6 δωρεάν ταξιδιωτικές εφαρμογές που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς

Ο Jazzy και εγώ δεν χρησιμοποιούμε τόσες πολλές ταξιδιωτικές εφαρμογές στο τηλέφωνό μας, απλώς επειδή οι περισσότερες από αυτές δεν προσθέτουν πραγματική αξία στα ταξίδια μας ή είναι χάσιμο χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εφαρμογές που θεωρούμε απαραίτητες για τα ταξίδια μας. Έτσι, στη σημερινή μας ανάρτηση θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας έξι δωρεάν ταξιδιωτικές εφαρμογές που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς.

Μετάφραση Google

Το Google Translate είναι μακράν μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές στο τηλέφωνό μας. Κάθε φορά που ταξιδεύουμε σε μια νέα χώρα, όπου δεν μιλάμε τη γλώσσα, χρησιμοποιούμε τη Μετάφραση Google για να επικοινωνήσουμε με τους ντόπιους. Σίγουρα, η εφαρμογή απέχει πολύ από το να είναι τέλεια, ειδικά αν προσπαθείτε να μεταφράσετε ολόκληρες προτάσεις, αλλά γενικά οι άνθρωποι θα καταλάβουν τι προσπαθείτε να πείτε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που αγαπάμε περισσότερο σε αυτήν την εφαρμογή είναι ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εκτός σύνδεσης κατεβάζοντας τα πακέτα γλωσσών της επιλογής σας. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν ταξιδεύετε χωρίς internet στο τηλέφωνό σας.

Android / iOS

Μετατροπέας νομίσματος

Χρησιμοποιούμε αυτή την εφαρμογή πολύ, ειδικά τις πρώτες μέρες σε μια νέα χώρα, μέχρι να βολευτούμε με το τοπικό νόμισμα. Ο μετατροπέας προσφέρει ζωντανές συναλλαγματικές ισοτιμίες και ιστορικά γραφήματα για περισσότερα από 180 διαφορετικά νομίσματα. Ωστόσο, το καλύτερο πράγμα για την εφαρμογή είναι ότι αποθηκεύει τις τελευταίες ενημερωμένες τιμές, ώστε η εφαρμογή να λειτουργεί ακόμα και όταν δεν το κάνει το διαδίκτυο.

Android / iOS

WhatsApp

Το WhatsApp είναι εξαιρετικό για να παραμένετε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους στο σπίτι ενώ ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο. Αλλά είναι επίσης υπέροχο να επικοινωνείς με ντόπιους σε μια ξένη χώρα. Βλέπετε, σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες το WhatsApp είναι πολύ δημοφιλές καθώς είναι δωρεάν στη χρήση. Ακόμη και οι επιχειρήσεις φαίνεται να το χρησιμοποιούν για να παραμείνουν σε επαφή με τους πελάτες τους. Και επειδή ο Jazzy και εγώ κάνουμε couchsurf όποτε είναι δυνατόν, αλλά δεν έχουμε πάντα τοπική κάρτα sim, χρησιμοποιούμε το WhatsApp για να επικοινωνούμε με τους οικοδεσπότες μας. Μας αρέσει, ειδικά τώρα που μπορείτε να καλέσετε μέσω της εφαρμογής. Είναι δωρεάν και λειτουργεί σε όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο διαδίκτυο.

Android / iOS

αεροπορικα εισητηρια

Εάν ταξιδεύετε τόσο πολύ όσο εμείς και έχετε τόσο χαμηλό προϋπολογισμό όσο ο δικός μας, η Skyscanner θα είναι ο καλύτερός σας φίλος και να γιατί. Σε αντίθεση με πολλές άλλες μηχανές αναζήτησης πτήσεων, το Skyscanner σάς επιτρέπει να επιλέξετε “Everywhere” στο πλαίσιο “To”. Που θα βρει τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια από το σημείο προέλευσής σας, και αν είστε τόσο αυθόρμητοι όσο εμείς και δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά πού θα πάτε, θα λατρέψετε αυτήν την εφαρμογή όσο κι εμείς. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές ο Jazzy και εγώ κλείσαμε μια πτήση για μια τυχαία νέα χώρα αποκλειστικά με βάση το πόσο φθηνό ήταν να φτάσουμε εκεί.

Android 

Duolingo

Το Duolingo είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών. Όχι μόνο είναι διασκεδαστικό στη χρήση αλλά είναι και εθιστικό. Με την εξάσκηση για λίγα λεπτά κάθε μέρα βελτιώσαμε ουσιαστικά τις ισπανόφωνες δεξιότητές μας, κάτι που μας βοήθησε πάρα πολύ κατά τις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις με τους ντόπιους στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Αν θέλετε να μάθετε μια νέα γλώσσα με διασκεδαστικό και δωρεάν τρόπο, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το Duolingo.

Android / iOS

Εδώ

Εδώ μοιάζει πολύ με τους Χάρτες Google, αλλά αυτό που το κάνει διαφορετικό είναι ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε χάρτες για περισσότερες από 100 χώρες απευθείας στο τηλέφωνό σας και να τους χρησιμοποιήσετε εκτός σύνδεσης. Οι Χάρτες Google σάς επιτρέπουν προς το παρόν να αποθηκεύετε μόνο μέρη ενός χάρτη, αλλά έχω ακούσει ότι εργάζονται για να το βελτιώσουν και ότι κυκλοφορούν μια μεγάλη ενημέρωση κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο έτος. Μέχρι τότε Εδώ είναι η μετάβασή μας στην εφαρμογή όποτε χανόμαστε 😀

Android / iOS

Υπάρχουν εκατομμύρια εφαρμογές εκεί έξω, αλλά οι έξι παραπάνω είναι αυτές που μας αρέσουν πολύ καθώς μας βοηθούν περισσότερο στα ταξίδια μας. Δώστε τους σίγουρα μια δοκιμή στο επόμενο ταξίδι σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Ποιες είναι μερικές ταξιδιωτικές εφαρμογές που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς; Μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια παρακάτω.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Αεροπορικά εισιτήρια

Tι είναι το skyscanner 

Αυθόρμητα ταξίδια: 8 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια