5 Συμβουλές για να προγραμματίσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι για την οικογένειά σας

Αν και μερικές από τις καλύτερες καλοκαιρινές διασκεδάσεις για παιδιά και γονείς είναι οι απρογραμμάτιστες, στην πραγματικότητα αυτές οι πολύτιμες, αυθόρμητες στιγμές είναι λίγες.

Όταν είσαι οικογενειαρχης με παιδιά, μέρα με τη μέρα, οι καλοκαιρινές  διακοπές μοιάζουν να είναι μακριά.

Για να κυλήσουν ομαλά οι διακοπές, με ευχάριστες αναμνήσεις στο τέλος, οι γονείς πρέπει να παρατάξουν  ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με πολλές επιλογές στην καλοκαιρινή παιδική φροντίδα και εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα να προσπαθούν να εμφυσήσουν λίγη καλοκαιρινή διασκέδαση στις καλοκαιρινές δικοπές των παιδιών.

Αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση, επομένως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τον καλοκαιρινό προγραμματισμό το συντομότερο δυνατό. Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα για τον καλοκαιρινό προγραμματισμό θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Σχεδιάστε κάθε εβδομάδα

5 Συμβουλές για ένα υπέροχο καλοκαίρι για την οικογένειά σας

Εκτυπώστε κενές σελίδες ημερολογίου για χρήση ως πρόχειρο. Ξεκινήστε τον καλοκαιρινό προγραμματισμό με τις εκδηλώσεις που έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες. Συμπληρώστε το ημερολόγιο με τυχόν διακοπές, καλοκαιρινή κατασκήνωση , επισκέπτες στο σπίτι, ημερήσιες εκδρομές και διακοπές στις ημερομηνίες που ήδη γνωρίζετε.

Προσθέστε επίσης, τυχόν σημαντικές ημερομηνίες που σχετίζονται με την εργασία, όπως επαγγελματικά ταξίδια και προθεσμίες. Μόλις ολοκληρώσετε, θα έχετε μια πρόχειρη ιδέα για το πόσες ημέρες ή εβδομάδες θα χρειαστείτε – ένα πρόγραμμα.

Θέστε καλοκαιρινούς στόχους

5 Συμβουλές για ένα υπέροχο καλοκαίρι για την οικογένειά σας

Με το ημερολόγιο προγραμματισμού διακοπών που δημιουργήσατε, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να βάζετε στόχους. Οι καλοκαιρινοί στόχοι μπορεί να σχετίζονται με την εργασία ή την οικογένεια.

Οι επαγγελματικοί στόχοι θα μπορούσαν να είναι κάτι φιλόδοξο, όπως η ολοκλήρωση ενός πολύπλοκου έργου ή θα μπορούσαν να είναι τόσο απλοί όσο να αφιερώνετε έναν ορισμένο αριθμό ωρών την εβδομάδα για εργασία. Οι στόχοι που σχετίζονται με την οικογένεια μπορεί να περιλαμβάνουν ημερήσιες εκδρομές ή απόλαυση αυτού του χρόνου με τα παιδιά με λιγότερο άγχος.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Αλλά πάρτε το χαλαρά με τον εαυτό σας όταν βάζετε στόχους.

Θέλετε να αποφύγετε τον υπερβολικό προγραμματισμό  δραστηριοτήτων για τα παιδιά σας . Τα παιδιά επωφελούνται από το χρόνο διακοπών και τις επιλογές για δωρεάν παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια του “μη δομημένου” χρόνου παιχνιδιού, τα παιδιά απελευθερώνουν το άγχος και μαθαίνουν για τον κόσμο γύρω τους.

5 Συμβουλές για τροχόσπιτο στο Ηνωμένο Βασίλειο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επομένως, φροντίστε να ενσωματώσετε λίγο χρόνο για παιχνίδι παράλληλα με τις δομημένες δραστηριότητές τους. Ενώ ορισμένες οικογένειες πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι για εξορμήσεις και δραστηριότητες κάθε μέρα, άλλες θεωρούν ότι 3-4 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Ίσως η οικογένειά σας έχει ήδη μια καλοκαιρινή «λίστα» με πράγματα για να κάνει. Αν όχι, βρείτε μερικές ιδέες στο διαδίκτυο, όπως εξορμήσεις σε τοπικά υδάτινα ή δασικά πάρκα και περιπάτους στη φύση. Ή ίσως υπάρχει μια δεξιότητα που τα παιδιά δεν κατέκτησαν αρκετά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στην οποία θα μπορούσατε να εστιάσετε, όπως μαθηματικά στοιχεία ή δέσιμο παπουτσιών. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η εποχή για να αντιμετωπίσετε αυτά τα πράγματα με πιο χαλαρό τρόπο.

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους Ticketswesky scanner

Αναζήτηση για Θερινή Παιδική Φροντίδα/ Κατασκήνωση

Όσον αφορά την εξασφάλιση της παιδικής μέριμνας σε κατασκηνώσεις ή άλλα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να προγραμματίζετε, τόσο περισσότερες επιλογές θα έχετε. Αφιερώνοντας χρόνο για να προγραμματίσετε το καλοκαίρι σας και να θέσετε στόχους, θα σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για την οικογένειά σας. Σκεφτείτε και αναζητήστε τις επιλογές παιδικής φροντίδας που λειτουργούν καλύτερα για την περίπτωσή σας και το πρόγραμμά σας.

Συχνά, οι γονείς χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό επιλογών, όπως καλοκαιρινή κατασκήνωση τη μια εβδομάδα, παππούδες και γιαγιάδες την επόμενη και μετά παιδιά στο σπίτι ή με μπέιμπι σίτερ για άλλη μια εβδομάδα.

