5 βασικά στοιχεία για την περιπέτεια του επόμενου οδικού σας ταξιδιού

Για πολλούς από εμάς, τα οδικά ταξίδια είναι μέρος της ζωής. Η οδήγηση για μεγάλες αποστάσεις απολαμβάνοντας το τοπίο μόνος ή με φίλους και οικογένεια είναι πάντα συναρπαστική. Τα οδικά ταξίδια σας αφήνουν να αισθάνεστε αναζωογονημένοι, διευρύνουν το μυαλό σας και διευρύνουν τον κοινωνικό σας κύκλο.

Ωστόσο, το να κάνεις ένα οδικό ταξίδι σημαίνει να απομακρύνεσαι από την άνεση. Αλλά με τη συσκευασία των βασικών ειδών, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε ένα ορισμένο επίπεδο άνεσης, ευκολίας και ασφάλειας.

Ας βουτήξουμε σε αυτό που χρειάζεστε ακριβώς σε ένα ταξίδι.

Δείτε και αυτό:Τι χρειάζομαι για να μείνω σε ενα ξενώνα

1. Βασικά στοιχεία ασφάλειας

Η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας όταν βρίσκεστε σε μια περιπέτεια οδικού ταξιδιού. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι, εξ ου και η ανάγκη για βασικά στοιχεία ασφάλειας. Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Στρατιωτικό ρολόι

Ως μέρος της περιπέτειας, ίσως σχεδιάζετε να ακολουθήσετε νέες διαδρομές. Εάν είστε νέοι σε ένα συγκεκριμένο μέρος, υπάρχει πιθανότητα να χαθείτε. Για να βρείτε το δρόμο σας μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε GPS ή χάρτη. Οι διαδικτυακές εφαρμογές/εργαλεία είναι επίσης ιδανικά. Ωστόσο, ενδέχεται να λάβετε οδηγίες προσανατολισμένες στον χρόνο από αυτές τις εφαρμογές. Για παράδειγμα, μπορεί να σας πει να κάνετε μια δεξιά στροφή μετά από επτά λεπτά, αλλά αν χάσετε το χρονικό σημείο σας, μπορεί να καταλήξετε σε λάθος προορισμό.

Ανδρικά στρατιωτικά ρολόγια είναι ακριβείς και συνήθως διαθέτουν συναγερμούς, επομένως είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι. Μπορείτε να το ρυθμίσετε σε μια συγκεκριμένη ώρα και μπορεί να σας ειδοποιήσει πότε να πάρετε τη σειρά σας.

Σουγιάς

Ένα μαχαίρι τσέπης είναι πτυσσόμενο και μπορεί να έχει μία ή δύο λεπίδες. Μπορείτε να σύρετε τις λεπίδες πίσω στη λαβή για εύκολη μεταφορά στις τσέπες.

Ένα μαχαίρι τσέπης μπορεί να σας σώσει σε μια κατάσταση επιβίωσης. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αμυνθείτε ενάντια σε ένα επιθετικό άγριο ζώο.

Είναι επίσης ένα ιδανικό αξεσουάρ κοπής. Ας υποθέσουμε ότι πάθετε τροχαίο ατύχημα και η ζώνη ασφαλείας είναι κολλημένη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαχαίρι τσέπης για να ελευθερωθείτε από τη ζώνη ασφαλείας και να φτάσετε στην ασφάλεια.

Κουτί πρώτων βοηθειών

Μπορεί να τραυματιστείτε εδώ κι εκεί κατά τη διάρκεια ενός οδικού ταξιδιού, ειδικά αν σκοπεύετε να κάνετε στάσεις πεζοπορίας ή κάμπινγκ. Μπορεί να τραυματιστείτε από σκοντάφτισμα ή εγκαύματα ή κοψίματα κατά το μαγείρεμα. Επομένως, ένα κουτί πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο.

Τα κιτ πρώτων βοηθειών περιλαμβάνουν συνήθως αντισηπτικά, τζελ για εγκαύματα, εργαλεία επιδέσμου όπως γάζα και επίδεσμους, φάρμακα όπως παυσίπονα και αξεσουάρ όπως καρφίτσες ασφαλείας και χειρουργικές λεπίδες. Είναι καλύτερο να έχετε πολλά από κάθε αντικείμενο, εάν χρειαστεί να παρακολουθήσετε πολλά άτομα.

2. Camping Essentials

Εάν το κάμπινγκ αποτελεί μέρος της διαδρομής σας, είτε για να πάρετε χρόνο εκτός δρόμου είτε για να έχετε μια καλύτερη αίσθηση της φύσης, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα απαραίτητα για το κάμπινγκ:

Σκηνή

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ρυμουλκούμενο ταξιδιού, μια σκηνή μπορεί να σας χρησιμεύσει ως καταφύγιο και να σας προστατεύσει από τα έντομα και ίσως από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σε περίπτωση πρόβλεψης βροχής, θα χρειαστεί να αδιαβροχοποιήσετε τη σκηνή σας τοποθετώντας ένα ανθεκτικό φύλλο εδάφους και τοποθετώντας μια μύγα για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο το νερό της βροχής. Επίσης, η σκηνή πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να μην μπορεί να την παρασύρει ο αέρας ή, γενικά, να σας προστατεύει από άλλα σκληρά στοιχεία της φύσης.

Τέλος, το μέγεθος θα πρέπει να φιλοξενεί άνετα εσάς και τους αγαπημένους σας.

Υπνόσακοι και Μαξιλάρια

Οι υπνόσακοι θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο άνετα. Μερικοί υπνόσακοι είναι αναδιπλούμενοι, ενώ άλλοι είναι φουσκωτοί. Τα μαξιλάρια ταξιδιού θα πρέπει επίσης να είναι μια προσθήκη σε περίπτωση που το έδαφος στο οποίο πρόκειται να ξαπλώσετε είναι πολύ τραχύ. Με αυτά τα απαραίτητα για τον ύπνο, μπορείτε να αποφύγετε προβλήματα στις αρθρώσεις και την πλάτη από τον ύπνο σε εξωτερικούς χώρους.

Κουβέρτα

Τα περισσότερα, αν όχι όλα, υφάσματα σκηνής είναι σχετικά λεπτά. Δεν αρκούν για να φιλοξενήσουν ζεστασιά, γι’ αυτό σκεφτείτε να ετοιμάσετε μια ελαφριά αλλά ζεστή κουβέρτα ή φλις. Θα σας αποτρέψει από το να κρυώσετε.

Φακός

Ένας φακός είναι μια απαραίτητη προσθήκη στα απαραίτητα για το ταξίδι σας. Θα σας φανεί χρήσιμο το βράδυ, για να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα γύρω σας. Για παράδειγμα, εάν χρειαστεί να αλλάξετε ένα ελαστικό τη νύχτα, ο φακός θα παρέχει επαρκή φωτισμό για τη διαδικασία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας εφεδρικές μπαταρίες ή, εάν ο φακός είναι φορτιζόμενος, μεταφέρετε φορτιστή. Εναλλακτικά, αγοράστε ένα με ηλιακή φόρτιση.

3. Απαραίτητα είδη υγιεινής

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την υγιεινή και την υγιεινή, ειδικά αν είστε στο δρόμο για αρκετές ημέρες. Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα απαραίτητα:

Σαπούνι μπάνιου

Ένα σαπούνι μπάνιου είναι ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες του ντους σας.

Πετσέτα μπάνιου

Επίσης, συσκευάστε μια μικρή, ελαφριά πετσέτα μπάνιου. Μια μικρή πετσέτα δεν θα πιάνει πολύ χώρο και θα στεγνώσει πιο γρήγορα από μια βαριά.

Στοματική περιποίηση καλλωπισμού

Για να διατηρήσετε το σχήμα στοματικής σας φροντίδας, δεν πρέπει να ξεχάσετε να πακετάρετε οδοντόκρεμα και μια οδοντόβουρτσα ταξιδιού. Θυμηθείτε να αποθηκεύετε την οδοντόβουρτσά σας, μετά τη χρήση, μόνο αφού στεγνώσει τελείως για να αποτρέψετε την αναπαραγωγή βακτηρίων σε αυτήν.

4. Μαγειρικά απαραίτητα

Τα απαραίτητα για τη μαγειρική είναι απαραίτητα εάν σκοπεύετε να μαγειρέψετε αντί να φάτε σε ξενοδοχεία.

Σκεύη και δοχείο αποθήκευσης

Θα χρειαστείτε κατσαρόλες, πιάτα, κουτάλια και φλιτζάνια. Σκεφτείτε να προσθέσετε ένα δοχείο αποθήκευσης για να κρατήσετε τα σκεύη. Θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα σκεύη σας για εύκολη ανάκτηση και να αποτρέψετε το σπάσιμο τους.

Καθαρό νερό

Το καθαρό νερό είναι απαραίτητο για το μαγείρεμα και το πόσιμο.

Το να έχετε το δικό σας νερό σας γλιτώνει από την ανάγκη να αναζητήσετε διάφορες πηγές νερού. Ακόμα κι αν βρείτε μια πηγή νερού, δεν μπορείτε ποτέ να είστε πολύ σίγουροι αν το νερό είναι ασφαλές. Θα πρέπει να το βράσετε πρώτα πριν το καταναλώσετε. Διαφορετικά, όταν είναι μολυσμένο, μπορεί να καταλήξετε υδατογενείς ασθένειες. Φροντίστε λοιπόν να έχετε τη δική σας παροχή νερού.

5. Αυτοκίνητο και άλλα απαραίτητα είδη ταξιδιού

Τέλος, τα απαραίτητα για το αυτοκίνητο θα πρέπει να αποτελούν μέρος της περιπέτειας του οδικού ταξιδιού σας. Τι θα κάνετε εάν το αυτοκίνητό σας χαλάσει και δεν έχετε αξεσουάρ για να το επαναφέρετε σε φόρμα; Δεν θέλεις να είσαι σε αυτή την κατάσταση. Επομένως, εφοδιαστείτε με τα ακόλουθα βασικά είδη αυτοκινήτου:

Αδεια οδήγησης

Η οδήγηση χωρίς δίπλωμα είναι παράνομη, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας την άδεια οδήγησης. Δεν θέλετε να μπείτε στη λάθος πλευρά του νόμου κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς σας.

Επίσης, εάν ταξιδεύετε με φίλους και συγγενείς, βεβαιωθείτε ότι όσοι θα οδηγήσουν έχουν και την άδεια οδήγησής τους.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η ασφάλιση παίζει σημαντικό ρόλο κατά την οδήγηση. Είναι χρήσιμο εάν, δυστυχώς, πάθεις ατύχημα. Η ασφάλιση θα αποζημιώσει για τυχόν ζημιές που προκύψουν από το ατύχημα. Θα σας μετριάσει οικονομικά. Δεν θέλετε να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας για να αποζημιώσετε τον τραυματία.

Ρεζέρβα

Οι εκρήξεις ελαστικών συμβαίνουν τυχαία, αν και είναι αρκετά συνηθισμένες. Είναι σημαντικό να είστε έτοιμοι για τέτοιες καταστάσεις ανά πάσα στιγμή. Ο μόνος τρόπος για να μειώσετε το χρόνο διακοπής λειτουργίας είναι να έχετε ένα εφεδρικό ελαστικό. Εάν κάποιο από τα ελαστικά σκάσει, θα μπορείτε να το αντικαταστήσετε σε ελάχιστο χρόνο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει επίσης τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για την αλλαγή, όπως ένα υδραυλικό γρύλο για να ανυψώσετε το αυτοκίνητο και ένα κλειδί για να ξεβιδώσετε και να σφίξετε το ελαστικό.

συμπέρασμα

Σε μια περιπέτεια οδικού ταξιδιού μπορείτε να έχετε άνεση και ασφάλεια. Μαζεύοντας τα απαραίτητα για το ταξίδι, μπορείτε να παραμείνετε άνετοι και ασφαλείς. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα ελέγχου όταν ετοιμάζετε τις αποσκευές σας για το επόμενο οδικό ταξίδι σας και δεν θα χάσετε τίποτα σημαντικό.

Δείτε και αυτό:Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια;

 

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.