ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων, χρόνου και λιγότερης ταλαιπωρίας.

Περιεχόμενα

Χρειάζεστε ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου για  λιγότερη ταλαιπωρία  που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια εκπληκτική περιπέτεια; Τότε μην ψάχνετε άλλο, σας έχουμε καλύψει! Οι ταξιδιωτικές μας συμβουλές σας έχουν καλύψει…\
65 Συμβουλές ταξιδιού για όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μετά από περισσότερα από 5 χρόνια ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, επισκεπτόμενοι πολλούς από τους καλύτερους προορισμούς backpacking που μπορείτε να σκεφτείτε, σκεφτήκαμε ότι ήρθε η ώρα να συγκεντρώσουμε τις κορυφαίες ταξιδιωτικές συμβουλές μας!

Αυτές είναι όλες οι συμβουλές που έχουμε χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια και σχεδιάζουμε να τις χρησιμοποιήσουμε στα μελλοντικά μας ταξίδια.

Πολλοί έχουν μάθει σκληρά μετά από πολλά λάθη όλα αυτά τα χρόνια!

Επομένως, εάν μόλις ξεκινάτε τις παγκόσμιες ταξιδιωτικές σας περιπέτειες, λάβετε υπόψη σας για να αποφύγετε τα ίδια λάθη.

Θα πρέπει να σας βοηθήσουν με τα πάντα, από το σχεδιασμό των περιπετειών σας, μέχρι την εξοικονόμηση χρημάτων και ακόμη και το πώς να παραμείνετε ασφαλείς στο δρόμο!

Επιπλέον, χωρίσαμε αυτόν τον οδηγό σε διαφορετικές ενότητες για να σας βοηθήσουμε, είστε ευπρόσδεκτοι!

Θέλετε τις συνολικά 10 καλύτερες συμβουλές μας; Εδώ είναι …

Επτά χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε από το άγχος όταν πετάτε με το κατοικίδιο ζώο σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Συνάψτε Ετήσια Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Είναι σημαντικό να ταξιδεύετε ΠΑΝΤΑ με ταξιδιωτική ασφάλιση. 

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Είναι ένα ανόητο ρίσκο να αναλάβετε εάν δεν είστε καλυμμένοι και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι το να πληρώσετε για την υγειονομική περίθαλψη από την τσέπη σας είναι πολύ πολύ ακριβό. 

Εάν κάνετε περισσότερα από ένα ταξίδια το χρόνο, είναι συχνά πιο εφικτό να συνάψετε ένα ετήσιο συμβόλαιο. Ή ένα που ανανεώνεται αυτόματα κάθε μήνα. αλλά σας επιτρέπει να κάνετε παύση όταν δεν χρειάζεται.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει κάλυψη για τον κορωνοϊό, κάτι που εξακολουθούν να εφαρμόζουν οι περιορισμένες ταξιδιωτικές πολιτικές.

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Όσο Νωρίτερα Κάνετε Κράτηση, Τόσο Φθηνότερες Είναι Οι Πτήσεις

Οι περισσότερες εταιρείες πτήσεων δημοσιεύουν το πρόγραμμα πτήσεων τους ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η καλύτερη συμφωνία.

Φαίνεται ότι υπάρχει ένα γλυκό σημείο όσον αφορά την κράτηση πτήσεων, και αυτό τείνει να είναι περίπου 4-6 μήνες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε μερικές εξαιρετικές προσφορές της τελευταίας στιγμής!

Ωστόσο, αν, όπως εμείς, σας αρέσει να είστε λίγο προετοιμασμένοι όταν κάνετε κράτηση για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, τότε αυτή είναι μια καλή οδηγία για να στοχεύσετε.

Σίγουρα, μπορεί να μπορέσετε να εξοικονομήσετε λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά θα μπορούσατε επίσης να καταλήξετε να αναγκαστείτε να πληρώσετε πολύ περισσότερα!

ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων, χρόνου

 

3. Κάντε Κράτηση Δωματίων Ξενοδοχείου Με Δυνατότητα Επιστροφής Χρημάτων

Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι όταν ταξιδεύετε (ειδικά όταν κάνετε σακίδιο), τα σχέδιά σας δεν παίζουν πάντα.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ακυρώσετε τις κρατήσεις ξενοδοχείων την τελευταία στιγμή.

Αντί να χάνετε αυτά τα χρήματα, είναι υπέροχο να χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο όπως η Booking ή η Airbnb, που (τις περισσότερες φορές) προσφέρουν δωρεάν ακυρώσεις (μερικές φορές ακόμη και την ημέρα που πρόκειται να φτάσετε!)

Αυτό έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για εμάς σε καταστάσεις της τελευταίας στιγμής όπου οι συνθήκες έχουν αλλάξει. 

Για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο χρόνο με αυτήν τη διαδικασία, προτείνω να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο σύγκρισης τιμών όπως το CozyCozy που συγκρίνει τις ιδιότητες γύρω από μια δεδομένη τοποθεσία.

Κατατάσσουν όλα τα ακίνητα τόσο στην Airbnb όσο και στην Booking κάνοντας αυτή τη διαδικασία αναζήτησης 10 φορές πιο εύκολη. Και ακόμη και να έχετε την επιλογή να εμφανίζετε ιδιότητες μόνο με ευέλικτους όρους ακύρωσης.

4. Ξεκινήστε Να Προετοιμάζετε Το Ταξίδι Σας Τουλάχιστον 6 Εβδομάδες Πριν Πάτε

Λατρεύουμε ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής και, ενώ είναι υπέροχα, αν πηγαίνετε κάπου που απαιτεί συγκεκριμένη βίζα, τότε ορισμένες αιτήσεις για βίζα μπορεί να διαρκέσουν έως και 6 εβδομάδες, οπότε να το έχετε υπόψη σας όταν σχεδιάζετε τα ταξίδια σας.

Επιπλέον, το ίδιο συμβαίνει με τους εμβολιασμούς και τον προγραμματισμό ορισμένων τουριστικών αξιοθέατων. 

Για παράδειγμα, η απόκτηση εισιτηρίων για hot spots όπως το Μουσείο της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ ή το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη απαιτεί κράτηση τουλάχιστον μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

5. Κλείστε Χρόνο Για Διακοπές Πολύ Πριν Πάτε

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ψηφιακοί νομάδες που εργάζονται ενώ ταξιδεύουν, γι’ αυτό θυμηθείτε να κάνετε κράτηση για τις διακοπές σας πολύ πριν πάτε.

Αν μπορείτε, δημιουργήστε τον χρόνο των διακοπών σας, ώστε να μπορείτε πραγματικά να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας!

Αν πρόκειται να κάνετε διάλειμμα στην πόλη, δοκιμάστε να κάνετε κράτηση για Πέμπτη ή/και Δευτέρα ρεπό, ώστε να μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο.

6. Προσθέστε Σελιδοδείκτες Σε Αναρτήσεις Στο Instagram Για Να Θυμάστε Υπέροχα Μέρη Για Επίσκεψη

Αυτή είναι μια εξαιρετική ταξιδιωτική συμβουλή και κάτι που άρχισα να κάνω τα πιο πρόσφατα χρόνια.

Το Instagram είναι ένας παράδεισος ταξιδιωτικής έμπνευσης και μπορείτε να ανακαλύψετε μερικά απίθανα μέρη, τόσο δημοφιλή όσο και απομακρυσμένα.

Εάν αποθηκεύσετε αυτές τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες , μπορείτε να τις αναζητήσετε όταν επισκέπτεστε μια τοποθεσία και πολλές φορές οι άνθρωποι επισημαίνουν την τοποθεσία στις φωτογραφίες τους, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

Βρέθηκα με πολλά μέρη για να ανακαλύψω από το Instagram όταν επισκεφτήκαμε τις Φιλιππίνες .

ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων, χρόνου και λιγότερης ταλαιπωρίας.

7. Να Έχετε Μαζί Σας Περισσότερες Από Μία Πιστωτικές/Χρεωστικές Κάρτες

Μην κάνετε το λάθος να ταξιδέψετε μόνο με μία τραπεζική κάρτα.

Είναι πολύ εύκολο να χαθεί, να σπάσει, να κλαπεί και υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα να μην το δεχτεί το ΑΤΜ (ή να φάει την κάρτα!).

Προετοιμαστείτε για αυτό φέρνοντας μαζί σας τουλάχιστον 2 ή 3 κάρτες. 

Αυτή θα μπορούσε να είναι μία χρεωστική κάρτα, μία πιστωτική κάρτα και μια κάρτα ταξιδιού.

Εάν είστε από το Ηνωμένο Βασίλειο (όπως εμείς), τότε θα πρέπει να δείτε τα Monzo και Revolut .

8. Αγοράστε Ένα Ποιοτικό Σακίδιο Ή Βαλίτσα

Πριν ξεκινήσετε μια περιπέτεια, είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε διάφορα σακίδια και βαλίτσες που θα έχουν καλή απόδοση στο περιβάλλον που επισκέπτεστε.

Φυσικά, εάν επισκέπτεστε έναν προορισμό που είναι αρκετά φιλικός προς τους τουρίστες, τότε πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε κάτι στιβαρό και στιβαρό, αλλά εάν ταξιδεύετε με σακίδια για μεγάλες χρονικές περιόδους σε διαφορετικά εδάφη και μέρη, τότε θα χρειάζεστε ένα σακίδιο που να μπορεί να χειριστεί αυτό το περιβάλλον.

Συνήθως , τα σακίδια υψηλότερης ποιότητας είναι λίγο πιο ακριβά, ΑΛΛΑ, διαρκούν πολύ περισσότερο! Η κορυφαία σύστασή μου αυτή τη στιγμή θα ήταν το σακίδιο Tropicfeel Shell .

Ως πρόσθετη συμβουλή, ζητήστε την τσάντα σας ως δώρο για χριστουγεννιάτικα/γενέθλια . Οι γονείς μας πλήρωσαν τα πρώτα μας σακίδια ως χριστουγεννιάτικο δώρο πριν ξεκινήσουμε για τη Νότια Αμερική.

Αεροπορικά εισιτήρια

9. Αφήστε Τουλάχιστον 1,5 Ώρα Μεταξύ Των Πτήσεων Σύνδεσης

Ο Bradley και εγώ έχουμε κάνει πολλές πτήσεις σύνδεσης όλα αυτά τα χρόνια και έχω μάθει ότι υπάρχει τέλεια ισορροπία όσον αφορά τον χρόνο σύνδεσης.

Είναι σαφές ότι δεν θέλετε να είναι πολύ μεγάλη, γιατί η αναμονή είναι απλώς ενοχλητική, αλλά δεν θέλετε επίσης να είναι πολύ σύντομη, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. 

Είχαμε συχνά χρόνους σύνδεσης πτήσεων που ήταν 45 λεπτά και όταν η πρώτη μας πτήση προσγειώθηκε με 15 λεπτά καθυστέρηση και πρέπει ακόμα να περάσουμε από την ασφάλεια, να τρέξουμε σε διαφορετική πύλη επιβίβασης ή να μπούμε στην επόμενη πτήση, ξαφνικά ΔΕΝ υπάρχει πολύ χρόνο!

Βρήκαμε ότι ο χρόνος σύνδεσης 1,5 ώρας φαίνεται να λειτουργεί καλά. Θα έχετε χρόνο να πάτε στην τουαλέτα και να πιείτε έναν καφέ πριν από την επόμενη πτήση σας.

10. Χρησιμοποιήστε το ticketswe Πριν Κάνετε Κράτηση Για Οποιαδήποτε Πτήση

Δεν έχουμε κάνει ποτέ κράτηση πτήσης χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το ticketswe

Πάντα.

Το ticketswe είναι ένας ιστότοπος σύγκρισης πτήσεων και σας δείχνει τους καλύτερους δυνατούς συνδυασμούς πτήσεων, από άποψη χρόνου και τιμής. 

Ποτέ δεν θα το πάρετε σίγουρα φθηνότερα αναζητώντας απευθείας (εκτός και αν έχετε βαθμούς), επομένως το ticketswe είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε πτήσεις σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις τιμών εάν θέλετε να αγοράσετε πτήσεις στη φθηνότερη τιμή! 

11. Κάντε Online Κράτηση Εισιτηρίων Όταν Είναι Δυνατόν

Η online κράτηση εισιτηρίων για όλες τις πτυχές του ταξιδιού έχει γίνει πολύ δημοφιλής. Βρισκόμαστε σε μια ψηφιακή εποχή όπου το χαρτί δεν είναι πραγματικά απαραίτητο.

Όσον αφορά τα ταξίδια, αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο.

Υπάρχει λιγότερη επιπλοκή και σύγχυση όταν όλα είναι online. 

Επιπλέον, συχνά θα βλέπετε ότι όταν κάνετε κράτηση τουριστικών αξιοθέατων μέσω διαδικτύου, μπορείτε να λάβετε εκπτώσεις, κωδικούς κουπονιών και προσφορές flash που θα σας επιτρέψουν να εξοικονομήσετε χρήματα.

Συνήθως χρησιμοποιούμε το GetYourGuide  για όλες τις ανάγκες περιήγησης.

Συμβουλές για την εύρεση των καλύτερων ημερομηνιών για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

12. Συγκρίνετε Τοποθεσίες Περιήγησης Πριν Κάνετε Κράτηση (Klook/GYG/Viator)

Στην ίδια σημείωση … υπάρχουν πολλές τουριστικές εταιρείες στο διαδίκτυο που προσφέρουν διαφορετικές προσφορές και εμπειρίες, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόση μπορεί να είναι η διαφορά στην τιμή μεταξύ ορισμένων από αυτές τις εταιρείες.

Πάντα διασταυρώνουμε διαφορετικούς ιστότοπους για την ίδια περιήγηση ή εμπειρία, για να δούμε ποιος προσφέρει την καλύτερη προσφορά.

Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι μόνο μερικά δολάρια, αλλά αν έχετε έναν προϋπολογισμό, αυτό θα αθροιστεί!

Εδώ είναι όλοι οι ιστότοποι περιήγησης που χρησιμοποιήσαμε και προτείνουμε:

13. Χρησιμοποιήστε Το Rome2Rio Για Να Κάνετε ΠΟΛΥ Ευκολότερο Τον Προγραμματισμό Των Μεταφορών

Το Rome2Rio είναι ένας φανταστικός ιστότοπος που σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε σε οποιαδήποτε δύο τοποθεσίες στον κόσμο και θα σας δώσει όλες τις επιλογές για να φτάσετε εκεί, μαζί με το εκτιμώμενο κόστος.

Αυτό είναι πολύ καλό, όχι μόνο για τον προγραμματισμό μιας διαδρομής ταξιδιού , αλλά και για τη γρήγορη επεξεργασία ενός ακατέργαστου προϋπολογισμού.

Το μόνο πράγμα που θα πω είναι να μην παίρνετε ποτέ τις τιμές τους ως σταθερή απάντηση.

Όσον αφορά την πραγματική κράτηση, οι τιμές τις ημέρες που έχετε επιλέξει μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, επομένως χρησιμοποιήστε τις ως μια πρόχειρη εκτίμηση.

14. Ελέγξτε Την Πτήση Σας Μόλις Ανοίξει Για Να Συγκεντρώσετε Θέσεις

Είναι πραγματικά ενοχλητικό όταν κάνετε κράτηση πτήσεων με τους φίλους ή τους συνεργάτες σας και η αεροπορική εταιρεία θέλει να σας χρεώσει 30 $ ανά θέση για να καθίσετε μαζί.

Δεν νομίζω ότι είναι δικαιολογημένο.

Αλλά υπάρχει τρόπος να το παρακάμψετε. 

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες θα σας πουν την ακριβή ώρα που θα ανοίξει το check-in για μια πτήση.

Σας προτείνω να βάλετε ένα ξυπνητήρι και να το ελέγξετε ακριβώς εκείνη τη στιγμή, και πιθανότατα θα καθίσετε μαζί. 

Αυτό λειτουργούσε πάντα για εμάς, ειδικά σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Ryanair, σας καθιστούν εσκεμμένα μακριά η μία από την άλλη επειδή δεν πληρώσατε για επιπλέον θέσεις, αλλά είναι μια αεροπορική εταιρεία μικρών αποστάσεων, οπότε είναι εντάξει!

15. Χρησιμοποιήστε Ομάδες Στο Facebook Για Τοπικές Εμπειρίες

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε τοπικές εμπειρίες που είναι χαμηλού κόστους ή δωρεάν είναι μέσω ομάδων στο Facebook.

Οι περισσότεροι δημοφιλείς προορισμοί θα έχουν μια ομάδα στο Facebook που είναι αφιερωμένη στην κοινή χρήση πληροφοριών σχετικά με τα ταξίδια γύρω από αυτόν τον προορισμό.

Εδώ είναι 2  ομάδες που έχουμε χρησιμοποιήσει τακτικά όλα αυτά τα χρόνια:

Συμβουλές Συσκευασίας

16. Προγραμματίστε Τα Ρούχα Σας Για Όλες Τις Εποχές Που Θα Ζήσετε

Αν κάνετε ένα ταξίδι περιπέτειας αλλά πηγαίνετε μόνο σε ζεστούς προορισμούς, τότε σίγουρα δεν θα χρειαστείτε ένα χοντρό σακάκι, τζάμπερ ή καπέλο.

Επομένως, μην πακετάρετε αυτά τα περιττά αντικείμενα. 

ΑΛΛΑ αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε κάπου όπως η Νότια Αμερική , όπου θα περάσετε από μια ποικιλία κλιματικών συνθηκών από πολύ ζεστό έως πολύ κρύο, τότε θα θέλετε να το προγραμματίσετε.

Ειδικά σε εκείνη την ήπειρο όπου η αγορά ζεστών ρούχων δεν είναι φθηνή. 

Θυμάμαι ότι βρισκόμουν έξω από το αεροδρόμιο Ushuaia στη νότια Αργεντινή και έτρεμε κάτω από μια κουβέρτα επειδή δεν είχαμε φέρει μαζί μας ρούχα για κρύο καιρό!

17. Μην Φέρετε Περισσότερα Από 2 Ζευγάρια Παπούτσια

Όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε backpacking, είμαι σίγουρος ότι πήρα 4 ζευγάρια παπούτσια μαζί μου! 

Είχα μπότες πεζοπορίας, είχα γυμναστήρια, είχα ένα ζευγάρι σαγιονάρες και είχα ένα ζευγάρι Skechers.

Αυτό είναι πάρα πολύ. Τώρα κουβαλάω δύο.

Έχω πάντα τα υδάτινα παπούτσια μου και ένα ζευγάρι αθλητικά  που λειτουργούν καλά για το περπάτημα και τα καθημερινά ρούχα.

Αν χρειαστώ άλλα παπούτσια, όπως σαγιονάρες, θα αγοράσω ένα φτηνό ζευγάρι στη χώρα που επισκέπτομαι. 

Εάν σκοπεύετε σε ένα πιο σύντομο ταξίδι, τότε σίγουρα, μπορείτε να ρίξετε το αγαπημένο σας ζευγάρι σανδάλια ή μπότες, αλλά όχι όταν κάνετε σακίδιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

φθηνά αεροπορικά εισιτήρια λόγω κρίσης

18. Φέρτε Αρκετά Εσώρουχα Για Τουλάχιστον Μια Εβδομάδα

Υποθέτω ότι αυτό ισχύει και για όλα τα ρούχα.

Βασικά συσκευάστε αρκετά ρούχα για μια εβδομάδα. 

Δεν μιλάω ούτε για full outfit, είναι εύκολο να φέρεις 2 ζευγάρια σορτς και ένα-δυο τοπ και ξαφνικά έχεις σαν 5 διαφορετικά ρούχα.

Αλλά πάντα να πακετάρετε εσώρουχα μιας εβδομάδας. Στην πραγματικότητα φέρνω περίπου 10 ημέρες αξίας, απλώς και μόνο επειδή πάντα φαίνεται να χάνω κάτι.

19. Φέρτε Ωτοασπίδες

Οι ωτοασπίδες είναι πραγματικά χρήσιμες για πολλές περιπτώσεις όταν ταξιδεύετε.

Είναι ιδανικά για ταξίδια με αεροπλάνο, όταν θέλετε να κοιμηθείτε, είναι πολύ καλά για ξενώνες, ιδανικά για πολυσύχναστες πόλεις, όταν οι τοίχοι δεν μπορούν να πνίξουν αυτόν τον θόρυβο της πόλης, και εξαιρετικά μεγάλα ταξίδια με λεωφορείο και τρένο σε όλη τη χώρα .

Ή, αν ο σύντροφός σας απλά ροχαλίζει πολύ! 

Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, τότε μια μάσκα ματιών μπορεί να είναι επίσης καλή ιδέα. Αλλά αυτά παρέχονται συνήθως σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, ώστε να μπορείτε απλώς να το βγάλετε από το αεροπλάνο μαζί σας.

20. Πακετάρετε Μαζί Σας Μια Μικρή Πετσέτα

Όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά να ταξιδεύουμε, φέραμε μια μεγάλη πετσέτα ο καθένας.

Αποδεικνύεται ότι έπιανε πολύ χώρο και ήταν περιττό, καθώς κάθε ξενοδοχείο στο οποίο έχουμε μείνει ποτέ μας έχει εφοδιάσει με πετσέτες.

Αλλά να φέρετε μια μικρή πετσέτα είναι μια εξαιρετική ιδέα για τις μέρες που κυνηγάτε καταρράκτες ή δίπλα στην παραλία και πρέπει να στεγνώσετε. 

Τα καλυτερα σαιτ για αεροπορικα εισιτήρια

21. Μην Φέρνετε Μαζί Σας Πολλά Προϊόντα Μαλλιών/Πλυσίματος Σώματος

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να φέρουν σαμπουάν και κοντίσιονερ, πλύσιμο σώματος και ίσως κάποια λοσιόν.

Αυτό πραγματικά δεν είναι απαραίτητο.

Πρώτον, καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο και πολύτιμο βάρος από τις αποσκευές σας.

Αντίθετα, τα περισσότερα ξενοδοχεία και ξενώνες θα σας τα παρέχουν και, αν θέλετε, μπορείτε να παραλάβετε μια μικρότερη εκδοχή τους από το αεροδρόμιο ή ακόμα και στη χώρα που επισκέπτεστε.

Δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη να φέρετε το δικό σας μαζί σας (εκτός αν έχετε μια συγκεκριμένη πάθηση του δέρματος). 

Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν προϊόντα!
ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων, χρόνου και λιγότερης ταλαιπωρίας.

22. Χρησιμοποιήστε Κύβους Συσκευασίας

Οι κύβοι συσκευασίας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το χώρο στη βαλίτσα ή το σακίδιό σας.

Είναι επίσης πολύ χρήσιμα για να έχετε κάποιο είδος οργάνωσης όταν ταξιδεύετε.

Θα διαπιστώσετε επίσης ότι μπορείτε να χωρέσετε περισσότερο όταν χρησιμοποιείτε κύβους συσκευασίας, επειδή γίνεστε στρατηγικοί με τον τρόπο που πακετάρετε. 

Τα 100 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ευρώπη το 2023

23. Να Πακετάρετε Πάντα Ένα Σαρόνγκ

Αυτό είναι πιο σχετικό για τις γυναίκες, αλλά είναι επίσης απαραίτητο για τους άνδρες σε αρκετές χώρες.

Ένα σαρόνγκ απαιτείται σε πολλούς θρησκευτικούς χώρους σε όλη την Ασία.

Όταν ταξιδεύετε σε μια ζεστή ήπειρο όπως η Ασία, φυσικά θέλετε να φοράτε ελαφριά ρούχα, πράγμα που συνήθως σημαίνει ότι οι ώμοι σας είναι εκτεθειμένοι.

Αυτό είναι ένα μεγάλο «όχι-όχι» εάν θέλετε να εισέλθετε σε ορισμένα θρησκευτικά αξιοθέατα, επομένως το να έχετε μαζί σας ένα ελαφρύ σαρόνγκ είναι ένας εύκολος τρόπος για να το καλύψετε .

Επιπλέον, είναι υπέροχα ως καλύμματα δίπλα στην παραλία ή ή ξαπλώνουν αντί για πετσέτα.

24. Φέρτε Ένα Μικρό Κιτ Πρώτων Βοηθειών Ταξιδιού

Ταξιδεύουμε πάντα με ένα μικρό κουτί πρώτων βοηθειών που είναι γεμάτο με τα απαραίτητα.

Αυτό περιλαμβάνει παρακεταμόλη, δισκία γρίπης, δισκία για να βοηθήσετε την κοιλιά σας όταν προκύπτουν προβλήματα λόγω τροφής, έμπλαστρα, αντισηπτική κρέμα και μερικούς επιδέσμους.

Μπορεί να θέλετε να βάλετε περισσότερο ή λιγότερο, αλλά αυτό τείνει να είναι μια καλή αρχή και θα σας βοηθήσει με τυχόν δευτερεύοντα ζητήματα.

ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου

25. Ετοιμάστε Το Σακίδιό Σας Και Μετά Αφαιρέστε Ένα Τρίτο

Η υπερσυσκευασία ενός σακιδίου είναι τόσο εύκολο να γίνει. Ανέφερα παραπάνω ότι τα ρούχα μιας εβδομάδας είναι αρκετά, αλλά φυσικά όταν αρχίσετε να ετοιμάζετε τα βαλίτσα σας, θα κάνετε περισσότερα από αυτό – πιστέψτε με.

Σας προτείνω λοιπόν να ετοιμάσετε το σακίδιό σας με ό,τι πιστεύετε ότι χρειάζεστε και μετά να απαλλαγείτε από το ένα τρίτο.

Θα με ευχαριστήσεις αργότερα όταν η πλάτη σου δεν σε σκοτώνει και συνειδητοποιήσεις ότι δεν χρειάζεται να έχεις ένα επιπλέον φόρεμα 3 ή σορτς.

26. Φέρτε Επιπλέον Κάρτες Μνήμης

Τα ταξίδια έχουν να κάνουν με τη δημιουργία αναμνήσεων και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν με φορητό υπολογιστή όπως εγώ και ο Bradley.

Έτσι, δεν θα έχετε τρόπο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας και να τις διαγράψετε για να δημιουργήσετε χώρο στην κάρτα μνήμης σας.

Επομένως, αντί να χρειάζεται να διαγράψετε πολύτιμες φωτογραφίες, σας προτείνω να έχετε μαζί σας επιπλέον κάρτες μνήμης .

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χάσετε ποτέ μια επική φωτογραφία.

Εδώ είναι οι κάρτες μνήμης που χρησιμοποιούμε (ω, και φροντίστε να πιάσετε μια σκληρή θήκη για να τις διατηρήσετε όλες ασφαλείς και οργανωμένες!)

Τα καλύτερα φυσικά spa στην Ελλάδα

27. Φέρτε Ένα Ελαφρύ Σακάκι

Να έχετε πάντα ένα ελαφρύ σακάκι όταν ταξιδεύετε.

Όχι μόνο αναδεικνύουν ένα ρούχο (όταν χρειάζεται), αλλά ακόμα κι αν επισκέπτεστε τις πιο καυτές χώρες, έχει την τάση να κάνει κρύο τα βράδια.

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι όταν το σώμα σας αρχίσει να προσαρμόζεται στη ζέστη, θα αισθάνεστε πιο κρύοι σε θερμοκρασίες που ποτέ δεν φανταζόσασταν ότι θα μπορούσατε! 

Θα σας κρατήσουν ζεστούς στα ταξίδια με αεροπλάνο και λεωφορείο που είναι συνήθως κρύα από τον κλιματισμό.

28. Δοκιμάστε Το Βάρος Του Σακιδίου Σας Και Βεβαιωθείτε Ότι Μπορείτε Πραγματικά Να Το Μεταφέρετε

Αυτό πηγαίνει χέρι-χέρι με την υπερσυσκευασία σας.

Ωστόσο, ενώ είναι σημαντικό να αποφεύγετε την υπερβολική συσκευασία, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη το βάρος αυτού που πακετάρετε.

Θυμηθείτε, θα έχετε μαζί σας το σακίδιο σας.

Και αν έχετε πραγματικά χαμηλό προϋπολογισμό, τότε πιθανότατα θα περπατάτε από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς μέχρι το κατάλυμα σας.

Επομένως, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε το βάρος σε σχέση με αυτό που πραγματικά μπορείτε να μεταφέρετε.

Φορέστε το σακίδιο σας και κάντε μια βόλτα 10 λεπτών, σύντομα θα μάθετε αν είναι πολύ βαρύ ή όχι.

Το απόλυτο 5ήμερο οδικό ταξίδι στην Ολλανδία

29. Μεταφέρετε Μια Μικρή Τσάντα Μέσα Στο Σακίδιο Σας Για

Το να διατηρείτε τα καθαρά και τα βρώμικα ρούχα σας χωριστά δεν είναι μόνο καλό για τη λογική σας αλλά και για προφανείς λόγους καθαριότητας.

Απλώς φέρτε μια μικρή επιπλέον τσάντα στην οποία μπορείτε να σκάσετε τα βρώμικα ρούχα σας, τότε αυτή είναι η τσάντα που μπορείτε να στείλετε στο δωμάτιο πλυντηρίων όταν πλένετε τα ρούχα! 

Ο Bradley και εγώ μοιραζόμαστε την ίδια τσάντα για να εξοικονομήσουμε χώρο.

ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου

30. Φέρτε Μαζί Σας Χαρτομάντιλα Τουαλέτας

Σε πολλές χώρες, το ρολό τουαλέτας είναι πολυτέλεια, και αν κάνετε σοβαρά ταξίδια, θα βρεθείτε να πηγαίνετε στο μπάνιο σε μια τρύπα στο έδαφος όπου δεν υπάρχει χαρτί υγείας.

Απλώς η κλασική κατάσταση του κουβά του νερού. 

Σας προτείνω πάντα να έχετε μαζί σας ένα ρολό χαρτί υγείας ή αν βρίσκεστε σε ημερήσιες εκδρομές, τότε ένα πακέτο χαρτομάντιλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν είναι απαραίτητο.

31. Χρησιμοποιήστε Μια Λίστα Συσκευασιών Για Να Σας Βοηθήσει Να Ετοιμάσετε

Οι λίστες συσκευασίας είναι ένας πραγματικά χρήσιμος τρόπος για να δείτε και να ελέγξετε οπτικά όλα όσα χρειάζεστε να έχετε μαζί σας σε ένα ταξίδι.

Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε τη δική σας είτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική λίστα και να τη συνδυάσετε με τη δική σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλες τις γωνίες. 

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

32. Φέρτε Έναν Προσαρμογέα Γενικής Χρήσης

Δεν μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς προσαρμογέα γενικής χρήσης.

Είναι μια απολύτως ταξιδιωτική ανάγκη! 

Οι προσαρμογείς μπορούν να αλλάζουν από χώρα σε χώρα, επομένως ένας γενικός προσαρμογέας θα σας επιτρέψει να παραμείνετε φορτισμένοι ενώ ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο.

Σας προτείνουμε αυτό εδώ.

Συμβουλές Για Ταξίδια Στα Αξιοθέατα

33. Μην Υπερσχεδιάζετε Κάθε Λεπτομέρεια (Μάθετε Να Ακολουθείτε Τη Ροή)

Μου αρέσει να προγραμματίζω, αλλά μερικές φορές αυτό είναι στην πραγματικότητα μια πτώση.

Μερικές φορές, όταν υπερπρογραμματίζεις τα πάντα, γίνεσαι άκαμπτος και περιορισμένος σε ό,τι μπορείς και θέλεις να κάνεις. 

Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο, θα απογοητευτείτε ή θα απογοητευτείτε.

Λοιπόν, τα πράγματα δεν θα πάνε πάντα σύμφωνα με το σχέδιο, επομένως είναι σημαντικό να μάθετε να πηγαίνετε με τη ροή.

Μερικές από τις καλύτερες ταξιδιωτικές μας περιπέτειες και αναμνήσεις ήταν εντελώς απροσδόκητες.

20 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ευρώπη

34. Ξυπνήστε Νωρίς Για Να Κερδίσετε Τα Πλήθη

Αν αναρωτιέστε πώς οι άνθρωποι βγάζουν υπέροχες ταξιδιωτικές φωτογραφίες χωρίς κανέναν άλλο στο παρασκήνιο, είναι η τέχνη του να ξυπνάς νωρίς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά σκέφτονται «α, είναι απλώς Photoshopp», δεν είναι πάντα αλήθεια.

Εάν είστε από τους πρώτους ανθρώπους που φτάνουν σε έναν προορισμό, τότε θα νικήσετε εύκολα τα πλήθη! 

Είναι πολύ ωραίο να έχεις ένα μέρος για τον εαυτό σου πριν φτάσουν οι άλλοι, σου δίνει μια αίσθηση γαλήνης και ενθουσιασμού.

Θα έχετε πραγματικά την ευκαιρία να εκτιμήσετε το περιβάλλον σας.

ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου

35. Μεταφέρετε Μόνο Ό,Τι Χρειάζεστε Όταν Κάνετε Περιηγήσεις Στα Αξιοθέατα

Πάρτε μόνο τα απολύτως απαραίτητα όταν κάνετε περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Εάν έχετε πολλά σημαντικά έγγραφα και αντικείμενα μαζί σας, θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας ανησυχώντας ότι κάτι θα κλαπεί ή θα έχει χαθεί.

Πάρτε μόνο ό,τι χρειάζεστε και θα είναι πολύ λιγότερο αγχωτικό. Μην εκτοξεύετε τα μετρητά σας ή τα φανταχτερά κοσμήματα σας. 

Απλώς σας θέτει σε αυξημένο κίνδυνο από κλέφτες.

36. Φάτε Ντόπιο

Τώρα, δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω πάει ποτέ σε Mcdonalds σε ξένη χώρα.

Είναι ένα υπέροχο μέρος για να κατουρήσετε και να πάρετε έναν καφέ ή ένα σνακ το βράδυ, αλλά μην αφήσετε αυτό να αντικαταστήσει την εκπληκτική τοπική κουζίνα που θα σας περιβάλλει!

Δοκιμάστε νέα τρόφιμα, ζητήστε από τους ντόπιους προτάσεις για φαγητό και υποστηρίξτε τις τοπικές επιχειρήσεις.

Πρέπει να πω ότι η αγαπημένη μας χώρα για καταπληκτικό τοπικό φαγητό είναι η Ινδία .

Η Ινδία έχει το καλύτερο φαγητό στον κόσμο και μετά από 3 εβδομάδες φαγητού εκεί δεν είχαμε ποτέ την τρομερή κοιλιά του Δελχί .

37. Φέρτε Μια Αξιοπρεπή Κάμερα Για Να Τραβήξετε Εκπληκτικές Φωτογραφίες

Αν και δεν χρειάζεστε μια εξαιρετικά ακριβή κάμερα για να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες , αξίζει να έχετε ένα τηλέφωνο ή μια κάμερα που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες καλής ποιότητας.

Θα περιτριγυρίζεστε συνεχώς με την ευκαιρία να βγάλετε φωτογραφίες και πρέπει! 

Οι φωτογραφίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταγράψετε μια ανάμνηση και να ανατρέξετε σε αυτήν στο μέλλον.

38. Φέρτε Μια GoPro Αν Πρόκειται Να Πάτε Κάπου Με Βάση Το Νερό

Εάν ταξιδεύετε κάπου που φημίζεται για τα νερά του, τότε θα θέλετε να φέρετε μια GoPro – πιστέψτε με.

Δεν φέραμε μια GoPro στις Φιλιππίνες και ειλικρινά είναι μια από τις μεγαλύτερες τύψεις για ταξίδια που έχουμε!

Αν θέλετε εκπληκτικά υποβρύχια πλάνα, υπέροχες εικόνες κολύμβησης με αναπνευστήρα κ.λπ., τότε φέρτε το GoPro σας! Ή μια εξαιρετικής ποιότητας εναλλακτική GoPro που μπορεί να απαθανατίσει επικά μέρη με εξίσου μεγάλη λεπτομέρεια.

39. Μη Φοβάσαι Να Χαθείς

Το να χαθείτε συχνά σας οδηγεί σε νέα μέρη και νέες περιπέτειες, οπότε μην ανησυχείτε όταν το κάνετε.

Όταν χάνεστε πραγματικά σε έναν προορισμό, οι ντόπιοι είναι πολύ χαρούμενοι να σας βοηθήσουν να βρείτε το δρόμο της επιστροφής.

Απολαύστε λοιπόν την εμπειρία του πού βρίσκεστε και πάρτε τον άγνωστο δρόμο. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει! 

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

40. Δοκιμάστε Νέα Πράγματα (Αλλά Μην Φοβάστε Να Πείτε Όχι)

Τα ταξίδια έχουν να κάνουν με το να πιέζεις τον εαυτό σου να δοκιμάσει νέα πράγματα και νέες εμπειρίες σε μια νέα χώρα. Αυτό είναι φανταστικό, αλλά μην φοβάστε να πείτε όχι.

Εάν φοβάστε κάτι, μην το κάνετε απλώς επειδή αισθάνεστε ότι πρέπει επειδή ταξιδεύετε ή είναι «για το γραμμάριο».

Κάντε μόνο πράγματα που σας ενδιαφέρουν πραγματικά και σας βολεύουν να κάνετε. 

Ακριβώς επειδή κάποιος άλλος το κάνει, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται και εσείς.

Ειδικά αν το εν λόγω πράγμα δεν είναι ασφαλές.

41. Γίνετε Φιλικοί Με Τους Ντόπιους

Μερικές από τις αγαπημένες μας ταξιδιωτικές στιγμές είναι να κάνουμε φίλους με ντόπιους. 

Έχουμε γνωρίσει μερικούς καταπληκτικούς ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια και η συνομιλία με ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν στη χώρα που επισκέπτεστε είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να αποκτήσετε πραγματική εικόνα για το πώς είναι η χώρα, και όχι απλώς για το τι αναφέρεται στους οδηγούς.

Μερικές από τις αγαπημένες μου στιγμές είναι η απόλαυση μιας φωτιάς με τους ντόπιους έξω στο Nagarkot (Νεπάλ) , η κουβέντα για τη ζωή και η εκμάθηση της νεπαλέζικης ποπ μουσικής και η συνάντηση με καταπληκτικούς ντόπιους στο Ελ Σαλβαδόρ που μας προσκάλεσαν για σέρφινγκ και μια πραγματικά υπέροχη βραδινή έξοδο.

Θα σας βρουν επίσης τοποθεσίες για να ανακαλύψετε ότι δεν ξέρατε ότι υπήρχαν! 

ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου

42. Να Είστε Με Σεβασμό Και Προσοχή

Διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικές θρησκείες και κανόνες που πρέπει να τηρούνται.

Ακριβώς επειδή είναι κάτι στο οποίο δεν έχετε συνηθίσει ή δεν συμφωνείτε απαραίτητα με αυτό, δεν σημαίνει ότι το αγνοείτε κατάφωρα. 

Για παράδειγμα, στις μουσουλμανικές χώρες είναι σημαντικό να μην κυκλοφορείτε επιδεικνύοντας πολλά δέρματα.

Φυσικά, οι ντόπιοι είναι ανεκτοί σε κάποιο βαθμό, αλλά είναι ωραίο να σέβεσαι έναν πολιτισμό και να το αντικατοπτρίζεις αυτό στις πράξεις σου όταν επισκέπτεσαι τη χώρα τους.

Εάν δεν το κάνετε, θα μπορούσε να σας φέρει σε πολλά προβλήματα.

43. Ζητήστε Άδεια Όταν Τραβάτε Φωτογραφίες Ντόπιων

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όταν είστε ένας νέος προορισμός, οι άνθρωποι αυτής της χώρας δεν είναι ζώα του ζωολογικού κήπου που κοιτάτε.

Αυτό που εννοώ λοιπόν είναι ότι δεν μπορείς να τους τραβήξεις από κοντά φωτογραφίες χωρίς να τους ρωτήσεις. 

Συχνά θα βρείτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ναι στη λήψη φωτογραφιών, αλλά απλώς ρωτήστε πρώτα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν τραβάτε φωτογραφίες ντόπιων παιδιών. Απλά να είστε προσεκτικοί με αυτό που κάνετε. 

11 αποδεδειγμένοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα για ταξίδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

44. Να Έχετε Μαζί Σας Ένα Power Bank Όταν Βρίσκεστε Σε Πολυήμερες Εκδρομές

Όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για πλοήγηση, τραβώντας φωτογραφίες και χρησιμοποιείτε το Instagram ή άλλες εφαρμογές, θα διαπιστώσετε ότι η μπαταρία σας θα εξαντληθεί αρκετά γρήγορα.

Αυτό μπορεί συχνά να είναι πραγματικά απογοητευτικό, γι’ αυτό προτείνω να έχετε μαζί σας ένα power bank, ώστε να μπορείτε να κρατάτε το τηλέφωνό σας φορτισμένο όταν βγαίνετε στις περιπέτειές σας. 

Ακόμα καλύτερα, πάρτε ένα ηλιακό που να επαναφορτίζεται όλη την ημέρα!

45. Το Google Translate Μπορεί Να Είναι Χρήσιμο Όταν Δυσκολεύεστε Να Επικοινωνήσετε

Το Google translate μας έχει σώσει αρκετές φορές!

Είναι καλό να γνωρίζεις λίγα κομμάτια της τοπικής γλώσσας, αλλά αν χρειαστεί να ρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο, θα αντιμετωπίσεις προβλήματα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να το ξεπεράσετε αυτό είναι απλά χρησιμοποιώντας το Google Translate.

Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να μάθετε νέες φράσεις! 

7 συμβουλές για το πώς να γίνετε ο τέλειος επισκέπτης στο Couchsurfing(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

46. ​​Μην Φοβάστε Να Δείτε Τα Γενικά Τουριστικά Αξιοθέατα

Φαίνεται να υπάρχει κάποιου είδους στίγμα όταν πρόκειται για την επίσκεψη σε ορισμένα αξιοθέατα.

Έτσι, θα δείτε συχνά bloggers και ταξιδιώτες να αναφέρουν πράγματα σχετικά με την έξοδο από την πεπατημένη και «εναλλακτικά πράγματα που πρέπει να κάνετε, τέτοια και τέτοια».

Λοιπόν, αυτό είναι υπέροχο, αλλά είναι επίσης πολύ ωραίο να βλέπεις τα γενικά δημοφιλή αξιοθέατα μιας πόλης ή χώρας.

Είναι δημοφιλείς για κάποιο λόγο.

Δεν απογοητεύτηκα από ένα μόνο θέαμα όταν επισκεφτήκαμε τη Ρώμη , αλλά ήταν όλα πολύ τουριστικά. Ποιός νοιάζεται! Είναι το ταξίδι σου, δες και κάνε ό,τι σε κάνει χαρούμενο. 

47. Νοικιάστε Ένα Αυτοκίνητο Στον Προορισμό Σας Όταν Είναι Δυνατόν

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε μια χώρα από το με ένα σετ τροχών.

Είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, μοτοποδήλατο ή tuk-tuk  το να έχετε το δικό σας όχημα σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσατε ποτέ σε μια περιήγηση. 

Ακόμη και μόνο η οδήγηση στους τοπικούς δρόμους θα σας δώσει μια εντελώς νέα προοπτική για μια χώρα.

Πάντα προτείνουμε αν είναι δυνατόν, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο για τουλάχιστον μια μέρα και βγείτε έξω και βρείτε νέα πράγματα για να ανακαλύψετε.

   economybookings.com  είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος για να συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

48. Ή Καλύτερα, Ένα Τροχόσπιτο!

Εάν υπάρχει η ευκαιρία, τότε 100% πάρτε ένα τροχόσπιτο.

Τα αγαπημένα μας ταξίδια σε όλο τον κόσμο ήταν με τροχόσπιτα και είναι το ιδανικό μέσο μεταφοράς όταν σχεδιάζουμε τα περισσότερα νέα ταξίδια .

Είχαμε την ευκαιρία να κατασκηνώσουμε άγρια ​​σε μερικές από τις πιο επικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Η πιο αξέχαστη ήταν γύρω από τη Νορβηγία όταν βλέπαμε το Βόρειο Σέλας σχεδόν κάθε βράδυ!

Ένα τροχόσπιτο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδυθείτε στη φύση και στα περίχωρα μιας χώρας και μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα καθώς θα συνδυάσετε το κόστος διαμονής, μαγειρέματος και ταξιδιού σε ένα. 

49. Χρησιμοποιήστε Το Atlas Obscura Για Να Βρείτε Όμορφα Αξιοθέατα Εκτός Απροόπτου

Το Atlas Obscuras έχει αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο για την εύρεση των πιο τυχαίων αξιοθέατων, αλλά και εξαιρετική διασκέδαση.

Εάν επισκέπτεστε ξανά έναν προορισμό που έχετε πάει στο παρελθόν ή έχετε καταφέρει να δείτε όλα τα αξιοθέατα που θέλετε να δείτε και έχετε ακόμα λίγο χρόνο, τότε αυτός είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερα. Σοβαρά πολλές φορές αναρωτιέστε πώς βρέθηκαν αυτά τα μέρη! 

Οικονομικές Ταξιδιωτικές Συμβουλές

50. Μη Φοβάσαι Να Παζαρέψεις

Σε πολλές χώρες, όταν βρίσκεστε σε μια αγορά ή ακόμα και προσπαθείτε να αγοράσετε μια περιήγηση από έναν τοπικό πλανόδιο πωλητή, αναμένονται παζάρια.

Φυσικά, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να πάρεις πολλά και να προσβάλεις κάποιον. 

Φυσικά, όταν οι ντόπιοι περιμένουν από εσάς να παζαρεύετε, σας ξεκινούν με μια τρελή τιμή (κάτι που δεν θα πληρώνατε ποτέ πίσω στο σπίτι), αυτό συμβαίνει επειδή περιμένουν να το μειώσετε στο μισό και να ξεκινήσετε τις διαπραγματεύσεις σας από εκεί.

Μερικές φορές, αν παζαρεύετε για χάρη μερικών δολαρίων, δεν αξίζει τον κόπο, οπότε μπορεί απλώς να θέλετε να πληρώσετε το λίγο επιπλέον.

Αλλά το παζάρι μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό μόλις το καταφέρετε και ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε ένα αστείο με έναν ντόπιο!

51. Το Μεσημέρι Έχει Πάντα Τις Καλύτερες Προσφορές Γευμάτων Στα Εστιατόρια

Βρήκαμε ότι αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως η Βολιβία, η Γαλλία, η Ιρλανδία , το Περού και η Ισπανία.

Η ώρα του μεσημεριανού γεύματος είναι η ώρα της ημέρας που μπορείτε να πάρετε υπέροχες προσφορές γευμάτων σε εστιατόρια.

Συνήθως θα μπορούσε να είναι ένα προκαθορισμένο μενού για μια χαμηλή τιμή (στη Βολιβία είναι 2 $ για ένα γεύμα 3 πιάτων!), ή όλα τα μεσημεριανά πιάτα είναι 5 $, και τέτοια πράγματα.

Αν λοιπόν θέλετε φθηνότερο φαγητό, τότε έχετε το μεγαλύτερο γεύμα σας την ώρα του μεσημεριανού γεύματος και κάτι μικρότερο για δείπνο. 

52. Κάντε Κράτηση Σε Ξενοδοχείο/Ξενώνα Που Περιλαμβάνει Πρωινό

Τόνοι ξενοδοχείων και ξενώνων περιλαμβάνουν πρωινό στην τιμή τους, αλλά αν δεν το κάνουν, θα έχετε συχνά την επιλογή να το προσθέσετε.

Στην Ασία, αυτό συνήθως κοστίζει 1-2 $ επιπλέον, οπότε αξίζει να το κάνετε.

Όταν είναι δυνατόν, προσπαθούμε να επιλέξουμε μια επιλογή διαμονής που περιλαμβάνει το πρωινό μας. 

Αυτό είναι ένα γεύμα λιγότερο που πρέπει να ανησυχούμε για το ότι θα πληρώσουμε!

Εάν δεν έχετε χρήματα, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για κατάλυμα με εγκαταστάσεις μαγειρέματος, ώστε να μπορείτε να μαγειρεύετε μόνοι σας το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο σας.

53. Εάν Είστε Ακόμα Φοιτητής – Μην Ξεχάσετε Τη Φοιτητική Σας Κάρτα Για Εκπτώσεις

Δεν είμαστε πια φοιτητές, αλλά όταν πήγα στη Νότια Αμερική , είχα ακόμα μια έγκυρη ενημερωμένη φοιτητική κάρτα και μπορούσα να έχω μεγάλες εκπτώσεις, ειδικά σε διάσημα αξιοθέατα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Θα έχετε επίσης πολλές εκπτώσεις σε όλη την Ευρώπη, οπότε σίγουρα αξίζει να έχετε μαζί σας τη φοιτητική σας κάρτα στα ταξίδια σας. 

54. Επωφεληθείτε Από Τις Δωρεάν Περιηγήσεις Με Τα Πόδια/Ταξιδιωτικές Εμπειρίες

Οι περισσότερες πόλεις σήμερα φαίνεται να προσφέρουν κάποια μορφή δωρεάν περιήγησης με τα πόδια και με τα χρόνια ο Μπράντλεϋ και εγώ έχουμε συμμετάσχει σε αρκετές.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε επιπλέον πληροφορίες για έναν προορισμό και να βρείτε αξιοθέατα που θέλετε να επιστρέψετε επίσης. 

Θα πρέπει να δώσετε στον οδηγό σας μια συμβουλή, καθώς σε αυτό βασίζονται τα κέρδη τους! Πάντα θα κοστίζει λιγότερο από το να βγεις για μια περιήγηση. 

55. Η Εποχή Των Ώμων Είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ Εποχή Για Ταξίδι

Η εποχή του ώμου είναι λαμπρή για διάφορους λόγους.

Πρώτον, υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι και ο καιρός είναι συνήθως υπέροχος, αλλά ο πιο ελκυστικός λόγος είναι ότι είναι πάντα φθηνότερο.

Θα έχετε φθηνότερες πτήσεις, φθηνότερα καταλύματα και ακόμη φθηνότερα τέλη εισόδου. 

Έτσι, η εποχή των ώμων είναι το γλυκό σημείο για όποιον θέλει να εξοικονομήσει χρήματα ενώ ταξιδεύει.

56. Τα Ταξίδια Με Έναν Φίλο Ή Σύντροφο Είναι Πάντα Φθηνότερα

Είτε πρόκειται για έναν ρομαντικό σύντροφο είτε για έναν υπέροχο φίλο, το να ταξιδέψεις με κάποιον άλλο φαίνεται πάντα φθηνότερο. 

Θα μπορείτε να αποκτάτε ένα δίκλινο δωμάτιο με 2 μονά κρεβάτια/δίκλινο δωμάτιο συχνά με λιγότερο από ό,τι κοστίζει για δύο κρεβάτια κοιτώνα, θα μπορείτε να παζαρεύετε για καλύτερες τιμές στις εκδρομές και μπορείτε να μοιράσετε τους λογαριασμούς φαγητού και ταξί.

57. Φέρτε Ένα Σαπούνι Πλυντηρίου Και Πλύνετε Μόνοι Σας Τα Βασικά

Οι πλάκες σαπουνιού πλυντηρίου είναι πολύ φθηνές και ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσετε να πλένεστε.

Όταν ταξιδεύετε, το πλύσιμο των ρούχων είναι στην πραγματικότητα χρονοβόρο, επομένως προσπαθούμε συχνά να το κάνουμε μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 10 ημέρες, αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξεμείνουμε από βασικά, όπως εσώρουχα.

Όταν έχετε τη δική σας πλάκα σαπουνιού πλυντηρίου, μπορείτε να τα καθαρίσετε μόνοι σας για να παρακολουθείτε τα πάντα. 

58. Χρησιμοποιήστε Το Revolut/Monzo Για Τις Καλύτερες Συναλλαγματικές Ισοτιμίες (Αποφύγετε Την Ανταλλαγή Αεροδρομίου)

Τα Monzo και Revolut είναι δύο ψηφιακά τραπεζικά συστήματα που προσφέρουν τις καλύτερες συναλλαγματικές ισοτιμίες στην αγορά.

Δεν υπάρχουν κρυφές λεπτομέρειες ή χρεώσεις, είναι πολύ βασικό και έχετε την καλύτερη διαθέσιμη συναλλαγματική ισοτιμία.

Επίσης, δεν λαμβάνετε χρεώσεις για αναλήψεις μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 200 ​​£ το μήνα για κάθε κάρτα.

Έτσι, συχνά ταξιδεύουμε με δύο κάρτες η καθεμία, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνουμε δωρεάν αναλήψεις αξίας £ 800 μεταξύ μας κάθε μήνα. 

Θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα μέρη παίρνουν κάρτες στις μέρες μας ούτως ή άλλως, επομένως δεν ξεπερνάτε ποτέ πραγματικά το όριο. Αλλά ακόμα κι αν το κάνετε, είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό (2%).

Η ανταλλαγή στο αεροδρόμιο είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Απλώς αποσύρετε τα χρήματά σας από το ΑΤΜ στον προορισμό που έχετε φτάσει με την κάρτα ταξιδιού σας.

ΘΥΜΑΣΤΕ, όταν το ΑΤΜ σας ζητά να επιλέξετε είτε τη συναλλαγματική ισοτιμία των ΑΤΜ είτε της τράπεζάς σας, επιλέγετε την τράπεζά σας. 

Αυτή η επιλογή μερικές φορές ονομάζεται: “συνέχεια χωρίς μετατροπή”.

59. Το Couchsurfing Είναι Μια Εξαιρετική Επιλογή Διαμονής Χαμηλού Προϋπολογισμού

Έχουμε κάνει καναπέ σερφ μόνο μία φορά, όταν βρισκόμαστε στη Χιλή, αλλά ήταν καταπληκτικό.

Καταλήξαμε να μείνουμε με ένα υπέροχο ζευγάρι με το οποίο είμαστε ακόμα σε επαφή σήμερα.

Η διαμονή με ντόπιους σάς επιτρέπει να βλέπετε πραγματικά περισσότερο μια χώρα από την τοπική προοπτική και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε νέες συνδέσεις. 

Επιπλέον, το couchsurfing λειτουργεί σε δωρεάν βάση.

Μένετε στο σπίτι των οικοδεσποτών δωρεάν και σε αντάλλαγμα, συνήθως αναμένεται να περάσετε λίγο χρόνο μαζί τους και να τους γνωρίσετε.

Πραγματικά ποτέ δεν ξέρεις ποιον μπορεί να συναντήσεις!

60. Χρησιμοποιήστε Τοπικά Μέσα Μεταφοράς Για Να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Οι τοπικές συγκοινωνίες είναι πάντα φθηνότερες επειδή τις χρησιμοποιούν οι ντόπιοι.

Είναι αλήθεια, σε ορισμένες χώρες οι τοπικές συγκοινωνίες είναι υπερπλήρες, όχι πολύ ασφαλείς και απλώς πολύ μανιακές.

Αλλά αν σας αρέσει μια πρόκληση, τότε είναι πάντα διασκεδαστική στη χρήση και ο φθηνότερος τρόπος να μετακινηθείτε. 

Είναι πάντα καλύτερο να ζητάτε απλώς συμβουλές από έναν ντόπιο με τοπικά μέσα μεταφοράς.

Πείτε τους πού θέλετε να πάτε και θα σας υποδείξουν το σωστό τρένο ή λεωφορείο.

ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου

61. Πάρτε Ένα Handpresso Και Εξακολουθείτε Να Πίνετε Υπέροχο Καφέ Κάθε Μέρα

Αυτή είναι μια φοβερή συσκευή που ανακάλυψα πρόσφατα καθώς ο Bradley μου πήρε μια για τα γενέθλιά μου!

Αυτή η έξυπνη συσκευή σας επιτρέπει να φτιάχνετε πραγματικό εσπρέσο εν κινήσει!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο καφές και το ζεστό νερό και είστε έτοιμοι να φτιάξετε υπέροχο καφέ.

Είμαι λάτρης του καφέ και μερικές φορές μου λείπει ο καφές εσπρέσο όταν ταξιδεύω, ειδικά όταν βρίσκομαι σε οδικό ταξίδι , οπότε αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση και ένας πολύ καλός τρόπος για να φτιάξω την καφεΐνη μου!

Σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να παραλάβετε τοπικό καφέ από όλο τον κόσμο και να τον δοκιμάσετε όταν ταξιδεύετε. Η Κεντρική Αμερική είναι ένα εξαιρετικό μέρος για αυτό, καθώς έχει τόσες πολλές εκπληκτικές περιοχές καφέ, όπως η Νικαράγουα , η Ονδούρα, η Γουατεμάλα , η Κόστα Ρίκα και το Ελ Σαλβαδόρ .

62. Χρησιμοποιήστε Πλήρως Τους Κωδικούς Εγγραφής

Οι κωδικοί εγγραφής είναι μια εξαιρετική ταξιδιωτική συμβουλή όταν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για ταξίδια !

Πολλοί ιστότοποι καταλυμάτων χρησιμοποιούν κωδικούς εγγραφής για να σας δελεάσουν στην πρώτη σας κράτηση και εάν ένας κωδικός εγγραφής απαιτεί διεύθυνση email, θυμηθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές διευθύνσεις email για να επαναχρησιμοποιήσετε τον κωδικό σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Φροντίστε να μεταβιβάσετε τον δικό σας κωδικό παραπομπής σε φίλους και συγγενείς, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε ξανά και ξανά!

Συμβουλές Ασφάλειας Ταξιδιού

63. Να Έχετε Πάντα Μια Κλειδαριά Για Τις Τσάντες/Αντικείμενά Σας

Η κλειδαριά είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα αντικείμενά σας πιο ασφαλή.

Νομίζω ότι δεν είναι πλήρης απόδειξη, γιατί αν κάποιος θέλει να κλέψει τα πράγματά σας, τότε μια κλειδαριά δεν θα σταθεί εμπόδιο. 

Μπορεί όμως να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Οι κλειδαριές είναι φθηνές, απλά φροντίστε να μην χάσετε τα κλειδιά!

64. Όταν Μεταφέρετε Ιατρικές Προμήθειες: Χωρίστε Σε Δύο Σακούλες

Δεδομένου ότι έχω διαβήτη τύπου 1, αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για μένα, αλλά πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν με κάποιο είδος πάθησης ή ασθένειας και αν αυτό ισχύει για εσάς, τότε φροντίστε να μοιράσετε τις σημαντικές προμήθειες σας σε δύο διαφορετικές τσάντες.

Θα μπορούσε να είναι η τσάντα σας και η τσάντα των συνεργατών σας ή μια ημερήσια τσάντα ή μια κύρια τσάντα. 

Αυτό σημαίνει ότι εάν κάτι κλαπεί (ή καταστραφεί), έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο.

65. Ζητήστε Από Τους Ντόπιους Συμβουλές Σχετικά Με Την Τοπική Ασφάλεια

Κανείς δεν γνωρίζει την ασφάλεια μιας πόλης ή μιας χώρας καλύτερα από τους ίδιους τους ντόπιους.

Ρωτήστε το προσωπικό του ξενοδοχείου ή τον άντρα σας στο καφενείο εάν η περιοχή είναι ασφαλής.

Ρωτήστε εάν υπάρχουν επιπλέον προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε, μπορείτε να περπατήσετε μόνοι σας το βράδυ, εάν εμπιστεύεστε τους οδηγούς ταξί κ.λπ.

Συχνά θα διαπιστώσετε ότι οι ντόπιοι θέλουν να σας κρατήσουν ασφαλείς, ώστε να ενθαρρύνετε άλλους να το επισκεφτούν, ώστε να είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς. Πάντα το βρίσκαμε αυτό.

66. Να Είστε Προσεκτικοί Με Ποιους Εμπιστεύεστε

Δυστυχώς, δεν θα έχουν όλοι τα συμφέροντά σας στο επίκεντρο.

Επομένως, πρέπει να βρείτε την ισορροπία μεταξύ της εμπιστοσύνης στους ανθρώπους και της επιφυλακής σας. 

Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά δύσκολη ισορροπία για να βρείτε, ειδικά όταν σας πλησιάζουν ντόπιοι στο δρόμο.

Απλά πρέπει να διατηρήσετε την κοινή λογική.

Εάν ζητάτε οδηγίες και ξέρετε ότι είναι κάπου αριστερά και το άτομο που ρωτάτε σας κατευθύνει με άλλον τρόπο, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν προσπαθεί να βοηθήσει.

Αυτό συμβαίνει συχνά στο Μαρακές . Μερικοί άνθρωποι είναι γνήσιοι, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί.

67. Ενημερώστε Κάποιον Άλλο Για Τα Ταξιδιωτικά Σας Σχέδια

Αυτό είναι πολύ εύκολο να το κάνετε εάν μοιράζεστε τα ταξίδια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συχνά λέω στις ιστορίες του Instagram ποια είναι τα σχέδια για την ημέρα, πού θα πάμε, και αυτό είναι πολύ χρήσιμο αν ξαφνικά ήμασταν αδρανείς, κάποιος θα ήξερε το τελευταίο μέρος που είπαμε ότι βρισκόμαστε. 

Αυτό λειτουργεί επίσης εάν ταξιδεύετε μόνοι σας, πείτε σε κάποιον στο γραφείο του ξενώνα που σκοπεύετε να πάτε ή ενημερώστε τους φίλους και την οικογένειά σας πίσω στο σπίτι, ώστε αν δεν έχουν νέα από εσάς, τότε έχουν μια αφετηρία για το πού να ψάξουν.

68. Μην Βάζετε Όλα Τα Χρήματα/Τραπεζικές Κάρτες Σας Σε Μια Τσάντα

Έχω αναφέρει στο παρελθόν τη σημασία να παίρνετε μαζί σας περισσότερες από μία τραπεζικές κάρτες όταν ταξιδεύετε, αλλά είναι επίσης έξυπνο να μην τις τοποθετείτε εντελώς.

Θα πρέπει να διαχωρίσετε τις κάρτες σας σε διαφορετικές τσάντες, έτσι ώστε αν λείπει μια τσάντα, να έχετε ακόμα μια άλλη. 

69. Προγραμματίστε Τις Διαδρομές Σας (Τουλάχιστον Κατά Προσέγγιση) Πριν Ξεκινήσετε Μια Περιπέτεια

Αυτό ισχύει περισσότερο για τις καθημερινές ημέρες όταν ταξιδεύετε.

Αν πρόκειται να φύγετε για την ημέρα, είναι καλή ιδέα να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας πριν φύγετε. 

Αυτό σημαίνει ότι έχετε μια ιδέα για το πότε κλείνουν τα μέρη και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε πιο κοντά στο ξενοδοχείο/ξενώνα σας πριν σκοτεινιάσει.

Σας επιτρέπει επίσης να αισθάνεστε ασφαλείς εκεί που πηγαίνετε, οπότε αν κάποιος προσπαθήσει να σας προσφέρει συμβουλές που σας βάζουν εκτός τροχιάς, μπορείτε να τηρήσετε τη διαδρομή που είχατε σχεδιάσει.

Φυσικά τα πράγματα αλλάζουν, αλλά είναι καλό να είσαι προετοιμασμένος.

70. Αποθηκεύστε Τη Διεύθυνση Του Καταλύματός Σας Στο Τηλέφωνό Σας

Αποθηκεύετε πάντα το ξενοδοχείο ή τον ξενώνα σας στους Χάρτες Google .

Αυτό σημαίνει ότι εάν χαθείτε ή θέλετε να δείξετε σε κάποιον πού μένετε, μπορείτε να δείξετε στους χάρτες Google αντί να προσπαθήσετε να εξηγήσετε προφορικά σε μια γλώσσα που πιθανώς δεν μιλάτε. Οι ντόπιοι μπορούν συχνά να καταλάβουν πού βρίσκεται το ξενοδοχείο σας μόλις τους δείξετε έναν χάρτη ή αν όχι, μπορείτε να κατευθύνετε μόνοι σας τον οδηγό ταξί για να βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε εντάξει.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο αγαπάμε την Booking . Η εφαρμογή τους για κινητά συγχρονίζεται με τους Χάρτες Google. Έτσι, αφού κάνετε μια κράτηση, μπορείτε γρήγορα να κάνετε κλικ από την εφαρμογή στην ακριβή τοποθεσία του ακινήτου στους χάρτες.

Άλλες Γενικές Ταξιδιωτικές Συμβουλές

71. Μάθετε Κοινές Φράσεις Στη Γλώσσα Της Χώρας Που Επισκέπτεστε

Δεν είναι μόνο μια πολύ χρήσιμη συμβουλή για ταξίδια, αλλά και πολύ διασκεδαστική!

Μου αρέσει πολύ να προσπαθώ να μάθω βασικές φράσεις στη γλώσσα που επισκέπτομαι.

Και ειλικρινά, αυτός είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσει να επισκέπτομαι την Κεντρική/Νότια Αμερική, βασικά οπουδήποτε μιλάει ισπανικά, γιατί μου αρέσει να μαθαίνω τη γλώσσα!

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πολλά, απλά βασικά, «γεια», «ευχαριστώ», «μιλάς αγγλικά», τείνουν να είναι χρήσιμο και οι ντόπιοι το εκτιμούν πραγματικά.

72. Δημιουργήστε Φωτοτυπίες Σημαντικών Εγγράφων & Ψηφιακά Αντίγραφα

Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό.

Το διαβατήριό σας είναι σχεδόν το πιο σημαντικό σας έγγραφο όταν ταξιδεύετε, θα το χρειαστείτε για να μπείτε και να φύγετε από μια χώρα.

Μερικές φορές απαιτείται σε ορισμένες χώρες να έχετε καθημερινά το διαβατήριό σας για τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους. 

Μπορώ να σας πω ότι σε όλα τα χρόνια που ταξιδεύω, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ.

Έτσι, αντ ‘αυτού, θα έχω μαζί μου μια φωτοτυπία του διαβατηρίου μου και αν χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει απλώς να φέρω το πραγματικό μου διαβατήριο σε ένα σταθμό αργότερα.

Όσον αφορά τα έγγραφα ασφάλισης υγείας και τα έγγραφα βίζας, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ψηφιακά αντίγραφα αυτών που είναι εύκολα προσβάσιμα.

73. Να Έχετε Πάντα Έξτρα Φωτογραφίες Διαβατηρίου

Αυτή είναι μια πραγματικά χρήσιμη ταξιδιωτική συμβουλή, την οποία έμαθα μόνο από την εμπειρία.

Θα χρειαστείτε φωτογραφίες διαβατηρίου για τυχαία πράγματα, θα μπορούσε να είναι μια αίτηση βίζα στα σύνορα ή μπορεί να είναι για να πάρετε μια τοπική κάρτα sim (αυτό συνέβη στην Ινδία ).

Είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μαζί σας μόνο μία ή δύο φωτογραφίες διαβατηρίου και συνήθως κρατάω τις δικές μου στο πίσω μέρος του τηλεφώνου μου για φύλαξη και εύκολη πρόσβαση! 

Γιατί να επιλέξω να βρω αεροπορικό εισιτήριο με το ticketswe(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

74. Βεβαιωθείτε Ότι Το Τηλέφωνό Σας Είναι Ξεκλείδωτο Για Να Χρησιμοποιείτε Τοπικούς Sims

Τα τοπικά sims είναι ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος να παραμείνετε συνδεδεμένοι όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Έχουμε χρησιμοποιήσει τοπικά sims σε όλο τον κόσμο, από το Νεπάλ των Η.Π.Α., και πάντα αποδεικνύονταν ότι έχουν καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Απλώς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι ξεκλείδωτο, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε άλλη κάρτα sim. 

Μιλήστε με τον πάροχο του τηλεφώνου σας για να μάθετε εάν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο.

ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου

75. Σχέδιο Για Το Απροσδόκητο

Σχεδιάζουμε πάντα για το «τι θα μπορούσε να πάει στραβά» πριν ξεκινήσουμε ένα μεγάλο ταξίδι.

Δεν μπορείτε να προβλέψετε απολύτως τα πάντα, αλλά σίγουρα σας φέρνει περισσότερη αυτοπεποίθηση εάν είστε έτοιμοι να δεχτείτε μερικές από τις πιθανές ατυχίες που θα μπορούσαν να συμβούν.

Για μένα, μου αρέσει να έχω μια πρόχειρη ιδέα για το πώς μπορώ να αποκτήσω προμήθειες για διαβήτη τύπου 1, ακριβώς σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό και χαθούν ή σπάσουν οι προμήθειες μου.

Αν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μπορείτε πάντα να προχωρήσετε και να κατεβάσετε σημαντικούς τοπικούς αριθμούς, όπως υπηρεσίες υγείας ή αστυνομία.

76. Φέρτε Μαζί Σας Το Δικό Σας Μπουκάλι Νερό

Στον φιλικό προς το περιβάλλον κόσμο στον οποίο ζούμε ή φιλοδοξούμε να ζήσουμε, αυτό είναι σίγουρα μια εξαιρετική συμβουλή.

Το να φέρετε μαζί σας το δικό σας μπουκάλι νερό θα διασφαλίσει ότι χρησιμοποιείτε λιγότερο πλαστικό και σημαίνει επίσης ότι θα εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά αμέτρητων μπουκαλιών νερού. 

Πολλές πόλεις έχουν σιντριβάνια και συνήθως αν ζητήσετε από τον ξενώνα/ξενοδοχείο ή μια καφετέρια να γεμίσει το μπουκάλι σας, θα το κάνουν!

Μπορείτε επίσης να πάρετε καθαριστές νερού (αν ανησυχείτε για την ποιότητα του νερού που πίνετε).

77. Φέρτε Μαζί Σας Το Δικό Σας Φλιτζάνι Καφέ

Είμαι λάτρης του καφέ και αυτό είναι κάτι που άρχισα να κάνω στα πρόσφατα ταξίδια μου.

Αυτό είναι τέλειο αν θέλετε να φέρετε τον καφέ σας μαζί σας εν κινήσει και αν πίνετε έναν καφέ από μια καφετέρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας φλιτζάνι.

Είναι επίσης βολικό για να είναι πτυσσόμενο καθώς εξοικονομεί χώρο στις τσάντες μου.

78. Το Αργό Ταξίδι Είναι Καλύτερο Από Το Γρήγορο

Το αργό ταξίδι δεν είναι μόνο φθηνότερο, αλλά είναι απλώς μια παντού καλύτερη εμπειρία.

Θα έχετε την ευκαιρία να βυθιστείτε πραγματικά σε μια νέα κουλτούρα και τρόπο ζωής και θα αισθάνεστε πολύ πιο χαλαροί όταν περιηγείστε στα αξιοθέατα και επισκέπτεστε μια χώρα.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αγχώνεσαι πολύ επειδή έχεις μόνο μια μέρα για να δεις όλα τα καλύτερα αξιοθέατα σε μια τοποθεσία, μετά να τα βιάσεις και να μην θαυμάσεις ή να συνδεθείς με αυτό που πραγματικά επισκέπτεσαι. 

Το μάθαμε αυτό με τα χρόνια και προτιμώ να δίνω στον εαυτό μου επιπλέον χρόνο παρά να βιαστώ σε έναν προορισμό.

Εξάλλου, η αποστολή μας είναι να δούμε κάθε χώρα στον κόσμο, αλλά έχουμε μια ζωή να το κάνουμε!

79. Ακούστε Το Σώμα Σας Και Μάθετε Πότε Να Ξεκουραστείτε

Η εξουθένωση από τα ταξίδια είναι ένα πραγματικό πράγμα και όταν είστε συνεχώς σε κίνηση, αναλαμβάνοντας συνεχώς νέες καταστάσεις, εμπειρίες, ο εγκέφαλός σας υπερτερεί πολλές φορές.

Τελικά θα νιώσετε απλώς καταβεβλημένοι ή εξαιρετικά κουρασμένοι και θα χάσετε το ενδιαφέρον σας για αυτό που βλέπετε. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι χρειάζεται απλώς να αφιερώσετε μια ή δύο μέρες για να μην κάνετε τίποτα.

Απλώς χαλαρώστε, επανασυνδέστε τις σκέψεις σας και τότε θα είστε έτοιμοι να αναλάβετε τον κόσμο ξανά!

80. Όταν Πετάτε, Κοιμάστε Μόνο Όταν Κοιμάται Ο Προορισμός Σας (Συμβουλή Jet Lag)

Ποτέ δεν παθαίνω jet lagg (καλά, σχεδόν ποτέ) και είναι επειδή τηρώ αυτόν τον κανόνα:

Κοιμάμαι μόνο όταν κοιμάται η χώρα προορισμού μου. 

Έτσι, αν είμαι σε μια ολονύκτια πτήση, αλλά ο προορισμός μου είναι ξύπνιος, τότε είμαι ξύπνιος και αν φτάσω σε μια χώρα και δεν έχω κοιμηθεί για ώρες αλλά δεν είναι ακόμη ώρα για ύπνο, αναγκάζομαι να μείνω ξύπνιος .

Είναι μια πρόκληση, αλλά σημαίνει ότι επαναφέρετε το σώμα σας αμέσως, οπότε όταν ξυπνάτε, συνδέεστε ήδη στη νέα ζώνη ώρας.

Κοιμάμαι πολύ εύκολα, οπότε αυτό είναι πιο εύκολο για μένα. Αλλά, είναι μια καλή ταξιδιωτική συμβουλή που λειτουργεί πραγματικά! 

ταξιδιωτικές συμβουλές και κόλπα για εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου

81. Φορέστε Αντηλιακό!

Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας όταν ταξιδεύετε.

Ο ήλιος είναι ένα ισχυρό πράγμα και βλάπτει το δέρμα σας, και ο καρκίνος του δέρματος είναι μια πραγματική πιθανότητα εάν δεν φοράτε αντηλιακό.

Εάν πρόκειται να κολυμπήσετε και να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα, τότε επιλέξτε αντηλιακό ασφαλές για τους υφάλους , όταν είναι δυνατόν. Αλλά μην αφήσετε τον εαυτό σας να καεί!

Το αντηλιακό θα είναι πιο ακριβό στις πιο ζεστές χώρες, οπότε αν μπορείτε να προμηθευτείτε πολλά για αντηλιακό στο διαδίκτυο ή στην πόλη σας, προμηθευτείτε εκεί.

82. Κουνάτε Τα Πόδια Και Τα Πόδια Σας Τακτικά Σε Πτήσεις Μεγάλων Αποστάσεων

Οι άνθρωποι πραγματικά υποτιμούν πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθούν θρόμβοι αίματος στα πόδια όταν πετούν μεγάλες αποστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε τα πόδια σας σε κίνηση. 

Τα πόδια μου έχουν πρηστεί μερικές φορές, και δεν είναι υπέροχο! Φορέστε κάλτσες πτήσης όταν πετάτε μεγάλες αποστάσεις και σηκωθείτε και περπατήστε γύρω από την καμπίνα.

Εάν δεν θέλετε να σηκώνεστε πολύ, κάντε απλώς ασκήσεις ποδιών στο κάθισμά σας.

83. Να Έχετε Μαζί Σας Απολυμαντικό Χεριών

Αυτή είναι μια αρκετά βασική, αλλά σημαντική συμβουλή ταξιδιού… να έχετε πάντα απολυμαντικό χεριών!

Πολλές από τις τουαλέτες που θα επισκεφτείτε εάν ταξιδεύετε με σακίδιο δεν θα έχουν κανένα είδος καθαρισμού στη θέση τους και είναι πολύ εύκολο να συλλάβετε τη μόλυνση. 

Καθαρίστε τα χέρια σας πριν φάτε και εσείς, γιατί πάλι δεν ξέρετε τι αγγίζετε όλη μέρα.

84. Λήψη Χαρτών Εκτός Σύνδεσης Για Τη Χώρα Που Επιλέξατε

Αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο όταν δεν θέλετε να εξαντλήσετε την μπαταρία σας με τα δεδομένα σας στο Διαδίκτυο ενώ κάνετε περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Επισημάνετε όλες τις τοποθεσίες σας στα αξιοθέατα στους Χάρτες Google και κατεβάστε χάρτες εκτός σύνδεσης , ώστε να έχετε πρόσβαση σε οδηγίες χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. 

Αυτό ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς όταν ταξιδεύουμε και δεν μπορώ να φανταστώ πώς επιβιώσαμε χωρίς αυτό πριν!

85. Μεταφέρετε Ψιλά

Ενώ πολλά μέρη δέχονται πληρωμές με κάρτα σήμερα, όταν επισκέπτεστε πολύ τοπικά μέρη, το πιθανότερο είναι ότι καμία κάρτα δεν θα γίνει δεκτή.

Καλό είναι λοιπόν να έχετε μαζί σας μια μικρή αλλαγή.

Η μικρή αλλαγή είναι επίσης χρήσιμη για τις τοπικές μεταφορές. 

Για παράδειγμα, οι οδηγοί tuk-tuk δεν μπορούν να σπάσουν μεγάλες νότες, και είναι επίσης καλό για εστιατόρια και καφετέριες όταν αφήνετε φιλοδώρημα!

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ και καταστήματα για να σπάσετε τις αλλαγές, αντί για μια τοπική αγορά που θα είναι λιγότερο πρόθυμη ή ικανή.

86. Να Ελέγχετε Πάντα Κάτω Από Το Κρεβάτι Όταν Φεύγετε Από Ένα Δωμάτιο Ξενοδοχείου

Καθώς ταξιδεύετε πιο συχνά, θα αρχίσετε να αναπτύσσετε τη δική σας μικρή ρουτίνα για τα check-out στο ξενοδοχείο. Αλλά μια συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να ελέγχετε πάντα κάτω από το κρεβάτι! 

Τα πράγματα πέφτουν συνεχώς κάτω ή ακόμα και ανάμεσα στο κρεβάτι και θα μπορούσατε να τα τοποθετήσετε εύκολα. Ο Bradley θα το επιβεβαιώσει, αλλά πάντα βρίσκουμε μια κάλτσα κάτω από το κρεβάτι πριν φύγουμε από τα δωμάτια του ξενοδοχείου…και αυτό με οδηγεί στην επόμενη συμβουλή μου…

87. Αποδεχτείτε Το Γεγονός Ότι Θα Χαλαρώσετε Τις Κάλτσες

Δεν ξέρω γιατί χάνω συνέχεια κάλτσες, δεν το κάνω επίτηδες, προσπαθώ να τις παρακολουθώ, αλλά πάντα καταλήγω να χάνω τις κάλτσες μου όταν ταξιδεύω!

Είτε έχουν κολλήσει ανάμεσα στα κρεβάτια, είτε χάνονται όταν τελειώσει το πλύσιμο των ρούχων, αλλά θα πρέπει απλώς να αποδεχτείτε ότι αυτές οι καταραμένες κάλτσες θα εξαφανιστούν. 

88. Χρησιμοποιήστε Ένα VPN Για Να Διατηρήσετε Την Πρόσβαση Στους Αγαπημένους Σας Ιστότοπους

Τα VPN δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατευτείτε στο διαδίκτυο, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο σε ξένες χώρες όπου οι συνδέσεις μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλείς.

Ωστόσο, είναι επίσης ιδανικό για να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους που ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμοι στον προορισμό σας.

Για παράδειγμα, στην Κίνα όπου πολλοί ιστότοποι δικτύων μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αποκλεισμένοι. Ή αν θέλετε απλώς να έχετε πρόσβαση σε ταινίες Netflix από άλλη περιοχή!

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους Ticketswesky scanner

89. Διατηρήστε Επαφή Με Την Οικογένεια Και Τους Φίλους (Αλλά Όχι Πάρα Πολύ!)

Είναι σημαντικό να επιτύχετε μια ισορροπία όταν πρόκειται να παραμείνετε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Εάν επικοινωνείτε πάρα πολύ, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχίσετε να νιώθετε νοσταλγία, ενώ αν τους τηλεφωνείτε κάθε εβδομάδα, είναι διασκεδαστικό να παρακολουθείτε όλες τις καταπληκτικές δραστηριότητες και πράγματα που έχετε δει εκείνη την εβδομάδα.

Μην αισθάνεστε ένοχοι, η οικογένεια και οι φίλοι σας θέλουν να διασκεδάσουν στο ταξίδι της ζωής σας! 

Θεωρώ ότι οι ενημερώσεις ιστορίας Instagram είναι ένας μεγάλος συμβιβασμός.

Με αυτόν τον τρόπο, οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορούν να δουν τι κάνετε κάθε μέρα και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τις ίδιες ιστορίες για όλους!

90. Βεβαιωθείτε Ότι Έχετε Εμβολιαστεί

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να πάρουν το ρίσκο όταν πρόκειται για ταξίδια και εμβολιασμούς, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι μια ανόητη στάση.

Οι συνθήκες για τις οποίες εμβολιάζεστε μπορεί να σας σκοτώσουν, οπότε γιατί να αναλάβετε τον κίνδυνο .

Οι περισσότεροι εμβολιασμοί διαρκούν μερικά χρόνια και μερικοί μια ζωή, επομένως είναι μια επένδυση στα μελλοντικά σας ταξίδια.

Για να βρείτε ποια εμβόλια χρειάζεστε για διαφορετικές χώρες, είναι πάντα καλύτερο να επισκεφτείτε μια ταξιδιωτική νοσοκόμα πριν φύγετε!

Α, και φροντίστε να το επισκεφτείτε τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα (ιδανικά 2) ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να λάβετε τα διάφορα εμβόλια που χρειάζονται.

το κείμενο το βρήκαμε εδώ https://www.dreambigtravelfarblog.com/blog/travel-tips ,μεταφράστηκε και διορθώθηκε από την ομάδα του ticketswe.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια