Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ το 2023

Για πολλούς ανθρώπους, το Άμστερνταμ βρίσκεται μόνιμα κοντά στην κορυφή της λίστας με τους πιο επιθυμητούς προορισμούς για επίσκεψη στην Ευρώπη.

Είτε πρόκειται για τον φαινομενικά ατελείωτο αριθμό των καναλιών, τα γραφικά παλιά σπίτια, τα «καφετέρια» για τουρίστες, τη λιτή Red Light District ή την περίφημη ελευθεριακή συμπεριφορά, τα πολλά γοητεία αυτής της πόλης έχουν προσελκύσει δεκάδες εκατομμύρια ταξιδιώτες όλα αυτά τα χρόνια.

Στην πραγματικότητα, το Άμστερνταμ έχει γίνει τόσο δημοφιλές στους τουρίστες που, το 2018, περίπου 19 εκατομμύρια επισκέπτες ήρθαν σε αυτήν την πόλη των μόλις 850.000 μόνιμων κατοίκων.

Το Άμστερνταμ, το οποίο, την προηγούμενη δεκαετία, έσκυβε προς τα πίσω για να προσελκύσει τουρίστες, σε αυτό το σημείο άρχισε να εκδηλώνει έντονη αντίδραση εναντίον ορισμένων τύπων επισκεπτών, με αποκορύφωμα μια πολύ δημοσιευμένη εκστρατεία κατά των μέσων ενημέρωσης κατά του τουρισμού στις αρχές του 2023.

Όπως η Βενετία (μια άλλη πόλη όπου η πλειοψηφία των μακροχρόνιων κατοίκων είτε έχει φύγει είτε έχει κατακλυστεί από τον αριθμό των τουριστών), θα μπορούσατε να πείτε ότι η πόλη έχει μια «σχέση αγάπης/μίσους» με όσους ταξιδεύουν εκεί.

Αλλά μην ανησυχείτε – πιστεύουμε ότι πρέπει να πάτε ακόμα.

Μετά από όλα, το δολάριο σας εκτείνεται αρκετά όταν είστε εκεί. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ, συμπεριλαμβανομένων των μέσων τιμών των ξενοδοχείων, των πτήσεων και άλλων. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

**Οι τιμές για αεροπορικα εισητηρια ειναι απο Αμερική, δείτε μονοί σας ,μπορειτε να δείτε ποσο κοστίζουν τα αεροπορικα απο Ελλαδα στην πλατφορμα του TicktetsWe οι υπολοιπες τιμές ειναι ίδιες.

Μέσο κόστος ταξιδιού στο Άμστερνταμ το 2023

Οι κατά μέσο όρο επταήμερες διακοπές στο Άμστερνταμ θα κοστίζουν περίπου 2.130 δολάρια. Αυτό μπορεί να αναλυθεί ως εξής:

 • Μέσο κόστος διαμονής: $920
 • Μέσο κόστος πτήσης: 615 $
 • Φαγητό, ποτά και δραστηριότητες: 455 $
 • Μεταφορικά: $140
 • Συνολικό κόστος: $2.130

Φυσικά, αυτοί οι αριθμοί υποθέτουν ότι κάποιος έχει κλείσει καταλύματα με μέση τιμή και δεν επισκέπτεται περισσότερα από ένα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα την ημέρα.

Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε στο Άμστερνταμ, να ξέρετε ότι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε είναι η άνοιξη ή το φθινόπωρο, όταν ο καιρός είναι ακόμα καλός αλλά όχι πολύ ζεστός.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ενώ μπορεί να υπάρχει η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ όσον αφορά τον καιρό, θα υπάρχουν πάντα πολλοί τουρίστες στην πόλη όλο το χρόνο.

Στην πραγματικότητα, όταν ο καιρός είναι καλός, μπορεί να υπάρχουν τόσοι πολλοί τουρίστες σε μερικά από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης που δυσκολεύονται να μείνουν στα πεζοδρόμια ή να χωρέσουν στα παλιά στενά δρομάκια και σοκάκια.

Επομένως, θεωρήστε τον εαυτό σας προειδοποιημένο σχετικά με το ταξίδι στο Άμστερνταμ το καλοκαίρι!

Κόστος ταξιδιού Άμστερνταμ: Μέσος όρος ανά είδος

Υπέροχη ανατολή του ηλίου πάνω από ποδήλατα σε μια γέφυρα στο Άμστερνταμ για έναν οδηγό για το κόστος ενός ταξιδιού στην πόλη

Dennis van deWater/Shutterstock

Έξοδα διαμονής

Τα ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ κοστίζουν κατά μέσο όρο 131 $ ανά διανυκτέρευση , ενώ ένα κατάλυμα τεσσάρων ή πέντε αστέρων μπορεί να κοστίζει 333 $ ανά διανυκτέρευση.

Επειδή το Άμστερνταμ έχει τόσους πολλούς τουρίστες, μερικοί από τους πιο αυθόρμητους επισκέπτες δεν κάνουν κράτηση για ξενοδοχείο εκ των προτέρων και παρασύρονται να μείνουν σε παράνομες ιδιοκτησίες σε πολύ υψηλές τιμές από «ξενοδόχους» που συχνάζουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και στο κέντρο της πόλης .

Επομένως, όπως και με τις πτήσεις (δείτε παρακάτω), οι διαμονές σε ξενοδοχεία θα πρέπει να γίνονται εκ των προτέρων — ειδικά εάν ταξιδεύετε μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει ιδανικά να κάνετε κράτηση τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από τη διαμονή σας. Επειδή το Άμστερνταμ είναι τόσο δημοφιλές στους νέους, υπάρχουν πολλές επιλογές χαμηλού κόστους για διαμονή.

Ένα οικονομικό ξενοδοχείο μπορεί να κοστίσει 66 $ ανά διανυκτέρευση , ενώ ένας ξενώνας για νέους (από τους οποίους υπάρχουν πολλοί, και οι περισσότεροι είναι φιλικοί για ταξιδιώτες πλάτης) μπορεί να κοστίσει 25 $ ανά διανυκτέρευση . Λάβετε υπόψη ότι το κάμπινγκ σε δημόσιους χώρους ή πάρκα είναι παράνομο, επομένως δεν αποτελεί επιλογή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως συμβαίνει με πολλές πόλεις της Δυτικής Ευρώπης, ο αριθμός των Airbnb/VRBO και άλλων ιδιοκτησιών ενοικίασης/διαμονής εξοχικών κατοικιών στο Άμστερνταμ είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών για τους κατοίκους και τη στρέβλωση της τοπικής αγοράς ακινήτων.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτό, η πόλη έχει θεσπίσει μερικούς από τους πιο σκληρούς κανονισμούς σχετικά με τις ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών/σπίτι-διαμονής οπουδήποτε στον κόσμο.

Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε τέτοια ακίνητα βλέπετε στη λίστα μπορεί να είναι πολύ, πολύ ακριβά. Οι τιμές για αυτά μπορεί να είναι κατά μέσο όρο 600 $ ανά διανυκτέρευση , αν και μερικές φορές υπάρχουν καταχωρήσεις στην περιοχή από 100-150 $ ανά διανυκτέρευση.

Μια άλλη δελεαστική δυνατότητα για διαμονή είναι η ενοικίαση ή η διαμονή σε ένα από τα πολλά πλωτά σπίτια που είναι διάσπαρτα στα κανάλια της πόλης. Οι τιμές για αυτά ξεκινούν από μόλις 118 $ ανά διανυκτέρευση .

Κόστος πτήσης

Επειδή το Άμστερνταμ είναι ένα τόσο δημοφιλές μέρος για επίσκεψη και επειδή βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ευρώπης, η εύρεση μιας σχετικά φθηνής πτήσης για την πόλη δεν θα πρέπει να είναι δύσκολη.

Οι πρόσφατες πτήσεις μετ’ επιστροφής από τη Νέα Υόρκη στο JetBlue ήταν κατά μέσο όρο 475 $ και είδαμε τιμές τόσο φθηνές όσο 180 $ σε άλλες αεροπορικές εταιρείες. Φυσικά, πολλά εξαρτώνται από το πότε ταξιδεύετε και πότε θα κλείσετε τα εισιτήριά σας.

Όπως συμβαίνει με πολλούς δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, συνιστάται να κάνετε κράτηση τουλάχιστον τρεις εβδομάδες έως τέσσερις μήνες πριν από το ταξίδι σας. Η υψηλή τουριστική περίοδος είναι το καλοκαίρι (Ιούλιος και Αύγουστος [ιδιαίτερα Αύγουστος]), ενώ ο φθηνότερος μήνας για να πετάξετε στο Άμστερνταμ είναι ο Φεβρουάριος.

Μερικές φορές οι αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν flash εκπτώσεις στα εισιτήρια για το Άμστερνταμ. ψάξτε για αυτά την άνοιξη. Επειδή το Άμστερνταμ είναι από μόνο του μια κοινή πόλη ενδιάμεσης στάσης ή ενδιάμεσης στάσης, οι μη απευθείας πτήσεις προς αυτό δεν θα σας εξοικονομήσουν απαραίτητα χρήματα.

Ωστόσο, ένα «hack» που μπορείτε να δοκιμάσετε ονομάζεται «skiplagging», που σημαίνει να αγοράσετε ένα εισιτήριο για μια πτήση που βρίσκεται πάνω ή σταματά στο Άμστερνταμ και να κατεβείτε από εκεί αντί να ταξιδέψετε στον τελικό προορισμό της πτήσης.

Αλλά αν το κάνετε αυτό, προσέξτε. μπορεί να είναι εφικτό μόνο εάν έχετε χειραποσκευή (σε σχέση με παραδοτέες αποσκευές), επειδή οι παραδοτέες αποσκευές θα μεταφερθούν αυτόματα στον τελικό προορισμό της πτήσης.

Επίσης, να ξέρετε ότι, ανάλογα με τη χώρα από και προς την οποία πετάτε, αυτή η πρακτική μπορεί να είναι παράνομη ή η αεροπορική εταιρεία μπορεί να έχει το δικαίωμα να σας τιμωρήσει (αν και αυτό συμβαίνει σπάνια στην πράξη).

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για αυτήν την τακτική, αξίζει να διαβάσετε ιστοσελίδες που είναι ειδικά αφιερωμένες σε αυτήν τη στρατηγική.

Μια τελευταία συμβουλή είναι ότι όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, θα πρέπει να προσέχετε τους οδηγούς ταξί χωρίς άδεια , οι οποίοι μπορεί να σας προσφέρουν πολύ χαμηλότερο ναύλο από αυτό που θα προσπαθήσουν να σας χρεώσουν στο τέλος ενός ταξιδιού.

Επίσης, μην πληρώνετε τον οδηγό σας έως ότου όλες οι αποσκευές σας καθίσουν έξω από την καμπίνα. Σημειώστε ότι μια διαδρομή με ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη μπορεί να κοστίσει έως και 90 $ . το τρένο ή το λεωφορείο είναι καλύτερα στοιχήματα στα 7 $.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Εστιατόρια με υπαίθρια τραπέζια που επενδύουν ένα κιγκλίδωμα για έναν οδηγό για το μέσο ταξίδι στο Άμστερνταμ κοστίζουν

JeniFoto/Shutterstock

Το κόστος του φαγητού στο Άμστερνταμ δεν είναι τόσο διαφορετικό από αυτό σε μια μεγάλη αμερικανική πόλη. Πιθανότατα θα πρέπει να έχετε προϋπολογισμό περίπου 35 $ την ημέρα για φαγητό εάν σκοπεύετε να φάτε σε εστιατόρια, ενώ η αγορά τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ θα κοστίσει πολύ λιγότερο.

Τα ποτά είναι μέτρια ακριβά στο Άμστερνταμ, με ένα ποτήρι μπύρα να κοστίζει περίπου $7 και ένα ποτήρι κρασί περίπου $6 σε ένα μπαρ ή εστιατόριο. Για τα φθηνότερα ποτά, δοκιμάστε σούπερ μάρκετ και γωνιακά καταστήματα.

Το Άμστερνταμ είναι το σπίτι της μπύρας Heineken και η μάρκα έχει τις δικές της περιηγήσεις Heineken Experience στο ζυθοποιείο της για τους επισκέπτες. Το Άμστερνταμ φημίζεται για τα μουσεία του.

Τα πιο γνωστά μουσεία είναι το Rijksmuseum, το Stedelijk Museum, το Von Gogh Museum, το Scheepvaartmueum (Εθνικό Ναυτικό Μουσείο) και το Σπίτι της Άννας Φρανκ.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για τα περισσότερα από αυτά τα μουσεία  μέσω Διαδικτύου (η είσοδος σε κάθε μουσείο είναι περίπου 25 $) ή να αγοράσετε ένα πάσο “I Amsterdam” (δείτε παρακάτω) και να αποκτήσετε πρόσβαση στα περισσότερα από αυτά καθώς και μεταφορά μέσω της πόλης.

Φυσικά, δεν έρχονται όλοι στο Άμστερνταμ για να πάνε σε μουσεία και να δουν τέχνη. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο είναι να έχουν πρόσβαση στις ουσίες που πωλούνται στα «καφετέρια» της.

Το Άμστερνταμ έχει τη φήμη ότι πουλάει νόμιμα μερικές από τις πιο δυνατές μαριχουάνα στον κόσμο σε αυτά τα καφέ (τα περισσότερα από τα οποία σερβίρουν πραγματικά καπουτσίνο και εσπρέσο, καθώς και χυμούς και τσάγια).

Εάν αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθατε στο Άμστερνταμ, να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί κανόνες και οδηγίες που σχετίζονται με τη συχνότητα σε αυτές τις εγκαταστάσεις (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες, ανατρέξτε στις προφυλάξεις μας παρακάτω στην ενότητα “Τα πρέπει να γνωρίζετε”.)

Ο πρώτος κανόνας είναι ότι πρέπει να έχετε ταυτότητα που να αποδεικνύει ότι είστε 18 ετών και άνω. Ο δεύτερος κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να αγοράζετε περισσότερα από πέντε γραμμάρια ανά άτομο (κάθε γραμμάριο κοστίζει περίπου 15 $) ανά επίσκεψη.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το πόσο αγοράζετε (αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα σνακ/φαγώσιμα με κορδόνια μαριχουάνας) λόγω της προαναφερθείσας ισχύος αυτού που πωλείται.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Το Άμστερνταμ διαθέτει μερικά από τα καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς στον κόσμο, οπότε μην διστάσετε να το δοκιμάσετε όσο βρίσκεστε εκεί.

Μπορείτε να αγοράσετε πολλούς διαφορετικούς τύπους καρτών που σας δίνουν το δικαίωμα απεριόριστων βόλτων με τα λεωφορεία GVB της πόλης (συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων express του αεροδρομίου), τα τραμ, το σύστημα μετρό, ακόμη και (προαιρετικά) ορισμένα περιφερειακά τρένα.

Ένα πάσο που ισχύει για μία ώρα κοστίζει περίπου 5 $, ενώ ένα πάσο που ισχύει για 24 ώρες είναι περίπου 10 $.

Η κάρτα «I Amsterdam» σάς προσφέρει απεριόριστες βόλτες με το σύστημα GVB, καθώς και δωρεάν ή με έκπτωση πρόσβαση σε πολλά από τα μουσεία και άλλα αξιοθέατα της πόλης, καθώς και δωρεάν κρουαζιέρα 1 ώρας στο κανάλι και 24ωρη ενοικίαση ποδηλάτων.

Μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των ημερών για τις οποίες ισχύει η κάρτα. Μια κάρτα που ισχύει για δύο ημέρες κοστίζει περίπου 95 $, ενώ μια κάρτα που ισχύει για πέντε ημέρες κοστίζει 140 $.

Κάθε πάσο ή κάρτα έχει ένα ενσωματωμένο τσιπ το οποίο κρατάτε σε έναν αναγνώστη ή μια πύλη (θα πρέπει να ακούσετε έναν ήχο μπιπ) με την ένδειξη “Kaart hier” σε σταθμούς ή σε οχήματα μεταφοράς όταν μπαίνετε και βγαίνετε.

Σημειώστε ότι τα πλοία GVB της πόλης είναι δωρεάν για όλους και δεν απαιτούν εισιτήρια ή πάσο. Φροντίστε όταν διασχίζετε δρόμους να προσέχετε για λεωφορεία ή τραμ που ταξιδεύουν και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Κάθε χρόνο, άνθρωποι σκοτώνονται σε ατυχήματα λεωφορείων και τραμ στο Άμστερνταμ. μην γίνεις στατιστική! Ένας άλλος τρόπος μεταφοράς που πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά (αλλά με διαφορετικούς τρόπους) είναι τα ταξί. Οι τιμές των ταξί του Άμστερνταμ είναι μερικές από τις υψηλότερες στον κόσμο.

Διαφορετικές εταιρείες ταξί έχουν διαφορετικές τιμές, αλλά ο μέσος ναύλος είναι περίπου 2,50 $ ανά διανυόμενο χιλιόμετρο, συν μια βασική χρέωση 3,50 $, συν 50 σεντς ανά λεπτό του χρόνου αναμονής.

Οι οδηγοί ταξί στο Άμστερνταμ είναι γνωστό ότι είναι αδίστακτοι και εκμεταλλεύονται τους τουρίστες.

Για να προστατευτείτε, να παίρνετε πάντα ένα ταξί με μπλε πινακίδες, έναν τιμοκατάλογο που είναι ορατός τόσο μέσα όσο και έξω από την καμπίνα, μια κάρτα οδηγού στο ταμπλό και μια «κάρτα εξαίρεσης» στο εσωτερικό του μπροστινού παρμπρίζ στην πλευρά του συνοδηγού .

Αυτό το τελευταίο έγγραφο επιτρέπει στους οδηγούς να οδηγούν σε περιορισμένες λωρίδες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται από τραμ και λεωφορεία, ώστε να μπορούν να κινούνται πολύ πιο γρήγορα στους δρόμους της πόλης.

Ένας πολύ φθηνότερος τρόπος για να μετακινηθείτε στο Άμστερνταμ είναι το ποδήλατο. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο στην πόλη για περίπου 12 $ την ημέρα .

Τα ποδήλατα είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μεταφοράς και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Άμστερνταμ είναι εξαιρετικά υπέρ του ποδηλάτου. Φροντίστε όμως να μην περπατάτε σε ποδηλατόδρομους και μονοπάτια, καθώς ορισμένοι ποδηλάτες τύπου «καμικάζι» στην πραγματικότητα επιταχύνουν όταν βλέπουν κάποιον στο δρόμο τους αντί να επιβραδύνουν.

Εάν νοικιάζετε ποδήλατο, προσέξτε να ακολουθείτε όλους τους νόμους οδικής κυκλοφορίας, να μην κάνετε ποδήλατο σε πεζούς, να χρησιμοποιείτε φώτα τη νύχτα και να μην κολλάτε το ελαστικό σας στις γραμμές του τραμ στο δρόμο.

Ενώ είναι δυνατό να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο Άμστερνταμ, τα στενά δρομάκια της πόλης, η κίνηση, η υπερβολική έλλειψη στάθμευσης και άλλες πιο δημοφιλείς μέθοδοι μεταφοράς το αποθαρρύνουν.

Στο τέλος, η στάθμευση, η οδήγηση και η τροφοδοσία ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι αξίζει, αλλά αν επιμένετε να νοικιάσετε ένα, το κόστος θα πρέπει να είναι περίπου 54 $ την ημέρα.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Φωτογραφία από το εξωτερικό του α

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ – 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Το Coffeeshop Smokey είναι ένα καφενείο κάνναβης που βρίσκεται στη μεγαλύτερη πλατεία του Άμστερνταμ, Πλατεία Ρέμπραντ/Στίβεν Μπόστοκ/Σάτερστοκ

Ναι, η μαριχουάνα μπορεί νόμιμα να καπνιστεί σε καφετέρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα ναρκωτικά είναι νόμιμα στο Άμστερνταμ. Το κάπνισμα μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους έξω από καφετέριες (όπως στο δρόμο ή σε πάρκα) είναι παράνομο.

Η αγορά και η πώληση άλλων/σκληρών ναρκωτικών (όπως κοκαΐνη, έκσταση, ηρωίνη κ.λπ.) είναι παράνομη παντού στην Ολλανδία . Η αγορά ή η πώληση οποιωνδήποτε ναρκωτικών είναι επίσης παράνομη εάν εσείς, ο αγοραστής ή ο σκοπούμενος χρήστης είστε κάτω των 18 ετών.

Οι ίδιες πολιτικές ισχύουν γενικά για το αλκοόλ. Το αλκοόλ θα πρέπει γενικά να καταναλώνεται σε μπαρ ή εστιατόρια. Η δημόσια κατανάλωση εκτός αυτών των χώρων και βεράντες ή πάρκα είναι αντίθετη με το νόμο. Σημειώστε επίσης ότι ο καπνός μπορεί να καπνιστεί μόνο στον ιδιωτικό χώρο και όχι σε μπαρ ή εστιατόρια.

Μερικές άλλες εκτιμήσεις:

 • Εάν αγοράζετε οτιδήποτε σε καφετέρια, ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές του προσωπικού του καφενείου ή/και οποιεσδήποτε συνοδευτικές οδηγίες (ιδιαίτερα σχετικά με τις ποσότητες που πρέπει να καταναλώσετε σε μία φορά).
 • Ενώ μπορεί να σας προτείνουν ναρκωτικά στο δρόμο ή σε μπαρ ή κλαμπ, είναι παράνομο να τα αγοράσετε, αλλά να γνωρίζετε επίσης ότι πολλά από αυτά που πωλούνται είναι ψεύτικα (και μπορεί ακόμη και να είναι επιβλαβή).
 • Αν και η αγορά πλαστών φαρμάκων μπορεί να μην είναι παράνομη, θα έχετε πολύ μικρή προσφυγή όσον αφορά την επιστροφή των χρημάτων σας εάν το κάνετε αυτό.
 • Προσοχή στα καταστήματα που πωλούν υπερτιμημένα τυριά ή/και αρτοσκευάσματα φτιαγμένα με Nutella. Αυτές είναι γενικά τουριστικές παγίδες και δεν συχνάζουν ντόπιοι.
 • Υπάρχουν περίπου 600.000 ποδήλατα στο Άμστερνταμ. Κάθε χρόνο, περίπου 80.000 κλέβονται . Να είστε προσεκτικοί αν κάποιος θέλει να σας πουλήσει ένα ποδήλατο στο δρόμο. Μερικοί από αυτούς τους πωλητές μπορεί να είναι μυστικοί αστυνομικοί. Εάν αγοράσετε ένα κλεμμένο ποδήλατο, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο.
 • Γενικά , το φιλοδώρημα 5-10% συνιστάται  για εστιατόρια, μπαρ και υπηρεσίες, αλλά μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να δώσετε φιλοδώρημα εάν λάβετε κακή εξυπηρέτηση.
 • Μην ρίχνετε σκουπίδια, μην κάνετε εμετό στο δρόμο και μην χρησιμοποιείτε τις πόρτες ή τα σοκάκια ως τουαλέτα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε κάδους απορριμμάτων και τουαλέτες σαν πολιτισμένο άτομο. Τα πρόστιμα για αυτές τις κακές συμπεριφορές είναι υψηλά και πρέπει να καταβάλλονται επί τόπου. Διαφορετικά, μπορεί να οδηγηθείς στη φυλακή!
 • Μην προσαρμόσετε μια «κλειδαριά αγάπης» σε μια από τις πολλές αντίκες γέφυρες της πόλης και πετάξετε το κλειδί στο κανάλι από κάτω. Ναι, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα ρομαντικό τελετουργικό, αλλά κάθε έξι εβδομάδες, η πόλη πρέπει να απασχολεί εργάτες για να κόβουν όλες τις κλειδαριές, οι οποίες καταστρέφουν τις γέφυρες.
 • Μην περιπλανηθείτε κοιτάζοντας έναν χάρτη ή ένα τηλέφωνο, μοιάζοντας σαν να έχετε χαθεί. Είτε είναι στην περιοχή Red Light District (δείτε παραπάνω) είτε οπουδήποτε αλλού, αυτό σας κάνει να φαίνεστε σαν στόχος.
 • Προσέξτε όποιον σας πλησιάσει (ακόμα κι αν είναι με στολή) που προσφέρεται να σας πάει κάπου, θέλει να ποζάρει μαζί σας για μια φωτογραφία, θέλει να σας δώσει ένα «δωρεάν μπισκότο» ή θέλει να « ελέγξτε τα χρήματά σας» για να βεβαιωθείτε ότι δεν διαδίδετε πλαστά χαρτονομίσματα.
 • Οι πορτοφολάδες είναι γνωστό ότι συχνάζουν σε περιοχές με πυκνότητα τουριστών και σε μέρη του συστήματος δημόσιας συγκοινωνίας, επομένως προσέχετε τα υπάρχοντά σας και μην αποσπάτε εύκολα την προσοχή σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Δροσερή άποψη των πολύχρωμων ανεμόμυλων, όπως φαίνεται το φθινόπωρο, κάτω από έναν πορφυρό ουρανό στο Άμστερνταμ

V_E/Shutterstock

Τι δεν επιτρέπεται στο Άμστερνταμ;

Πέρα από ορισμένα ναρκωτικά και την πορνεία (αλλά όχι την πορνεία στους δρόμους, η οποία είναι παράνομη), το Άμστερνταμ μοιάζει πολύ με πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όσον αφορά το τι είναι νόμιμο και όχι νόμιμο.

Μην αφήσετε τη στάση ή τη συμπεριφορά άλλων τουριστών να σας πείσουν για το αντίθετο. Οι αρχές της πόλης έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να καταπολεμούν τις παράνομες δραστηριότητες και δεν είναι πρωτόγνωρο για τους τουρίστες που συμπεριφέρονται άσχημα να περάσουν μια νύχτα στη φυλακή.

Τι νόμισμα χρησιμοποιείται στο Άμστερνταμ;

Όπως τα περισσότερα (αλλά όχι όλα) μέρη στην Ευρώπη, το Άμστερνταμ χρησιμοποιεί το ευρώ. Το καλύτερο μέρος για να ανταλλάξετε τα χρήματά σας με ευρώ είναι η τοπική σας τράπεζα στο σπίτι πριν φύγετε.

Τούτου λεχθέντος, είναι συνετό να μην μεταφέρετε μεγάλα ποσά μετρητών ή/και τιμαλφών. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες γειτονιές της πόλης είναι πιο ασφαλείς για τους τουρίστες από άλλες.

Είναι οι κάτοικοι του Άμστερνταμ φιλικοί προς τους τουρίστες;

Σε γενικές γραμμές, οι κάτοικοι του Άμστερνταμ είναι φιλόξενοι και φιλικοί προς τους επισκέπτες. Παρά τον ανταγωνισμό προς τους ακραίους «τουρίστες για πάρτι», όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι κάτοικοι της πόλης είναι ανοιχτοί σε επισκέπτες που εκτιμούν την ιστορία, την κληρονομιά και τις πολιτιστικές προσφορές της πόλης.

Οι άνθρωποι στο Άμστερνταμ μιλούν αγγλικά;

Ναι, οι περισσότεροι κάτοικοι του Άμστερνταμ μιλούν αγγλικά, εκτός από τα ολλανδικά, και συχνά και άλλες γλώσσες.

Μπορώ να νοικιάσω σκάφος για να ταξιδέψω κατά μήκος των καναλιών;

Ναι, μπορείτε εύκολα να νοικιάσετε βάρκες για να ταξιδέψετε στα πολλά κανάλια της πόλης. Μια δίωρη ή τρίωρη ενοικίαση σκάφους για έως και έξι άτομα κοστίζει περίπου 100 $. Οι απογευματινές και βραδινές ενοικιάσεις μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ακριβές και συχνά δεν επιτρέπονται συσκευές που παράγουν μουσική.

Φροντίστε να ταξιδεύετε με 6 χιλιόμετρα την ώρα ή λιγότερο, να μείνετε δεξιά όταν περνάτε άλλα σκάφη ή σε διασταυρώσεις και να θυμάστε ότι το κολύμπι στα κανάλια αποθαρρύνεται έντονα, καθώς είναι μολυσμένα με ακατέργαστο νερό και βακτήρια.

Λοιπόν, τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$920 συνολικά
✈️ Μέσο κόστος πτήσης$615 ανά άτομο
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες$455 συνολικά
🚕 Μεταφορές$140 συνολικά
💲 Συνολικό κόστος$2,130

Για άλλη μια φορά, το κόστος σας για ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το πού μένετε και τι κάνετε όσο βρίσκεστε εκεί, αλλά είναι συνετό να χρησιμοποιείτε στοιχεία μεταξύ 90 και 277 $ ανά ημέρα για έναν προϋπολογισμό.

Η αγορά μιας κάρτας “I Amsterdam” για τη διαμονή σας μπορεί σίγουρα να σας εξοικονομήσει χρήματα και να σας μυήσει σε μεγάλο μέρος της κουλτούρας της πόλης. Συνιστάται επίσης να παραλάβετε έναν οδηγό για τα τοπικά hotspots, τα αξιοθέατα και τις νεότερες προσθήκες στην πόλη.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Άμστερνταμ. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Ταξιδιωτικός οδηγός Άμστερνταμ

Άμστερνταμ :Ο απόλυτος οδηγός για να εξερευνήσετε τα καλύτερα αξιοθέατα

Ταξιδιωτικός οδηγός Άμστερνταμ

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια