Βίζα και έγγραφα για να πάτε στην Καμπότζη

Για να εισέλθετε στην Καμπότζη πρέπει να έχετε διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύος και οι Ιταλοί, όπως όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζονται βίζα που είναι εύκολα προσβάσιμη.

Η επίσημη τιμή είναι 20 $ για τουριστική βίζα και 25 $ για επαγγελματική βίζα αλλά αν το ζητήσετε στα σύνορα, το κόστος μπορεί να φτάσει έως και 35 $ ή περισσότερο.
Η βίζα μπορεί να ληφθεί σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο της Καμπότζης ή μπορείτε επίσης να το αποκτήσετε στις αφίξεις του διεθνούς αεροδρομίου, στα 6 διεθνή σύνορα με το Ταϊλάνδη σε ορισμένα σύνορα με το Βιετνάμ και με το Λάος.

  • Ταξιδιωτική βίζα: Η βίζα ισχύει για 30 ημέρες και πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 3 μηνών από την ημέρα έκδοσης. Στη συνέχεια, η βίζα μπορεί να παραταθεί για επιπλέον 30 ημέρες με χρέωση 15 $.
  • Business Visa: η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να μείνετε στην Καμπότζη για περισσότερους από 2 μήνες ή θέλετε να εισέλθετε και να βγείτε από τη χώρα πολλές φορές. Αυτή η βίζα μπορεί να παραταθεί έως και 6 μήνες (140 $).

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Είτε έχετε τουριστική είτε επαγγελματική βίζα, εάν θέλετε να ζητήσετε να μείνετε περισσότερο, μεταξύ 6 και 12 μηνών, πρέπει να κάνετε αίτηση για Τμήμα Μετανάστευσης της Πνομ Πενχ.

Για να υποβάλετε αίτηση για αυτή τη βίζα χρειάζεστε 1 ή 2 φωτογραφίες διαβατηρίου, ένα διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύος και με τουλάχιστον μία κενή σελίδα, μερικά φωτοαντίγραφα του διαβατηρίου που μπορείτε να ζητήσετε σε ορισμένες Πρεσβείες ή Προξενεία (δεν είναι απαραίτητο εάν γίνεται κατά την άφιξη ) και δολάρια ΗΠΑ για να πληρώσετε (αν πληρώσετε σε τοπικό νόμισμα το κόστος μπορεί να αυξηθεί).
Ωστόσο, αν περάσετε τα σύνορα στο Poipet Μπορεί να συμβεί ότι οι αξιωματούχοι της Καμπότζης θα σας ζητήσουν 1000 μπατ (30 $) για τη βίζα αντί για 25 $, να είστε φιλικοί αλλά να αντισταθείτε και να πληρώσετε το επίσημο τίμημα. Εάν δεν έχετε φωτογραφία, μπορείτε να πληρώσετε ένα πρόστιμο (μεταξύ $1 και $2), αλλά η τιμή είναι συζητήσιμη.

Βρήκες αεροπορικά εισιτήρια; Δείτε επίσης στο Ταξιδιωτικό ημερολόγιο
Διαβάστε επίσης: Βίζα Αλγερίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε και έγγραφα

Εάν δεν μπορείτε να πάτε στην Πρεσβεία, μπορείτε να κάνετε αίτηση για βίζα ηλεκτρονικά απευθείας στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Καμπότζης: www.mfaic.gov.kh.
Το κόστος είναι 25 $ συν 5 $ αποστολή αντί για 20 $ που διαφορετικά θα πληρώνατε.
Η βίζα θα φτάσει μέσω email σε περίπου 3 εργάσιμες ημέρες.
Για το e-Visa θα χρειαστείτε μια φωτογραφία, την οποία μπορείτε να σαρώσετε από το διαβατήριό σας ή μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία της φωτογραφίας στο ίδιο το διαβατήριο.
Η e-Visa θα φτάσει σε μορφή PDF, θα πρέπει να την εκτυπώσετε σε 2 αντίγραφα (ένα για είσοδο και ένα για έξοδο) και να τη φυλάξετε στο διαβατήριό σας.
Όπως αναφέρθηκε, η βίζα μπορεί να ληφθεί και στο αεροδρόμιο, αλλά αν την έχετε ήδη κατά την άφιξή σας, μπορείτε να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές ακόμα και αν ξοδέψετε 10 $ παραπάνω.
Για όσους κάνουν αίτηση για βίζα στο αεροδρόμιο αλλά δεν έχουν φωτογραφία διαβατηρίου, κανένα πρόβλημα γιατί θα το φροντίσουν με χρέωση 2$.
Για εκείνους που αντί φτάνει στην Καμπότζη μέσω ξηράς και έχετε ηλεκτρονική θεώρηση που ισχύει μόνο σε 3 σύνορα: Bavet (Svay Rieng) δα Moc Bai (Provincia Tay Ninh, Βιετνάμ) Koh Kong (Hat Lek, Trat, Thailandia) και Poipet (Aranyaprathet, Ταϊλάνδη).

Ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!
Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλεια!
Ενοικίαση αυτοκινήτου με το Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.