Ακρόπολη

Επίσκεψη στην Ακρόπολη της Αθήνας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (+Φωτογραφίες)

Σκαρφαλωμένη σε ένα λόφο με θέα την ελληνική πρωτεύουσα της Αθήνας, η Ακρόπολη είναι ένα ορόσημο στη λίστα με τα πάντα. Συχνά αποκαλείται «η υψηλή πόλη», είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στον πλανήτη, έχοντας πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Είχα την τύχη να επισκεφτώ αυτόν τον συναρπαστικό αρχαιολογικό χώρο πριν από μερικά χρόνια. είναι μια εμπειρία που πιστεύω ότι κάθε μανιώδης ταξιδιώτης πρέπει να έχει κάποια στιγμή. Το να δείτε τα απομεινάρια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι κάτι που θα σας μείνει για πάντα.

Ακρόπολη

Όταν πρόκειται να πάτε στην Ακρόπολη, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή με οδηγό. Το έκανα μόνος μου και άκουσα ένα βίντεο YouTube όταν έφτασα στην κορυφή και το απόλαυσα περισσότερο από τις περισσότερες περιοδείες που έχω κάνει στο παρελθόν επειδή ένιωθα ότι είχα αρκετή ελευθερία να εξερευνήσω τον ιστότοπο με τον δικό μου ρυθμό χωρίς να βιάζομαι γύρω από έναν οδηγό.

Ενώ η επίσκεψη στην Ακρόπολη είναι σχετικά εύκολη σε σύγκριση με κάποια άλλα αξιοθέατα, υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας ανάλογα.

Δείτε και μάθετε για το πιο σημαντικό μνημείο στην Ελλάδα σε μια ομαδική περιήγηση ή μια πιο οικεία ιδιωτική εμπειρία

Φτάνοντας στην Ακρόπολη

Φτάνοντας στην Ακρόπολη

Ευτυχώς, η Ακρόπολη βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας, οπότε είναι πολύ εύκολο να φτάσετε εκεί. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούσατε χάρτη, θα μπορούσατε να τον βρείτε γιατί είναι πολύ ψηλά, δεσπόζει πάνω από την πόλη.

Πήρα το μετρό της Κόκκινης Γραμμής από την Πλατεία Συντάγματος στην Ακρόπολη, που είναι η πιο κοντινή στάση στην Ακρόπολη. Από εκεί, ήταν 9 λεπτά με τα πόδια, οπότε δεν είναι καθόλου μακριά. Το να βρείτε το δρόμο σας για τον ίδιο τον ιστότοπο είναι πολύ εύκολο. Απλώς ακολουθήστε τα πλήθη μέχρι το λόφο και θα είστε εκεί πριν το καταλάβετε.

Μπορείτε επίσης να πάρετε το δημόσιο λεωφορείο για την Ακρόπολη. Ο ιστότοπος εξυπηρετείται από τα λεωφορεία 230, 24, 40, 126, 134, A2, A3, A4, 035 και 57, επομένως υπάρχουν πολλές επιλογές ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην πόλη.

Πολύς κόσμος περπατά επίσης στην Ακρόπολη από την Πλατεία Μοναστηρακίου, μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της πόλης, στην οποία θα βρεθείτε πολύ όσο είστε στην Αθήνα. Η απόσταση με τα πόδια από εκεί είναι μόνο 13 λεπτά, αλλά επιτρέψτε μου να σας προειδοποιήσω, είναι όλα ανηφορικά και μπορεί να είναι αρκετά επίπονα, ειδικά το καλοκαίρι. Φέρτε λοιπόν μαζί σας άφθονο αντηλιακό και νερό εάν σκοπεύετε να επιλέξετε αυτήν την επιλογή.

Το Walk Up To The Acropolis

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Κανένας τρόπος μεταφοράς δεν θα σας μεταφέρει απευθείας στην Ακρόπολη, οπότε ανεξάρτητα από το ποια επιλογή θα πάτε, θα πρέπει να περπατήσετε. Δεν είναι όλα καταστροφή και κατήφεια. ο περίπατος έχει μερικά συναρπαστικά πράγματα να δεις στη διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αρχαιολογικών καταλοίπων με ενημερωτικά μηνύματα δίπλα τους που σου λένε τι είναι.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ένα τεράστιο αμφιθέατρο που χρονολογείται από το 161 μ.Χ. και εκθέματα που διοργανώνονται εκεί από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Όταν συνεχίσετε να κατευθύνεστε προς την Ακρόπολη, θα φτάσετε τελικά σε ένα σημείο όπου θα καταλήξετε σε ένα πλεονέκτημα πίσω από το αμφιθέατρο και η θέα είναι εκπληκτική, γι’ αυτό μην ξεχνάτε.

Για να δείτε τα αξιοθέατα που ανέφερα, πρέπει να ανεβείτε με τα πόδια στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης, η οποία βρίσκεται κοντά στο Parc Roberto Galli. Λιγότεροι άνθρωποι τείνουν να περπατούν με αυτόν τον τρόπο, οπότε μπορεί να είστε τυχεροί και να έχετε τη θέση για τον εαυτό σας.

Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας για την Ακρόπολη

Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας

Πριν αποκτήσετε πρόσβαση στην Ακρόπολη, θα πρέπει να αγοράσετε τα εισιτήριά σας. Τώρα, μπορείτε να το κάνετε είτε εκ των προτέρων είτε την ημέρα της άφιξής σας. Η αγορά των εισιτηρίων σας εκ των προτέρων εγγυάται τη θέση σας, κάτι που είναι υπέροχο εάν το επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν έχει την τάση να είναι πολύ απασχολημένος.

Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όταν φτάσετε εκεί, είναι εντάξει, αλλά θα πρέπει να διατρέχετε τον κίνδυνο να μην τα πάρετε καθόλου ή να περιμένετε πολλά χρόνια. Λάβετε υπόψη ότι η μόνη πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι το καλοκαίρι, καθώς δεν είναι τόσο απασχολημένο σε άλλες εποχές του χρόνου.

Η αγορά των εισιτηρίων σας εκ των προτέρων μπορεί εύκολα να γίνει στην ιστοσελίδα της Ακρόπολης. Θα σας δοθούν μερικές επιλογές με πρόσθετα, όπως εάν θέλετε να προσθέσετε έναν ηχητικό οδηγό για το χρόνο σας στον ιστότοπο ή/και να προσθέσετε πρόσβαση στο Μουσείο της Ακρόπολης στη συνέχεια.

Πήρα τα εισιτήριά μου την ημέρα που πήγα στην Ακρόπολη και δεν είχα κανένα πρόβλημα να τα πάρω πέρα ​​από το να είμαι στην ουρά για δέκα λεπτά. Αυτό ήταν τον Αύγουστο, οπότε ήταν αρκετά απασχολημένος. Δεδομένου ότι είμαι πολίτης της ΕΕ και ήμουν κάτω των 25 ετών τη στιγμή της επίσκεψης, πήρα τα εισιτήριά μου δωρεάν, κάτι που ήταν υπέροχο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν είσοδο, επειδή υπάρχουν μερικές ομάδες που μπορούν να την αποκτήσουν, αλλά θα πρέπει να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας αυτοπροσώπως. δεν το προσφέρουν διαδικτυακά.

Το Πάνθεον

Το Πάνθεον

Το Πάνθεον είναι αναμφίβολα το αποκορύφωμα της Ακρόπολης για πολλούς. Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δείτε αφού ανεβείτε τα σκαλιά από το γραφείο εισιτηρίων. Θα ήταν υποτιμητικό να πω ότι με γοήτευσε. Βλέποντας τα περίπλοκα σχέδια και το πόσο καλά έχει διατηρηθεί με τρόμαξε.

Προσέξτε ότι επιτρέπεται να φτάσετε σε μια συγκεκριμένη απόσταση μόνο κοντά στο Πάνθεον, καθώς υπάρχει ένας φράχτης που εμποδίζει την πλήρη πρόσβαση, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ κοντά. Μην προσπαθήσετε καν να πηδήξετε πάνω από το φράχτη, διαφορετικά θα βρεθείτε σε πολλά προβλήματα. Υπάρχουν φύλακες παντού και παρακολουθούν τους πάντες σαν γεράκια. Ένα άτομο που είδα να στέκεται όρθιο στον τοίχο κοντά στο Πάνθεον, πλησίασε αμέσως ένας από την ασφάλεια και του δόθηκε μια προειδοποίηση, οπότε να είστε με την καλύτερη συμπεριφορά σας.

Θα εκπλαγείτε από το πόσο μεγάλο είναι αυτοπροσώπως. Οι φωτογραφίες δεν το αδικούν. Ακόμη και όταν είναι απασχολημένος, η λήψη μιας ωραίας φωτογραφίας χωρίς κάποιον να παρεμποδίζει εξακολουθεί να είναι σχετικά εύκολη λόγω του τεράστιου μεγέθους της.

Δείτε και μάθετε για το πιο σημαντικό μνημείο στην Ελλάδα σε μια ομαδική περιήγηση ή μια πιο οικεία ιδιωτική εμπειρία

Η θέα από την κορυφή του λόφου

Οι απόψεις από την κορυφή

Το αγαπημένο μου μέρος της Ακρόπολης ήταν η θέα από την κορυφή του λόφου. δεν μοιάζουν με κανένα άλλο μέρος στον πλανήτη. Βλέποντας την Αθήνα από ψηλά δείχνει πραγματικά πόσο μεγάλη είναι στην πραγματικότητα η πόλη. Σε μια καθαρή μέρα, μπορείτε να δείτε ακόμη και τον ωκεανό σε απόσταση.

Υπάρχουν πολλές υπέροχες απόψεις γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο. Οι περισσότεροι άνθρωποι συγκεντρώνονται γύρω από αυτό με την ελληνική σημαία, το οποίο είναι όμορφο, αλλά μερικές φορές γεμίζει τόσο πολύ και μπορεί να είναι δύσκολο να το απολαύσετε. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να το επισκέπτεστε το βράδυ γιατί υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι, οπότε δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για αυτό.

Αυτό που αγάπησα περισσότερο ήταν δίπλα στο Temple Of Athena Nike. Δεν υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι τριγύρω, γεγονός που διευκόλυνε την εύρεση ενός σημείου για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη θέα. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε τη θέα του Σαρωνικού, καθώς κοιτάζει απευθείας σε αυτόν. Απλώς να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε γύρω από αυτήν την περιοχή και αποφύγετε να βγείτε σε μια περιοχή που δεν θα έπρεπε σε περίπτωση που πέσετε γιατί είναι τεράστια πτώση.

Παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα από τον λόφο του Αρεόπαγου

Παρακολουθώντας το Ηλιοβασίλεμα

Αν επιλέξατε να επισκεφτείτε την Ακρόπολη το βράδυ, πρέπει να πάτε να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα στον λόφο του Αρεόπαγου. Αυτός είναι ένας βραχώδης λόφος στη βορειοδυτική πλευρά της Ακρόπολης και έχει απίστευτη θέα στην πόλη και το Πάνθεον. Είναι αρκετά μεγάλο, οπότε μπορείτε να περπατήσετε λίγο έξω από την κύρια περιοχή και ακόμη και να ξεφύγετε από τα πλήθη αν θέλετε.

Είναι μια τόσο ωφέλιμη εμπειρία να είσαι εκεί για να βλέπεις τον ήλιο να δύει. Τόσοι πολλοί άνθρωποι κάθονται, περιμένουν υπομονετικά και συζητούν μεταξύ τους. Συχνά, κάποιος παίζει μουσική από ένα ηχείο και οι μπύρες ρέουν. Όταν ήμουν εκεί, όλοι άρχισαν να ζητωκραυγάζουν καθώς ο ήλιος άρχισε σιγά σιγά να πέφτει πίσω από τη θάλασσα.

Θα σας προειδοποιήσω ότι ενώ η ανάβαση στον λόφο του Αρεόπαγου είναι εξαιρετικά εύκολη, υπάρχουν μερικοί βράχοι που πρέπει να αρπάξετε. Υπήρξαν πολλές καταστάσεις όπου οι άνθρωποι έπεσαν και τραυματίστηκαν κατά την άνοδο, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο και προσέξτε τι κάνετε.

Πριν βραδιάσει, ξεκινήστε να παίρνετε το δρόμο της επιστροφής γιατί η επιστροφή στην πόλη μπορεί να είναι εφιάλτης για πλοήγηση χωρίς φως.

Επιστροφή στην Αθήνα

Επιστροφή στην Αθήνα

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να επιστρέφουν με τα πόδια από την Ακρόπολη στην Αθήνα γιατί είναι πιο εύκολο από το να επιστρέψουν στις περισσότερες στάσεις λεωφορείων ή στο σταθμό του μετρό Ακρόπολη. Βρήκα ότι η βόλτα πίσω ήταν πολύ ωραία. Ήμουν περιτριγυρισμένος από πλούσια βλάστηση και χαριτωμένα σπιτάκια. Επιπλέον, μπορούσα ακόμα να ρίξω μια ματιά στην Αθήνα από ψηλά ενώ περπατούσα στον λόφο. Τελείωσε στην πανέμορφη συνοικία της Πλάκας, κάτι που ήταν τεράστιο μπόνους.

Θα συνιστούσα να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην εξερεύνηση της Πλάκας εάν έχετε χρόνο. είναι τόσο γοητευτικό, από τα χρωματιστά κτίρια μέχρι τα αξιολάτρευτα καφέ σε κάθε γωνιά.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή, μπορείτε να ακολουθήσετε τον δρόμο που βρίσκεται αριστερά αφού κατεβείτε από τον λόφο του Αρεοπάγου. Απλώς συνεχίστε να περπατάτε ευθεία μέχρι να φτάσετε σε ένα σύνολο σκαλοπατιών στην αριστερή πλευρά στο τέλος του δρόμου, και θα σας οδηγήσουν στην Πλάκα.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια