25 καλύτεροι ζωολογικοί κήποι στις ΗΠΑ για επίσκεψη το 2023

Περιεχόμενα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φιλοξενούν μερικούς φανταστικούς ζωολογικούς κήπους και πάρκα άγριας ζωής που δεν παραλείπουν ποτέ να καταπλήξουν τους επισκέπτες. Αυτοί οι ζωολογικοί κήποι έχουν συγκεντρώσει απίστευτες συλλογές ζώων από όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν τον εορτασμό και τη διατήρηση της άγριας ζωής του κόσμου. 

Ενώ απαντάτε στην κοινή ερώτηση “ποιος είναι ο καλύτερος ζωολογικός κήπος στις ΗΠΑ;” είναι δύσκολο, δεν είναι δύσκολο να σας δείξω μια σύντομη λίστα με τα καλύτερα. Μια λίστα με τους 10 κορυφαίους ζωολογικούς κήπους στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αδικούσε τους πολλούς καταπληκτικούς υποψηφίους, γι’ αυτό επιλέξαμε τους 25 καλύτερους ζωολογικούς κήπους στις ΗΠΑ.

Wicker Imaging / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Φιλαδέλφειας – Πενσυλβάνια

Ο Ζωολογικός Κήπος της Φιλαδέλφειας είναι ένα πολυαγαπημένο ίδρυμα και εύκολα ένας από τους κορυφαίους ζωολογικούς κήπους στις ΗΠΑ. Αυτή η τιμή οφείλεται εν μέρει στο ότι είναι ένας από τους παλαιότερους ζωολογικούς κήπους στις ΗΠΑ Άνοιξε το 1859 και ναυλώθηκε επίσημα το 1874 μετά από καθυστέρηση από την Πολιτική Πόλεμος, κερδίζοντας τον τίτλο του «πρώτου ζωολογικού κήπου του έθνους».

Η ιστορία δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο αυτού του ζωολογικού κήπου, ο οποίος μετρά πολλά απειλούμενα είδη μεταξύ των σχεδόν 1.300 ζώων του. Μέσα στα 42 στρέμματά του, θα βρείτε όμορφα πλάσματα όπως ασπρόμαυρους λεμούριους, τίγρεις Amur και γιγάντιες ενυδρίδες.

Διαβάστε επίσης:15 καλύτεροι ζωολογικοί κήποι στον κόσμο για επίσκεψη το 2023

Αεροπορικά εισιτήρια Airtickets για όλους – TicketsWe Sky scanner

Σύσταση: Αποκτήστε δωρεάν είσοδο σε 30 αξιοθέατα και περιηγήσεις στη Φιλαδέλφεια, συμπεριλαμβανομένου του ζωολογικού κήπου, με το πάσο Go Philadelphia All-Inclusive .

Διαβάστε επίσης:15 καλύτεροι ζωολογικοί κήποι στον κόσμο για επίσκεψη το 2023

Vladimir Korostyshevskiy / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Μπρονξ – Νέα Υόρκη

Ενώ η πολιτεία έχει αρκετούς εντυπωσιακούς ζωολογικούς κήπους, ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους στη Νέα Υόρκη. Ο ζωολογικός κήπος καλύπτει 265 στρέμματα μέσα στο Bronx Park, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους μητροπολιτικούς ζωολογικούς κήπους της χώρας. 

Ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ άνοιξε το 1899, αλλά ξεκίνησε την κληρονομιά του στην προώθηση της καλής διαβίωσης και της διατήρησης των ζώων όταν δημιούργησε το πρώτο σύγχρονο νοσοκομείο για ζώα του ζωολογικού κήπου το 1916. Τα εκθέματά του φιλοξενούν τώρα περισσότερα από 6.000 ζώα από 700 είδη, συμπεριλαμβανομένων τυπικών αγαπημένων όπως τίγρεις, λιοντάρια και γορίλες, καθώς και μικρότερα πλάσματα όπως οι λεμούριοι και τα ερπετά.

ashleykirkpatrick / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος του Όκλαντ – Καλιφόρνια

Για να δείτε παντός είδους ζώα ιθαγενή στην Καλιφόρνια σε έναν από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους στην Αμερική, κατευθυνθείτε στον ζωολογικό κήπο του Όκλαντ . Η έκθεσή του στο California Trail εστιάζει σε αυτόχθονα είδη όπως οι αρκούδες γκρίζλι, οι γκρίζοι λύκοι και οι βίσονες. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα εκθέματα και εγκαταστάσεις στα 100 στρέμματα του Oakland Zoo, συμπεριλαμβανομένου ενός υπερσύγχρονου κτηνιατρικού νοσοκομείου και ενός μεγάλου κήπου με πεταλούδες.

Ο ζωολογικός κήπος άνοιξε αρχικά το 1922 στο κέντρο του Όκλαντ. Τώρα βρίσκεται στο Knowland Park του Όκλαντ Χιλς και φιλοξενεί πάνω από 700 αυτόχθονα και εξωτικά ζώα, όπως αρκούδες του ήλιου, δικτυωτές καμηλοπαρδάλεις και μπαμπουίνους hamadryas.

Romrodphoto / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Μαϊάμι – Φλόριντα

Από τους αμέτρητους ζωολογικούς κήπους σε όλη τη χώρα, ο Ζωολογικός Κήπος του Μαϊάμι είναι ο μόνος υποτροπικός στις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Συμβαίνει επίσης να είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερος ζωολογικός κήπος στη Φλόριντα. Επίσημα γνωστός ως Ζωολογικό Πάρκο και Κήποι του Miami-Dade, ο ζωολογικός κήπος άνοιξε το 1948 και μεταφέρθηκε στη σημερινή του τοποθεσία το 1980.

Το υποτροπικό κλίμα του Μαϊάμι είναι σημαντικό εδώ, καθώς παρέχει ένα φυσικά ζεστό και υγρό περιβάλλον για τα ζώα του ζωολογικού κήπου, τα οποία προέρχονται από την Ασία, την Αυστραλία και την Αφρική. Αυτά τα ζώα περιλαμβάνουν εξωτικά είδη όπως τάπιροι της Μαλαισίας, δράκους Komodo και τα δέντρα-καγκουρό του Matschie, καθώς και παλιά αγαπημένα είδη όπως γορίλες και λιοντάρια.

Αγοράστε το εισιτήριο γενικής εισόδου σας στο Ζωολογικό Κήπο του Μαϊάμι εδώ!

MOLPIX / shutterstock.com

Omaha’s Henry Doorly Zoo and Aquarium – Νεμπράσκα

Εάν λάβετε υπόψη τον συνδυασμό της έκτασης και του αριθμού των ειδών, ο ζωολογικός κήπος Henry Doorly της Omaha διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου ζωολογικού κήπου στις ΗΠΑ. Από τότε που ξεκίνησε το 1894 ως Ζωολογικός Κήπος Riverview Park, αυτός ο αγαπημένος ζωολογικός κήπος έχει κάνει το όνομά του ως ηγέτης στη διατήρηση και την έρευνα της άγριας ζωής.

Ο ζωολογικός κήπος Henry Doorly φιλοξενεί πάνω από 900 είδη στα 130 στρέμματά του. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ρινόκερους, τίγρεις, λιοντάρια και ελέφαντες εδώ, ενώ το ενυδρείο του ξενοδοχείου σας επιτρέπει να έρθετε κοντά σε καρχαρίες και θαλάσσιες χελώνες.

NataliaVo / shutterstock.com

Ζωολογικός κήπος και ενυδρείο Columbus – Οχάιο

Είτε είναι ο καλύτερος ζωολογικός κήπος στο Οχάιο είτε όχι, το Columbus Zoo and Aquarium είναι σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, χάρη στα 580 στρέμματα γης. Βρίσκεται στο Liberty Township βόρεια του Κολόμπους, αυτός ο μη κερδοσκοπικός ζωολογικός κήπος άνοιξε το 1927 και επεκτάθηκε με τα χρόνια για να συμπεριλάβει το δικό του γήπεδο γκολφ 18 οπών.

Οι εκτεταμένοι χώροι του ζωολογικού κήπου χωρίζονται σε οκτώ ομάδες εκθεμάτων, καθεμία από τις οποίες αντικατοπτρίζει μια διαφορετική γεωγραφική περιοχή. Λεοπαρδάλεις, bobcats, πιγκουίνοι και καγκουρό είναι μεταξύ των 7.000 και πλέον ζώων από περισσότερα από 800 είδη.

Png Studio Photography / shutterstock.com

Ζωολογικός κήπος και Safari Park του Σαν Ντιέγκο – Καλιφόρνια

Εύκολα ο καλύτερος ζωολογικός κήπος στην Καλιφόρνια – και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο – είναι ο περίφημος ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο . Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο, ο οποίος ιδρύθηκε το 1916 ως μέρος του Balboa Park, έχει γίνει πρωτοπόρος πόλο έλξης για την πόλη και ο ζωολογικός κήπος με τις περισσότερες επισκέψεις στις ΗΠΑ.

Ένας λόγος που αυτός ο ζωολογικός κήπος είναι τόσο δημοφιλής είναι η υπέροχα ποικιλόμορφη άγρια ​​ζωή του, με 650 είδη που συνολικά ξεπερνούν τα 3.500 ζώα. Για να αναδείξει αυτή την ποικιλομορφία, ο ζωολογικός κήπος χωρίζεται σε οκτώ εκθέματα, το καθένα για διαφορετικό βιότοπο ή γεωγραφική περιοχή. Ένα από τα πιο δημοφιλή εκθέματά του είναι το Australian Outback, το οποίο περιλαμβάνει κοάλα και διαβόλους της Τασμανίας.

Αγοράστε το εισιτήριο εισόδου σας στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο εδώ!

Juli Scalzi / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος του Ντένβερ – Κολοράντο

Αυτό που ξεκίνησε ως δώρο μιας αμερικανικής μαύρης αρκούδας στον δήμαρχο του Ντένβερ το 1896, εξελίχθηκε σε ζωολογικό κήπο του Ντένβερ , ένα πρωτοποριακό ίδρυμα του Κολοράντο. Αυτός ο ζωολογικός κήπος ήταν ο πρώτος του είδους του στις ΗΠΑ που εισήγαγε νατουραλιστικούς οικοτόπους για την ευημερία των ζώων του. Από τότε, ο ζωολογικός κήπος έχει εργαστεί σκληρά για να επεκτείνει τις προσπάθειές του για τη διατήρηση πέρα ​​από τον δικό του πληθυσμό ζώων, εκτελώντας παγκόσμια προγράμματα διατήρησης σε τέσσερις ηπείρους.

Με μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο του Ντένβερ, θα υποστηρίξετε αυτές τις προσπάθειες διατήρησης και θα δείτε περισσότερα από 3.500 ζώα από 400 και πλέον είδη. Ο ζωολογικός κήπος είναι ακόμα γνωστός για τον πληθυσμό των αρκούδων του, καθώς και για τις τίγρεις Amur, τους ασιατικούς ελέφαντες και την ειδική έκθεση Stingray Cove.

Edwin Butter / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Φορτ Γουόρθ – Τέξας

Μπορείτε να βρείτε αρκετούς υπέροχους ζωολογικούς κήπους στο Τέξας, αλλά ο ζωολογικός κήπος Fort Worth είναι η συνεισφορά της πολιτείας στους καλύτερους ζωολογικούς κήπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ είχε έναν πολύ μέτριο αριθμό ζώων όταν άνοιξε το 1909, ο ζωολογικός κήπος έχει αναπτυχθεί σημαντικά, έχοντας πλέον 7.000 ζώα από περισσότερα από 540 είδη. Δύο από τα πιο δημοφιλή εκθέματά του είναι ο Κόσμος των Πρωτευόντων 2,5 στρεμμάτων, όπου μπορείτε να δείτε και τα τέσσερα είδη μεγάλων πιθήκων, και το Μουσείο Ζωντανής Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί πολλά απειλούμενα ερπετά και αμφίβια.

Ρον Ντόναλντσον / shutterstock.com

Ορεινός ζωολογικός κήπος Cheyenne – Κολοράντο

Καθισμένος 6.800 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Κολοράντο Σπρινγκς, ο ζωολογικός κήπος Cheyenne Mountain κατέχει τον τίτλο του υψηλότερου ζωολογικού κήπου στις ΗΠΑ Ο ζωολογικός κήπος ιδρύθηκε από τον φιλάνθρωπο Spencer Penrose το 1926 ως μέρος για την προσωπική του συλλογή εξωτικών ζώων. περισσότερα από 200 είδη. Πάνω από 30 από αυτά είναι είδη υπό εξαφάνιση, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων ρινόκερων και των αγριογίβωνων. Μπορείτε ακόμη και να δείτε τα ζώα από εναέρια προοπτική, κάνοντας το Mountaineer Sky Ride, ένα λιφτ του σκι που τρέχει πάνω από την αρκούδα γκρίζλι και τα περιβλήματα τίγρης Amur.

Lacey L. Worth / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Brevard – Φλόριντα

Για έναν από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους της Ανατολικής Ακτής, ελέγξτε τον ζωολογικό κήπο Brevard στη Μελβούρνη της Φλόριντα. Πάνω από 900 ζώα από περισσότερα από 195 είδη ζουν σε αυτό το κτήμα 75 στρεμμάτων γεμάτο κλασικά τοπία της Φλόριντα. Αυτά τα πλάσματα προέρχονται από όλο τον κόσμο, αλλά υπάρχουν και είδη εγγενή στην πολιτεία, όπως η μαύρη αρκούδα της Φλόριντα και ο αμερικανικός αλιγάτορας.

Ακολουθώντας μια νέα προσέγγιση, ο ζωολογικός κήπος Brevard δίνει έμφαση στην αλληλεπίδραση με τους κατοίκους των ζώων. Μπορείτε να ταΐσετε με το χέρι καμηλοπαρδάλεις και να περπατήσετε με καγκουρό εδώ – ακόμα και να απολαύσετε περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως εκδρομές με καγιάκ και φερμουάρ.

Tinnaporn Sathapornnanont / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος St. Louis–Μισούρι

Δεδομένης της δωρεάν είσοδός του, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν θέλει να επισκεφτεί τον ζωολογικό κήπο Saint Louis στο Μιζούρι. Μέρος του Forest Park στη δυτική περιοχή της πόλης, ο ζωολογικός κήπος Saint Louis (επίσημα γνωστός ως Ζωολογικό Πάρκο Saint Louis) είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους ζωολογικούς κήπους της χώρας.

Χάρη στις δημόσιες επιδοτήσεις, ο ζωολογικός κήπος του Saint Louis είναι ελεύθερος να εισέλθει, επιτρέποντας σε όλους να δουν τα 13.000 ζώα του από 555 είδη. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν κόκκινα πάντα, πολικές αρκούδες, νωθρούς με δύο δάχτυλα, φουσκωτούς και κάθε είδους ερπετά και αμφίβια.

Edwin Butter / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Audubon – Λουιζιάνα

Η Νέα Ορλεάνη δεν έχει τέλος, αλλά ο ζωολογικός κήπος Audubon είναι ένα από τα πιο λατρεμένα και διαρκή αξιοθέατα της. Αν και ο ίδιος ο ζωολογικός κήπος δεν άνοιξε μέχρι το 1914, ο ιστότοπος φιλοξενεί ενδιαφέροντα ζώα από την Παγκόσμια Εκατονταετηρίδα του Βαμβακιού το 1884.

Οι χώροι του ζωολογικού κήπου καλύπτουν 58 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού γνήσιου βάλτου που θα βρείτε στο Uptown της Νέας Ορλεάνης. Το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του είναι το Louisiana Swamp Exhibit, το οποίο παρουσιάζει σπάνιους λευκούς αλιγάτορες και μαύρες αρκούδες της Λουιζιάνας, αλλά επίσης υπογραμμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτισμών Cajun και των ιθαγενών της Αμερικής και της τοπικής άγριας ζωής.

FamVeld / shutterstock.com

Woodland Park Zoo – Ουάσιγκτον

Μπορείτε να βρείτε έναν άλλο υπέροχο αμερικανικό ζωολογικό κήπο στη γειτονιά Phinney Ridge του Σιάτλ. Χρονολογείται από το 1899, ο ζωολογικός κήπος Woodland Park έχει μακρά ιστορία διατήρησης της άγριας ζωής.

Τα εκθέματα χωρίζονται σε διαφορετικές βιοκλιματικές ζώνες, συνολικά πάνω από 900 ζώα από περίπου 250 είδη στα 92 στρέμματα του ζωολογικού κήπου. Θα χρειαστεί να εξερευνήσετε διάφορες ζώνες για να δείτε τα πιο απίστευτα πλάσματα του ζωολογικού κήπου, όπως η λεοπάρδαλη του χιονιού, η ιπτάμενη αλεπού και ο ιπποπόταμος. 

Σε αληθινό στυλ του Σιάτλ, το Woodland Park Zoo φιλοξενεί επίσης το Brew at the Zoo, μια ετήσια εκδήλωση όπου μπορείτε να δοκιμάσετε craft μπίρες από τοπικές ζυθοποιίες. Αυτό είναι συνήθως τον Οκτώβριο, γεγονός που αποτελεί καλή περίπτωση για να επισκεφθείτε το Σιάτλ το φθινόπωρο!

Σύσταση: Αποκτήστε δωρεάν είσοδο στον ζωολογικό κήπο Woodland Park και σε τέσσερα άλλα σημαντικά αξιοθέατα στο Σιάτλ με το Seattle CityPASS , το οποίο είναι ιδανικό για μερικές μέρες περιήγησης στα αξιοθέατα.

Zack Frank / shutterstock.com

The Living Desert Zoo and Gardens – Καλιφόρνια

Καλύπτοντας μια τεράστια έκταση 1.800 στρεμμάτων, το Living Desert Zoo and Gardens είναι ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος στις ΗΠΑ Ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται κοντά στο Palm Springs στην Καλιφόρνια και παρουσιάζει τη χλωρίδα και την πανίδα της ερήμου από το 1970.

Πολλά από τα εδάφη του ζωολογικού κήπου έχουν αφεθεί στη φυσική τους κατάσταση, παρέχοντας έναν ιδανικό βιότοπο για περισσότερα από 450 ζώα από περιβάλλοντα ερήμου σε όλο τον κόσμο. Αυτά περιλαμβάνουν wallabies από την Αυστραλία, μεξικανούς λύκους από τη Βόρεια Αμερική και τσιτάχ από την Αφρική και το Ιράν. Εκτός από την επίσκεψη στα εκθέματα ζώων, μπορείτε να ζήσετε συναντήσεις με ζώα, όπως ταΐσματα καμηλοπάρδαλων, ή να πάτε στη φύση και σε μονοπάτια πεζοπορίας.

Τζούλια Σανγκρέι / shutterstock.com

Αλάσκα Ζωολογικός Κήπος – Αλάσκα

Δεδομένου ότι η Αλάσκα είναι τόσο διάσημη για τη φύση και την άγρια ​​ζωή της, είναι λογικό να έχει ένα εξαιρετικό ίδρυμα για να παρουσιάσει τα ιθαγενή της ζώα. Ο ζωολογικός κήπος της Αλάσκας στο Άνκορατζ ήταν ο μοναδικός ζωολογικός κήπος της πολιτείας από τότε που άνοιξε το 1969, ξεκινώντας με ένα μωρό ελέφαντα που κέρδισε ένας τοπικός παντοπώλης σε έναν διαγωνισμό.

Φυσικά, τα 100 και πλέον ζώα του ζωολογικού κήπου περιλαμβάνουν πολλά είδη εγγενή της Αλάσκας, όπως καναδικούς λύγκες και πολικές αρκούδες. Μπορείτε επίσης να δείτε πολλά πλάσματα που δεν είναι αυτόχθονα, φυσικά, συμπεριλαμβανομένων λεοπαρδάλεων του χιονιού και θιβετιανών γιακ.

StelsONE / shutterstock.com

Bear Country ΗΠΑ – Νότια Ντακότα

Το Bear Country USA βρίσκεται στο Rapid City της Νότιας Ντακότα και προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από τον τυπικό σας ζωολογικό κήπο. Αυτό το αξιοθέατο – μια κοινή στάση στο δρόμο προς το όρος Rushmore – είναι στην πραγματικότητα ένα πάρκο άγριας ζωής όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αρκούδες, λύκους και άλλα ζώα της Βόρειας Αμερικής από κοντά από την άνεση του αυτοκινήτου σας. Θα διασχίσετε 200 στρέμματα δάσους και λιβαδιών, ακολουθώντας μια διαδρομή 3 μιλίων που κινείται μέσα από διαφορετικούς περιβόλους, κάτι που επιτρέπει μερικές από κοντά εμπειρίες με τους κατοίκους του πάρκου.

OGI75 / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Μπρούκφιλντ – Ιλινόις

Εάν επισκέπτεστε το Σικάγο, έχετε κατά νου τον ζωολογικό κήπο του Μπρούκφιλντ όταν σχεδιάζετε τον χρόνο σας στην πόλη. Επίσημα ονομάζεται Ζωολογικό Πάρκο του Σικάγο, αυτός ο ζωολογικός κήπος καλύπτει 216 στρέμματα στο δυτικό προάστιο του Μπρούκφιλντ, αλλά είναι εύκολα προσβάσιμος από το κέντρο της πόλης.

Ο ζωολογικός κήπος του Μπρούκφιλντ διοικείται από τη Ζωολογική Εταιρεία του Σικάγου, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην ευημερία και τη φροντίδα των ζώων. Στην πραγματικότητα, όταν άνοιξε το 1934, ο ζωολογικός κήπος εισήγαγε την ιδέα της χρήσης τάφρων και τάφρων για περιβόλους αντί για κλουβιά. 

Μπορείτε να δείτε όλα τα είδη των πλασμάτων εδώ, συμπεριλαμβανομένων των ουρακοτάγκων, των παγκολίνων και των πυγμαίων ιπποπόταμων. Με το Πρόγραμμα Animal Ambassadors του ζωολογικού κήπου, μπορείτε ακόμη και να έχετε από κοντά και προσωπικές εμπειρίες με ορισμένα ζώα.

Σύσταση: Το Chicago Explorer Pass περιλαμβάνει δωρεάν είσοδο στον ζωολογικό κήπο Brookfield και έως και τέσσερα άλλα σημαντικά αξιοθέατα στο Σικάγο, ανάλογα με την επιλογή που κάνετε κράτηση.

Katie Halverson / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Indianapolis – Ιντιάνα

Το αμερικανικό Midwest είναι χαλασμένο με απίστευτους ζωολογικούς κήπους όπως αυτός. Ο ζωολογικός κήπος της Ιντιανάπολης βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το White River από το κέντρο της πόλης, ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα της πόλης. 

Από τότε που άνοιξε το 1964, ο ζωολογικός κήπος επεκτείνεται συνεχώς, μετακομίζοντας στα σημερινά του 64 στρέμματα στο White River State Park το 1988. Τώρα φιλοξενεί περισσότερα από 1.200 ζώα σε 230 είδη, καθώς και περίπου 47.000 φυτικά δείγματα στον εξαιρετικό βοτανικό κήπο του. Μπορείτε να θαυμάσετε πλάσματα όπως μακάους, μαύρα φίδια μάμπα και ουρακοτάγκους – ακόμα και να αγγίξετε λείους καρχαρίες σκυλόψαρων στο ενυδρείο.

Heiko Kiera/shutterstock.com

Lion Country Safari – Φλόριντα

Το Lion Country Safari της Φλόριντα είναι άλλο ένα από τα σχετικά λίγα πάρκα άγριας ζωής της χώρας. Τοποθετημένο στην ενδοχώρα του West Palm Beach, αυτό το πάρκο σαφάρι καλύπτει σχεδόν 600 στρέμματα με φυσικά ενδιαιτήματα για την άγρια ​​ζωή του. Θα ζήσετε το πάρκο από την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας σε μια οδήγηση 4 μιλίων μέσα από επτά τμήματα που αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες βιοκλιματικές περιοχές, εντοπίζοντας ζώα όπως καμηλοπαρδάλεις, αφρικανικά λιοντάρια και kudu.

Το πάρκο προσφέρει επίσης μια εμπειρία σαφάρι γεμάτη πουλιά, ερπετά και μικρότερα θηλαστικά. Διαθέτει ακόμη και λούνα παρκ που περιλαμβάνει ζωολογικό κήπο για κατοικίδια και υδάτινο πάρκο, με τσουλήθρες και άλλες δραστηριότητες φιλικές προς την οικογένεια.

Kit Korzun / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Μέμφις – Τενεσί

Έχοντας υπάρξει εδώ και πάνω από 100 χρόνια, ο ζωολογικός κήπος του Μέμφις είναι ένα περήφανο ορόσημο του Τενεσί. Ο ζωολογικός κήπος είναι μέρος του Overton Park στο Midtown Memphis από τότε που άνοιξε το 1906.

Καλύπτοντας περίπου 76 στρέμματα, ο ζωολογικός κήπος έχει τρεις ζώνες με συνολικά 19 εκθέματα, τα οποία απαιτούν μια βόλτα περίπου 2 μιλίων για να ολοκληρωθούν. Φιλοξενεί περίπου 3.500 ζώα που ανήκουν σε περισσότερα από 500 είδη από όλο τον κόσμο. Ενώ η έκθεση γιγάντια πάντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, μην παραλείψετε τους ιπποπόταμους και τους κροκόδειλους του Νείλου στο στρατόπεδο Hippo River Zambezi ή τους τζάγκουαρ και τα καπιμπάρα στη Χώρα των Γάτων.

Sergey Uryadnikov / shutterstock.com

Ζωολογικός κήπος και Βοτανικός Κήπος Σινσινάτι – Οχάιο

Ένας από τους παλαιότερους και καλύτερους ζωολογικούς κήπους της χώρας, ο Ζωολογικός Κήπος και ο Βοτανικός Κήπος του Σινσινάτι δεν πρέπει να χάσετε. Ο ζωολογικός κήπος άνοιξε επίσημα το 1875 με μόνο μια χούφτα ζώα, αλλά έχει αναπτυχθεί πολύ σε όλη τη διακεκριμένη ιστορία του. Βρίσκεται στα βόρεια της πόλης, ο ζωολογικός κήπος του Σινσινάτι καταλαμβάνει τώρα 75 στρέμματα και υποστηρίζει περισσότερα από 500 ζωικά και 3.000 είδη φυτών.

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε εξωτικά ζώα όπως δράκους Komodo, χιμπατζήδες bonobo και πολικές αρκούδες. Ένας άνετος τρόπος για να εξερευνήσετε τον ζωολογικό κήπο είναι να κάνετε μια βόλτα με το δημοφιλές τρένο Safari, το οποίο περνάει από πολλούς βιότοπους.

Αντινεφέλωμα / shutterstock.com

Ζωολογικός κήπος Cleveland Metroparks – Οχάιο

Ένας ακόμη ζωολογικός κήπος του Οχάιο στη λίστα μας – και άλλος ένας από τους παλαιότερους της χώρας – είναι ο ιστορικός ζωολογικός κήπος Cleveland Metroparks . Από τότε που άνοιξε το 1882, ο ζωολογικός κήπος μετακόμισε και μεγάλωσε για να καταλάβει 183 στρέμματα στη γειτονιά του Old Brooklyn.

Ο ζωολογικός κήπος Cleveland Metroparks διαθέτει διάφορα εκθέματα που παρουσιάζουν διαφορετικούς οικοτόπους και γεωγραφικές περιοχές, συνολικά περισσότερα από 3.000 ζώα μεταξύ 600 ειδών. Αυτά τα εκθέματα περιλαμβάνουν το RainForest, με τους ουρακοτάγκους της Βόρνης και τους βραδυποδάχτυλους, και το Wilderness Trek, το οποίο φιλοξενεί τίγρεις Amur, αρκούδες γκρίζλι και λύκους.

Charlotte Louise Bailey / shutterstock.com

Ζωολογικός Κήπος Χιούστον – Τέξας

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια μεγάλη πόλη όπως το Χιούστον έχει έναν ζωολογικό κήπο που αξίζει να αναφερθεί εδώ. Ο ζωολογικός κήπος του Χιούστον καταλαμβάνει 55 στρέμματα στο πάρκο Hermann, ακριβώς στην καρδιά αυτής της πόλης του Τέξας. 

Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί περισσότερα από 6.000 ζώα από 900 είδη που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Είτε θέλετε να δείτε γορίλες και ζέβρες από την Αφρική, μυρμηγκοφάγους από τη Νότια Αμερική ή άγρια ​​ζωή που είναι ιθαγενής του Τέξας, ο ζωολογικός κήπος του Χιούστον σας καλύπτει. Προσφέρει επίσης μια ωραία επιλογή από συναντήσεις ζώων, επιτρέποντάς σας να έρθετε κοντά σε ελέφαντες, οκάπι ή χελώνες των Γκαλαπάγκος.

Σύσταση: Εάν επισκέπτεστε το Χιούστον ως τουρίστας, σκεφτείτε να αγοράσετε το Houston CityPASS . Θα έχετε να επισκεφθείτε πέντε σημαντικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου του ζωολογικού κήπου, με σημαντική έκπτωση με αυτό το πάσο.

Wang Sing / shutterstock.com

Εθνικός ζωολογικός κήπος Smithsonian – Ουάσιγκτον DC

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό είναι το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο Smithsonian στην Ουάσιγκτον DC, που συχνά αναφέρεται απλώς ως ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος. Ως μέρος του Ινστιτούτου Smithsonian, ο ζωολογικός κήπος προσφέρει δωρεάν είσοδο στο κοινό. Ιδρύθηκε το 1889 και είναι επίσης ένας από τους παλαιότερους ζωολογικούς κήπους στις ΗΠΑ

Σε όλα τα εκθέματα του ζωολογικού κήπου, που εκτείνονται σε 163 στρέμματα, υπάρχουν περίπου 2.700 ζώα σε περισσότερα από 390 είδη. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε αγαπημένα ζώα όπως γιγάντια πάντα, λιοντάρια και τίγρεις εδώ. Υπάρχουν επίσης μερικά απίστευτα σπάνια πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά απειλούμενων με εξαφάνιση ασπρόμαυρων λεμούριων και του όρυξ με κέρατο με κέρατο, που έχει πλέον εξαφανιστεί στη φύση.

Αυτό ακριβώς συνοψίζει τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους που έχουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ. Σαφώς, έχετε πολλές επιλογές και δεν θα είστε ποτέ πολύ μακριά από μία, γι’ αυτό να τις έχετε υπόψη σας στις επόμενες διακοπές σας!

Διαβάστε επίσης:Οι 10 καλύτεροι ζωολογικοί κήποι στη Φλόριντα των ΗΠΑ

12 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στο Μόναχο

Μόναχο | Τα 12 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.