήματα, στο Dudley και στο Charlton, και ίδρυσε ένα αποκλειστικό roastery στο Southbridge το 2019.

Για πολλούς, αυτός είναι ο καλύτερος καφές για μίλια τριγύρω, ακόμα καλύτερα με τη γνώση ότι ψήνουν τους δικούς τους κόκκους κοντά.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε για φρέσκο ​​παρασκευασμένο καφέ, ένα ρόστερ με δυνατές παρασκευές, ζεστές σοκολάτες, φραπέ, τσάγια και ένα μενού με ελαφριές επιλογές πρωινού και μεσημεριανού γεύματος. Στο κατάστημα διατίθεται επίσης ποικιλία από καφέδες με ολόκληρους κόκκους ή αλεσμένους κόκκους, σε συσκευασίες των 12 ουγκιών ή των 16 ουγκιών.

10. Bigelow Hollow State Park και Nipmuck State Forest

Πηγή: Jennifer Yakey-Ault / shutterstock
Bigelow Hollow State Park

Διασχίστε τα σύνορα στο Κονέκτικατ και υπάρχουν 9.000 στρέμματα υπαίθριων ευκαιριών αναψυχής σε ένα κρατικό πάρκο που περικλείεται σε ένα κρατικό δάσος.

Στο κρατικό πάρκο Bigelow θα εισέλθετε σε μια από τις μεγαλύτερες αδιάσπαστες δασικές εκτάσεις στο Κονέκτικατ, όλες μέρος του Last Green Valley National Heritage Corridor.

Αυτός ο ομόσπονδος χαρακτηρισμένος χώρος διατηρεί μια τεράστια έκταση του βορειοανατολικού Κονέκτικατ και της Κεντρικής Μασαχουσέτης, που χαρακτηρίζονται από τοπία τυπικά της αγροτικής Νέας Αγγλίας, με σπάνια απουσία φωτορύπανσης στη βορειοανατολική μεγαλόπολη.

Μπορείτε να αγκαλιάσετε αυτή την απομόνωση σε μονοπάτια μήκους 35 μιλίων, ταξιδεύοντας σε μακρινά μέρη όπως η πανέμορφη λίμνη Breakneck Pond, που μοιάζει με δάχτυλο, στην οποία μπορείτε να φτάσετε μόνο με τα πόδια.

Το Bigelow Pond και η μεγαλύτερη λίμνη Mashapaug είναι υπέροχες τοποθεσίες για κολύμπι, καγιάκ, κωπηλασία και ψάρεμα το καλοκαίρι.

11. Wells State Park

Πηγή: 6SN7 / Flickr | CC BY
Wells State Park

Στην άλλη κατεύθυνση, μπορείτε να κάνετε δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο σε αυτό το τραχύ κρατικό πάρκο, στη δυτική ακτή της λίμνης Walker Pond 104 στρεμμάτων.

Περιλαμβάνοντας σχεδόν 1.500 στρέμματα, το Wells State Park αποτελείται από δάσος σκληρού ξύλου διάσπαρτα με συστάδες ανατολικής λευκής πεύκης.

Όλα αυτά καλύπτουν ένα βραχώδες τοπίο, δίνοντας τη θέση τους σε υγροτόπους και τη γραφική ακτή της λίμνης, έτοιμη για βαρκάδα και ψάρεμα.

Υπάρχουν δέκα μίλια μονοπατιών στο πάρκο και ένα ταξίδι που πρέπει να θυμάστε είναι το μονοπάτι που οδηγεί στη μεταμορφωμένη εξάρθρωση στο Carpenters Rocks, που πήρε το όνομά του από τον ιδιοκτήτη ενός πριονιστηρίου κοντά και σας προσφέρει μια υπέροχη θέα του τοπίου. Υπάρχει ένα κάμπινγκ 60 τοποθεσιών στο πάρκο, με μια αποκλειστική παραλία στο Walker Pond.

12. Μονοπάτι Grand Trunk

Πηγή: John Phelan / Wikimedia Commons | CC BY-SA 4.0
Μονοπάτι Grand Trunk

Ξεκινώντας από το Westville Lake Recreation Area, μπορείτε να ξεκινήσετε μια βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο μέσα από τέσσερα μίλια της κοιλάδας Quinebaug δυτικά του Southbridge.

Στη διαδρομή ενός προτεινόμενου αλλά ποτέ ολοκληρωμένου σιδηροδρόμου, αυτό το μονοπάτι είναι ένα συστατικό ενός έργου που θα συνδέσει σύντομα τις πόλεις Brimfield, Sturbridge και Southbridge.

Αυτό το μονοπάτι θα συνδεθεί αργότερα με το Titanic Rail Trail μήκους 66 μιλίων, σε ένα μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Μασαχουσέτης, από το Palmer στα δυτικά μέχρι το Franklin.

Όταν συγκεντρώσουμε αυτήν τη λίστα, θα μπορούσατε να κάνετε πεζοπορία ή να κάνετε βόλτα βορειοανατολικά στο φράγμα Westville, το οποίο είναι σε εκπληκτική κλίμακα, στα 78 πόδια επί 560 πόδια. Θα μπορούσατε επίσης να ταξιδέψετε δυτικά για ένα μίλι περίπου, δίπλα σε ένα πολύ απομακρυσμένο και πυκνά δασωμένο τμήμα της όχθης του ποταμού, βαθιά στην κοιλάδα.

13. New York, New Haven & Passenger Depot του Hartford (Σταθμός Southbridge)

Πηγή: Pi.1415926535 / Wikimedia Commons | CC BY-SA 4.0
Σταθμός Southbridge

Ένα αξιοπερίεργο στο βόρειο άκρο του κέντρου του Southbridge είναι ένα κομμάτι της κληρονομιάς των σιδηροδρόμων της πόλης.

14 καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τώρα χρησιμοποιείται από το Μητρώο Μηχανοκίνητων Οχημάτων του Southbridge, υπάρχει ένας παλιός σταθμός που χτίστηκε το 1910 σε ισπανικό αποικιακό στιλ, με ξύλινο σκελετό, τοίχους από γυψομάρμαρο, κεραμοσκεπή, προεξέχουσες μαρκίζες, κοιτώνες και ζωγραφισμένα κουίνια και καμάρες παραθύρων.

Μοιάζει με λίγα κτίρια στην Κεντρική Μασαχουσέτη, αυτό χρησίμευε ως αποθήκη επιβατών μέχρι το 1930 και σήμερα είναι το μόνο εναπομείναν κτίριο σιδηροδρόμων στην πόλη.

Στις ράγες γύρω από το πίσω μέρος υπάρχει ένα παλιό καμπού, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στο Bessemer & Lake Erie Railroad.

14. Quinebaug Valley Rail Trail

Πηγή: Belinda M Gordon / shutterstock
Μονοπάτια πεζοπορίας

Ο σταθμός Southbridge ήταν ο τερματικός σταθμός των σιδηροδρόμων Southbridge και Blackstone από το Webster, που ναυλώθηκε το 1849 και σύντομα απορροφήθηκε από τον κεντρικό σιδηρόδρομο της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης.

15 καλύτερα Airbnbs στο Park City, UT (Έκδοση 2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σε μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα, αυτό χρησιμοποιήθηκε για εμπορευματικές μεταφορές από τους σιδηροδρόμους Providence και Worcester πριν εγκαταλειφθεί. Τώρα υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο έργο για τη μετατροπή της γραμμής σε σιδηροδρομικό μονοπάτι 11 μιλίων μεταξύ Southbridge και Webster.

Μέχρι στιγμής μπορείτε να περπατήσετε ένα τμήμα στη νοτιοανατολική γωνία του Southbridge, τρέχοντας για σχεδόν δύο μίλια μέσα από τη γραφική κοιλάδα Quinebaug στο Dudley και συνδέοντας με το τοπικό δίκτυο μονοπατιών. Θα βρείτε ένα μονοπάτι και ένα χώρο στάθμευσης ακριβώς έξω από τη Route 131, δίπλα στον ποταμό Quinebaug Reservoir.

15. Escape the Pike

Πηγή: Jerome.Romme / shutterstock
Δωμάτιο διαφυγής

Αυτό το αξιοθέατο του escape room κοντά στο Sturbridge είναι το πνευματικό τέκνο των ντόπιων ιδιοκτητών David και Meghan Jaquith, οι οποίοι συναντήθηκαν το 2003 ενώ βρίσκονταν στο Αφγανιστάν με τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Webster | 15 καλύτερα πράγματα να κάνετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ως ενθουσιώδεις, το ζευγάρι έχει επισκεφτεί εκατοντάδες δωμάτια διαφυγής σε όλο τον κόσμο, μαθαίνοντας τι λειτουργεί και τι όχι και φιλτράροντας αυτή την εμπειρία στο δικό τους Escape the Pike, που άνοιξε το 2019.

Αμέσως, κάτι που ξεχωρίζει εδώ είναι η ποικιλία στο είδος και τον τόνο, από την οικογενειακή χριστουγεννιάτικη διασκέδαση του North Pole Meltdown, μέχρι το τεχνοθρίλερ Spy2k, το φανταστικό Merlin’s Vision, το post-apocalyptic Podunk και το Son of the Zodiac. βυθισμένος στη λατρεία του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου.

Με ικανοποιητικούς γρίφους, ελκυστικά περιβάλλοντα και φιλικούς δεξιοτέχνες παιχνιδιού, τα παιχνίδια Escape the Pike προορίζονται για έως και οκτώ παίκτες, με αντίστροφη μέτρηση 60 λεπτών.

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια