Τα 10 καλύτερα στρώματα αέρα για κάμπινγκ το 2023

Το κάμπινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το άγχος και να απολαύσετε τη φύση. Αλλά όταν πρόκειται για ύπνο στην έρημο, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα. Μετά από μια κουραστική μέρα εξερεύνησης, θα είστε περισσότερο από ενθουσιασμένοι για έναν καλό ύπνο. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε ανανεωμένοι και έτοιμοι για την επόμενη μέρα, το καλύτερο στρώμα αέρα για κάμπινγκ είναι απολύτως απαραίτητο.

Με τόσα πολλά προϊόντα στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το καλύτερο στρώμα κάμπινγκ για εσάς. Για να σας βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στη διαδικασία και παραθέσαμε επίσης τα καλύτερα κρεβάτια αέρα στην αγορά για να σας βοηθήσουμε στην αναζήτησή σας.

Η κορυφαία επιλογή μας: Μετά από ώρες έρευνας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η σειρά SoundAsleep Camping Series είναι μακράν το καλύτερο στρώμα αέρα για κατασκήνωση συνολικά. Χρησιμοποιεί εξαιρετικά ανθεκτικό, φιλικό προς το περιβάλλον PVC και η τεχνολογία ComfortCoil και το κάτω μέρος SureGrip εξασφαλίζουν σταθερότητα και σταθερότητα ανεξάρτητα από το τι. Επιπλέον, χρειάζονται λιγότερο από 4 λεπτά για να φουσκώσει πλήρως. Δεν μπορείτε να κάνετε στραβά με το στρώμα αέρα SoundAsleep Camping Series .

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Πίνακας σύγκρισης των καλύτερων αεροστρωμάτων Camping

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα καλύτερα στρώματα αέρα για κάμπινγκ. Κάντε κλικ στο όνομα για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τις τιμές.

Τι να ψάξετε σε ένα καλό στρώμα αέρα για κάμπινγκ

Εδώ είναι τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε το επόμενο στρώμα αέρα για κάμπινγκ.

1. Τύπος στρώματος

Πολλοί είναι εξοικειωμένοι με τον τυπικό τύπο αεροστρώματος κάμπινγκ. Είναι ελαφριά και φορητά και πολλοί κατασκηνωτές τα αγαπούν. Υπάρχουν όμως και άλλοι τύποι που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε ανάλογα με το στυλ του κάμπινγκ σας.

  • Κρεβάτια All-in-One: Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν είναι ότι έχουν έναν υπνόσακο συνδεδεμένο, έτσι δεν θα χρειάζεται να μεταφέρετε το στρώμα σας χωριστά από τον υπνόσακο σας. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι απίστευτα άνετα. 
  • Στρώματα αέρα διπλού ύψους: Είναι ιδανικά για όσους πρέπει να βρίσκονται ψηλότερα από το έδαφος όταν κάνουν κάμπινγκ. Είναι γνωστό ότι είναι το πιο άνετο στρώμα αέρα και σχεδόν αισθάνονται σαν ένα πραγματικό κρεβάτι. Ωστόσο, με όλη αυτή την άνεση έρχεται επιπλέον βάρος και υψηλότερη τιμή.

Ανεξάρτητα από τον τύπο που θα επιλέξετε, το να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα αέρα είναι ανθεκτικό στο τρύπημα θα το βοηθήσει να διαρκέσει περισσότερο.

2. Μέγεθος και βάρος

Για το μέγεθος, λάβετε υπόψη το ύψος και το βάρος σας καθώς και αν θα κοιμάστε μόνοι ή όχι. Λάβετε επίσης υπόψη το μέγεθος της σκηνής του κάμπινγκ σας και βεβαιωθείτε ότι θα ταιριάζει σωστά στο εσωτερικό και θα σας αφήσει λίγο χώρο στο πάτωμα. Δεν είναι μόνο σημαντικό το μέγεθος όταν είναι πλήρως φουσκωμένο, αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το μέγεθος όταν διπλώνεται και πόσο αποθηκευτικό χώρο θα καταλάβει.

Το είδος του κάμπινγκ που κάνετε θα καθορίσει τη σημασία του βάρους. Εάν κατασκηνώνετε κοντά στο όχημά σας, το βάρος δεν θα πρέπει να είναι τεράστιος παράγοντας γιατί δεν θα το μεταφέρετε πολύ μακριά. Εάν κάνετε μια πολυήμερη πεζοπορία, τότε μάλλον θα θέλετε να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος, ώστε να μην βαριέστε στα μονοπάτια.

[tp_widget][/tp_widget]

3. Υλικό

Τα περισσότερα από τα στρώματα αέρα που θα δείτε είναι κατασκευασμένα από χλωριούχο πολυβινύλιο (PVC). Αυτό το υλικό λειτουργεί καλά, αλλά δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Εάν αυτό σας απασχολεί, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα στρώμα αέρα κατασκευασμένο από πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά όπως η θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU).

4. Μέθοδος πληθωρισμού

Ορισμένα στρώματα αέρα έχουν τις δικές τους αντλίες, για άλλα θα χρειαστεί να αγοράσετε μια αντλία και άλλα θα πρέπει να τα φουσκώσετε με τη δική σας αναπνοή. Μερικοί προτιμούν να φουσκώνουν χειροκίνητα στρώματα αέρα γιατί σημαίνει κάτι λιγότερο για να το μεταφέρουν.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αντλιών. Μερικά είναι ενσωματωμένα ενώ άλλα είναι εξωτερικά. Είναι επίσης χρήσιμο να καταλάβετε εάν το στρώμα αέρα σας είναι συμβατό με αντλίες διαφορετικές από αυτήν που περιλαμβάνεται σε αυτό.

Οι ηλεκτρικές αντλίες είναι δημοφιλείς επειδή τείνουν να φουσκώνουν τα στρώματα πιο γρήγορα. Ωστόσο, εάν δεν έχετε πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, θα χρειαστείτε έναν διαφορετικό τύπο αντλίας, σκεφτείτε να αγοράσετε μια επαναφορτιζόμενη ή με μπαταρία. Για μικρότερα ταξίδια κάμπινγκ, μια επαναφορτιζόμενη αντλία θα πρέπει να λειτουργεί καλά. Εάν θα βρεθείτε στο πίσω μέρος για λίγο, σκεφτείτε είτε μια αντλία που λειτουργεί με μπαταρία είτε μια αντλία χειρός.

5. Άνεση

Μετά από μια κουραστική μέρα στα μονοπάτια, θα ανυπομονείτε για έναν καλό ύπνο. Αυτό είναι όπου το στρώμα αέρα σας μπορεί να κάνει ή να χαλάσει το ταξίδι. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του στρώματος αέρα και πώς θα βοηθήσουν στον ύπνο σας.

Ορισμένα στρώματα αέρα έχουν μια μαλακή επιφάνεια που εξαλείφει την ανάγκη για σεντόνια ή υπνόσακο. Άλλοι όχι, επομένως θα χρειαστείτε κάποιο είδος μόνωσης για να παραμείνετε ζεστοί.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε εάν μπορείτε ή όχι να ρυθμίσετε τη σταθερότητα του στρώματος. Επίσης, ελέγξτε και δείτε εάν το στρώμα έχει σύστημα σταθεροποίησης εάν θα μοιράζεστε. Τα συστήματα σταθεροποίησης θα σας αφήσουν να κοιμηθείτε ήσυχοι ακόμα κι αν ο σύντροφός σας στο στρώμα κινείται.

6. R-Value

Το R-Value είναι η ικανότητα ενός υλικού να αντιστέκεται στη ροή θερμότητας. Μια υψηλότερη τιμή R σημαίνει μεγαλύτερη μονωτική ισχύ και τόσο καλύτερα θα σας μονώσει από το κρύο έδαφος. Τα επιθέματα ύπνου έχουν συνήθως τιμή R μεταξύ 1 και 5, αλλά τα μαξιλαράκια για τον καιρό μπορεί να έχουν τιμές R μεγαλύτερες από 5.

Τα στρώματα αέρα με τιμές R κάτω από 2 είναι καλά μόνο για κάμπινγκ σε ζεστό καιρό. Οι κατασκηνωτές 3 σεζόν θα πρέπει να αναζητήσουν επιλογές με τιμή R 2 – 4. Για χειμερινό κάμπινγκ όταν η θερμοκρασία είναι γύρω ή κάτω από το μηδέν, φροντίστε να προμηθευτείτε ένα στρώμα με τιμή R μεγαλύτερη από 4.

Καλύτερες κριτικές για στρώματα κάμπινγκ

Τώρα που ξέρετε τι να αναζητήσετε στο στρώμα αέρα σας, εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές σήμερα.

Αερόστρωμα SoundAsleep Camping Series

Όταν ψάχνετε για το καλύτερο στρώμα αέρα queen size, ρίξτε μια ματιά στο στρώμα αέρα SoundAsleep Camping Series. Το στρώμα περιλαμβάνει μια επαναφορτιζόμενη αντλία που του επιτρέπει να φουσκώνει μέσα σε τρία λεπτά. Η αντλία μπορεί να φορτιστεί στο σπίτι ή με φορτιστή αυτοκινήτου. Αυτό το στρώμα αέρα είναι κατασκευασμένο από φιλικό προς το περιβάλλον υλικό PVC και διαθέτει τεχνολογία ComfortCoil με πηνία αέρα I-Beam που το καθιστούν ανθεκτικό σε εξωτερικούς χώρους. Διαθέτει αδιάβροχη συρόμενη κορυφή και περιλαμβάνει ανθεκτικό στη διάτρηση, πολυστρωματικό υλικό. Το κάτω μέρος “Sure-Grip” εμποδίζει το στρώμα να γλιστρήσει στη σκηνή σας. Το SoundAsleep κατασκευάζει επίσης από τα καλύτερα διπλά στρώματα αέρα. Είτε κατασκηνώνετε μία φορά το χρόνο είτε κάθε Σαββατοκύριακο, θα σας αρέσει να κοιμάστε στο στρώμα αέρα SoundAsleep Camping Series.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Στρώμα κάμπινγκ Therm-a-Rest MondoKing 3D που φουσκώνει μόνος του

Το Therm-a-Rest MondoKing 3D θεωρείται ευρέως ότι είναι το καλύτερο αυτό-φουσκωτό στρώμα αέρα για κάμπινγκ. Είναι το παχύτερο και πιο άνετο μαξιλάρι ύπνου του Therm-a-Rest και διαθέτει σταθεροποιημένη σοφίτα τεσσάρων ιντσών και κάθετα πλευρικά τοιχώματα. Διαθέτει πυρήνα αφρού που προσφέρει ζεστασιά σε κάθε εποχή και έχει τιμή R 11,4. Αυτό το στρώμα διατίθεται σε δύο επιλογές μεγεθών, 77” x 25” και 80” x 30”, οι οποίες συσκευάζονται σε 26” x 9” και 31” x 9” αντίστοιχα. Το μικρότερο μέγεθος ζυγίζει 5,5 λίβρες, ενώ το μεγαλύτερο μέγεθος ζυγίζει 6,75 λίβρες, και τα δύο περιλαμβάνουν σάκο αντικειμένων. Για ένα άνετο αυτό-φουσκωτό στρώμα που είναι υπέροχο όλο το χρόνο, χρησιμοποιήστε το Therm-a-Rest MondoKing 3D Self-φουσκωτό στρώμα κάμπινγκ.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Σετ κρεβατιού Intex Classic Downy

Το Intex Classic Downy Airbed Set είναι ένα εξαιρετικά άνετο στρώμα αέρα που περιλαμβάνει επίσης δύο φουσκωτά μαξιλάρια και μια αντλία χειρός. Η μαλακή, συσσωρευμένη επιφάνεια βοηθά στη βελτίωση της άνεσης και οι ακτίνες κυμάτων αποθαρρύνουν τον υπνόσακο ή τα σεντόνια σας να μετακινούνται. Το επάνω μέρος είναι επίσης αδιάβροχο και καθαρίζεται εύκολα. Διαθέτει ακόμη και βαλβίδα δύο σε ένα με πολύ ευρύ άνοιγμα που απλοποιεί το φούσκωμα και το ξεφούσκωμα. Αυτό το στρώμα αέρα queen-size έχει διαστάσεις 60″ x 8,75″ x 80″, κοιμίζει εύκολα δύο ενήλικες και έχει χωρητικότητα 600 κιλών. Όσον αφορά τα φορητά στρώματα αέρα, το σετ αερόστρωσης Intex Classic Downy είναι ένα από τα καλύτερα.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Lightspeed Outdoors 2 Ατομικό στρώμα κρεβατιού αέρα

Αν χρειάζεστε το καλύτερο αερόστρωμα κατασκήνωσης για ζευγάρια, μην χάσετε το στρώμα αέρα κρεβατιού Lightspeed Outdoors 2 Person. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό TPU που του επιτρέπει να συσκευάζεται εύκολα σε 16,5” x 8,9” x 8,9” και προσθέτει μόνο 5,6 κιλά στο σακίδιο πεζοπορίας σας. Όταν φουσκώνει, έχει διαστάσεις 80,1” x 55,1” x 7,1” και το υλικό του επιτρέπει να είναι πιο ανθεκτικό στα τρυπήματα και πιο σταθερό στη θερμοκρασία. Το στρώμα περιλαμβάνει ένα πατενταρισμένο σύστημα σταθεροποίησης και μια αμφίδρομη βαλβίδα Boston που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη σταθερότητα. Το στρώμα αέρα περιλαμβάνει επίσης έναν μεγάλο σάκο αποθήκευσης και μια αντλία που λειτουργεί με μπαταρία. Εγγυημένα θα είστε ήσυχοι όταν επιλέγετε το στρώμα αέρα Lightspeed Outdoors 2 Person.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Κούνια κάμπινγκ Coleman με βοηθητικά τραπεζάκια

Το Coleman Camping Cot είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στρώματος αέρα για όσους θέλουν κάποιες επιπλέον ανέσεις και πρέπει να κοιμούνται μακριά από το έδαφος. Ο συνδυασμός queen-size, τριών τεμαχίων περιλαμβάνει μια αντλία που λειτουργεί με μπαταρία και τραπεζάκια που διαθέτουν ποτηροθήκες, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, τα ποτά ή το μπουκάλι νερό σας. Οι διαστάσεις είναι 78” x 59” x 22” και η κούνια μπορεί να υποστηρίξει έως και 600 λίβρες. Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο ύπνου, η κούνια μπορεί να διαχωριστεί από το στρώμα. Εάν όχι, υπάρχει ένα ραμμένο κάλυμμα για να διατηρείται το στρώμα αέρα στη θέση του. Υπάρχει επίσης μια επιλογή διπλού μεγέθους που μπορεί να υποστηρίξει έως και 300 λίβρες. Για να είστε άνετοι, να στηρίζονται και να σηκώνονται από το έδαφος, η Coleman Camping Cot είναι μια ιδανική επιλογή.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Αερόστρωμα King Koil Queen με Ενσωματωμένη Αντλία

Εάν η άνεση είναι η απόλυτη προτεραιότητα, τότε πρέπει να πάτε με το στρώμα αέρα King Koil Queen. Το ύψος του φουσκώματος είναι 20 ίντσες, οπότε θα σας δώσει την αίσθηση ενός πραγματικού στρώματος. Διαθέτει ένα εξαιρετικά παχύ, ανθεκτικό, αδιάβροχο πάπλωμα που προσφέρει στήριξη στη σπονδυλική στήλη και βοηθά στην καλή στάση του ύπνου. Το σουέντ κάλυμμα βοηθά να κρατάτε τα κλινοσκεπάσματα στη θέση τους και υπάρχει επίσης ένα ενσωματωμένο μαξιλάρι. Το στρώμα έχει μια ενσωματωμένη αντλία που μπορεί να το φουσκώσει σε λιγότερο από δύο λεπτά, καθώς και ξεχωριστά πόμολα φουσκώματος και ξεφουσκώματος. Το King Koil έχει επίσης μια επιλογή για δίδυμο και βασιλιά της Καλιφόρνιας αν θέλετε να κοιμάστε περισσότερους ή λιγότερους ανθρώπους. Είναι δύσκολο να διαφωνήσεις με την άνεση του στρώματος αέρα King Koil Queen.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Φουσκωτό στρώμα EZ INFLATE Queen Size

Αυτό το υπερυψωμένο κρεβάτι αέρα θα σας κοιμίσει μόλις το κεφάλι σας χτυπήσει το μαξιλάρι. Το φουσκωτό στρώμα EZ INFLATE Queen Size είναι ανασηκωμένο 18 ίντσες και προάγει την καλή στάση του ύπνου. Διαθέτει συρόμενο επάνω μέρος και επιφάνεια που μοιάζει με βελούδο που ενισχύει την άνεση και το καθιστά εύκολο στον καθαρισμό. Υπάρχει μια ενσωματωμένη αντλία για να φουσκώνει αυτόματα το στρώμα, καθώς και μια χειροκίνητη βαλβίδα. Μαζί με την επιλογή queen-size, το EZ INFLATE προσφέρει επίσης ένα δίδυμο και ένα king. Με τη δυνατότητα να παραμένει φουσκωμένο χωρίς διαρροές για έως και 48 ώρες, το φουσκωτό στρώμα Queen Size EZ INFLATE είναι μια ιδανική επιλογή είτε κάνετε κάμπινγκ στο Big Sur είτε στην αυλή σας.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Τα 10 καλύτερα μαξιλάρια ύπνου για σακίδιο (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αερόστρωμα πλάτης Therm-a-Rest NeoAir Xlite Ultralight

Οι μικρότερες επιλογές στρώματος αέρα είναι οι καλύτερες αν κάνετε εκτεταμένα ταξίδια όπως το Great Ocean Walk και δεν θέλετε να κουβαλάτε πολύ επιπλέον βάρος. Αν και είναι μικρότερο από ορισμένα αεροστρώματα κάμπινγκ, το στρώμα αέρα Therm-a-Rest NeoAir Xlite Ultralight Backpacking Air Attress δεν στερείται ποιότητας. Έχει πάχος 2,4 ίντσες και τιμή R 3,2 που το καθιστά ιδανικό για κάμπινγκ τριών εποχών. Το στρώμα έχει κωνικό σχέδιο που βοηθά στη μείωση του βάρους και το αντιολισθητικό ύφασμα θα βοηθήσει τον υπνόσακο σας να παραμείνει στη θέση του. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα στρώμα αέρα 20” x 47”, 20” x 72” ή 20” x 77” με αέρα, με τη μικρότερη επιλογή να ζυγίζει μόνο οκτώ ουγγιές και τη μεγαλύτερη να ζυγίζει 16 ουγγιές. Αν είστε πολύ ελαφρύ κάμπινγκ, το Therm-a-Rest NeoAir Xlite είναι ένα από τα καλύτερα στρώματα κατασκήνωσης που μπορείτε να αγοράσετε.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Οι 10 καλύτερες σκηνές κατασκήνωσης το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

EnerPlex Never-Leak Luxury Queen Air Στρώμα

Ένα από τα πιο ανθεκτικά στρώματα αέρα στην αγορά, το στρώμα αέρα EnerPlex Never-Leak Luxury Queen είναι κατασκευασμένο για να αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό, αδιάβροχο και ανθεκτικό στη διάτρηση υλικό PVC και έχει αεροστεγή τιμή για την αποφυγή διαρροής. Η επαναφορτιζόμενη αντλία μπορεί να φουσκώσει το queen στρώμα σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα και η επιλογή twin μπορεί να φουσκώσει μόνο σε 60 δευτερόλεπτα. Αυτό το στρώμα θεωρείται ένα λεπτό στρώμα αέρα καθώς έχει πάχος μόνο 9 ίντσες. Σε σύγκριση με τα αντίστοιχά του που έχουν πάχος μεταξύ 14 – 20 ίντσες, αυτό είναι πολύ πιο εύκολο στην αποθήκευση και στο ταξίδι. Για να εξοικονομήσετε χώρο χωρίς να θυσιάσετε την άνεση, σκεφτείτε το στρώμα αέρα EnerPlex Never-Leak Luxury Queen.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Οι 10 καλύτερες σκηνές οροφής για το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Coleman Support Rest Διπλό στρώμα αέρα

Το διπλό στρώμα αέρα Coleman SupportRest σάς επιτρέπει να κοιμάστε όπως θα κάνατε στο σπίτι χάρη στο ύψος του 18 ιντσών. Η κατασκευή του πηνίου αυτού του στρώματος αέρα διαμορφώνεται στο σώμα σας για να σας παρέχει περισσότερη υποστήριξη ενώ κοιμάστε. Το βελούδινο επάνω μέρος αυξάνει την άνεση και υπάρχει μια βαλβίδα διπλής σφράγισης που αποτρέπει τις διαρροές, ώστε να μην ξυπνάτε στο έδαφος. Ο Coleman προσφέρει επιλογές για queen και twin, και τα δύο με σάκους αποθήκευσης. Υπάρχει ακόμη και ένα αφαιρούμενο καπιτονέ το οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε και να το πλύνετε μετά από ένα Σαββατοκύριακο στο δάσος. Το στρώμα Coleman SupportRest Double High Air Attress αξίζει το βάρος του σε χρυσό.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Λίγα πράγματα ξεπερνούν μια υπέροχη πεζοπορία που ακολουθείται από δείπνο γύρω από μια φωτιά. Όσο ένδοξες κι αν είναι εκείνες οι μέρες, δεν θέλετε να τελειώσετε τη νύχτα παλεύοντας για ύπνο. Οποιοδήποτε από τα καλύτερα στρώματα αέρα για κατασκήνωση είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε άνετα, ώστε να μπορείτε να ξυπνάτε επαναφορτισμένοι.

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια