Ταξίδι στις Φιλιππίνες – Προτεινόμενοι προορισμοί για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Τα ταξίδια, για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι μια κοινωνική δραστηριότητα. Ταξιδεύουμε με την οικογένεια και τους φίλους. Ταξιδεύουμε με συναδέλφους από το γραφείο, ή ακόμα και με γνωστούς με τους οποίους έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα.

Υπάρχουν στιγμές, ωστόσο, που κανείς στον κύκλο μας δεν συμμερίζεται τη δίψα μας για ταξίδια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορούμε είτε να ταξιδέψουμε μόνοι είτε να μην ταξιδέψουμε καθόλου. Για τα πραγματικά ταξιδιωτικά σφάλματα, το δεύτερο δεν είναι καθόλου επιλογή.

Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν μόνοι τους για αυτόν τον λόγο. Αντί να υπομένουν τη συντροφιά αγνώστων σε γκρουπ περιηγήσεων, για παράδειγμα, οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες προτιμούν να το κάνουν μόνοι τους, λατρεύοντας την ελευθερία να κάνουν επιλογές και να τις αλλάζουν, να πηγαίνουν σε ένα μέρος και να φεύγουν νωρίς ή να μένουν αργά, και ιδιαίτερα να παίρνουν να γνωρίζει και να συνομιλεί με ανθρώπους με τους οποίους δεν θα μιλούσε κανονικά αν δεν ήταν μόνος.

Οι Φιλιππίνες είναι φιλικές προς τους μεμονωμένους ταξιδιώτες

Οι Φιλιππίνες είναι ένα από εκείνα τα μέρη που καλωσορίζουν και είναι γενικά φιλόξενα σε μοναχικούς ταξιδιώτες. Υπάρχουν πολλοί προορισμοί στη χώρα που είναι ευνοϊκοί για σόλο ταξίδια, μεγιστοποιώντας την εμπειρία του ταξιδιώτη από μια διαφορετική κουλτούρα. Οι ντόπιοι είναι γενικά φιλικοί προς τους ξένους και υπάρχουν πολλά ανθρωπογενή και φυσικά αξιοθέατα που συνήθως δεν συχνάζουν τουρίστες.

Παρακάτω είναι μερικοί από τους ιδανικούς σόλο προορισμούς από κάθε μεγάλο νησί των Φιλιππίνων, από τη Λουζόν μέχρι το Βισάγιας και ακόμη και το Μιντανάο.

για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια επισκεφτείτε το ticketswe 

Επισκεφθείτε τις αρχαίες εκκλησίες και φάτε τοπικές λιχουδιές στο Ilocos Norte και το 

Βρίσκονται στη Βόρεια Λουζόν, αυτές οι δύο επαρχίες συρρέουν από ταξιδιώτες που αναζητούν μαγευτική θέα στον ωκεανό, παλιές εκκλησίες, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και ένδοξα φυσικά αξιοθέατα. Η προσφορά του σε απολαυστικές κουζίνες λαχανικών, όπως το pinakbet, τοπικές λιχουδιές όπως το bagnet και το διάσημο empanadang Vigan, το έχει κάνει επίσης αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις του φαγητού.

Ανάλογα με το πρόγραμμα του καθενός, αυτές οι δύο επαρχίες μπορούν να συνδυαστούν σε ένα μόνο ταξίδι καθώς απέχουν μόνο 2,5 ώρες η μία από την άλλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να πάρετε ένα αεροπλάνο από τη Μανίλα στο Laoag. Από εκεί, το Sinking Bell Tower μήκους 45 μέτρων είναι εύκολα προσβάσιμο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται επίσης η εκκλησία του St. William που χτίστηκε την ισπανική εποχή, μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στις Φιλιππίνες.

Το Vigan, η πρωτεύουσα του Ilocos Sur, είναι εύκολα προσβάσιμο από το Laoag. Είναι γνωστό για το Calle Crisologo (οδός Crisologo), ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Calle Crisologo είναι ένας δρόμος μισού χιλιομέτρου με σπίτια που παρουσιάζουν αρχιτεκτονική που χρονολογείται από την εποχή του ισπανικού αποικισμού. Πολλά καταστήματα με σουβενίρ γεμάτα με τοπικά χειροτεχνήματα περιστοιχίζουν επίσης την περιοχή. Για μια πιο ευχάριστη εμπειρία, περπατήστε στο δρόμο ή νοικιάστε μια calesa, μια άμαξα, για να περιηγηθείτε στην πόλη.

Ταξίδι στις Φιλιππίνες – Προτεινόμενοι προορισμοί για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Περπατήστε τη μεγαλύτερη γέφυρα στις Φιλιππίνες στο Leyte

Το Leyte στα ανατολικά Visayas μπορεί να υπερηφανεύεται για ιστορικά μέρη, ανθρωπογενείς κατασκευές και φυσικούς πόρους που σίγουρα θα ενδιαφέρουν τον μόνο ταξιδιώτη. Οι ντόπιοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν backpackers στην επαρχία τους, και αν περάσετε, να είστε έτοιμοι να σας κάνουν κάθε είδους ερωτήσεις.

Μια επιλογή για να καλύψετε περισσότερο έδαφος είναι να συμμετάσχετε σε μια ομαδική περιοδεία που οργανώνεται από την κυβέρνηση που ονομάζεται Icot Icot (Going Around). Το δρομολόγιό του περιλαμβάνει μια ενδιάμεση στάση στο Provincial Capitol, Leyte Park Hotel, Madonna Shrine, Sto. Εκκλησία και ναός Nino, Μνημείο MacArthur, καθώς και η περιοχή του κέντρου της πόλης.

Η γέφυρα San Juanico – στα 2,16 χλμ., η μεγαλύτερη γέφυρα στις Φιλιππίνες – περιλαμβάνεται επίσης στο δρομολόγιο. Συνδέει τις επαρχίες Leyte (μέσω Tacloban) και Samar (πλευρά Sta. Rita). Ένας διάδρομος βρίσκεται και στις δύο πλευρές όπου μπορεί κανείς να απολαύσει με ασφάλεια την απαράμιλλη θέα της ζωής του νησιού από κάτω.

Επίσης, προορισμός για καλοφαγάδες, το Leyte προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προσφορών από τις τοπικές λιχουδιές του, όπως το binagol, το chocolate moon, το sagmani και τις παστίλιες Carigara, μέχρι διεθνή πιάτα.

Ταξίδι στις Φιλιππίνες – Προτεινόμενοι προορισμοί για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Travel Solo στις Φιλιππίνες

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους φιλικούς προορισμούς μεμονωμένους ταξιδιώτες στις Φιλιππίνες. Εκτός από το ότι είναι εύκολα προσβάσιμο στη Μανίλα ή το Cebu City, υπάρχουν διάφορες επιλογές διαμονής που εξυπηρετούν τόσο τον πολυτελή ταξιδιώτη όσο και τον πανταχού παρών με σακίδιο. Η ανάπτυξη έχει πιάσει επίσης σε αυτά τα μέρη. μπορείτε εύκολα να βρείτε ΑΤΜ, διεθνείς αλυσίδες γρήγορου φαγητού και περιοχές WIFI σε αυτούς τους προορισμούς.

Αν και δεν είναι ελκυστική κάθε πτυχή του μεμονωμένου ταξιδιού – θα ήταν καλό να μοιραστείτε τις αντιδράσεις σας με ένα άλλο άτομο, για παράδειγμα, ή να μοιράσετε τα τέλη για τη διαδρομή ή τη διαμονή με κάποιον άλλο .

Το μεμονωμένο ταξίδι προάγει την ανεξαρτησία, παρέχει ευέλικτο πρόγραμμα ταξιδιού και δίνει την ευκαιρία σε κάποιον να γνωρίσει τον εαυτό του.

Γιατί πηγαίνοντας μόνος σε έναν παράξενο, νέο προορισμό, δεν έχεις κανέναν άλλον να βασιστείς εκτός από τον εαυτό σου και μερικές φορές ανακαλύπτεις μέσα από σόλο ταξίδια ότι είσαι πιο δυνατός από όσο νομίζεις ότι είσαι.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια