The Magical Chicken Buses στη Γουατεμάλα

Αν έχετε πάει ποτέ στη Γουατεμάλα και ανεβείτε σε ένα από τα περίφημα Magical Chicken Buses, ξέρετε ότι δεν μοιάζει με κανένα άλλο σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας στον κόσμο. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνο, τρομακτικό, ανατριχιαστικό, τηλεφωνώ-τη-μαμά-μου-μια-τελευταία φορά-γιατί-θα-θα-να πεθάνω τρομακτικό (κάτι που μπορεί να είναι), αλλά μας αρέσει να το σκεφτόμαστε ως μαγικό. Κάτι σαν την τηλεοπτική εκπομπή, «Το μαγικό σχολικό λεωφορείο», αλλά στην πραγματική ζωή.

Τρεις μέρες στο Παρίσι με την οικογένεια – Ημέρα 1(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, γιατί τα Magical Chicken Buses είναι τόσο μαγικά ρωτάτε; Καλά…

1. Ας ξεκινήσουμε με το προφανές μαγικό κόλπο, την ικανότητα να μετατρέπουμε τα παλιά συνταξιούχα αμερικανικά σχολικά λεωφορεία σε μαστροπά, πολύχρωμα, γρήγορα και φθηνά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναρωτιέστε αν ο Xzibit ήρθε στη Γουατεμάλα και φιλοξένησε το “Pimp my Chicken Bus”;;;

2. Δεν υπάρχει λόφος που να μην μπορεί να σκαρφαλώσει ένα λεωφορείο με κοτόπουλο, άλλωστε το χρησιμοποιούν ως προσωπική τους πίστα.

3. Θα ανακαλύψετε λίπος στο σώμα σας σε μέρη που δεν ήξερες ποτέ ότι υπήρχε, καθώς κάθε μέρος του σώματος θα κουνιέται. Δεν εξαιρούνται βυζιά τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικροσκοπικά τσιμπήματα κουνουπιών.

Κανκούν, Μεξικό: Πόσο ακριβό είναι πραγματικά;!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Οι επιβάτες έχουν κατακτήσει την τέχνη του να πηδούν και να κατεβαίνουν από ένα λεωφορείο με ταχύτητα με ευγενική ευκολία.

5. Δεν υπάρχει αυτοκίνητο, φορτηγό ή λεωφορείο που δεν θα προσπεράσει με ευκολία, ακόμη και σε στενές λωρίδες με αντίθετη κίνηση.

6. Κάθε άδειο στομάχι θα είναι γεμάτο πριν φτάσετε στον τελικό προορισμό τους. Εξάλλου, οι πωλητές ανεβαίνουν και σβήνουν κάθε φορά που το λεωφορείο επιβραδύνει. Ψωμί μπανάνας ή tamales κανείς;

Tamales κανείς;

7. Είστε πραγματικά πιο ασφαλείς σε ένα γεμάτο λεωφορείο με κοτόπουλο παρά σε ένα άδειο. Ποιος χρειάζεται τις ζώνες ασφαλείας όταν είσαι τόσο στριμωγμένος που μετά βίας μπορείς να κινηθείς;

8. Ο βοηθός που μαζεύει χρήματα μπορεί να ελίσσεται σε ανύπαρκτους χώρους, παίρνοντας οποιοδήποτε σχήμα (όπως το νερό) για να εισπράξει τον ναύλο από κάθε άτομο στο λεωφορείο. Διάολε, μερικές φορές ανεβαίνει ακόμη και στην οροφή του λεωφορείου που τρέχει με ταχύτητα για να μαζέψει χρήματα από τους επιβάτες από το παράθυρο.

9. Το λεωφορείο που απλά γεμίζει! Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η μέγιστη χωρητικότητα, καθώς η αναλογία προς τους ανθρώπους που εισέρχονται και εξέρχονται από το λεωφορείο είναι 100:2

Διακοπές χωρίς αυτοκίνητο: Τρία νησιά που μπορείς να τα γυρίσεις με τα πόδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

10. Ο οδηγός έχει τη μαγική ικανότητα να ακούει τους ανθρώπους που ζητούν να σταματήσουν μέσω της ανατινάξεως μουσικής και των βρυχηθμών του κινητήρα! Εμείς από την άλλη μπορούμε να ακούσουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται.

11. Τα καθίσματα που κάποτε προορίζονταν να κάθονται δύο μικρά παιδιά, τώρα κάθονται άβολα τέσσερα ενήλικα άτομα.

12. Τα όρια ταχύτητας ισχύουν για κάθε άλλο όχημα στο δρόμο εκτός από τα λεωφορεία κοτόπουλου. Τους αρέσει και κινούνται με την ταχύτητα του φωτός.

13. Στη σχολή οδηγών μάθαμε να επιβραδύνουμε πριν μπούμε σε καμπύλη, αλλά οι οδηγοί λεωφορείων κοτόπουλου πρέπει να έχουν χάσει αυτό το μάθημα! Η διαδικασία σκέψης τους είναι ότι, αν οι επιβάτες δεν κρατιούνται για μια ζωή και πέσουν από τη μια θέση στην άλλη, επιβραδύνουν την καμπύλη. Είναι απίστευτο που το λεωφορείο δεν αναποδογυρίζει.

Καλύτερο VPN για ταξίδια | 6 Υπέροχες Επιλογές & Χρήσιμος Οδηγός(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

14. Ένα από τα πιο μαγικά πράγματα για τα λεωφορεία κοτόπουλου είναι πώς μπορείτε ως επιβάτης να ταξιδεύετε σε όλη τη χώρα για ώρες και να πληρώνετε ελάχιστα έως τίποτα! Το όνειρο ενός οικονομικού ταξιδιώτη έγινε πραγματικότητα 🙂

Δείτε αυτό το ξεκαρδιστικό βίντεο παρακάτω για να πάρετε μια αίσθηση για το πόσο μαγικά είναι τα λεωφορεία με κοτόπουλο στη Γουατεμάλα. Ο Dave συνοψίζει λίγο πολύ όλη την εμπειρία του λεωφορείου με το κοτόπουλο στο πιασάρικο τραγούδι του. Ευχαριστώ για την κοινή χρήση Jon.

Όταν συμβαίνει όλη αυτή η μαγεία σε ένα λεωφορείο κοτόπουλου, γιατί να παίρνετε ποτέ ένα τουριστικό λεωφορείο ή ακόμα και ένα τρενάκι του λούνα παρκ; Ποιος χρειάζεται κάποιο από αυτά όταν μπορείτε να αποκτήσετε τη μαγεία, τη συγκίνηση και την ταχύτητα, όλα σχεδόν στην τιμή του τίποτα;;

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια