16 Βασικές συμβουλές για να πετάτε με οικονομικές αεροπορικές εταιρείες

Μερικοί άνθρωποι μισούν τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και πιστεύουν ότι είναι πιο ακριβές από τις αεροπορικές εταιρείες πλήρους εξυπηρέτησης λόγω των «κρυφών τελών» τους. Αλλά εμείς, ως ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, θα διαφέρουμε. Πληρώνετε κυριολεκτικά μόνο για την πτήση και τα τέλη.

Οι άνθρωποι προτιμούν απλώς να κάνουν κλικ αντί να διαβάζουν! Για παράδειγμα, η Spirit Airlines είναι μία από τις πιο ανοιχτές και διαφανείς αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού όσον αφορά τις αμοιβές τους. σου λένε ακόμη και πώς να αποφύγεις τον καθένα από αυτούς στον ιστότοπό τους. Ωστόσο, η Spirit Airlines κάνει το τα περισσότερα χρήματα με αμοιβές ως προς το ποσοστό. Το 2015, το 43% των εσόδων τους προήλθε από μη πωλήσεις εισιτηρίων (χρεώσεις για αποσκευές, online κρατήσεις, κατανομή θέσεων κ.λπ.), με το 18% αυτών των εσόδων να προέρχονται από παραδοτέες αποσκευές.

Ωστόσο, αν παίζετε με τους κανόνες και τους λυγίζετε λίγο, μπορείτε να αποφύγετε να είστε μέρος του 43%. Μάθετε πώς μπορείτε να πετάξετε εύκολα με τις οικονομικές αεροπορικές εταιρείες χωρίς να πληρώσετε ένα επιπλέον σεντ σε τέλη! Ακολουθούν 16 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πετάξετε φθηνά, να πληρώσετε 0 € σε τέλη και να κρατήσετε χρήματα στην τσέπη σας για περισσότερες μπύρες ή street food.

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους Ticketswesky scanner

1. Δεν δημιουργούνται ίσες όλες οι αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού

Μην υποθέσετε ότι όλες οι αεροπορικές εταιρείες του προϋπολογισμού είναι ίδιες. Οι πολιτικές, οι χρεώσεις και τα δικαιώματα βάρους και μεγέθους για τις αποσκευές ποικίλλουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Για παράδειγμα, η Spirit Airlines χρεώνει ένα “Τέλος χρήσης επιβατών” μεταξύ 9-17 $ USD εάν κάνετε κράτηση μέσω Διαδικτύου. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το τέλος αγοράζοντας εισιτήριο στο αεροδρόμιο. Ενώ η Ryanair, μια ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού, χρεώνει 0 $ για online κράτηση και 20 $ USD για κράτηση εισιτηρίων στο αεροδρόμιο! Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες όπως η AirAsia, μια δημοφιλής αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ασία, έχουν στην πραγματικότητα διαφορετικές χρεώσεις με βάση τους προορισμούς.

Επομένως, κάντε τη δέουσα επιμέλειά σας και διαβάστε σχετικά με την αεροπορική εταιρεία για να μάθετε για τις χρεώσεις και τις απαιτήσεις αποσκευών. Επίσης, κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για να μάθετε ποια τέλη πληρώνουν συνήθως οι ταξιδιώτες και τελικά πληρώνουν. Και φυσικά, διαβάστε τα ψιλά γράμματα και το email επιβεβαίωσης μετά την κράτηση.

φθηνά αεροπορικά εισιτήρια λόγω κρίσης

2. Μάθετε εκ των προτέρων σε ποιο αεροδρόμιο θα προσγειωθείτε

Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες συνήθως πετούν σε μικρότερα, λιγότερο γνωστά αεροδρόμια έξω από το κέντρο της πόλης για να εξοικονομήσουν χρήματα. Επομένως, πριν κάνετε κράτηση, μάθετε πού θα προσγειωθούν και μάθετε πώς θα φτάσετε στον τελικό προορισμό σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν φτηνό τρόπο για να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας μετά την προσγείωση, μην χάνετε χρόνο κάνοντας κράτηση για τη φθηνή πτήση, εκτός εάν δεν σας πειράζει να διαθέσετε πολλά χρήματα για να φτάσετε εκεί που θα πάτε. Κάτι που ξέρω ότι δεν ισχύει γιατί αν ήταν, δεν θα διαβάζατε αυτήν την ανάρτηση 🙂

Πλευρική σημείωση: Λόγω των τοποθεσιών αεροπορικών εταιρειών προϋπολογισμού και των συνεχών καθυστερήσεών τους, μην κάνετε κράτηση για επιπλέον πτήσεις ή μην κάνετε μεταφορά πτήσεων κοντά. Δώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον 2 ώρες.

3. Εάν πρέπει, πληρώστε για πρόσθετα ή πρόσθετα ηλεκτρονικά

Εάν πρέπει να κάνετε check-in ένα σακίδιο, να αγοράσετε φαγητό, να φέρετε μια κιθάρα μαζί σας ή οτιδήποτε άλλο, αγοράστε αυτά τα πρόσθετα ή πρόσθετα ενώ κάνετε κράτηση για την πτήση σας. Συνήθως είναι φθηνότερο να αγοράσετε online παρά στο αεροδρόμιο.

Συμβουλές για την εύρεση των καλύτερων ημερομηνιών για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

4. Δώστε μια διεύθυνση email που ελέγχετε τακτικά

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ο τρόπος με τον οποίο οι αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού προσπαθούν να σας υπενθυμίσουν πρόσθετες χρεώσεις και πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε να τις πληρώσετε! Δώστε τους λοιπόν μια διεύθυνση email που ελέγχετε τακτικά.

5. Αφήστε την αεροπορική εταιρεία να επιλέξει μια θέση για εσάς

Εξοικονομήστε χρήματα με το να μην είστε επιλεκτικοί για το πού κάθεστε! Είμαι απίστευτα ψηλός, με μακριά πόδια και χρειάζομαι απεγνωσμένα καθίσματα στο διάδρομο, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για αυτά. Για να συμβεί αυτό χωρίς να το πληρώσω, συνήθως επιβιβάζομαι τελευταίος, ώστε να μπορώ να πάρω οποιοδήποτε κάθισμα στον ανοιχτό διάδρομο ή να πάρω μια ολόκληρη άδεια σειρά!

Matej Kastelic / shutterstock.com

6. Να είστε ενήμεροι για την Αυτόματη Ασφάλιση «Επιλογή».

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η AirAsia, προεπιλέγουν το ασφαλιστικό πλαίσιο (αυτόματη προσθήκη στην ταξιδιωτική ασφάλιση). Εάν δεν το καταργήσετε, θα το πληρώσετε εν αγνοία σας. Συνιστούμε να παραλείψετε τις οικονομικές ασφάλειες που παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς συνήθως είναι άθλιες. Αντίθετα, επενδύστε σε μια καλής ποιότητας ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει περισσότερα από το αεροπορικό εισιτήριο και τις αποσκευές σας.

6 συμβουλές για να αποκτήσετε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

7. Αναζητήστε και χρησιμοποιήστε κωδικούς προσφοράς

Λατρεύω την ιδέα να πληρώνω $25 δολάρια για μια πτήση, αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι όταν η ίδια πτήση κοστίζει $5 επειδή χρησιμοποίησα έναν κωδικό προσφοράς κατά την αναχώρηση. Ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε προσφορές είναι να ακολουθήσετε τις αγαπημένες σας αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο τους. Καθώς γράφω αυτό, η AirAsia προσφέρει πτήσεις $0 εντός της Ασίας.

 

8. Διπλά και Τριπλά Ελέγξτε τις πληροφορίες σας

Βεβαιωθείτε ότι το όνομά σας, άλλες προσωπικές πληροφορίες, καθώς και η ημερομηνία πτήσης σας είναι σωστά προτού πατήσετε το κουμπί “κράτηση”. Ένα λάθος γράμμα ή αριθμό και όχι μόνο θα πληρώσετε μια τεράστια χρέωση αλλαγής, αλλά θα πρέπει επίσης να πληρώσετε μια επιπλέον χρέωση για τη χρήση του τηλεφωνικού κέντρου. Γι’ αυτό και πάλι, τριπλός έλεγχος για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες είναι σωστές, ειδικά αν κάνετε κράτηση πτήσης με το τηλέφωνό σας. Η αυτόματη διόρθωση είναι σκύλα!

Μιλώντας για τηλέφωνα, μην κάνετε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων από το τηλέφωνο ή καλέστε τις αεροπορικές εταιρείες για οτιδήποτε, εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο. Αντίθετα, μπείτε στο διαδίκτυο για να βρείτε αυτό που ψάχνετε και να κάνετε κράτηση πτήσεων. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού, όπως η Spirit, χρεώνουν 10-25 $ USD για τηλεφωνική κράτηση.

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022

9. Σκεφτείτε δύο φορές πώς πληρώνετε

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα με αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού, πιθανότατα θα χρεωθείτε με χρέωση διεκπεραίωσης. Για παράδειγμα, η Ryanair χρεώνει ένα τέλος συναλλαγής 2% για πιστωτικές κάρτες. Επομένως, αν μπορείτε, πληρώστε με χρεωστική κάρτα ή μετρητά.

10. Έλεγχος έγκαιρα

Αν δεν το ξέρατε ήδη, οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του check-in στο αεροδρόμιο! Για να αποφύγετε αυτό το τέλος, κάντε check-in online πριν από την πτήση σας.

Επίσης, προσέξτε τις προθεσμίες check-in. Αυτός είναι ο χρόνος που σας δίνεται για το check-in, ανάλογα με τον τύπο της κράτησης που έχετε. Για παράδειγμα, η Ryanair επιτρέπει σε επιβάτες χωρίς κράτηση θέσης να κάνουν check-in από 4 ημέρες έως και 2 ώρες πριν από την πτήση τους, ενώ οι επιβάτες με κράτηση θέσεων μπορούν να κάνουν check-in από 30 ημέρες έως και 2 ώρες πριν από την πτήση τους.

Αεροπορικά εισιτήρια

11. Εκτυπώστε την κάρτα επιβίβασής σας

Εξοικονομήστε χρήματα και χρόνο εκτυπώνοντας την κάρτα επιβίβασής σας νωρίτερα. Είναι καλύτερο να πληρώνετε 10 σεντς ανά σελίδα σε ένα αντιγραφικό παρά 10-50 $ USD στο αεροδρόμιο! Ακόμα κι αν η οικονομική αεροπορική σας εταιρεία δεν απαιτεί να εκτυπώσετε την κάρτα επιβίβασής σας, κάντε το ούτως ή άλλως. Προτιμώ να χάσω μερικά σεντς από το να είμαι από 10+ δολάρια για ένα κομμάτι χαρτί.

αεροπορικές εταιρείες

Patryk Kosmider / shutterstock.com

12. Συσκευάστε μια χειραποσκευή και ζυγίστε την έγκαιρα

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού έχουν διαφορετικούς κανόνες όσον αφορά το βάρος και το μέγεθος των αποσκευών σας. Ελέγξτε τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας για ενημερωμένες απαιτήσεις αποσκευών, ετοιμάστε ελαφριά, φέρτε μόνο μια χειραποσκευή και ζυγίστε το ταξιδιωτικό σας σακίδιο με μια ψηφιακή ζυγαριά αποσκευών εκ των προτέρων.

Συνιστούμε επίσης να έχετε ένα μικρό πακέτο ημέρας που μπορεί να τυλιχθεί στη χειραποσκευή σας, σε περίπτωση που φτάσετε στο αεροδρόμιο και διαπιστώσετε ότι το σακίδιο σας είναι πάνω από το όριο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε πάντα να βάζετε τα βαριά αντικείμενα, όπως το φορητό υπολογιστή σας και άλλα ηλεκτρονικά είδη, στο πακέτο ημέρας σας και να τα χρησιμοποιείτε ως προσωπικό σας αντικείμενο. Σημείωση: Δεν σας επιτρέπουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού να φέρετε μαζί σας ένα προσωπικό αντικείμενο, επομένως φροντίστε να ελέγξετε εκ των προτέρων.