Συμβουλές για τις τέλειες καλοκαιρινές διακοπές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πολλές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις αρχίζουν να γεμίζουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι μπέιμπι σίτερ κρατούνται πριν καν τελειώσει η σχολική χρονιά και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ίσως δεν λειτουργούν την χρονική περίοδο που εσείς χρειάζεστε, οπότε μην καθυστερείτε να εφαρμόσετε τις λεπτομέρειες του καλοκαιρινού σας πραγράμματος. Αλλά, εάν ξεκινάτε αργά, μην απελπίζεστε επίσης. Κάτι θα βρεθεί.

Προσαρμόστε το πρόγραμμα εργασίας σας (αν μπορείτε)

5 Συμβουλές για ένα υπέροχο καλοκαίρι για την οικογένειά σας

Δεδομένων των επιλογών σας για τη φροντίδα των παιδιών και του φόρτου εργασίας σας, υπάρχουν ακόμη ακάλυπτες μέρες ή εβδομάδες ; Εάν έχετε εξαντλήσει τις οικονομικές επιλογές για την παιδική φροντίδα, τότε ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα εργασίας σας.

Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι να μειώσετε το ωράριο ή να αναδιατάξετε το πρόγραμμά σας σε απογεύματα και Σαββατοκύριακα. Ή, ίσως ο σύντροφός σας μπορεί να κανονίσει ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα για το καλοκαίρι.

Σκεφτείτε, επίσης, εάν οι διακοπές εργασίας (όπου τηλε-εργάζεστε ενώ τα παιδιά παίζουν) είναι μια επιλογή. Αυτό το σενάριο διαλύει τη μονοτονία του να περάσετε ολόκληρο το καλοκαίρι στο σπίτι, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά.

Απλά βήματα για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σχεδιάστε τις καθημερινές δραστηριότητες

5 Συμβουλές για ένα υπέροχο καλοκαίρι για την οικογένειά σας

Αν δεν επιλέξετε κάποιες ημέρες καλοκαιρινής κατασκήνωσης, τα παιδιά πιθανότατα θα είναι μαζί σας το καλοκαίρι. Αν πρέπει να δουλέψετε, αναζητήστε καθημερινές καλοκαιρινές δραστηριότητες για να κάνουν τα παιδιά ενώ εργάζεστε.

Σκεφτείτε πώς να φτάσετε τους στόχους που έχετε θέσει, καθώς σχεδιάζετε τις μέρες. Χρησιμοποιήστε ευέλικτο χρόνο και χρόνο διακοπών για να επιτύχετε τους στόχους σας και φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διασκεδάσετε μαζί. Εξάλλου, θέλετε να δημιουργήσετε μερικές αναμνήσεις στην πορεία.

Μύκονος: Αυτά είναι τα δύο πρόσωπα που έχει το νησί της χλιδής(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να έχετε περίτεχνα σχέδια για να δημιουργήσετε αναμνήσεις.

Το να καθίσετε με τα παιδιά σας και να παίξετε μαζί τους μπορεί να έχει τεράστια οφέλη. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι οι γονείς είναι το πιο εμπλουτιστικό παιχνίδι ενός παιδιού. Τα πράγματα που μαθαίνουν παίζοντας μαζί σας είναι ατελείωτα.

Ως αποτέλεσμα, σκεφτείτε να ζωγραφίσετε, να φτιάξετε μαζί μια χειροτεχνία ή να παίξετε με πλαστελίνη, πριν το μεσημεριανό σας. Πάρτε τα στη βιβλιοθήκη για εξερεύνηση ενώ εργάζεστε σε ένα κοντινό τραπέζι. Εναλλακτικά, παίξτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι , μια παρτίδα σκάκι ή μπάσκετ το βράδυ μετά το δείπνο.

Ακόμη και μια οικογενειακή βόλτα με ποδήλατο τα βράδια της Κυριακής μπορεί να είναι μια εξαιρετική οικογενειακή δραστηριότητα. Οι τακτικές δραστηριότητες που ενσωματώνονται στο καλοκαίρι σας, βοηθούν να ενισχύσετε τη σχέση γονέα-παιδιού σας και να δημιουργήσετε τις αναμνήσεις που θα αγαπάτε για μια ζωή.

6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε το Sun Peaks αυτό το καλοκαίρι(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

τελευταίες σκέψεις

Το να σχεδιασετε το καλοκαίρι σας με τα παιδιά δεν θα πρέπει να σας αγχώνει …χαλαρώστε. Αφήστε λίγο χώρο στο πρόγραμμά σας για αυθόρμητες δραστηριότητες. Το να προσπαθείς να προγραμματίζεις κάθε λεπτό του καλοκαιριού δεν είναι μόνο χρονοβόρο και κουραστικό, αλλά και αγχωτικό ή απογοητευτικό.

Θυμηθείτε: μέρος της ομορφιάς του καλοκαιριού είναι το γεγονός ότι είναι συχνά αδόμητο και γεμάτο δυνατότητες και απρόσμενες διασκεδαστικές καταστάσεις .

Οπότε, σχεδιάστε το πρόγραμμά σας, οργανώστε τη φροντίδα των παιδιών και προγραμματίστε μερικές εξόδους, αλλά αφήστε επίσης λίγο χώρο για αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. Δεδομένης της ευελιξίας, το καλοκαίρι με την οικογένεια μπορεί να σας οδηγήσει σε συναρπαστικές κατευθύνσεις. Επιπλέον, μπορεί να αναπτύξετε μερικές οικογενειακές παραδόσεις στην πορεία.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια