Ο απόλυτος οδηγός για να επισκεφθείτε το κάστρο Malbork από το Γκντανσκ

Η Πολωνία μπορεί να μην είναι τόσο διάσημη για τα κάστρα της όσο ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία ή η Γαλλία, αλλά παρόλα αυτά φιλοξενεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα που θα δεις ποτέ. Το κάστρο Malbork, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, είναι αξιοσημείωτο για πολλούς λόγους, ίσως ο πιο γνωστός για το ότι είναι το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό το αξιοθέατο εκτός από το μέγεθός του, όπως αναμφίβολα θα μάθουν όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν στο Κάστρο Malbork στην Πολωνία.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την ουσιαστική συμπερίληψη στο δρομολόγιό σας στην Πολωνία, φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά αυτόν τον οδηγό για το Κάστρο Malbork. Φροντίσαμε να συμπεριλάβουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επίσκεψη στο κάστρο, από τους καλύτερους τρόπους για να φτάσετε εκεί μέχρι τα μέρη που σίγουρα δεν θα θέλατε να χάσετε.

Σύντομη ιστορία του κάστρου Malbork

Για ένα κάστρο του μεγέθους του, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Κάστρο Malbork χρειάστηκε λίγο χρόνο για να κατασκευαστεί. Ιππότες από το Τεύτονα Τάγμα ξεκίνησαν την κατασκευή αυτού του τεράστιου οχυρού τον 13ο αιώνα, αλλά θα χρειαστούν αιώνες και αρκετές επεκτάσεις για να ολοκληρωθεί.

Μέχρι το 1406 το κάστρο του Μάλμπορκ ήταν το μεγαλύτερο κάστρο από τούβλα και το μεγαλύτερο οχυρωμένο γοτθικό κτίριο στον κόσμο. Σήμερα αναγνωρίζεται επίσης ως το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου από την έκταση, τοποθετώντας σταθερά αυτό το πολωνικό βραβείο στα βιβλία της ιστορίας.

Ο Μέγας Διδάσκαλος Siegfried von Feuchtwangen των Τεύτονων Ιπποτών επέλεξε το Κάστρο Malbork ως έδρα του Τάγματος το 1309. Ήταν αυτή η κίνηση που οδήγησε σε μεγάλο μέρος της επέκτασης του κάστρου και βελτίωσε τις οχυρώσεις, με το κάστρο να καλύπτει σύντομα σχεδόν 21 εκτάρια (52 στρέμματα).

Το 1457, κατά τη διάρκεια του Δεκατριετούς Πολέμου, το κάστρο έπεσε στο Βασίλειο της Πολωνίας και σύντομα έγινε μία από τις Πολωνικές βασιλικές κατοικίες. Κατά τους επόμενους αιώνες, το κάστρο άλλαζε χέρια με κάθε νέα πολιτική αναταραχή προτού ερειπωθεί στα μέσα έως τα τέλη του 1700. 

Το ενδιαφέρον του κοινού για το κάστρο Malbork ήταν το μόνο πράγμα που το έσωσε, με αιώνες αναστήλωσης με αποτέλεσμα το εντυπωσιακό ορόσημο που είναι σήμερα. Το 1997, το Κάστρο Μάλμπορκ ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO λόγω εν πολλοίς σε αυτά τα ζωτικής σημασίας έργα αποκατάστασης αλλά και στο ιστορικό παρελθόν του.

ArtMediaFactory / shutterstock.com

Πώς να πάτε στο Κάστρο Malbork από το Γκντανσκ

Δεδομένου ότι είναι ένας τόσο σημαντικός τουριστικός προορισμός στην Πολωνία, υπάρχουν μερικές χρήσιμες επιλογές για το πώς να φτάσετε στο Κάστρο Malbork από το Γκντανσκ. Ποια προσέγγιση θα ακολουθήσετε εξαρτάται από το πώς σας αρέσει να ταξιδεύετε, πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε και τι άλλο έχετε προγραμματίσει όσο βρίσκεστε στην Πολωνία.

  • Σε μια περιήγηση: Ο ευκολότερος τρόπος για να επισκεφθείτε το Κάστρο Malbork είναι με μια περιήγηση, καθώς σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προσπάθεια να βρείτε το δρόμο σας εκεί. Οι εκδρομές στο Malbork αναλαμβάνουν τη μεταφορά από και προς το κάστρο, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στις περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Φυσικά, υπάρχουν διάφοροι τύποι ξεναγήσεων, οι δύο βασικές επιλογές είναι μια απλή περιήγηση ήχου που περιλαμβάνει απλώς μεταφορά και έναν ηχητικό οδηγό ή μια σωστή ξενάγηση με αγγλόφωνο ξεναγό.
  • Με τρένο: Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στο Malbork από το Γκντανσκ ανεξάρτητα είναι να ταξιδέψετε με τρένο. Αν και είναι η πιο ακριβή επιλογή τρένου, το υπεραστικό τρένο διαρκεί μόλις 25 λεπτά. Οι οικονομικοί ταξιδιώτες μπορεί να θέλουν να επιλέξουν αντ ‘αυτού το περιφερειακό τρένο καθώς είναι σημαντικά φθηνότερο, αλλά διαρκεί δύο φορές περισσότερο. Από το σιδηροδρομικό σταθμό Malbork το κάστρο απέχει 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.
  • Με αυτοκίνητο: Οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να εξερευνήσουν περισσότερο την Πολωνία μπορεί να θέλουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο για το ταξίδι τους. Η οδήγηση από το Γκντανσκ στο Κάστρο Malbork διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Μια επίσκεψη στο κάστρο προσφέρει μια ωραία ημερήσια δραστηριότητα καθώς οδηγείτε από το Γκντανσκ στη Βαρσοβία και προσθέτει μόνο μια μικρή παράκαμψη στο ταξίδι.
ArtMediaFactory / shutterstock.com

Πόσο καιρό για να επισκεφθείτε το κάστρο Malbork

Ένα βασικό μέρος του σχεδιασμού ενός ταξιδιού στο Κάστρο Malbork από το Γκντανσκ είναι να υπολογίσετε πόσο χρόνο χρειάζεστε για την επίσκεψή σας. Γενικά θα εξαρτηθεί από το πώς σχεδιάζετε να φτάσετε εκεί, αλλά είναι καλύτερο να αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα όταν επισκέπτεστε από το Γκντανσκ, καθώς αυτό θα σας δώσει άφθονο χρόνο για να δείτε τα πάντα και να μην βιαστείτε.

Η περιήγηση στο κάστρο και στο εκτεταμένο εσωτερικό του διαρκεί από 2,5 έως 3,5 ώρες, με αυτή τη διαφορά με βάση το επίπεδο ενδιαφέροντός σας για την ιστορία του κάστρου και τις συλλογές μουσείων. Στη συνέχεια, υπάρχει το θέμα του πόσο χρόνο περνάτε έξω από το κάστρο απολαμβάνοντας το τοπίο και επίσης αν θα σταματήσετε για μεσημεριανό γεύμα στο κάστρο.

Πόσο κοστίζει η είσοδος στο Κάστρο Malbork

Τα εισιτήρια για το Κάστρο Malbork μπορούν να αγοραστούν είτε ηλεκτρονικά είτε αυτοπροσώπως στο κέντρο πληροφοριών του κάστρου. Οι επισκέπτες έχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για εισιτήρια, ανάλογα με τη διαδρομή που επιλέγουν και αν το επισκέπτονται με ηχητικό ξεναγό ή ξεναγό. Δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή μεταξύ της ηλεκτρονικής ή της προσωπικής αγοράς εισιτηρίων.

Η πιο συνηθισμένη επίσκεψη είναι η τυπική περιήγηση στο Κάστρο που κοστίζει 60 PLN για ενήλικες. Η συμμετοχή σε μια ξενάγηση σε γλώσσα άλλη από την πολωνική κοστίζει επιπλέον 250 PLN. Υπάρχουν επίσης οικογενειακά εισιτήρια και μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές και ηλικιωμένους, ενώ παιδιά κάτω των επτά ετών εισέρχονται δωρεάν.

Άλλες εκδρομές, όπως η Νυχτερινή Περιήγηση και η Πράσινη Διαδρομή, είναι φθηνότερες επιλογές, αλλά καλύπτουν λιγότερο από το κάστρο σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Όσοι έχουν προϋπολογισμό μπορεί να θέλουν να δουν την Green Route τη Δευτέρα, καθώς κοστίζει μόλις 10 PLN για να εξερευνήσετε το εξωτερικό του κάστρου με έναν ηχητικό οδηγό.

ArtMediaFactory / shutterstock.com

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το κάστρο Malbork

Τόσο η πολυκοσμία όσο και η εποχή του χρόνου μπορούν να επηρεάσουν το πώς είναι στο Κάστρο Malbork, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες στιγμές που είναι καλύτερες από άλλες για να επισκεφτείτε.

Το κάστρο, όπως και η υπόλοιπη Πολωνία, είναι πιο πολυσύχναστο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Αν θέλετε να αποφύγετε τις ουρές για εισιτήρια και τα πλήθη άλλων τουριστών, τότε ίσως παραλείψετε μια καλοκαιρινή επίσκεψη. Το ένα μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι κάθε Ιούλιο Κάστρο Malbork φιλοξενεί μια αξέχαστη αναπαράσταση μάχης της ιστορικής Πολιορκίας του Malbork. 

Για τακτικές επισκέψεις, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κάστρο Malbork είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Τα ανθισμένα λουλούδια από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και τα φθινοπωρινά χρώματα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου προσθέτουν στο εντυπωσιακό τοπίο του κάστρου. Αυτές οι εποχές του χρόνου επίσης δεν είναι τόσο ζεστές ή τόσο πολυάσχολες, επιτρέποντας μια πολύ πιο ευχάριστη περιήγηση στα αξιοθέατα.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει κάτι να πούμε για να δείτε το Κάστρο Μάλμπορκ στολισμένο στο χιόνι από απέναντι από ένα παγωμένο ποτάμι. Αναμένετε μια χειμερινή επίσκεψη μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου που θα είναι πραγματικά κρύα αλλά πιθανότατα και πολύ ήσυχη.

Πού να μείνετε στο Κάστρο Malbork

Αν και υπάρχουν μερικές επιλογές για το από πού να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο Κάστρο Malbork, οι δύο κύριες είναι η πόλη Malbork και η πόλη του Gdansk. Μια ημερήσια εκδρομή στο Malbork από το Γκντανσκ είναι αρκετά δημοφιλής στους τουρίστες, αλλά οι ταξιδιώτες που προτιμούν να αφιερώσουν το χρόνο τους μπορεί να θέλουν να μείνουν στην πόλη κοντά.

1. Μάλμπορκ

Η πόλη του Malbork είναι αρκετά μικρή, αλλά χάρη στο κάστρο έχει έναν εκπληκτικό αριθμό θέσεων διαμονής για τους τουρίστες. Όσοι επιλέξουν να περάσουν τη νύχτα θα έχουν περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσουν το κάστρο και το παραποτάμιο τοπίο του, καθώς και να εξερευνήσουν την ταπεινή πόλη.

Δεν υπάρχουν πολλά για την πολυτελή διαμονή στο Malbork, αλλά το Hotel Centrum Malbork είναι ένα από τα πιο κομψά καταλύματα της πόλης. Αυτό το ξενοδοχείο τριών αστέρων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διαθέτει μοντέρνα δωμάτια, δωρεάν πρωινό και υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο.

Για ένα άνετο μέρος διαμονής με άφθονο χώρο, σκεφτείτε να νοικιάσετε το κομψό Apartament Scandic . Αυτό το διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό και προσφέρει ανέσεις στο σπίτι, όπως κουζίνα και πλυντήριο.

Υπάρχουν πολλές επιλογές προϋπολογισμού στο Malbork, καθώς είναι μια οικονομικά προσιτή περιοχή, με το B&B σε σχέση με το Zamku μια δημοφιλή επιλογή. Προσφέρει απλά αλλά άνετα δωμάτια και μια κοινόχρηστη κουζίνα και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κάστρο.

2. Γκντανσκ

Η διαμονή στο Γκντανσκ είναι επίσης δημοφιλής στους ταξιδιώτες, καθώς μπορείτε εύκολα να φτάσετε από αυτή την παραθαλάσσια πόλη στο κάστρο σε μια ημερήσια εκδρομή. Επιπλέον, το Γκντανσκ είναι από μόνο του ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός και είναι γεμάτο με εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινή ζωή και, το πιο σημαντικό, καταλύματα. Στο Γκντανσκ θα βρείτε όλη τη γκάμα καταλυμάτων, από βασικούς ξενώνες μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας.

Για να περιποιηθείτε πραγματικά τον εαυτό σας, επιλέξτε το εξαιρετικό Hotel Gdańsk Boutique στην προκυμαία της πόλης. Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων στεγάζεται σε έναν ανακαινισμένο σιταποθήκη του 18ου αιώνα και προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια με παραδοσιακή διακόσμηση.

Μια επιλογή μεσαίας κατηγορίας που προσφέρει άνεση και εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής είναι το Stay Inn Hotel στην Παλιά Πόλη. Αυτό το ξενοδοχείο τριών αστέρων διαθέτει μοντέρνα δωμάτια και φανταστική θέα στην πόλη.

Οικονομικά καταλύματα είναι εύκολο να βρείτε στο Γκντανσκ, αλλά το Hostel 22 Stare Miasto είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Όχι μόνο βρίσκεται κοντά στα κύρια αξιοθέατα της πόλης, αλλά τα δωμάτιά του είναι φωτεινά και μοντέρνα.

ArtMediaFactory / shutterstock.com

Επιπλέον συμβουλές για να επισκεφθείτε το κάστρο Malbork 

Για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας εκεί, ακολουθούν μερικές συμβουλές μπόνους για να επισκεφθείτε το Κάστρο Malbork από το Γκντανσκ:

1. Φτάστε νωρίς ή αργά

Όπως τόσα πολλά τουριστικά αξιοθέατα, αν μπορείτε να φτάσετε στο κάστρο νωρίς ή το μεσημέρι, θα περάσετε καλύτερα για να ξεπεράσετε τα πλήθη. Το Κάστρο Malbork είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ. και τείνει να έχει τη μεγαλύτερη κίνηση λίγο πριν το μεσημεριανό γεύμα και νωρίς το απόγευμα, όταν επισκέπτονται ομάδες περιηγήσεων. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να φτάσετε αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, αλλά οι μεταγενέστερες επισκέψεις λειτουργούν καλύτερα σε περιόδους του χρόνου που έχει περισσότερο φως της ημέρας.

2. Νυχτερινές εκδρομές

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για να δείτε το Κάστρο Malbork είναι να επωφεληθείτε από τις ειδικές νυχτερινές περιηγήσεις που πραγματοποιεί το κάστρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Καθοδηγούμενος από ένα άτομο ντυμένο Τεύτονα Ιππότη, θα δείτε τις αυλές, τις βεράντες και τους επιλεγμένους εσωτερικούς χώρους του κάστρου ειδικά φωτισμένους.

3. Προσβασιμότητα

Ενώ έχουν γίνει βελτιώσεις γύρω από τους χώρους του κάστρου για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, τα άτομα με αναπηρίες μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες κατά την επίσκεψή τους. Γύρω από το κάστρο υπάρχει πολύ ανώμαλο λιθόστρωτο έδαφος, ενώ στο εσωτερικό του κάστρου υπάρχουν σκάλες και περάσματα που ενδέχεται να περιορίσουν την κίνηση των επισκεπτών με αναπηρικά καροτσάκια ή με κινητικά προβλήματα.

4. Φαγητό

Καθώς το κάστρο Malbork μπορεί να διαρκέσει πάνω από τρεις ώρες, οι επισκέπτες μπορεί να πεινάσουν όσο βρίσκονται εδώ. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές επιλογές για φαγητό στο κάστρο και περισσότερες πίσω στην πόλη Malbork. Στο κάστρο υπάρχει το εστιατόριο Piwniczka και έξω από την έξοδο του κάστρου υπάρχουν αρκετοί πάγκοι με φαγητό που πωλούν σνακ και ποτά.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Κάστρο Malbork

Με όλες τις βασικές λεπτομέρειες που παρέχονται για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού στο Μάλμπορκ, ήρθε η ώρα να εξετάσετε τι πρέπει να κάνετε μόλις φτάσετε. Παρόλο που θα ακολουθείτε έναν ξεναγό ή έναν ηχητικό οδηγό για μεγάλο μέρος της επίσκεψής σας, εξακολουθεί να αξίζει να καλύψετε τα καλύτερα μέρη του Κάστρου Malbork, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε.

Επειδή υπάρχουν τόσα πολλά να δούμε μέσα και έξω από το κάστρο, δεν θα πάμε σε κάθε δωμάτιο και θα σταματήσουμε κατά μήκος της περιήγησης στο κάστρο. Αντίθετα, τα παρακάτω είναι τα κυριότερα σημεία και τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να δείτε στο Κάστρο Malbork κατά την επίσκεψή σας.

ArtMediaFactory / shutterstock.com

1. Μεσαίο Κάστρο

Μόλις μπείτε στα τείχη του κάστρου από τις εξωτερικές άμυνες, θα φτάσετε σε μια μεγάλη αυλή στην καρδιά του Μεσαίου Κάστρου του Μάλμπορκ. Αυτή η περιοχή κάποτε βρισκόταν έξω από τα τείχη του κάστρου, αλλά ενσωματώθηκε στο κάστρο για να φιλοξενήσει ιππότες και επισκέπτες του κάστρου.

Το Middle Castle διαθέτει μια σειρά από αίθουσες, περάσματα και παρεκκλήσια για να δουν οι επισκέπτες, αλλά το Grand Refectory είναι το πιο εντυπωσιακό δωμάτιό του. Η τραπεζαρία είναι η μεγαλύτερη αίθουσα του κάστρου και η οροφή της διαθέτει ένα περίτεχνο θολωτό σχέδιο που θα δείτε σε όλο το κάστρο.

Αυτό όμως που διαχωρίζει το Μέσο Κάστρο από άλλα μέρη της περιήγησης είναι οι μουσειακές εκθέσεις του. Η Συλλογή Amber είναι ίσως η πιο διάσημη, που προσφέρει μια μεγάλη συλλογή από πολυτελή αντικείμενα και έργα τέχνης που ενσωματώνουν αυτόν τον πολύτιμο λίθο που βρίσκεται ακριβώς κατά μήκος της ακτής της Βαλτικής. Μια άλλη μουσειακή έκθεση στο Μέσο Κάστρο είναι η Έκθεση Ιστορικών Όπλων , η οποία είναι γεμάτη όπλα και πανοπλίες από τις σταυροφορίες των Τεύτονων Ιπποτών και μετά.

ArtMediaFactory / shutterstock.com

2. Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Στη δυτική πτέρυγα του Μεσαίου Κάστρου, θα βρείτε ένα ιδιαίτερα ιδιαίτερο τμήμα – το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Χτισμένο στο απόγειο της ισχύος του Τάγματος, το παλάτι διαθέτει μια πλούσια συλλογή αρχιτεκτονικών σχεδίων που προορίζονται για να ανταγωνιστούν τις βασιλικές κατοικίες που βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη. 

Ενώ η ζωγραφισμένη θολωτή οροφή του Χαμηλού Προθάλαμου είναι αρκετά όμορφη, το αδιαμφισβήτητο χαρακτηριστικό αυτού του τμήματος και ίσως ολόκληρου του κάστρου είναι η τεράστια λευκή Θερινή Τραπεζαρία . Η σπηλαιώδης και περίτεχνα σχεδιασμένη αίθουσα στηρίζεται σε μονή στήλη, κάνοντας την αρχιτεκτονική της ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Άλλες υπέροχες αίθουσες στο παλάτι που αξίζει να αναφερθούν περιλαμβάνουν την αίθουσα Królewiec και τον Υψηλό Προθάλαμο .

ArtMediaFactory / shutterstock.com

3. Ψηλό Κάστρο

Τα υπόλοιπα εσωτερικά τμήματα του Κάστρου Malbork βρίσκονται μέσα στο βαριά οχυρωμένο High Castle στο βαθύτερο τμήμα της άμυνας του κάστρου. Στο High Castle, θα δείτε πολλές ακόμη αίθουσες με κομψές θολωτές οροφές, όπως στο Chapter House , όπου το Τάγμα αποφάσισε την κρατική και εξωτερική πολιτική και εξέλεξε τους Μεγάλους Διδάσκαλους τους.

Στην καρδιά του High Castle βρίσκεται η πιο εμβληματική αυλή του Malbork, η οποία είναι επενδεδυμένη με στοές από τούβλα και διαθέτει ένα πηγάδι με ένα σύμβολο του Τάγματος. Γύρω από την αυλή θα βρείτε δωμάτια όπως το Convent Kitchen , το Witold Cell και το Corner Room , το οποίο φιλοξενεί μια έκθεση με βιτρό.

Ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς σε αυτό το μέρος του κάστρου είναι η εκκλησία της Παναγίας , το κύριο παρεκκλήσι του κάστρου που υπάρχει από τα τέλη του 13ου αιώνα. Η εκκλησία έχει στοιχεία σε διάφορα στάδια αποκατάστασης, γεγονός που την κάνει να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με δωμάτια όπως η Τραπεζαρία της Μονής που έχουν ανακαινιστεί πλήρως.

ArtMediaFactory / shutterstock.com

4. Πύργος του Κάστρου

Όσοι θέλουν να έχουν μια εναέρια θέα του Κάστρου Malbork δεν θα θέλουν να χάσουν τον πύργο Wiezna Glowna. Η αναρρίχηση σε αυτόν τον πύργο στο High Castle σάς επιτρέπει να δείτε όλο το κάστρο και τους χώρους του με μία κίνηση. Ωστόσο, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ειδικό εισιτήριο στο κάτω μέρος των σκαλοπατιών του για να ανεβείτε στον πύργο, καθώς η είσοδος στον πύργο δεν περιλαμβάνεται στη γενική είσοδο.

ArtMediaFactory / shutterstock.com

5. Castle Grounds

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Κάστρο Malbork θα περπατήσετε μέσα από διάφορα μέρη του κάστρου. Αφού λάβετε τα εισιτήριά σας, θα περάσετε κατά μήκος της τάφρου του κάστρου και μέσα από περιοχές που περιλαμβάνουν τα διάφορα απομεινάρια του Κάτω Κάστρου ή του Εξωτερικού Κάστρου. Αν και το εξωτερικό του κάστρου δεν είναι πάντα στην περιήγηση, αυτό δεν το κάνει λιγότερο ενδιαφέρον για εξερεύνηση.

Συχνά θα μετακινείστε μέσα από την έκταση του κάστρου για να φτάσετε από το ένα μέρος του κάστρου στο άλλο, περνώντας από το νεκροταφείο του κάστρου ή τον παλιό μύλο όπως κάνετε. Οι περισσότεροι επισκέπτες θα περπατήσουν γρήγορα μέσα από αυτά τα τμήματα, αλλά αυτές οι περιοχές αξίζουν πραγματικά μερικές στιγμές από τον χρόνο σας. Πέρα από τα τείχη του κάστρου, θα βρείτε επίσης ενδιαφέροντα κτίρια και αξιοθέατα όπως το Karwan Armory , γι’ αυτό αξίζει να κάνετε έναν γύρο από το εξωτερικό του κάστρου στο τέλος της περιήγησής σας.

Μάρτιος / shutterstock.com

6. Θέα δίπλα στο ποτάμι

Ακόμα κι αν έχετε σκαρφαλώσει στον πύργο του κάστρου για την υπέροχη θέα του και νιώθετε ότι έχετε εξερευνήσει κάθε τετραγωνική ίντσα της έκτασης του κάστρου, υπάρχει ακόμα ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε. Ο ποταμός Nogat ρέει πίσω από το κάστρο και αν πάρετε την πεζογέφυρα στην απομακρυσμένη όχθη του, θα ανταμειφθείτε εύκολα με την καλύτερη θέα στο Κάστρο Malbork. Είναι από αυτή την άποψη δίπλα στο ποτάμι που μπορείτε πραγματικά να δείτε την κλίμακα και την ομορφιά του Κάστρου Malbork.

Τώρα έχετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού επισκεφθείτε αυτό το μαγευτικό κάστρο στην Πολωνία. Σαφώς, αυτό είναι ένα μέρος που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο ταξίδι σας σε αυτό το μέρος της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:10 ημέρες στην Πολωνία: Το τέλειο δρομολόγιο στην Πολωνία

Τα 20 πιο όμορφα κάστρα στην Τσεχία

Ηνωμένες Πολιτείες: Τα πιο όμορφα κάστρα

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Skyscanner

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.