Αεροπορικά Εισιτήρια Αθήνα-Θεσσαλονίκη | Ο οδηγός σας για βολικά αεροπορικά ταξίδια

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη; Μην ψάχνετε άλλο! Αυτό το άρθρο είναι ο ολοκληρωμένος οδηγός σας για κρατήσεις και ταξίδια σε πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Από την εύρεση των καλύτερων προσφορών για αεροπορικά εισιτήρια μέχρι την πλοήγηση στα αεροδρόμια, σας έχουμε καλύψει. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εξασφάλιση του αεροπορικού σας ταξιδιού από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Πίνακας περιεχομένων

 1. Εισαγωγή
 2. Γιατί να επιλέξετε αεροπορικo ταξίδι;
 3. Επιλογές πτήσεων και αεροπορικές εταιρείες
 4. Σύγκριση τιμών αεροπορικών εισιτηρίων
 5. Κράτηση της πτήσης σας
 6. Οδηγίες αποσκευών
 7. Εγκαταστάσεις αεροδρομίου
 8. Μεταφορές από και προς αεροδρόμια
 9. Διάρκεια πτήσης και άνεση
 10. Υπηρεσίες κατά την πτήση
 11. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη
 12. Εξερευνώντας τη Θεσσαλονίκη
 13. Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
 14. Μέτρα Ασφάλειας και Ασφάλειας
 15. Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)
 16. συμπέρασμα
 17. Αποκτήστε πρόσβαση τώρα

Διαβάστε επίσης:Πώς να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε; 12 Τρόποι για να πληρωθείτε

1. Εισαγωγή

Τα ταξίδια μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν ήταν ποτέ ευκολότερα, χάρη στη διαθεσιμότητα πολυάριθμων πτήσεων. Είτε ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, η πτήση σάς επιτρέπει να φτάσετε στον προορισμό σας γρήγορα και άνετα. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία κράτησης και εμπειρίας ενός απρόσκοπτου ταξιδιού πτήσης από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

2. Γιατί να επιλέξετε αεροπορικά ταξίδια;

Τα αεροπορικά ταξίδια προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα όταν πρόκειται για ταξίδια μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκεφτείτε να πετάξετε:

 • Εξοικονόμηση χρόνου : Οι πτήσεις μεταξύ των δύο πόλεων είναι συνήθως σύντομες, επιτρέποντάς σας να φτάσετε στον προορισμό σας σε ένα κλάσμα του χρόνου σε σύγκριση με άλλους τρόπους μεταφοράς.
 • Ευκολία : Οι αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πολλές πτήσεις καθημερινά, παρέχοντάς σας ένα ευρύ φάσμα επιλογών ώρας αναχώρησης και άφιξης που ταιριάζουν στο πρόγραμμά σας.
 • Άνεση : Τα σύγχρονα αεροσκάφη προσφέρουν μια άνετη ταξιδιωτική εμπειρία με ευρύχωρα καθίσματα και διάφορες ανέσεις που βελτιώνουν το ταξίδι σας.

3. Επιλογές πτήσης και αεροπορικές εταιρείες

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, διασφαλίζοντας μια ανταγωνιστική αγορά που ωφελεί τους ταξιδιώτες. Ακολουθούν μερικές από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια σε αυτό το δρομολόγιο:

 • Sky Express
 • Aegean
 • olympic
 • Ryanair

Κάθε αεροπορική εταιρεία προσφέρει διαφορετικά προγράμματα πτήσεων, ανέσεις και επιλογές τιμολόγησης. Είναι σημαντικό να συγκρίνετε αυτούς τους παράγοντες πριν λάβετε την απόφαση κράτησης.

4. Σύγκριση τιμών αεροπορικών εισιτηρίων

Όταν αναζητάτε τις καλύτερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων, είναι σημαντικό να συγκρίνετε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βρείτε τα πιο οικονομικά εισιτήρια:

 • Κάντε κράτηση εκ των προτέρων : Οι τιμές τείνουν να είναι χαμηλότερες όταν κάνετε κράτηση για την πτήση σας αρκετές εβδομάδες ή μήνες νωρίτερα.
 • Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες ταξιδιού : Οι πτήσεις τις καθημερινές ή τις περιόδους εκτός αιχμής μπορεί συχνά να έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερους ναύλους.
 • Εγγραφείτε σε ενημερωτικά δελτία : Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία συχνά στέλνουν αποκλειστικές προσφορές και εκπτώσεις στους συνδρομητές τους.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις στρατηγικές, μπορείτε να εξασφαλίσετε τα καλύτερα δυνατά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

5. Κράτηση της πτήσης σας

Μόλις βρείτε την ιδανική πτήση, ήρθε η ώρα να κάνετε την κράτησή σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εξασφαλίσετε μια ομαλή διαδικασία κράτησης:

 1. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας ή ένα αξιόπιστο διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο.
 2. Εισαγάγετε τα στοιχεία του ταξιδιού σας, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων αναχώρησης και άφιξης, τις ημερομηνίες ταξιδιού και τον αριθμό των επιβατών.
 3. Ελέγξτε τις διαθέσιμες πτήσεις και επιλέξτε αυτή που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.
 4. Δώστε τις απαιτούμενες πληροφορίες για τους επιβάτες.
 5. Πραγματοποιήστε την πληρωμή σας χρησιμοποιώντας έναν ασφαλή τρόπο πληρωμής.
 6. Λάβετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο μέσω email.

Θυμηθείτε να ελέγξετε ξανά τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας, τις πληροφορίες των επιβατών και τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες που μπορεί να έχετε επιλέξει πριν οριστικοποιήσετε την κράτησή σας.

6. Οδηγίες αποσκευών

Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, εξοικειωθείτε με τις οδηγίες για τις αποσκευές που ορίζει η αεροπορική εταιρεία. Ακολουθούν ορισμένοι γενικοί κανόνες που πρέπει να έχετε κατά νου:

 • Παραδοτέες αποσκευές : Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στους επιβάτες να κάνουν check in μία ή δύο αποσκευές, ανάλογα με την κατηγορία ναύλου τους. Βεβαιωθείτε ότι οι τσάντες σας πληρούν τους περιορισμούς βάρους και μεγέθους για να αποφύγετε τυχόν πρόσθετες χρεώσεις.
 • Χειροποίητες αποσκευές : Συνήθως επιτρέπεται στους επιβάτες μια χειραποσκευή και ένα προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα φορητού υπολογιστή ή τσάντα. Βεβαιωθείτε ότι τα χειραποσκευά σας συμμορφώνονται με τους περιορισμούς μεγέθους της αεροπορικής εταιρείας.

Λάβετε υπόψη τυχόν απαγορευμένα αντικείμενα και πακετάρετε τα υπάρχοντά σας ανάλογα για να εξασφαλίσετε μια εμπειρία χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο.

7. Εγκαταστάσεις αεροδρομίου

Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και ο Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης προσφέρουν μια σειρά από εγκαταστάσεις για να βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία. Ακολουθούν ορισμένες ανέσεις που μπορείτε να περιμένετε σε αυτά τα αεροδρόμια:

 • Εστιατόρια και καφετέριες : Πάρτε κάτι να φάτε ή απολαύστε ένα φλιτζάνι καφέ στις διάφορες επιλογές για φαγητό.
 • Αγορές αφορολόγητων ειδών : Εξερευνήστε τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών και αφεθείτε σε κάποια θεραπεία λιανικής.
 • Σαλόνια : Χαλαρώστε και χαλαρώστε στα σαλόνια του αεροδρομίου, προσφέροντας άνετα καθίσματα, πρόσβαση Wi-Fi και δωρεάν αναψυκτικά.
 • Συνάλλαγμα : Διατίθενται βολικές υπηρεσίες ανταλλαγής νομισμάτων εάν πρέπει να μετατρέψετε τα χρήματά σας.
 • ΑΤΜ και Τράπεζες : Πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ και τα υποκαταστήματα τραπεζών εντός των αεροδρομίων.

8. Μεταφορές από και προς Αεροδρόμια

Τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη προσφέρουν διάφορες επιλογές μεταφοράς για να ταξιδέψετε από και προς τα αεροδρόμια. Εδώ είναι μερικές κοινές επιλογές:

 • Ταξί : Τα ταξί είναι άμεσα διαθέσιμα έξω από τα αεροδρόμια, παρέχοντας μια βολική υπηρεσία από πόρτα σε πόρτα.
 • Δημόσιες συγκοινωνίες : Λεωφορεία και τρένα συνδέουν τα αεροδρόμια με τα κέντρα των πόλεων, προσφέροντας μια οικονομική επιλογή για τους ταξιδιώτες.
 • Υπηρεσίες κοινής χρήσης διαδρομής : Χρησιμοποιήστε εφαρμογές κοινής χρήσης διαδρομής για να κλείσετε μια άνετη και οικονομικά αποδοτική διαδρομή.

Λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας, τον χρόνο ταξιδιού και τις προσωπικές σας προτιμήσεις όταν επιλέγετε τον καταλληλότερο τρόπο μεταφοράς.

9. Διάρκεια πτήσης και άνεση

Οι πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης συνήθως έχουν μικρή διάρκεια περίπου 45 λεπτών. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, μπορείτε να απολαύσετε μια άνετη εμπειρία με άφθονο χώρο για τα πόδια, ρυθμιζόμενα καθίσματα και βοήθεια του πληρώματος καμπίνας. Μη διστάσετε να τεντώσετε τα πόδια σας και να χαλαρώσετε σε αυτό το σύντομο ταξίδι.

10. Υπηρεσίες εν πτήσει

Παρά τη μικρή διάρκεια, οι αεροπορικές εταιρείες παρέχουν διάφορες υπηρεσίες και ανέσεις για να εξασφαλίσουν την άνεσή σας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Υπηρεσία ποτών και σνακ : Απολαύστε ένα δωρεάν ποτό και ελαφριά σνακ κατά τη διάρκεια της πτήσης σας.
 • Ψυχαγωγία κατά την πτήση : Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν συστήματα ψυχαγωγίας κατά την πτήση, που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές ή να ακούτε μουσική.
 • Συνδεσιμότητα Wi-Fi : Μείνετε συνδεδεμένοι με ενσωματωμένες υπηρεσίες Wi-Fi για να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ή να παρακολουθήσετε τη δουλειά.

Η διαθεσιμότητα αυτών των υπηρεσιών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τον τύπο του αεροσκάφους.

11. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη

Μόλις φτάσετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, θα βρείτε βολικές εγκαταστάσεις που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε το ταξίδι σας:

 • Απαίτηση αποσκευών : Προχωρήστε στον χώρο παραλαβής αποσκευών για να παραλάβετε τις παραδοτέες αποσκευές σας.
 • Επίγειες συγκοινωνίες : Παρόμοια με την Αθήνα, τα ταξί, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι υπηρεσίες κοινής χρήσης διαδρομής είναι διαθέσιμες για να σας μεταφέρουν στον προορισμό σας στη Θεσσαλονίκη.

12. Εξερευνώντας τη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, προσφέρει μια πλούσια πολιτιστική και ιστορική εμπειρία. Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε τους πολυσύχναστους δρόμους της, να επισκεφθείτε ιστορικά μνημεία, να αφεθείτε στη νόστιμη τοπική κουζίνα και να βυθιστείτε στη μοναδική γοητεία της. Μην χάσετε δημοφιλή αξιοθέατα όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

13. Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Καθώς το ταξίδι σας φτάνει στο τέλος του, ακολουθήστε τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναχώρησή σας από το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης:

 • Check-in : Φτάστε στο αεροδρόμιο με αρκετό χρόνο πριν από την πτήση σας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία check-in.
 • Έλεγχος ασφαλείας : Περάστε από τη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας, διασφαλίζοντας ότι συμμορφώνεστε με τις οδηγίες και τους περιορισμούς.
 • Επιβίβαση : Προχωρήστε στην καθορισμένη πύλη επιβίβασης, όπου θα παρουσιάσετε την κάρτα επιβίβασής σας για επαλήθευση.

14. Μέτρα Ασφάλειας και Ασφάλειας

Η ασφάλεια και η ευημερία σας είναι υψίστης σημασίας κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως:

 • Έλεγχος ασφαλείας : Όλοι οι επιβάτες και τα υπάρχοντά τους περνούν από αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές περιβάλλον.
 • Ασφάλεια καμπίνας : Εξοικειωθείτε με τις οδηγίες ασφαλείας που παρέχονται από το πλήρωμα καμπίνας και ακολουθήστε τις οδηγίες του καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.
 • Προφυλάξεις για τον COVID-19 : Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, ισχύουν πρόσθετα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από τις αρχές της αεροπορικής εταιρείας και του αεροδρομίου, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση κοινωνικής απόστασης.

15. Συχνές Ερωτήσεις (Συχνές Ερωτήσεις)

 1. Ε : Πόσο μακριά είναι η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης;
  • Α : Η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι περίπου 315 χιλιόμετρα (196 μίλια).
 2. Ε : Μπορώ να αλλάξω την κράτησή μου αφού επιβεβαιωθεί;
  • Α : Εξαρτάται από τις πολιτικές της αεροπορικής εταιρείας και τους όρους ναύλου. Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για βοήθεια.
 3. Ε : Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Θεσσαλονίκη;
  • Α : Ναι, υπάρχουν διαθέσιμες απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο πόλεων.
 4. Ε : Μπορώ να μεταφέρω υγρά στις χειραποσκευές μου;
  • Α : Τα υγρά που μεταφέρονται στις χειραποσκευές σας πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της αεροπορικής εταιρείας και να τοποθετούνται σε δοχεία των 100 χιλιοστόλιτρων (3,4 ουγγιές) ή λιγότερο, συσκευασμένα σε διαφανή, επανασφραγιζόμενη τσάντα.
 5. Ε : Πόσο νωρίς πρέπει να φτάσω στο αεροδρόμιο πριν από την πτήση μου;
  • Α : Συνιστάται να φτάσετε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τις πτήσεις εσωτερικού, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για το check-in, τις διαδικασίες ασφαλείας και την επιβίβαση.

16. Συμπέρασμα

Το να ταξιδέψετε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς προσφέρει έναν βολικό και αποτελεσματικό τρόπο για να φτάσετε στον προορισμό σας. Με πολλές επιλογές πτήσεων, οικονομικούς ναύλους και άνετες ανέσεις, μπορείτε να απολαύσετε ένα απρόσκοπτο ταξίδι. Φροντίστε να κλείσετε την πτήση σας εκ των προτέρων, να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τις αποσκευές και να εξοικειωθείτε με τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Εξερευνήστε τη ζωντανή πόλη της Θεσσαλονίκης και τους ιστορικούς θησαυρούς της. Θυμηθείτε να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλεια και να τηρείτε τις οδηγίες που παρέχονται από τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια. Πετάξτε με ευκολία και αξιοποιήστε στο έπακρο το ταξίδι σας!

17. Αποκτήστε πρόσβαση τώρα

Αποκτήστε αποκλειστική πρόσβαση στις καλύτερες προσφορές στα Αεροπορικά Εισιτήρια (αεροπορικά εισιτήρια) από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. 

[tp_widget][/tp_widget]

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.