Ταϊλάνδη χωρίς γλουτένη: Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για κοιλιακούς

Περιεχόμενα

Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση εκεί έξω σχετικά με την κατανάλωση χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη, πληροφορίες που μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για όσους έχουν αλλεργία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη, όπως εγώ. Πληροφορίες όπως η Ταϊλάνδη είναι το καταφύγιο για κοιλιοκάκη ή οτιδήποτε εδώ είναι χωρίς γλουτένη είναι ένα σωρό χάλια. Περάσαμε πάνω από ένα χρόνο στην Ταϊλάνδη και ειλικρινά πιστεύω ότι η Ταϊλάνδη είναι ένα από τα χειρότερα μέρη για κοιλιοκάκη.

Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος, αυτό το άρθρο δεν έχει να κάνει με το πώς η Ταϊλάνδη είναι χάλια για κοιλιοκάκη ή δίαιτες χωρίς γλουτένη, αλλά έχει να κάνει με τη διόρθωση των λανθασμένων πληροφοριών και, φυσικά, να σας βοηθήσει να κάνετε το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη χωρίς γλουτένη ασφαλέστερο και ευκολότερο! Προειδοποίηση, αυτός είναι ένας πολύ μακρύς, αλλά εξαιρετικά χρήσιμος ταξιδιωτικός οδηγός χωρίς γλουτένη. Αν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο, όπως εστιατόρια χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη, απλώς χρησιμοποιήστε το παρακάτω ευρετήριο.

Σύσταση: Αν θέλετε να ταξιδέψετε, φροντίστε να δείτε τον νέο μας οδηγό χωρίς γλουτένη . Απαριθμεί πάνω από 1000 αποκλειστικά εστιατόρια, αρτοποιεία και καταστήματα χωρίς γλουτένη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών προορισμών όπως η Ιταλία, η Γαλλία, ακόμη και εξωτικά μέρη όπως το Μπαλί. Εμπιστευτείτε μας, η ζωή σας ως περιοδεύουσα κοιλιοκάκη δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ebook κάντε κλικ εδώ.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης: Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Συμβουλές για ταξίδια χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη

1. Προετοιμαστείτε διανοητικά τον εαυτό σας

Θα υπάρχουν τόσα πολλά νόστιμα φαγητά/φαγητά του δρόμου στην Ταϊλάνδη που εσείς, ως άτομο με κοιλιοκάκη ή δίαιτα χωρίς γλουτένη, δεν θα μπορείτε να επιδοθείτε. Αυτό θα είναι διανοητικά και συναισθηματικά προκλητικό! Αλλά μην απελπίζεστε! Εάν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό Ταϊλάνδης χωρίς γλουτένη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα δοκιμάσετε κάποιο ταϊλανδέζικο φαγητό χωρίς γλουτένη κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Για να μην αναφέρουμε ότι βρήκαμε τουλάχιστον ένα εστιατόριο σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς της Ταϊλάνδης που είναι είτε φιλικό προς τη γλουτένη είτε 100% χωρίς γλουτένη!

2. Πάρτε αυτό που διαβάζετε στο Διαδίκτυο με λίγο αλάτι

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σχετικά με την κατανάλωση χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη! Για παράδειγμα, όταν κάνετε Google για εστιατόρια χωρίς γλουτένη στο Τσιάνγκ Μάι, τα πρώτα εστιατόρια που θα εμφανιστούν θα είναι το Salsa Kitchen , το Blue Diamond και το Butter is Better . Παρόλο που όλα αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές χωρίς γλουτένη, ΔΕΝ είναι 100% ασφαλή για κοιλιοκάκη επειδή η πιθανότητα διασταυρούμενης μόλυνσης είναι πολύ υψηλή. Το Salsa Kitchen αναφέρει ακόμη και στο μενού τους ότι μπορεί να υπάρχει διασταυρούμενη μόλυνση. Εάν θέλετε ένα γεύμα χωρίς διασταυρούμενες μολύνσεις και θέλετε να αποφύγετε να περάσετε ολόκληρες τις διακοπές σας στην Ταϊλάνδη στην τουαλέτα (μιλώντας με εσάς τους κοιλιακούς), ρίξτε μια ματιά στο αγαπημένο μας εστιατόριο χωρίς γλουτένη στο Τσιάνγκ Μάι παρακάτω, είναι 100% χωρίς γλουτένη!

3. Κατανοήστε ότι οι σάλτσες είναι ο ένοχος

Στην ταϊλανδέζικη κουζίνα, η σάλτσα σόγιας, η σάλτσα ψαριού, η σάλτσα στρειδιών και η σάλτσα μανιταριών χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε πιάτο. Δυστυχώς, το σιτάρι βρίσκεται συνήθως σε σάλτσα σόγιας, σε ορισμένες σάλτσες ψαριών (αν και η μάρκα που χρησιμοποιείται συνήθως για σάλτσα ψαριού δεν χρησιμοποιεί σιτάρι), σάλτσα στρειδιών και σάλτσα μανιταριών. Μερικές φορές οι σάλτσες στρειδιών και μανιταριών χρησιμοποιούν άμυλο αραβοσίτου αντί για σιτάρι, αλλά εξακολουθούν να περιέχουν σάλτσα σόγιας, οπότε σας παρακαλούμε να το γνωρίζετε! Αν νομίζετε ότι μπορείτε απλώς να δείξετε ένα μπουκάλι και να πείτε στον πλανόδιο πωλητή να μην το προσθέσει, ξανασκεφτείτε το. Οι περισσότεροι πλανόδιοι πωλητές δεν έχουν σάλτσες στα αρχικά τους μπουκάλια, απλά ένα τεράστιο δοχείο με σκούρα σάλτσα, που θα σας κάνει να σκεφτείτε τι πρόσθεσαν στο πιάτο! Εχοντας πει αυτό….

4. Αγοράστε τις δικές σας σάλτσες χωρίς γλουτένη

Αγοράστε τη δική σας σόγια, ψάρι και σάλτσα στρειδιών χωρίς γλουτένη και φέρτε τα μαζί σας σε εστιατόρια ή χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε τα δικά σας γεύματα! Βρήκαμε και χρησιμοποιήσαμε μια μάρκα σάλτσας χωρίς γλουτένη που ονομάζεται Megachef , η οποία είναι διαθέσιμη στην Ταϊλάνδη στο Villa Supermarket, στο Tops Market και μερικές φορές στο Tesco Lotus. Οι σάλτσες Megachef χωρίς γλουτένη περιλαμβάνουν σάλτσα σόγιας, σάλτσα στρειδιών, σάλτσα ψαριού, ακόμη και σάλτσα μανιταριών. Οι σάλτσες Megachef είναι πιο συχνά διαθέσιμες στις μεγαλύτερες πόλεις όπως η Μπανγκόκ, το Τσιάνγκ Μάι και το Πουκέτ παρά στα νησιά, οπότε προγραμματίστε ανάλογα.

Megachef: Μάρκα σάλτσας χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη

5. Αναμένετε ότι τα είδη παντοπωλείου δεν θα έχουν σωστή ετικέτα

Εκτός και αν πρόκειται για εισαγόμενο προϊόν, το πιθανότερο είναι ότι θα λάβετε συστατικά όπως “άλλο” ή “άμυλο” ως συστατικό. Υπήρχαν φορές που παρατήρησα ότι τα ποσοστά των συστατικών δεν έφταναν το άθροισμα 100. Αυτό κάνει τις αγορές μια πολύ πιο δύσκολη και μεγαλύτερη εργασία. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πακετάρετε το σακίδιό σας με μπάρες χωρίς γλουτένη και άλλες λιχουδιές χωρίς γλουτένη , καθώς το Villa Market διαθέτει ένα σωρό εισαγόμενα προϊόντα χωρίς γλουτένη. Φυσικά, περιμένετε ότι αυτά τα στοιχεία θα κοστίζουν λίγο περισσότερο. Στην Μπανγκόκ υπάρχουν επίσης εξειδικευμένα καταστήματα που πωλούν εισαγόμενα προϊόντα GF. Δείτε τη λίστα με τα σούπερ μάρκετ παρακάτω.

6. Χρησιμοποιήστε μια Super Simple Thai Allergy Card

Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εξαιρετικά περίπλοκη και μεγάλη κάρτα αλλεργίας, καθώς θα μπερδέψει περαιτέρω το άτομο με το οποίο μιλάτε. Δεν είναι απαραίτητο να αναφέρετε τη σίκαλη και τη γλουτένη, καθώς τα μεγαλύτερα προβλήματά σας θα είναι η σάλτσα σόγιας, η σάλτσα στρειδιών, το Maggi και ίσως το κριθάρι. Και πάλι, θέλετε κάτι απλό, αλλά κάτι που εξακολουθεί να επικοινωνεί τη σοβαρότητα των διατροφικών σας αναγκών.

Δεδομένου ότι δεν βρήκαμε καλές κάρτες χωρίς γλουτένη, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τις δικές μας με τη βοήθεια ενός φυσικού ταϊλανδού ομιλητή και ενός συμπατριώτη του με κοιλιοκάκη. Μπορείτε να κατεβάσετε τη ΔΩΡΕΑΝ Ταϊλανδέζικη κάρτα μας χωρίς γλουτένη εδώ !

7. Μείνετε κάπου με κουζίνα

Η Ταϊλάνδη δεν είναι ένα εύκολο μέρος για να βρείτε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή ξενώνες με κουζίνες (σόμπα/ηλεκτρικό πιάτο). Η κουλτούρα δίνει έμφαση στο να τρώτε φαγητό έξω αντί να μαγειρεύετε τα δικά σας γεύματα. Ωστόσο, όταν δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε κάποιον άλλο να σας φτιάξει φαγητό που δεν θα σας αρρωστήσει, πρέπει να φτιάξετε το δικό σας! Έτσι, η εύρεση μιας κουζίνας για εμάς ήταν υποχρεωτική. Με τη βοήθεια της Airbnb και κάποια αποφασιστικότητα, μπορέσαμε να βρούμε τουλάχιστον ένα μέρος με εστία μαγειρέματος σε κάθε τοποθεσία που ταξιδέψαμε στην Ταϊλάνδη!

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Airbnb κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας; Τότε γιατί να μην κερδίσετε 35 $ στην επόμενη διαμονή σας με αυτό το κουπόνι! Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Airbnb αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κουπόνι, διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό!

Μαγειρεύοντας ένα γεύμα χωρίς γλουτένη

8. Μαγειρέψτε τα γεύματά σας

Το να μην έχετε επιλογές χωρίς γλουτένη δεν σημαίνει ότι γεμίζετε το πρόσωπό σας μόνο με επεξεργασμένα τρόφιμα χωρίς γλουτένη και ανθυγιεινά σκατά. Αντ ‘αυτού, κατευθυνθείτε στην τοπική αγορά, αγοράστε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και κρέας, χρησιμοποιήστε αυτές τις σάλτσες χωρίς γλουτένη και ξεκινήστε να μαγειρεύετε. Αυτός ήταν ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους μπόρεσα να επιβιώσω πέντε μήνες στην Ταϊλάνδη με δίαιτα χωρίς γλουτένη.

9. Προσοχή στους Πωλητές Smoothie Φρούτων

Τα smoothies φρούτων μπορούν να βρεθούν σε όλη την Ταϊλάνδη, κάτι που είναι υπέροχο, αλλά να γνωρίζετε τους πωλητές που έχουν τα Oreos ως προαιρετικό συστατικό. Τα μπλέντερ συνήθως ξεπλένονται μόνο και δεν πλένονται, επομένως είναι σαφές ότι τα ψίχουλα μπορούν να κολλήσουν στο μπλέντερ. Συνιστώ να παραλείψετε αυτούς τους προμηθευτές και να πάτε σε έναν προμηθευτή που δεν έχει Oreos ως επιλογή.

10. Πάρτε ένα μάθημα Ταϊλανδικής Μαγειρικής

Η παρακολούθηση ενός μαθήματος μαγειρικής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε πώς παρασκευάζονται παραδοσιακά τα πιάτα και ποια συστατικά χρησιμοποιούνται συνήθως στην τοπική κουζίνα. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος μαγειρικής στο Τσιάνγκ Μάι μάθαμε ότι σχεδόν κάθε πιάτο είχε σάλτσα σόγιας, εκτός από τα κάρυ. Πήγαμε με το Mama Noi Cooking School στο Τσιάνγκ Μάι και τους ενημέρωσα για την αλλεργία μου και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με φιλοξενήσουν. Ο καθένας είχε το δικό του σταθμό μαγειρέματος, τα σκεύη και το ξύλο κοπής, κάτι που συνέβαλε στον περιορισμό των πιθανοτήτων διασταυρούμενης μόλυνσης. Και επειδή έφερα τις δικές μου σάλτσες, μπόρεσα να φάω και τα 6 πιάτα (χωρίς ήπιο φαγητό για μένα :)) με εξαίρεση τα Spring rolls. Αντί για τα spring rolls μου πρόσφεραν κολοκύθα σε γάλα καρύδας. Ήταν νοστιμότατο! Λοιπόν, ναι, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα μαγειρικής στην Ταϊλάνδη, απλώς ενημερώστε τους εκ των προτέρων, φέρτε τις δικές σας σάλτσες,

11. Μείνετε σε ένα φιλικό ξενοδοχείο χωρίς γλουτένη

Εάν δεν μπορείτε να μείνετε κάπου με κουζίνα, επιλέξτε ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τη γλουτένη. Αυτή είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή όταν ξέρετε ότι μπορείτε να βρείτε τρόφιμα ασφαλή για κοιλιοκάκη έξω. Αυτά τα ξενοδοχεία συνήθως προσφέρουν επιλογές χωρίς γλουτένη για πρωινό, όπως ψωμί χωρίς γλουτένη, μάφιν, μούσλι, ακόμη και τηγανίτες, όταν τους ενημερώσετε εκ των προτέρων. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με ξενοδοχεία φιλικά προς τη γλουτένη σε δημοφιλείς προορισμούς της Ταϊλάνδης στην ενότητα « ξενοδοχεία φιλικά προς τη γλουτένη στην Ταϊλάνδη ».

12. Επειδή φαίνεται ασφαλές δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι τα πιάτα με νουντλς και οι ταϊλανδέζικες σούπες είναι ασφαλείς για κατανάλωση για κοιλιοκάκη και όσους κάνουν δίαιτα χωρίς γλουτένη, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια! Ναι, χρησιμοποιούν noodles ρυζιού στο Pad Thai και σε σούπες, αλλά επειδή ο ζωμός μπορεί να φαίνεται καθαρός ή να εμπλέκονται noodles ρυζιού, δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει σάλτσα σόγιας, κύβους Maggi ή Knorr. Πολλές φορές το κάνουν. Οι αόρατοι ένοχοι δεν είναι το μόνο πρόβλημα με τις ταϊλανδέζικες σούπες. Οι περισσότεροι πωλητές σούπας πωλούν περισσότερα από ένα είδη σούπας, συνήθως ένα πιάτο σούπας wonton ή ένα πιάτο σούπας με χυλοπίτες αυγών, που έχουν μέσα σιτάρι.

Κανονικά δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά τόσο τα ζυμαρικά αυγών όσο και τα wontons βυθίζονται στον ίδιο ζωμό με το ζωμό σούπας με χυλοπίτες ρυζιού! Εάν, ωστόσο, είστε αρκετά τυχεροί να βρείτε ένα μέρος όπου ο ζωμός δεν περιέχει σάλτσα σόγιας, Maggi, Knorr ή ένα μέρος όπου τα ζυμαρικά αυγών/γουόντον δεν βυθίζονται στον ζωμό, μοιραστείτε την τοποθεσία μαζί μας καθώς αυτό είναι υπέροχο σπάνιος!

Γνωρίστε επίσης ότι τα ψητά ή ψητά κρέατα συνήθως μαρινάρονται σε σάλτσα σόγιας πριν από το ψήσιμο/ψητό, και το ίδιο ισχύει και για τα σουβλάκια μπάρμπεκιου. Επομένως, είναι συνήθως ένα όχι για κοιλιοκάκη και άτομα που κάνουν δίαιτα χωρίς γλουτένη.

Για να είναι σαφές και διαφανές, το Pad Thai δεν είναι χωρίς γλουτένη… είναι πνιγμένο σε σάλτσα σόγιας! Μερικοί πωλητές μπορεί να μην χρησιμοποιούν σάλτσα σόγιας για το Pad Thai’s τους, αλλά αυτά είναι σπάνια.

Shrimp Pad Thai από το Thip Samai στην Μπανγκόκ

13. Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια δεν πλένονται μεταξύ των γευμάτων

Έχω διαβάσει σε αρκετούς οδηγούς Ταϊλάνδης χωρίς γλουτένη ότι μπορείτε απλώς να πάτε σε έναν πωλητή και να του ζητήσετε να χρησιμοποιήσει τις σάλτσες σας αντί για τις δικές τους. Είναι πιθανό, ωστόσο, αυτοί οι μπλόγκερ να ξεχνούν τη διασταυρούμενη μόλυνση. Οι πωλητές ξεπλένουν μερικές φορές τις κατσαρόλες και τα σκεύη τους, αλλά δεν πλένονται! Δεν θα προτείναμε λοιπόν αυτή την επιλογή, εκτός και αν τους δείτε ΝΑ ΠΛΥΝΟΝΤΑΙ μεταξύ των γευμάτων, κάτι που δεν είχαμε δει τους πέντε μήνες που ήμασταν στην Ταϊλάνδη.

Ταϊλανδέζικα πιάτα χωρίς γλουτένη

Μισώ να απαριθμώ πιάτα ή γεύματα που μπορείτε να φάτε στους ταξιδιωτικούς οδηγούς μου χωρίς γλουτένη, καθώς κάθε μάγειρας μαγειρεύει διαφορετικά και μπορεί εύκολα να κάνει ένα φυσικό πιάτο χωρίς γλουτένη ένα δηλητηριώδες πιάτο γεμάτο γλουτένη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά στην Ταϊλάνδη που μπορούμε να πούμε ότι είναι «ασφαλή», καθώς τα περισσότερα από αυτά τα πιάτα συνήθως μαγειρεύονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Εάν θέλετε να φάτε τα «ασφαλή τρόφιμα», προσπαθήστε να τα αγοράσετε από πωλητές ή εστιατόρια που πωλούν μόνο αυτά τα είδη για να περιορίσετε τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης.

Ταϊλανδέζικα κάρυ

Δεν υπάρχουν πάρα πολλά ταϊλανδέζικα πιάτα που μπορείτε να φάτε σε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη. Αν και τα noodles ρυζιού χρησιμοποιούνται στα περισσότερα πιάτα, συνήθως πνίγονται σε σάλτσα σόγιας ή σάλτσα στρειδιών. Πράγμα που σημαίνει όχι stir fry, χωρίς τηγανητό ρύζι, χωρίς σούπες και φυσικά, χωρίς τηγανητά φαγητά.

Ωστόσο, τα κάρυ είναι συνήθως ασφαλή, καθώς συχνά παρασκευάζονται από ανάμεικτο πολτό μπαχαρικών και γάλα καρύδας, αλλά φυσικά, ελέγχετε πάντα. Λάβετε υπόψη ότι  το Κάο Σόι Κάρυ ΔΕΝ είναι χωρίς γλουτένη , καθώς στο πιάτο χρησιμοποιούνται ζυμαρικά με αυγά.

Συνήθως τα ασφαλή κάρυ είναι:

 • Green Curry (Kaeng Khiao Wan) Δωρεάν λήψη Mp3
 • Red Curry (Kaeng Phet)
 • Penang Curry (Phanaeng)
 • Masaman Curry (Kaeng Matsaman)
 • Κίτρινο κάρυ (Kaeng Kari)

Ρύζι

 • Κολλώδες ρύζι (Kâao Nieow)
 • Απλό ρύζι (Kâao Bplào)

Ταϊλανδικές σαλάτες

 • Green Papaya Salad (Som Tom) : Συνήθως χωρίς γλουτένη, αλλά προσοχή γιατί μερικές φορές προσθέτουν χοιρινό! Οι ίδιες ποικιλίες χοιρινού κρέατος που πωλούνται στα καταστήματα περιλαμβάνουν άμυλο ως συστατικό, αλλά μην διευκρινίσετε ποιο είδος αμύλου. Απλά προσέξτε για πιθανή διασταυρούμενη μόλυνση με το χοιρινό κρέας.
 • Πράσινη σαλάτα μάνγκο (Yam Mamuang)

Με κανονικές μη ταϊλανδέζικες σαλάτες από πωλητές, ακόμη και με σαλάτες, να είστε προσεκτικοί καθώς μπορεί να περιέχουν κριθάρι. Το κριθάρι μοιάζει πολύ με τα δάκρυα του Job, γνωστό και ως κινέζικο κριθάρι (το οποίο είναι χωρίς γλουτένη), και πολλές φορές η μπάρα σαλάτας θα μπορούσε να έχει τα δάκρυα του Job αντί για κριθάρι, αλλά είναι πολύ κοντά στην εμφάνιση για να τα πούμε. Ωστόσο, λέγεται ότι μπορείτε να τα ξεχωρίσετε, καθώς τα δάκρυα του Ιώβ είναι μεγαλύτερα και πιο στρογγυλά από το κριθάρι. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα το ρίσκο και απλώς θα παρέλειπα οποιαδήποτε σαλάτα έβλεπα με κριθαράκι ή τα δάκρυα του Ιώβ.

Ζυμαρικά ρυζιού σε σούπα γλυκού τζίντζερ (Γιανγκ Γιουάν)

Ταϊλανδικά επιδόρπια

Πολλά επιδόρπια της Ταϊλάνδης χρησιμοποιούν αλεύρι ρυζιού, άμυλο ταπιόκας, φασόλια mung, κολλώδες ρύζι και καρύδα. Το αλεύρι σίτου και το ψωμί χρησιμοποιούνται σπάνια, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιδόρπια με αυτά τα συστατικά.

Εδώ είναι μερικά επιδόρπια που γνωρίζουμε ότι είναι χωρίς γλουτένη:

 • Μάνγκο Sticky Rice (Khao Neow Ma Muang)
 • Κολλώδες ρύζι σε μπαμπού (Khao Lam)
 • Κρέμα καρύδας (Khanom Krok)
 • Κρέμα με πουτίγκα καρύδας (Khanom Tuay)
 • Red Ruby (Tub Tim Krob)
 • Μπαλάκια ρυζιού σε γάλα καρύδας (Bua Loy)
 • Κέικ με κρέμα (Khanom Moa Gang)
 • Μπάλες καρύδας (Khanom Tom Khao)
 • Μπανάνες σε γάλα καρύδας (Gluay Buad Chee)
 • Καραμέλα Mung Bean (Look Choop)
 • Ζυμαρικά ρυζιού σε σούπα γλυκού τζίντζερ (Γιανγκ Γιουάν)
 • Παγωτό καρύδας: Τεχνικά χωρίς γλουτένη, αλλά να γνωρίζετε ότι ορισμένοι πωλητές προσθέτουν ψωμί στο παγωτό τους.

Σίγουρα ΟΧΙ ασφαλές επιδόρπιο

Αυτή είναι απλώς μια λίστα με επιδόρπια που γνωρίζουμε ότι δεν είναι χωρίς γλουτένη, προφανώς μπορεί να υπάρχουν περισσότερα.

 • Roties (Roti Gluay) : Φτιαγμένο με αλεύρι σίτου
 • Fried Sweet Bananas (Gluay Kaek) : Ζύμη με βάση το σιτάρι
 • Τα περισσότερα κέικ
Ταϊλανδικές μπάλες καρύδας (Khanom Tom Khao)

Χάρτης της Ταϊλάνδης χωρίς γλουτένη

Παρακάτω είναι ένας χάρτης με όλα τα εστιατόρια, τα αρτοποιεία, τα ξενοδοχεία και τα σούπερ μάρκετ χωρίς γλουτένη που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

Εστιατόρια χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη

Όπως ανέφερα προηγουμένως, υπάρχουν μερικά εστιατόρια στην Ταϊλάνδη που προσφέρουν επιλογές χωρίς γλουτένη, αλλά πολύ και εννοώ πολύ λίγα από αυτά γνωρίζουν τι είναι η γλουτένη, πώς να φροντίζουν κάποιον με αλλεργία και γνωρίζουν μόλυνση. Ευτυχώς για εσάς, βρήκαμε εκείνα τα πολύ λίγα μέρη, μερικά από τα οποία είναι 100% αποκλειστικά εστιατόρια χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη! Τρελό σωστά! Ποιός θα το φανταζόταν! Αλλά προτού πάτε να γεμίσετε το πρόσωπό σας, ελέγχετε πάντα τον σερβιτόρο/σεφ για την αλλεργία σας και υπενθυμίζοντάς τους πράγματα που δεν μπορείτε να φάτε καθώς τα μενού, το προσωπικό και οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου μπορούν να αλλάξουν!

Τα εστιατόρια που επισημαίνονται με αστέρι (★) είναι 100% χωρίς γλουτένη.

Εστιατόρια χωρίς γλουτένη στην Μπανγκόκ

Theera Healthy Bake Room

Το Theera είναι μια αίθουσα ψησίματος χωρίς αλλεργιογόνα με υγιεινά και χωρίς ενοχές επιδόρπια, ολοήμερο πρωινό και κλαδιά. Οι επιλογές χωρίς γλουτένη στο Theera είναι ατελείωτες. Μπορείτε να απολαύσετε σπιτικές βάφλες ή τηγανίτες για πρωινό, ή να χάσετε τον εαυτό σας σε κάποιο νόστιμο κοτόπουλο στιφάδο ή ψητό χοιρινό, τα οποία είναι όλα χωρίς γλουτένη και υγιεινά! Αν και τα πιάτα ζυμαρικών δεν είναι αρχικά χωρίς γλουτένη, μπορείτε να ζητήσετε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, καθώς οι σάλτσες είναι όλες χωρίς γλουτένη. Όλα τα είδη και τα πιάτα επισημαίνονται με σαφήνεια στο μενού, δηλώνοντας ακριβώς τι είναι απαλλαγμένο. Υπάρχει επίσης δυνατότητα παράδοσης εάν δεν θέλετε να έρθετε στο κατάστημα!

Αφού μιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια, μάθαμε ότι άνοιξε το Theera πριν από τρία χρόνια, ώστε ο γιος της που είναι αλλεργικός στη γλουτένη να έχει ένα μέρος για φαγητό χωρίς να αρρωστήσει, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης γνωρίζει για κοιλιοκάκη και διασταυρούμενη μόλυνση. Αν και όλα τα είδη χωρίς γλουτένη έχουν ξεχωριστά σκεύη και εξοπλισμό για να διασφαλίζεται ότι τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, η διασταυρούμενη μόλυνση εξακολουθεί να είναι δυνατή καθώς τα γεύματα χωρίς γλουτένη μαγειρεύονται στον ίδιο χώρο.

Υ.Γ. Εάν έχετε ένα γεύμα ή ένα ποτό στη δεύτερη τοποθεσία του Theera, Steps With Theera , τα χρήματά σας θα διατεθούν για την υποστήριξη νεαρών ενηλίκων με ειδικές ανάγκες όπως ο αυτισμός και το σύνδρομο down. Το Steps With Theera δεν είναι μόνο ένα καφέ, αλλά και ένα επαγγελματικό κέντρο που παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και δεξιότητες ζωής σε νέους ενήλικες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Όλοι οι εργαζόμενοι στο καφενείο είναι εκπαιδευόμενοι! Πηγαίνετε λοιπόν να στηρίξετε τον σκοπό!

Χοιρινό ψητό με καστανό ρύζι από τη Theera

Rasayana Retreat’s Raw Food Cafe

Αυτή η καφετέρια με ωμές τροφές μπαίνει στη λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια μας χωρίς γλουτένη στην Μπανγκόκ όχι επειδή το φαγητό είναι εκπληκτικό (δεν είναι κακό), αλλά επειδή έχει τη μικρότερη δυνατή διασταυρούμενη μόλυνση και δίνει στους κοιλιοκάκη και σε όσους κάνουν δίαιτα χωρίς γλουτένη λίγο αίσθηση ανακούφισης. Όλα τα πιάτα στο Rasayana δεν περιέχουν σιτάρι, γαλακτοκομικά ή κρέας και αποτελούνται κυρίως από ξηρούς καρπούς, σπόρους, φύτρα, λαχανικά και φρούτα.

Το μενού είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου χωρίς γλουτένη, με εξαίρεση τα δύο ορεκτικά για σούσι: Mock Salmon Sushi (περιέχει nama shoyu) και το Barley Sushi, το οποίο περιέχει σαφώς κριθάρι. Υπάρχει επίσης ένα «κοκτέιλ» από σιταρόχορτο στο μενού, μπορείτε να αποφασίσετε αν είναι ασφαλές να το καταναλώσετε. Οι χυμοί ψυχρής έκθλιψης και τα ωμά κέικ φαίνεται να είναι επίσης χωρίς γλουτένη, καθώς δεν χρησιμοποιείται βρώμη για κανένα από τα δύο. Το Rasayana’s Raw Cafe λαμβάνει επιπλέον πόντους brownie από εμάς για τη γαλήνια, ήρεμη και φυσιολατρική ατμόσφαιρά του, η οποία είναι ένα υπέροχο καλωσόρισμα σε σύγκριση με τη θορυβώδη και χαοτική Μπανγκόκ.

Εάν δεν θέλετε να περπατήσετε μέχρι το Cafe, μπορείτε να παραλάβετε το γεύμα σας στην πόρτα σας. Υ.Γ. Δεν προτείνουμε το Rasayana’s αν έχετε διάθεση για ένα ζεστό γεύμα.

Mango Sticky Rice (Δεν φοβάμαι)

Paleo Robbie ★

Το Paleo Robbie δεν είναι εστιατόριο, αλλά είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία παράδοσης γευμάτων στην Μπανγκόκ που παρέχει φρέσκα, βιολογικά, υγιεινά και υψηλής ποιότητας σπιτικά γεύματα Paleo σε οποιονδήποτε στην Μπανγκόκ. Το καλύτερο από όλα είναι 100% χωρίς γλουτένη.

Όλα τα γεύματα, τα οποία μαγειρεύονται από ξένο σεφ, δεν περιέχουν δημητριακά, επεξεργασμένα τρόφιμα, αρώματα τροφίμων, πρόσθετα, συντηρητικά και βιομηχανικό κρέας, απλώς αγνό, φυσικό και υγιεινό φαγητό όπως ακριβώς το ήθελε η μητέρα φύση. . Μπορείτε να καταβροχθίσετε πιάτα όπως το κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας με γκρεμολάτα μήλου ή τη σαλάτα με άγριο τόνο νικουάζ.

Όσο νόστιμο κι αν ακούγεται, το Paleo Robbie δεν είναι μια υπηρεσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια σύντομη επίσκεψη στην Μπανγκόκ, καθώς οι υπηρεσίες πληρωμής ανά παραγγελία δεν είναι διαθέσιμες. Το Paleo Robbie είναι περισσότερο για άτομα που θέλουν να μείνουν λίγο περισσότερο στην Μπανγκόκ, τουλάχιστον ένα μήνα.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους εάν βρίσκεστε στην Μπανγκόκ για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Με την επιλογή δοκιμαστικής εβδομάδας του Paleo Robbie, μπορείτε να δοκιμάσετε ή να πω να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες τους πριν δεσμευτείτε σε αυτές! Για τη δοκιμαστική εβδομάδα μπορείτε να παραγγείλετε για μία εβδομάδα (απαιτείται ελάχιστη παραγγελία τριών γευμάτων) και θα χρεωθείτε μόνο για τα γεύματα που παραγγείλατε. Έτσι, εάν μένετε στην Μπανγκόκ για λίγο ή θέλετε να ζήσετε εκεί, να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να έχετε ένα υγιεινό γεύμα 100% χωρίς γλουτένη που ετοιμάζεται και παραδίδεται απευθείας στο σπίτι ή στο γραφείο σας!

Για να μάθετε περισσότερα για το Paleo Robbie, ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπό τους .

Συμβουλή Insider: Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το Paleo Robbie, χρησιμοποιήστε τον κωδικό προσφοράς Paleo450 για να λάβετε έκπτωση 450 Baht (~ $12 USD) όταν παραγγείλετε έξι γεύματα ή περισσότερα ως νέος πελάτης.

Σάντουιτς καπνιστού σολομού από τη Theera

Thip Samay

Το Thip Samai είναι ένα δημοφιλές ταϊλανδέζικο εστιατόριο που επικεντρώνεται σε ένα πράγμα, το pad thai. Αυτό είναι το μόνο μέρος όπου μπορείτε να έχετε αυθεντικό pad thai που είναι παραδοσιακά χωρίς γλουτένη. Το pad thai δεν φτιάχνεται με σάλτσα σόγιας με πάστα ταμαρίνδου και γαρίδας. Οι μόνες επιλογές που δεν είναι χωρίς γλουτένη είναι το vegeterian pad thai καθώς είναι φτιαγμένο με σάλτσα σόγιας. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το egg wrap pad thai με ένα μπουκάλι από τον σπιτικό χυμό πορτοκαλιού τους. Το Thip Samai έχει τώρα πολλές τοποθεσίες, αλλά έχουμε φάει μόνο πολλές φορές στην αρχική τους τοποθεσία στην Maha Chai Rd.

Αρτοποιείο χωρίς αλλεργίες

Αυτό το αρτοποιείο στην Μπανγκόκ δεν έχει βιτρίνα, ωστόσο όλα τα προϊόντα του μπορούν να αγοραστούν μέσω Διαδικτύου. Τα νόστιμα καλούδια τους (μπισκότα, cupcakes και κέικ) μπορούν να απολαύσουν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι όσοι πάσχουν από αλλεργία, καθώς όλα τα προϊόντα είναι σόγια, οστρακοειδή, γάλα, αυγά, φιστίκια, γλουτένη και σιτάρι. Θέλετε να κάνετε ένα πάρτι χωρίς γλουτένη; Τώρα μπορείτε καθώς προσφέρουν υπηρεσίες catering. Όλες οι παραγγελίες πρέπει να γίνονται τρεις ημέρες νωρίτερα τηλεφωνικά (081-372-1583) από τις 8:30 π.μ. – 18:00 μ.μ. ή μέσω Facebook .

Μπαρ με μπύρα χωρίς γλουτένη στην Μπανγκόκ

Μια βραδινή έξοδος είναι απαραίτητη στην Μπανγκόκ, και μάντεψε τι; Υπάρχουν δύο μπαρ με μπύρα χωρίς γλουτένη! Ναι, είπα μπαρ με μπύρα χωρίς γλουτένη. Εδώ είναι τα δύο μπαρ που γνωρίζουμε στην Μπανγκόκ που πωλούν μπύρα χωρίς γλουτένη:

Wishbeer Home Bar

Σε αυτό το μπαρ πωλείται ποικιλία από μπύρες Brunehaut (GF Belgian Beers).

Μπουκάλια μπύρας

Το Bottles of Beer πουλάει την Daura Damm, μια lager χωρίς γλουτένη από την Ισπανία. Συμβουλή Insider: Αν αγοράσετε ένα πληρώνετε την τιμή του μπαρ, αλλά αν αγοράσετε έξι πληρώνετε τη χονδρική τιμή 🙂

Εστιατόρια χωρίς γλουτένη στο Τσιάνγκ Μάι

Pink House Garden Restaurant ★

Αρχικά απλώς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να παραγγείλετε νόστιμα κέικ χωρίς γλουτένη, το Cake Away έχει πλέον επεκταθεί σε ένα εστιατόριο 100% χωρίς γλουτένη με υγιεινά γεύματα χωρίς γλουτένη και νόστιμα κέικ! Το μικρό, οικογενειακά διοικούμενο εστιατόριο βρίσκεται σε έναν όμορφο κήπο, λίγα μόλις λεπτά με τα πόδια από το Silver Temple στο Τσιάνγκ Μάι. Εάν δεν το ψάξετε προσεκτικά, μπορεί απλώς να το χάσετε.

Το Pink House σερβίρει πιάτα χωρίς γλουτένη και χορτοφαγικά πιάτα, όπως πράσινο κάρυ, τηγανητό ρύζι ανανά και σαλάτα παπάγια. Τα πιάτα με tempeh είναι αγαπημένα μεταξύ των πελατών. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην φύγετε μέχρι να φάτε κάποιο επιδόρπιο. Το φαγητό στο Pink House είναι καλό, αλλά τα επιδόρπια είναι ακόμα καλύτερα. Ανεξάρτητα από το επιδόρπιο που επιλέξατε να απολαύσετε, θα το λατρέψετε.

Θέλετε να μάθετε πώς εμφανίστηκε ένα εστιατόριο 100% χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη; Ρωτήσαμε την ιδιοκτήτρια γιατί αποφάσισε να πάει 100% χωρίς γλουτένη και είπε απλώς επειδή ο σύζυγός της είναι αλλεργικός στη γλουτένη! Ως κοιλιοκάκη στην Ταϊλάνδη, δεν μπορούσα παρά να είμαι ευγνώμων στον άντρα της!

Η όμορφη ατμόσφαιρα και το 100% μενού χωρίς γλουτένη κάνουν αυτό το κρυμμένο στολίδι που πρέπει να επισκεφτείτε όσο βρίσκεστε στο Τσιάνγκ Μάι.

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο βασιλικού (Pad Kra Proaw)

Το βούτυρο είναι καλύτερο

Το Butter is Better είναι ένα αμερικανικό ζαχαροπλαστείο, το οποίο προσφέρει τα πάντα, από βάφλες και πίτες μέχρι σάντουιτς και άλλα κλασικά ντελικατέσεν. Πολλά από τα είδη μπορούν να γίνουν χωρίς γλουτένη. Ψήνουν επίσης το δικό τους ψωμί χωρίς γλουτένη που μπορεί να αγοραστεί από το καρβέλι. Δεν είναι φιλικό προς την κοιλιοκάκη.

Μπλε Διαμάντι

Το Blue Diamond είναι ένα υπέροχο μικρό μέρος για πρωινό δυτικού στιλ. Πολλά από τα πιάτα τους μπορούν να γίνουν χωρίς γλουτένη και vegan. Έχουν επίσης ένα κατάστημα συνδεδεμένο με το εστιατόριό τους, όπου μπορείτε να αγοράσετε πολλά προϊόντα χωρίς γλουτένη και βιολογικά προϊόντα. Δεν είναι φιλικό προς την κοιλιοκάκη.

Κουζίνα Salsa

Ένα μεξικάνικο εστιατόριο με πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη, όπως tacos, enchiladas και nachos. Ο ιδιοκτήτης έχει δύο μέλη της οικογένειας με κοιλιοκάκη και κατανοεί τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνει η διατροφή χωρίς γλουτένη. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το μενού τους αναφέρει ότι μπορεί να υπάρχει διασταυρούμενη μόλυνση.

Δωρεάν Bird Cafe

Το Free Bird Cafe είναι ένα vegan καφέ που δωρίζει όλα τα κέρδη του για να υποστηρίξει Βιρμανούς πρόσφυγες στην Ταϊλάνδη. Πολλά από τα πιάτα τους είναι ή μπορούν να γίνουν χωρίς γλουτένη.

Danissa Bakery & Cafe

Το Danissa Bakery & Cafe προσφέρει ψωμιά χωρίς γλουτένη (λευκό και πολύσπορο) και άλλες ψημένες λιχουδιές χωρίς γλουτένη. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τα περισσότερα στοιχεία του μενού να είναι χωρίς γλουτένη.

Pun Pun

Το Pun Pun έχει δύο εστιατόρια στο Τσιάνγκ Μάι που σερβίρουν θρεπτικά, χορτοφαγικά ταϊλανδέζικα φαγητά, βιολογικό τοπικό καφέ και σέικ και smoothies. Ορισμένα στοιχεία του μενού είναι χωρίς γλουτένη.

Εστιατόρια χωρίς γλουτένη στο Τσιάνγκ Ράι

Ο Μπαράμπ

Το Barrab είναι ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο βόρειου στιλ, λίγα μόλις βήματα από τον διάσημο πύργο του ρολογιού στο Τσιάνγκ Ράι. Η φιλική και αγγλόφωνη ιδιοκτήτρια, που πάσχει από αλλεργία στα φιστίκια, μας είπε ότι καταλαβαίνει απόλυτα πόσο δύσκολο είναι να ταξιδεύεις με αλλεργία! Γι’ αυτό φροντίζει να φροντίζει τους πελάτες της που υποφέρουν από αλλεργίες περνώντας διεξοδικά το μενού και εξηγώντας τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να έχετε. Φυσικά, πρέπει να την ενημερώσετε για την αλλεργία σας πριν την παραγγείλετε, καθώς το πιθανότερο είναι ότι θα είναι ο σερβιτόρος σας! Είναι περήφανη που χαιρετίζει όλους τους καλεσμένους της και τους παρουσιάζει το μενού.

Ο Barrab δεν έχει εκτενές μενού, μόλις 20 είδη έχουν τελειοποιήσει. Ό,τι φάγαμε ήταν πολύ νόστιμο! Από τα 20 γεύματα, μόνο τέσσερα δεν είναι χωρίς γλουτένη, τα τρία γεύματα με χοιρινό λουκάνικο και το Khao Soi. Εκτός από αυτό, είστε ελεύθεροι να αφεθείτε σε οποιοδήποτε από τα πιάτα. Οτιδήποτε είναι χωρίς γλουτένη επισημαίνεται σαφώς με το σύμβολο (G).

Αν και το επιδόρπιο δεν αποτελεί μέρος του μενού, μετά τις 17:00 μπορείτε να απολαύσετε ένα επιδόρπιο χωρίς γλουτένη που ονομάζεται Bualoy από μια γυναίκα που στήνει μαγαζί ακριβώς μπροστά από το εστιατόριο! Είναι εκεί μόνο τα βράδια.

Ανακατέψτε τηγανητό κοτόπουλο με καρύδια κάσιους (Gai Pad Med Ma Muang)

Εστιατόρια χωρίς γλουτένη στο Πάι

Το να ερωτευτείς το Pai ήταν εξαιρετικά εύκολο, όχι μόνο λόγω όλων των εκπληκτικών πραγμάτων που μπορείς να κάνεις στο Pai ή των χαλαρωτικών του δονήσεων, αλλά και λόγω της νυχτερινής του αγοράς!

Η νυχτερινή αγορά του Pai μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω πραγματικά και να συμμετάσχω στο street food extravaganza και όχι μόνο να τρώω γλυκά όλη την ώρα. Εξαιρουμένων των πάγκων με επιδόρπια και τσάι, υπάρχουν δύο πάγκοι που είναι 100% χωρίς γλουτένη!

Street Stall 1:100% Vegetarian Pad ThaiVegan σοκολατένιες μπάλες καρύδας

Αυτός ο πάγκος είναι όπου μπορείτε να φάτε Pad Thai. Δεν είναι το παραδοσιακό Pad Thai, καθώς δεν χρησιμοποιείται σάλτσα σόγιας ή σάλτσα στρειδιών στο πιάτο, μόνο σάλτσα tamarind (φρούτο tamarind με νερό). Για να φτιάξει το Pad Thai του, ο αγγλόφωνος μάγειρας μας διαβεβαίωσε ότι χρησιμοποιεί μόνο μαρούλι, τόφου, αυγά, noodles ρυζιού και σάλτσα tamarind… τίποτα άλλο, ούτε καν λάδι! Μόνο το Pad Thai κατασκευάζεται σε αυτόν τον πάγκο, οπότε μην ανησυχείτε για διασταυρούμενη μόλυνση. Έφαγα σε αυτό το στασίδι τόσο συχνά που ήξερε την παραγγελία μου πριν καν ανοίξω το στόμα μου! Όχι ότι ήταν τόσο δύσκολο να θυμηθώ χαχα

Ο τύπος που συνήθιζε να τρέχει αυτό το καλάθι δεν πουλάει πλέον Pad Thai, αντί να πουλάει τώρα vegan μπάλες σοκολάτας καρύδας. Επίσης χωρίς γλουτένη.

Τοποθεσία: Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον πάγκο στον κεντρικό δρόμο με τα πόδια (όπου είναι η νυχτερινή αγορά) μόλις 2 – 3 πάγκους μετά το Edible Jazz και το Wat Pakam. Εάν έρχεστε από την κατεύθυνση του σταθμού των λεωφορείων, θα είναι στην ίδια πλευρά με τον ναό. Απλώς χρησιμοποιήστε την εικόνα ως οδηγό για το πώς πρέπει να φαίνεται το στάβλο.

Pad Thai Stall στο Pai, Ταϊλάνδη

Σημείωση: Μην πειράζει το μπουκάλι Maggi στην εικόνα. Δεν το χρησιμοποιεί στη μαγειρική του και υπάρχει μόνο ως καρύκευμα για όσους θέλουν να το βάλουν στο Pad Thai τους μετά.

Street Stall 2: Shompu’s Potatoes

Η γυναίκα σε αυτό το στάβλο φτιάχνει μια κακή εκδοχή με φορτωμένες πατάτες. Είναι τόσο νόστιμα! Από τις ψητές πατάτες μέχρι τη σπιτική κρέμα γάλακτος και το guacamole, όλα είναι χωρίς γλουτένη! Μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά διαφορετικών επικαλύψεων όπως κρέμα γάλακτος με μανιτάρια και τυρί ή αβοκάντο, ντομάτα και τυρί. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να είσαι χοντρός σαν εμένα και να παίρνεις τα πάντα, αβοκάντο, ντομάτα, πέστο, μαύρες ελιές, μελιτζάνες, σπανάκι, σάλσα, μανιτάρια και φασόλια φούρνου! Ναι, τα έφαγα όλα αυτά σε μια ωραία ψητή γλυκοπατάτα. Νόστιμο! Πουλάει επίσης νάτσο, αλλά επέλεξα να τα παραλείψω καθώς χρησιμοποιεί μάρκες νάτσο που αγοράζονται από το κατάστημα και δεν εμπιστεύομαι πραγματικά τις ετικέτες.

Τοποθεσία: Αν βρήκατε τον τύπο του Pad Thai παραπάνω, απλώς περπατήστε 3-4 πάγκους και ο πάγκος πατάτας Shompu θα είναι εκεί. Χρησιμοποιήστε τη φωτογραφία ως οδηγό!

Shompu’s Potatoes

Γήινος τόνος

Το Earth Tone είναι ένα καφέ για χορτοφάγους που προσφέρει πολλά πιάτα χωρίς γλουτένη, όπως σαλάτες, βάφλες φαγόπυρου, ωμά κέικ και φρέσκα Spring rolls. Έχουν επίσης ένα μικρό κατάστημα συνδεδεμένο με το καφέ τους που πουλά προϊόντα χωρίς γλουτένη και βιολογικά προϊόντα.

Χοντρή γάτα

Το FatCat είναι ένα άλλο εστιατόριο υγιεινής διατροφής που προσφέρει πρωινό, σάντουιτς, σαλάτες και πολλά άλλα. Πολλά είδη είναι φυσικά χωρίς γλουτένη.

Εστιατόρια χωρίς γλουτένη στο Πουκέτ

Ψήνετε Δωρεάν Specialty Bakery & Coffee Shop ★

Η εύρεση του Bake Free στην Ταϊλάνδη ήταν σαν να βρίσκεις χρυσό. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα και λαχταριστά επιδόρπια χωρίς ανησυχία, καθώς όλα είναι χωρίς γλουτένη! Ποιος θα πίστευε ότι θα βρίσκαμε ένα 100% αποκλειστικό αρτοποιείο χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη; Σίγουρα όχι εμείς!

Το Bake Free διαθέτει ένα προκαθορισμένο μενού πρωινού με πιάτα όπως τηγανίτες και ομελέτες, καθώς και καθημερινές σπεσιαλιτέ που περιλαμβάνουν σούπες, σαλάτες, κις, ακόμη και νιόκι. Α, και φυσικά έχει μια ατελείωτη ποσότητα φρέσκων αρτοσκευασμάτων, όπως διάφορα κέικ και πίτες, ψωμί και πίτα.

Εκτός από το νόστιμο φαγητό χωρίς γλουτένη, αυτό που κάνει το Bake Free να ξεχωρίζει από πολλά άλλα εστιατόρια χωρίς γλουτένη είναι η αφοσίωση του ιδιοκτήτη (που είναι επίσης κοιλιοκάκης) να βεβαιωθεί ότι το Bake Free είναι πραγματικά ένα ασφαλές καταφύγιο για όσους έχουν αλλεργίες, ειδικά για κοιλιοκάκη. Δεν επιτρέπονται εξωτερικά τρόφιμα στο κατάστημα από πελάτες ή προσωπικό. Όλα τα εισαγόμενα προϊόντα GF ελέγχονται όχι μόνο μία αλλά δύο φορές για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι πραγματικά χωρίς γλουτένη. Οπότε ναι, το Bake Free είναι ξεκάθαρα ένα καταφύγιο χωρίς γλουτένη για κοιλιοκάκη!

Δεν είναι περίεργο που συνεχίσαμε να επιστρέφουμε στο Bake Free! Σοβαρά, δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το Πουκέτ χωρίς να επισκεφθείτε το Bake Free, ακόμα κι αν δεν κάνετε δίαιτα χωρίς γλουτένη!

Κέικ χωρίς γλουτένη από το Bake Free στο Πουκέτ

Εστιατόρια χωρίς γλουτένη στο Koh Samui

GreenLight Cafe

Το Greenlight Cafe είναι ένα εστιατόριο υγιεινής διατροφής με δημιουργικά πιάτα που παρασκευάζονται κυρίως από βιολογικά και τοπικά υλικά. Η πλειοψηφία του μενού είναι χωρίς γλουτένη και επισημαίνεται με σαφήνεια. Φιλικό χωρίς γλουτένη.

Vikas Life Cafe

Ως μέρος ενός Κέντρου Γιόγκα, το Vikasa Life Café εστιάζει στο να σερβίρει υγιεινά πιάτα που κάνουν καλό στην ψυχή. Από μπολ granola και acai μέχρι φαλάφαλ και μπολ του Βούδα, θα βρείτε πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη. Φιλικό χωρίς γλουτένη.

Εστιατόρια χωρίς γλουτένη στο Koh Phangan

Καφέ Κάρμα

Το Karma Kafe είναι μια φανταστική επιλογή για κοιλιοκάκη καθώς το μενού είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου χωρίς γλουτένη και τα μόνα που δεν είναι είναι η γκρανόλα και τα πιάτα που περιέχουν σάλτσα σόγιας. Σερβίρουν ακόμη και ψωμί χωρίς γλουτένη για μπιφτέκια, περιτυλίγματα χωρίς γλουτένη, γαλλικό τοστ χωρίς γλουτένη και πολλά άλλα.

World’s End Cafe

Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για πρωινό στο νησί τυχαίνει να είναι το καλύτερο εστιατόριο για όσους τρώνε χωρίς γλουτένη. Η ιδιοκτήτρια είναι κοιλιοκάκη και καταλαβαίνει τη διασταυρούμενη μόλυνση. Μπέργκερ, τηγανίτες, φαλάφαλ, σάντουιτς και επιδόρπια χωρίς γλουτένη είναι μερικά μόνο από τα υπέροχα πράγματα που μπορείτε να φάτε εκεί.

Ξενοδοχεία χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη

Με όλα τα ξενοδοχεία φιλικά προς τη γλουτένη στην Ταϊλάνδη, ενημερώστε το ξενοδοχείο κατά την κράτηση και συνεχίστε μια εβδομάδα πριν για να βεβαιωθείτε ότι έλαβαν το αίτημά σας και ότι μπορούν να καλύψουν τις απίστευτες ανάγκες σας χωρίς γλουτένη!

Ξενοδοχεία χωρίς γλουτένη στην Μπανγκόκ

Mandarin Oriental Bangkok | Bang Rak, 10500 Bangkok Το Mandarin Oriental Bangkok θεωρείται το καλύτερο από τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία της Μπανγκόκ! Με ένα προσωπικό που σας καλεί με το όνομά σας και καλύπτει κάθε σας ανάγκη, το Mandarin θα σας καλωσορίσει σίγουρα και θα καλύψει όλους τους διατροφικούς σας περιορισμούς! Διατίθενται επιλογές χωρίς γλουτένη στο πρωινό και σε ορισμένα από τα εστιατόριά τους. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα.

Renaissance Bangkok Ratchaprasong Hotel | Pathum Wan, 10330 Μπανγκόκ
Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την εμπορική Μέκκα της Μπανγκόκ, η Renaissance Bangkok είναι αφοσιωμένη στο να προσφέρει μια πραγματική εμπειρία 5 αστέρων σε όλους τους επισκέπτες της. Με μάφινς χωρίς γλουτένη, ψωμάκια και ψωμί, δεν θα μείνετε να αναρωτιέστε τι μπορείτε να φάτε εδώ, καθώς το Renaissance Bangkok σας καλύπτει. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα.

Μερικά από τα είδη χωρίς γλουτένη από τον μπουφέ του ξενοδοχείου μας

Ξενοδοχεία χωρίς γλουτένη στο Τσιάνγκ Μάι

Anantara Chiang Mai Resort | Chang Khlan, 50100 Chiang Mai
Το σύγχρονο πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς στις όχθες του ποταμού Mae Ping είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει κάθε επισκέπτη με διατροφικές ανάγκες. Το Anantara δεν έχει μόνο επιλογές χωρίς γλουτένη για πρωινό, αλλά και για τις υπηρεσίες φαγητού στο δωμάτιο. Η μαγειρική ομάδα του Anantara είναι πάντα πρόθυμη να ικανοποιήσει ειδικά αιτήματα! Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα.

Amaka Cafe Bed & Breakfast | Το Chang Phueak, 50200 Chiang Mai
Amaka είναι ένα μικρό bed & breakfast με φιλικό προσωπικό και καθαρά, άνετα και μοντέρνα δωμάτια. Όλα τα αρτοσκευάσματα στο Amaka Cafe είναι χωρίς γλουτένη και τα περισσότερα είδη πρωινού είναι επίσης χωρίς γλουτένη. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα.

Ξενοδοχεία χωρίς γλουτένη στο Πουκέτ

Dusit Thani Laguna Phuket | Bang Tao Beach, 83000 Phuket
Αυτό το ξενοδοχείο 5 αστέρων δεν έχει κανένα πρόβλημα να περιποιηθεί και να κάνει τους επισκέπτες του να νιώθουν ξεχωριστοί με τα πολυτελή δωμάτιά του, τα πέντε κορυφαία εστιατόρια, την εξωτερική πισίνα και το πλήρες σπα! Κατόπιν αιτήματος, το Dusit Thani μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες με αλλεργία στη γλουτένη ψωμί χωρίς γλουτένη, βάφλες, τηγανίτες, μπισκότα και ζυμαρικά, καθώς και πιάτα χωρίς γλουτένη στα εστιατόρια! Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα.

JW Marriott Phuket Resort | Mai Khao Beach, 83110 Phuket
Αυτό το θέρετρο εμπνευσμένο από την Ταϊλάνδη που βρίσκεται στην παραλία με τη λευκή άμμο του Khao Lak προσφέρει στους διαιτητές χωρίς γλουτένη κάτι περισσότερο από επιλογές χωρίς γλουτένη, όπως ψωμί και μάφιν στο πρωινό! Τα εστιατόρια του JW Marriott Phuket έχουν επίσης επιλογές χωρίς γλουτένη, όπως το ιταλικό εστιατόριο που σερβίρει ζυμαρικά χωρίς γλουτένη και πίτσα χωρίς γλουτένη. Εδώ, φροντίζουν οι επισκέπτες τους χωρίς γλουτένη να φιλοξενούνται σε κάθε στροφή. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα.

Λιβανέζικο πρωινό από το Bake Free

Ξενοδοχεία χωρίς γλουτένη στο Koh Samui

InterContinental Samui Baan Taling Ngam Resort | Taling Ngam Beach, 84140 Koh Samui
Στο InterContinental Samui μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας χωρίς γλουτένη από ένα από τα πιο όμορφα πλεονεκτήματα σε ολόκληρο το νησί! Το πρωινό χωρίς γλουτένη περιλαμβάνει ψωμί χωρίς γλουτένη και μάφιν! Το εστιατόριο δίπλα στην πισίνα μπορεί επίσης να ετοιμάσει γεύματα χωρίς γλουτένη κατόπιν αιτήματος. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα.

Four Seasons Resort Koh Samui | Ban Bang Po, 84140 Koh Samui
Αυτή η ήσυχη όαση που περιβάλλεται από τροπικά δέντρα διαθέτει ξεχωριστό, αλλά μικρό τμήμα πρωινού σε μπουφέ χωρίς γλουτένη με φρέσκο, σπιτικό ψωμί χωρίς γλουτένη και αρτοσκευάσματα που αλλάζει καθημερινά! Επίσης, αν ρωτήσετε καλά, μπορεί να πάρετε ακόμα και νόστιμες και αφράτες τηγανίτες χωρίς γλουτένη! Όσον αφορά το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο, μπορείτε επίσης να βρείτε μια σειρά από επιλογές χωρίς γλουτένη. Και ακόμη και την ώρα του απογευματινού τσαγιού, μπορείτε να απολαύσετε σνακ χωρίς γλουτένη. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα.

Σούπερ μάρκετ με είδη χωρίς γλουτένη

Villa Market

Το Villa Market είναι η κορυφαία επιλογή μας όταν ψάχνετε για είδη χωρίς γλουτένη. Έχουν σχεδόν τα πάντα, από δημητριακά, μούσλι και σνακ μπαρ μέχρι ζυμαρικά, μπισκότα, μείγμα αλευριού για τηγανίτες και πολλά άλλα. Το μόνο που δεν βρήκαμε ήταν ψωμί! Αλλά hey, υπάρχουν αρκετά προϊόντα χωρίς γλουτένη για να μην λυπηθείτε που δεν έχετε ψωμί. Αν και υπάρχει ένα τμήμα χωρίς γλουτένη, θα βρείτε τα περισσότερα αντικείμενα χωρίς γλουτένη διάσπαρτα στους διαδρόμους. Μπορείτε να βρείτε Villa Markets στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ταϊλάνδης.

Σούπερ μάρκετ Rimping

Αν βρίσκεστε στο Τσιάνγκ Μάι, αυτό είναι το σούπερ μάρκετ στο οποίο θέλετε να πάτε για να βρείτε προϊόντα χωρίς γλουτένη. Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα τροφών χωρίς γλουτένη, από δημητριακά μέχρι μείγματα αλευριού Bob Mill. Υπάρχουν τρεις τοποθεσίες στο Τσιάνγκ Μάι, μία από τις οποίες βρίσκεται στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου Maya.

Sunshine Market

Βρίσκεται μόνο στην Μπανγκόκ, το Sunshine Market είναι ένα μικρό κατάστημα υγείας με ποικιλία προϊόντων χωρίς γλουτένη. Εκτός από τα προϊόντα τους χωρίς γλουτένη στο σούπερ μάρκετ, ψήνουν επίσης τα δικά τους ψωμιά και σνακ που είναι όλα χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά. Σημείωση συγγραφέα : Πρόσφατα επισκέφθηκα ξανά το Sunshine Market και ανακάλυψα ότι τα ψημένα προϊόντα τους με GF δεν είναι κατάλληλα για κοιλιακούς , καθώς παρασκευάζονται στις ίδιες εγκαταστάσεις που επεξεργάζονται αλεύρι όλυρας και καμούτ.

Γκουρμέ Αγορά

Το Gourmet Market είναι ακριβώς όπως ακούγεται, φαγητό καλής ποιότητας, αλλά σε βαριά τιμή! Ωστόσο, πωλούν επίσης εισαγόμενα προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως είδη χωρίς γλουτένη! Υπάρχουν πολλά καταστήματα σε όλη την Μπανγκόκ.

Tops Market

Οι κορυφές βρίσκονται σε όλη την Ταϊλάνδη. Δεν διαθέτουν πολλά είδη χωρίς γλουτένη, ωστόσο εδώ είδαμε και αγοράσαμε για πρώτη φορά τις σάλτσες μας χωρίς γλουτένη! Στα μεγαλύτερα καταστήματά τους μπορεί να βρείτε περισσότερα προϊόντα χωρίς γλουτένη, καθώς τα μεγαλύτερα καταστήματα έχουν περισσότερες δυτικές μάρκες!

Χρήσιμες ταϊλανδικές φράσεις για κοιλιακούς

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, φροντίστε να λάβετε τη ΔΩΡΕΑΝ κάρτα ταϊλανδικής αλλεργίας σας εδώ .

 • Είμαι αλλεργικός στο αλεύρι σίτου – Είμαι αλλεργικός στο αλεύρι σίτου (Puum Paae Paeng-saa-lii)
 • Είμαι αλλεργικός στη σάλτσα στρειδιών – είμαι αλλεργικός στο λάδι στρειδιών (Puum Paae Naam Man Hoy)
 • Είμαι αλλεργικός στη σάλτσα σόγιας – Είμαι αλλεργικός στη σάλτσα σόγιας (Puum Paae see-ew).
 • Δεν μπορώ να φάω – Δεν μπορώ να φάω (Kin Mai Dai)
 • Μην προσθέτετε σάλτσα σόγιας – μην προσθέτετε σάλτσα σόγιας (Mai sai see-ew)
 • Αλεύρι σίτου – αλεύρι σίτου (Paeng-saa-lii)
 • Ρυζάλευρο – ρυζάλευρο (Paeng-khao-jao)
 • Ψωμί – ψωμί (Kha-nom-pang)
 • Maggi – Maggie (Mag-gee)
 • Σάλτσα σόγιας – σάλτσα σόγιας (Βλ.-ew)
 • Oyster sauce – σάλτσα στρειδιών (Naam Man Hoy)
 • Σάλτσα μανιταριών – Σάλτσα μανιταριών (Si-ew hed hohm)

Φράσεις μπόνους:

 • Όχι πικάντικο – όχι πικάντικο (Mâi pèt)
 • Χωρίς λάδι παρακαλώ – Χωρίς λάδι (Mâi sài náam man)
 • Χωρίς ζάχαρη παρακαλώ – Χωρίς προσθήκη ζάχαρης (Mâi sài náam dtaan)
 • Χωρίς MSG – Χωρίς MSG (Mâi sài pong choo rót)
 • Ευχαριστώ – Ευχαριστώ/ ka (Kòp kun kráp/kâ)

Βιβλία για την Ταϊλάνδη και το φαγητό της

Ξέρω ότι ήταν πολύ διάβασμα, αλλά ελπίζω ότι αφού διαβάσετε αυτόν τον οδηγό Ταϊλάνδης χωρίς γλουτένη, νιώθετε σίγουροι και έτοιμοι να ταξιδέψετε στην Ταϊλάνδη με δίαιτα χωρίς γλουτένη! 

Σας εύχομαι ένα χαρούμενο και ασφαλές ταξίδι χωρίς γλουτένη στην Ταϊλάνδη!

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe
Διαβάστε επίσης:
Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.