15 λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσλάβετε άτομα που αγαπούν να ταξιδεύουν

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό τοπίο, οι εργοδότες αναζητούν διαρκώς προσαρμοστικούς, ευγενικούς και με υψηλά κίνητρα αιτούντες. Εάν προσλάβετε αποκλειστικά με βάση την προηγούμενη εμπειρία σας, πιθανότατα θα καταλήξετε με έναν επαρκή υπάλληλο, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος για να διακρίνετε αυτούς τους εξαιρετικούς υποψηφίους που μπορούν να σκεφτούν έξω από το κουτί είναι να πάτε με τον πολυταξιδεμένο υποψήφιο. Μάλιστα, το 2017, η εταιρεία κρατήσεων ξενώνων HostelWorld ανέθεσε α Έρευνα Έρευνας Αγοράς PCP για τον προσδιορισμό της απασχολησιμότητας των υποψηφίων με ταξιδιωτική εμπειρία. Συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα από όλο τον κόσμο και τα αποτελέσματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 82% των εργοδοτών πιστεύει ότι η εμπειρία ταξιδιού κάνει τους υποψηφίους πιο απασχολήσιμους.

Οι ταξιδιώτες φέρνουν ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και εμπειριών στο χώρο εργασίας. Δεν υπάρχει καλύτερο τεστ για να σκέφτεστε στρατηγικά και να κινείστε με τις γροθιές από το να προσπαθείτε να σχεδιάσετε τη μεταφορά και τη στέγαση σε ένα ολοκαίνουργιο περιβάλλον. Επομένως, εάν ελέγχετε τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και επαγγελματικών δικτύων δυνητικών υποψηφίων και βλέπετε ένα εντυπωσιακό ταξιδιωτικό ιστορικό, είναι σίγουρα συνετό να απευθυνθείτε και να δείτε εάν θα ταίριαζαν καλά για την εταιρεία σας. Οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν σε απευθείας τηλεφωνική κλήση ή email, επομένως θα είναι ωφέλιμο να λάβουν τις επαφές τους μέσω του LinkedIn ή του Facebook με επέκταση προγράμματος περιήγησης.

Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να μην σας πουλάνε τις απεριόριστες δυνατότητες του έμπειρου ταξιδιώτη στο χώρο εργασίας, διαβάστε για μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προσλάβετε άτομα που αγαπούν τα ταξίδια.

1. Ευδοκιμούν σε δυναμικά περιβάλλοντα

Οι συχνοί ταξιδιώτες πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόζονται γρήγορα στο δρόμο και, ως εκ τούτου, είναι γενικά πιο ανοιχτοί στην αλλαγή και μπορούν να ευδοκιμήσουν καλύτερα σε ένα δυναμικό και γρήγορο περιβάλλον από τους ομολόγους τους. Είτε ο εργασιακός σας χώρος βιώνει μια αλλαγή στη διαχείριση, τη στρατηγική ή την τεχνολογία, ένας υποψήφιος που ταξίδεψε είναι πιο πιθανό να αγκαλιάσει την καινοτομία και λιγότερο πιθανό να αποφύγει τις νέες εξελίξεις.

2. Ευδοκιμούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα

Σε έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, η πρόσληψη ενός υπαλλήλου που μπορεί να βρει κοινό έδαφος με διαφορετικές ομάδες ανθρώπων είναι υψίστης σημασίας. Κάποιος που του αρέσει να ταξιδεύει είναι πολύ πιθανό να έχει εξάσκηση στην αλληλεπίδραση με ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και υπόβαθρα και επίσης πιθανότατα θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να το κάνει. Όταν αναζητάτε κάποιον που μπορεί να συνεργαστεί δίπλα-δίπλα με μια διαφορετική ομάδα εργαζομένων ή κάποιον που μπορεί να συνδεθεί αποτελεσματικά και ουσιαστικά με ξένους πελάτες και επενδυτές, ένας ταξιδιώτης στον κόσμο είναι ιδανικός για τη δουλειά. Οι συχνοί ταξιδιώτες τείνουν επίσης να αναπτύσσουν πιο εκλεπτυσμένες δεξιότητες ξένων γλωσσών, μιλώντας συχνά περισσότερες από μία γλώσσες και μαθαίνοντας τα βασικά των νέων γλωσσών αρκετά γρήγορα.

3. Έχουν αυτοπεποίθηση

Υπάρχουν πολύ λίγοι τομείς εργασίας όπου το επίπεδο εμπιστοσύνης σας δεν συσχετίζεται άμεσα με την επιτυχία και οι συχνοί ταξιδιώτες είναι πιθανό να είναι μερικοί από τους πιο σίγουρους υποψηφίους σε μια ομάδα υποψηφίων. Χρειάζεται μεγάλη αυτοπεποίθηση για να βγείτε από την άνετη ρουτίνα σας αναζητώντας νέα μέρη, ανθρώπους και εμπειρίες. Θα ήταν σχεδόν αδύνατο να πηδήξεις στο άγνωστο και να εξερευνήσεις τον κόσμο χωρίς να πιστέψεις στον εαυτό σου. Το να κάνετε συνεχώς αυτό το άλμα πίστης ενθαρρύνει έναν τόνο προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργεί έναν πολύ καλά στρογγυλεμένο και με αυτοπεποίθηση υποψήφιο για εργασία.

4. Έχουν μεγάλες επικοινωνιακές δεξιότητες

Οι ταξιδιώτες είναι συχνά πολύ έμπειροι επικοινωνιακοί. Είτε μιλούν τη γλώσσα είτε όχι, η προσπάθεια πλοήγησης σε ξένα περιβάλλοντα οδηγεί φυσικά σε έναν τόνο κακής επικοινωνίας. Από τα γλωσσικά εμπόδια έως τα πολιτιστικά σοκ, τα ταξίδια απαιτούν από τους ανθρώπους να βάζουν τα δυνατά τους και να επιλύουν τυχόν λανθασμένες επικοινωνίες στην πορεία. Το ταξίδι σε μια ομάδα απαιτεί επίσης αποτελεσματική επικοινωνία με τα μέλη της. Εν ολίγοις, η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για τους ταξιδιώτες να παραμείνουν ασφαλείς και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο τους ενώ αναπηδούν.

5. Έχουν εξαιρετικές δεξιότητες ανθρώπων

Μαζί με την ανάπτυξη άψογων επικοινωνιακών δεξιοτήτων, οι ταξιδιώτες είναι εξαιρετικοί στο να καλλιεργούν ουσιαστικές συνδέσεις με άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα και άτομα από τους δικούς τους κύκλους. Όποιος έχει ταξιδέψει με μια ομάδα έπρεπε και να βασίζεται σε άλλους και να οδηγεί άλλους ανάλογα με τις προσωπικές δυνάμεις και τις αδυναμίες. Αν ψάχνετε για έναν υποψήφιο που μπορεί να οικοδομήσει σχέσεις με ανθρώπους και να συνεργαστεί καλά με μια ομάδα προς έναν κοινό στόχο, κοιτάξτε τον συχνό ταξιδιώτη.

6. Δεν φοβούνται να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους

Ο υποψήφιος που του αρέσει να ταξιδεύει πιθανότατα δεν είναι ο τύπος του ατόμου που επιμένει να ακολουθεί μια μονότονη ρουτίνα που παράγει μέτρια αποτελέσματα. Οι ταξιδιώτες είναι φυσικά περίεργοι και γενικά εξασκούνται στο να βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους και να εξερευνούν νέους δρόμους, δραστηριότητες και εργασίες. Εάν προσλαμβάνετε έναν συχνό ταξιδιώτη, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα νιώσει πολύ άνετα να βάλει το ελάχιστο για να παράγει καλά αποτελέσματα.

8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε το Airbnb ενώ ταξιδεύετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

7. Δεν πανικοβάλλονται

Όταν κάποιος ταξιδεύει συνεχώς, σχεδόν όλα όσα μπορεί να πάνε στραβά τελικά θα γίνουν. Είτε πρόκειται για ένα χαμένο διαβατήριο, μια ακυρωμένη πτήση, ζητήματα βίζας ή ξαφνική ασθένεια που προκαλείται από ξένα βακτήρια, τα κοινά προβλήματα κατά το ταξίδι μπορεί να φαίνονται σαν το τέλος του κόσμου για έναν άπειρο ταξιδιώτη. Ωστόσο, τα έμπειρα globe-trotters έχουν βιώσει το μερίδιο τους σε απρόβλεπτα προβλήματα και εξασκούνται στην αντιμετώπιση του απροσδόκητου. Όσοι ταξιδεύουν συχνά γνωρίζουν ότι το να παραμείνουν ήρεμοι και να εργάζονται αμέσως για μια λύση είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσετε τυχόν ξαφνικά και απρόβλεπτα ζητήματα. Αυτό είναι ένα πολύ πολύτιμο χαρακτηριστικό χαρακτήρα σε έναν νέο υπάλληλο που καταδύεται πρώτα σε ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλής πίεσης ή υψηλού κινδύνου.

8. Είναι Masters of Time Management

Λένε ότι ο χρόνος είναι χρήμα, και αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει περισσότερο όταν πρόκειται για ταξίδια. Η σύλληψη αεροπλάνων, τρένων και παραθύρων check-in είναι απολύτως απαραίτητη για τον ταξιδιώτη που ελπίζει να τηρήσει έναν προϋπολογισμό και ένα δρομολόγιο. Το να χάσετε μια προκρατημένη πτήση και να μην έχετε άλλη επιλογή από το να αγοράσετε το επόμενο εισιτήριο, πιθανότατα θα κοστίσει σε έναν ταξιδιώτη έναν τόνο χρημάτων, όπως η απώλεια μιας προθεσμίας και η προσπάθεια διατήρησης ενός πελάτη μπορεί να κοστίσει σε μια επιχείρηση. Από τις αιτήσεις έκδοσης βίζας και τις συνεντεύξεις στην πρεσβεία μέχρι τις πτήσεις ανταπόκρισης και τις διαδρομές με λεωφορείο μία φορά την ημέρα, οι ταξιδιώτες εξασκούνται πολύ καλά στην ακρίβεια και την τήρηση των προθεσμιών.

9. Είναι δημιουργικοί

Πάντα σε αναζήτηση νέων ιδεών, προοπτικών και πληροφοριών, οι συχνοί ταξιδιώτες έχουν αποδειχθεί ότι προσεγγίζουν τη δουλειά τους με αυξημένο βαθμό δημιουργικότητας. Κάποιος που αναπηδά σε όλο τον κόσμο αναζητώντας εμπειρίες και ολοκαίνουργιες συμπεριφορές είναι απίθανο να γίνει ο τύπος του εργάτη που θα κολλήσει σε μια αποτελμάτωση ανίκανος να σκεφτεί έξω από το κουτί. Σε ένα Μελέτη 2014 Δημοσιεύθηκε στο Academy of Management Journal, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στελέχη στη βιομηχανία της μόδας που έχουν ζήσει σε τρεις ή περισσότερες διαφορετικές χώρες παράγουν σταθερά πιο δημιουργικές γραμμές από τους ομολόγους τους.

Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

10. Έχουν πολύτιμες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων

Χέρι-χέρι με τη δημιουργική εργασία, τη σκέψη έξω από το κουτί και την εύρεση μοναδικών λύσεων σε προβλήματα στο χώρο εργασίας είναι πολύ σημαντικές δεξιότητες που φέρνουν στο τραπέζι οι συχνοί ταξιδιώτες. Όπως αναφέραμε παραπάνω, η ζωή στο δρόμο σπάνια πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο και οι ταξιδιώτες συχνά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσαρμοστούν και να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να λύσουν τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Είτε πρόκειται για γρήγορη εύρεση εργασίας σε αντάλλαγμα για διαμονή όταν τα χρήματα εξαντλούνται είτε για εύρεση τριών τρένων και ενός λεωφορείου για να φτάσετε στον επόμενο προορισμό όταν ακυρωθεί μια πτήση, οι εξαιρετικές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων είναι τόσο απαραίτητες για τους ταξιδιώτες όσο και για τους αξιόλογους υπαλλήλους.

11. Είναι Ανθεκτικοί

Κάποιος που έχει συνηθίσει να επιμένει όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα δεν είναι κάποιος που θα εγκαταλείψει μια δουλειά όταν αρχίσει να γίνεται προκλητική. Η ανάπτυξη παχύρρευστου δέρματος είναι απαραίτητη για τα ταξίδια, όπως είναι και για να είσαι σκληρά εργαζόμενος. Κάποιος που του αρέσει να ταξιδεύει είναι κάποιος που κάνει ένα σχέδιο και θέλει να το ολοκληρώσει ακόμα και όταν γίνονται δύσκολες και προκύπτουν απρόβλεπτες προκλήσεις.

12. Έχουν υψηλά κίνητρα και ενεργητικότητα

Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι τα ταξίδια απαιτούν έναν τόνο ενέργειας. Οι πρώιμες πτήσεις και οι άγρυπνες νύχτες είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθούν όταν αναπηδάτε σε ζώνες ώρας, ειδικά για όσους ταξιδεύουν με χαμηλό προϋπολογισμό. Οι πυροβολισμοί από το κρεβάτι όταν ηχήσει ο συναγερμός, η διέλευση από μπουλντόζες σε μια κατάμεστη διαδρομή με τον υψηλότερο ενθουσιασμό, η πεζοπορία στις πόλεις και η πεζοπορία στα βουνά είναι δραστηριότητες που μόνο κάποιος που έχει υψηλά κίνητρα και ενέργεια θα έχει ηθελημένα πραγματοποιήσει.

13. Έχουν ολοκληρωμένη εμπειρία ζωής

Ενώ η σχετική εργασιακή εμπειρία και τα ακαδημαϊκά προσόντα είναι σημαντικοί δείκτες ενός ειδικευμένου υποψηφίου, δεν υπάρχει υποκατάστατο για την πλήρη εμπειρία ζωής. Η πλειονότητα των όσων μαθαίνουμε για τον κόσμο, τους άλλους ανθρώπους, ακόμη και τις επιχειρήσεις είναι πιθανό να έρθουν σε εμάς μέσω της εμπειρίας από πρώτο χέρι και όχι μέσω μαθημάτων και πιστοποιήσεων. Εάν επιλέγετε μεταξύ υποψηφίων με συγκρίσιμα επιχειρηματικά και ακαδημαϊκά προσόντα, ο υποψήφιος που του αρέσει να ταξιδεύει μπορεί να φέρει στο τραπέζι κάτι μοναδικό που έχει πάρει μέσα από μια έντονη αίσθηση περιέργειας για τον κόσμο.

Γιατί τα ταξίδια μας κάνουν πιο δημιουργικούς(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

14. Λειτουργούν καλά με περιορισμένους πόρους

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να γλιστρήσετε μια υπέρβαρη βαλίτσα μέσω της ασφάλειας του αεροδρομίου, γνωρίζετε ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να βασίζονται σε μια πολύ περιορισμένη προσφορά προσωπικών αντικειμένων και πόρων. Αυτή η εμπειρία εργασίας από αυτά που έχετε μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη στον χώρο εργασίας, όπου διατίθενται προϋπολογισμοί, η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη και η δουλειά πρέπει να ολοκληρωθεί ακόμα. Όποιος έχει ταξιδέψει με έναν προϋπολογισμό ή αντάλλαξε εργασία με διαμονή είναι αναμφίβολα ένας σκληρός εργαζόμενος που θέλει να αφιερώσει τον χρόνο και τους πόρους που διαθέτει και να τον κάνει να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

15. Έχουν υψηλή ανοχή στην αμφισημία

Σε κάθε κλάδο και σε κάθε επιχείρηση που έχει περισσότερους από έναν μετόχους, εργαζόμενους, πελάτες ή εργολάβους, είναι βέβαιο ότι υπάρχει πλεόνασμα διαφορετικών απόψεων και αντικρουόμενων ερμηνειών. Η υπομονή και το ανοιχτό μυαλό που προέρχονται από την αγκαλιά νέων κουλτούρων, τοποθεσιών και ανθρώπων θα εξυπηρετήσουν καλά κάθε υποψήφιο εργαζόμενο όταν αντιμετωπίζει ασάφεια στο χώρο εργασίας.

Ας ελπίσουμε ότι η λίστα μας έχει προσφέρει κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με την πρόσληψη υπαλλήλων με ταξιδιωτική εμπειρία. Την επόμενη φορά που θα αξιολογήσετε υποψήφιους υποψηφίους, φροντίστε να αναρωτηθείτε: Είναι πραγματικά ένα κενό στο βιογραφικό εάν έχουν ταξιδέψει;

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια