2 ημέρες στη Βενετία: Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βενετία

Βενετία Μια πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη, η Βενετία μοιάζει να ανήκει περισσότερο στη φαντασία παρά στη βορειοανατολική Ιταλία. Αλλά η Βενετία είναι πολύ αληθινή, φυσικά, και ανταποκρίνεται στη θεαματική διαφημιστική εκστρατεία της. Με το παρατσούκλι «La Serenissima», αυτή η πλωτή πόλη των νησιών σε μια λιμνοθάλασσα στα ανοιχτά της Αδριατικής Θάλασσας είναι πλημμυρισμένη από μεγάλη ιστορία και έναν εντελώς μοναδικό τρόπο ζωής. Δεν είναι περίεργο ότι είναι μια ουσιαστική στάση στο πρώτο ταξίδι οποιουδήποτε στην Ιταλία!

Εάν ταξιδεύετε σε αυτόν τον μαγικό προορισμό, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε εκ των προτέρων το δρομολόγιό σας στη Βενετία για να αποφύγετε την υπερένταση. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε στην πόλη. Ακόμη και μόνο τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε στη Βενετία θα σας χρειαστούν τουλάχιστον δύο ημέρες για να δείτε. Για να σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι εδώ, συγκεντρώσαμε αυτό το δρομολόγιο, ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε άνετα στο τι να κάνετε στη Βενετία σε δύο ημέρες. Πιθανότατα δεν θα θέλετε να φύγετε, αλλά μέχρι να το κάνετε, θα ξέρετε ότι η Βενετία είναι πραγματικά τόσο μαγική όσο φαίνεται.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης :20 καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Βενετία

Καλύτεροι Ξενώνες στη Βενετία

2 ημέρες στη Βενετία: Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βενετία

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βενετία

Όταν έχετε μόλις 48 ώρες στη Βενετία, υπάρχουν πολλά σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής σας. Πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο τον καιρό, αλλά και τα πλήθη. Η Βενετία εμφανίζεται τακτικά σε συζητήσεις για υπερτουρισμό, καθώς η πόλη αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τον όγκο των επισκεπτών που έρχονται με κρουαζιερόπλοια όλο το καλοκαίρι. Ο υπερπληθυσμός, οι αυξημένες τιμές και η αποπνικτική ζέστη κάνουν το καλοκαίρι –ειδικά τον Αύγουστο– την λιγότερο επιθυμητή εποχή για επίσκεψη.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βενετία είναι είτε την πλευρά του καλοκαιριού – Απρίλιος και Μάιος ή τέλη Σεπτεμβρίου. Τους μήνες αυτούς ο κόσμος είναι λίγο πιο ελαφρύς και ο καιρός είναι πιο άνετα ήπιος. 

Οι χειμερινοί επισκέπτες της Βενετίας αντιμετωπίζουν κρύο, υγρό καιρό και μεγαλύτερη πιθανότητα πλημμύρας. Ωστόσο, ένα φωτεινό σημείο σε αυτή τη χαμηλή περίοδο είναι το παγκοσμίου φήμης Καρναβάλι της Βενετίας τον Φεβρουάριο. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να βλέπεις αυτή την πανέμορφη πόλη γεμάτη εύθυμους στολισμένους με περίτεχνα κοστούμια και αποκριάτικες μάσκες.

Πώς να Περιηγηθείτε στη Βενετία

Η περιήγηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Βενετία είναι πολύ διαφορετική από την πλοήγηση στον μέσο προορισμό σας. Χωρίς αυτοκίνητα ή δρόμους σε αυτή την πόλη των καναλιών, οι επιλογές σας αλλάζουν δραστικά. Για γενικές περιηγήσεις στα αξιοθέατα και εξερεύνηση των κεντρικών συνοικιών, μπορείτε να μετακινηθείτε αρκετά άνετα με τα πόδια. Ωστόσο, η διάταξη του δρόμου είναι αρκετά λαβύρινθος, οπότε μπορείτε να περιμένετε να χαθείτε μερικές φορές.

Φυσικά, μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες κατά την επίσκεψή σας στη Βενετία είναι να κάνετε μια βόλτα με γόνδολα. Αν και αυτός είναι ένας ήπιος και πραγματικά βενετσιάνικος τρόπος να δεις την πόλη, είναι περισσότερο μια ιδιαίτερη εμπειρία παρά ένα κανονικό μέσο μεταφοράς. 

Για να περιηγηθείτε στις πλωτές οδούς της Βενετίας, χρησιμοποιήστε τα βαπορέτο . Αυτά τα σκάφη καναλιών εκτελούν δρομολόγια από τη Venezia Santa Lucia (τον κεντρικό σταθμό) στο Μεγάλο Κανάλι και ακόμη και στα πολλά νησιά της Βενετίας. Οι κάρτες βαπορέτο, οι οποίες λειτουργούν και για τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Μέστρε, ξεκινούν από 7,50 € (περίπου 8,41 $) για ένα εισιτήριο μονής διαδρομής, με τα εισιτήρια 24 και 48 ωρών να προσφέρουν πολύ καλύτερη αξία. Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων εδώ .

Εάν οδηγείτε στη Βενετία, θα πρέπει να σταθμεύσετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας. Μπορείτε να παρκάρετε πίσω στην ηπειρωτική χώρα στο Mestre, στο νησί Tronchetto ή στην Piazzale Roma. Οι δύο πρώτες επιλογές είναι φθηνότερες, αλλά απαιτούν από εσάς να πάρετε κάποια δημόσια συγκοινωνία στη Βενετία. Η Piazzale Roma είναι μια πλατεία στην είσοδο της πόλης, οπότε το πάρκινγκ είναι πολύ πιο ακριβό εκεί.

Για να φτάσετε από το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας στην πόλη, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο express του αεροδρομίου ή ένα κοινόχρηστο θαλάσσιο ταξί . Το θαλάσσιο ταξί είναι πιο ακριβό, αλλά σας δίνει μια εκπληκτική πρώτη ματιά στη Βενετία καθώς φτάνετε στο ξενοδοχείο σας με άνεση και στυλ.

Πού να μείνετε στη Βενετία

Με τη μακρά ιστορία της ως τουριστική έλξη, η Βενετία προσφέρει πολλά καταλύματα. Αυτή η δημοτικότητα σημαίνει επίσης ότι πρέπει να κάνετε κράτηση διαμονής πολύ εκ των προτέρων. Μην επιλέξετε όμως βιαστικά – η απόφασή σας για το πού θα μείνετε στη Βενετία μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον χρόνο σας στην πόλη.

Η Βενετία χωρίζεται σε έξι συνοικίες (sestieri). Τελικά, τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στη Βενετία είναι οι δύο κεντρικές συνοικίες, το San Marco και το San Polo . Επειδή η Βενετία είναι ένας λαβύρινθος από κανάλια και μικρούς δρόμους, δεν θέλετε ένα ξενοδοχείο μακριά από τα κύρια αξιοθέατα ή μια στάση βαπορέτο. Οι οικονομικοί ταξιδιώτες που σχεδιάζουν ένα ταξίδι στη Βενετία μερικές φορές σκέφτονται να μείνουν στον ηπειρωτικό δήμο Mestre , όπου τα δωμάτια είναι φθηνότερα. Μπορείτε να μετακινηθείτε από το Μέστρε στη Βενετία για την ίδια μέρα, αλλά δεν προσφέρει την ίδια εμπειρία.

Για πολυτελή διακόσμηση και εξαιρετική άνεση, μείνετε στο Splendid Venice . Αυτό το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Piazza San Marco και διαθέτει βεράντα στον τελευταίο όροφο και ακόμη και ιδιωτική προβλήτα.

Εξισορροπώντας την άνεση και το κόστος, το Hotel Serenissima σας βάζει στο κέντρο της Βενετίας. Το ζεστό και φιλικό προσωπικό αυτού του παραδοσιακού ξενοδοχείου δύο αστέρων το κάνει ιδιαίτερα φιλόξενο.

Τα οικονομικά καταλύματα δεν είναι εύκολο να τα βρείτε στα νησιά της Βενετίας, αλλά το A&O Hotel Venezia Mestre βοηθά σε αυτό. Αυτό το ξενοδοχείο στην ηπειρωτική χώρα διαθέτει μερικούς από τους πιο φθηνούς και καθαρούς κοιτώνες και δωμάτια τριγύρω, και σας βάζει ακριβώς δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό που θα σας μεταφέρει στη Βενετία κάθε μέρα. Για περισσότερες προτάσεις προϋπολογισμού, ανατρέξτε στον οδηγό ξενώνα στη Βενετία.

Το Airbnb είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να αναζητήσετε καταλύματα, ειδικά αν θέλετε να νοικιάσετε ένα ολόκληρο διαμέρισμα. Για συστάσεις, διαβάστε τη λίστα μας με τα καλύτερα Airbnb στη Βενετία.

Για περισσότερες επιλογές διαμονής στη Βενετία, επισκεφθείτε την Booking.com . Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει σταθερά τις καλύτερες τιμές και η εξυπηρέτηση πελατών είναι σε θέση.

Το τέλειο 2ήμερο δρομολόγιο στη Βενετία

Η Βενετία δεν έχει έλλειψη σε αξιοθέατα και μέρη για επίσκεψη, επομένως είναι εύκολο να γεμίσετε δύο ή περισσότερες ημέρες εδώ. Ακόμη και η απλή περιπλάνηση από το ένα κανάλι στο άλλο, θαυμάζοντας ότι υπάρχει αυτό το μέρος, θα μπορούσε να γεμίσει μια μέρα αν το αφήσετε. Ωστόσο, εάν μένετε μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, θα θέλετε να καλύψετε πρώτα όλα τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βενετία. Αυτό σημαίνει να ξεκινήσετε από την κεντρική συνοικία του San Marco και στη συνέχεια να βγείτε στις γειτονικές συνοικίες και τα νησιά που σας εντυπωσιάζουν.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο δρομολόγιό μας στη Βενετία, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση μόνο για περίπου 10 $ την εβδομάδα, καθιστώντας την αδιανόητη. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω:

Το SafetyWing, φυσικά, δεν είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Δύο άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές είναι το World Nomads και το Heymondo.

Τώρα, ας επιστρέψουμε στο ταξιδιωτικό μας δρομολόγιο στη Βενετία! Ήρθε η ώρα να βουτήξετε και να ανακαλύψετε όλα τα υπέροχα μέρη που σας επιφυλάσσουν, ενώ θα εξερευνήσετε τη Βενετία σε δύο ημέρες.

Διαδρομή Βενετίας: 1η ημέρα

Όταν φτάσετε στην πόλη, η προφανής επιλογή είναι να κατευθυνθείτε κατευθείαν για τα κυριότερα σημεία και τα καλύτερα της Βενετίας. Δεν έχει νόημα να περιμένεις όταν έχεις αυτή την πλωτή πόλη μπροστά σου!

Μεγάλο Κανάλι

Ένα χαρακτηριστικό της Βενετίας που είναι αδύνατο να χάσετε είναι το πανίσχυρο Μεγάλο Κανάλι, η κύρια πλωτή οδός που διασχίζει την καρδιά της πόλης. Στρέφοντας ένα προς τα πίσω «S» μέσα στη Βενετία, η προκυμαία του Μεγάλου Καναλιού είναι όπου θα βρείτε πολλά από τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης. Ένας τρόπος για να δείτε την προκυμαία είναι να πάρετε ένα βαπορέτο κατά μήκος του καναλιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε το δρόμο σας μέσα από το λαβύρινθο της Βενετίας με τα πόδια και να βγείτε από το κανάλι σε διάφορα σημεία για να δείτε διαφορετικά τμήματα.

Γέφυρα Ριάλτο

Σίγουρα το πιο δημοφιλές σημείο κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού είναι η εξαίσια Ponte di Rialto. Συνδέοντας τις συνοικίες San Polo και San Marco, αυτή η γέφυρα είναι ένα σημαντικό σημείο διέλευσης όταν περπατάτε στη Βενετία. Με το τοξωτό σχέδιο και τη στοά του, είναι ένα υπέροχο αξιοθέατο και δικαιωματικά εικόνα της πόλης. Είναι επίσης μια υπέροχη θέα για το Μεγάλο Κανάλι, επομένως τείνει να είναι γεμάτο από τουρίστες που τραβούν φωτογραφίες.

Σκάλα Contarini del Bovolo

Βαθιά στα πίσω δρομάκια του Αγίου Μάρκου βρίσκεται ένα υποτιμημένο αξιοθέατο – το Palazzo Contarini del Bovolo, ένα παλάτι του 15ου αιώνα που χτίστηκε για τις ιδρυτικές οικογένειες της Βενετίας. Το θέαμα που επισκέπτονται οι περισσότεροι είναι η εκπληκτική σπειροειδής σκάλα (σκάλα) που ανεβάζει την πλευρά του παλατιού. Μπορείτε να απολαύσετε μια ωραία θέα στις στέγες της πόλης από την επάνω βεράντα, αλλά το πραγματικό ενδιαφέρον είναι να δείτε αυτή τη σκάλα από τούβλα και μάρμαρο από κοντά.

Πλατεία Αγίου Μάρκου

Ως η μεγαλύτερη και πιο διάσημη πλατεία της Βενετίας, η Piazza San Marco (πλατεία του Αγίου Μάρκου) είναι ένας απαραίτητος σταθμός για κάθε επίσκεψη στην πόλη. Στις τρεις πλευρές αυτής της ορθογώνιας πλατείας υπάρχουν μεγαλειώδεις στοές που δεσπόζουν από πάνω σας καθώς θα δείτε τα πολλά ορόσημα. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Βενετίας βρίσκονται γύρω από την Piazza San Marco και θα εξετάσουμε το καθένα λεπτομερώς. Είναι απίστευτο, ακόμη και ορόσημα όπως ο Πύργος του Ρολογιού του Αγίου Μάρκου και το καλλιτεχνικό Μουσείο Correr μόλις και μετά βίας αναφέρονται σε μια τέτοια αξιόλογη εταιρεία.

Ακριβώς έξω από την πλατεία συνδέεται η Piazzetta , η οποία βρίσκεται μπροστά από το Παλάτι των Δόγηδων και δίπλα στην προκυμαία. Από εδώ μπορείτε να απολαύσετε τη θέα σε άλλες περιοχές και νησιά της Βενετίας, πολλά από τα οποία θα φτάσουμε αργότερα.

Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Θα δυσκολευτείτε να μετρήσετε όλες τις εκκλησίες της Βενετίας, πόσο μάλλον να τις επισκεφτείτε, αλλά μια που σίγουρα πρέπει να δείτε είναι η Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο ανατολικό άκρο της Piazza San Marco. Κάποτε το ιδιωτικό παρεκκλήσι για τον δόγη (αρχηγό της Βενετίας), αυτή η βασιλική ήταν ο καθεδρικός ναός της πόλης από το 1807. 

Αυτό που κάνει το St. Mark’s τόσο δελεαστικό για τους επισκέπτες είναι η ασυνήθιστη αρχιτεκτονική και η εσωτερική του διακόσμηση. Καθώς χτίστηκε για πρώτη φορά γύρω στον 11ο αιώνα, η εκκλησία φέρει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από εκείνη την εποχή – προφανώς την περίτεχνη βυζαντινή αρχιτεκτονική, που μοιάζει να ανήκει πολύ πιο ανατολικά, και τη μάζα από χρυσά και ψηφιδωτά πλακάκια που καλύπτουν το κτίριο στο εσωτερικό. και έξω. Κατευθυνθείτε μέσα στη βασιλική για να εκτιμήσετε πόσο χρυσό υπάρχει και πόσο λεπτομερή είναι μερικά από τα ψηφιδωτά.

Campanile του Αγίου Μάρκου

Αν και ξεχωρίζει από τη βασιλική, το Campanile του Αγίου Μάρκου είναι το καμπαναριό της εκκλησίας. Ξεχωρίζει ανάμεσα στα κτίρια της Piazza San Marco με το ύψος και τα κόκκινα τούβλα. Το καμπαναριό αρχικά λειτούργησε και ως φάρος και ως καμπαναριό – κάτι που είναι λογικό σε ένα μέρος όπως η Βενετία, ειδικά όταν ο πύργος είναι ορατός σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Συχνά κατεστραμμένο κατά τη διάρκεια των αιώνων από τότε που ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά τον 16ο αιώνα, ο πύργος κατέρρευσε εντελώς το 1902, αλλά έκτοτε έχει ξαναχτιστεί. Μπορείτε να ανεβείτε τις σκάλες του για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα της Βενετίας από την κορυφή. Είναι δύσκολο να βρεις άλλη θέα σαν αυτήν στη Βενετία, δεδομένου ότι βρίσκεσαι 98 μέτρα πάνω από την πλατεία από κάτω.

Το Παλάτι των Δόγηδων

Δίπλα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου βρίσκεται ένα τελευταίο σημαντικό αξιοθέατο σε αυτό το τμήμα της πόλης – το Παλάτι των Δόγηδων (Palazzo Ducale). Όταν η Βενετία ήταν δημοκρατία και σημαντικός ευρωπαϊκός παίκτης, αυτό το παλάτι ήταν η κατοικία του ηγέτη του. Χτισμένο στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων, το Παλάτι των Δόγηδων χρονολογείται από τον 14ο και τον 15ο αιώνα, από τον οποίο διατηρεί τα γοτθικά και αναγεννησιακά χαρακτηριστικά του.

Μπορείτε να δείτε πολλά από αυτό το εξαιρετικό παλάτι σε μια επίσκεψη, λαμβάνοντας εκθέματα μουσείων, τις πρώην φυλακές, τα οπλοστάσια και τα διαμερίσματα των Δόγηδων . Ένα ιδιαίτερο σημείο είναι η εσωτερική αυλή, όπου θα δείτε μεγαλοπρεπείς σκάλες, περίτεχνα πηγάδια, ακόμη και μια πλευρά της γειτονικής βασιλικής. Με τα τρία επίπεδα του παλατιού, για να μην αναφέρουμε έργα τέχνης από δασκάλους όπως ο Τιτσιάν και ο Μπελίνι, θα μπορούσατε να περάσετε πολύ χρόνο εδώ.

Σύσταση: Οι γραμμές εισιτηρίων για το Παλάτι των Δόγηδων μπορεί να είναι εξαιρετικά μεγάλες, γι’ αυτό σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα είτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο παράλειψης γραμμής εκ των προτέρων είτε να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση. Αυτή η δίωρη ξενάγηση περιλαμβάνει τόσο το Παλάτι των Δόγηδων όσο και τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον οδηγό μας για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Παλάτι των Δόγηδων.

Γέφυρα των Στεναγμών

Κρυμμένη πίσω από το Παλάτι των Δόγηδων κοντά στην προκυμαία, η Γέφυρα των Στεναγμών είναι ένα όμορφο θέαμα αλλά τόσο λυπηρό όσο υποδηλώνει το όνομά της. Αυτή η σκεπαστή ασβεστολιθική γέφυρα συνδέει τη Νέα Φυλακή με τα κελιά ανάκρισης στο παλάτι, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνταν κυρίως για τη μετακίνηση κρατουμένων. Κοιτάζοντας όμως αυτή την εξαίσια γέφυρα που διασχίζει το γραφικό κανάλι, δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι αυτός ήταν ο σκοπός της.

Διαδρομή Βενετίας: 2η ημέρα

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δεύτερη μέρα σας στη Βενετία είναι να εξερευνήσετε άλλα νησιά και περιοχές. Δεν μπορείτε να τα επισκεφθείτε όλα σε μια μέρα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε μερικά.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επισκεφθείτε το Burano και το Murano σε μισή μέρα σε μια ξενάγηση όπως αυτή . Αυτό σας αφήνει αρκετό χρόνο για να δείτε μερικές από τις βενετσιάνικες γειτονιές που καλύψαμε παρακάτω.

San Giorgio Maggiore

Όταν στέκεστε στην προκυμαία της Piazza San Marco, είναι δύσκολο να χάσετε το θέαμα του San Giorgio Maggiore απέναντι από το νερό. Ο κύριος λόγος που αυτό το μικρό νησί φαίνεται από μακριά είναι η μεγάλη του εκκλησία με το ίδιο όνομα. Εκτός από την επίσκεψη στην εκκλησία, μπορείτε να περπατήσετε στον φάρο του νησιού και να θαυμάσετε τις συνεχώς μεταβαλλόμενες εγκαταστάσεις τέχνης που ζωντανεύουν τους κήπους πίσω από την εκκλησία.

Giudecca

Ακριβώς απέναντι από το San Giorgio Maggiore βρίσκεται το μεγάλο, χαλαρό νησί Giudecca. Κάποτε μια βιομηχανική περιοχή γεμάτη εργοστάσια, αποθήκες και ναυπηγεία, η Giudecca έχει μεταμορφωθεί σε ένα συναρπαστικό μείγμα παλιού και νέου. Μπορείτε να θαυμάσετε την εφευρετική νεογοτθική αρχιτεκτονική του Casa dei Tre Oci , η οποία είναι τώρα μια γκαλερί τέχνης, και στη συνέχεια να επισκεφθείτε την πρώην βιομηχανική περιοχή γύρω από το Θέατρο Junghans για να δείτε μια αναμφισβήτητα μοντέρνα γειτονιά τόσο από άποψη όσο και από αισθητική.

Ο ορίζοντας του νησιού ορίζεται από δύο ιστορικές εκκλησίες – το Le Zitelle , ένα πρώην μοναστήρι και καταφύγιο για νεαρές γυναίκες, και το μαρμάρινο Il Redentore , που χτίστηκε χάρη στον Θεό για τον τερματισμό της πανούκλας.

Dorsoduro

Το Dorsoduro, η συνοικία απέναντι από το Grand Canal από το San Marco, είναι ένα από τα πιο ήσυχα, πιο γνήσια μέρη της Βενετίας, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει πολλά αξιοθέατα και πολιτισμό. Όλα ξεκινούν με την απίστευτα εντυπωσιακή Basilica di Santa Maria della Salute και το μουσείο τέχνης Punta della Dogana στο ανατολικότερο σημείο της.

Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε μουσεία παγκόσμιας κλάσης, όπως η Gallerie dell’Accademia και η συλλογή Peggy Guggenheim . Υπάρχουν επίσης πανέμορφα παραθαλάσσια παλάτια και εκκλησίες, όπως η μικροσκοπική εκκλησία του San Vio , το υπέροχο Palazzo Loredan Cini και το Ca’ Rezzonico , ένα παλάτι και μουσείο τέχνης. Υπάρχουν τόσα πολλά για το Dorsoduro που θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε τη μέρα σας εκεί.

Κάστρο

Η μεγάλη συνοικία στο ανατολικό άκρο της Βενετίας προσφέρει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό από μέρη για επίσκεψη. Το Castello εκτείνεται σχεδόν μέχρι την Piazza San Marco και πρέπει να πάτε αρκετά μακριά για να φτάσετε στα πιο γνωστά σημεία του. Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι το Ενετικό Οπλοστάσιο , ένα μεσαιωνικό ναυπηγείο με εξαιρετική αρχιτεκτονική και το τεράστιο, αρχαίο άγαλμα του λιονταριού του Πειραιά .

Μαζί με την όμορφη αρχιτεκτονική του, το Castello είναι ένας κόμβος έργων τέχνης χάρη στην Μπιενάλε Τέχνης. Τώρα ένας παγκόσμιος οργανισμός τέχνης, το Ίδρυμα Μπιενάλε ξεκίνησε αυτήν την πολιτιστική έκθεση εδώ το 1895. Φιλοξενεί πολλές ετήσιες εκδηλώσεις, αλλά η Μπιενάλε Τέχνης (Διεθνής Έκθεση Τέχνης) διεξάγεται κάθε δύο χρόνια για περίπου έξι μήνες κάθε φορά, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε να την εξερευνήσετε εκθέματα στην Giardini della Biennale και στο Ενετικό Άρσεναλ.

Μπουράνο

Μακριά από το κέντρο της πόλης, ανάμεσα στα νησιά της Ενετικής Λιμνοθάλασσας, ξεκουράζεται το ψαρονήσι Μπουράνο. Αυτό το ταπεινό χωριό προσελκύει τουρίστες με τις διάσημες σειρές των σπιτιών με έντονα χρώματα. Για τους φωτογράφους και τους Instagrammers, το Burano είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και εκτιμάται καλύτερα από την εξερεύνηση των παρασκηνίων του. Άλλα χαρακτηριστικά του νησιού περιλαμβάνουν τα φρέσκα θαλασσινά και τα ευαίσθητα υφάσματα από δαντέλα που ιστορικά αποτέλεσαν την άλλη πλευρά του εμπορίου του Burano.

Μουράνο

Παρόμοιο κατά κάποιο τρόπο με το Burano, το Murano είναι μια άλλη ενωμένη ομάδα νησιών γνωστή για τα πολύχρωμα παραθαλάσσια σπίτια του. Ωστόσο, το Murano είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο κοντά στη Βενετία, καθιστώντας το ένα πολύ πιο εύκολο μέρος για εξερεύνηση. Θα δείτε επίσης ότι έχει μερικά ακόμη ορόσημα, όπως ο Φάρος Murano και η Εκκλησία της Santa Maria και του San Donato . Το Murano είναι πιθανώς περισσότερο γνωστό για τους ντόπιους υαλουργούς, τα εργαστήριά τους και τα γλυπτά όπως το Comet Glass Star .

Υπαίθρια πισίνα

Κατά κάποιο τρόπο, το Λίντο είναι το πιο εκπληκτικό νησί της Βενετίας. Εδώ δεν θα βρείτε μόνο μια μεγάλη παραλία, αλλά και δρόμους και αυτοκίνητα! Ναι, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, υπάρχουν αυτοκίνητα σε ορισμένα μέρη της Βενετίας. Αλλά δεν επισκέπτεστε το Λίντο για να δείτε αυτοκίνητα – έρχεστε για τις παραλίες, τα φυσικά καταφύγια και (αν επισκεφθείτε τον Σεπτέμβριο) το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Οι δημόσιες και ιδιωτικές παραλίες του Lido είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν θέλετε λίγο ήλιο και ένα διάλειμμα από τα αξιοθέατα.

Με αυτό, είστε έτοιμοι να κάνετε τους φίλους και την οικογένειά σας να ζηλέψουν ολοκληρωτικά όσο περνάτε δύο μέρες στη Βενετία. Μόλις δουν φωτογραφίες από όλα τα υπέροχα μέρη που επισκεφτήκατε, σίγουρα θα προγραμματίσουν τα δικά τους ταξίδια.

Συχνές ερωτήσεις

Ποιο αεροδρόμιο εξυπηρετεί την Βενετία

Η Βενετία εξυπηρετείται από δύο αεροδρόμια:

 • Το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο (VCE), το οποίο βρίσκεται 8 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης.
 • Το αεροδρόμιο Τρεβίζο (TSF), το οποίο βρίσκεται 31 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης.

Μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για τη Βενετία μέσω της ιστοσελίδας ticketswe.com. Οι ενδεικτικές τιμές για ένα εισιτήριο από την Αθήνα για τη Βενετία κυμαίνονται από 100 έως 200 ευρώ, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και την περίοδο του χρόνου.

Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές τιμές για αεροπορικά εισιτήρια από την Αθήνα για τη Βενετία για την περίοδο 20-27 Σεπτεμβρίου 2023:

 • Από αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο:
  • Aegean Airlines: 150 ευρώ
  • Ryanair: 120 ευρώ
  • Wizz Air: 100 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Τρεβίζο:
  • Ryanair: 90 ευρώ
  • Wizz Air: 80 ευρώ

Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης:Ο απόλυτος οδηγός με Backpacking στη Βενετία

10 ημέρες στην Ιταλία: Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιταλία

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.