Βιετνάμ Τι να δείτε και να κάνετε – Οδηγός 2024

Πράγματα που πρέπει να δείτε στο Βιετνάμ , τη Νοτιοανατολική Ασία και πράγματα που πρέπει να κάνετε και να επισκεφτείτε, προσφέρουν μια απίστευτη ταξιδιωτική εμπειρία σε μια μακρινή χώρα, ικανή να προσφέρει εμπειρίες για όλα τα γούστα. Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε σε αυτή την υπέροχη χώρα στα σύνορα με την Κίνα και με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό , μην χάσετε την υπέροχη ζούγκλα , τις κρουαζιέρες , τους αρχαιολογικούς χώρους κληρονομιάς της UNESCO και τα απέραντα τοπία στους ορυζώνες . Ανάμεσα σε αρχαίους ναούς και σύγχρονες μητροπόλεις , το Βιετνάμ σας περιμένει. Ας δούμε λοιπόν μαζί στον οδηγό μας τα πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Βιετνάμ και σε πόσες ημέρες , κάνοντας έτσι το δρομολόγιό σας για να ανακαλύψετε τα κύρια μέρη ενδιαφέροντος μοναδικό.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Βιετνάμ, Γιατί να το επισκεφτείτε

Στο άρθρο μας Βιετνάμ τι να επισκεφτείτε θα ανακαλύψετε ότι οι λόγοι για να επισκεφτείτε το Βιετνάμ, χάρη στα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, είναι πραγματικά πολλοί. Μια Σοσιαλιστική Δημοκρατία , αυτή η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας συνορεύει με το Λάος και την Καμπότζη στα δυτικά, με την Κίνα στα βόρεια, με τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στα ανατολικά και νότια και, για λίγο, με τον Κόλπο του Σιάμ . Από το 1989 , το Βιετνάμ, χάρη σε μια σειρά πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, άνοιξε την οικονομική ολοκλήρωση και την ελεύθερη αγορά , αναπτύσσοντας οικονομικά και δημογραφικά και ανοίγοντας όλο και περισσότερο στον τουρισμό. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Βιετνάμ, μην παραλείψετε τις κύριες τοποθεσίες και τα αξιοθέατα.

Από τις μητροπόλεις του Χο Τσι Μινχ και του Ανόι , στον τροπικό παράδεισο του Nha Trang και του Phu Quoc , στο Δέλτα του Μεκόνγκ και στην ομορφιά του Sa Pa . Το μαργαριτάρι της Ινδοκίνας υψώνεται ανάμεσα σε νερό, μαγευτικούς κόλπους όπου μπορείτε να πλεύσετε και ατέλειωτους ορυζώνες. Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Βιετνάμ, μην παραλείψετε μια κρουαζιέρα ανάμεσα στα φιόρδ του κόλπου Halong και πλεύστε στο Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού . Εξερευνήστε υπέροχα χωριά παγωμένα στο χρόνο και ανακαλύψτε την ιστορία της χώρας στο My Son , την αρχαία πρωτεύουσα. Επιπλέον, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στο Βιετνάμ θα ανακαλύψετε αρχαίους πολιτισμούς, μέσα από τα ερείπια Champa . Σίγουρα ένα ταξίδι που θα μείνει στην καρδιά σας για πάντα!

Τι να δείτε στο Βιετνάμ – 10 πράγματα να δείτε

Μετά τις εισαγωγές, πάμε να δούμε μαζί τι θα δούμε στο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας . Στην πραγματικότητα, αυτή η χώρα της Ινδοκίνας θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία ταξιδιού με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Για όσους αναζητούν μια χαλαρωτική , περιπετειώδη εμπειρία ή να εμβαθύνουν στην κουλτούρα και την ιστορία του περήφανου βιετναμέζικου λαού.

Επιπλέον, εδώ θα βρείτε τον χάρτη του Βιετνάμ με τονισμένα τα πιο σημαντικά μέρη, ανακαλύπτοντας έτσι τι να δείτε στο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Στη συνέχεια, θα τα αναλύσουμε λεπτομερώς στον οδηγό μας Τι να επισκεφτείτε στο Βιετνάμ .

1. Ανόι

Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε στο Βιετνάμ, η πρωτεύουσά του Ανόι δεν πρέπει να χάσετε. Ανάμεσα στην αρχαία αρχιτεκτονική αιώνων και τις σύγχρονες δομές επηρεασμένες από το γαλλικό και το ασιατικό στυλ , είναι ένα χωνευτήρι διαφορετικών πολιτισμών. Χαοτική πόλη, αλλά που προσφέρει πολλά να δείτε ανάμεσα σε διάφορες εμπορικές δραστηριότητες στην παλιά συνοικία , όπου μπορείτε να αγοράσετε τα αναμνηστικά σας για να πάρετε σπίτι μετά το ταξίδι σας στο Βιετνάμ. Σε αυτήν την πόλη μπορείτε να βρείτε πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Βιετνάμ κατά την επίσκεψή σας, επιτρέποντας στον εαυτό σας να τυλιχθεί από τον δυναμισμό του τόπου. Εκτός από πιο μοντέρνα αρχιτεκτονική, υπάρχουν αρχαίοι ναοί , όπως αυτός που αποτίει φόρο τιμής στον θρυλικό καβαλάρη Μπαχ Μα .

Ωστόσο, αν θέλετε να επισκεφτείτε ένα ήσυχο μέρος στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, μην παραλείψετε τη λίμνη Hoàn Kiếm , να καθίσετε για να θαυμάσετε το τοπίο και να περπατήσετε στον δρόμο που τρέχει δίπλα της. Επιπλέον, αυτό το μέρος είναι ένα από τα κύρια σημεία συνάντησης των πολιτών. Ανάμεσα στα μέρη που δεν πρέπει να χάσετε στην πρωτεύουσα, επισκεφθείτε το  Μαυσωλείο Χο Τσι Μινχ , το ταφικό μνημείο του πρώην προέδρου του Βιετνάμ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επιπλέον, για να εμβαθύνετε στην ιστορία του Βιετνάμ, μην χάσετε τη φυλακή Hoa Lo και τον Ναό της Λογοτεχνίας , μια όαση ειρήνης μέσα στο χάος της πόλης. Μεταξύ των ιδιαιτεροτήτων του Ανόι, επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωσήφ : δεν σας θυμίζει την Παρισινή Παναγία των Παρισίων με το γοτθικό στυλ;

2. Ninh Binh

Ας κινηθούμε 80 χλμ νότια του Ανόι για να ανακαλύψουμε την επαρχία Ninh Binh. Σε αυτήν την περιοχή, που πρέπει να δείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Βιετνάμ, υπάρχουν υπέροχα καρστικά ανάγλυφα , εύφορες πεδιάδες στο κέντρο και η ακτή που βλέπει τον κόλπο του Tonkin στα ανατολικά . Επιπλέον, υπάρχουν οι πόλεις Ninh Binh και Tam Diep , συμπεριλαμβανομένου επίσης του υπέροχου Εθνικού Πάρκου Cuc Phuong . Επιπλέον, η υπέροχη επαρχία ήταν επίσης η γενέτειρα των δύο σημαντικότερων αυτοκρατορικών δυναστειών του Βιετνάμ . Μεταξύ των πραγμάτων που μπορείτε να δείτε εδώ το Βιετνάμ, μην παραλείψετε την περιοχή Trang An και τα ανάγλυφα της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με την αρχαία πρωτεύουσα του βασιλείου Hoa Lu . Στο εσωτερικό, μάλιστα, βρίσκονται οι κύριοι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας.

Επιπλέον, στο συγκρότημα τοπίου Trang An θα βρείτε το Tam Coc και τους απίστευτους κάθετους σχηματισμούς του, που ξεχωρίζουν πάνω από τους ορυζώνες δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Αλλά όχι μόνο αυτό, στην πραγματικότητα αυτοί οι σχηματισμοί έχουν δημιουργήσει επίσης σπηλιές , οι οποίες μπορούν να εξερευνηθούν χάρη σε μια εκδρομή με σκάφος. Κοντά σε αυτόν τον ιστότοπο, μην χάσετε την παγόδα Bich Dong . Μέσα σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο, θα βρείτε αρχαίες παγόδες του 15ου αιώνα. Επιπλέον, το 1892 χτίστηκε εδώ ο   Καθεδρικός Ναός Phat Diem , σημείο αναφοράς για την καθολική κοινότητα της περιοχής σήμερα. Αλλά το κύριο αξιοθέατο του Ninh Binh είναι αναμφίβολα το Εθνικό Πάρκο Cuc Phuong , το μεγαλύτερο φυσικό καταφύγιο στο Βιετνάμ.

3. Πήγαινε πίσω

Ανάμεσα στα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο Βιετνάμ, που βρίσκεται στην ακτή στο κέντρο της χώρας, το Χόι Αν είναι δημοφιλές για την παλιά του πόλη , με υπέροχα κανάλια και κτίρια σε τέλεια κατάσταση διατήρησης. Ένα αρχαίο σταυροδρόμι του θαλάσσιου εμπορίου , η πόλη περιέχει διάφορους τύπους αρχιτεκτονικής, στυλ και εποχές. Από τα πολύχρωμα κινέζικα ξύλινα μαγαζιά , μέχρι τις δομές γαλλικού αποικιακού στυλ , περνώντας μέσα από τις ιαπωνικές παγόδες . Εν ολίγοις, μια επίσκεψη στο Χόι Αν είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να δείτε κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας στο Βιετνάμ. Εκτός από το παλιό τμήμα, το οποίο έχει διατηρήσει πάνω από 800 ιστορικά κτίρια χάρη στην παρέμβαση της UNESCO και τη στεγασμένη γέφυρα Chua Cau σε ιαπωνικό στιλ , η οποία στεγάζει έναν ναό μέσα, μην παραλείψετε το σπίτι Phung Hung .

Αυτή η κατασκευή κοντά στη γέφυρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βιετναμέζικα ιστορικά σπίτια. Χρονολογείται από το 1780 , κάποτε ήταν ένα κατάστημα υφασμάτων και μπαχαρικών στο οποίο σύχναζαν Ευρωπαίοι και Ανατολίτες, τώρα υπό την όγδοη γενιά ιδιοκτητών. Ένα άλλο εμβληματικό και αξιοσημείωτο μέρος στο Χόι Αν είναι η Αίθουσα Συνεδριάσεων της Κινεζικής Εκκλησίας Φουτζιάν , με την υπέροχη δομή της και τις πολυάριθμες θαλάσσιες τοιχογραφίες μέσα. Τέλος, επισκεφθείτε τον ναό Quan Cong και την παλαιότερη παγόδα του Hoi An, που χρονολογείται από το 1454 . Οι λάτρεις της θάλασσας, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο, θα βρουν το διάσημο lido της πόλης, όπου μπορούν να περάσουν μερικές ώρες χαλαρώνοντας ή απλά να κάνουν μια βόλτα κατά μήκος της παραλιακής παραλίας An Bang Beach .

4. Ναός της Λογοτεχνίας

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή μέρη του Βιετνάμ που πρέπει να επισκεφτείτε, ένα μέρος που πρέπει να συμπεριληφθεί στα πράγματα που πρέπει να δείτε στον ταξιδιωτικό μας οδηγό, ο Ναός της Λογοτεχνίας είναι πολύ περισσότερο από ένας απλός τόπος λατρείας . Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν το πρώτο βιετναμέζικο πανεπιστήμιο , που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας. Σήμερα, όπως και στο παρελθόν, στο εσωτερικό του βρίσκονται πολύτιμα κειμήλια , γίνονται συνέδρια και θεωρείται πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας . Λόγω της ιστορικής, καλλιτεχνικής, θεσμικής και πολύ μεγαλύτερης αξίας του, αυτό το συγκρότημα αντιπροσωπεύει επίσης την ουσία της φεουδαρχικής περιόδου, ενσωματώνοντας πολυάριθμες αξίες των βιετναμέζικων παραδόσεων.

Αυτό το μέρος χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Ly Thanh Tong το 1070 για να τιμήσει τον Κομφούκιο και, το 1076, έγινε το πρώτο βιετναμέζικο πανεπιστήμιο. Αρχικά, ο χώρος προοριζόταν μόνο για ευγενείς και, από το 1442, άνοιξε σε όλες τις κοινωνικές τάξεις της χώρας, διδάσκοντας τις αρχές του Κομφουκιανισμού , την ποίηση και τη λογοτεχνία. Τα πιο εμβληματικά μέρη του συγκροτήματος είναι το  Khue Van Pavilion του 1802 και το Πηγάδι της Θείας Διαύγειας : μια μικρή τεχνητή λίμνη μέσα σε αυτό. Ο ναός είναι ανοιχτός για το κοινό καθημερινά από τις 8.00 έως τις 17.00 με τιμή περίπου 1 ευρώ. Όντας τόπος λατρείας, είναι σημαντικό να φοράτε ρούχα με σεβασμό , να αφαιρείτε το καπέλο και τα παπούτσια σας όταν μπαίνετε στο ιερό.

5.My Son

Ανάμεσα στους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλο το Βιετνάμ, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη χώρα, βρίσκουμε το My Son. Βρίσκεται στην επαρχία Quang Nam , στην περιοχή Duy Xuyen και 25 χλμ. από το Hoi An, η περιοχή εκτείνεται σε πάνω από 140 εκτάρια και είναι η πιο σημαντική τοποθεσία σχετικά με τον πολιτισμό Champa και το βασίλειό τους από το 1999 ως κληρονομιά της Unesco . Το συγκρότημα ναών αφιερωμένο στην ινδουιστική θεότητα Shiva , που ονομάζεται Bhadreshvara , αποτελείται από 71 κτίσματα που χτίστηκαν από τον 4ο αιώνα έως τον 14ο αιώνα μ.Χ.. Σημαντικές λατρευτικές τελετές πραγματοποιήθηκαν εδώ και ήταν επίσης ο τόπος όπου θάφτηκαν οι ηγεμόνες.

Οι πύργοι Kalan , τα ιερά του συγκροτήματος του ναού, αντιπροσωπεύουν σίγουρα το πιο εμβληματικό μέρος του τόπου. Σύμβολο του ιερού βουνού, το όρος Meru , το κέντρο του σύμπαντος για την ινδουιστική κοσμολογία , είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από τούβλα. Η τοποθεσία My Son χωρίζεται σε 5 διακριτές περιοχές, ενώ οι δομές χωρίζονται σε 10 ομάδες, που προσδιορίζονται με γράμματα. Το C1 είναι αυτό με τα καλύτερα διατηρημένα ανάγλυφα. Στον πύργο Β5, υπάρχουν ακόμη ιερά λείψανα. Τα φαλλικά σύμβολα που μπορούν να παρατηρηθούν συνολικά είναι ένα σύμβολο που σχετίζεται με τη δημιουργία και τον Σίβα, που ενώνει το Prakriti , το αρσενικό, και το Purusha , το θηλυκό. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, μεγάλο μέρος της κατασκευής υπέστη ζημιές λόγω βομβαρδισμών.

6. Hue

Η αρχαία πρωτεύουσα του Βιετνάμ πριν από το 1945 , το Hue είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να δείτε στη χώρα. Αυτό το στάδιο, στην πραγματικότητα, περιλαμβάνει τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας, καθώς και είναι γεμάτο από σημεία ενδιαφέροντος για την αναδρομή των γεγονότων της δυναστείας Nguyen . Με εξωτική και επίσημη αρχιτεκτονική ταυτόχρονα, στους δρόμους του Hue θα απολαύσετε μια μοναδική και χαοτική ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε πάγκους street food και κτίρια που θυμίζουν το αυτοκρατορικό παρελθόν του τόπου. Πολύ παρόμοια με την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο , το σπίτι των αυτοκρατόρων Nguyen από το 1902 έως το 1945 , μέχρι τον τελευταίο ηγεμόνα, Bao Dai . Η πόλη, μάλιστα, είναι οχυρωμένη , περικλείεται μέσα σε ψηλά τείχη και τάφρο, ενώ αποτελεί μνημείο κληρονομιάς της UNESCO από το 1992 .

Ακόμη και μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον πόλεμο του Βιετνάμ και την πυρκαγιά του 1947, αυτό το μέρος είναι απίστευτα γεμάτο γοητεία, επίσης χάρη στα τεράστια έργα αποκατάστασης , που έσωσαν αμέτρητα κτίρια. Μεταξύ των κύριων αξιοθέατων που πρέπει να επισκεφτείτε στο Hue, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Πύλη Chuong Duc , ένα από τα 5 στην ακρόπολη. Αναζητήστε τους δρόμους της ακρόπολης και φαντάζεστε ιστορίες μεταξύ ευνούχων, παλλακίδων και βασιλιάδων. Επίσης, μην παραλείψετε τους τάφους των επτά αυτοκρατόρων και το μαυσωλείο του αυτοκράτορα Tu Duc . Τέλος, πηγαίνετε στην παγόδα Thien Mu , στον λόφο με θέα στον ποταμό Άρωμα .

7. Μπεν Τρε

Μια επαρχία που βρίσκεται στο Δέλτα του Μεκόνγκ , το Ben Tre είναι ένα ήσυχο και φιλόξενο μέρος, ένα μικρό χωριό όχι μακριά από το Χο Τσι Μινχ όπου βασιλεύουν οι φοίνικες καρύδας . Ανάμεσα στα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε στο Βιετνάμ αν θέλετε μια μέρα βυθισμένη στην τροπική φύση , παρατηρώντας ήρεμα κανάλια που ρέουν μέσα από τη ζούγκλα και μικρά χωριά κρυμμένα ανάμεσα στο πράσινο. Η καρύδα , όπως μπορείτε να φανταστείτε , παίζει θεμελιώδη ρόλο στη ζωή των ντόπιων και στην οικονομία της περιοχής. Μάλιστα , χάρη στην παρουσία 4 παραποτάμων του Τιέν , τα νησάκια που αναδύονται εδώ είναι το τέλειο μέρος για την ανάπτυξη αυτών των φυτών.

Ένας πραγματικός παράδεισος βυθισμένος στη ζούγκλα στο Δέλτα Makong, όπου η ζωή συνεχίζεται ειρηνικά και μπορείτε να σταματήσετε και να ξεκουραστείτε σε μια από τις πολλές αιώρες μέσα στις ταβέρνες. Επιπλέον, το μέρος είναι επίσης ιδανικό για όσους αγαπούν το περπάτημα ή το ποδήλατο . Αυτή η τοποθεσία είναι επίσης διαβόητη ως το μέρος όπου ξεκίνησε επίσημα ο Δεύτερος Πόλεμος της Ινδοκίνας, δηλαδή ο πόλεμος του Βιετνάμ . Το 1960 , οι Βιετκόνγκ επιτέθηκαν εδώ , ελέγχοντας την τότε επαρχία Kien Hoa . Σήμερα, από εδώ αναχωρούν πολυάριθμες εκδρομές κατά μήκος των ποταμών με τα τυπικά απλοποιημένα σκάφη . Μέσα από αυτά τα ταξίδια είναι δυνατό να παρατηρηθεί η τοπική ζωή και ο πληθυσμός που εργάζεται στα χωράφια. Μην χάσετε τα τυπικά επιδόρπια που φτιάχνονται με γάλα καρύδας και καραμέλες καρύδας!

8. Χρυσή Γέφυρα

Ανάμεσα στα εμβληματικά μέρη ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Βιετνάμ κατά την επίσκεψή σας, μην χάσετε τη μαγευτική Χρυσή Γέφυρα. Ονομάζεται Cau Vang από τους ντόπιους και εγκαινιάστηκε το 2018 , προσελκύει πολλούς επισκέπτες καθημερινά για τη θεαματική εμφάνισή του. Βρίσκεται στην περιοχή Ba Na Hills , κοντά στο Da Nang στους κήπους Thien Thai , αυτή η γέφυρα βρίσκεται σε ύψος 1400 μέτρων και φαίνεται σαν να υποστηρίζεται από τεράστια παλαιωμένα πέτρινα χέρια , που αναδύονται από το λόφο. Χάρη σε αυτή την απίστευτη εικόνα, η γέφυρα εμφανίζεται μαγεμένη, περιτριγυρισμένη από μια πνευματική και θεϊκή αύρα.

Περπατώντας στη Χρυσή Γέφυρα θα έχουμε την αίσθηση να περπατάμε πάνω στα σύννεφα στηριζόμενοι από τα γιγάντια χέρια ενός πέτρινου κολοσσού . Η γέφυρα έχει μήκος 150 μέτρα και αποτελείται από 8 ανοίγματα . Σε όλη την περίμετρό του υπάρχουν υπέροχα λουλούδια, που σίγουρα αυξάνουν το θαύμα αυτού του μαγευμένου τόπου. Απολύτως ένα από τα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στο Βιετνάμ.

9. Hoa Lu

Η αρχαία πρωτεύουσα του 10ου αιώνα των τριών δυναστείων των Μπανμιτών Ντιν, Λε και Λυ, το Χου Λου βρίσκεται περίπου 120 χλμ. από το Ανόι . Ιδρύθηκε το 968 μ.Χ. από τον πρώτο αυτοκράτορα Ντιν, κάλυπτε μια έκταση πάνω από 300 εκτάρια και αποτελούταν από δύο οχυρωμένες ακροπόλεις μέσα στις οποίες υπήρχαν κτίρια, βασιλικά ανάκτορα και ναοί, από τους οποίους μπορούμε να παρατηρήσουμε λίγους μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών, μπορούμε να παρατηρήσουμε τους ναούς των αυτοκρατόρων Đinh Tiên Hoàng και Lê Đại Hành και μερικούς τάφους κοντά στο βουνό Mã Yên . Το Hoa Lu είναι σίγουρα ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μέρη στο Βιετνάμ, καθώς και ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς της χώρας για τους ταξιδιώτες που πηγαίνουν εδώ.

Η τοποθεσία είναι προσβάσιμη μέσω του ποταμού Golden Dragon, του Hoang Long , ενώνοντας το Hoa Lu με τη θάλασσα μέσω πολλών καναλιών. Χάρη στα καρστικά ανάγλυφα γύρω από την ακρόπολη, ήταν εγγυημένη η προστασία από επιθέσεις από το βασίλειο Champa και την Κινεζική Αυτοκρατορία . Πέρα από αυτή τη φυσική προστασία, χτίστηκαν τοίχοι πάχους άνω των 10 μέτρων και πάχους 15 μέτρων ! Εκτός από τον κύριο ναό των Αυτοκρατόρων που αναφέρθηκε παραπάνω, ο Ναός της κόρης του Ντιν Τιέν Χοάνγκ και η παγόδα Nhat Tru εξακολουθούν να υπάρχουν στο συγκρότημα .

10. Χο Τσι Μινχ

Γνωστή κυρίως ως Σαϊγκόν , το Χο Τσι Μινχ είναι η πολυπληθέστερη πόλη του Βιετνάμ. Βρίσκεται στα νότια και έχει θέα στη δυτική όχθη του ομώνυμου ποταμού, προσαρτήθηκε τον 17ο αιώνα και έγινε η πρωτεύουσα του κράτους του Βιετνάμ μεταξύ 1949 και 1955. Σήμερα, θεωρείται ο κόμβος των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών της χώρας. Αρχικά, η Σαϊγκόν ήταν μέρος του Βασιλείου του Φουνάν , όπως όλα τα νότια εδάφη του Βιετνάμ. Κατά τον 11ο αιώνα, υπό το βασίλειο Champa, ονομαζόταν Baigaur και, τον 12ο αιώνα, κατακτήθηκε από την αυτοκρατορία των Χμερ , παίρνοντας το όνομα Prey Nokor, καθιστώντας το ένα από τα κύρια λιμάνια της αυτοκρατορίας. Κατά τη γαλλική αποικιακή περίοδο , οι κύριες υποδομές της χτίστηκαν στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών παλατιών, που πήραν το όνομα του Μαργαριταριού της Άπω Ανατολής τον 20ο αιώνα .

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου , η κυβέρνηση συμφώνησε στην ιαπωνική κατοχή και, στο τέλος της σύγκρουσης, η ανεξαρτησία του Βιετνάμ ανακηρύχθηκε από τον Χο Τσι Μινχ , ξεκινώντας τον Πρώτο Πόλεμο της Ινδοκίνας, ο οποίος έληξε το 1954 . Μετά από αυτό το γεγονός, έγινε η διαίρεση του Βιετνάμ, που έληξε με τον πόλεμο του Βιετνάμ. Το 1975 τα στρατεύματα του εθνικού ήρωα Χο Τσι Μινχ εισήλθαν στη Σαϊγκόν, παραδόθηκαν και ενοποιώντας τη χώρα, νικώντας τους αποίκους. Ανάμεσα στα κύρια αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στη Σαϊγκόν, μην χάσετε την παγόδα Buu Long , την παγόδα Αυτοκράτορα Jade και τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων . Τέλος, για να εμβαθύνετε στην ιστορία του Χο Τσι Μινχ, επισκεφθείτε τις σήραγγες Cu Chi και το Πολεμικό Μουσείο .

5 Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Βιετνάμ, εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε και τι να δείτε

Κατά τη διαμονή σας στο Βιετνάμ, εκτός από την επίσκεψη στα κύρια αξιοθέατα και τις πόλεις που περιγράφηκαν προηγουμένως στον οδηγό μας , θέλουμε επίσης να σας πούμε τι να κάνετε στο Βιετνάμ, κάνοντας έτσι τη διαμονή σας πραγματικά μοναδική. Ανάμεσα στον πολιτισμό , την περιπέτεια , την παράδοση και το τοπικό φαγητό , ένα ταξίδι στο Βιετνάμ σίγουρα θα μπορέσει να ενώσει τις επιθυμίες όλων των ταξιδιωτών.

Ας μην χάνουμε λοιπόν χρόνο και ας ανακαλύψουμε μαζί τις 5 εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε στο Βιετνάμ .

1. Κρουαζιέρα στον κόλπο Halong

Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Βιετνάμ για να κάνετε την ταξιδιωτική σας εμπειρία πραγματικά ολοκληρωμένη, μην παραλείψετε μια κρουαζιέρα στον κόλπο Halong . Για πολλούς αυτή είναι η καλύτερη στιγμή όλου του ταξιδιού στη χώρα! Χάρη σε αυτή την εμπειρία, θα μπορείτε να παρατηρήσετε τα υπέροχα καρστικά τοπία απίστευτης γοητείας, καθώς και να ανακαλύψετε την ιστορία και το νόημα αυτού του τόπου για τους ντόπιους, μέσα από τους πολυάριθμους θρύλους που συνδέονται με την περιοχή. Ο κόλπος Χα Λονγκ βρίσκεται νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, στον Κόλπο του Τόνκιν . Σε αυτό το μέρος ξεπροβάλλουν υπέροχες νησίδες και υπάρχει μια πλούσια αδιαπέραστη βλάστηση, που κρύβει μια απίστευτη βιοποικιλότητα .

Το μεγαλύτερο νησί που μπορείτε να επισκεφτείτε εδώ είναι το Cat Ba , ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της φύσης. Οι εκδρομές για αυτή την κρουαζιέρα συνήθως αναχωρούν από το Ανόι . Κατά τη διάρκεια της πλοήγησης θα παρατηρήσετε αξέχαστα μέρη, ο κόλπος στην πραγματικότητα θεωρείται ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου.

2. κουκλοθέατρο νερού

Ανάμεσα στις πολυάριθμες παραδόσεις της βιετναμέζικης λαογραφίας , ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Βιετνάμ, μην χάσετε το κουκλοθέατρο του νερού! Αυτές οι κούκλες, χάρη στην επιδεξιότητα των κουκλοπαίχτων τους, κινούνται στην επιφάνεια του νερού , δημιουργώντας ένα από τα παλαιότερα ψυχαγωγικά σόου στη χώρα. Αλλά όχι μόνο αυτό, στην πραγματικότητα αυτή η τέχνη είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και απαιτείται μεγάλη εξάσκηση για να εξασκηθεί κανείς σε αυτό το είδος θεάτρου. Τέχνη με καταγωγή από το βόρειο Βιετνάμ, σήμερα είναι δυνατό να παρακολουθήσετε αυτήν την παράσταση σε κάθε περιοχή της χώρας. Κατά τον 11ο αιώνα , αυτό το κουκλοθέατρο ασκούνταν από αγρότες ρυζιού στο Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού . Οι μαριονέτες κατασκευάστηκαν για τη διασκέδαση των οικογενειών, γιορτάζοντας το τέλος της περιόδου του τρύγου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους θρύλους, αυτές οι εκπομπές χρησίμευαν επίσης για να αποσπάσουν την προσοχή των κακών πνευμάτων , εμποδίζοντάς τους να κάνουν πράξεις ενάντια στη συγκομιδή, καταστρέφοντάς την. Η βιετναμέζικη παράδοση των μαριονέτες που χορεύουν στο νερό λέγεται ότι προέκυψε μετά τις πλημμύρες που επηρέασαν εποχικά τους ορυζώνες. Στη συνέχεια, οι καλλιεργητές είδαν το νερό ως μια μεγάλη σκηνή , που τους επέτρεπε να κρύψουν τους μηχανισμούς που έκαναν τις μαριονέτες να κινούνται. Μετά τη διάδοσή τους, άρχισαν πραγματικοί θεατρικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των διαφόρων χωριών , που οδήγησαν τις διάφορες θεατρικές ομάδες των κουκλοπαίχτων να φυλάσσουν τα μυστικά τους όλο και πιο ζηλότυπα.

Ένα κουκλοθέατρο νερού στο Ανόι

3. Πλοήγηση στο Δέλτα του Μεκόνγκ

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να επισκεφτείτε στο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι μια εκδρομή στο ποτάμι κατά μήκος του Δέλτα του Μεκόνγκ . Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα εξερευνήσετε τα νότια της χώρας και τα μαγευτικά τοπία του τόπου, βυθισμένα στην πυκνή καταπράσινη ζούγκλα . Κάποτε ο τόπος του τρομερού πολέμου του Βιετνάμ , σήμερα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο λόγω της φυσικής ομορφιάς του. Αυτή η περιοχή είναι υπέροχη, αλλά και πολύ περίπλοκη για επίσκεψη λόγω της απεραντοσύνης της σε μια έκταση άνω των 39.000 km². Διασχίζοντας ρυάκια, αδιαπέραστη βλάστηση και αγορές χτισμένες πάνω στο νερό, δημιουργώντας μια από τις πιο πλούσιες βιολογικά πλούσιες περιοχές στον κόσμο.

Μια εκδρομή στο Δέλτα του Μεκόνγκ θα σας επιτρέψει να παρατηρήσετε το μέρος στην πλοήγηση, από μια μοναδική σκοπιά. Μέσα από αυτή την εμπειρία θα μπορέσετε να εξερευνήσετε τα κανάλια που περνούν μέσα στη ζούγκλα, να παρατηρήσετε στενά τους ντόπιους στην εργασία και τις πλωτές πόλεις. Επίσης, μην χάσετε το δάσος Tra Su , ένα μαγεμένο μέρος και φυσική κληρονομιά .

4. Πεζοπορία

Ανάμεσα στα διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Βιετνάμ, η χώρα προσφέρει στους λάτρεις της πεζοπορίας πολλές διαδρομές πεζοπορίας κατά τις οποίες μπορούν να παρατηρήσουν απίστευτα τοπία. Σίγουρα η εξερεύνηση της πόλης με τα πόδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να βυθιστείτε στην κουλτούρα του τόπου και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία. Από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές βρίσκουμε αυτή του όρους Fansipan , στα 3143 m, και αυτή του Ha Giang , μια ορεινή περιοχή όπου υπάρχουν περίπου 20 διαφορετικές εθνότητες. Στην περιοχή Sapa , ωστόσο, υπάρχουν διαδρομές που διασχίζουν τις υπέροχες κοιλάδες του Lao Chai Ma Tra και του Ta Phin, με σαφώς πιο ήσυχους περιπάτους.

Στο ανατολικό τμήμα του Βορρά , θα βρείτε διαδρομές που διασχίζουν τα υπέροχα τοπία του Cao Bang , περιτριγυρισμένα από πράσινο και παρατηρώντας τους ψηλούς βραχώδεις σχηματισμούς. Δέστε λοιπόν τα παπούτσια σας, το σακίδιο στους ώμους σας και ανακαλύψτε την απίστευτη φύση του Βιετνάμ περπατώντας, βυθίζοντας τον εαυτό σας στην πραγματική του ουσία! Θα διασχίσετε βουνά, μεγαλοπρεπείς ορυζώνες και έτσι θα έρθετε σε επαφή με τη φιλοξενία των Βιετναμέζων.

5. Δοκιμάστε την τοπική κουζίνα

Τέλος, ένα ταξίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί απολύτως ολοκληρωμένο αν δεν έχετε δοκιμάσει την τοπική κουζίνα . Ανάμεσα στις διάφορες ασιατικές κουζίνες, η βιετναμέζικη είναι πιθανότατα η πιο νόστιμη και, προφανώς, δεν θα λείπει ποτέ ένα μπολ με ρύζι , το λεγόμενο com . Για τυπικά βιετναμέζικα πιάτα, το ρύζι χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές, από ζυμαρικά, για αρτοσκευάσματα και σάλτσες, μέχρι τις πολλές νόστιμες σούπες με βάση το ψάρι, το κρέας και ιδιαίτερα το χοιρινό, όπου στη συνέχεια προστίθενται χυλοπίτες. Τα παραδοσιακά βιετναμέζικα πιάτα είναι πολλά και δείχνουν την ποικιλία που μπορεί να βρει κανείς στη χώρα. Σίγουρα η κινεζική επιρροή έχει επηρεάσει πολύ την τοπική κουζίνα, αλλά εδώ θα βρούμε πολύ πιο έντονα αρώματα, χρώματα και γεύσεις.

Στην πραγματικότητα, η φιλοσοφία αυτής της κουζίνας βασίζεται στα 5 στοιχεία . Σε κάθε πιάτο πρέπει να υπάρχουν 5 ngũ vị , δηλαδή οι βασικές γεύσεις : ξινή, πικάντικη, αλμυρή, γλυκιά και πικρή. Αυτά συνδέονται με 5 όργανα και τα 5 βασικά θρεπτικά συστατικά . Επιπλέον, στα παραδοσιακά πιάτα θα βρείτε πάντα τα 5 χρώματα : κόκκινο, μαύρο, λευκό, πράσινο και κίτρινο. Επιπλέον, η παραδοσιακή κουζίνα παρουσιάζει διάφορες διαφορές μέσα στις τρεις περιοχές , αλλά μοιράζεται πάντα τις ίδιες αρχές. Για τους Βιετναμέζους, η φρεσκάδα του φαγητού, η παρουσία λαχανικών και η συνοχή είναι πάντα απαραίτητα . Εν ολίγοις, μην χάσετε τα κύρια πιάτα της βιετναμέζικης κουζίνας ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Βιετνάμ!

Τι να δείτε στο Βιετνάμ, προτεινόμενα δρομολόγια

Έτσι, αφού δείτε τι να δείτε, να επισκεφτείτε και να κάνετε στο Βιετνάμ, είστε έτοιμοι να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας και να φύγετε !

Πώς να επισκεφτείτε το Βιετνάμ;

Τώρα που έχετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για το τι πρέπει να δείτε στο ταξίδι σας στο Βιετνάμ, πριν φύγετε, σας συνιστούμε να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα που απαιτούνται για την είσοδο. Επισκεφτείτε την ενότητα Ασφαλούς Ταξίδια για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τους διάφορους περιορισμούς.

Επιπλέον, χάρη στο κλίμα του, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Βιετνάμ είναι οι μήνες  από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο . Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να επισκεφθείτε τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο, αποφεύγοντας τους μουσώνες και την εποχή των βροχών.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια