10 Μέρες στο Μπαλί

10 Μέρες στο Μπαλί: Το τέλειο δρομολόγιο στο Μπαλί

Περιεχόμενα

Το Μπαλί, μια επαρχία της Ινδονησίας και το πιο δυτικό από τα νησιά Μικρά Σούντα, έγινε γρήγορα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ασία για ψηφιακούς νομάδες και τουρίστες. Αυτός ο καταπράσινος παράδεισος είναι γεμάτος φανταστικές παραλίες, περίτεχνους ναούς, μεγάλους καταρράκτες και μοναδικά αξιοθέατα. Μπορεί να είναι συντριπτικό να σχεδιάζετε ένα δρομολόγιο στο Μπαλί που τα γεμίζει όλα, ειδικά αν προσπαθείτε να δείτε το Μπαλί σε 10 ημέρες.

Εδώ μπαίνουμε εμείς εδώ στο Road Affair. Έχουμε επιμεληθεί προσεκτικά ένα δρομολόγιο ταξιδιού στο Μπαλί που σας επιτρέπει να ζήσετε λίγο από τα πάντα στο νησί, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών αξιοθέατων καθώς και ορισμένων κρυμμένων πολύτιμων λίθων. Έχουμε επίσης συμπεριλάβει μερικά από τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Μπαλί. Η μόνη έρευνα που θα πρέπει να κάνετε είναι ποιες πτήσεις να κλείσετε για τις δύο εβδομάδες σας στο Μπαλί! 

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μπαλί

Πριν ρίξουμε μια ματιά στο τι να κάνετε στο Μπαλί σε 10 ημέρες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα επισκεφθείτε το Μπαλί σε μια από τις καλύτερες στιγμές. 

Ενώ το νησί είναι ένας ζωντανός παράδεισος, έχει το κόστος μιας έντονης περιόδου βροχών. Η θερμοκρασία συνήθως παραμένει περίπου η ίδια όλο το χρόνο, αλλά η υγρή περίοδος τείνει να είναι πολύ πιο υγρή και θολή. Έτσι, εκτός και αν σας αρέσει να στάζετε ιδρώτα, η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Μπαλί σίγουρα δεν είναι οποιαδήποτε στιγμή από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Για να αποφύγετε την υγρή περίοδο, κάντε κράτηση για 10 ημέρες στο Μπαλί για κάποια περίοδο μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

Παραλίες με μαύρη άμμο στον κόσμο, οι 20 καλύτερες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

[tp_widget][/tp_widget]

Πώς να Περιηγηθείτε στο Μπαλί

Μια κρίσιμη πληροφορία για το Μπαλί που οι influencers τείνουν να αφήνουν έξω είναι η ταραχώδης κίνηση. Οι υποδομές του Μπαλί είναι υπό μεγάλη πίεση λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας του νησιού και φαίνεται να υπάρχει μεγάλη κίνηση σχεδόν όλη την ημέρα, όπου κι αν οδηγείτε. 

Δυστυχώς, η δημόσια συγκοινωνία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη στο νησί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί ή εφαρμογές κοινής χρήσης διαδρομής, όπως το Grab. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές είναι απαγορευμένες στο Ubud και στη γύρω περιοχή, επομένως θα είστε στο έλεος της «μαφίας των ταξί» εκεί, η οποία τείνει να χρεώνει αρκετά υψηλά ποσοστά. 

Είναι καλύτερα να νοικιάσετε ένα σκούτερ στο Μπαλί και να περιηγηθείτε μόνοι σας στο νησί. Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, ένα σκούτερ διευκολύνει πολύ την ύφανση και την έξοδο από την κυκλοφορία και τη διέλευση από στενά σοκάκια. 

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι να συσκευάσετε για το Μπαλί

  • Καλό σακίδιο: Δεν θα θέλετε να βάλετε αποσκευές στα στενά πεζοδρόμια του νησιού, ειδικά αν ταξιδεύετε με σκούτερ. Αντί για βαλίτσα, φέρτε ένα ανθεκτικό σακίδιο ταξιδιού που δεν θα καταπονεί τους ώμους σας.
  • Στομαχικό φάρμακο: Πιθανότατα έχετε ακούσει για την «κοιλιά του Μπαλί», μια δυσάρεστη ασθένεια από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μολυσμένο νερό στο νησί, οπότε φέρτε μερικά αντιδιαρροϊκά χάπια, τζίντζερ ή κάρβουνο για παν ενδεχόμενο. 
  • Ελαφρύ μπουφάν: Αν και το νησί έχει μια υγρή και ξηρή εποχή, εξακολουθεί να είναι ένα τροπικό κλίμα με πιθανότητες βροχής ανά πάσα στιγμή, επομένως θα πρέπει να προετοιμαστείτε για όλους τους τύπους καιρού. Ακόμα κι αν δεν βρέχει, ένα ελαφρύ μπουφάν ή αντιανεμικό θα σας φανεί χρήσιμο όταν κάνετε σκούτερ στα βόρεια του νησιού, όπου οι ορεινές περιοχές τείνουν να είναι πολύ πιο δροσερές από τις νότιες περιοχές.
  • Κλειδαριά: Είτε μένετε σε ξενώνες είτε σε ξενοδοχείο, είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε μαζί σας ένα λουκέτο. Στους ξενώνες, θα θέλετε να ασφαλίσετε τα τιμαλφή σας σε ένα ντουλάπι αντί να τα μεταφέρετε στο σακίδιό σας. Ακόμα κι αν φέρετε μια βαλίτσα που αποθηκεύετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, είναι καλύτερο να ασφαλίσετε τις αποσκευές σας με ένα λουκέτο για να αποτρέψετε την κλοπή.
  • Συντηρητικά ρούχα: Όταν επισκέπτεστε τους ινδουιστικούς ναούς του Μπαλί, θα πρέπει να καλύψετε τους ώμους, την πλάτη και τα γόνατά σας, οπότε φέρτε μια αλλαξιά για αυτό. Ορισμένοι ναοί απαιτούν σαρόνγκ, επομένως ίσως χρειαστεί να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα στο Μπαλί. Είναι καλύτερο να συνδυάζετε ένα σαρόνγκ με ένα μπλουζάκι ή μπλούζα με μανίκια όταν επισκέπτεστε ναούς.
  • Εισιτήριο επιστροφής: Για να εισέλθετε στο Μπαλί, πρέπει να έχετε απόδειξη του εισιτηρίου σας για το σπίτι ή για άλλη χώρα. Το αν πρέπει πραγματικά να επιδείξετε την απόδειξη εξαρτάται από τον εκτελωνιστή, αλλά θα πρέπει να έχετε μια εκτύπωση ή ένα στιγμιότυπο οθόνης του εισιτηρίου σας για κάθε ενδεχόμενο. 
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση: Αν και η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική για να επισκεφτείτε το Μπαλί, το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Εάν αρρωστήσετε πολύ από το φαγητό ή πάθει ατύχημα με σκούτερ (πολύ συχνό περιστατικό), θα θέλετε να ξέρετε ότι θα καλυφθεί. Συνιστούμε την αγορά κάλυψης μέσω της SafetyWing, καθώς προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση μόνο για περίπου 10 $ την εβδομάδα. Μπορείτε να λάβετε μια μη δεσμευτική προσφορά εδώ.

Πού να μείνετε στο Μπαλί

Υπάρχουν πολλές φανταστικές περιοχές για να μείνετε στο Μπαλί, η καθεμία με τα δικά της μοναδικά αξιοθέατα. Το Μπαλί είναι γνωστό για τις φτηνές βίλες και τα απίστευτα σπίτια που περιβάλλονται από καταπράσινες ζούγκλες, αλλά αυτά τα καταλύματα τείνουν να κάνουν κράτηση γρήγορα. Σας προτείνουμε να κάνετε κράτηση των καταλυμάτων σας πολύ εκ των προτέρων, ώστε να επιλέξετε τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Μπαλί. 

Για να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία, ξενώνες και ξενώνες στο Μπαλί, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε τα Booking.com, Hostelworld και Airbnb. Το Airbnb είναι το μέρος όπου θα βρείτε τα καλύτερα καταλύματα και βίλες στο νησί. Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μας για τα καλύτερα Airbnb στο Μπαλί εδώ. 

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές για διαμονή στο Μπαλί είναι το Canggu , η Kuta , το Seminyak και το Ubud . Το Canggu, το Kuta και το Seminyak βρίσκονται δίπλα-δίπλα στη νοτιοδυτική περιοχή του νησιού και όλα προσφέρουν χαλαρή παραλιακή πόλη με πολλά beach bar, κλαμπ, εστιατόρια και σχολές σερφ. Το Ubud είναι πιο κεντρικό, με απίστευτο περιβάλλον ζούγκλας με πληθώρα καταρρακτών και ναών για εξερεύνηση.

Το τέλειο 10ήμερο δρομολόγιο στο Μπαλί

Με όλες τις λεπτομέρειες προετοιμασίας εκτός διαδρομής, ας ξεκινήσουμε το απόλυτο δρομολόγιο στο Μπαλί! 

Ημέρα 1-4: Ουμπούντ

Αν και το Μπαλί μπορεί να φαίνεται μικρό, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να φτάσετε από τη μια άκρη στην άλλη λόγω των κακών οδικών συνθηκών και της έντονης κυκλοφορίας. Λοιπόν, πού είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε στο Μπαλί για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας; Αυτή θα ήταν η κεντρική περιοχή του Ubud, η οποία σας φέρνει σε κοντινή απόσταση από μερικά από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Μπαλί και σας επιτρέπει να αποφύγετε τη μεγαλύτερη κίνηση στο Seminyak, στο Canggu και στην Kuta. Σε αντίθεση με αυτές τις παραθαλάσσιες πόλεις, το Ubud παρουσιάζει την καταπράσινη ζούγκλα, την άγρια ​​ζωή και τους καταρράκτες του νησιού, μαζί με χειροποίητα κοσμήματα και τέχνη. 

Θα ξεκινήσουμε την πρώτη μέρα με την υπόθεση ότι έχετε ήδη φτάσει στο Ubud από το αεροδρόμιο. Να θυμάστε ότι εφαρμογές κοινής χρήσης διαδρομής όπως το Grab δεν είναι διαθέσιμες στο Ubud, επομένως είναι καλύτερο να πάρετε ταξί από το αεροδρόμιο και στη συνέχεια να νοικιάσετε ένα σκούτερ στο Ubud. Συνιστούμε επίσης να ξεκινήσετε τις μέρες σας το αργότερο στις 9 το πρωί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας στο νησί. 

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στο Ουμπούντ: 

1η μέρα: Λουλούδι και μάθημα κατασκευής κοσμημάτων

Πρωί: Λουλουδόλουτρο και Μασάζ

Μετά από τον μακρύ χρόνο ταξιδιού στο Μπαλί, γιατί να μην ξεκινήσετε την πρώτη μέρα των διακοπών σας με ένα μασάζ και ένα λουλούδι με λουλούδια;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει τα λουλούδια με λουλούδια στο Μπαλί όλο και πιο δημοφιλή. Υπάρχουν πολλά όμορφα σπα στο Ουμπούντ όπου μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη χαλαρωτική μπαλινέζικη παράδοση, η οποία χρονολογείται από τις βουδιστικές θεραπευτικές τελετουργίες του νησιού. Τα λουλούδια και τα βότανα στο νερό δεν είναι μόνο εκεί για τη γλυκιά μυρωδιά και την αισθητική. Λέγεται ότι βοηθούν στη θεραπεία του σώματος και στον καθαρισμό του κάρμα από προηγούμενες ζωές. 

Σας προτείνουμε να κάνετε κράτηση για ένα πακέτο σπα δίπλα στο ποτάμι στο Sanctoo Suites & Villas . Μπορείτε να επιλέξετε από τρία πακέτα που κυμαίνονται από 90 έως 180 λεπτά. Εάν θέλετε να απολαύσετε ένα λουλούδι, ωστόσο, επιλέξτε το πακέτο Peaceful Escape διάρκειας 180 λεπτών. Άλλα σπα του Ουμπούντ που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το Karsa Spa , το Chaya Spa στο Kamandalu και το Kaveri Spa στο The Udaya

Απογευματινό: Μάθημα κατασκευής κοσμημάτων

Το Μπαλί έχει μια πλούσια ιστορία της αργυροχοΐας, η οποία φτάνει μέχρι και 2.600 χρόνια πριν. Το ινδονησιακό ασήμι είναι πολύ υψηλής ποιότητας και μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της χώρας, επομένως δεν μπορείτε να χάσετε ένα μάθημα κατασκευής ασημένιων κοσμημάτων από τους εξαιρετικά καταρτισμένους καλλιτέχνες στο Ubud. 

Αυτό το τρίωρο μάθημα κατασκευής κοσμημάτων στο Ubud θα σας διδάξει όλες τις παραδοσιακές τεχνικές, βοηθώντας σας να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό αναμνηστικό. Για μια ιδέα του τι θέλετε να φτιάξετε, αναζητήστε μερικά παραδοσιακά σχέδια εκ των προτέρων!

Ημέρα 2: Ζούγκλες, ορυζώνες και καταρράκτες

Πρωί: Δάσος πιθήκων και καταρράκτης Manuaba

Ξεκινήστε τη δεύτερη μέρα με μια επίσκεψη στο διάσημο καταφύγιο του Sacred Monkey Forest Sanctuary για να κάνετε παρέα με μπαλινέζους πιθήκους με μακριά ουρά. Αυτό είναι εύκολα ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για επίσκεψη στο νησί, καθώς μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτά τα αστεία και φιλικά πλάσματα, να βγάζετε selfie μαζί τους και ακόμη και να τα ταΐζετε.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι αυτοί οι πίθηκοι εξακολουθούν να είναι άγρια ​​ζώα και μπορούν να γίνουν επιθετικοί. Αποφύγετε να κάνετε οπτική επαφή μαζί τους ή να τρέχετε γύρω τους. Κρύψτε τα τιμαλφή σας ή αφήστε τα στο ξενοδοχείο, καθώς οι πίθηκοι είναι γνωστό ότι κλέβουν καπέλα, γυαλιά ηλίου, ακόμη και διαβατήρια!

Υπάρχουν επίσης ναοί, καταπράσινη ζούγκλα και αγάλματα για να δείτε στο Ubud Monkey Forest, οπότε σχεδιάστε να περάσετε μια ή δύο ώρες εκεί. Μετά από αυτό, βρείτε τον καταρράκτη Manuaba για μια αναζωογονητική βουτιά για να ξεφύγετε από τη μεσημεριανή ζέστη.

Έλενα Ερμάκοβα / shutterstock.com

Απόγευμα: Ceking Rice Terrace ή Aloha Ubud Swing

Μόλις δροσιστείτε με μια γρήγορη βουτιά, συνεχίστε βόρεια προς το Ceking Rice Terrace ή πίσω νότια στο Aloha Ubud Swing. Και οι δύο τοποθεσίες είναι όπου θα τραβήξετε αυτές τις κλασικές φωτογραφίες του Μπαλί πάνω από τους ορυζώνες. 

Το Ceking Rice Terrace είναι το πιο δημοφιλές χωράφι για επίσκεψη στο Ubud, αν και είναι λίγο τουριστική παγίδα. Αν δεν σας πειράζει να πληρώσετε για φωτογραφίες και να έχετε πρόσβαση στις κούνιες, τις φωλιές και άλλα απίστευτα φωτογραφικά σημεία στη βεράντα, αυτό είναι το μέρος για εσάς. Εξάλλου, μερικές από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες του Ubud τραβήχτηκαν εδώ. 

Αν θέλετε να δείτε ορυζώνες και να ζήσετε τις μπαλινέζικες κούνιες χωρίς την πολυκοσμία και το κόστος του Τσέκινγκ, σκεφτείτε να επισκεφτείτε το Aloha Ubud Swing. Αν και εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο, έχει μια πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Σύσταση: Για να συγκεντρώσετε τα αξιοθέατα για τη δεύτερη μέρα και να απλοποιήσετε τη μεταφορά μεταξύ τους, κάντε κράτηση για αυτήν την κορυφαία, ολοήμερη ιδιωτική περιήγηση στο Δάσος των Μαϊμούδων, στις βεράντες με ρύζι και στους καταρράκτες

Πρόταση δείπνου: Siboghana Waroeng

Ολοκληρώστε τη μέρα σας με ένα νόστιμο παραδοσιακό μπαλινέζικο γεύμα στο Siboghana Waroeng – House of Mandala Ease. Αυτό το οικογενειακά διοικούμενο εστιατόριο είναι εντελώς χορτοφαγικό και φτιάχνει τα πάντα από την αρχή, πράγμα που σημαίνει ότι το φαγητό χρειάζεται λίγο χρόνο για να προετοιμαστεί, αλλά αξίζει την αναμονή! 

Ημέρα 3: Ναός Tirta Empul και Προαιρετικοί Καταρράκτες

Την τρίτη ημέρα, κατευθυνθείτε σε έναν από τους πιο διάσημους ναούς της περιοχής, τον Tirta Empul. Αυτός ο εντυπωσιακός ινδουιστικός ναός φημίζεται για τα ιαματικά νερά των πηγών του. Πρέπει να φορέσετε ένα σαρόνγκ για να καλύψετε τα πόδια σας εδώ, οπότε σκεφτείτε να αγοράσετε ένα εκ των προτέρων, αν και μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα στο ναό. 

Για την καλύτερη εμπειρία, προσλάβετε έναν οδηγό στην είσοδο ή κάντε κράτηση για αυτήν την ιδιωτική περιήγηση με έναν σαμάνο , η οποία περιλαμβάνει μια τελετή θεραπείας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερες γνώσεις για την ιστορία και τις θρησκευτικές πρακτικές του ναού.

Αν έχετε χρόνο στο δρόμο της επιστροφής στο Ubud, σταματήστε στον καταρράκτη Suwat για ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή κατευθυνθείτε 20 λεπτά νότια στον καταρράκτη Kanto Lampo . Το Kanto Lampo είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες, καθώς οι καταρράκτες προεξοχές προσφέρουν την τέλεια ευκαιρία για φωτογραφία. Συνήθως υπάρχει μεγάλη ουρά για να τραβήξετε αυτές τις φωτογραφίες, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, σκεφτείτε να επισκεφτείτε το Suwat. Μια άλλη φανταστική επιλογή είναι ο καταρράκτης Taman Sari , ο οποίος διαθέτει απίστευτα καθαρά νερά για κολύμπι. 

Περάστε το βράδυ στον ύπνο, καθώς οι δραστηριότητες της επόμενης μέρας ξεκινούν πολύ νωρίς!

Ημέρα 4: Πεζοπορία στην ανατολή του ηλίου στο όρος Batur

Η πεζοπορία στο διάσημο ηφαίστειο του Μπαλί, το όρος Batur, είναι το αποκορύφωμα του νησιού για πολλούς τουρίστες. Η ανατολή του ηλίου είναι πιο δημοφιλής ώρα για πεζοπορία από το ηλιοβασίλεμα, καθώς τα βράδια είναι εξαιρετικά ζεστά. 

Μπορείτε να ανεβείτε στο ηφαίστειο μόνοι σας, αλλά σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να μην το κάνετε. Είναι πολύ επικίνδυνο να πλοηγηθείτε σε ένα άγνωστο μονοπάτι στο σκοτάδι με την άγρια ​​ζωή τριγύρω. Για μια πιο ασφαλή και χαλαρωτική εμπειρία, κάντε κράτηση για μια ξενάγηση στο όρος Batur για την ανατολή του ηλίου σας. Η ξενάγηση περιλαμβάνει επίσης μεταφορά, έτσι δεν θα χρειαστεί να οδηγείτε τη νύχτα και μπορείτε να κοιμηθείτε στο βαν στο δρόμο προς το ηφαίστειο.

Σας προτείνουμε αυτήν την ολοήμερη περιήγηση στο όρος Batur και τις ιαματικές πηγές . Το φορτηγό θα σας παραλάβει από το κατάλυμά σας γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Μπορείτε να απολαύσετε έναν υπνάκο ή να συνομιλήσετε με τους συνεπιβάτες σας στο μονοπάτι πεζοπορίας που διαρκεί δύο ώρες με το αυτοκίνητο. Κατά την άφιξή σας, θα ξεκινήσετε το ταξίδι διάρκειας 1,5 ώρας μέχρι την κορυφή του ψηλότερου κρατήρα ηφαιστείου στο Μπαλί, όπου θα απολαύσετε εκπληκτική θέα της ανατολής του ηλίου πάνω από το νησί και τα σύννεφα. Παρέχεται πρωινό. 

Πιθανότατα θα πονάτε λίγο από μια τόσο πρώιμη και προκλητική πεζοπορία, έτσι τα καταπραϋντικά νερά της Φυσικής Ζεστής Πηγής Batur θα είναι ένα ευπρόσδεκτο θέαμα μετά την πεζοπορία σας στο βουνό. Θα έχετε δύο ώρες για να χαλαρώσετε στις πηγές πριν από το δίωρο ταξίδι της επιστροφής στο Ubud. 

Valentin Ayupov / shutterstock.com

Ημέρα 5-7: Βόρειο Μπαλί (Bedugul) και παραλία Amed

Μετά από λίγες μέρες στο Ubud, κατευθυνθείτε προς τη βόρεια περιοχή του νησιού, όπου θα ξεφύγετε από πολλά πλήθη από τα νότια. Αυτή η λοφώδης περιοχή προσφέρει πολλά απίστευτα αξιοθέατα και φυσική ομορφιά.

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε κοντά/στο Bedugul:

Έλενα Ερμάκοβα / shutterstock.com

Ημέρα 5: Ταξίδι στο ναό Bedugul και Ulun Danu Beratan

Ξυπνήστε και βγείτε στο δρόμο για το βόρειο Μπαλί. Αυτή η διαδρομή είναι αρκετά όμορφη και θα σας οδηγήσει σε μερικά διασκεδαστικά αξιοθέατα. Απολαύστε το γλυκό σας με ένα pit stop στο Junglegold Bali (παλαιότερα γνωστό ως Pod Chocolate). Μια επίσκεψη σε αυτό το εργοστάσιο σοκολάτας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Μπαλί δωρεάν, καθώς μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές νόστιμες λιχουδιές χωρίς αγορά. Αυτό που κάνει το Junglegold τόσο μοναδικό είναι ότι προμηθεύεται όλα τα συστατικά του τοπικά και φτιάχνει τη σοκολάτα με γάλα καρύδας, καθιστώντας το το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας πλήρως φυτικής προέλευσης στον κόσμο.

Συνεχίστε βόρεια προς τον ναό Ulun Danu Beratan, τον οποίο ίσως αναγνωρίσετε από το λογαριασμό των 50.000 ρουπιών. Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, μπορεί να θέλετε να αφήσετε τις βαλίτσες σας στο κατάλυμά σας πριν επισκεφτείτε αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη λίμνη Μπερατάν. 

Αυτός ο όμορφος ινδουιστικός ναός κατασκευάστηκε πριν από περισσότερα από 350 χρόνια ως ιερό του Danu, της θεάς της λίμνης. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στο ναό, να νοικιάσετε βάρκες για μια κρουαζιέρα στη λίμνη, να απολαύσετε μια μπουκιά, ακόμα και να νοικιάσετε παραδοσιακά μπαλινέζικα ρούχα για μια μοναδική φωτογραφία. Υπάρχουν πολλά φωτογραφικά σημεία εδώ, μαζί με έναν ζωολογικό κήπο με λαγουδάκια, μια παιδική χαρά και έναν κήπο με γλυπτά. 

Εάν έχετε χρόνο μετά την περιήγηση στο ναό, κατευθυνθείτε ακριβώς κάτω από το δρόμο προς την Παραδοσιακή Αγορά Bedugul , όπου μπορείτε να επιλέξετε αναμνηστικά και να περιηγηθείτε στην τοπική τέχνη. 

Ημέρα 6: Νεροτσουλήθρα Lemukih και παράκτια οδήγηση στην παραλία Amed

Μετά από μια νύχτα στη βόρεια περιοχή, μαζέψτε τα πράγματά σας και ακολουθήστε το δρόμο σας βορειοανατολικά κατά μήκος της ακτής. Η πρώτη σας στάση της ημέρας είναι το Water Slide Lemukih, περίπου 45 λεπτά βόρεια του Bedugul. Αυτή η φυσική νεροτσουλήθρα κατά μήκος ενός ποταμού γλυκού νερού είναι ιδανική για λάτρεις της αδρεναλίνης. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να κολυμπήσετε στην πισίνα του πανέμορφου καταρράκτη Sekumpul

Για λόγους ασφαλείας, μπορείτε να επισκεφτείτε τη φυσική τσουλήθρα μόνο με οδηγό, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο, καθώς ο οδηγός θα σας μεταφέρει και θα σας μεταφέρει στα καλύτερα σημεία. Η καθοδηγούμενη πρόσβαση κοστίζει 250.000 ρουπίες (περίπου 17 $) ανά άτομο και οι χρεώσεις βοηθούν στην υποστήριξη της τοπικής κοινότητας. 

Δύο ώρες είναι μια καλή στιγμή για να περάσετε ολίσθηση και κολύμπι. Στη συνέχεια, τσιμπήστε κάτι σε ένα τοπικό εστιατόριο και, στη συνέχεια, ξεκινήστε την παραλιακή διαδρομή 2,5 ωρών στην παραλία Amed, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια συλλογή από επτά χωριά με πολλές παραλίες. 

Μπορείτε να σταματήσετε σε πολλά πανέμορφα σημεία θέας και παραλίες κατά μήκος της διαδρομής, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον απαλλαγμένες από τουρίστες, δίνοντάς σας μια καθηλωτική μπαλινέζικη αίσθηση. Η ίδια η παραλία Amed έχει λιγότερο κόσμο από τη δυτική πλευρά του νησιού, διαθέτει υπέροχη μαύρη άμμο και προσφέρει μερικές φανταστικές ευκαιρίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα. 

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στο Amed Beach:

Ημέρα 7: Κατάδυση Ναυαγίου Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ναός Besakih

Πρωί: Κολύμβηση με αναπνευστήρα ή κατάδυση για να δείτε ένα ναυάγιο

Η παραλία Amed είναι ένα εξαιρετικό μέρος για κολύμβηση με αναπνευστήρα για να δείτε χελώνες και άλλη θαλάσσια ζωή. Αλλά αν κάνετε 20 λεπτά οδικώς νότια μέχρι το Japanese Ship Wreck Point , μπορείτε να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα πάνω από ένα μοναδικό ιαπωνικό πλοίο που προσάραξε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Το ίδιο το ναυάγιο απέχει μόλις 25 μέτρα από την ακτή σε νερά βάθους 2-20 μέτρων. Είναι εντελώς δωρεάν για εξερεύνηση – απλά αναζητήστε τις μαύρες σημαδούρες και κολυμπήστε έξω! 

Ένα άλλο δημοφιλές ναυάγιο για δύτες και αναπνευστήρες είναι το USAT Liberty , ένα βυθισμένο αμερικανικό φορτηγό πλοίο που τορπιλίστηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ναυάγιο βρίσκεται ακριβώς νότια του Kubu, περίπου 20 μέτρα μακριά από την ακτή. Είναι εντελώς δωρεάν να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα και να εξερευνήσετε, ή μπορείτε να κλείσετε μια εκδρομή κατάδυσης με ένα από τα πολλά καταστήματα καταδύσεων στη γύρω περιοχή.

Απόγευμα: Ναός Besakih

Μετά από μερικές ώρες κολύμβησης με αναπνευστήρα, ετοιμάστε τα πράγματά σας και επιστρέψτε ανατολικά προς τις δημοφιλείς περιοχές Kuta και Canggu. Θα χρειαστεί να φύγετε από το κατάλυμά σας μέχρι τις 2 μ.μ. για να αφήσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο στο δρόμο και στο συγκρότημα του ναού. 

Ο ναός Besakih είναι ένας τεράστιος ιερός χώρος που περιλαμβάνει 23 ναούς στους πρόποδες του όρους Agung , ένα άλλο από τα ηφαίστεια του Μπαλί. Ένα εισιτήριο για τον ναό Besakih περιλαμβάνει έναν οδηγό, αλλά δεν χρειάζεται να πάτε με έναν. Θα πρέπει να φορέσετε ένα σαρόνγκ, το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου. Προσοχή στους απατεώνες που ισχυρίζονται ότι το εισιτήριό σας δεν καλύπτει μια ενοικίαση σαρόνγκ ή ότι μπορείτε να πάτε μέσα μόνο με έναν ξεναγό. 

Αφού περιηγηθείτε στους μεγάλους ναούς, θα χρειαστείτε ένα νέο μέρος για να μείνετε τη νύχτα. Αν θέλετε να γνωρίσετε τα πιο δημοφιλή μέρη για πάρτι και να απολαύσετε την καλύτερη νυχτερινή ζωή στο Μπαλί, σκεφτείτε να μείνετε στην Κούτα . Αν θέλετε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Canggu

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στην Κούτα:

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή σε Canggu:

Ημέρες 8-10: Kuta/Canggu

Είτε μένετε στην Kuta είτε στο Canggu, μπορείτε να απολαύσετε όλες τις καλύτερες δραστηριότητες μιας παραθαλάσσιας πόλης του Μπαλί, με πολλές ευκαιρίες για ημερήσιες εκδρομές.

Ημέρα 8: Σέρφινγκ, Beach Bars και Παραδοσιακό Fire Show

Πρωί: Μαθήματα Surf

Οι δυτικές παραλίες Kuta και Canggu είναι γνωστές για τις εξαιρετικές συνθήκες σέρφινγκ. Υπάρχουν πολλά μέρη ενοικίασης σανίδων κατά μήκος των παραλιών για όσους ξέρουν ήδη πώς να οδηγούν τα κύματα, αλλά αν είστε εντελώς αρχάριοι, σίγουρα θα θέλετε να κλείσετε μαθήματα από έναν έμπειρο σέρφερ! Αυτό το δίωρο πακέτο μαθημάτων σέρφινγκ από το Pulau Biru Surf School στην Κούτα περιλαμβάνει ατομικά μαθήματα και επαγγελματικές φωτογραφίες.

Μεσημέρι/Απόγευμα: Beach Bar

Μετά από μερικές ώρες (ελπίζουμε) ιππασία στα κύματα, χτυπήστε ένα από τα δημοφιλή beach bar για να χαλαρώσετε. Για παράδειγμα, το La Brisa είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα beach bar στο Canggu, που προσφέρει πολλές άνετες ξαπλώστρες, τραπέζια και καρέκλες, μαζί με πρόσβαση στην παραλία, DJ και πισίνα στις εγκαταστάσεις. Πάρτε μια καμπάνα ή καθίστε σε μια καρέκλα με φασόλια για να χαλαρώσετε για ώρες. 

Βράδυ: Έκθεση Kecak στο ναό Uluwatu

Γύρω στις 3 μ.μ., κάντε ντους και ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε μια παραδοσιακή παράσταση χορού «kecak» στο ναό Uluwatu, που πρέπει να δείτε στο Μπαλί. Αυτό το εισιτήριο για το μπαλινέζικο χορευτικό σόου του Ναού Uluwatu περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το ναό, με την επιλογή να προσθέσετε ένα δείπνο με θαλασσινά μετά την παράσταση. Αρχικά, θα δείτε το ηλιοβασίλεμα πάνω από τα βραχώδη βράχια του ναού και τον Ινδικό Ωκεανό. Στη συνέχεια, οι μπαλινέζοι χορευτές και οι μάγοι της φωτιάς (όπως τους αποκαλώ) έκαναν μια μαγευτική και αξέχαστη παράσταση σε ένα πραγματικά μαγικό σκηνικό.

Παιχνίδια για να παίξετε στην παραλία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ημέρα 9: Ημερήσια εκδρομή για υπαίθριες περιπέτειες

Έχετε πολλές επιλογές για περιπετειώδεις δραστηριότητες στη νότια περιοχή του Μπαλί, επομένως θα καλύψουμε τις επιλογές σας και θα σας αφήσουμε να αποφασίσετε πώς θα περάσετε τη μέρα σας!

Επιλογή 1: Θαλάσσια σπορ στο νησί Nusa Lembongan

Αν θέλετε να περάσετε μια μέρα παίζοντας στο νερό, αυτή η κρουαζιέρα με ύφαλο και θαλάσσιες δραστηριότητες είναι για εσάς. Η ολοήμερη εκδρομή προσφέρει μια μέρα διασκέδασης κάτω από τον ήλιο σε ένα πολυτελές πλωτήριο που διαθέτει μια τεράστια τσουλήθρα, απεριόριστες βόλτες με μπανάνα και εξοπλισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Περιλαμβάνει σνακ, ποτά και μεσημεριανό σε μπουφέ, με προαιρετική πολιτιστική περιήγηση στη Nusa Lembongan. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα πακέτο καταδύσεων στην ημέρα ή να δοκιμάσετε υποβρύχιο περπάτημα με το κράνος Aquanaut. 

Επιλογή 2: Περιήγηση στο Ubud ATV και ράφτινγκ στον ποταμό Ayung

Εάν επιθυμείτε περισσότερες εμπειρίες στη ζούγκλα, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για αυτήν την ολοήμερη περιπέτεια ATV και ράφτινγκ . Η εκδρομή περιλαμβάνει οδηγό, μεσημεριανό γεύμα, πετσέτα και μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο σας. Θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια περιπέτεια ATV διάρκειας 1,5 ώρας μέσα στο δάσος μπαμπού κοντά στο Singakerta, ένα χωριό ακριβώς νότια του Ubud, πριν σταματήσετε για μεσημεριανό γεύμα. Καθώς η μέρα ζεσταίνει, ήρθε η ώρα να βραχείτε και να αγριέψετε σε ένα δίωρο ταξίδι ράφτινγκ στον ποταμό Ayung. 

Επιλογή 3: Ημερήσια εκδρομή στη Nusa Penida

Η Nusa Penida είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ινδονησίας εκτός από το Μπαλί, που προσφέρει παρθένα φύση, κρυστάλλινα νερά και ήσυχες παραλίες. Αυτή η ημερήσια περιήγηση στο Nusa Penida θα σας μεταφέρει στις πιο διάσημες παραλίες του νησιού ( Παραλία Kelingking και Broken Beach ) καθώς και στη φυσική πισίνα στο Angel’s Billabong . Το πακέτο περιήγησης περιλαμβάνει μεταφορά και πόσιμο νερό και μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον στοιχεία, όπως επαγγελματικές φωτογραφίες, πλάνα από drone ή μασάζ διάρκειας μίας ώρας. 

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ημέρα 10: Παραλίες και αξιοθέατα στο νότιο άκρο του Μπαλί

Για μια τελευταία μέρα περιπέτειας στο Μπαλί, νοικιάστε ένα σκούτερ και εξερευνήστε τη νότια περιοχή του νησιού. 

Ξεκινήστε τη μέρα σας με περιήγηση στο Πολιτιστικό Πάρκο Garuda Wisnu Kencana , όπου θα βρείτε τεράστια ινδουιστικά γλυπτά και μνημεία σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Μετά από λίγη περιπλάνηση, πιείτε καφέ ή πρωινό στο Jendela Bali The Panoramic Resto στο πάρκο απολαμβάνοντας απίστευτη θέα στο νησί. 

Η επόμενη στάση είναι μια από τις όμορφες νότιες παραλίες, αλλά ποια πρέπει να επισκεφτείτε εξαρτάται από τις δραστηριότητες που σας αρέσουν. Αν θέλετε να συνεχίσετε να εργάζεστε για τις δεξιότητές σας στο σέρφινγκ, κατευθυνθείτε προς την παραλία Balangan , όπου τα κύματα και η αμμώδης ακτογραμμή αποτελούν ένα εξαιρετικό μέρος για να κατασκηνώσετε όλη την ημέρα.

Αν θέλετε να χαλαρώσετε σε καθαρή λευκή άμμο με απίστευτο τοπίο, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με την παραλία Μελάστη . Θα το βρείτε ακριβώς κάτω από το δρόμο από τη διάσημη για την TikTok παραλία Pandawa (η οποία είναι εξίσου υπέροχη αλλά και πιο γεμάτη κόσμο). Μια άλλη εκπληκτική και σχετικά χωρίς κόσμο επιλογή ακριβώς κάτω από το δρόμο είναι η παραλία Batu Barak . Ολόκληρη αυτή η περιοχή είναι γνωστή για την απόκρημνη πλαγιά, τα beach bar και τα απίστευτα νερά για κολύμπι.

Λοιπόν, έτσι μπορείτε να δείτε τα καλύτερα του Μπαλί σε 10 ημέρες! Από τους πιο δημοφιλείς ναούς και ναυάγια μέχρι κρυμμένους καταρράκτες και γραφικά χωριά, αυτή η διαδρομή στο Μπαλί τα έχει όλα. Τώρα δεν έχετε παρά να κλείσετε την πτήση σας και να επιλέξετε πού θα μείνετε στο Μπαλί από τις προτάσεις μας!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια