Budapest

3 Μέρες στη Βουδαπέστη

Αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο λατρεμένους προορισμούς πόλεων της κεντρικής Ευρώπης, η Βουδαπέστη δεν στερείται θαυμαστών. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας έχει ανθίσει σε έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για διακοπές στην πόλη και δεν είναι περίεργο γιατί. Η Βουδαπέστη εξυπηρετεί επισκέπτες όλων των ενδιαφερόντων, είτε αναζητούν νυχτερινή ζωή, πολιτισμό ή μεγαλείο του παλιού κόσμου.

Από πού ξεκινάτε λοιπόν με ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη; Οι περισσότερες επισκέψεις στην πόλη διαρκούν δύο ή τρεις ημέρες, κάτι που δεν είναι τεράστιος χρόνος δεδομένου όλων όσων έχετε να δείτε. Για να αξιοποιήσετε πραγματικά στο έπακρο τον χρόνο σας, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε ένα λεπτομερές δρομολόγιο στη Βουδαπέστη, όπως αυτό. Θα μάθετε για όλα τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε στη Βουδαπέστη, διασφαλίζοντας ότι δεν θα αισθάνεστε ότι σας έχει λείψει τίποτα και μέχρι το τέλος αυτού του οδηγού, θα ξέρετε τι να κάνετε στη Βουδαπέστη σε 3 ημέρες για να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για αυτό που σίγουρα θα είναι ένα υπέροχο ταξίδι.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης:Διακοπές στην πόλη της Βουδαπέστης

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Βουδαπέστη;

Τα 6 καλύτερα ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη

DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βουδαπέστη

Το χρονοδιάγραμμα είναι τα πάντα για έναν προορισμό όπως η Βουδαπέστη, καθώς όταν το επισκέπτεστε μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ταξίδι σας. Παράγοντες όπως ο καιρός και οι αριθμοί τουριστών μπορούν να κάνουν ή να χαλάσουν μια επίσκεψη, επομένως είναι χρήσιμο να τους έχετε υπόψη όταν σχεδιάζετε. Όπως τα περισσότερα ταξίδια, η εύρεση της κατάλληλης ώρας για εσάς συνεπάγεται μια αντιστάθμιση μεταξύ αυτών των σκέψεων.

Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βουδαπέστη είναι τους μήνες Μάρτιο έως Μάιο και Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, μπορείτε να περιμένετε ευχάριστο καιρό κατάλληλο για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, ενώ τα πλήθη των τουριστών δεν θα είναι στα χειρότερα τους. Είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε με προϋπολογισμό, καθώς οι τιμές είναι χαμηλότερες από την υψηλή περίοδο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο η Βουδαπέστη είναι η πιο πολυσύχναστη, χάρη στον ζεστό καιρό και εκδηλώσεις όπως το περίφημο Φεστιβάλ Sziget. Το προβάδισμα μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είναι πολύ καλύτερο όσον αφορά τα πλήθη, καθώς η Βουδαπέστη θεωρείται ευρέως ως μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη. Φυσικά, μπορείτε να περιμένετε τους χειμώνες στη Βουδαπέστη να είναι κρύοι και χιονισμένοι, περιορίζοντας πόσο καιρό θα θέλετε να είστε έξω. Εάν αποφασίσετε να το επισκεφτείτε σε κάποια από αυτές τις πολυάσχολες ώρες, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα, καθώς οι τιμές είναι εγγυημένα ότι θα αυξηθούν.

Budapest

Πώς να Περιηγηθείτε στη Βουδαπέστη

Κατά την επίσκεψή σας στη Βουδαπέστη, θα αφιερώσετε αρκετό χρόνο μεταβαίνοντας από το ένα αξιοθέατο στο άλλο. Μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε πόσο μεγάλη είναι η Βουδαπέστη μέχρι να φτάσετε εκεί, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι θα θέλετε να μάθετε ποιες εναλλακτικές υπάρχουν για το περπάτημα. Ενώ έχουμε οργανώσει αυτήν τη διαδρομή στη Βουδαπέστη ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λογική γεωγραφικά, είναι πάντα χρήσιμο να κατανοούμε τα τοπικά δίκτυα δημόσιων συγκοινωνιών.

Στη Βουδαπέστη, η δημόσια συγκοινωνία αποτελείται από μετρό, τραμ, λεωφορεία και προαστιακό. Λόγω της κάλυψής τους, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του μετρό και του τραμ της πόλης. Όλες οι διαφορετικές μορφές μεταφοράς μοιράζονται το ίδιο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, με ένα μόνο εισιτήριο να κοστίζει 350 HUF, περίπου 1,10 $. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε σταθμούς μετρό, σταθμούς τραμ και περίπτερα στους δρόμους ή από οδηγούς λεωφορείων σε υψηλότερη τιμή.

Για να ταξιδέψετε από το κέντρο της πόλης στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, έχετε μερικές επιλογές. Πιθανώς το πιο εύκολο είναι το λεωφορείο μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο 100E που εκτελεί δρομολόγια από το κέντρο της πόλης κάθε 20 λεπτά και απαιτεί ειδικό εισιτήριο που κοστίζει 900 HUF. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε έναν συνδυασμό του λεωφορείου 200E από το αεροδρόμιο στην πλησιέστερη στάση του μετρό. Κανονικά, θα παίρνατε το μετρό Μ3 από εκεί, αλλά οι μακροχρόνιες παρεμβάσεις σημαίνουν ότι ισχύουν λεωφορεία αντικατάστασης. Για αυτήν την επιλογή, θα χρειαστείτε ένα εισιτήριο μεταφοράς, το οποίο είναι 530 HUF. Τέλος, υπάρχει η επιλογή ιδιωτικού λεωφορείου , το οποίο συνήθως κοστίζει περίπου 25 € ή το κοινόχρηστο λεωφορείο για το αεροδρόμιο για περίπου 10 €.

Budapest

Πού να μείνετε στη Βουδαπέστη

Κάθε φορά που επισκέπτεστε μια νέα πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που αναδύονται είναι πού να μείνετε. Για να το επιλύσετε, πρέπει να λάβετε υπόψη πράγματα όπως ο τύπος καταλύματος, ο προϋπολογισμός, οι εγκαταστάσεις και η τοποθεσία.

Για να βρείτε τα καλύτερα μέρη για διαμονή στη Βουδαπέστη, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η Βουδαπέστη χωρίζεται από τον ποταμό Δούναβη. Στο παρελθόν, η Βουδαπέστη ήταν στην πραγματικότητα δύο πόλεις: η Βούδα στα δυτικά και η Πέστη στα ανατολικά. Θα βρείτε καταλύματα και στις δύο πλευρές του ποταμού, αν και υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές στην πλευρά της Πέστης. Ποια πλευρά του Δούναβη δεν είναι πολύ σημαντική. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στην εγγύτητα στο ποτάμι και το κέντρο της πόλης, καθώς και στα κοντινά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για μια πραγματικά περιποιημένη διαμονή απαράμιλλης άνεσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Kempinski Hotel Corvinus Budapest . Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων, σε ιδανική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης, διαθέτει δωμάτια με κομψή, φιλόξενη διακόσμηση, καθώς και πολλές επιλογές για φαγητό και χαλάρωση.

Εξισορροπώντας την άνεση και την προσιτή τιμή, το Leonardo Boutique Hotel Budapest M-Square είναι μια κομψή επιλογή μεσαίας κατηγορίας. Πρόσφατα ανακαινισμένο και με μικρές πινελιές, όπως παροχές για καφέ και τσάι, αυτό το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στο κέντρο της πόλης θα είναι μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα στο τέλος μιας κουραστικής μέρας περιηγήσεων στα αξιοθέατα.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή που πρέπει να εξετάσετε για οικονομικά καταλύματα και διαμερίσματα είναι η Airbnb. Για συστάσεις, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα καλύτερα Airbnb στη Βουδπέστη.

Για έναν ξενώνα σε τέλεια τοποθεσία με θέα, φροντίστε να μείνετε στο Pal’s Hostel στην καρδιά της Βουδαπέστης. Αυτός ο ξενώνας διαθέτει εξυπηρετικό προσωπικό και προσιτές τιμές, με κρεβάτια κοιτώνα και ιδιωτικά δωμάτια διαθέσιμα. Για να δείτε περισσότερους καλούς ξενώνες στη Βουδαπέστη, ανατρέξτε στον ειδικό οδηγό ξενώνων της Βουδαπέστης.

Για περισσότερες επιλογές διαμονής στη Βουδαπέστη, επισκεφθείτε την Booking.com . Η εταιρεία προσφέρει συνεχώς τις καλύτερες τιμές και η εξατομικευμένη της εξυπηρέτηση είναι στη διάθεσή της.

Το τέλειο 3ήμερο δρομολόγιο στη Βουδαπέστη

Χωρίς να λείπουν τα αξιοθέατα και οι δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν απασχολημένους, το να γεμίσετε δύο ή περισσότερες ημέρες στη Βουδαπέστη δεν θα είναι δύσκολο. Αυτός ο οδηγός θα σας οδηγήσει σε όλα τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βουδαπέστη για να μην χάσετε. Για να δείτε τα καλύτερα της Βουδαπέστης, θα χρειαστεί να εξερευνήσετε και τα δύο μισά της πόλης, τη Βούδα και την Πέστη. Είναι επίσης σημαντικό να αφήσετε λίγο χρόνο για να ανακαλύψετε μερικούς από τους άλλους υπέροχους προορισμούς σε ένα σύντομο ταξίδι από την πόλη.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο δρομολόγιό μας στη Βουδαπέστη, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση μόνο για περίπου 10 $ την εβδομάδα, καθιστώντας την αδιανόητη. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω:

Το SafetyWing, φυσικά, δεν είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Δύο άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές είναι το World Nomads και το Heymondo.

Με αυτό το σημαντικό θέμα που καλύπτεται, μπορούμε τώρα να βουτήξουμε στα καλά πράγματα – το ταξίδι μας στη Βουδαπέστη. Παρακάτω είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να περάσετε υπέροχα με την εμπειρία της Βουδαπέστης σε 3 ημέρες.

Διαδρομή Βουδαπέστης: Ημέρα 1

Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψή μας στη Βουδαπέστη βλέποντας πρώτα τα αξιοθέατα στην πλευρά της Βούδας της πόλης πριν κατευθυνθούμε προς τον Δούναβη. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίσετε αμέσως μερικά από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα.

Κάστρο της Βούδας

Δεσπόζοντας στη δυτική όχθη του ποταμού Δούναβη, το Κάστρο της Βούδας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας. Το ιστορικό συγκρότημα του κάστρου καλύπτει μια σημαντική περιοχή, που σημαίνει ότι μπορείτε να καταλήξετε να ξοδέψετε πολύ χρόνο εξερευνώντας αυτό που είναι γνωστό ως η περιοχή του Κάστρου. Εδώ θα συναντήσετε πολλά σιντριβάνια, αγάλματα και οχυρώσεις, το τελευταίο από τα οποία έχει πραγματικά υπέροχη θέα στην πόλη.

Ένα από τα κύρια ορόσημα της περιοχής είναι το εκτεταμένο μπαρόκ Βασιλικό Παλάτι, το οποίο χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Δεν συνδέεται πλέον με καμία βασιλική οικογένεια, σήμερα το παλάτι φιλοξενεί την Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας και το Ιστορικό Μουσείο της Βουδαπέστης. Στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας, θα βρείτε εκθέματα για την ουγγρική τέχνη των δύο τελευταίων αιώνων, ενώ το Ιστορικό Μουσείο της Βουδαπέστης εξετάζει τη μακρά ιστορία της πόλης.

Budapest

Προμαχώνας του Ψαρά

Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για επίσκεψη στη Βουδαπέστη, το εμβληματικό Fisherman’s Bastion είναι το επόμενο. Βρίσκεται κοντά στο βόρειο άκρο της συνοικίας του Κάστρου, το Fisherman’s Bastion είναι το μέρος όπου οι περισσότεροι επισκέπτες επισκέπτονται την πανοραμική θέα της πόλης. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι η βεράντα του είναι διακοσμημένη με πυργίσκους και καμάρες που το κάνουν να μοιάζει σαν να ανήκει σε παραμύθι. Περιμένετε να δείτε πολλούς ανθρώπους να βγάζουν φωτογραφίες στις σκάλες και μέσα από τις καμάρες του.

Εκκλησία του Ματθία

Ακριβώς απέναντι από το Fisherman’s Bastion βρίσκεται μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες της Βουδαπέστης, η εκκλησία Matthias. Ιδρύθηκε το 1015 από τον πρώτο βασιλιά της Ουγγαρίας, η εκκλησία είναι ένα ξεχωριστό αξιοθέατο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Από έξω, μπορείτε να εκτιμήσετε την περίτεχνη γοτθική αρχιτεκτονική και την όμορφη κεραμοσκεπή του. Κατευθυνθείτε προς τα μέσα και ανεβαίνει μια εγκοπή, με λαμπερές θολωτές οροφές, ένα μουσείο με θρησκευτικά κειμήλια και αντίγραφα των κοσμημάτων του ουγγρικού στέμματος.

Gellert Hill

Αφήνοντας το Κάστρο της Βούδας, αλλά κολλώντας στην ίδια πλευρά του ποταμού, κατευθυνθείτε προς τον λόφο Gellert ακριβώς στα νότια. Ένα δίκτυο μονοπατιών για περπάτημα σας οδηγεί μέσα από ένα ήσυχο πάρκο στην ιστορική ακρόπολη που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Μόλις βρεθείτε στην κορυφή, μπορείτε να απολαύσετε ένα ακόμη σημείο επιφυλακής, αυτή τη φορά με ένα νέο πλεονέκτημα της Βουδαπέστης. Αυτό το σημείο είναι αρκετά δημοφιλές μετά το ηλιοβασίλεμα, οπότε ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να επιστρέψετε ένα άλλο βράδυ.

Κατεβαίνοντας πίσω στο λόφο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφθεί την εκκλησία Gellert Hill Cave, που βρίσκεται σε ένα δίκτυο σπηλαίων κάτω από το λόφο. Ο ναός κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 από μια ομάδα Παύλων μοναχών εμπνευσμένων από παρόμοιες κατασκευές βράχου κατά τη διάρκεια ενός προσκυνήματος στη Λούρδη της Γαλλίας. Η σπηλιά εκκλησία είναι αρκετά εύκολο να βρεθεί χάρη στους πυργίσκους που διακοσμούν το μοναστήρι, αν και η πραγματική είσοδος είναι κρυμμένη στο πλάι.

Κεντρική Αγορά

Οι αγορές είναι πάντα ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρετε μια αίσθηση της τοπικής ζωής σε μια πόλη και το Central Market Hall της Βουδαπέστης δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην απέναντι όχθη του Δούναβη από τον λόφο Gellert, το Central Market Hall είναι η μεγαλύτερη αγορά της Βουδαπέστης και είναι ένα μέρος που δεν πρέπει να χάσετε. Στους δύο ορόφους του, θα βρείτε μια ευρεία γκάμα ειδών προς πώληση, ιδιαίτερα φρέσκων προϊόντων και αναμνηστικών. Αλλά η Κεντρική Αγορά είναι επίσης ιδανική για παρακολούθηση ανθρώπων, ειδικά μέσα στην όμορφη νεογοτθική αίθουσα που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.

ουγγρικό κοινοβούλιο

Στις όχθες του Δούναβη, το Ουγγρικό Κοινοβούλιο είναι ένα άλλο από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα της πόλης. Έχοντας το θαυμάσει από μακριά νωρίτερα, ήρθε η ώρα να δείτε αυτό το υπέροχο κτίριο από κοντά. Το Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης εντυπωσιάζει χάρη στο εξωφρενικό νεογοτθικό στυλ και το τεράστιο μέγεθός του. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο κτίριο του κοινοβουλίου στον κόσμο, κάτι που πραγματικά δεν μπορείτε να εκτιμήσετε μέχρι να υψωθεί μπροστά σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσετε πλήρως αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα είναι σε μια από τις καλύτερες περιηγήσεις της Βουδαπέστης, καθώς ξεναγηθείτε στο εσωτερικό του κοινοβουλίου. Δεν θα δείτε μόνο το μεγαλειώδες ντιζάιν του εσωτερικού του και θα μάθετε την ιστορία του κτιρίου, αλλά θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε τα πραγματικά κοσμήματα του Ουγγρικού Στέμματος και το Ουγγρικό Ιερό Στέμμα. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ξενάγηση στο κοινοβούλιο εδώ .

Μπαρ ερειπίων

Έχοντας περάσει τη μέρα με έντονη περιήγηση στα αξιοθέατα, ανταμείψτε τον εαυτό σας με μερικά ποτά σε ένα από τα γνωστά ερειπωμένα μπαρ της Βουδαπέστης. Στεγασμένο μέσα σε παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια, κάθε ερειπωμένο μπαρ στη Βουδαπέστη είναι διαφορετικό, αλλά όλα έχουν άφθονο χαρακτήρα. Με λίγες μέρες στη Βουδαπέστη, έχετε το χρόνο να δοκιμάσετε αρκετές και να δείτε πόσο ποικίλες μπορεί να είναι. Μια απλή επιλογή για να ξεκινήσετε είναι το Szimpla , ίσως το πιο καθιερωμένο και πιο γνωστό από τη σκηνή του ημι-υπόγειου μπαρ της Βουδαπέστης.

Για κάτι πιο ήσυχο και ρομαντικό, κάντε μια νυχτερινή κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού Δούναβη. Η Βουδαπέστη φαίνεται πανέμορφη μετά το σκοτάδι! Μπορείτε να κάνετε κράτηση για νυχτερινή κρουαζιέρα εδώ .

Budapest

Διαδρομή Βουδαπέστης: Ημέρα 2

Μόλις ξεκινήσαμε να επισκεπτόμαστε τη Βουδαπέστη, οπότε σήμερα το μόνο που χρειάζεται είναι η εξερεύνηση της Πέστης, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα της πόλης.

Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου. Αυτό το νεοκλασικό κτίριο είναι αφιερωμένο στον Στέφανο Α’, τον πρώτο βασιλιά της Ουγγαρίας και έναν από τους πιο δημοφιλείς αγίους της χώρας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε πραγματικά να δείτε το μουμιοποιημένο δεξί χέρι του Αγίου Στεφάνου στη λειψανοθήκη της βασιλικής. Άλλες υπέροχες εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου περιλαμβάνουν την αναρρίχηση στον τρούλο της βασιλικής για θέα στην ταράτσα και την ακρόαση μιας συναυλίας οργάνων μέσα στην εκκλησία

Συναγωγή της οδού Καπνού

Ένας άλλος εντυπωσιακός τόπος λατρείας στην καρδιά της Βουδαπέστης είναι η Συναγωγή της οδού Dohány. Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη συναγωγή στην Ευρώπη, αλλά διαθέτει επίσης ένα εκπληκτικό σχέδιο της Μαυριτανικής Αναγέννησης που είναι τόσο απίθανο όσο και κατά κάποιο τρόπο ταιριάζει. Αν και υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η συναγωγή υποβλήθηκε σε σημαντικές εργασίες αποκατάστασης τη δεκαετία του 1990. Σήμερα είναι κάτι περισσότερο από μια συναγωγή. Διαθέτει επίσης ένα μνημείο και ένα νεκροταφείο για την τοπική εβραϊκή κοινότητα που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, καθώς και ένα Εβραϊκό Μουσείο. Μπορείτε να αγοράσετε το skip-the-line εισιτήριό σας για τη Συναγωγή της οδού Dohány εδώ .

Μετρό 1

Μπορεί να φαίνεται περίεργο να προτείνουμε μια διαδρομή με το μετρό ως δραστηριότητα που δεν πρέπει να χάσετε, αλλά υπάρχει ένας λόγος που η γραμμή του Μετρό 1 βρίσκεται σε αυτό το δρομολόγιο της Βουδαπέστης. Το Metro 1 της Βουδαπέστης είναι το τρίτο παλαιότερο σύστημα υπόγειου μετρό στον κόσμο και εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Κατεβείτε στον σταθμό του στο Deák Ferenc tér και κάντε μια βόλτα με αυτό το τρένο του μετρό που είναι μνημείο κληρονομιάς της UNESCO. Χρονολογούνται από το 1896, οι μικρές άμαξες σίγουρα σας δίνουν την αίσθηση της προχωρημένης ηλικίας του. Απλά προσέξτε τα δάχτυλά σας με τις παλιές πόρτες. στερούνται κάθε είδους σύγχρονων χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Πλατεία Ηρώων

Κατεβείτε από το Metro 1 στο Hősök tere, γνωστό στα αγγλικά ως Πλατεία Ηρώων. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης χάρη στη συμβολική συλλογή μνημείων της. Χτισμένα για να τιμήσουν τη χιλιετή επέτειο του ουγγρικού κράτους το 1896, τα αγάλματα είτε αντιπροσωπεύουν εθνικά θέματα είτε σημαντικές προσωπικότητες από την ουγγρική ιστορία.

Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται μια στήλη με τον αρχάγγελο Γαβριήλ να κρατά το ιερό στέμμα του πρώτου βασιλιά της Ουγγαρίας, του Αγίου Στεφάνου. Γύρω από τη βάση του βρίσκονται οι επτά οπλαρχηγοί των Μαγυάρων έφιπποι. Πίσω από την στήλη υπάρχουν δύο μεγάλες κιονοστοιχίες με πιο κρίσιμες φιγούρες από την ιστορία της χώρας.

Μουσείο Καλών Τεχνών

Στη μία πλευρά της Πλατείας Ηρώων, απέναντι από τα μνημεία της, θα δείτε το διάσημο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βουδαπέστης . Ενώ το νεοκλασικό του κτήριο κάνει αρκετά δήλωση, η πραγματική απήχηση αυτού του μουσείου είναι, φυσικά, η εξαιρετική συλλογή ξένης τέχνης του. Ένας ολόκληρος όροφος του μουσείου είναι αφιερωμένος στους Παλαιούς Διδάσκαλους, με έργα Ισπανών, Φλαμανδών, Ιταλών και άλλων ζωγράφων. Παρουσιάζει επίσης γλυπτά και αντικείμενα από την κλασική Ελλάδα, τους Ετρούσκους και τους Ρωμαίους. Κορυφαία είναι η αιγυπτιακή συλλογή, η οποία περιλαμβάνει περίτεχνες σαρκοφάγους και πορτρέτα μούμιας.

Κάστρο Vojdahunyad

Ένα άλλο εντυπωσιακό ορόσημο που δημιουργήθηκε για τις ουγγρικές γιορτές της χιλιετίας, ακριβώς κοντά στην Πλατεία Ηρώων, είναι το ρομαντικό Κάστρο Vajdahunyad. Δεδομένου του ντεμοντέ και εκλεκτικού σχεδιασμού του, ίσως να μην περιμένετε αυτό το όμορφο παραλίμνιο κάστρο να χρονολογείται μόνο από το 1896. Περιτριγυρισμένο από το καταπράσινο City Park και μια ήρεμη λίμνη, αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι το πιο μαγευτικό σημείο της Βουδαπέστης. Αν και το Μουσείο Ουγγρικής Γεωργίας που βρίσκεται μέσα στο κάστρο δεν είναι πολύς λόγος για να το επισκεφτείτε, θα θελήσετε να περπατήσετε στους χώρους του κάστρου που μοιάζουν με σκηνή από τον Χάρι Πότερ.

Ιαματικά Λουτρά

Τα φημισμένα ιαματικά λουτρά της πόλης, μια από τις καλύτερες δραστηριότητες της Βουδαπέστης, είναι στη συνέχεια. Με περίπου 120 θερμές πηγές κάτω από την πόλη, η Βουδαπέστη είναι γνωστή σε ορισμένους κύκλους ως η πόλη των λουτρών. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο μετά από δύο ημέρες έντονης περιήγησης στα αξιοθέατα από μια χαλαρή βουτιά σε ένα μεγάλο παλιό ιαματικό λουτρό;

Τα ιαματικά λουτρά Széchenyi, που βρίσκονται όχι μακριά από το Κάστρο Vajdahunyad στο City Park, είναι ο πιο γνωστός χώρος της πόλης και είναι ακόμη γνωστό ότι διοργανώνει πάρτι σπα το καλοκαίρι. Σίγουρα δεν είναι μόνο, όμως, με ένα από τα άλλα κομψά λουτρά να είναι τα Gellert Baths by Gellert Hill.

Μπορείτε να αγοράσετε το skip-the-line εισιτήριό σας για τα ιαματικά λουτρά Széchenyi εδώ και για τα λουτρά Gellert εδώ .

Budapest

Διαδρομή Βουδαπέστης: Ημέρα 3

Με τις 72 ώρες στη Βουδαπέστη σχεδόν να έχουν τελειώσει, υπάρχει αρκετός χρόνος για να εξερευνήσετε πέρα ​​από την πόλη και να δείτε τι άλλο έχει να προσφέρει η Ουγγαρία. Σίγουρα, θα μπορούσατε να βρείτε περισσότερα μέρη στη Βουδαπέστη για να επισκεφτείτε, αλλά δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα από τα πολλά ημερήσια ταξίδια από τη Βουδαπέστη.

1. Szentendre

Όταν πρόκειται για μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε από τη Βουδαπέστη, ο πρώτος προορισμός στον οποίο στρέφονται οι άνθρωποι είναι η πόλη Szentendre. Ακριβώς πάνω στον Δούναβη από τη Βουδαπέστη, το δημιουργικό πνεύμα και η όμορφη αρχιτεκτονική του Szentendre το έχουν κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή ημερήσια ταξίδια από την πρωτεύουσα.

Με το παρατσούκλι Χωριό Καλλιτεχνών, το Szentendre είναι γνωστό για τη δημιουργική του κοινότητα από τις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτή η μποέμ ατμόσφαιρα είναι ακόμα ζωντανή μέχρι σήμερα, με πολλά καταστήματα χειροτεχνίας και γκαλερί διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Επειδή τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια του Szentendre και τα ζωντανά μπαρόκ σπίτια ήταν μια τέτοια έμπνευση για την καλλιτεχνική κοινότητα, πολύ λίγα έχουν αλλάξει. Επισκεφτείτε το σήμερα και θα νιώσετε αμέσως σαν να έχετε μεταφερθεί αρκετούς αιώνες πίσω καθώς περπατάτε στα στενά, γραφικά σοκάκια του.

Ο Δούναβης έχει έναν τρόπο να αναδεικνύει το τοπίο κάθε προορισμού από τον οποίο περνά και το Szentendre δεν αποτελεί εξαίρεση. Μην ξεχάσετε λοιπόν να κάνετε μια βόλτα στον παραποτάμιο χώρο περιπάτου της πόλης και να δείτε αν και εσείς εμπνέεστε από αυτή την υπέροχη πόλη.

2. Esztergom

Μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ουγγαρίας και ένα άλλο γραφικό μέρος στον ποταμό Δούναβη είναι η υπέροχη πόλη του Έστεργκομ. Στην πραγματικότητα, το Έστεργκομ ήταν για ένα διάστημα η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Σήμερα είναι μια από τις μικρότερες πόλεις της Ουγγαρίας, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ διαμάντι. Περιπλανώμενοι στην πόλη, θα βρείτε πολλά μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικά κτίρια, ειδικά στην καρδιά της πόλης, όπως στην πλατεία Széchenyi.

Το μεγάλο αξιοθέατο σε αυτήν την παραποτάμια πόλη είναι η γιγάντια βασιλική Esztergom, η μεγαλύτερη εκκλησία και το ψηλότερο κτίριο της Ουγγαρίας. Τα φώτα της δημοσιότητας μοιράζονται το Κάστρο Esztergom του 11ου αιώνα, ή ποιες οχυρώσεις του έχουν διασωθεί ανά τους αιώνες. Το Μουσείο του Κάστρου φιλοξενείται μέσα στο πρώην Βασιλικό Παλάτι, το οποίο στέκει ακόμα. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το παρεκκλήσι του κάστρου για να δείτε τις τοιχογραφίες του από τον 12ο αιώνα και άλλα δωμάτια του παλατιού.

Σύσταση: Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ημέρα σας, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για αυτήν την ολοήμερη περιήγηση . Σε αυτήν την περιήγηση, δεν θα επισκεφθείτε μόνο το Esztergom και το Szentendre αλλά και πολλά άλλα μικρά χωριά και ιστορικά αξιοθέατα στην κοιλάδα του Δούναβη.

3. Λίμνη Μπάλατον

Η Ουγγαρία μπορεί να είναι μια χώρα χωρίς ακτίνες, αλλά οι ντόπιοι της Βουδαπέστης έχουν το επόμενο καλύτερο πράγμα στην παραλία χάρη στη λίμνη Μπάλατον. Γύρω από τις όχθες του Balaton, της μεγαλύτερης λίμνης της Κεντρικής Ευρώπης, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από παραθεριστικές πόλεις, ιστορικές πόλεις και χωριά και αμπελώνες. Ενώ η περιοχή έχει πάρα πολλά για να χωρέσει σε μια μέρα, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να περάσετε τη μέρα σας.

Η λουτρόπολη Balatonfüred είναι ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος για όσους επισκέπτονται τη Βουδαπέστη. Το Balatonfüred βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης και είναι γνωστό για τα ιαματικά λουτρά και τις λεωφόρους του που είναι γεμάτες με μεγάλες, παλιομοδίτιες βίλες. 

Ακριβώς κάτω από τη λίμνη, θα βρείτε τη χερσόνησο Tihany, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτεται σε ένα ήσυχο φυσικό καταφύγιο. Το μικρό χωριό Tihany, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστορικό αβαείο Tihany Benedictine, αξίζει επίσης μια επίσκεψη. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε υπέροχη θέα στη λίμνη Balaton από το αβαείο χάρη στο πόσο μακριά η χερσόνησος προεξέχει στη λίμνη.

Πριν το καταλάβετε, οι 3 μέρες σας στη Βουδαπέστη θα έχουν τελειώσει. Θα πρέπει να είναι σαφές, ωστόσο, πόσο μπορείτε να χωρέσετε σε αυτό το χρονικό διάστημα. Υπάρχουν σίγουρα πολλοί λόγοι για να μείνετε περισσότερο, φυσικά. Ελέγξτε αυτές τις υπέροχες ημερήσιες εκδρομές από τη Βουδαπέστη για άλλες ιδέες, αν έχετε περισσότερο χρόνο.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια