15 καλύτεροι ζωολογικοί κήποι στον κόσμο για επίσκεψη το 2023

Η εύρεση άγριας ζωής δεν είναι πάντα εύκολη όταν ταξιδεύετε, ειδικά όταν αυτά τα ταξίδια είναι σε μεγάλες πόλεις του κόσμου. Οι ζωολογικοί κήποι και τα καταφύγια ζώων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτή τη φαγούρα, προσφέροντας την ευκαιρία σε σας να δείτε και να μάθετε για ζώα από όλο τον κόσμο σε ένα μέρος. 

Δεν είναι δύσκολο να προσθέσετε λίγο χρόνο στον τοπικό ζωολογικό κήπο στο επόμενο ταξίδι σας, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα αξίζει τον χρόνο σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγξετε αυτόν τον οδηγό πριν από το επόμενο ταξίδι σας για να δείτε αν θα βρίσκεστε κοντά σε έναν από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους στον κόσμο.

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο καλύτερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο, διαβάστε παρακάτω, γιατί θα σας δείξουμε τους κορυφαίους υποψηφίους.

bezikus / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Schönbrunn – Βιέννη, Αυστρία

Έχοντας συνεχή λειτουργία από το 1752, το απίστευτο Tiergarten Schönbrunn της Βιέννης είναι ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο. Γνωστός και ως Ζωολογικός Κήπος της Βιέννης, αυτό το ιστορικό ίδρυμα ζει στους όμορφους χώρους του διαρκώς δημοφιλούς παλατιού Schönbrunn. Αρχικά δημιουργήθηκε ως αυτοκρατορικό θηριοτροφείο, το Tiergarten Schönbrunn εστιάζει τώρα στη διατήρηση και την εκπαίδευση.

Όπως το υπέροχο περιβάλλον του, το Tiergarten Schönbrunn εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αρκετά κομψά μπαρόκ κτίρια, καθιστώντας τον έναν αρκετά όμορφο ζωολογικό κήπο. Μεταξύ των διαφορετικών ζώων που μπορείτε να δείτε εδώ είναι ασιατικές ενυδρίδες με μικρά νύχια, αρκτικοί λύκοι, αφρικανικοί ελέφαντες και τίγρεις της Σιβηρίας.

Περαιτέρω ανάγνωση: 3 ημέρες στη Βιέννη: Η τέλεια διαδρομή της Βιέννης

Όψεις και γωνίες / shutterstock.com

Bronx Zoo – Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ενώ υπάρχουν αρκετοί ζωολογικοί κήποι στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους στη Νέα Υόρκη. Καλύπτοντας 265 στρέμματα μέσα στο Bronx Park, ο ζωολογικός κήπος είναι ένας από τους μεγαλύτερους στις ΗΠΑ, με τον ποταμό Bronx να ρέει ακριβώς μέσα από αυτόν. Ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ άνοιξε το 1899 και ίδρυσε το πρώτο σύγχρονο νοσοκομείο για ζώα του ζωολογικού κήπου το 1916, υποδεικνύοντας το μακροχρόνιο πάθος του για την καλή διαβίωση και τη διατήρηση των ζώων. 

Τα εκθέματα παρουσιάζουν τον πληθυσμό του ζωολογικού κήπου με περισσότερα από 6.000 ζώα, τα οποία αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 700 είδη. Καθώς εξερευνάτε τον ζωολογικό κήπο, θα εντοπίσετε ζώα από όλο τον κόσμο, από τίγρεις, λιοντάρια και γορίλες μέχρι μικρότερα πλάσματα, όπως λεμούριους και ερπετά.

Περαιτέρω ανάγνωση: The Perfect 3-Day Weekend in New York City

Png Studio Photography / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Σαν Ντιέγκο – Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο δεν είναι μόνο ένας από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους στις ΗΠΑ, αλλά και υποψήφιος για τον καλύτερο ζωολογικό κήπο του κόσμου – ή τουλάχιστον τον πιο διάσημο. Από τότε που άνοιξε το 1916 στο Balboa Park, έχει γίνει ο πιο επισκέψιμος ζωολογικός κήπος στη χώρα και κύριο αξιοθέατο του Σαν Ντιέγκο.

Ο ζωολογικός κήπος χωρίζεται σε οκτώ τεράστια εκθέματα με θέμα τη γεωγραφία και τον βιότοπο, τα οποία φιλοξενούν πάνω από 3.500 ζώα σε 650 είδη. Ένα από τα πιο γνωστά εκθέματά του είναι το τμήμα Australian Outback, όπου θα δείτε πλάσματα όπως τα κοάλα και οι διάβολοι της Τασμανίας. Υπάρχουν επίσης εκθέματα ζώων από μέρη όπως η Αφρική και η Ασία – καθώς και ενδιαφέροντες τρόποι να μετακινηθείτε, ιδιαίτερα το εναέριο τραμ Skyfari.

Αγοράστε το εισιτήριο εισόδου σας στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο εδώ!

FamVeld / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Σιγκαπούρης – Σιγκαπούρη

Με αστρική φήμη, ο ζωολογικός κήπος της Σιγκαπούρης είναι ένας άλλος διεθνής ζωολογικός κήπος που οι φιλόζωοι θα πρέπει να στοχεύουν να επισκεφτούν. Κρυμμένος ανάμεσα στα δάση στο κέντρο αυτού του μικρού έθνους της Νοτιοανατολικής Ασίας, ο ζωολογικός κήπος προσφέρει μια εμπειρία παγκόσμιας κλάσης.

Σε έκταση 69 στρεμμάτων, ο ζωολογικός κήπος της Σιγκαπούρης φιλοξενεί 2.800 ζώα σε 315 είδη, καθιστώντας τον λίγο μικρότερο από άλλους ζωολογικούς κήπους αυτής της λίστας. Ωστόσο, σίγουρα αναπληρώνει αυτό στην ατμόσφαιρα και τα εκθέματα. Μέσα στις 11 ζώνες του, θα συναντήσετε ζώα από παντού, συμπεριλαμβανομένων ουρακοτάγκων, λεμούριων, νωθρών, καγκουρό, λιονταριών και ζέβρες.

Αγοράστε το εισιτήριο εισόδου σας στον ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης εδώ (περιλαμβάνεται η παραλαβή από το ξενοδοχείο)!

Περαιτέρω ανάγνωση: 3 ημέρες στη Σιγκαπούρη: Το τέλειο δρομολόγιο στη Σιγκαπούρη

Wang Sing / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος του Πεκίνου – Πεκίνο, Κίνα

Στην περιοχή Xicheng του Πεκίνου βρίσκεται ο μεγαλύτερος και παλαιότερος ζωολογικός κήπος στην Κίνα, ο ζωολογικός κήπος του Πεκίνου. 

Ο ζωολογικός κήπος ιδρύθηκε το 1906 και τώρα φιλοξενεί πάνω από 450 είδη ζώων της ξηράς, καθώς και περισσότερα από 500 είδη θαλάσσιας ζωής στο ενυδρείο του. Σχεδιασμένος με γνώμονα τους κλασικούς κινέζικους κήπους, ο ζωολογικός κήπος εκτείνεται σε περισσότερα από 200 στρέμματα. 

Όπως είναι φυσικό, ο ζωολογικός κήπος του Πεκίνου εστιάζει έντονα στα σπάνια ζώα που προέρχονται από την Κίνα, με πιο διάσημο τον πληθυσμό των γιγάντων πάντα. Άλλα είδη του ζωολογικού κήπου που είναι ενδημικά της Κίνας περιλαμβάνουν τα κόκκινα πάντα και τις χρυσαφένιες τρίχες μαϊμούδες Σετσουάν, ενώ φιλοξενεί επίσης πολλά πλάσματα πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας.

kentaylordesign / shutterstock.com

Εθνικός Ζωολογικός Κήπος – Πρετόρια, Νότια Αφρική

Ο μεγαλύτερος και πιο γνωστός ζωολογικός κήπος στην Αφρική είναι ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος της Νότιας Αφρικής. Γνωστός και ως Ζωολογικός Κήπος της Πρετόρια, ιδρύθηκε το 1899 και έχει έκταση 210 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει ένα ενυδρείο και ένα πάρκο ερπετών.

Με περισσότερα από 9.000 ζώα από περισσότερα από 600 είδη στον ζωολογικό κήπο, θα δυσκολευτείτε να βρείτε οπουδήποτε με μια καλύτερη συλλογή ζώων από όλη την Αφρική. Εδώ μπορείτε να δείτε αφρικανικούς πιγκουίνους, αφρικανικούς θαμνώδεις ελέφαντες, ιπποπόταμους, ακόμη και οκάπι υπό εξαφάνιση, καθώς και πλάσματα από την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική.

Anastasiia Maiboroda / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος – Βερολίνο, Γερμανία

Όταν πρόκειται για εντυπωσιακούς ιστορικούς ζωολογικούς κήπους, είναι δύσκολο να ξεπεράσεις τον Κήπο Zoologischer του Βερολίνου , γνωστό και ως Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου ή Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου. Ο ζωολογικός κήπος άνοιξε το 1844 και είναι μια μεγάλη πηγή υπερηφάνειας για τους ντόπιους του Βερολίνου. 

Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου δεν είναι απλώς ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά είναι επίσης ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο όταν μετριέται με τον αριθμό των ζώων. Υπάρχουν 20.200 ζώα σε 1.380 διαφορετικά είδη σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο της πόλης, καθιστώντας τον βασικό παίκτη σε πολλά προγράμματα αναπαραγωγής. Μπορείτε να ανακαλύψετε μια ιλιγγιώδη ποικιλία ζώων στα 86 στρέμματα του, συμπεριλαμβανομένων πολικών αρκούδων, γιγάντων πάντα, λεμούριων και πολλών άλλων πρωτευόντων.

Περαιτέρω ανάγνωση: 3 ημέρες στο Βερολίνο: Το τέλειο δρομολόγιο στο Βερολίνο

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Η ταξιδιωτική ασφάλιση σας καλύπτει σε περίπτωση ιατρικών επειγόντων περιστατικών ή εκκένωσης, ακύρωσης ταξιδιού και απώλειας, βλάβης ή κλοπής αποσκευών. Η Heymondo προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα ασφάλισης με μηδενική έκπτωση με κάλυψη COVID-19 και παγκόσμια βοήθεια 24/7.

Λάβετε την προσφορά σας τώρα!

Aleksandar Todorovic / shutterstock.com

Taronga Zoo – Σίδνεϊ, Αυστραλία

Η Αυστραλία φιλοξενεί αρκετούς μεγάλους ζωολογικούς κήπους, αλλά ο μεγαλύτερος είναι ο ζωολογικός κήπος Taronga στο Σίδνεϊ. Ο ζωολογικός κήπος, που καλύπτει 69 στρέμματα απέναντι από το κέντρο της πόλης, προσφέρει υπέροχη θέα στο Σίδνεϊ στην προκυμαία.

Ο ζωολογικός κήπος Taronga, που ιδρύθηκε το 1916, φιλοξενεί πλέον περισσότερα από 4.000 ζώα από 350 είδη σε οκτώ ζωογεωγραφικές περιοχές του. Φυσικά, θα δείτε πολλά γηγενή άγρια ​​ζώα της Αυστραλίας εδώ, συμπεριλαμβανομένων των καγκουρό δέντρων, κοάλα και έμους. Αλλά ο ζωολογικός κήπος διαθέτει επίσης μερικά απίστευτα σπάνια πλάσματα από όλο τον κόσμο, όπως οι αρκούδες του ήλιου και οι τίγρεις της Σουμάτρας που απειλούνται με εξαφάνιση.

Αγοράστε το εισιτήριο γενικής εισόδου σας στον ζωολογικό κήπο Taronga εδώ!

Περαιτέρω ανάγνωση: 5 ημέρες στο Σίδνεϊ: Το τέλειο δρομολόγιο στο Σίδνεϊ

Aris Suwanmalee / shutterstock.com

Chester Zoo – Upton-by-Chester, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Ο ζωολογικός κήπος Chester είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο άγριας ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου και για καλό λόγο. Καλύπτει 128 στρέμματα βόρεια της αγγλικής πόλης Τσέστερ, καθιστώντας τον έναν από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους στο Ηνωμένο Βασίλειο Άνοιξε το 1931 και τώρα διαχειρίζεται η μη κερδοσκοπική Ζωολογική Εταιρεία Βόρειας Αγγλίας.

Μπορείτε να βρείτε πάνω από 35.000 ζώα εδώ, συμπεριλαμβανομένων εξωτικών πλασμάτων όπως capybaras, babirusas και αρκούδες των Άνδεων. Ο ζωολογικός κήπος του Τσέστερ έγινε πρόσφατα είδηση ​​όταν ένας σπάνιος μαύρος ρινόκερος γεννήθηκε εκεί, κάτι που είναι ένας ακόμη λόγος για να το επισκεφτείτε.

Pocholo Calapre / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Γουέλινγκτον – Ουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία

Αυτό που ξεκίνησε το 1906 με το δώρο ενός νεαρού λιονταριού στην πόλη του Ουέλινγκτον έχει μετατραπεί στον πιο αγαπημένο ζωολογικό κήπο της Νέας Ζηλανδίας. Τώρα που διαχειρίζεται ένα φιλανθρωπικό καταπίστευμα για το δημοτικό συμβούλιο, ο ζωολογικός κήπος του Ουέλινγκτον , έχει επεκταθεί για να φιλοξενήσει πάνω από 500 ζώα από την ταπεινή του καταγωγή.

Η διατήρηση είναι ένα μεγάλο μέρος της εργασίας που γίνεται εδώ στον πρώτο ζωολογικό κήπο της Νέας Ζηλανδίας, ειδικά στο νοσοκομείο ζώων, Nest Te Kōhanga. Ο ζωολογικός κήπος είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστός για τους μόνιμους χιμπατζήδες του, αλλά θα βρείτε επίσης τσιτάχ, μικρούς μπλε πιγκουίνους και (φυσικά) πουλιά ακτινίδια, το εθνικό σύμβολο της Νέας Ζηλανδίας.

Dane Jorgensen / shutterstock.com

Toronto Zoo – Τορόντο, Οντάριο, Καναδάς

Όχι μόνο ο ζωολογικός κήπος του Τορόντο είναι ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος στον Καναδά, αλλά μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για ένα απίστευτο εύρος ζώων από όλο τον κόσμο. Τα τεράστια 710 στρέμματά του χωρίζονται σε επτά ξεχωριστές ζωογεωγραφικές περιοχές που αντιπροσωπεύουν διάφορες ηπείρους και περιβάλλοντα. Αυτές οι περιοχές δεν σας βοηθούν απλώς να πλοηγηθείτε στα περιβλήματα. παρέχουν επίσης φυσικοποιημένα περιβάλλοντα για τα ζώα. 

Ο ζωολογικός κήπος του Τορόντο φιλοξενεί περίπου 5.000 ζώα από 500 είδη – πολύ μακριά από εκεί που ξεκίνησε το 1974. Φυσικά, μία από τις περιοχές του είναι το Canadian Domain, όπου μπορείτε να δείτε κλασικά ιθαγενή ζώα όπως αρκούδες γκρίζλι, αμερικανικές άλκες και λύγκα του Καναδά .

MOLPIX / shutterstock.com

Omaha’s Henry Doorly Zoo – Ομάχα, Νεμπράσκα, ΗΠΑ

Όταν λαμβάνετε υπόψη τόσο την έκταση όσο και τον αριθμό των ειδών, ο ζωολογικός κήπος και το ενυδρείο Henry Doorly της Omaha είναι ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο. Ενώ καταλαμβάνει μόνο μια σχετικά μικρή έκταση 130 στρεμμάτων, αυτή η γη φιλοξενεί πάνω από 900 είδη ζώων.

Γνωστός ως Ζωολογικός Κήπος Riverview Park όταν άνοιξε το 1894, αυτός ο ζωολογικός κήπος της Νεμπράσκα έχει γίνει εθνικός ηγέτης στη διατήρηση και την έρευνα της άγριας ζωής. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε τίγρεις, λιοντάρια, ελέφαντες και ρινόκερους εδώ – αν και θα πρέπει επίσης να κάνετε ένα ταξίδι στο ενυδρείο για να δείτε από κοντά θαλάσσιες χελώνες και καρχαρίες.

Wiratchai wansamngam / shutterstock.com

Welsh Mountain Zoo – Colwyn Bay, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Ακριβώς έξω από την παραθαλάσσια πόλη Colwyn Bay στη βόρεια ακτή της Ουαλίας βρίσκεται ο Ζωολογικός Κήπος των Βουνών της Ουαλίας, γνωστός και ως Εθνικός Ζωολογικός Κήπος της Ουαλίας. Ξεκίνησε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση το 1963, καθιστώντας τον τον παλαιότερο ζωολογικό κήπο στην Ουαλία.

Ενώ καλύπτει μόλις 37 στρέμματα, ο Ζωολογικός Κήπος των Βουνών της Ουαλίας διαθέτει υπέροχο τοπίο με θέα στην ακτή. Το πιο σημαντικό είναι ότι φιλοξενεί 140 είδη, συμπεριλαμβανομένων των λεοπαρδάλεων του χιονιού, των τίγρεων της Σουμάτρας, των αμερικανικών αλιγάτορες και των βιρμανικών πύθωνων. Μπορείτε ακόμη και να συμμετάσχετε σε συναντήσεις με ζώα, όπως να ταΐσετε τους κατοίκους πιγκουίνους και σουρικάτες.

FamVeld / shutterstock.com

Loro Parque – Puerto de la Cruz, Τενερίφη, Ισπανία

Αν και το όνομά του μεταφράζεται σε «πάρκο παπαγάλων», το Loro Parque στο νησί της Τενερίφης έχει αυξηθεί σημαντικά πέρα ​​από αυτή τη θέση. Όταν το πάρκο άνοιξε το 1972, προοριζόταν όντως να είναι ένα καταφύγιο παπαγάλων, αλλά τώρα είναι ένας ζωολογικός κήπος 33 στρεμμάτων με θηλαστικά, ερπετά και θαλάσσια ζωή.

Όπως είναι λογικό, η ευκαιρία να δείτε ζώα όπως τζάγκουαρ, ιπποπόταμους και τεμπέληδες έχει κάνει αυτό το ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα των Καναρίων Νήσων. Μια λέξη προειδοποίησης, ωστόσο, είναι ότι το Loro Parque έχει ένα περίβλημα όρκας, το οποίο έχει προσελκύσει κάποιες διαμάχες και μπορεί να επηρεάσει την προσωπική σας απόφαση να επισκεφθείτε.

NataliaVo / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Πράγας – Πράγα, Τσεχία

Ένας άλλος ευρωπαϊκός ζωολογικός κήπος που αξίζει να θυμάστε στα ταξίδια σας είναι ο εντυπωσιακός ζωολογικός κήπος της Πράγας στην Τσεχία. Επίσημα ονομάζεται Ζωολογικός Κήπος της Πράγας, αυτός ο ζωολογικός κήπος στα βόρεια της πόλης άνοιξε το 1931, παρόλο που τότε ήταν ακόμη υπό κατασκευή.

Ο ζωολογικός κήπος της Πράγας καταλαμβάνει τώρα 140 στρέμματα και φιλοξενεί περίπου 5.000 ζώα μεταξύ 676 ειδών. Εντυπωσιακά, 132 από αυτά τα είδη ταξινομούνται ως απειλούμενα, γεγονός που συνδέεται με το εξέχον πρόγραμμα αναπαραγωγής του ζωολογικού κήπου σε αιχμαλωσία. Κατά την επίσκεψή σας θα δείτε χελώνες των Γκαλαπάγκος, γορίλες δυτικών πεδιάδων, πολικές αρκούδες και πολλά άλλα εξωτικά ζώα.

Περαιτέρω ανάγνωση: 3 ημέρες στην Πράγα: Το τέλειο δρομολόγιο της Πράγας

Αυτό συνοψίζει τις επιλογές μας για τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου. Τώρα ξέρετε για ποιες να αφήσετε επιπλέον χρόνο αν επισκεφτείτε κάποια από αυτές τις περιοχές!

Διαβάστε επίσης :Οι 10 καλύτεροι ζωολογικοί κήποι στη Φλόριντα των ΗΠΑ

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Μόναχο | Τα 12 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα

12 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στο Μόναχο

30 καλύτερα ενυδρεία στις ΗΠΑ

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.