Amesbury | 15 καλύτερα πράγματα να κάνετε

είναι μια απολαυστική μικρή πόλη στα βορειοανατολικά της Μασαχουσέτης.

Από τις πρώτες μέρες του, το Amesbury είχε ισχυρή φήμη για τη ναυπηγική και μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτήν την κληρονομιά στο Lowell’s Boat Shop, φτιάχνοντας ακόμα ξύλινες ντόρ και σκίφ με το χέρι.

Στη βιομηχανική εποχή, η κοινότητα έγινε κόμβος για την κατασκευή καπέλων και την παραγωγή καροτσιών. Παλιοί μύλοι από τούβλα από εκείνη την εποχή διαπερνούν την περιοχή του κέντρου της πόλης και τώρα στεγάζουν μια ποικιλία από ενδιαφέροντα καταστήματα και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών

Ο γνωστός ποιητής και υποστηρικτής της κατάργησης, John Greenleaf Whittier (1807-1892) πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Amesbury, και το σπίτι του είναι τώρα ένα μουσείο που μόλις και μετά βίας αλλοιώθηκε από την εποχή που ζούσε εδώ.

1. Amesbury Center

Πηγή: Heidi Besen / shutterstock
Κέντρο Amesbury

Με έναν επιβλητικό, δεντρόφυτο κεντρικό δρόμο και διατηρητέο ​​κτήριο μύλου συγκεντρωμένο γύρω από τον ποταμό Powwow, στο κέντρο της πόλης Amesbury αξίζει όσο χρόνο μπορείτε να του δώσετε.

Το κέντρο βρίσκεται σε λοφώδες έδαφος, με έναν στροβιλισμό από δρόμους και άφθονες τοπικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες υπάρχουν εδώ και δεκαετίες.

Σε μια μικρή ακτίνα βρίσκονται γκαλερί, μπουτίκ, καταστήματα με αντίκες, μια ζυθοποιία χειροτεχνίας και μια εκπληκτική ποικιλία εστιατορίων, από πίτσες με ψωμί με ξύλα μέχρι ιταλικά λευκά τραπεζομάντιλα.

Κατά μήκος του μύλου του Powwow’s, η περιέργειά σας θα σας τραβήξει στο Millyard, όπου ένα καζάνι από παλιά εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας περικλείει έναν ειδυλλιακό υπαίθριο χώρο για ζωντανές παραστάσεις και υπαίθριες εκπομπές ταινιών το καλοκαίρι.

Το Amesbury έχει ένα πολυσύχναστο κοινωνικό ημερολόγιο, συμπεριλαμβανομένου ενός γιγαντιαίου μπλοκ πάρτι τον Ιούνιο για να σηκώσει την αυλαία της καλοκαιρινής σεζόν και να ξεκινήσει το Amesbury Days.

2. John Greenleaf Whittier House

Πηγή: Αγγλική Wikipedia, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια / Wikimedia Commons | CC BY-SA 3.0
Οίκος John Greenleaf Whittier

Στο Amesbury μπορείτε να περιηγηθείτε στο σπίτι του John Greenleaf Whittier, όπου ο ποιητής και διάσημος υποστηρικτής της κατάργησης έγραψε μεγάλο μέρος της ποίησης και της πεζογραφίας του, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου Snow-Bound (1866).

Το σπίτι John Greenleaf Whittier χτίστηκε το 1811 και αγοράστηκε από τον Whittier το 1836, χρησιμεύοντας επίσης ως σπίτι για τη μητέρα, τη θεία και την αδελφή του Eliza, που θυμόταν από μόνη της ως ποιήτρια και υπέρμαχος της κατάργησης των φωνητικών.

Τα περισσότερα από τα έπιπλα, τη διακόσμηση και τη δομή του αρχικού κτηρίου είναι ακριβώς όπως ήταν την εποχή του θανάτου του Whittier, εν μέρει χάρη στις προσπάθειες του μεγάλου ανιψιού του, ο οποίος πρόσθεσε μια δεύτερη ιστορία στο ανατολικό μισό του σπιτιού όταν ζούσε εδώ στο αλλαγή του 20ου αιώνα.

Το σπίτι είναι ανοιχτό για το κοινό τα Σάββατα, από Μάιο έως Οκτώβριο, και πρόσφατα το Μουσείο καπέλων Amesbury προστέθηκε στην περιήγηση στον νεότερο δεύτερο όροφο.

3. Lowell’s Boat Shop & Museum

Πηγή: joebackward / Flickr | CC BY
Lowell’s Boat Shop & Museum

Αυτό το εργαστήριο σκαφών στον ποταμό Merrimack χρονολογείται από το 1793 και συνεχίζει να κατασκευάζει παραδοσιακές ντόρ και σκιφ με μεθόδους που ακονίζονται από επτά γενιές της ίδιας οικογένειας.

Το Lowell’s Boat Shop έχει μια μοναδική θέση στην ιστορία της Νέας Αγγλίας, ως η γενέτειρα του ψαράδικου, που αναπτύχθηκε από τον ιδρυτή Simeon Lowell (1745-1830) και βελτιώθηκε από τον εγγονό του Hiram Lowell (1814-1897).

Τον 19ο αιώνα υπήρχε μια γραμμή συναρμολόγησης σε αυτό το συγκρότημα που πιστεύεται ότι επηρέασε τις μεθόδους μαζικής παραγωγής του Henry Ford.

Για παράδειγμα, περισσότερα από 2.000 σκάφη κατασκευάστηκαν εδώ, στο χέρι, μόνο το 1911. Μπορείτε να δείτε περισσότερους από δύο αιώνες ιστορίας σε αυτά τα κτίρια, με τα γόνατα του σεβαστού πλοίου και τις δοκούς στήριξης και να δείτε τις παραδοσιακές δεξιότητες στην πράξη.

Το κατάστημα είναι ανοιχτό για ξεναγήσεις και φιλοξενεί μια ποικιλία προγραμμάτων και εκδηλώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες.

4. Μουσείο Bartlett

Πηγή: Daderot and en.wikipedia / Wikimedia | CC BY-SA 3.0
Μουσείο Bartlett

Το μουσείο της πόλης στεγάζεται σε ένα γοητευτικό παλιό κτήριο που αρχικά ήταν το Bartlett School, το οποίο άνοιξε το 1870 και στη συνέχεια μετατράπηκε σε μουσείο για να τιμήσει τα τριάντα χρόνια του Amesbury το 1968.

Αυτό το αξιοθέατο είναι ανοιχτό τα απογεύματα, Παρασκευή-Κυριακή, Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης έως το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Εργασίας. Το History Room εδώ διαθέτει τεχνουργήματα ιθαγενών Αμερικανών, ένα χρονοδιάγραμμα της τοπικής ιστορίας και αναπαραγωγές ενός βικτοριανού σαλόνι και μιας αποικιακής κουζίνας.

Στις υπόλοιπες αίθουσες θα ανακαλύψετε ντουλάπια με δείγματα φυσικής ιστορίας, μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τη στρατιωτική κληρονομιά του Amesbury και μια διατηρημένη σχολική αίθουσα του 19ου αιώνα.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχει ένα αμαξάκι, με αγροτικά εργαλεία, μηχανήματα και αυθεντικά βαγόνια και βαγόνια κατασκευασμένα στο Amesbury.

5. Cider Hill Farm

Πηγή: Dmytro Sheremeta / shutterstock
Μήλα

Χρονολογείται από το 1978 και καλύπτει τρεις γενιές της οικογένειας Cook, το Cider Hill Farm έχει ένα τέλειο σκηνικό σε μια καταπράσινη πλαγιά. Αυτά τα 145 στρέμματα δουλεύονται χρησιμοποιώντας οργανικές, μη ΓΤΟ πρακτικές, με 90% αυτοπαραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια μέσω ανεμογεννητριών και ηλιακών συλλεκτών.

Μπορείτε να το επισκεφθείτε για μια μακρά σεζόν, που ξεκινάει από τον Απρίλιο (τουλίπες) έως την περίοδο των διακοπών (χριστουγεννιάτικα δέντρα). Η κορυφή είναι το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, με μούρα, αγριολούλουδα, ροδάκινα, μήλα και κολοκύθες, ενώ οι χαιρίδες είναι μέρος της εμπειρίας.

Το Farm Store είναι γεμάτο με νόστιμα προϊόντα που καλλιεργούνται και φτιάχνονται στο αγρόκτημα ή παράγονται τοπικά, και έχει ένα αρτοποιείο που λατρεύεται για τους ντόνατς με μηλίτη μήλου.

Τα παιδιά θα λατρέψουν τη φάρμα και θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό παιχνιδιού, να γνωρίσουν τις κατσίκες, να ταΐσουν τα κοτόπουλα και να λάβουν μέρος σε μια ποικιλία προγραμμάτων.

6. Macy-Colby House

Πηγή: Dougtone / Flickr | CC BY-SA
Macy-Colby House

Ο πρώτος υπάλληλος της πόλης του Amesbury, ο Thomas Macy (1608-1682) έχτισε αυτό το ιστορικό σπίτι γύρω στο 1649 πριν προχωρήσει για να γίνει πρώιμος Ευρωπαίος άποικος στο Nantucket.

Το 1654 το πούλησε στον Anthony Colby, μια εξέχουσα φυσιογνωμία της δημόσιας ζωής στο Amesbury, και την πρώτη από τις εννέα γενιές Colbys που έζησαν σε αυτό το σπίτι, πριν ο Moses Colby (1822–1901) δωρίσει το ακίνητο στην Bartlett Cemetery Association το 1899. .

Τα Σάββατα του καλοκαιριού μπορείτε να επισκεφθείτε αυτήν την υπέροχα διατηρημένη κατοικία Πρώτης Περιόδου, που τροποποιήθηκε εκτενώς στα μέσα του 18ου αιώνα.

Μεταξύ πολλών άλλων συναρπαστικών αντικειμένων, το σπίτι περιέχει το καπέλο Quaker του Whittier και μια κούνια που ανήκε στην κάτοικο του Amesbury, Susannah North Martin, θύμα των δοκιμών μαγισσών του Salem, που κρεμάστηκε το 1692.

7. Γέφυρα Αλυσίδων

Πηγή: Dougtone / Flickr | CC BY-SA
Γέφυρα Αλυσίδων

Η παλαιότερη διαρκώς κατειλημμένη διάβαση γέφυρας μεγάλου ανοίγματος της χώρας βρίσκεται στο νότιο άκρο της Main Street που διασχίζει τον ποταμό Merrimack προς το Newburyport.

10 Καλύτεροι Ξενώνες στο Πάι, Ταϊλάνδη (ΕΚΔΟΣΗ 2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εδώ υπήρχε μια γέφυρα μεγάλου ανοίγματος από την κατασκευή μιας ξύλινης γέφυρας ζευκτών το 1792. Λίγο αργότερα, το 1810, αυτή αντικαταστάθηκε από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα από σφυρήλατο σίδερο στη Νέα Αγγλία.

Αυτή η κατασκευή κατέρρευσε το 1827 και η ανοικοδόμηση έγινε πρότυπο για πολλές άλλες γέφυρες στην περιοχή. Η γέφυρα, μήκους 225 ποδιών, ανακατασκευάστηκε ξανά το 1910 ως αντίγραφο της προκατόχου της και έχει υποστεί αρκετές ανακαινίσεις, με πιο πρόσφατη το 2003.

8. Λίμνη Γκάρντνερ

Πηγή: LOGVINYUK YULIIA / shutterstock
Παραλία

Αυτή η κατάσχεση 80 στρεμμάτων στον ποταμό Powwow βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Amesbury Center και αποτελεί ένα πολύτιμο αγαθό για αναψυχή από τον 19ο αιώνα.

Υπάρχει μια μικρή παραλία στη νότια ακτή, με ρηχό χώρο για κολύμπι και θέα σε όλο το μήκος της λίμνης. Στην ανατολική πλευρά υπάρχει ένα συνονθύλευμα δημόσιων πάρκων και περιοχών προστασίας της πόλης, προσβάσιμες μέσω του μονοπατιού που ξεκινά δίπλα στην παραλία.

Το ένα, το Battis Farm, έχει πάνω από μισό μίλι ακτογραμμή στη λίμνη Gardner, με μια σειρά από απομονωμένους όρμους για κολύμπι ή προσγείωση καγιάκ και κανό.

9. Amesbury Riverwalk Trail

Πηγή: John Phelan / Wikimedia Commons | CC BY-SA 4.0
Amesbury Riverwalk Trail

Αυτό το καλοδιατηρημένο πλακόστρωτο μονοπάτι μήκους λίγο περισσότερο από ένα μίλι ξεκινά από το Lower Milyard στο κέντρο της πόλης και ακολουθεί τον ποταμό Powwow μέχρι την αγορά Carriagetown έξω από τη Route 110.

Μόναχο -10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Amesbury Riverwalk διέρχεται από μια ήσυχη γωνιά της πόλης, διασχίζοντας μόνο έναν δρόμο (Rocky Hill Rd), στην παλιά δεξιά πλευρά του Salisbury-Amesbury Branch του Eastern Railroad, που χτίστηκε το 1848.

Σε πολλά σημεία θα δείτε τον ποταμό Powwow μέσα από τα δέντρα και υπάρχουν πολλά βολικά σημεία πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένου του πάρκινγκ στο ανατολικό μονοπάτι.

10. Ζυθοποιία Silvaticus

Πηγή: Brewery Silvaticus / Facebook
Ζυθοποιία Silvaticus

Φαίνεται σωστό ότι ένα από τα βιομηχανικά κτίρια του Amesbury του 19ου αιώνα θα έπρεπε να είναι ζυθοποιείο. Θα το βρείτε στους πρόποδες μιας πανύψηλης οκταγωνικής καμινάδας που μπορεί να δει κανείς απέναντι από το Amesbury, με μια μπυραρία που στηρίζεται στον ποταμό Powwow.

Λιγότερο βαρύ IPA από πολλές βιοτεχνικές ζυθοποιίες στην περιοχή, η Brewery Silvaticus ειδικεύεται σε παραδοσιακές ευρωπαϊκές μπύρες όπως οι γερμανικές λάγκερ και οι βελγικές μπίρες αγροικίας.

Τα 15 καλύτερα Airbnb στο St. John, στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ (Έκδοση 2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Όταν φτιάξαμε αυτήν τη λίστα, ήταν δύο Pilsner, ένα Kellerbier, τρεις Lager, ένα Tripel βελγικού τύπου και η Black Lager με την υπογραφή της ζυθοποιίας. Τα φορτηγά για φαγητό συχνά σταθμεύουν έξω και υπάρχει ένα μενού με μικρές μπουκιές, όπως κουλούρια, χούμους, αλλαντικά και μπαστούνια τυριού τσένταρ.

11. Amesbury Industrial Supply Co.

Πηγή: Amesbury Industrial Supply / Facebook
Amesbury Industrial Supply Co.

Η επίσκεψη σε ένα κατάστημα υλικού μπορεί να μην είναι στην κορυφή της λίστας των τουριστικών σας δραστηριοτήτων, αλλά λίγα καταστήματα υλικού έχουν μια τοποθεσία όπως η Amesbury Industrial Supply Co.

Μέρος του Millyard, αυτό βρίσκεται σε ένα πρώην μάλλινο μύλο που χρονολογείται από το 1825 και χτίστηκε ως Mill 2 από την Salisbury Manufacturing Company.

Καθώς περιηγείστε στο κατάστημα, αξίζει να θυμάστε ότι ένα κανάλι του ποταμού Powwow που έσκαψε το χέρι θα είχε ορμήσει κάποτε κάτω από τα πόδια σας στο υπόγειο, τροφοδοτώντας δύο υδάτινους τροχούς 24 ποδιών.

Είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι σήμερα το κατάστημα τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή. Ο κόσμος ορκίζεται στην Amesbury Industrial Supply Co., που ιδρύθηκε εδώ το 1973 και είναι γνωστή για το τεράστιο απόθεμά της, την αποθήκευση ή την παραγγελία κάθε εργαλείου, πόρου ή εξαρτήματος που θα μπορούσατε να χρειαστείτε.

12. RE Kimball & Company

Πηγή: RE Kimball Co. Inc. / Facebook
RE Kimball & Company

Η RE Kimball & Company, που εντοπίζεται τακτικά σε αγορές αγροτών στη βορειοανατολική Μασαχουσέτη, φτιάχνει σχεδόν οποιοδήποτε είδος μαρμελάδας, ζελέ ή φρούτων μπορείτε να φανταστείτε.

Η εταιρεία εδρεύει σε ένα κτήριο με πλατό, απέναντι από έναν παλιό μύλο του 1877, η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1955.

Υπάρχουν περισσότερα από 100 προϊόντα στη σειρά, από μαρμελάδα βερίκοκο μέχρι ζελέ μήλου κανέλας, όλα φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές, μεθόδους και συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο. Το εργοστάσιο και το κατάστημα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες.

13. Κρατικό πάρκο Maudslay

Πηγή: Botteville / Wikimedia Commons | Δημόσιος τομέας
Κρατικό πάρκο Maudslay

Μια σύντομη μετάβαση στον ποταμό Merrimack στο Newburyport και θα βρεθείτε σε ένα τοπίο της αλλαγής του αιώνα στο παλιό κτήμα του Frederick Strong Moseley (1852-1938).

Προσέλαβε την πρωτοποριακή γυναίκα αρχιτέκτονα τοπίου, Martha Brookes Hutcheson (1871-1959) για να σχεδιάσει τους υπέροχους χώρους, εξαίσια απομεινάρια των οποίων έχουν επιζήσει με τη μορφή φυτεύσεων ροδόδεντρου, αζαλέας, πασχαλιάς και οπωροφόρων δέντρων, καθώς και τις μεγαλειώδεις διαδρομές και πέτρινα γεφύρια.

Ελάτε στις αρχές ή στα μέσα του καλοκαιριού όταν το πάρκο είναι μια ταραχή χρωμάτων. Η έκταση 500 στρεμμάτων διαθέτει μονοπάτια μήκους 16 μιλίων για πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία και σκι αντοχής.

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι μια από τις μεγαλύτερες φυσικές συστάδες δάφνης στη Μασαχουσέτη.

14. Amesbury Friends Meeting House

Πηγή: Χρήστης:MagicPiano / Wikimedia | CC BY-SA 4.0
Σπίτι Συνάντησης Φίλων Amesbury

Η ακμάζουσα κοινότητα Amesbury της Εταιρείας Φίλων είναι η παλαιότερη στην περιοχή, που χρονολογείται από το 1657. Εκείνη την εποχή γίνονταν συναθροίσεις στο Νιου Χάμσαϊρ για να ξεφύγουν από τη δίωξη από τους πουριτανούς της Αποικίας του Κόλπου της Μασαχουσέτης.

Το ενεργό σημερινό κτίριο της Ελληνικής Αναγέννησης, λίγο δυτικά του κέντρου της πόλης Amesbury, είναι το τέταρτο μέγαρο συσκέψεων και ολοκληρώθηκε το 1851.

Ένας ασκούμενος Quaker, ο John Greenleaf Whittier ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την κατασκευή του. Ο πάγκος του σώζεται εσωτερικά, και είναι σημειωμένος με πλάκα.

Αυτό το κτίριο με ξύλινο σκελετό είναι μεγαλύτερο από ένα συμβατικό μέγαρο συσκέψεων, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη σημασία του ως το σκηνικό για περιφερειακές τριμηνιαίες συναντήσεις από την ολοκλήρωσή του έως το 1962.

Ο κύριος θάλαμος έχει χωρίσματα που μπορούν να προσαρμοστούν με τροχαλίες, ανάλογα με την περίσταση – οι λειτουργίες παρακολουθούνταν από ολόκληρη την εκκλησία, ενώ οι επαγγελματικές συναντήσεις στο παρελθόν ήταν διαχωρισμένες κατά φύλο.

15. Amesbury Days

Πηγή: Dana.S / shutterstock
Πυροτεχνήματα

Σε συνδυασμό με τις διακοπές της 4ης Ιουλίου, το Amesbury Days περιλαμβάνει περισσότερες από μια εβδομάδα δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και εορτασμών, ξεκινώντας από τα τέλη Ιουνίου.

Η προέλευση αυτής της παράδοσης μπορεί να εντοπιστεί πίσω στο 1899, όταν οι εργάτες της πόλης έλαβαν την άδεια, την οποία πέρασαν στη λίμνη Gardner. Οι επόμενες Amesbury Days περιελάμβαναν εκδρομές στις παραλίες από το Hampton στο Sailsbury.

Τώρα, υπάρχει ένα γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπως παραστάσεις ζωντανής μουσικής στο Millyard, ανοιχτά σπίτια, εκπτώσεις στην αυλή σε όλη την πόλη, πάρτι, μπύρα και μουσική βόλτα, παιδική βραδιά στο Heritage Park, τρέξιμο 5 χιλιομέτρων και Γιορτή υπερηφάνειας, όλα κορυφώνονται με πυροτεχνήματα και μουσική στο Woodsom Farm στις 4 Ιουλίου.

Σύνδεσμος πηγής

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια