Τα 10 καλύτερα μουσεία στο Χιούστον του Τέξας

Το Χιούστον είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ και μία από τις πιο διαφορετικές πόλεις του έθνους. Πού είναι καλύτερο να κατακτήσεις κάποια κουλτούρα και να μάθεις κάτι νέο; Η περιοχή των μουσείων στο Χιούστον είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει, με 19 τοποθεσίες που απλώνονται γύρω από τέσσερις ζώνες που μπορούν να περπατήσουν. Ενώ η περιοχή περιλαμβάνει αξιοθέατα όπως ο ζωολογικός κήπος του Χιούστον και το εμβληματικό παρεκκλήσι Rothko, τα πραγματικά αστέρια της είναι τα μουσεία.

Το να κρίνουμε ποια μουσεία είναι καλύτερα είναι μια αδύνατη δουλειά και η λίστα του καθενός θα φαίνεται διαφορετική με βάση τα προσωπικά ενδιαφέροντα. Ωστόσο, μια λίστα με τα 10 από τα καλύτερα μουσεία στο Χιούστον είναι ένα χρήσιμο μέρος για να ξεκινήσετε. Εδώ είναι, χωρίς ιδιαίτερη σειρά.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Visit Houston / Adrian Samano

1. Μουσείο Καλών Τεχνών, Χιούστον

Βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής των μουσείων του Χιούστον, το Μουσείο Καλών Τεχνών, Χιούστον (MFAH) είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης στις ΗΠΑ, και ίσως το καλύτερο μουσείο τέχνης στο Χιούστον. Εκτός από τους κύριους εκθεσιακούς της χώρους, η πανεπιστημιούπολη περιλαμβάνει επίσης μια σχολή τέχνης, έναν κήπο στον τελευταίο όροφο, έναν κήπο γλυπτών και δύο ξεχωριστά μουσεία διακοσμητικών τεχνών.

Η εγκυκλοπαιδική συλλογή του μουσείου διαθέτει σχεδόν 700.000 έργα, όπως αρχαιότητες, φωτογραφίες, σχέδια και ταινίες, καθώς και πίνακες και γλυπτά από όλο τον κόσμο. Ένα έργο ανάπλασης της πανεπιστημιούπολης, που ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2020, πρόσθεσε νέο εξωραϊσμό, ένα κέντρο διατήρησης και ένα κτίριο σχολείου και γκαλερί. Η νέα γκαλερί στεγάζει τη συλλογή μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης του μουσείου.

Το Μουσείο Καλών Τεχνών έχει επίσης ένα σταθερό πρόγραμμα με αναγνωρισμένες ταξιδιωτικές εκθέσεις, επομένως υπάρχει πάντα κάτι νέο να δείτε. Συνολικά, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν το οριστικό μουσείο καλών τεχνών στο Χιούστον.

Λάβετε υπόψη ότι κάθε Πέμπτη έχει διευρυμένο ωράριο καθώς και δωρεάν γενική είσοδο.

Η εικόνα προσφέρθηκε από το Παιδικό Μουσείο του Χιούστον

2. Παιδικό Μουσείο του Χιούστον

Άνοιξε το 1992, το Παιδικό Μουσείο του Χιούστον εξυπηρετεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και οικογένειες κάθε χρόνο μέσω της πανεπιστημιούπολης των μουσείων και των προγραμμάτων προβολής. Αυτό το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, που χαρακτηρίζεται σταθερά ως ένα από τα καλύτερα παιδικά μουσεία στις ΗΠΑ, επιδιώκει να εκπληρώσει έξι βασικές ανάγκες της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιπτώσεων της φτώχειας στη μάθηση και της υποστήριξης της συμμετοχής των γονέων στη μάθηση των παιδιών τους.

Το μουσείο προσφέρει μια ποικιλία από εκπαιδευτικά εκθέματα που απευθύνονται σε ηλικίες. Οι λάτρεις της φύσης θα απολαύσουν την έκθεση EcoStation, η οποία είναι πιστοποιημένος βιότοπος άγριας ζωής. Οι εκθέσεις Challenge Course και PowerPlay δοκιμάζουν την αντοχή των παιδιών και τους διδάσκουν πώς αντιδρούν το σώμα τους στη σωματική δραστηριότητα. Η περιοχή Kidtropolis μιμείται μια πραγματική πόλη όπου τα παιδιά μπορούν να κερδίσουν χρήματα, να ψωνίσουν και να ψηφίσουν. Άλλα εκθέματα επικεντρώνονται στα μαθηματικά, τις εφευρέσεις, την τέχνη, την επιστήμη και πολλά άλλα.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα για την είσοδο επωφελούμενοι από τη Δωρεάν Οικογενειακή Βραδιά κάθε Πέμπτη από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Visit Houston

3. The Menil Collection

Ο Dominique και ο John de Menil πίστευαν στην πνευματική δύναμη της τέχνης και στη σημασία του να γίνει η τέχνη προσιτή στο κοινό. Οι de Menils μετακόμισαν στο Χιούστον από τη Γαλλία στη μέση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το νέο τους σπίτι σύντομα συγκέντρωσε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης. Ο Τζον πέθανε το 1973, αλλά η Ντομινίκ παρέμεινε αφοσιωμένη στο να μοιράζεται τη συλλογή της οικογένειάς της και το πάθος για την τέχνη με την κοινότητά της στο Χιούστον για το υπόλοιπο της ζωής της.

Απλώνεται σε 30 στρέμματα, Η συλλογή Menil είναι μια γειτονιά τέχνης που περιλαμβάνει δύο γκαλερί, ένα ινστιτούτο σχεδίου, ένα πάρκο, ένα βιβλιοπωλείο και μια μόνιμη εγκατάσταση για συγκεκριμένο χώρο. Η κύρια γκαλερί – το πιο δημοφιλές κτίριο – άνοιξε το 1987 και φιλοξενεί εκ περιτροπής εκθέσεις με έργα που εκτείνονται από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα, όπως αφρικανική τέχνη, βυζαντινή τέχνη και σουρεαλιστικά έργα.

Σύμφωνα με την πεποίθηση του de Menils ότι η τέχνη είναι για όλους, η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλα τα εκθέματα της συλλογής τους.

Η εικόνα προσφέρθηκε από το Visit Houston / Julie Soefer

4. Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Χιούστον

Ιδρύθηκε το 1909, η Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Χιούστον (HMNS) Η πανεπιστημιούπολη έχει επεκταθεί και διαφοροποιηθεί τα τελευταία 100 χρόνια. Η αποστολή του μουσείου είναι να ενισχύσει τη γνώση του κοινού και να απολαύσει τις φυσικές επιστήμες, και ο αριθμός των παρευρισκομένων αποδεικνύει ότι οι προσπάθειές του ήταν επιτυχείς. Είναι μεταξύ των κορυφαίων 15 μουσείων με τις περισσότερες επισκέψεις στις ΗΠΑ

Το μουσείο διαθέτει 17 μόνιμα εκθέματα που εστιάζονται από την άγρια ​​ζωή του Τέξας έως τα αρχαία αιγυπτιακά τεχνουργήματα και ένα γραφείο περιέργειας. Τα αγαπημένα των θαυμαστών περιλαμβάνουν το Morian Hall of Paleontology, το οποίο διαθέτει περισσότερες από 60 βάσεις σκελετών σε στάσεις δράσης, και το Cullen Hall of Gems and Minerals, με περισσότερα από 450 εκπληκτικά δείγματα ορυκτών.

Εκτός από τις μόνιμες και ειδικές προσωρινές εκθέσεις του μουσείου, η πανεπιστημιούπολη διαθέτει ένα πλανητάριο, ένα παρατηρητήριο και ένα κέντρο πεταλούδων. Απολαύστε δωρεάν είσοδο στα μόνιμα εκθέματα κάθε Πέμπτη από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Visit Houston

5. Μουσείο Ολοκαυτώματος Χιούστον

Η προέλευση των Μουσείο Ολοκαυτώματος Χιούστον χρονολογούνται από μια συνάντηση των επιζώντων του Ολοκαυτώματος το 1981 στο Ισραήλ. Αφού παρακολούθησε αυτή τη διεθνή συγκέντρωση, ο Siegi Izakson επέστρεψε στο Χιούστον, αποφασισμένος ότι η πόλη χρειαζόταν ένα εκπαιδευτικό κέντρο για το Ολοκαύτωμα, ώστε οι ιστορίες και οι αναμνήσεις των επιζώντων να συνεχίσουν να ζουν. Στις 3 Μαρτίου 1996, το μουσείο άνοιξε επίσημα, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Izakson: «Αυτό σημαίνει ότι η ιστορία του Ολοκαυτώματος δεν θα εξαφανιστεί».

Μια επέκταση 34 εκατομμυρίων δολαρίων ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2019, με αποτέλεσμα μια πανεπιστημιούπολη 57.000 τετραγωνικών ποδιών με μόνιμες εκθέσεις στα αγγλικά και τα ισπανικά. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων τεχνουργημάτων του μουσείου είναι ένα δανέζικο σκάφος διάσωσης από τη δεκαετία του 1940 και μια σιδηροδρομική μηχανή της εποχής του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Η είσοδος είναι δωρεάν σε ορισμένες αργίες, όπως η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και η Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μουσείο δωρεάν κάθε Πέμπτη μεταξύ 14.00 και 17.00

6. Μουσείο Αφροαμερικανικού Πολιτισμού του Χιούστον

Το 1999, ο πρώτος αφροαμερικανός δήμαρχος του Χιούστον, ο Λι Π. Μπράουν, διόρισε μια επιτροπή για να θέσει τα θεμέλια για αυτό που θα γινόταν Μουσείο Αφροαμερικανικού Πολιτισμού του Χιούστον (HMAAC). Περισσότερα από 20 χρόνια αργότερα, το μουσείο είναι το πιο επισκέψιμο αφροαμερικανικό πολιτιστικό ίδρυμα στην πόλη.

Το μουσείο προσκαλεί επισκέπτες κάθε φυλής και υπόβαθρου να εξερευνήσουν και να συζητήσουν τα εκθέματά του, στόχος των οποίων είναι να διατηρήσουν και να προβάλουν τον πολιτισμό και τις εμπειρίες των Αφροαμερικανών και των Αφρικανών στο Χιούστον και όχι μόνο.

Η γκαλερί Bert Long Jr. που πήρε το όνομά της από μια σημαντική προσωπικότητα στην κοινότητα των τεχνών του Χιούστον που πέθανε το 2013, παρουσιάζει κάθε χρόνο τα έργα τεσσάρων εικαστικών καλλιτεχνών από την ευρύτερη περιοχή του Χιούστον. Εκτός από εκθέματα τέχνης, το μουσείο προσφέρει εκπαιδευτικές διαλέξεις και προβολές ταινιών. Προκειμένου να βοηθηθεί όλο το κοινό να μάθει για την αφροαμερικανική κουλτούρα, η είσοδος στο μουσείο είναι πάντα δωρεάν.

7. Το Μουσείο Υγείας

Ονομάστηκε επίσημα το John P. McGovern Museum of Health & Medical Scienceαυτό το διαδραστικό και καινοτόμο μουσείο στο Χιούστον τροφοδοτεί την περιέργεια των οικογενειών για την υγεία και την επιστήμη από τότε που άνοιξε το 1996.

Μεταξύ των μόνιμων εκθεμάτων του μουσείου είναι η δημοφιλής Amazing Body Gallery, όπου οι επισκέπτες περιβάλλονται από μεγαλύτερες αναπαραστάσεις οργάνων και μερών του σώματος, όπως μια ραχοκοκαλιά και ένα κλουβί ύψους 22 ποδιών, μια καρδιά ύψους 12 ποδιών και μια εγκεφαλική μνήμη ύψους 10 ποδιών. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν ένα θέατρο και το DeBakey Cell Lab, μια διαδραστική εμπειρία εργαστηρίου διαθέσιμη στα αγγλικά και τα ισπανικά.

Η εστίαση του Μουσείου Υγείας στην εκπαίδευση έχει δημιουργήσει μια σειρά προγραμμάτων και τάξεων, τα οποία κυμαίνονται από προγράμματα κατ’ οίκον σχολικής εκπαίδευσης και κατασκηνώσεις ανακάλυψης έως την Παγκόσμια Ιατρική Σύνοδο Εφήβων. Οι δωρεάν Οικογενειακές Πέμπτες επιτρέπουν στις οικογένειες να απολαμβάνουν τα εκθέματα του μουσείου χωρίς κόστος από τις 2 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.

xiquinhosilva / flickr.com (CC BY 2.0)

8. Μουσείο Σύγχρονων Τεχνών του Χιούστον

Απέναντι από το Μουσείο Καλών Τεχνών, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χιούστον (CAMH) είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στο εκπληκτικό κτίριο από ανοξείδωτο χάλυβα, που άνοιξε το 1972 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Gunnar Birkerts. Το ίδιο το ίδρυμα ιδρύθηκε το 1948 και σήμερα ο χώρος της γκαλερί παρουσιάζει έξι έως οκτώ εκθέσεις κάθε χρόνο. Η μία γκαλερί είναι αφιερωμένη σε καταξιωμένους καλλιτέχνες στην πρώτη γραμμή του κόσμου της σύγχρονης τέχνης, ενώ η δεύτερη γκαλερί αναδεικνύει έργα ανερχόμενων καλλιτεχνών.

Το μουσείο υιοθετεί μια διεπιστημονική προσέγγιση στα εκθέματά του, προσφέροντας διάφορα προγράμματα που συμπληρώνουν ή εμπνέονται από τα έργα τέχνης που εκτίθενται. Τα προηγούμενα προγράμματα περιλάμβαναν παρουσιάσεις συναυλιών, περιπατημένους διαλογισμούς, θεματικά μαθήματα τέχνης, προβολές ταινιών και συζητήσεις με ειδικούς.

Αυτά τα προγράμματα βοηθούν να γίνει η τέχνη προσιτή σε όλους, όπως η πολιτική πάντα δωρεάν εισόδου του μουσείου.

Η εικόνα προσφέρθηκε από το Visit Houston / Julie Soefer

9. Buffalo Soldiers National Museum

“Buffalo Soldier” ήταν το παρατσούκλι που πιστεύεται ότι έδωσαν οι Ιθαγενείς Αμερικανοί στα συντάγματα ιππικού της Αφρικής που υπηρέτησαν στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1867 έως το 1896. Οι Buffalo Soldiers ήταν οι πρώτοι μαύροι επαγγελματίες στρατιώτες που υπηρέτησαν στον αμερικανικό στρατό σε καιρό ειρήνης και ο αριθμός τους αποτελούνταν από ελεύθερους άνδρες, πρώην βετεράνους του Εμφυλίου Πολέμου.

Τα εκθέματα του Buffalo Soldiers National Museum καταγράφουν τις συνεισφορές των Αφροαμερικανών στρατιωτών στον αμερικανικό στρατό, από τον Εμφύλιο μέχρι το Βιετνάμ. Ένα πρόγραμμα αναπαράστασης επιτρέπει στους επισκέπτες να βυθιστούν στο παρελθόν, χάρη στις δεξιότητες αφήγησης δύο επαγγελματιών ηθοποιών.

Το μουσείο προσφέρει μια σειρά από προγράμματα με σκοπό την εκπαίδευση και τη βελτίωση της κοινότητας. Ορισμένα, όπως το Πρόγραμμα Εξερεύνησης Εξωτερικών Χώρων, έχουν σχεδιαστεί για παιδιά, ενώ άλλα, όπως το Mindfulness & Meditation και το Paint Your History, είναι κατάλληλα για ενήλικες και νέους.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Visit Houston

10. Μουσείο Τσεχικού Κέντρου Χιούστον

ο Μουσείο Τσεχικού Κέντρου Χιούστον (CCMH) είναι αφιερωμένη στην απεικόνιση των εμπειριών Τσέχων, Σλοβάκων και μελών άλλων κοινοτήτων που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να αναζητήσουν μια πιο απελευθερωμένη ζωή στην Αμερική. Η συλλογή έργων τέχνης της Τσεχίας και της Σλοβακίας του μουσείου ενημερώνεται συνεχώς και χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: κρύσταλλο, πορσελάνη και κεραμική. Πίνακες ζωγραφικής και αφίσες. και λαϊκή τέχνη.

Ένας κύριος εκθεσιακός χώρος εξερευνά την κουλτούρα της μετανάστευσης μέσα από το έργο ενός αναδυόμενου τοιχογράφου και πρώτης γενιάς Μεξικανού Αμερικανού. Το εντυπωσιακό και διαδραστικό έκθεμα συνδυάζει τοιχογραφίες και μόδα για να δημιουργήσει έναν καθηλωτικό χώρο αφήγησης.

Το μουσείο ενθαρρύνει την περαιτέρω μάθηση μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως ένα εργαστήριο δημιουργικού ακτιβισμού και ένα έργο προφορικής ιστορίας. Επιπλέον, η Τσεχική και Σλοβακική Βιβλιοθήκη του μουσείου διαθέτει σύγχρονους και ιστορικούς τόμους για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρώπης. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μουσείο δωρεάν την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα.

Να το έχετε λοιπόν—10 από τα καλύτερα μουσεία που έχει να προσφέρει το Χιούστον. Φροντίστε να ελέγξετε την υπόλοιπη περιοχή των Μουσείων του Χιούστον για άλλους ικανοποιητικούς καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς χώρους και να έχετε κατά νου ότι μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα σας ανταμείψει με ακόμη περισσότερα μουσεία στο Χιούστον που βρίσκονται έξω από την καθορισμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:15 καλύτερα Airbnbs στο Χιούστον, Τέξας

2 ημέρες στη Βαλένθια: Το τέλειο δρομολόγιο στη Βαλένθια

66 αξιοθέατα στη διαδρομή 66 που πρέπει να επισκεφτείτε

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Skyscanner

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.