Είναι το Co-Living το μέλλον του ταξιδιού;

Εάν η τσάντα σας έχει τελειώσει ακόμα, κουβαλάτε πάρα πολλά σκατά! Ρίξτε μια ματιά στη λίστα συσκευασίας χωρίς μαλακίες ή στη λίστα αντισυσκευασίας για να σας βοηθήσουμε να περιορίσετε τα πράγματα που παίρνετε μαζί σας.

13. Ακολουθήστε τους Κανόνες Υγρών και Απαγορευμένων 3-1-1 της TSA

Εάν δεν παραδίδετε τις αποσκευές σας, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε τίποτα όπως ψαλίδι, ξυράφια μιας χρήσης, μπουκάλια άνω των 3 ουγκιών ή αστεία τρελά μαχαίρια τσέπης όπως αυτό, διαφορετικά μπορεί να αναγκαστείτε να ελέγξετε το σακίδιό σας . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες TSA που χρησιμοποιούν πολλά διεθνή αεροδρόμια, Κάντε κλικ ΕΔΩ.

14. Φέρτε μαζί σας σνακ

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ακριβό είναι το φαγητό στο αεροδρόμιο. Τώρα διπλασιάστε αυτή την τιμή για φαγητό εν πτήσει σε μια οικονομική αεροπορική εταιρεία. Αντί να αγοράζετε γεύματα εν πτήσει και να τρώτε χάλια, φτιάξτε το δικό σας γεύμα ή αγοράστε φαγητό εκτός της περιοχής του αεροδρομίου.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε στο αεροδρόμιο είναι το νερό. Εκτός αν βρίσκεστε σε μια χώρα όπως η Αυστρία όπου μπορείτε να γεμίσετε το άδειο μπουκάλι σας με νερό βρύσης.

15. Φορέστε τις αποσκευές σας

Ακούγεται περίεργο, το ξέρω, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω. Στην πραγματικότητα, είναι κάπως απλό. Όσο περισσότερο φοράτε, τόσο λιγότερο ζυγίζει το σακίδιό σας. Έτσι, ακόμα κι αν ο τελικός προορισμός σας είναι στην πιο καυτή χώρα του κόσμου, φορέστε όλα τα βαριά και χοντρά σας αντικείμενα όπως το τζιν, τις μπότες πεζοπορίας και το παλτό σας. Μην ξεχάσετε να γεμίσετε τις τσέπες σας!

Κάντε ό,τι πρέπει για να αποφύγετε αυτό το τέλος και να ξεπεράσετε το γραφείο του check-in. Έχω διαβάσει μάλιστα ότι φορούν κάποιοι ταξιδιώτες αυτό το αποτρόπαιο γιλέκο όταν πετούν με οικονομικές αεροπορικές εταιρείες. Το γιλέκο έχει πάνω από 20 τσέπες και μερικές από αυτές είναι αρκετά μεγάλες για να μεταφέρουν ένα φορητό υπολογιστή! Τρελός!

Εξάλλου, οι αεροπορικές εταιρείες δεν λένε τίποτα για το πόσα μπορείς να μεταφέρεις στο άτομό σου, μόνο τις αποσκευές σου. Ελπίζω να μην γίνουν έξυπνοι!

Επτά χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε από το άγχος όταν πετάτε με το κατοικίδιο ζώο σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

16. Φύγε νωρίς

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού βρίσκονται συνήθως σε μικρότερα αεροδρόμια έξω από το κέντρο της πόλης, οπότε δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να φτάσετε στο αεροδρόμιο. Συνιστάται να φτάσετε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρησή σας. Το να κάθεστε και να περιμένετε την πτήση σας στο αεροδρόμιο για 2 ώρες μπορεί να είναι χάλια, αλλά είναι πολύ καλύτερο από το να χάσετε την πτήση σας και να χρειαστεί να πληρώσετε για άλλη.

Μην υποτιμάτε τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσετε στο αεροδρόμιο! Το κάναμε μια φορά, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε με κυριολεκτικά 3 λεπτά! Ευτυχώς που είχαμε ήδη κάνει check-in, εκτυπώσαμε τις κάρτες επιβίβασής μας και είχαμε ετοιμάσει μόνο μια χειραποσκευή!

Ποια είναι η άποψή σας για τις οικονομικές αεροπορικές εταιρείες; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια