Το μυστικό για να χρησιμοποιήσετε τις ημέρες των διακοπών σας

Το μυστικό για να χρησιμοποιήσετε τις ημέρες των διακοπών σας

Τα άτομα στις ΗΠΑ που έχουν κερδίσει άδεια από τη δουλειά τους συχνά δεν το παίρνουν όλο αυτό. Οι ειδικοί λένε ότι εάν δεν παίρνετε τον ελεύθερο χρόνο που σας αξίζει, θα μπορούσατε όχι μόνο να αφήσετε χρήματα στο τραπέζι, αλλά και να διακινδυνεύσετε την υγεία σας.

Τα άτομα στις ΗΠΑ που έχουν κερδίσει άδεια από τη δουλειά τους συχνά δεν το παίρνουν όλο αυτό. Οι ειδικοί λένε ότι εάν δεν παίρνετε τον ελεύθερο χρόνο που σας αξίζει, θα μπορούσατε όχι μόνο να αφήσετε χρήματα στο τραπέζι, αλλά και να διακινδυνεύσετε την υγεία σας.Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Bankrate σε περίπου 2.600 ενήλικες, μεταξύ εκείνων που απασχολούνται σήμερα στις ΗΠΑ, το 13 % δηλώνει ότι σχεδιάζει να πάρει το ένα τέταρτο ή λιγότερο από τις διακοπές του φέτος. Αυτή η δημοσκόπηση διαπιστώνει επίσης ότι το τέσσερις τοις εκατό των ατόμων στις ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν καθόλου διακοπές – παρόλο που προσφέρεται από τους εργοδότες τους.

Ο μέσος άνθρωπος στις ΗΠΑ τους προηγούμενους 12 μήνες, πήρε το 54 τοις εκατό του διαθέσιμου ελεύθερου χρόνου του, διαπίστωσε το Glassdoor το 2018.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ticketswe.gr για να βρείτε φτηνές πτήσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Γιατί πρέπει να κάνετε τις ημέρες των διακοπών σας

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία από τις διακοπές. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες με κίνδυνο καρδιακής νόσου που παρέλειψαν τις διακοπές τους για πέντε συνεχόμενα χρόνια είχαν 30 % περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή από εκείνους που έκαναν τουλάχιστον μια εβδομάδα άδεια κάθε χρόνο.

Μια άλλη μελέτη  έδειξε ότι οι διακοπές βοηθούν στη μείωση του άγχους απομακρύνοντας άτομα από περιβάλλοντα και δραστηριότητες που συνδέουν με το άγχος.

Αν νιώθετε κουρασμένοι και χορτασμένοι από την καθημερινή καθημερινότητα, αλλά δεν ξέρετε πώς μπορείτε ενδεχομένως να συμπιέσετε το χρόνο των διακοπών σας στο ήδη γεμάτο πρόγραμμα, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τον χρόνο των διακοπών σας.

1. Πάρτε εκτεταμένα Σαββατοκύριακα

Οι περισσότερες κανονικές εργασίες εννέα έως πέντε είναι σε πρόγραμμα καθημερινής (Δευτ-Παρ), επομένως έχετε ήδη άδεια τα Σαββατοκύριακα. Αυτό είναι 104 ημέρες κάθε χρόνο μακριά από το γραφείο και οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτές τις ημέρες διακοπών. Πρώτον, μπορείτε να ξεκινήσετε αμφισβητώντας τον ισχυρισμό ότι είναι μόνο “διακοπές” εάν φύγετε από το σπίτι και κάνετε μια εβδομάδα άδεια εργασίας ή περισσότερο.

Μια απόδραση το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφορτίσετε το σώμα σας και να αναζωογονήσετε το πνεύμα σας, ξεφεύγοντας από την τυπική σας ρουτίνα και έξω από το στοιχείο σας. Ωστόσο, αν ψάχνετε για πραγματικές διακοπές, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο Σαββατοκύριακα μαζί με αυτές τις πέντε ημέρες που θα απογειωθείτε.

2. Κάντε κράτηση για πτήσεις χωρίς διακοπή

Αν σχεδιάζετε τις επόμενες διακοπές σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο κράτησης απευθείας πτήσεων, αν μπορείτε. Θα θελήσετε να περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από τις διακοπές σας απολαμβάνοντας τον προορισμό σας, αντί να περιμένετε στο αεροδρόμιο και να παγιδευτείτε μέσα σε ένα αεροπλάνο.

3. Ταξίδι κατά τη διάρκεια μη-αιχμών

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το χρόνο ταξιδιού σας είναι να επισκεφθείτε δημοφιλείς προορισμούς, όπως σε ώρες εκτός αιχμής. Ταξιδεύοντας σε ώρες αιχμής, θα μπορούσατε να επιβραδύνετε σημαντικά από: απαιτούμενες κρατήσεις, μεγάλες γραμμές ή καθυστερημένη μεταφορά.

Εάν προγραμματίζετε τις διακοπές σας σε ώρες μη αιχμής, μπορείτε συχνά να πάρετε το πρώτο λεωφορείο, να παραλείψετε αυτές τις γραμμές και να αποφύγετε καθυστερήσεις-με περισσότερο χρόνο να εξερευνήσετε τον προορισμό σας και να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Συμβουλές για να προγραμματίσετε αξέχαστες διακοπές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Πρόγραμμα 12 Μήνες Διακοπών

Στην αρχή του νέου έτους, διαθέστε κάθε ημέρα διακοπών σε χαρτί. Στις αρχές Ιανουαρίου (ή τέλη Δεκεμβρίου), αρπάξτε το ημερολόγιό σας και σημειώστε τις περισσότερες από τις ημέρες των διακοπών σας εκ των προτέρων. Θυμηθείτε τις περιόδους των σχολικών διακοπών και την πολιτική διακοπών του συζύγου σας ή του συντρόφου σας κατά τον συντονισμό των οικογενειακών ή ζευγαρωτικών διακοπών.

Μόλις είστε σίγουροι για τις ώρες διακοπών που θέλετε, ζητήστε από τον διευθυντή και τον διαχειριστή ανθρώπινου δυναμικού να εγκρίνουν τα αιτήματά σας για άδεια. Όσο πιο σύντομα προγραμματίσετε και εγκρίνετε τις διακοπές σας, τόσο πιο εύκολα μπορείτε να εργαστείτε καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας για να εξαντληθεί ο χρόνος για να κάνετε τις διακοπές σας.

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους Airtickets

5. Κάντε ένα μεγάλο ταξίδι

Εάν είναι δυνατόν, κάντε ένα μεγάλο ταξίδι που θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του ρεπό σας επί πληρωμή. Για παράδειγμα, εάν έχετε τέσσερις εβδομάδες το χρόνο, πηγαίνετε διακοπές 2 εβδομάδων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει επιπλέον ημέρες διακοπών ή επίσημης ώρας στην εταιρεία για να προσθέσετε μια επιπλέον ημέρα, αν ταιριάζει με τον χρόνο των διακοπών σας.

Συμπερασματικά, αξίζετε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε κερδίσει και δεν πρέπει να αισθάνεστε ότι είναι προνόμιο να το αφαιρέσετε ή ότι ενοχλείτε τον διευθυντή σας εάν το κάνετε. Timeρθε η ώρα σας – δουλέψατε σκληρά για αυτό.

Το να αφαιρείτε χρόνο από την καθημερινή ζωή και τα εργασιακά άγχη μπορεί να βελτιώσει την υγεία, τις σχέσεις, τα κίνητρα, την προοπτική και την απόδοση της εργασίας σας, παρέχοντάς σας το διάλειμμα που χρειάζεστε για να επιστρέψετε στην κανονική ζωή και τη δουλειά σας ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε ό, τι έρχεται στο δρόμο σας.

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους Ticketswesky scanner

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια