architecture, inside, room

Βερολίνο | Η μυστική πλευρά του

Το Βερολίνο, η πρωτεύουσα της Γερμανίας, είναι ένα μέρος που αιχμαλωτίζει τον κόσμο με το μείγμα ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης και καινοτομίας.

Τα ορόσημα της, όπως η Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Τείχος του Βερολίνου, το Ράιχσταγκ και η πλατεία Alexanderplatz είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Όμως, πίσω από αυτές τις δημοφιλείς τοποθεσίες κρύβεται μια μυστική πλευρά του Βερολίνου – γεμάτη κρυμμένους θησαυρούς που περιμένουν να αποκαλυφθούν.

Από εγκαταλελειμμένα κτίρια μέχρι μυστικούς κήπους, ιδιόμορφα μουσεία μέχρι ασυνήθιστη τέχνη του δρόμου, το Βερολίνο είναι μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις που περιμένει να την εξερευνήσετε.

Εγκαταλελειμμένα κτίρια Το Βερολίνο έχει μια πλούσια ιστορία που έχει αφήσει πίσω του πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια που αξίζει να εξερευνήσετε.

Αυτά τα κτίρια προσφέρουν μια ματιά στο παρελθόν της πόλης και αποκαλύπτουν τις ιστορίες των ανθρώπων που κάποτε ζούσαν εκεί. Ένα τέτοιο κτίριο είναι το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο Beelitz-Heilstätten. Αυτό το νοσοκομείο χτίστηκε στις αρχές του 1900 για τη θεραπεία ασθενών με φυματίωση, αλλά χρησιμοποιήθηκε επίσης ως στρατιωτικό νοσοκομείο κατά τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα, το νοσοκομείο είναι εγκαταλελειμμένο και έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για τους εξερευνητές των πόλεων. Ένα άλλο μέρος που αξίζει να εξερευνήσετε είναι ο κατασκοπευτικός σταθμός Teufelsberg.

Αυτός ο εγκαταλελειμμένος κατασκοπευτικός σταθμός Ψυχρού Πολέμου χρησιμοποιήθηκε από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για να ακούσει τις επικοινωνίες της Ανατολικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

Σήμερα, η τοποθεσία είναι ανοιχτή στο κοινό και οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και να απολαύσουν την εκπληκτική θέα του Βερολίνου από την κορυφή του λόφου. Το Secret Gardens Berlin είναι γνωστό για τα όμορφα πάρκα και τους κήπους του, αλλά έχει και κάποιους μυστικούς κήπους που είναι λιγότερο γνωστοί. Ένας τέτοιος κήπος είναι το Prinzessinnengärten.

Αυτός ο αστικός κήπος δημιουργήθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο κομμάτι γης στη γειτονιά Kreuzberg. Ο κήπος φιλοξενεί περισσότερες από 500 ποικιλίες φυτών και οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν τα δικά τους λαχανικά και βότανα για να τα πάρουν στο σπίτι.

Ένας άλλος μυστικός κήπος είναι το Britzer Garten. Αυτός ο βοτανικός κήπος βρίσκεται στα νότια του Βερολίνου και είναι ένα κρυμμένο στολίδι που περιμένει να τον ανακαλύψετε. Ο κήπος φιλοξενεί μια ποικιλία φυτών, λουλουδιών και άγριας ζωής.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια χαλαρωτική βόλτα στον κήπο ή να κάνουν μια βόλτα με βάρκα στη λίμνη. Quirky Museums Το Βερολίνο είναι μια πόλη που γιορτάζει την ιστορία και τον πολιτισμό της, και υπάρχουν πολλά ιδιόμορφα μουσεία που αντικατοπτρίζουν αυτό. Ένα τέτοιο μουσείο είναι το Μουσείο Currywurst. Αυτό το μουσείο γιορτάζει το αγαπημένο street food του Βερολίνου, το currywurst.

gray red and black textileΟι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία του currywurst, ακόμα και να φτιάξουν τη δική τους. Ένα άλλο ιδιόρρυθμο μουσείο είναι το Sammlung Boros. Αυτό το μουσείο βρίσκεται σε ένα πρώην καταφύγιο και φιλοξενεί συλλογές σύγχρονης τέχνης.

Η αντίθεση μεταξύ της πολεμικής ιστορίας του κτιρίου και των συλλογών σύγχρονης τέχνης είναι εντυπωσιακή και δημιουργεί μια μοναδική μουσειακή εμπειρία. Το ασυνήθιστο Street Art Το Βερολίνο είναι γνωστό για την τέχνη του δρόμου, που μπορείτε να δείτε σε όλη την πόλη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κρυμμένα διαμάντια street art που αξίζει να ανακαλύψετε. Ένα τέτοιο μέρος είναι το RAW-Gelände στο Friedrichshain.

Αυτή η πρώην αυλή σιδηροδρόμων έχει μετατραπεί σε έναν δημιουργικό χώρο, με street art και γκράφιτι να καλύπτουν κάθε επιφάνεια. Ένα άλλο κρυμμένο στολίδι της τέχνης του δρόμου είναι το Haus Schwarzenberg. Αυτή η αυλή στη γειτονιά Mitte είναι κόμβος για την τέχνη του δρόμου και φιλοξενεί τακτικές εκθέσεις και εκδηλώσεις. Συμπέρασμα Το Βερολίνο είναι μια πόλη που δεν παραλείπει να εκπλήξει και να εντυπωσιάσει.

Η μυστική πλευρά του απλώς περιμένει να αποκαλυφθεί και οι επισκέπτες θα ανταμειφθούν με κρυμμένους θησαυρούς που αποκαλύπτουν την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα της πόλης. Από εγκαταλελειμμένα κτίρια μέχρι μυστικούς κήπους, ιδιόμορφα μουσεία μέχρι ασυνήθιστη τέχνη του δρόμου, οι κρυμμένοι θησαυροί του Βερολίνου είναι κάτι που πρέπει να δει όποιος επισκέπτεται την πόλη.

Διαβάστε επίσης:Σεξοτουρισμός στο Βερολίνο: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός

Τα καλύτερα κρυφά μπαρ, εστιατόρια και αξιοθέατα του Βερολίνου

Βερολίνο | Ταξιδιωτικός οδηγός

Βερολίνο | Τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Airtickets

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο χωρίς κόστος για εσάς, Έτσι στηρίζετε το site και για αυτό σας ευχαριστούμε`

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια