Αεροπορικά εισιτήρια για Λάρνακα

αεροπορικά εισιτήρια προς Λάρνακα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Η Λάρνακα, ( Αεροπορικά προς Λάρνακα) που αρχικά ήταν γνωστή ως Κίτιο, είναι η αρχαιότερη ζωντανή πόλη της Κύπρου. Ο μύθος λέει ότι ο εγγονός του Νώε, ο Χιτίμ, ίδρυσε τον πρώτο οικισμό. Σε αντίθεση με άλλες αρχαίες πόλεις της Κύπρου, που εγκαταλείφθηκαν από τους κατοίκους τους, η Λάρνακα κατοικείται συνεχώς από τότε που ιδρύθηκε η πόλη πριν από 6000 χρόνια. Βρισκόμενη στο σταυροδρόμι του πολιτισμού από την αρχή της ιστορίας, η Λάρνακα έχει προσελκύσει πολλούς επισκέπτες. Μερικοί ήρθαν ως αποικιστές ή έμποροι, ενώ άλλοι ήταν εισβολείς, κατακτητές ή τουρίστες. Μερικά από τα έθνη που πέρασαν από τη Λάρνακα περιλαμβάνουν τους Έλληνες, τους Πέρσες και τους Αιγύπτιους καθώς και τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Φράγκους, τους Ενετούς, τους Τούρκους και τους Βρετανούς. Σήμερα και τα τρία εκατομμύρια ταξιδιώτες και τουρίστες που εισέρχονται στην Κύπρο από το αεροδρόμιο, το λιμάνι και τη μαρίνα της πόλης επισκέπτονται τη Λάρνακα.

Οι Μυκηναίοι Έλληνες ίδρυσαν το Βασίλειο της Πόλης του Κιτίου τον 13οαιώνας. Εκείνη την εποχή, η πόλη άκμασε, καθώς ήταν εμπορικός κόμβος χαλκού καθώς και έδρα ενός πλούσιου λιμανιού. Πρόσφατες ανασκαφές αποκάλυψαν τα κυκλώπεια τείχη της πόλης και αρκετούς μυκηναϊκούς ναούς. Το οχυρό λιμάνι και τα ναυπηγεία της πόλης είναι μεταγενέστερης εποχής. Η Λάρνακα είναι επίσης η γενέτειρα του φιλόσοφου Ζήνωνα που δίδαξε στην Αθήνα τον 4ο αιώνα π.Χ. Η Βυζαντινή περίοδος ήταν μια από τις πιο πλούσιες πολιτιστικά εποχές της πόλης καθώς χτίστηκαν πολλά μνημεία που σώζονται μέχρι σήμερα, όπως η Βασιλική του Αγίου Λαζάρου του 9ου αιώνα μ.Χ. Η πόλη ανέκτησε τη θέση της κατά την Τουρκοκρατία όταν έγινε το διπλωματικό και εμπορικό κέντρο του νησιού. Οι Βρετανοί, που εισήλθαν στο νησί από τη Λάρνακα, κυβέρνησαν από το 1878 έως το 1960. Η πρόσφατη ιστορία της πόλης ακολουθεί την ταχύτατη ανάπτυξη όλης της χώρας. Το 1973,

Το 1974, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και ο τουρκικός στρατός εκτόπισε βίαια περίπου 200.000 Ελληνοκύπριους, κατοίκους του βόρειου τμήματός της. Η Λάρνακα υποδέχτηκε πάνω από 40.000 πρόσφυγες, τριπλασιάζοντας έτσι τον πληθυσμό της σε μια νύχτα, φτάνοντας πλέον τους 65.000.

εισητηρια για λαρνακα

Κυριότερα αξιοθέατα της Λάρνακας

Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου είναι ένα από τα σημαντικότερα σωζόμενα βυζαντινά μνημεία στην Κύπρο. Αυτή η πετρόκτιστη εκκλησία, στην καρδιά της Λάρνακας, χτίστηκε τον 9ο αιώνα στο αναπαυτήριο του Αγίου Λαζάρου. Ο τάφος του αγίου βρίσκεται κάτω από την εκκλησία και τον επισκέπτονται τουρίστες.

Το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας του 12ου αιώνα είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για να επισκεφθείτε και να απολαύσετε τη θέα από την επάνω οροφή.

Η Αλυκή Λάρνακας είναι μια προστατευόμενη περιοχή που φιλοξενεί αποδημητικά πουλιά, ιδιαίτερα τα πανέμορφα φλαμίνγκο. Μια βόλτα στο μονοπάτι της φύσης γύρω από την Αλυκή είναι απαραίτητο όχι μόνο για να απολαύσετε τον εξαιρετικό φυσικό βιότοπο αλλά και τα μαγευτικά ρομαντικά ηλιοβασιλέματα!

Μουσεία βρίσκονται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά. Ωστόσο, μια επίσκεψη στο Μουσείο Πιερίδη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Επαρχίας Λάρνακας είναι συγκινητική. Και τα δύο μουσεία φιλοξενούν συναρπαστικές συλλογές κυπριακών αρχαιοτήτων, μερικές καλύπτουν 9000 χρόνια.

Η επαρχία Λάρνακας είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την αυθεντική ζωή του χωριού. Υπάρχουν πολλά γραφικά παραδοσιακά χωριά που αποτελούνται από πετρόχτιστα κτίρια και στενά δρομάκια όπως η Τόχνη, η Σκαρίνου και ο Κάτω Δρυς. Ένα από τα πιο γνωστά είναι τα Λεύκαρα, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει γυναίκες να φτιάχνουν παραδοσιακή χειροποίητη δαντέλα, το φημισμένο «Λευκαρίτικο» λίγο έξω από τις πόρτες τους. Αυτό το αρχαίο σκάφος περιλαμβάνεται στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Λάρνακα: www.larnakaregion.com

Οι πιο φτηνές πτήσεις για Αθηνα από Λάρνακα ανα ήμερα

οι καλύτερες τιμές σε αεροπορικα εισητηρια για Λάρνακα