δωρεάν ταξιδιωτικός πράκτορας

6 βήματα για να γίνετε δωρεάν ταξιδιωτικός πράκτορας το 2023

Περιεχόμενα

Είναι αλήθεια – μπορείτε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν συνεργαζόμενος με ένα πρακτορείο υποδοχής χωρίς χρέωση ως ανεξάρτητος πράκτορας. Είναι εύκολο να ξεκινήσετε. Μάθετε πώς παρακάτω!

Γιατί πρέπει να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας

Νεαρός αφροαμερικανός σπουδάζει για να γίνει ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν ενώ κρατά σημειώσεις μπροστά στο φορητό υπολογιστή του με ακουστικά

fizkes/Shutterstock

Η επιλογή να γίνεις ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να είναι μια έξυπνη κίνηση σταδιοδρομίας. Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία φέρνει 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, οπότε αν αναζητάτε ένα κομμάτι αυτής της πίτας, οι δυνατότητες κερδών σας θα μπορούσαν να είναι μεγάλες. 

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να κερδίζουν από 43.810 $ έως 53.372 $ ετησίως κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics and Indeed

Αν ακούγεται καλό, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να παίρνετε στα σοβαρά την ιδέα να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας και να κάνετε περισσότερη έρευνα. Αυτό είναι το θέμα αυτού του οδηγού!

Το να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να είναι εκπληκτικά απλό αφού μάθετε για τις απαιτήσεις και τους καλύτερους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτόν τον κλάδο. 

Εάν έχετε ένα υπόβαθρο σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω κλάδους, η εργασία ως ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να είναι κατάλληλη:

 • Εκπτώσεις
 • Εμπορία 
 • Φιλοξενία
 • Εξυπηρέτηση πελατών
 • Διοργάνωση δεξίωσης
 • Διαχείριση έργου
 • Συχνά προσωπικά ταξίδια
 • Συχνά επαγγελματικά ταξίδια

Με το σωστό σύνολο δεξιοτήτων, απολυτήριο γυμνασίου ή GED και αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορείτε πραγματικά να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν συνεργαζόμενος με ένα πρακτορείο υποδοχής. 

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορώ να γίνω πράκτορας έκδοσης εισιτηρίων;

Μπορείτε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν;

Μελαχρινή γυναίκα εργάζεται στον φορητό υπολογιστή της με ένα οικιακό φυτό δίπλα στο γραφείο της καθώς εργάζεται για να γίνει ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν

Oleksii Didok/Shutterstock

Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά μπορείτε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να διατηρήσουν το αρχικό κόστος χαμηλά ή δωρεάν επιλέγουν να ξεκινήσουν να εργάζονται ως ανεξάρτητοι ανάδοχοι σε ένα υπάρχον ταξιδιωτικό γραφείο, που ονομάζεται «πρακτορείο υποδοχής».

Ορισμένα πρακτορεία φιλοξενίας προσφέρουν στους νέους εργολάβους ταξιδιωτικών πρακτόρων πρόσβαση σε δωρεάν εκπαίδευση, συνεχή εκπαίδευση, εργαλεία μάρκετινγκ, υποψήφιους πελάτες και πολλά άλλα.

Χωρίς ή με ελάχιστες απαιτήσεις αδειοδότησης ή πιστοποίησης στις περισσότερες πολιτείες, είναι ευκολότερο από όσο νομίζετε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας. 

Απλώς πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πρακτορείο υποδοχής (HA) με το οποίο εγγράφεστε και να διαβάσετε όλα τα ψιλά γράμματα για να διασφαλίσετε ότι η εκπαίδευση και η πιστοποίησή σας δεν θα συνοδεύονται από κρυφό κόστος. 

Το να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν απαιτεί να κάνετε λίγη περισσότερη έρευνα και ανάγνωση για να βρείτε τα γραφεία υποδοχής που προσφέρουν πραγματικά την εκπαίδευση και τα εργαλεία τους χωρίς κόστος σε νέους πράκτορες. 

Εάν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πρακτορείο υποδοχής (θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε), μπορείτε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν χωρίς χρέωση για εγγραφή, εκπαίδευση, πρόσβαση σε εργαλεία μάρκετινγκ και οδηγών και πρόσβαση στη συνεχή εκπαίδευση!

6 βήματα για να γίνετε δωρεάν ταξιδιωτικός πράκτορας

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν, θα χρειαστεί να εργαστείτε ως φιλοξενούμενος ταξιδιωτικός πράκτορας – ένας ανεξάρτητος ανάδοχος που εργάζεται σε ένα διαπιστευμένο πρακτορείο υποδοχής για να κάνετε κράτηση ταξιδιών για πελάτες. 

Πως λειτουργεί, λοιπόν? Το πρώτο βήμα είναι η περιήγηση και ο εντοπισμός ενός πρακτορείου υποδοχής που φαίνεται να ταιριάζει με τον τύπο ταξιδιού που σας ενδιαφέρει να πουλήσετε και δεν χρεώνει τέλη εκκίνησης ή εγγραφής.

Μετά από αυτό, θα κάνετε αίτηση ως ανεξάρτητος ανάδοχος σε ένα πρακτορείο υποδοχής που πληροί τα κριτήριά σας και θα αρχίσετε να εκμεταλλεύεστε τα προγράμματα καθοδήγησης και εκπαίδευσης για να μάθετε τα σχοινιά ως ταξιδιωτικός πράκτορας. 

Τέλος, θα αρχίσετε να εργάζεστε, να δημιουργείτε δυνητικούς πελάτες και να σχεδιάζετε εκπληκτικά ταξίδια για τους πελάτες σας στο πλαίσιο της εταιρείας υποδοχής! 

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς μπορείτε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν. 

1. Περιηγηθείτε σε πρακτορεία υποδοχής

Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το φορητό υπολογιστή του για να κοιτάξει ένα ταξιδιωτικό γραφείο στο διαδίκτυο στην αναζήτησή του για να γίνει ταξιδιωτικός πράκτορας χωρίς κόστος

Blue Planet Studio/Shutterstock

Η περιήγηση στα διάφορα πρακτορεία υποδοχής που προσλαμβάνουν ανεξάρτητους εργολάβους είναι το πρώτο σας βήμα για να γίνετε δωρεάν ταξιδιωτικός πράκτορας. Αυτό είναι ένα μεγάλο εγχείρημα γιατί υπάρχουν τόσα πολλά να διαλέξετε! 

Ιστότοποι όπως το Host Agency Reviews  είναι ένας εξαιρετικός πόρος για να βρείτε πρακτορεία φιλοξενίας που ειδικεύονται στην ταξιδιωτική σας θέση (αν έχετε). Το Host Agency Reviews διοργανώνει επίσης τακτικά διαδικτυακά σεμινάρια και εικονικές εκδηλώσεις Q&A που είναι ανεκτίμητης αξίας για αρχάριους στον κλάδο.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε διαδικτυακά γραφεία υποδοχής με δωρεάν εκπαίδευση και χωρίς τέλη εγγραφής ή εκκίνησης.

Να είστε επιμελείς στην αναζήτησή σας επειδή πολλά πρακτορεία φιλοξενίας προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση, αλλά θα σας ζητήσουν να πληρώσετε μια εφάπαξ χρέωση εγγραφής/εκκίνησης, μηνιαίες/ετήσιες αμοιβές ή συνδυασμό αυτών.

Διαπιστώσαμε ότι τα BNT Travel, LuxRally Travel, Andavo Travel και Fora Travel είναι μερικά καλά σημεία εκκίνησης για την αναζήτησή σας.

2. Ελέγξτε τις απαιτήσεις της εταιρείας υποδοχής

Το επόμενο βήμα για να γίνετε δωρεάν ταξιδιωτικός πράκτορας είναι να ελέγξετε τις απαιτήσεις του πρακτορείου υποδοχής για νέους ταξιδιωτικούς πράκτορες ή συμβούλους. Οι απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία, επομένως αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε αυτά τα κριτήρια για να δείτε ποιες εταιρείες είναι κατάλληλες. 

Ορισμένα πρακτορεία φιλοξενίας αναζητούν ανεξάρτητους εργολάβους ταξιδιωτικούς πράκτορες με ισχυρό υπόβαθρο στις πωλήσεις από οποιονδήποτε κλάδο, όπως ακίνητα, φάρμακα, οχήματα, ακόμη και λιανικές πωλήσεις. 

Άλλα πρακτορεία έχουν αυστηρότερες απαιτήσεις και αναζητούν υποψήφιους με πτυχίο Associate ή Bachelor στον τομέα των ταξιδιών ή του τουρισμού. 

Ακόμα κι αν οι απαιτήσεις του πρακτορείου υποδοχής είναι χαλαρές, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο επιτυχημένος θα είστε στον ρόλο με το τρέχον σύνολο δεξιοτήτων σας.

Ορισμένες εταιρείες σας παρέχουν δυνητικούς πελάτες, ενώ άλλες αναμένουν από εσάς να δημιουργήσετε τους δικούς σας δυνητικούς πελάτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του μάρκετινγκ μέσω προσωπικών δεδομένων και της πληρωμένης αναζήτησης. 

Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να εξετάσετε τις απαιτήσεις που έχει μια εταιρεία υποδοχής για τους ανεξάρτητους αντιπροσώπους της – μηνιαίους ή ετήσιους στόχους πωλήσεων, απαιτήσεις τοποθεσίας, ασφαλιστικές ανάγκες και πολλά άλλα. 

3. Εξοικειωθείτε με την Εκπαιδευτική Διαδικασία

Νεαρή γυναίκα με κοντό σγουρό χτένισμα συγκεντρώνεται στο φορητό υπολογιστή της ενώ ξεφυλλίζει ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο για το πώς να γίνεις ταξιδιωτικός πράκτορας

fizkes/Shutterstock

Κάθε πρακτορείο υποδοχής έχει τον δικό του τρόπο χειρισμού της εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης για ανεξάρτητους εργολάβους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Εάν θέλετε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν, θα χρειαστεί να συνεργαστείτε με ένα πρακτορείο υποδοχής που προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση.

Αυτή η δωρεάν εκπαίδευση πραγματοποιείται συνήθως στο διαδίκτυο με έναν συνδυασμό αυτοκαθοδηγούμενης μάθησης μέσω προετοιμασμένων ενοτήτων μαθημάτων και ατομικών βιντεοκλήσεων με έναν έμπειρο ταξιδιωτικό πράκτορα. 

Η προπόνηση γίνεται συνήθως με τον ρυθμό που προτιμάτε, με στόχο να κερδίζετε 12-16 ώρες εκπαίδευσης μέχρι να ολοκληρώσετε τα μαθήματα και τα μαθήματα. 

Η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση προσφέρεται από τα καλύτερα πρακτορεία υποδοχής, παρέχοντάς σας διαδικτυακά σεμινάρια, προγράμματα καθοδηγητών, συνεδρίες Q&A και πρόσθετα προγράμματα πιστοποίησης που μπορείτε να επιλέξετε να ολοκληρώσετε για να προωθήσετε την καριέρα σας. 

4. Μάθετε για τα οφέλη της εταιρείας υποδοχής

Αφού καταλήξετε σε μερικά πρακτορεία φιλοξενίας που σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε δωρεάν ως ταξιδιωτικός πράκτορας, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα οφέλη που προσφέρει το καθένα. 

Ελέγξτε τον τύπο συμβολαίου που προσφέρουν τα προτιμώμενα γραφεία υποδοχής για νέους ταξιδιωτικούς πράκτορες – σταθερό (όπως 6 μήνες ή 1 έτος) ή αόριστο (χωρίς καθορισμένη διάρκεια σύμβασης). 

Για αρχάριους, θα θελήσετε να εξετάσετε σταθερά συμβόλαια μόνο σε περίπτωση που ανακαλύψετε ότι το να είστε ταξιδιωτικός πράκτορας δεν είναι ο κατάλληλος για εσάς στην πορεία. 

Ορισμένα πρακτορεία φιλοξενίας θα καλύψουν την ασφάλισή σας για σφάλματα και παραλείψεις (E&O), θα σας δώσουν πρόσβαση στο Παγκόσμιο Σύστημα Διανομής (GDS), θα προσφέρουν υψηλότερες προμήθειες πωλήσεων από άλλες ή θα περιλαμβάνουν ειδικά εργαλεία μάρκετινγκ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. 

Είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε πρακτορεία υποδοχής που προσφέρουν τουλάχιστον 5% προμήθεια για ταξίδια εσωτερικού και 10% για διεθνή ταξίδια. Μπορεί να βρείτε ακόμη υψηλότερες προμήθειες!

Μην περιμένετε παραδοσιακά επιδόματα εργαζομένων, όπως ασφάλιση υγείας ή άδεια μετ’ αποδοχών. Ως ανεξάρτητος ανάδοχος, θα θεωρείστε ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος όταν εργάζεστε σε πρακτορείο υποδοχής. 

5. Εγγραφείτε σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φιλοξενίας

Άποψη από πάνω προς τα κάτω του ανθρώπου που χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή για να εγγραφεί σε μαθήματα κατάρτισης ταξιδιωτικού πράκτορα για να γίνει δωρεάν ταξιδιωτικός πράκτορας

Blue Planet Studio/Shutterstock

Σε αυτό το σημείο, θα έχετε περιορίσει την εστίασή σας σε ένα ή δύο πρακτορεία υποδοχής που φαίνονται ότι ταιριάζουν. Όταν καταλήξετε στο σωστό πρακτορείο υποδοχής, επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους για να εγγραφείτε στο δωρεάν εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα.

Κάθε εταιρεία υποδοχής χειρίζεται αυτήν τη διαδικασία διαφορετικά, αλλά ρίξτε μια ματιά στη διαδικασία του LuxRally για μια ιδέα του τι να περιμένετε. 

 1. Εγγραφείτε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικά
 2. Λάβετε μέρος σε ένα τηλεφώνημα 15 λεπτών με τον Αντιπρόεδρο Πωλήσεων 
 3. Εάν ο οργανισμός θέλει να προχωρήσει, παρέχεται πρόσβαση στην εκπαίδευση
 4. Ολοκληρώστε 12-16 ώρες προπόνησης με τον δικό σας ρυθμό
 5. Αναδυθείτε ως πιστοποιημένος και εκπαιδευμένος πράκτορας, έτοιμος να κάνετε κράτηση πελατών και να αρχίσετε να κερδίζετε

Εάν η εγγραφή σας δεν γίνει αποδεκτή ή το πρακτορείο δεν θέλει να προχωρήσει, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω και να δοκιμάσετε ένα άλλο ταξιδιωτικό γραφείο χωρίς χρέωση. 

Εάν δυσκολεύεστε να πάρετε ένα ναι από μια εταιρεία υποδοχής, σκεφτείτε να κάνετε κάποια δωρεάν εκπαίδευση μόνοι σας για να βοηθήσετε την αίτησή σας να ξεχωρίσει και να διευρύνετε το σύνολο των δεξιοτήτων σας. 

6. Ξεκινήστε να εργάζεστε ως ταξιδιωτικός πράκτορας

Αφού εγγραφείτε και ολοκληρώσετε τη δωρεάν εκπαίδευσή σας ως ταξιδιωτικός πράκτορας, ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε 1099 φορολογικά έντυπα και να υπογράψετε μια γραπτή σύμβαση για να ενταχθείτε στην ομάδα ως ανεξάρτητος ανάδοχος. 

Ανάλογα με το πρακτορείο υποδοχής που έχετε επιλέξει, ενδέχεται να έχετε πρόσβαση σε δωρεάν εργαλεία μάρκετινγκ και πρότυπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αρχίσετε να βρίσκετε ταξιδιωτικούς πελάτες αμέσως. 

Εάν είστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία των δικών σας δυνητικών πελατών, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε δωρεάν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από στόμα σε στόμα, δωρεάν επαγγελματικές κάρτες και η δημιουργία ενός δωρεάν ιστότοπου για τη συγκέντρωση δυνητικών πελατών είναι όλες οι επιλογές όταν ξεκινάτε. 

Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εκπαίδευσή σας για να βοηθήσετε τους νέους πελάτες σας να δημιουργήσουν το ταξιδιωτικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Κάθε πώληση που πραγματοποιείτε κερδίζει προμήθεια, με τα περισσότερα να προσφέρουν προμήθεια σε:

 • Πτήσεις
 • Κρουαζιέρες
 • Περιηγήσεις
 • Ξενοδοχεία
 • Εξοχικά σπίτια
 • Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Όσο περισσότερες ταξιδιωτικές κρατήσεις μπορείτε να κάνετε ως ανεξάρτητος εργολάβος, τόσο περισσότερα χρήματα θα κερδίσετε! Μπορείτε να ξεκινήσετε με μερική απασχόληση και να φτάσετε στο πλήρες ωράριο αφού αποκτήσετε ένα σταθερό σύστημα παραγωγής δυνητικών πελατών. 

Χρειάζεστε άδεια για να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας;

Άνδρας που φοράει γυαλιά κρατά τα χέρια του ψηλά σε ένα φορητό υπολογιστή ενώ συνομιλεί μέσω βίντεο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του ταξιδιωτικού πράκτορα

fizkes/Shutterstock

Ανακαλύψατε ότι μπορείτε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν, αλλά χρειάζεστε άδεια για να ξεκινήσετε; Όχι εάν εργάζεστε ως ανεξάρτητος ανάδοχος υπό εξειδικευμένη εταιρεία υποδοχής. 

Υπάρχουν μόνο 4 πολιτείες στο έθνος που απαιτούν από ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες και ιδιοκτήτες πρακτορείων να διαθέτουν άδεια, που ονομάζεται άδεια πωλητή ταξιδιού (SOT).

Εάν είστε ανεξάρτητος ανάδοχος που λειτουργεί υπό αδειοδοτημένο πρακτορείο υποδοχής (HA) και πληροίτε άλλα κριτήρια (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω) ως ατομικός ιδιοκτήτης, δεν θα χρειαστείτε άδεια για να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας. 

Οι Big Four SOT States® που απαιτούν άδεια ταξιδιωτικού πράκτορα είναι η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, η Χαβάη και η Ουάσιγκτον. Σε αντίθεση με τις άδειες ακίνητης περιουσίας ή κοσμετολογίας, οι άδειες SOT δεν απαιτούν εξετάσεις ή εκπαίδευση. 

Αντ ‘αυτού, θα συμπληρώσετε απλώς κάποια έγγραφα, θα πληρώσετε ένα ειδικό τέλος για το κράτος και θα λάβετε έναν αριθμό άδειας πωλητή ταξιδιού. Εάν ξεκινήσετε το δικό σας ταξιδιωτικό γραφείο (χωρίς πρακτορείο υποδοχής) ή σκοπεύετε να πουλήσετε ταξιδιωτικά πακέτα σε άτομα σε οποιαδήποτε από τις 4 πολιτείες SOT, θα χρειαστείτε αυτήν την άδεια. 

Υπάρχουν εξαιρέσεις στην άδεια για κάθε πολιτεία. Ακολουθεί μια ματιά στις εξαιρέσεις αδειών SOT της Καλιφόρνια – εάν πληροίτε όλα αυτά τα κριτήρια, δεν θα χρειαστείτε άδεια SOT για να πουλήσετε ταξίδια στην Καλιφόρνια:

 • Είστε ατομικός ιδιοκτήτης, μονομελής LLC ή μονομελής S Corp
 • Έχετε ένα γραπτό συμβόλαιο με ένα πρακτορείο υποδοχής που διαθέτει άδεια Καλιφόρνιας SOT
 • Πουλάτε ταξίδια μόνο μέσω του πρακτορείου υποδοχής χρησιμοποιώντας τον αριθμό διαπίστευσής του
 • Οι χρεώσεις σας διεκπεραιώνονται μέσω της εταιρείας υποδοχής και ποτέ ανεξάρτητα
 • Οι πελάτες σας πληρώνουν απευθείας το πρακτορείο υποδοχής
 • Αποκαλύπτετε τη σχέση σας με το πρακτορείο υποδοχής και τον αριθμό διαπίστευσης σε κάθε ταξιδιωτικό πελάτη

Η Φλόριντα, η Χαβάη και η Ουάσιγκτον έχουν ελαφρώς διαφορετικούς, αλλά πολύ παρόμοιους κανόνες για την αδειοδότηση SOT όταν εργάζεστε υπό μια υπηρεσία υποδοχής ως ανεξάρτητος ανάδοχος. 

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους κανόνες άδειας πωλητή ταξιδιού για την Καλιφόρνια , τη Φλόριντα , τη Χαβάη και την Ουάσιγκτον στη συνέχεια.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Γυναίκα ταξιδιωτικός πράκτορας κρατά δύο διαβατήρια για τους πελάτες της σε ένα γραφείο σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο αφού γίνει δωρεάν ταξιδιωτικός πράκτορας

Dragana Gordic/Shutterstock

Η κίνηση να γίνετε δωρεάν ταξιδιωτικός πράκτορας είναι συναρπαστική, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να διασφαλίσετε ότι δεν θα καταλήξετε να οφείλετε χρήματα στο πρακτορείο υποδοχής ή να μετανιώσετε για την απόφασή σας. 

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού εγγραφείτε σε ένα πρακτορείο υποδοχής για δωρεάν εκπαίδευση!

 • Ποια είναι η ταξιδιωτική σας θέση; Μερικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οποιονδήποτε και σε όλους, ανεξάρτητα από το είδος του ταξιδιού που σχεδιάζουν. Άλλοι επικεντρώνονται σε μια εξειδικευμένη ταξιδιωτική θέση, όπως ταξίδια περιπέτειας, ταξίδια σε πολλές πόλεις, μήνας του μέλιτος, διακοπές σε θεματικά πάρκα και πολλά άλλα. Εάν περιορίσετε την εστίασή σας, μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας στον πολυσύχναστο διαδικτυακό χώρο.
 • Είναι το πρακτορείο υποδοχής σας κατάλληλο για εσάς; Με τόσα πολλά γραφεία φιλοξενίας εκεί έξω, μπορεί να είναι συντριπτικό να τα ταξινομήσετε όλα και να επιλέξετε το σωστό. Η αναζήτηση πρακτορείων που δεν σας χρεώνουν χρήματα για να ξεκινήσετε περιορίζει σημαντικά τη λίστα, αλλά από εκεί, θα θέλετε να δείτε πολλές κριτικές από πρώην και νυν πράκτορες για να δείτε εάν η συνολική άποψη της εταιρείας είναι θετική ή αρνητικός. 
 • Μερικής ή πλήρους απασχόλησης; Το να ξεκινήσετε ως ταξιδιωτικός πράκτορας σας κάνει δελεαστικό να παρατήσετε τη δουλειά σας και να προχωρήσετε σε αυτήν την καριέρα, αλλά αυτός συνήθως δεν είναι ο πιο επιτυχημένος τρόπος για να το κάνετε. Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες ξεκινούν με μερική απασχόληση και εργάζονται μέχρι το καθεστώς πλήρους απασχόλησης, καθώς καταγράφουν τις μεθόδους δημιουργίας δυνητικών πελατών και δημιουργούν μια μεγαλύτερη πελατειακή βάση. 
 • Πόσο συχνά θα πληρώνεστε; Οι εταιρείες φιλοξενίας έχουν διαφορετικές πολιτικές πληρωμής, από τρόπους πληρωμής έως συχνότητα. Τα περισσότερα πρακτορεία φιλοξενίας θα προσφέρουν πληρωμή μέσω άμεσης κατάθεσης, επιταγής ή τραπεζικού εμβάσματος με επιλογές πληρωμής εβδομαδιαία ή μηνιαία. 
 • Τι θα χρειαστεί να πληρώσετε αργότερα; Αν και δεν είναι αδύνατο να βρείτε πρακτορεία υποδοχής που προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση και δεν χρεώνουν τέλη εγγραφής ή εκκίνησης, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μηνιαίες ή ετήσιες χρεώσεις, συνδρομές ταξιδιού και τέλη λογισμικού. Φροντίστε να κατανοήσετε ξεκάθαρα τι θα χρειαστεί να πληρώσετε αργότερα, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις. 

Συχνές Ερωτήσεις

Άντρας γελάει φορώντας ακουστικά ενώ χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του σε ένα γραφείο με χάρτη για μια ενότητα συχνών ερωτήσεων σχετικά με το πώς να γίνεις ταξιδιωτικός πράκτορας χωρίς κόστος

ESB Professional/Shutterstock

Το να μάθετε πώς να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν συχνά οδηγεί σε πολλές περισσότερες ερωτήσεις. Δείτε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις και ανησυχίες που άλλα άτομα που σκέφτονται αυτή την καριέρα πρέπει να μάθουν περισσότερα! 

Είναι ακριβό να γίνεις ταξιδιωτικός πράκτορας;

Μπορεί να είναι, αλλά είναι δυνατό να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν συνεργαζόμενος με πρακτορεία υποδοχής που προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση και δεν χρεώνουν τέλη εκκίνησης.

Διαφορετικά, το να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να κοστίσει από 190 έως 900 $. Όλα εξαρτώνται από το πρακτορείο υποδοχής που επιλέγετε, είτε ξεκινάτε το δικό σας ταξιδιωτικό γραφείο είτε όχι, και σε ποια πολιτεία βρίσκεστε (η οποία μπορεί να απαιτεί άδεια πωλητή ταξιδιού).

Πώς να κερδίσετε χρήματα ως δωρεάν ταξιδιωτικός πράκτορας;

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που εργάζονται σε ένα πρακτορείο υποδοχής συνήθως δεν χρεώνουν απευθείας χρέωση στους πελάτες τους, αλλά κερδίζουν προμήθεια από τις ταξιδιωτικές κρατήσεις και τα πρόσθετα ασφάλισης που αγοράζουν οι πελάτες.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που έχουν δικό τους πρακτορείο κερδίζουν χρήματα εξασφαλίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις ή κερδίζοντας προμήθειες απευθείας από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, εταιρείες κρουαζιέρας ή/και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πώς μπορώ να γίνω ταξιδιωτικός πράκτορας από την αρχή;

Η εύρεση ενός καλού πρακτορείου υποδοχής, η εγγραφή και η ολοκλήρωση της διαδικτυακής διαδικασίας εκπαίδευσης και η ολοκλήρωση ορισμένων εγγράφων είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεται για να γίνεις ταξιδιωτικός πράκτορας από την αρχή.

Σε ορισμένες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των CA, FL, HI και WA, μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσετε άδεια Seller of Travel, εκτός εάν το πρακτορείο υποδοχής σας διαθέτει την κατάλληλη διαπίστευση.

Θα θελήσετε να εφαρμόσετε ορισμένες μεθόδους μάρκετινγκ ή να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που προσφέρει το πρακτορείο υποδοχής για να αρχίσετε να βρίσκετε ταξιδιωτικούς πελάτες, ώστε να μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ως ταξιδιωτικός πράκτορας.

Χρειάζεστε άδεια για να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας στο Οχάιο;

Όχι, δεν χρειάζεστε άδεια Seller of Travel (SOT) για να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας στο Οχάιο. Εφόσον έχετε απολυτήριο γυμνασίου ή GED και πληροίτε τις απαιτήσεις του πρακτορείου υποδοχής (εάν υπάρχει), μπορείτε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας στο Οχάιο.

Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε ταξιδιωτική ασφάλιση, μπορεί να χρειαστείτε άδεια ασφάλισης από το Οχάιο. Ελέγξτε το Ohio.gov για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αδειοδότηση ασφάλισης στην πολιτεία.

Τι πληροί τις προϋποθέσεις ως ταξιδιωτικός πράκτορας;

Ένας ταξιδιωτικός πράκτορας ενεργεί ως ο μεσάζων μεταξύ κάποιου που κάνει κράτηση για ταξίδι ή δραστηριότητες και την αεροπορική εταιρεία, το ξενοδοχείο, τη γραμμή κρουαζιέρας, την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου κ.λπ. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες συνήθως κερδίζουν μια προμήθεια περίπου 5-10% όταν βοηθούν τους πελάτες να κάνουν κράτηση για ταξίδια. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις ως ταξιδιωτικός πράκτορας, μπορεί να χρειαστείτε δίπλωμα γυμνασίου/GED, δεξιότητες πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών ή πρόσθετες άδειες και πιστοποιήσεις.

Κάντε το επόμενο βήμα για να γίνετε δωρεάν ταξιδιωτικός πράκτορας

Τώρα που καταλαβαίνετε τις λεπτομέρειες για να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν, ίσως να είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα: Να βρείτε το κατάλληλο πρακτορείο υποδοχής για εσάς. 

Φροντίστε να κοιτάξετε τις κριτικές για τις εταιρείες φιλοξενίας που εξετάζετε, δίνοντας προτεραιότητα σε κριτικές από πρώην και νυν αντιπροσώπους με εμπειρία που εργάζονται στο πρακτορείο. 

Ενώ μπορεί να ξεκινάτε ως ταξιδιωτικός πράκτορας μερικής απασχόλησης, οι σωστές δεξιότητες, η συνεχής εκπαίδευση και οι πιστοποιήσεις στον κλάδο και η εστίαση στην αύξηση του πελατολογίου σας θα σας επιτρέψουν να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας πλήρους απασχόλησης με τον δικό σας ρυθμό. 

Και αφού μπορείτε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας δωρεάν, δεν έχετε τίποτα να χάσετε – λίγες μόνο ώρες εκπαίδευσης και δέσμευση να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη γεμάτη, διασκεδαστική καριέρα! 

Διαβάστε επίσης:

Χρεώσεις της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας

ταξίδι με τροχόσπιτο στην Ευρώπη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια